Találatok a következő kifejezésre: Ha a napon van az ovulációm, (23 db)

Ha a 20. napon van az ovulációm, akkor a mensim is majd annyit fog késni? Szóval a 34. napon fog megjönni?

Mert eddig 28 napos ciklusaim voltak....

Legjobb válasz: Szia! Ovulációs tesztbõl tudod hogy ekkor lesz vagy volt az ovulációd? Ha ekkor volt akkor 14 napra rá jön meg. A luteális szakasz mindig 14 nap. :-)

Szia! Ovulációs tesztbõl tudod hogy ekkor lesz vagy volt az ovulációd? Ha ekkor volt akkor 14 napra rá jön meg. A luteális szakasz mindig 14 nap. :-)
Igen, jól gondolod.

Ha hosszabb a ciklusom mint a normális (kb 34-35 nap nekem) akkor is a menszi első napjától számított 14. napon van az ovuláció, vagy az is később?

A 14. és 16. nap körül a legvalószín?bb a teherbeesés kockázata, mit tudtok err?l? A naptári módszer humbuk vagy van valami alapja?

Legjobb válasz: Szia! A 14. nap normál ciklusnál van, egyébként azt szokták mondani, hogy a középidõben van a peteérés, de ez nem feltétlenül van így minden nõnél. HA minden reggel megméred a hõdet, akkor a görbe kirajzolja, hogy mikor van peteérésed, ugyanis olyankor megemelkedik a hõd.

Szia! A 14. nap normál ciklusnál van, egyébként azt szokták mondani, hogy a középidõben van a peteérés, de ez nem feltétlenül van így minden nõnél. HA minden reggel megméred a hõdet, akkor a görbe kirajzolja, hogy mikor van peteérésed, ugyanis olyankor megemelkedik a hõd.
Itt találsz lehetõséget az ovuláció kiszámítására: http://timmermann.hu/ Segít még az ebredési hõ mérése, és az önvizsgálat is.
Csatlakoznék az elõttem szólokhoz....mérd a hõd és nézd a nyákod....nekem is 35 nap átlagosan és a 20-26 nap között szokott lenni a pé. Vegyél ovu tesztet a DM-ben és akkor pontosan nyomon tudod követni.
a peteérésed nem a mensi után 14 nappal van, hanem a mensi elött 14 nappal.mint ahogy az elöttem válaszoló írta:35 napos a ciklus, -14=21.tehát kb 21.napon van a peteérése.de ez tolódhat 1-2 napot.ebben csak az a rossz hogy általában utólag tudod mikor volt.ha csak nem érzed.ha mindig egyenletes a ciklusod, így számold ki.
Elvileg ha 28 napos a ciklusod akkor lehetséges!
Nekem X+15 nap, de ez mindenkinél más..

Van még remény egy babára, ha a a 16-17. napon volt az ovulációm, és a 14. DPO-n még negatív a teszt (X-epil)?

Február elején sajnos már volt egy missed ab-om, melyet műtéti úton kellett befejezni. Ezt követően elég rendszertelenül (18-31 nap között)jött meg a menstruációm, így nehéz mihez viszonyítani. Most a hőm a 16. nap óta 37 C körül mozog, illetve ebben a hónapban ovutesztet is használtam. Nagyon szeretnénk, ha most végre sikerülne!

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom amiket keresztül mentél, nagyon drukkolok hogy baba legyen a dologban! Nekem is elég rendszertelen a mensim az utóbbi hónapokban, én is használtam most ovutesztet és bevált! Sokmindentõl függ hogy pozitív lesz a teszt már ilyen hamar, ugye hogy mikor foganhatott a bébi, mert ha nem épp középidõben van a peteérésed akkor késõbb foganhatott, és akkor a teszt is késõbb mutatja ki majd :) Ha nem jön meg két nap múlva tesztelj reggel!Majd írd meg mi volt, drukkolok!

Szia! Sajnálom amiket keresztül mentél, nagyon drukkolok hogy baba legyen a dologban! Nekem is elég rendszertelen a mensim az utóbbi hónapokban, én is használtam most ovutesztet és bevált! Sokmindentõl függ hogy pozitív lesz a teszt már ilyen hamar, ugye hogy mikor foganhatott a bébi, mert ha nem épp középidõben van a peteérésed akkor késõbb foganhatott, és akkor a teszt is késõbb mutatja ki majd :) Ha nem jön meg két nap múlva tesztelj reggel!Majd írd meg mi volt, drukkolok!
Minden rendben lesz meglátod, csak a jó dolgokra szabad gondolni!!!Boldog babavárást neked is, és akkor úgy tûnik hogy szinte egyszerre szülünk majd :) Igaz nekünk már a 2. baba, már van egy rosszcsont 2 éves fiam :) elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: :) Egyszerre szülünk?! :) fura ezt így hallani még...de nagyon klassz!!! Viszont akkor Te már tapasztaltabb vagy az kissrác után :) Jól vagy amúgy? Tüneteid vannak? Mikor mész a dokihoz?
Nos hát igen, mert pár hét különbséggel eshettünk terherbe :) én most vagyok a 6. hétben, jövõ kedden megyek a dokihoz, izgulok :) Jól vagyok, semmi tünetem, csak nap végére nagyon elfáradok, és a hasam is befájdul ha sokat megyek, és a fiam mellett ez mindennapos :) Elsõ babával ilyenkor már minden reggel émelyegtem és már hánytam is...remélem most elkerül :D
hogy vagy kedves kérdezõ azóta? elsõ voltam Stefi vagyok, igy könnyebb lesz azonosítani :)
Szia! Szerintem minden rendben lesz, nekem sincs semmi tünetem, de ez nem feltétlenül rossz! Sõt elsõ gyerekekkel még ilyen kora terhesen ennyi tünetem sem volt, olyan 8 hetes voltam majdnem mikor kezdõdtek a terhesség szépségei.. :D Nagyon izgulok azért én is hogy minden rendben legyen, holnap délelõtt megyek a dokihoz, alig bírom már kivárni! Bizony a fáradtságot le kell gyõznöm mert a fiam mellett nem lehet unatkozni :) De szerencsére általában jó gyerek igy hagy pihenni ha szükséges. Stefi
Ja és szerintem hogy nem erõsödik a csík az semmit nem jelent, mindenki szervezetében más koncentrációban van jelen a hcg, ezen ne aggódj :) Stefi
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást :) Néha elbizonytalanodom, de valahogy én is úgy érzem, hogy most rendben kell lennie mindennek! Vagyis most nem vagyok annyira "aggódós", mint legutóbb. Lehet, hogy akkor ez is közrejátszott, vagy ki tudja... Nagyon kíváncsi vagyok, mit mond a doki holnap!! Feltétlen írj!! De biztos, hogy minden rendben van...miért ne lenne?! :) Gondolom a kisfiad is nagyon fog örülni majd a kistesónak! :) Várom a fejleményeket! puszi
Mindenképpen írok, izgi lesz megint mindent elõrõl kezdeni, nagyon várom, bár a helyzet már teljesen más lesz, igy hogy itt van a rosszcsontom :) Remélem szeretni fogja majd, mióta mondjuk neki hogy baba van a pocimban azóta puszilgatja, nagyon édes :) Pihenj sokat, minél többet és nem lesz baj :) Dokival beszéltél már? Stefi
Voltam a dokinál, de még korán hívott be sajnos, még nem volt szívhang, jövõ héten megyek megint, remélem minden rendben lesz, aggódom, mert hematomát is talált a petezsák alatt, de kicsi és ha pihenek nem lesz gond, bár a gyerek mellett nehéz lesz, de igyekszem vigyázni magamra és amennyit lehet feküdni...
Remélem hogy velünk akar maradni a kicsi és hematoma nem okoz gondot! Stefi voltam
Végigolvastam a kommenteket.Nagyon gratulálok a 2kismamának! Nekem is van egy kisfiam és már szeretnénk kis tesót igaz nem olyan rég próbálkozunk, de mivel a fiam elsõre sikerült, már egy kicsit rástresszeltem magam hogy még nem jártunk eredménnyel... - így gondoltam kipróbálom ezt az ovulációs tesztes dolgot.Ti hol és mennyiért vettétek milyen márkát?Egyáltalán hány dbot kell venni és hogy mûködik. Ma jött meg a vérzésem, így gondoltam köv. ovulációnál kipróbálnánk.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Én is nagyon örülök! Most remélem minden rendben lesz...kicsit azért kísért a múlt, de nem is akarok rá gondolni. Együtt nézhetünk a családalapítás elébe :)
elsõ vagyok Ez bizony pozitív a javából gratulálok!!!!De jóó!!!Vigyázz magadra!!!
Nézd, remény mindaddig van, amíg nem jön meg. Várj még két napot, és ha reggel még mindig fent lesz a hõ, csinálj még egy tesztet. Megy a drukk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkokat, és igazatok van, türelem kérdése az egész...csak ilyenkor olyan nehéz :) A múltkori babánál teljesen spontán történt a dolog, egyáltalán nem számítottam rá, és akkor már a nemvárt napján pozitív lett a teszt. Ezért aggódom egy kicsit...
A kérdező hozzászólása: Ma a hõm kicsit emelkedett :) és a mensinek semmi nyoma! Reménykedem még!
nem teszteltél azóta? :) elsõ válaszoló vagyok
A kérdező hozzászólása: Szia! Hétfõn este a párom unszolására még csináltam egy tesztet, azon egy borzalmasan halvány második csík látszódott, de ennek nem tulajdonítok jelentõséget, mert nem azonnal jött ki, hanem kb. 10 perc után. Így két negatív teszt után biztosra akarok menni...talán holnap reggel csinálok egyet, vagy a hétvégét megvárom - ha bírom, és addig nem jön meg. Egyébként ahogy írtad is, hogy az ovuteszt neked bevált, ezt mire értetted? :) Összejött a babó?
Ez jó hír, szerintem reggeli pisibõl tesztelj újra holnap.
Szia!elsõ vagyok Drukkolok nektek nagyon! Igen bevált az ovuteszt, babát várok :) Igaz még nagyon kicsi, most kezdjük a 6. hetet, jövõ héten megyek dokihoz, remélem minden rendben lesz :)
elsõ voltam az elõzõ hozzászóló is :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!!! Jó egészséget, és boldog babavárást!!! Örülök neki/nektek! Ezek szerint mûködik az ovuteszt (persze, ha minden más rendben van). Ti mikor voltatok együtt? Aznap mikor poz. volt? Köszönöm a képeket! Az én hétfõi tesztem nagyon hasonlít a Te elsõ tesztedhez, úgyhogy remélem, hamarosan én is jó hírrel szolgálhatok :)
A kérdező hozzászólása: Csináltam ma este egy tesztet :) Íme! - mellétettem a két nappal ezelõtti, esti tesztet is. http://kepfeltoltes.hu/130619/SAM_1143__www.kepfeltoltes.hu_..
sziasztok! kedves kérdezõ Kismama hogy vagy? jönnek már a tünetek? :) nekem már igen, doki szerinti 6. hetes vagyok, mensi szerint 7. egész nap hányingerem van, olyan rossz a közérzetem hogy nem tudok magammal mit kezdeni, bár mivel szigorú pihenésen vagyok így legtöbbször fekszek ha a fiam hagyja:) szerencsére eddig minden rendben. nem görcsölök, nem vérzek, remélem igy is marad és mire megyek a dokihoz nyoma se lesz semmi hematomának vagy ha mégis akkor csak ott legyen és ne sok vizet zavarjon... :) Stefi

Ránéznétek a görbémre! Ha holnap felmegy a hőm akkor ma van az ovulációm és a mai nap a legesélyesebb?

Az ovulációt két helyen is a mai napra jósolják (ciklus.hu és timmermann.hu. És mi a helyzet, ha holnap megy fel?

Legjobb válasz: És még egy kérdés: mit jelent a zöld vonal a 9. napnál?

A kérdező hozzászólása: És még egy kérdés: mit jelent a zöld vonal a 9. napnál?
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt akartam még kérdezni, hogy mi van, ha holnap NEM megy fel a hõm?
Igen, ma lehet az ovulációd, nekem is sikerül elcsípnem, hogy leesik a hõm, másnapra kb három-négy tizedet felmegy.
A vizszintes vnal az alaphõd, a függöleges pedig az ovulációt jelenti! (9.napnál) de nem mindenkinek esik akkorra amit a ciklus.hu behúz! szerintem honap már felmegy a hõd = ovuláció! Tessék ma is holnap is és utána is összebújni! sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Próbálkozunk, talán ... (((o;

Hogyan legyünk együtt az ovuláció előtti napon, ha a pozitív ovulációs teszt csak az ovu napján pozitív? Honnan tudom akkor, hogy mikor van az ovu előtti nap?

Legjobb válasz: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?

A kérdező hozzászólása: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?
A kérdező hozzászólása: Az ovuteszt akkor pozitív csak, ha ugyanolyan erõs, mint a kontrol csík, vagy erõsebb, mint a kontroll? Halvány pozitív ovu nincs? (mármint, amikor halványabb, mint a kontroll csík? Segítenétek kérlek? Még kezdõ vagyok a témában. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: 11-14-es kérdésemre is írj vmit, légyszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Rosszul tudod. Nem az ovu napján pozitív a teszt, hanem elõtte. Az ovu aznapra tehetõ, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz a teszt. Tehát a pozitív napokon legyetek együtt.
A teszt akkor pozitív, ha legalább olyan erõs, mint a kontrollcsík, vagy erõsebb! De nem értem, miért muszáj ennyire az ovu elõtti napon együtt lenni!
A kérdező hozzászólása: Nem muszáj. Pont ezt kérdeztem, hogy mikor legyünk együtt szted? :-)
Igen, az ovuteszt akkor pozitív, mikor legalább ugyanolyan erõs a tesztcsík, mint a kontroll. Bár olvastam olyat, hogy valakinek sosem szokott annyira erõs lenni. Mikor már elkezd halványodni, akkor az már negatív. Amúgy a pozitív napon legyetek együtt, és nem baj, ha még a negatívon is. De ennyire tényleg nem jó beprogramozni. Ha már látod, hogy közeleg az ovud, mert erõsödik a teszt, akkor legyetek együtt 1-2 naponta. És akkor nem tudjátok elkerülni.

Ha 28-34 napos ciklusaim vannak, akkor mikor kellene megtörténnie az ovulációnak? Mert én a 14-20 nap között gondoltam, de csináltam ovutesztet a 9. napon és pozitív lett.

Legjobb válasz: A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.

A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elolvastam a használati utasítást, csak meglepõdtem, azt hittem ilyen korán még egyértelmû negatív eredményt kapok. Arról pedig nem ír a tájékoztató, hogy napokig mutathat pozitívat. Végül is a lényeg, hogy mostanában valószínûleg lesz ovu. Támpontnak már jó. Köszi a segítséget.

Ha a ciklusom során 4 napig van peteérés előtt tojásfehérjeszerű nyálkám, majd pozitív az ovutesztem utána szárazság van kb.3 napig, akkor volt ovulációm?

A ciklusom nem szabályos 35-40 nap közötti.

Legjobb válasz: A száraz napon már biztosan elmúlt z ovulációd, hiszen a nyáknak az a lényege, hogy csúszóssá, könnyebb tegye az utat a petéhez. Szerintem ha száraz napjaid voltak, vannak, akkor teljesen rendben van a ciklusod.

A száraz napon már biztosan elmúlt z ovulációd, hiszen a nyáknak az a lényege, hogy csúszóssá, könnyebb tegye az utat a petéhez. Szerintem ha száraz napjaid voltak, vannak, akkor teljesen rendben van a ciklusod.
A kérdező hozzászólása: A ciklusom nem pontos 34-40 nap közötti, néha 42. Így is teherbe eshetek?
A kérdező hozzászólása: Senki nem tud tanácsot adni?
Szia! Hõmérõzöl vagy használsz ovu tesztet? Ezekkel ki tud számítani mikor van pé és persze, miért ne eshetnél teherbe 42 napos ciklussal!!!
A kérdező hozzászólása: Ovutesztet használok, egy vagy két napig pozitív szokott lenni. Az nem gátolja a teherbeesést ha változó a ciklusom, hol 35 hol 42 napos vagy mikor mennyi?
A pozitív napon vagy napokon meg az elsõ negatív napon feltétlen legyetek együtt! A kalkulátorral meg ne foglalkozz.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ

Lehetséges, hogy 12-én megjött 27 napra és 18-án már elkezdődött az ovuláció? A teszt + lett és a mikroszkóp is páfrányos+ ovus fájdalmak. Ha teherbeesek lehet ebből probléma? Mert van 1 egészséges gyermekem és volt 1 vetélésem is. Köszi sziasztok!

Legjobb válasz: Miért ne lenne lehetséges hogy ilyenkor van az ovulációd.? Az csak átlag számitás hogy félidõben.Aztán valahol azt olvastam hogy azt elõre nem de utólag pontosan megmondják mondani mikor volt. (a menzes elsõ napjától vissza 14 napra volt.) De ugye utólag már.... Plusz ha a teszt,mikroszkóp is jót mutat akkor tuti.Egyszerüen te igy "mûködsz".Ebbõl szerintem semmi problémád nem lesz.Hajrá!

Miért ne lenne lehetséges hogy ilyenkor van az ovulációd.? Az csak átlag számitás hogy félidõben.Aztán valahol azt olvastam hogy azt elõre nem de utólag pontosan megmondják mondani mikor volt. (a menzes elsõ napjától vissza 14 napra volt.) De ugye utólag már.... Plusz ha a teszt, mikroszkóp is jót mutat akkor tuti.Egyszerüen te igy "mûködsz".Ebbõl szerintem semmi problémád nem lesz.Hajrá!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!