Találatok a következő kifejezésre: Ha a napon van az (931 db)

Mitől kapcsolhat be az autóriasztó? Ha a tűző napon van az hatással lehet rá? Csak egyszer egy nap de azt rendszeresen.

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy valami nagyfeszültségû vezeték van a közelben, és az zavarja be. Nekem is volt már ilyen sokszor. Mindig, minden nap, egyidõben.

Lehetséges, hogy valami nagyfeszültségû vezeték van a közelben, és az zavarja be. Nekem is volt már ilyen sokszor. Mindig, minden nap, egyidõben.
Minden riasztót meg lehet bolondítani. Az infrás hõre érzékeny az ultrahangosat beindíthatja egy teherautón csörömpöló rakomány, mozgásérzékelõset a mellette elhaladó autó által keltett lökéshullám stb. Az elektromos vezetéknél jóval valószínûbb a szomszéd kissrác suli után ... :p))
Ez azt jelenti, hogy az elmúlt napokban többször is aludtál.
????? Mi lenne??? Semmi.
szerelmes vagy a barátodba és õ lesz az álmaid pasija ne enged elnenni
azt jelenti hogy mindketto erdekel valamilyen szinten. viszont azt NEM hogy a baratod es az osztalytarsad irant ugyanugy erzel. lehet az osztalytarsadat csak siman kedveled mint sima barat.
Az az elsõ nap amikor "elönt" a vér.
így igaz, amikor piros vér jön. de, ha este 6 után jön a piros vér, akkor azt másnapra írd be 1. napnak! pl: ha tegnap este 7kor jött meg, akkor ma van az elsõ napod!!!
A kérdező hozzászólása: Szóval 12-én nem kellett volna, és 11-óta van ilyen folyásom, nemtudom eldönteni honnan számoljam a következõ hónapot, köszike a segítséget


Ha a ciklusaim általában 24-25 napig tartanak, és abból ugye elveszek 13-14 napot, akkor valószínüleg azokon a napokon van peteérésem?

Legjobb válasz: Elvileg igen. De ha nem vagy biztos, használj ovutesztet, mert én jól befürödtem ebben a hónapban. Mindig menetrendszerint 27-28 napra jött meg. Eddig. Ma már a 33. napon tartok.

Elvileg igen. De ha nem vagy biztos, használj ovutesztet, mert én jól befürödtem ebben a hónapban. Mindig menetrendszerint 27-28 napra jött meg. Eddig. Ma már a 33. napon tartok.
Hát nagy általánosságban azt írják hogy 14 nap az ovu utáni szakasz, nekem ez 15-16 nap, és van hogy 28-vagy hogy 32 naposak a ciklusaim de általában 30.az elmúlt két hónapban vezettem görbét, ill ez a második hónap és nekem a 13. ill most a 14. ciklusnapon volt ovum. kb az átlag ciklus napjaidbõl vonj le 16-ot és onnantól kezd el nézni minden nap 4-5 napig ovu tesztel nézni .
Szia leszámolni kell. 24-bõl számolsz vissza és úgy derül ki de tényleg az ovu teszt a tuti.
Az ovu utáni szakasz nekem pl csak 12 nap. Ki gondolná, szabályos 28 napos ciklus mellett... Én se tudtam, amíg nem mértem a hõmet és nem csináltam ovutesztet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, ha most kb. úgy fáj a hasam mintha meg kellene jönnie, legalábbis hasonlóan, és van folyásom, akkor lehet hogy most van ugye a peteérésem??köszi elõre is!!!

Ha hosszabb a ciklusom mint a normális (kb 34-35 nap nekem) akkor is a menszi első napjától számított 14. napon van az ovuláció, vagy az is később?

A 14. és 16. nap körül a legvalószín?bb a teherbeesés kockázata, mit tudtok err?l? A naptári módszer humbuk vagy van valami alapja?

Legjobb válasz: Szia! A 14. nap normál ciklusnál van, egyébként azt szokták mondani, hogy a középidõben van a peteérés, de ez nem feltétlenül van így minden nõnél. HA minden reggel megméred a hõdet, akkor a görbe kirajzolja, hogy mikor van peteérésed, ugyanis olyankor megemelkedik a hõd.

Szia! A 14. nap normál ciklusnál van, egyébként azt szokták mondani, hogy a középidõben van a peteérés, de ez nem feltétlenül van így minden nõnél. HA minden reggel megméred a hõdet, akkor a görbe kirajzolja, hogy mikor van peteérésed, ugyanis olyankor megemelkedik a hõd.
Itt találsz lehetõséget az ovuláció kiszámítására: http://timmermann.hu/ Segít még az ebredési hõ mérése, és az önvizsgálat is.
Csatlakoznék az elõttem szólokhoz....mérd a hõd és nézd a nyákod....nekem is 35 nap átlagosan és a 20-26 nap között szokott lenni a pé. Vegyél ovu tesztet a DM-ben és akkor pontosan nyomon tudod követni.
a peteérésed nem a mensi után 14 nappal van, hanem a mensi elött 14 nappal.mint ahogy az elöttem válaszoló írta:35 napos a ciklus, -14=21.tehát kb 21.napon van a peteérése.de ez tolódhat 1-2 napot.ebben csak az a rossz hogy általában utólag tudod mikor volt.ha csak nem érzed.ha mindig egyenletes a ciklusod, így számold ki.

Ha a 20. napon van az ovulációm, akkor a mensim is majd annyit fog késni? Szóval a 34. napon fog megjönni?

Mert eddig 28 napos ciklusaim voltak....

Legjobb válasz: Szia! Ovulációs tesztbõl tudod hogy ekkor lesz vagy volt az ovulációd? Ha ekkor volt akkor 14 napra rá jön meg. A luteális szakasz mindig 14 nap. :-)

Szia! Ovulációs tesztbõl tudod hogy ekkor lesz vagy volt az ovulációd? Ha ekkor volt akkor 14 napra rá jön meg. A luteális szakasz mindig 14 nap. :-)
Igen, jól gondolod.

Baj van ha 3 napig van meg a menzeszem? Eben a hónapban 2 napot késett is Mi lehet az oka?

Volt már hogy 2 napig volt meg ugyanígy egy októberi hónapban. De akkor még sz?z voltam. 2 éve van meg nekem, és fél éve vesztettem el a szüzességemet legutóbb a hétvégén csináltuk a barátommal. Most terhes vagyok? vagy fel vagyok fázva esetleg? vagy netán nem lehet gyerekem a kés?bbiekben? Mi lehet az oka a késésnek illetve a hamarabbi elmúlásnak általában 4-5 napig szokott meglenni most viszont kedden megjött és pénteken elmúlt az az ma:S. CSAK AKKOR VÁLASZOLJ HA KOMOLYAN ÍRSZ!(NE KÁROMKODJ LÉCI)

Legjobb válasz: Hátha a szine is másabb volt, esetleg barnásabb az terhességre utal, ha mégsem vagy az akkor lehet hormonprobléma is. Pozitiv és negatív terhességi teszt esetén is érdemes elmenned nõgyógyászhoz!!!

Hátha a szine is másabb volt, esetleg barnásabb az terhességre utal, ha mégsem vagy az akkor lehet hormonprobléma is. Pozitiv és negatív terhességi teszt esetén is érdemes elmenned nõgyógyászhoz!!!
Szoktatok védekezni? Hogyan? Mikor voltál együtt utolsó elõtti alkalommal a barátoddal? Terhességi tesztet csinálj. Ha negatív akkor egy hét vagy inkább két hét múlva csinálj mégegyet. A felfázásnak ehhez nem sok köze van, max valamilyen nõgyõgyászati probléma, esetleg ciszta. De ha nem terhesség akkor is még elég fiatalka vagy, ilyenkor elõfordulhat hogy nem mindig úgy jön meg ahogy kéne. Az a gyanúm, hogy nem voltàl nõgyógyásznál a szüzességed elvesztése óta. Pótold! Ezt a nem lehet többet gyerekem kérdést nem tudom mi alapján vetetted fel. Nem bántásból mondom, de ha màr elég érettnek érzed magad a szexhez, akkor felkészültebb is lehetnél. Még nem késõ informàciókat gyüjteni, ha más nem internetrõl, vagy nõgyógyásztól. Ha mész dokihoz minden kérdésre õszintén válaszolj, hogy indokoltnak lásson ultrahangra küldeni, ami mindenkêpp hasznos lenne neked. Most még ne rémülj halálra, nem kizárt hogy semmi "gond". Bár sanszos ha nem szoktatok normálisan védekezni. Ha most terhes is vagy, valószínû ettõl nem leszel meddõ.
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokat szerintem nem vagyok terhes mert hétvégén csináltuk utoljára és az elõtt pedig dátumra nem tudom de múlthéten hétvégén mert nem érek rá máskor ilyennel foglalkozni mert tanulok nem érzem magamat érettnek sem a szexhez sem semmi máshoz nõgyógyásznál soha nem voltam még de nem lehetek terhes mert akkor nem jött volna meg és tényleg meg vagyok fázva mert a derekam is szokott fájni nyáron is így voltam és már máskor is késett volt hogy 30 naponta jött meg szóval még nem állt be és olyan is volt már hogy 2 napig volt meg szóval szerintem nem vagyok az csak arra lettem volna kíváncsi miért nem áll eb és hány éves kortól fog beállni rendesen már tudom nem mindenkinél ugyanúgy van de általában milyen korban áll be mire számítsak?

Ha a hüvelygyűrű tájékoztatójába az van írva, hogy 7 napig kell kiegészítő védekezés akkor ugye ha 11-12. napon vagyok együtt gumi nélkül a barátommal akkor nincs okom félni?

Az van a tájékoztatójába írva hogy felhelyezés után 7 napig kell kiegészít? védekezés. Ha én a 11-12. napon akarok a barátommal gumi nélkül együtt lenni akkor ugye már semmi okom az aggodalomra?

Legjobb válasz: Jártál matekra? Szerintem a 11-12 nap a 7. után jön...Következtetés: elvileg akkor már véd.

Jártál matekra? Szerintem a 11-12 nap a 7. után jön...Következtetés: elvileg akkor már véd.
A kérdező hozzászólása: Igen jártam matekra és ismerem a számokat. De te is azt írtad, hogy ELVILEG véd.
Igen védekezhettek gumi nélkül. De én azért megvártam az elsõ hónapot, hogy belémélvezzen a párom.
Tiszta levegõre szüksége van. Hzat ne legyen az a lényeg.
Én anno az erkélyen aludtam nap közben, ahogy hazavittek a kórházból. :D A védõnõ meg a háziorvos elszörnyülködött ekkora "gaztett" hallatán. Ennek 27 éve. Én is szellõztetem a szobát, de vigyázok nehogy huzatban legyen a gyerek. :)
nyisd ki szellõztess, csak huzatba ne legyen! a szabad levegõ lenne a legjobb!
A kérdező hozzászólása: Huzat bizti nem lesz! Köszönöm a válaszokat! :)

Rubint Réka 1-2. DVD-je van meg nekem. Elég ha egyik nap csak az első, másik nap a második 20 percet csinálom meg, vagy a 2x20 percet egybe kell végigcsinálni? A napi 20 perces DVD jobb lenne?

Legjobb válasz: Amíg kezdõ vagy mindenképp. 1-2 hónap után viszont nem árt rátérni, hogy minden másnap, vagy legalább egy héten háromszor megcsináld mind a 2X20 percet. Ha teljesen kezdõ vagy akkor én inkább azt javasolnám, hogy csinálj az elsõ felébõl 10 percet (bõven elég lesz), és a második 20 percbõl is csinálj valamennyit. Hisz, ha a második 20 percet bemelegítés nélkül csinálod, közel sem lesz olyan hatásos és fárasztó, mintha van elõtt felvezetés. De vigyázz fõ a fokozatosság, a nagy izomláz elkerülése végett.

Amíg kezdõ vagy mindenképp. 1-2 hónap után viszont nem árt rátérni, hogy minden másnap, vagy legalább egy héten háromszor megcsináld mind a 2X20 percet. Ha teljesen kezdõ vagy akkor én inkább azt javasolnám, hogy csinálj az elsõ felébõl 10 percet (bõven elég lesz), és a második 20 percbõl is csinálj valamennyit. Hisz, ha a második 20 percet bemelegítés nélkül csinálod, közel sem lesz olyan hatásos és fárasztó, mintha van elõtt felvezetés. De vigyázz fõ a fokozatosság, a nagy izomláz elkerülése végett.
Én simán lenyomtam elsõre is az egészet. (az 1-est) másnap alig tudtam megmozdulni az igaz. Harmadnap folytattam, késõbb már meg sem éreztem, sõt lábsúlyokkal csináltam. Aztán jött a köv. dvd. 1 hónap alatt nagyon hatásos volt, de a kajára is figyelni kell. Én most váltogatom, mert jó sok idõt kihagytam, és ugyanolyan fárasztó volt elkezdeni :) , viszont a 3. 4. alkalom után már sokkal könnyebb. Kitartás kérdése. Hajrá :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!