Találatok a következő kifejezésre: Ha a napos szünetben nem (31 db)

Mi a teendő ha a fogamzásgátló 7 napos szünetében nem jön meg a menstruáció?

elkezdtem harmadik napja a 7napos szünetet és még nem jött meg. kb. egy éve szedem a lindynette 20at és a harmadik napon megszokott jönni. kicsit félek. :S

Legjobb válasz: A szünet végén elkezded szedni a következö levéllel és elmégy az orvoshoz.

A szünet végén elkezded szedni a következö levéllel és elmégy az orvoshoz.
Jajj ne idegsíts, ha a 3. napon nem jött meg az nem azt jelenti, hogy meg se jött a hét nap alatt :D :) Még megjöhet, átállás miatt is eltérhet, nekem váltakozva 4-5 napon jön meg, pedig ugyanazt szedem évek óta. Ha nem jön meg 4 nap múlve sem, írd ki újra a kérdést léci, de szedést ne hagyd abba sztem se.
Ha tényleg nem jön meg, akkor teszt, ha negatív, akkor nincs para. Akkor menj el orvoshoz, ha a következõ szünetben sem jön meg. Amúgy ne parázz, még csak a 3. napon vagy! Bármikor megjöhet a 7 nap alatt!
nekem 4. napon szokott megjönni:) ha vége, és nemjön meg, csinálj tesztet, mikor már kimutatja. ha negatív, semmi gáz:) viszont ha köv. hóapban sem jön, akkor irány a doki, mert lehet h nemjó a gyógyszer. (bár én is ezt szedem, remélem jó:D)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! megjött a negyedik napon!:)

Szerintetek az baj ha a fogmazásgátló 7 napos szünetében nem jön meg a menszesz?

Nem kell aggodnom? De már fájnak a melleim de hasi fájdalom nincsen, és már a 6-dik napnál vagyok és nem jött meg. De a párommal már az 5-dik napnál leis feküdtem, és most kicsit félek. Van okom?

Legjobb válasz: Ma már feltették ugyanezt a kérdést. Nem kell aggódnod, van ilyen. elvégre hormonokkal bombázod a tested. Ez sose normális.

Ma már feltették ugyanezt a kérdést. Nem kell aggódnod, van ilyen. elvégre hormonokkal bombázod a tested. Ez sose normális.
velem is elõfordult és nem voltam terhes de egyáltalán nem normális ettõl függetlenül. csinálj egy tesztet azért a biztonság kedvéért. ha köv szünetben sem jön meg irány a doki!
BETEGTÁJÉKOZTATÓ!!!!!!

Ha a 7 napos szünetben nem jött meg, folytassam a gyógyszert?

Legjobb válasz: Ha kizárható a terhesség fennállása, akkor igen, lehet folytatni a gyógyszer sszedését, ugyanis a hormonrendszer megbolygatásával elõõfordulhat ilyesmi, ám ha fenn áll a terhesség lehetõsége semmiképpen nem szabad folytatni a fogamzásgátló tabletta használatát. Érdemes lenne felkeresned nõgyógyászodat!

Ha kizárható a terhesség fennállása, akkor igen, lehet folytatni a gyógyszer sszedését, ugyanis a hormonrendszer megbolygatásával elõõfordulhat ilyesmi, ám ha fenn áll a terhesség lehetõsége semmiképpen nem szabad folytatni a fogamzásgátló tabletta használatát. Érdemes lenne felkeresned nõgyógyászodat!
Gondolj vissza az elmúlt hónapra, történt valami olyan ami miatt teherbeeshettél? Hánytál, hasmenésed volt a bevételt követõ 4 órán belül? Esetleg elfelejtetted bevenni és nem pótoltad 12 órán belül? Ha ezekre nem a válasz, akkor szedd tovább és ha a köv. mensid sem jön meg, akkor menj orvoshoz! (ez a tájékoztatókban is így van)
én nem folytatnám a helyedben..:S nyilván nem ok nélkül nem jött meg. elmennék orvoshoz

Ha nem tartom be a 7 napos szünetet - jobban mondva kihagyom vagy megrövidítem a 7 napos szünetet- és szedem tovább a következő levelet, az mennyire hat ki a védekezésre?

Tudtommal max pecsétel? vérzésem lesz. De a védekezés attól még ugyan olyan marad, ugye?

Legjobb válasz: A 7 napos szünetet tartsd be mert a végén teljesen fel fog borulni a hormonháztartásod és sztem a meddõség sem kizárt.

A 7 napos szünetet tartsd be mert a végén teljesen fel fog borulni a hormonháztartásod és sztem a meddõség sem kizárt.
tudtam igen, nem lesz töle gond, csak a pecsételö lesz és kész.
Ha el akarod csúsztatni a menzesz idejét, ezért akarod kihagyni a 7 napos szünetet, akkor folyamatosan kezdd el szedni a következõ levelet, egy nap szünetet se hagyj közben. párszor én is csináltam már, pl nyaraláskor, mert nem akartam, hogy akkor legyen meg a menzeszem. de nem szabad sokszor csinálni! a védettség ugyan úgy meglesz! de hangsúlyozom, egy nap szünetet se hagyj akkor a 2 levél között, és ne csinálj ilyet sûrûn!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat :)

Ha nem jön meg a 7 napos szünetben it csináljak? Szedjem majd tovább a gyógyszert?

Sziasztok! Fog.gátlót szedek (Volina) és most vagyk a második levél utáni 7 napos szünetben, ez a 4. nap, és még nincs vérzésem. Előfordulhat, hogy ne jön meg? és ha így lesz kezdjem el szedni a harmadik levelet is? köszönöm

Legjobb válasz: Szia,nekem a szünet harmadik napján szokott megjönni,ha nem jön meg a hét napos szünetben,akkor elõbb egy terhes tesztet csinálj,nehogy terhes legyél és ha az negatív,akkor kezd el szedni a második adagot.És én biztos,hogy felkeresném a nõgyógyászomat is.

Szia, nekem a szünet harmadik napján szokott megjönni, ha nem jön meg a hét napos szünetben, akkor elõbb egy terhes tesztet csinálj, nehogy terhes legyél és ha az negatív, akkor kezd el szedni a második adagot.És én biztos, hogy felkeresném a nõgyógyászomat is.
Betegtájékoztató nem fûtés céljából van mellette.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, terhes tuti ne vagyok szexuális életet nem élek, PCOS miatt kell szednem a bogyókat. A betegtájékoztató pedig jelenleg nincs nálam, mert lennthagytam az albérletben (vége a vizsgaidõszaknak, itthon vagyok még 2 hétig), azon most nem tudom megnézni. A dokitól meg megkérdezem, ha legközelebb megyek, 1 hónapon belül, mert úgyis kell gyógyszert iratnom. köszi!
Egyébként szinte az összes tabletta betegtájékoztatója fent van neten. Akármennyire hihetetlen, a netet értelmes dolgokra is lehet használni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, erre mondjuk nem gondoltam, hogy a betegtájékoztatót el lehet érni neten, pedig elég sok mindenre használom az internetet, de gygyszerek után még nem kutattam. Amúgy tárgytalan, fél órája megjött.

Ha a tabi a 7 napos szünetben is véd, de akkor nem véd, mikor meg jön a menzesz, ugye?

Legjobb válasz: Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)

Mikor megjön a mensid, akkor az azt jelenti, hogy a 7 napos szünetben vagy! Ergó véd! (hülye kérdésre hülye válasz)
Nem kell, hogy védjen a menzesz alatt, mivel amikor megvan akkor nem lehetsz terhes!
igen véd, folyamatosan menzesz alatt is mindig amíg szeded...
Mindenki kap betegtájékoztatót, aki nem annyira idióta, hogy a barátnõ, tesó gyogyiját szedi, így te is kellett, hogy kapjál. Amúgy a google csodákra képes, fenn van a betegtájékoztató a neten is.
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor tudom, hogy véd, csak akkor nem tudtam véd e, mikor menzim van. Én nem kapok betegtájékoztatot.
Szerintem arra gondolt, hogy amikor kezdõdik a 7 napos szünet akkor nem rögtön jön meg hanem két-három nap múlva és hogy abban a pár napban véd-e!Vagy nem?
Mondjuk el kéne olvasni a betegtájékoztatót. Vagy nem 1000x feltenni ugyanazt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: * vagyis azt tudtam, hogy akkor jön meg :D
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy véd, de sok mindent hallottam már.
Ennyire ne legyél már butácska! A kérdésedben benne van a válasz! Mikor jön meg a mensid?A 7 napos szünetben! Véd a tabletta a 7 napos szünetben?Igen! AKKOR MI A KÉRDÉS???
a fogamzásgátló mindig véd, menzeszkor is, a 7 napos szünetben is (egyébként a menzeszed a 7 napos szünetben jön meg, tudtad?) éjjel nappal véd, minden percben, másodpercben, egészen addig amíg elnem felejtesz bevenni egy szemet.
Mensi ALATT is teherbe lehet esni, kivéve, ha fogamzásgátlót szedsz, mert azok a szünetben is védenek.
A kérdező hozzászólása: Lehet hülye kérdés, de jobb biztosra tudni !!! Mert már sok mindent hallottam. Az uncsim egyik barátnõje menzesz közbe esett teherbe.
én ezt még felvilágosito orán 8adikba meg kérdeztem de be is égtem mert azt mondták hogy nem lehet teherbe esni menszesznél!meg hogy ki az aki olyankor csinálja amikor meg van neki?
A kérdező hozzászólása: Igen?? Én ugy hallottam, hogy akkor is teherbe lehet esni.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam a neten a tájékoztatot, de nem irja közvetelen menzi alatt véd e.. csak ezt akartam tudni. Nem kapok tájékoztatot, mert csak havonta veszem.

Ha a menstruáciom nem jár le abban a 7 napos szünetben, akkor meg kell várjam, mig vége lesz vagy a 7 nap elteltével el kell kezdjek ujra szedni a 21 napost?

Legjobb válasz: Nem kell megvárni, hogy vége legyen a menstruációdnak, hanem a 7 nap elteltével újra el kell kezdeni szedni a következõ 21 tablettát.

Nem kell megvárni, hogy vége legyen a menstruációdnak, hanem a 7 nap elteltével újra el kell kezdeni szedni a következõ 21 tablettát.
Nem kell megvárni, amíg vége lesz! 7 nap szünet után a 8. napon el kell kezdened szedni a köv. levéllel!
olvasd el a használatit, ez benne van, meg amugy is logikus

Első levél foggátló után a 7 napos szünetben ha megjön akkor biztos nem vagyok terhes?

Vagy azért a biztonság kedvéért csináljak tesztet ?

Legjobb válasz: Nem vagy terhes. De ha téged az nyugtat meg, csinálj egy tesztet.

Nem vagy terhes. De ha téged az nyugtat meg, csinálj egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: És ha nem vártuk ki az elsõ levelet, és nem védekeztünk?
Akkor lehet rá esély, mindenképpen megszokták várni az elsõ doboz elfogyását, amely alatt pót védekezés kell!
szerintem menj dokihoz lehet nem is gombád van.
Igen feltétlen, én mondjuk nem is a canesten kombit használnám, az én dokim a Pimafucin termékcsaládot szokta adni, mert az nem szívódik fel a bõrrõl és a nyálkahártyáról sem, ezért kifejezetten engedik terhességben a használatát! Konzultálj!!!
szia.mindenképp menj el a dokihoz, de szerintem semmi bajod nem enne még 3 kúptol, mert nekem a dokim mikor gombám volt 2db vetetett tehát 6 napig kúpoztam, + használtam a kenöcsöt is, a másik kenöcsöt a párom.és canesten combi volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi még megpróbálok egy 3 naposat aztán visszamegyek a dokihoz

Mi van akkor, ha nem jön meg a menstruáció a 7 napos szünetben?

Legjobb válasz: Tesztet kell csinálni. Ha pozitív akkor abbahagyni a tabit, ha negatív, akkor tovább szedni és dokihoz menni.

Tesztet kell csinálni. Ha pozitív akkor abbahagyni a tabit, ha negatív, akkor tovább szedni és dokihoz menni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!