Találatok a következő kifejezésre: Ha a naposban kihagyom a (9 db)

Ha a 90 naposban kihagyom a vacsikat, gyorsabb lesz a fogyás, vagy ártok vele?

Legjobb válasz: A diéta közben még jobban ne diétázz. Ez direkt úgy van kiszámolva, hogy ne ártson és ne legyen semmi baj. Ha kihagyod a vacsikat akkor már túl kevés szénhidrát jut a szervezetedbe, és rosszul lehetsz. Ezzel nem teszel jót, inkább kövesd a 90 napos diétát rendesen.

A diéta közben még jobban ne diétázz. Ez direkt úgy van kiszámolva, hogy ne ártson és ne legyen semmi baj. Ha kihagyod a vacsikat akkor már túl kevés szénhidrát jut a szervezetedbe, és rosszul lehetsz. Ezzel nem teszel jót, inkább kövesd a 90 napos diétát rendesen.
csatlakozom az elõttem szólóhoz + nagyobb esély van rá, hogy visszaszeded a kilókat ha vége a diétának

Előfordulhat pecsételő vérzés ha kihagyom a 7 napos gyógyszerszünetet?

Nyaralások, egyéb programok miatt most nagyon nem örülnék a menstruációnak és így ki akarom hagyni a szünetet(belarát szedek). Ez nagyon felborítja a rendszert és jelentkezhet rendellenes vérzés? Mert ha igen akkor az is elég kellemetlen!

Legjobb válasz: Nem, mert a tabi mellett ez a vérzés nem rendes mensi, hanem úgynevezett megvonásos vérzés. Amikor szünetet tartasz, megvonod a szervezetedtõl a tabi által bevitt hormonadagot és ennek hatására kezdesz vérezni. Tehát nem szabad, hogy pecsételõ vérzésed legyen. Akkor ott valami nincs rendben és dokihoz kell menni. Amúgy pedig nem nagyon ajánlják, hogy így kihagyjuk a szünetet, de nem hinném, hogy nagy baj lenne belõle. Ha nem tudod megoldani, hogy eltolod egy-két héttel (mert tovább tart a nyaralás vagy akármilyen okból), akkor ne tarts szünetet. De ne csinálj sokszor ilyet, mert abból már lehet baj.

Nem, mert a tabi mellett ez a vérzés nem rendes mensi, hanem úgynevezett megvonásos vérzés. Amikor szünetet tartasz, megvonod a szervezetedtõl a tabi által bevitt hormonadagot és ennek hatására kezdesz vérezni. Tehát nem szabad, hogy pecsételõ vérzésed legyen. Akkor ott valami nincs rendben és dokihoz kell menni. Amúgy pedig nem nagyon ajánlják, hogy így kihagyjuk a szünetet, de nem hinném, hogy nagy baj lenne belõle. Ha nem tudod megoldani, hogy eltolod egy-két héttel (mert tovább tart a nyaralás vagy akármilyen okból), akkor ne tarts szünetet. De ne csinálj sokszor ilyet, mert abból már lehet baj.
Elõfordul hogy ugyanúgy megjön a menszi mint szokott annak ellenére hogy folytattad a köv levelet kihagyás nélkül, szóval ez sem 100%-os megoldás.
A kérdező hozzászólása: Ez komoly hogy akkor is megjöhet ha szedem tovább a tablettát?:s
Én már próbáltam kihagyni vérzést, Mercilont szedtem. Folyamatában ettem tovább a tablettát és nem közvetlen a kihagyott szünet napjaiban, de kb egy héttel utána lett egy elhúzódó pecsételõ vérzésem, ami nagyon kellemetlen volt. (Sokáig tartott és össze-vissza jelentkezett, csak a következõ szünet és normál vérzés után múlt el.) Aztóta inkább "csalok" és ha nagyon olyan a program néhány nappal tolom. (Vagyis elõbb abbahagyom 2-3 nappal, hogy elõbb jöjjön meg, vagy tovább szedem még 2-3 nappal.) Oké, tudom ez nem a legfair-ebb megoldás, de ebbõl még sosem adódott porblémám. Szerintem félévente végveszélyben belefér....
A kérdező hozzászólása: huh! Akkor lehet hogy én is inkább tolni fogom pár nappal. De ha most tovább szedem mondjuk 3 nappal akkor a következõ hónapban ugyanennyivel hamarabb abba kell hagynom, nem? Hogy ne kavarodjon nagyon össze a szedés és nyomon tudjam követni hol tartok...

Ha nem tartom be a 7 napos szünetet - jobban mondva kihagyom vagy megrövidítem a 7 napos szünetet- és szedem tovább a következő levelet, az mennyire hat ki a védekezésre?

Tudtommal max pecsétel? vérzésem lesz. De a védekezés attól még ugyan olyan marad, ugye?

Legjobb válasz: A 7 napos szünetet tartsd be mert a végén teljesen fel fog borulni a hormonháztartásod és sztem a meddõség sem kizárt.

A 7 napos szünetet tartsd be mert a végén teljesen fel fog borulni a hormonháztartásod és sztem a meddõség sem kizárt.
tudtam igen, nem lesz töle gond, csak a pecsételö lesz és kész.
Ha el akarod csúsztatni a menzesz idejét, ezért akarod kihagyni a 7 napos szünetet, akkor folyamatosan kezdd el szedni a következõ levelet, egy nap szünetet se hagyj közben. párszor én is csináltam már, pl nyaraláskor, mert nem akartam, hogy akkor legyen meg a menzeszem. de nem szabad sokszor csinálni! a védettség ugyan úgy meglesz! de hangsúlyozom, egy nap szünetet se hagyj akkor a 2 levél között, és ne csinálj ilyet sûrûn!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat :)

Nagy baj ha esetleg kihagyom a 90 napos diétából a vacsit?

Ártok,vagy használok azzal ha néha néha kihagyom a vacsorát?

Legjobb válasz: Mind igaz amit az elõttem szóló írt, fontos a vacsora...csak azt nem értem miért kell a végén a 90 napost fikázni... aki nem ért egyet a 90 napossal az minek írogat ebbe a témába?

Mind igaz amit az elõttem szóló írt, fontos a vacsora...csak azt nem értem miért kell a végén a 90 napost fikázni... aki nem ért egyet a 90 napossal az minek írogat ebbe a témába?
Talán mert a jószándék vezérli és rá akarja világítani az ide látogatókat hogy magukkal tolnak ki hosszútávon és még fogyni sem fognak érdemben??
Hát igen, megnézném aki a 90 napostól lefogy, hogy milyen alakja lessz utána. Mert õk csak a mérleget nézik ahelyett, hogy a tukröt néznék. Hurrá! "fogytam 6 kilót" , aztán olyan az alakja, mint a teleszart zokni. Ez a lusták diétája. (meg a leendõ pajzsmirigyzavarosoké, gyomorfekélyeseké és cukorbetegeké) Gratulálok nekik!
Az egész 90 napossal ártasz magadnak:( Bocs, tényleg csaj jóindulatból írtam.
A kérdező hozzászólása: Értem én de akkor miaz a diéta amivel nem ártok magamnak leis tudok fogyni nem jönnek vissza a kilók stb.?ha egyáltalán van olyan...:(
A kérdezõ számára a válaszom, hogy igen nagy baj! Egyetértek az elöttem kommentelõkkel, de nem mindenben. Miért kell annyira lehúzni, ha valaki 90 naposozik? Életemben nem diétáztam még, versenysportoló lévén adja magát a napi sport és egészséges étrend. Ennek ellenére, szerintem még mindig a 90 napos diéta a legkíméletesebb. Sokkal jobb mintha káposztaleves kúrával szenvedne az illetõ, vagy ha koplalna 2,
Ha elõzõ nap bûnöztél és ebédre sokat ettél, nem baj ha egyszer nem vacsizol. De kell a szervezetnek déltõl a 2, esetenként 3 étkezés (uzsonna). Nem attól fogysz, ha nem eszel. Jobb, ha a vacsit du. 5 és 6 közé rakod, de inkább egyél. A koplalás elõbb-utóbb ellened fordul, a szervezet tartalékra áll és semmit nem fogsz fogyni. Egyél! Ez a diéta errõl szól:DDD

Pár napja kezdtem a 90 napos diétát. Sehol nemtalálom miböl mennyit ehetek. Mi van ha kihagyom a gyümölcsnapot?

Legjobb válasz: A mindmegette.hu oldalon is foglalkoznak a 90 napossal. Az tuti, hogy nem szabad egyik napot sem kihagyni, a gyümölcsnapot sem!

A mindmegette.hu oldalon is foglalkoznak a 90 napossal. Az tuti, hogy nem szabad egyik napot sem kihagyni, a gyümölcsnapot sem!
Azt te szabod meg hogy mennyit mibõl eszel.Úgy csináld hogy ne edd tele magad de üres se maradjon a gyomrod.Mondjuk ha sült hús csinálsz akkor 2-3 szeletet egyél egy kis sajttal fehérjenapon meg paradicsommal mert ugye az semlegesnek számít.
Googleba beütöd, hogy 90 napos diéta és mindent megtalálsz.
A gyümölcsnap a legfontosabb, de egyetlen napot sem szabad kihagyni. Ha mégis elõfordul, folytasd a diétát az azt követõvel.

90 napos fogyokuránál ha kihagyom a gyümölcsnapot akkor is is hat a fogyokura?

Legjobb válasz: Egy barátnõm úgy csinálta, hogy havonta csak 1 gyüminapot tartott. Így is fogyott. Lehet, ha betartja rendesen akkor többet fogy, de mûködni így is mûködött.

Egy barátnõm úgy csinálta, hogy havonta csak 1 gyüminapot tartott. Így is fogyott. Lehet, ha betartja rendesen akkor többet fogy, de mûködni így is mûködött.
miért hagyod ki a gyüminapot??? az a lejobb!:)
Lehet, hogy nem bírja a gyomra az egész napos gyümöls evést, mint pl: nekem is.
Szeritem akkor nem jó....

Miért van az, hogy a tabletta véd a 7 napos szünetben, viszont ha 1 szemet kihagyok hóközben akkor kiegészitő védekezés kell pár napig? Megtudná valaki magyarázni?

Ennyire intelligens a tabi?:)

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne :D de sztem az elõzõ válasz... nem éppen erre a kérdésre vonatkozik

A tabletta a peteérést ajándékozza meg: ugyanazzal a hormonnal, ami a terhes nõben is termelõdik. Ha ez a hormon 1 napra kimarad, elkezdhet érni a pete. A havi vérzés 1 hete alatt viszont NINCSEN peteérés, magától sem.
ez engem is érdekelne :D de sztem az elõzõ válasz... nem éppen erre a kérdésre vonatkozik
A nemi ciklus: * A menstruációt követõen a tüszõérést serkentõ hormon (FSH – folliculus stimuláló hormon) szintje lassan emelkedni kezd, új tüszõ érését segítve * A ciklus közepe táján az ösztrogének szintje is emelkedik, amit hamarosan követ a luteinizáló hormon (LH) mennyiségének ugrásszerû növekedése, ami az érett petesejt kilökõdését idézi elõ * A petesejt bekerül a petevezetõbe, közben a felrepedt tüszõbõl kialakul a sárgatest (corpus luteum), ami a ciklus hátralévõ részében, egészen a menstruációig termeli a progeszteront. Ebben az idõszakban a legnagyobb a megtermékenyítés esélye * Közben a méh nyálkahártyája megvastagszik, dúsan erezetté és mirigyessé válik, felkészül a megtermékenyített petesejt (zigóta) beágyazódására * Amennyiben ez nem történik meg, a sárgatest elsorvad, progeszterontermelése leáll és a nyálkahártya leválása megkezdõdik, vérzés kíséretében. Tehát: -közben NEM termelõdik új petesejt. -NEM, egy jó orgazmustól nem fog hirtelen kilökõdni egy új petesejt. (Itt megjegyezném, hogy petesejtbõl csak VÉGES számú van, ez kb 4000 egy átlagos nõnél, úgyhogy ha minden orgazmuskor kilökõdne egy petesejt, akkor 30 évesen már menopauzád lenne, és 9-es ikreid.) -Ezért NEM valószínû, hogy amíg vérzel, addig megtermékenyülhetsz. -DE semmi sem biztos, csak a halál. A természet furcsa dolgokat képes tenni.
én sem értem... és akkor nem csak szerintem nem válasz a kérdésre... ugyanis arról szó sincs benne h miért véd a hét napos szünetben, miközben amikor a 21 nap alatt szedjük, és kihagyunk egyet, egybõl kell más védekezés... ezt szeretnénk megtudni :) és bocs a sok offolásért, de gõzöm sincs a válaszról :D
Sz.tem azért mert a menses alatt nincs peteérésed hanem pont abban az idõszakban vége a peteérés folyamatának és azért nem vagy azokon a napokon termékeny. A másik meg az h sok embermek nincs is ilyenkor kedve a szexhet h "folyik onnan valami". De ismétlem sz.tem...de erre pontosan csak a nõgyógyász tudná a választ! Dotti
Hát így is lehet mondani. Annyira alacsony a mai generációs tabik hormontartalma. Ami végül is jó.Csak kicsit kell figyelni.
Peteérés bármikor bekövetkezhet spontán is, egy jó kis orgazmustól , és nagyon sok nõ mensi alatt lett terhes, mert csak akkor van peteérésük, szóval én sem értem ezt a hét napos szünetet! Nekem pl. úgy van, hogy a hét napos szünetem hétfõn kezdõdik, és csak csütörtökön jön meg és vasárnap már el is múlik hétfõre semmi nincs! Szóval ott van a hétfõtõl szerdáig idõtartam amikor "nem folyik " belõlem semmi. Az még szabad idõ, de még nem estem teherbe , szóval véd akkor is! De tényleg nem értem én se jó lenne, ha valaki megmagyarázná :) !!!
Igenis van akinek MENSI ALATT VAN peteérése!!! MErt sok nõ úgy esett már teherbe!!!!
hanem mire?
A kérdező hozzászólása: Nem lettem okosabb:) 7 napig nem szedem és mégis védve vagyok, akkor az 1 szem kihagyás miért lehet végzetes? Nem tudom másképp feltenni ezt a kérdést..... a válasz viszont nagyon érdekelne.
Szisztok! Itt nem azt írják, hogy minden orgazmusnál van spontán peteérés, de igenis elõfordulhat! És tényleg van, akinek mensi alatt van a peteérése!
Ha menstruáció alatt esett teherbe (vagy közvetlenül utána) az ismerõs illetõ, akkor az azért volt, mert egyszerre két pete ért meg, csak az egyik lassabban jutott el a méh-be. Nem azért mert közben termel. A kérdezõnek: A gyógyszergyártó cég azért nem javasolja azt, hogy kihagyj egy tablettát, mert a fogamzásgátló tablettán vállalt 99%-os fogamzásgátló hatást csak így tudják garantálni mindenféle mellékhatás nélkül.

A 7 napos szünet első napján lefeküdtem a barátommal. Ha a szünetben a szokásos időben megjön, nem lesz probléma, ha egy hónapot kihagyok a gyógyszerrel?

Ha már megjött, ugye nem eshetek teherbe egy korábbi aktustól?

Legjobb válasz: utólag nem, de minek hagysz ki? utána megint nem rögtön hat, ráadásul összekevered a szervezetedet ezzel a szedem-nem szedem dologgal.

utólag nem, de minek hagysz ki? utána megint nem rögtön hat, ráadásul összekevered a szervezetedet ezzel a szedem-nem szedem dologgal.
A kérdező hozzászólása: Antibiotikumot fogok szedni, nem látom értelmét mellette egy levél fogamzásgátló szedésének, ha kiegészítõ védekezést kell alkalmaznom. Köszönöm a válaszodat.
Lol milyen antibiotikumot? Én ebben az évben 2x is komoly antibiotikum kúrán voltam, nem lett belõle semmi. Orvosoddal konzultáltál errõl?
másodiknak igaza van. antibiotikumot nem szedsz egy hónapon keresztül amúgy sem. amíg szeded, addig kiegészítõ védkezést alkalmazol, és kész. de mellette szedd a tablettát is, mert sokkal rosszabb, ha hol szeded, hol nem.
A kérdező hozzászólása: Nem ezt kérdeztem...
Hát ha nem akarod akkor nem segítünk :) Csináld.

Miért van az, hogy mikor a 7 napos szünetet tartom a fogamzásgátló szedése között akkor nem eshetek teherbe, de ha a levél közepén kihagyok 1 szemet, akkor viszont teherbe eshetek? Állitólag

Tehát ha egy hétig nem szedem a gyógyszert akkor nincs gond, nem eshetek teherbe de ha a hónap közepén vagy elején tehát valamikor kihagyok 1 szemet,vagy hányás hasmenés meiatt nem szivódik fel egy szem akkor miért van hogy emberek ennyit?l teherbe esnek?

Legjobb válasz: Van a nõknek ugye egy ciklusa. A bogyó a peteérést akadályozza fõleg. Ha ciklus közepén kihagysz egyet, esetleg beérhet egy petesejt, bár ennek halovány esélye van. De vérzés közben nem érik, az a tisztulás, kilökõdés fázisa. Ez olyan, mint h benzinkúton nem cigizünk, de 2 állomás között már lehet.

Van a nõknek ugye egy ciklusa. A bogyó a peteérést akadályozza fõleg. Ha ciklus közepén kihagysz egyet, esetleg beérhet egy petesejt, bár ennek halovány esélye van. De vérzés közben nem érik, az a tisztulás, kilökõdés fázisa. Ez olyan, mint h benzinkúton nem cigizünk, de 2 állomás között már lehet.
Ugy van ahogy a második kolléga leírta, ugyanakkor a gyógyszer 3 különálló típusú tabletta (néhol a színük is más), és az utolsó 7 azt a reakciót váltja ki a petefészekbõl, hogy ne termeljen petesejtet, míg az elsõ 7 beindítja a peteérést, csak ugye az majd képtelen lesz megtermékenyülni. Ha nem szedsz gyógyszert akkor teherbe eshetsz menstruáció alatt, mert a tested mindig más és más, gyógyszer viszont pontosan szabályozza.
mert a gyógyszer óramû pontosságával állítja be a ciklusodat, így biztos lehetsz benne, hogy nem történt peteérés és a gyógyzsermentes idõszakban pedig már nem történhet! hiszen jön a menses, és már arra készül a szervezeted, nem fog petét kilökni magából, mert azt hiszi, hogy már megtörtént! ez a lényege a gyógyszernek...minden nap mikor beveszed, megakadályozza a peteérést, és beállítja a ciklusod 28 naposra... a szervezeted gyakorlatilag át van verve... azt hiszi hogy már megtörtént a peteérés és jöhet a menses... de mindeközben csak a vér jön, elhalt petesejt nincs benne, mivel soha nem is lökõdött ki... és azért nem eshetsz teherbe a gyógyszermentes napokon, mert addigra már a szervezeted elhitte, hogy megvolt a peteérés és nem lesz újabb...
Amikor a 7 nap szünet van akkor jelentkezik az ú.n. megvonásos vérzés. Ilyenkor nincs esély a teherbeesésre, egyszerûen a 21 nap alatt alakul ki a védettség, tehát akkor mint ahogy a téglákat rakod fel alakul a fal, de ha egy kimarad akkor ott rés lesz. A hét nap szünetet pedig úgy képzeld el, hogy utána új sor kezdõdik.
Azért meg az a 21 nap folyamatos szedés után lesz benned, elég hormon ahhoz hogy fent tarts a hormon szintet amitõl nem tudsz teherbe esni... De ha kihagysz egyet ....már is megbillen a libikóka és hát mondjuk ki szar lesz a helyzet...
Szal az ilyen kérdések eszembe juttatják az egyik tanárom mondását: A kérdésbõl látom, hogy nem tanultál eleget. (Finomított változat)
Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni, mert ugyan a mensi közben/környékén igaz kicsi az esélye a teherbeesésnek, de mégis van. És mégis ennyire védett lenne a szervezet ekkor is a tabi nélkül, hogy nem lehet teherbe esni? Fura.
Na jó, de mégis van esélye a terhességnek akkor is? Ez hogy van, kedves uccsó hozzászóló?
Hát igen, vannak más és más gyógyszerek, amiket nem mindegy, hogy melyik napn veszel be, de van olyan is( ezek vannak többségeben) amelyek mindegyike ugyanazt és ugyanannyi hatóanyagot tartalmaz. Itt, hogy mûködik?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!