Találatok a következő kifejezésre: Ha a napon túl (76 db)

Ha 3 nappal túl vagyok az időmön, és magas vérnyomás fenyeget, akkor megeshet hogy hamarosan megindítják a picit?

El?re is köszi a válaszokat

Legjobb válasz: szia sztem egy hétnél tovább nem vár a doki-a kiirt idõponthoz képest.engem is be akart fektetni-nálam a cukor volt a kockázati tényezõ.csomagolj,készülj-és tegyetek meg mindent apával,h jöjjön a baba...lépcsõzz,mozogj is kicsit sok sikert

szia sztem egy hétnél tovább nem vár a doki-a kiirt idõponthoz képest.engem is be akart fektetni-nálam a cukor volt a kockázati tényezõ.csomagolj, készülj-és tegyetek meg mindent apával, h jöjjön a baba...lépcsõzz, mozogj is kicsit sok sikert

Ha a Sims 3-ban az "emberem" vámpír, és túl sokat van a napon, vagyis hogy a 3 óra már letelt, akkor mit csináljak?

Mert volt már, hogy tovább maradt, kijött egy 48 órás hangulatjelz?, de még miel?tt lejárt volna, meghalt. Amiatt? Mit tudok csinálni, hogy ne legyen baja? (mert van, hogy olyan helyre ment, ahol nincs épület, hogy bemehessen egy kicsit)

Legjobb válasz: Ha tovább kint marad a sims akkor egy idõ után elájul és folyamatosan lejebb megy a szomjúsága.És igen amiatt halt meg lehetõleg ha máskor jellez ilyet hogy már túl sokat érte a nap vidd be valami árnyékos helyre.És akkor jobban lesz a sims.

Ha tovább kint marad a sims akkor egy idõ után elájul és folyamatosan lejebb megy a szomjúsága.És igen amiatt halt meg lehetõleg ha máskor jellez ilyet hogy már túl sokat érte a nap vidd be valami árnyékos helyre.És akkor jobban lesz a sims.
A kérdező hozzászólása: köszi! :)
sztem telepítsd a természetfeletti erõk kiegészítõt, abban már van vámpírnaptej XD amúgy a vámpírkölykök bírják a napot, csak a felnõttek nem. amúgy azokat jobb hamar beterelni.

Okoztam egy közúti balesetet, a néni 8 napon túl gyógyuló a sérülést szenvedett ( nem életveszélyes), ha megegyezünk peren kívül akkor is elvehetik a jogosítványomat? Illetve mennyire büntethetnek?

Legjobb válasz: Ha 8 napon túli, akkor szerintem nem úszod meg rendõri intézkedés nélkül. Attól függ ki volt a hibás. Lehet, a néni lépett le körülnézés után. Ha találnak alkoholt nálad, 100% hogy ugrik a jogsi, ha nem akkor nagy eséllyel megmarad. Minden a vétkesen múlik.

Ha 8 napon túli, akkor szerintem nem úszod meg rendõri intézkedés nélkül. Attól függ ki volt a hibás. Lehet, a néni lépett le körülnézés után. Ha találnak alkoholt nálad, 100% hogy ugrik a jogsi, ha nem akkor nagy eséllyel megmarad. Minden a vétkesen múlik.
Semmi köze a büntetésednek ahhoz hogy egyeztek meg.
Az elsõ leírta pontosan a menetét. Akkor miért is ne úszhatná meg?
küldtem neked üzenetet privátban. Olvasd el!
akkor már csak arra kéne figyelni, hogy konkrét ellentételezést fogadjon el, és további követelésekrõl mondjon le, és nem utólag találja ki, hogy mégsem forrt össze olyan jól a csontja, és fizesd a 24 órás ellátását élete végéig ... (egy laikus)

Ha nem netezek túl sokat (nap 1-2 óra max), akkor melyik a legjobb t-mobile mobilinternet számomra?

Kb mennyibe kerül havonta? És vannak induló költségei? Bocs hogy itt kérdem, de a honlapjukon nem tudtam eligazodni.

Legjobb válasz: Kérdées, hogy az alatt a két óra alatt mit csinálsz. Sztem töls le egy forgalomszámlálót pl netlimiter monitor verzióját (ez ingyenes), és nézd meg pár napon keresztül, hogy mennyi adatot töltesz le. (ebbõl már meg lehet becsülni, hogy havonta kb mekkora adatforgalmat bonyorítasz) Az is jó, ha van aranykártyád, mert úgy általában elõnyösebb csomaghoz juthasz hozzá, de ezt náluk kell megérdeklõdni. Elöljáróban én kb egy 5gigás csomagot javasolnék, ez úgy napi 170mega adatforgalmat jelent.

Kérdées, hogy az alatt a két óra alatt mit csinálsz. Sztem töls le egy forgalomszámlálót pl netlimiter monitor verzióját (ez ingyenes), és nézd meg pár napon keresztül, hogy mennyi adatot töltesz le. (ebbõl már meg lehet becsülni, hogy havonta kb mekkora adatforgalmat bonyorítasz) Az is jó, ha van aranykártyád, mert úgy általában elõnyösebb csomaghoz juthasz hozzá, de ezt náluk kell megérdeklõdni. Elöljáróban én kb egy 5gigás csomagot javasolnék, ez úgy napi 170mega adatforgalmat jelent.
A kérdező hozzászólása: Mûemlék házban lakom, és iden nem lehet bevezetni az adsl-t, ezért gondoltam mobilinternetre.
Ez rengeteg mindentõl függ. Elõször is, ha nem laptopban akarod használni a mobilinternetet akkor FELEJTSD EL! Sokkal jobban jársz egy ADSL-lel, olcsóbb is, korlátlan, és messzemenõen gyorsabb is. A mobilinternetet megzavarhatja az idõjárás, a lefedettség hiánya és miegymás. Ha olyan helyen akarod használni ahol gyenge a lefedettség akkor nem mész vele semmire. A legtöbb szolgáltató pont ezért ad neked egy próbaidõt. Amit én kipróbáltam ott ez a próbaidõ 3 nap volt. Nem rég próbáltunk ki egy 6000 forint/hós Vodafone mobilinternet szolgáltatást. 5-35 KB/s-sel jött az adat, 2 éves hûségszerzõdést kellett volna aláírni és havonta 5 GB letöltést bonyolíthattunk volan le. Igaz nem egy nagyvárosban próbáltuk ki a dolgot, hanem vidéken, de eléggé meggyõzõ volt számomra. Ha nem utazol gyakran laptoppal vagy a munkád nem kívánja meg hogy mobilinternet-hozzáférésed legyen én azt tanácsolom hogy maradj az olcsóbb, gyorsabb, megbízhatóbb, korlátlan ADSL-nél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek a választ!
heti 1x kell bicepszet is meg tricepszet is edzeni.
nem aránytalanul nagy a tricepszed, nincs semmi probléma az arányokkal
Ez egy hótt' normális felkar. Nincs semmilyen abnormalitás a képen. A bicepsz a test egyik legkisebb izma, ezt ne felejtsd el... Legalábbis célzottan ne foglalkozz vele külön.
A kérdező hozzászólása: Hidegen 40-es.. tudom nem olyan nagy de sztem épp a bicepsz miatt nem nagy.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/120401/a_kar_www.kepfeltoltes.hu..
Igen, ahogy Zakhatol is írta, a tricepsz adja a felkar fõ tömegét, ezért láthatod nagyobbnak.
Lehet kicsit hülyén fogalmaztam így visszaolvasva. Szóval a tricepsz egy hangsúlyosabb izom a felkaron. Egy leengedett karon a tricepsz sokkal többet nyom optikailag mint a bicepsz.
Mivel a tricepsz alapból egy nagyobb izomcsoport ezért a kérdésed eleve egy marhaság. De azért a képet még megvárom én is :D
ha a heti 1x edzés elég ahhoz hogy maximálisan fejlõdni tudjon az izom akkor miért kéne még egy? elhiszem hogy le van maradva de ha ez így mûködne hogy gyorsabban nõne az izom ha heti többször edzenénk akkor minden nap nyomatnánk az edzést. azon az 1 edzésen jól meg kell edzeni nem pinalegyzést csinálni és akkor elmondhatod hogy mindent megtettél az ügyért. persze edzés terén értve, kaja az még mindig kérdéses hogy ott megtettél e érte mindent.
A kérdező hozzászólása: oké
tegyél fel képet a felkarodról
A kérdező hozzászólása: alapvetõen tudom.. de emiatt az elmaradás miatt nem lehet többször?
Akkor se eddz rá minden nap. Kellene regenerálódnia is. Osztott edzésnél heti egyszer megy nálam kar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!

A párom elvárja, hogy a napi nyolc órás munka mellett legyen megfőzve és az ágyban is a kedvére tegyek. Azt mondja, hogy ő szereti ha egy nő odafigyel ezekre a dolgokra. Szerintetek én reagálom túl?

Legjobb válasz: Csak részben reagálod túl. Ha õ nem csinál otthon semmit, akkor igazad van. De ha késõn jön haza, vagy a kertben, házban dolgozik mást, akkor igaza van. Anyagilag sem mindegy, hogy fõzöl vagy kész kaját, felvágottakat esztek.

Csak részben reagálod túl. Ha õ nem csinál otthon semmit, akkor igazad van. De ha késõn jön haza, vagy a kertben, házban dolgozik mást, akkor igaza van. Anyagilag sem mindegy, hogy fõzöl vagy kész kaját, felvágottakat esztek.
És te mit vársz el? Õ azt szó nélkül megteszi? Ha van viszonzás, nem egyoldalú a dolog és nem arról van szó, hogy ha ez és ez nem teljesül akkor áll a bál, hanem csak arról, hogy jól esik neki, ha meleg ételt ehet esténként és ez még kivitelezhetõ is (tehát TE jóval elõbb hazaérsz), akkor én nem problémáznék ezen. Ha lehetetlent kér (mert mondjuk egyszerre értek haza) és õ emellett semmit nem segít, csak hazajön és várja a készt (nem takarít, nem vásárol, cselédnek néz...), akkor én is "túlreagálnám". Mondjuk úgy, hogy idõben megmutatnám neki az ajtót.
Délelõttös és délutános? Mûszakos munkarendben talán, DE a legtöbb irodistánál a 8 óra reggel 8, 9 -tõl délután 4, 5-ig tart, tehát EGÉSZ NAP.
Mondd meg, hogy te meg szereted, ha egy igazi férfi eltartja a nõt és mindent megad neki. Semmi gond azzal, hogy õ egy házias csinibabát szeretne, de ebben az esetben teremtse meg az anyagi feltételeket. Azt javaslom menekülj egy ilyen mellõl, mert ha gyereked lesz, akkor a gyereknevelést is nõi munkának tartja, tehát a munka után a beledet húzva rohanhatsz a gyerekekért, miközben szórakoztatod megfõzöl, szétszakadsz a teregetés-gáztûzhely-gyurmát az orrába gyömöszölõ totyogó között, miközben apuci nyafog, hogy nem vagy elég csinos, fogyjál már le....
ember vagy nem rabszolga
Nem reagálod túl. Gondolkodj el: pár vagy rabszolgahajcsár?
Én meg nem is dolgozom, mégsem fõzök minden nap, van, hogy a párom hazajön a melóból és õ fõz, stb.
Bocsi, de 8 óra mellett, ha délelõtt dolgozol délután meg tudsz fõzni, vagy du-ánosnál délelõtt. Mi lenne veled ha 12 óránál kéne ezt megcsinálni meg mellette takarítani stb.?
Na, az ilyen kisfiúkat szeretem én molesztálni. Dobd ki, ez hülye. Bocs, de tényleg az. Mi ez a szexizmus, ember?
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Kettõnk közzül neked kéne szakember!
Kérdezõ kissé belekavarodott, hogy ki is õ - a kérdezõ vagy egy névtelen válaszoló. Gyakran veszekszel magaddal? :-DD Egy jó szakember segíthet.
"Én nem panelban lakom!" Többezer család viszont igen. "Igenis egy nõ feladata a háztartás vezetése." OK, de akkor ebben az esetben a férfi dolga a család eltartása, az anyagi háttér biztosítása. vagy így már nem tetszik? "A mai világban azért van sok válás mert az ember kinyalja a felesége se**ét." A nap vicce. :-DDDD
Szóval ezt most a férj kérdezte, mintha õ lenne a feleség?
A kérdező hozzászólása: Én nem panelban lakom! Igenis egy nõ feladata a háztartás vezetése. A mai világban azért van sok válás mert az ember kinyalja a felesége se**ét.
Megdöbbentõ, hogy még a magyar nõk többségével el tudták hitetni, hogy a házimunka kizárólag a nõk dolga. Nézzetek csak utána, számos felmérés bizonyítja, hogy pl. Európában a magyar nõk végzik a legtöbb házimunkát és a magyar férfiak végzik a legkevesebbet, akkor sem segítenek sokszor a párjuknak, amikor mindketten dolgoznak. Nem is bánom, hogy az Egyesült Államokba költöztem, itt a gyerekeket egyenjogúságra nevelik, az összes amerikai családban, akiket ismerek a férfi és a nõ egyenlõen osszák el a házimunkát, a férfiak általában jobb szakácsok, akikkel találkoztam általában otthon fõznek, a feleségük meg pakol, mosogat. Itt megkérdezik a férfiak, hogy miben segíthetek, de inkább úgy mondom, hogy egymástól kérdezik meg. Én is úgy lettem nevelve, hogy a nõ dolga a házimunka, csak aztán megismertem egy új világot, tájékozódtam, mûvelõdtem és megismertem az egyenrangú párkapcsolatok alapjait. A 19-es válaszoló döbbentett meg a leginkább. Idézem "a nõ dolga: fõzni, mosni, takarítani, gyereket nevelni" És ezt neked így sikerült benyelned? Gratulálok. De azért utána nézhetsz a történelemnek, hogy ez a megosztott szerepvállalás mikor alakult ki és hogyan, és most miért nem kellene, hogy elfogadott legyen, de az agymosó mechanizmus sajnos túl jól mûködik még a magyar társadalomban. "a férfi dolga: kerti munka, szerelés, nehezebb fizikai munka, gyereket nevelni" A magyarok legnagyobb része tudtommal panelban lakik, próbálok visszaemlékezni én mikor még otthon laktam szüleimmel, apának hányszor kellett kicserélni a villanykörtét a panellakásunkban, megszerelni a lefolyót pl, de olyan kevésszer, hogy nem is emlékszem igazán, a lefolyóhoz is szerelõ kellett. Azonban tisztán emlékszem, hogy anya minden nap fõzött és mi apával csak leültünk az asztal elé és megedtük anya több órás fáradozásának gyümölcsét. Remélem a mai világban, ahol a nõknek is legtöbbször már muszáj, szükséges visszamenni dolgozni pár hónappal gyerekszülés után, ez az elkülönített szerepvállalás háttérbe fog szorulni.
Fõzz egy egész konténernyi kaját és ha megromlik, akkor kuss, disznó, nincs moslék! Ez jár ezeknek a hímsoviniszta bunkóknak.
A kérdező hozzászólása: Dolgozik tèlen is nyáron is. Az alkalmi munka azért jó mert így mindennap hoz haza pénzt.
Tessék mondani egy belvárosi, harmadik emeleti társasházi lakásban mi a lófütty "férfimunka" van? Milyen kinti munka van? Összeszedi a kerület összes kutyasz.rát?
Mit jelent, hogy alkalmi munka?Hogy te valójában többet dolgozol és idénymunkán kívül gyakran nem is dolgozik???
Emlékeztetõül: A párom elvárja, hogy a napi nyolc órás munka mellett legyen megfõzve és az ágyban is a kedvére tegyek. Azt mondja, hogy õ szereti ha egy nõ odafigyel ezekre a dolgokra. Szerintetek én reagálom túl? A kérdező hozzászólása: Én nem panelban lakom! Igenis egy nõ feladata a háztartás vezetése. A mai világban azért van sok válás mert az ember kinyalja a felesége se**ét.
A kérdező hozzászólása: De akkor sem fogok neki munka után fõzni és lefeküdni vele.
A 43-as hozzászólásban te írtad, hogy a nõ feladata a háztartás vezetése. Tessék szépen akkor munka után fõzni. :-DDD
Megválaszoltad a saját kérdésedet. Fõz, moss, takaríts az idénymunkásodnak. Aki olykor ezek szerint jobban ráér, mint te. Mindennap akar szexelni is? És ezt követeli? Ez a vicc kategória, ha úgy tudja élvezni, hogy a másik épp nem? Milyen párkapcsolat ez?
Mindent megtettél önként és dalolva és otthagytak utolsó?
Elvárás nélkül is megtettem önként és dalolva, nekem ez volt a természetes. Igaz, mióta egyedül élek, már csak azt csinálom, amit muszáj. Magam kedvéért pl. nem fõzök.
Azt lenne jó tisztázni kedves Kérdezõ, hogy Te ki vagy a történetben?
Hagyd ott a p.icsába. Neked nem jó így, õt meg ez nem érdekli-és ez a nagyobb probléma, mert nem is fogja. Nem érzed jól így magad, lépj le.
Ledöbbentem a válaszokon. Komolyan a legtöbb nõnek az természetes hogy munka után álljon neki fõzni, szolgálja ki a drága férjét, miközben õ a tv-t bámulja, aztán szexeljen vele, ha van kedve ha nincs, mert különben otthagyja a pasi és nézhet? Szerintem meg pont a sok szolgalelkû nõ miatt van ennyi válás, senki nem tud egy olyan emberre felnézni, aki ugrál neki egész nap, csak nehogy elhagyja.
Egyenjogúság vagy mifene van. Ergo a házimunka arányaiban rra hárul, aki kevesebbet dolgozik. Ha egyformán dolgoznak, egyformán osztódik a házimunka. VAgy ha van elég kereset, akkor fel lehet erre alkalmi munkaerõt venni. Nálunk is ez történt, amikor már centis por állt és egyikünknek sem volt ideje, ereje megcsinálni.
Hát igen a mai férfiak közül sok már nem tudja betölteni a régi idõk családfenntartó férjeinek a szerepét, de a családfenntartó férjeknek járó jogokat követelik! Könyörgöm mire föl???
2 dolgozó ember = két otthon is dolgozó ember (egyformán) 1 otthon dolgozó = 1 munkahelyen dolgozó Ez csakis így igazságos. El kell osztani a munkákat. Fõleg pedig nem szabad lenézni a másik munkáját... (seperc alatt kész az ebéd, mi az az öt perc porszívózás stb.)
Na, már ne haragudj, de ha a párod többet dolgozik egy nap, mint TE, aztán ha hazajön, elvégzi a maga feladatát, hiszen írtad: "de elõtte megeteti az állatokat STB", akkor mondd már meg légy szíves, mi a jó büdös francért nem vagy képes megfõzni egy tál meleg ételt neki? Neked nem esne esetleg jól? Te mindig csak hideget eszel? Ami pedig az ágyat illeti, ennek végképp nem lesz így jó vége. Azt fogod elérni vele, hogy máshoz fog fordulni, azért, amit tõled nem kap meg. Ezt akarod elérni? Tudod, igen, piszkosul túlreagálod és akkor most finom voltam.....
Ha fél 4-re otthon vagy, akkor miért esik nehezedre valamit összedobni? Mondjuk 2 napra? Gyorsan megvan a paprikás krumpli, tészta, vagy fõzelék... Hétvégén lehet olyat is csinálni, amit csak le kell fagyasztani: húsleves, pörkölt. Lenne néhány kérdésem: 1. Te talán nem eszel? Vagy akik itt fennhangon tiltakoznak: õk csak azért fõz(nének), hogy a férj egyen? 2. Ha gyerekük is van: a gyerek is éhezze, mert anyuka nem rabszolga?
19:44-es vagyok, az enyém szellemi munkát végez, nincs leterhelve, ugyanannyi órát dolgozik, mint én, de én majdnem kétszer annyit keresek, gondolhatod, ha csak egyszer kellett neki mondani és belátta, akkor van egy ilyen háttér.
Egy igazi háziasszony ezt megtudja oldani. Persze neki is kell segíteni a házi munkában. Ne feledd amelyik férfira fõznek az hazamegy, amelyikre nem......
Én napi 10 órát dolgozok mégis megdöngetem az asszonyt amikor hazaérek. Munka csak kifogás.
Cserébe te mit kapsz a párodtól? Otthon õ mit csinál, mi az amivel neked tesz a kedvedre (étterem, virág, szórakozás)?
12-esnek teljesen igaza van. 13-asnak: "gondolom, nem a földeken kapál, csak ül. 5 után õ is tud fõzni vacsorát." Mibõl gondolod, hogy csak ül? Ráadásul milyen munka az, ahol csak ülni kell, áruld már el? Mert azonnal megyek, fõleg ha még a fizetés is jó... Elõször inkább azt kellene megkérdezni a kérdezõtõl, hogy mit dolgozik õ illetve a párja, majd azután okoskodni... Jah és sokaknál olvasom, hogy "mi vagy te? rabszolga?" Nem, nem rabszolga, hanem nõ, és az õ dolga ételt rakni a férje elé, ugyan úgy, ahogy a férj dolga elvégezni a kinti munkát, megjavítani az elromlott dolgokat, egyszóval elvégezni a férfi munkát. Ne várjuk már el a férfitól, hogy 12 óra meló+a "férfi munka" elvégzése mellett még fõzzön, mosson, takarítson, gyereket neveljen egyedül, ahogy a nõtõl sem várhatjuk el, hogy a fõzés, mosás, takarítás mellett elvégezze a "férfi munkát" és egyedül nevelje a gyereket. A helyzet egyszerû: a nõ dolga: fõzni, mosni, takarítani, gyereket nevelni a férfi dolga: kerti munka, szerelés, nehezebb fizikai munka, gyereket nevelni ezen felül van az, hogy besegítünk egymásnak, pl a férfi besegít a nõnek a takarításban vagy néha-néha õ fõz, vagy a nõ segít be a férfinak, pl kisebb kerti munkákat elvégez, de ez már csak kompromisszum kérdése, hogy õk hogyan osztják be egymás között a melót. A kérés csak akkor nem jogos, ha a párod semmit nem csinál, hanem mindent neked kell, mert az nem helyén való, hogy a férfi haza megy és behuppan a tv elé és követeli a vacsit meg a szexet. De ha õ is megcsinálja a maga részét, akkor igenis jogos a követelése. N
Úristen ezek a hozzászólások! Komolyan beszéltek? Na nehogy már 8 óra mellett ne lehessen megfõzni mert mindjárt dobok egy hátast! A szexet is mindketten élvezik, nem igaz? Kérdezõ, mikor lennél hajlandó fõzni is és szexelni is? Ha nem kéne dolgoznod? Sajnálom a férjedet!! 26/N
Fõzzél nagy mennyiségben, és akkor elég 2-3 naponta, esténként meg pippantsd le, ha kéri, és csá
ha õ jóval többet dolgozik, én képes lennék õszintén szólva megcsinálni a vacsorát, pedig nem vagyok egy konyhatündér. a másik dolog meg szerintem magától értetõdõ.
Ez egy oda vissza játék: õ elvárhatja ezeket a dolgokat, te meg elvárhatod hogy ne csak a tv-t nézze miközben sörözik és növeli a belét. Neki is vannak igényei meg neked is. Ha szeretitek egymást úgy is megoldjátok és nem kibúvót kerestek.
Dehogy természetes, nem vagy rabszolga. Hú, borzasztó 5-tõl 5-ig dolgozni..gondolom, nem a földeken kapál, csak ül. 5 után õ is tud fõzni vacsorát.
Én napi 9-10 óra munka mellett végzek levelezõn egyetemet és így is van idõm minden nap fõzni és minden házimunkát elvégezni. Emellett bármire van idõm, amit szeretnék. Szerintem jogos elvárás, hogy amennyivel õ többet dolgozik, annyival te több házimunkát végezz. Ennek természetesnek kellene lenni és nem neki kellene szóvá tenni.
A fõzés pikk pakk megvan, az ágyban meg hát azt nem csak õ élvezi nem? Ha igen akkor ott a bibi.
mi esik amúgy nehezedre, odarakni a rakott krumplit a tûzhelyre, vagy megnyalogatni a párod kukiját?
"Úristen ezek a hozzászólások! Komolyan beszéltek? Na nehogy már 8 óra mellett ne lehessen megfõzni mert mindjárt dobok egy hátast! A szexet is mindketten élvezik, nem igaz?" Teljesen igazad van!!!! Anyám 10-12 órában meg tud fõzni, mert apu is dolgozik, én vidékrõl Pestre járok tanulni, hétvégenként még tanul is a kisebbik testvéremmel, én vasárnaponként járok haza csak, koleszos vagyok de segítenék neki ha tudnék! Anyám mégse lázad! És rabszolgának se érzi magát..... Ebbe mi a hatalmas elvárás??? Meg milyen beszólás hogy akkor tartson el.....ha nem tetszik, tartsd el te a pasidat szépen! Én akkor minden okés!
A kérdező hozzászólása: Õ alkalmi vagyis idénymunkát dolgozik. Nem tud elvinni vacsorázni mert nincs rá pénz. Ha hazajön akkor elmegy a tesóihoz de elõtte megeteti az állatokat stb.
ma 19:48 Ja!!!!! :D Hogy meri????? A k..rvája vagy?? Lázadj!!!!
Párod szexelni akar veled? Azonnal szakíts vele?
ma 19:44 Itt ami lényeges! -Mennyi gyerek van? -Hány órában dolgozik a nõ? -Hány órában a férfi? (fizikai munka?) -Hétvégén közösek e takarítások, bevásárlás...stb?? Biztos vannak nagyon lusta férjek, de pénzéhes, lázadó lusta nõk sem egy ismeretlen faj......
Hát nálunk ez úgy alakult, hogy mikor ugyan annyit dolgoztunk akkor én kerek perec megmondtam neki, hogy nem lesz az, hogy én csinálok mindent a háztartásban és a gyerekkel is én foglalkozom, mert azt ugye be kell látni, hogy a Nõnek: 8 óra munka, gyerekkel foglalkozás, és az összes házimunka Férfi:csak 8 óra munka Azért ne már, ki szerint fer ez. Mondjuk az enyém ezt megértette, úgyhogy kiveszi a házimunkából a részét rendesen, ráadásul imád fõzni, még jobban is , mint én.
ma 19:39 Nyári szünetben általában otthon szoktak ülni a tanárok drágám......
Egy feleség! Nekem 2 (12-15) gyerek mellett kell ezt csinálnom, és 9-10 órában dolgozom!! Jól is néznék ki, ha lázadnék, és azt mondanám, hogy "nincs fõtt étel!nem vagyok rabszolga hisz napi 8 órában dolgozom!" Azt hiszem lesnének rám! De nem csak õk...... Most avassunk szenté???
Enyém is, és ráadásul itthon ül semmittéve egész nyáron (mivel tanár)
Azta mindenit!!! Ezek mekkora elvárások! Hagyd el ezt a pasit! Álomvilágban él! Mások viccen kívül 2-3 gyerek mellett is ennyit dolgoznak! Mit lázadsz????
Hát igen, mindenkinek megvan a kötelezettsége a házasságon belül, ha valamelyik fél a sajátját elhanyagolja, jogosan reklamálhat a másik, ha õ mindent megcsinál, ami rá tartozik. Gondolom Te sem örülnél annak, ha a buditartály a fejedre szakadna a könyvespolccal együtt, mert a férjednek úgy tetszik.
A kérdező hozzászólása: Õ reggel fél ötre jár dolgozni és este ötkor ér haza. Én hatra járok és fél négykor érek haza. Szóval õ többet dolgozik mint én.

Az normális, ha 18 napra jött meg a menstruációm? (egy átlagos ciklusom 29 napos) Nem élek párkapcsolatban, terhes nem lehetek! Kedden voltam nőgyógyásznál, fogamzásgátlót íratni, mivel túl sok a pattanásom. Most akkor elkezdhetem szedni?

Legjobb válasz: Nem normális, mert a normális 28 nap, esetleg egy-két nap eltéréssel. A 18 kevés. Sok pattanás és összevissza ciklus = hormonális probléma, aminek a megoldása nem igazán fogamzásgátlóval ajánlott, mert a tüneteket eltünteti, de ha abbahagyod a fog. gátlót, ugyanez lesz a problémád, nehezített teherbe eséssel. Ha van idõd, nézz be egy endokrinológiai szakrendelésre. Biztos vagy benne, hogy rendesen megjött, nem csak köztivérzés? Ha rendesen megjött, akkor igen, el kell kezdeni a tablettát, már ha be akarod szedni.

Nem normális, mert a normális 28 nap, esetleg egy-két nap eltéréssel. A 18 kevés. Sok pattanás és összevissza ciklus = hormonális probléma, aminek a megoldása nem igazán fogamzásgátlóval ajánlott, mert a tüneteket eltünteti, de ha abbahagyod a fog. gátlót, ugyanez lesz a problémád, nehezített teherbe eséssel. Ha van idõd, nézz be egy endokrinológiai szakrendelésre. Biztos vagy benne, hogy rendesen megjött, nem csak köztivérzés? Ha rendesen megjött, akkor igen, el kell kezdeni a tablettát, már ha be akarod szedni.
A kérdező hozzászólása: Mindig normálisan jött meg elõtte, rendszeres menstruációm van. Épp ezért most nagyon megijedtem. A közti vérzésrõl mit kell tudnom? Okozhatja a sok stressz? Mert mostanában nagyon sokat stresszelek!

Ha kihunyna vagy valami más okból megsemmisülne a Nap, mi történne a Földön? Mennyi ideig élné túl az emberiség?

Talán a jelenlegi tudományos szintünk elég lenne rá,hogy ha nehézkesen is,de valahogy megmaradjunk?

Legjobb válasz: Azonnal elpusztulunk mi is. 2 féle képpen semmisülhet meg egy nap. Elsö egy idö után Óriás vörös csilaggá (szupernova) változik több 1000 szerese lesz a mostani napunké és elnyeli a földet aztán jo pár millió év mulva felrobban vagy öszezsugordik egy törpe csilaggá. Szóval kérdésedre válaszolva csak ugy a Napunk nem fog elpusztulni, még jo pár millió évig ragyogni fog.

Azonnal elpusztulunk mi is. 2 féle képpen semmisülhet meg egy nap. Elsö egy idö után Óriás vörös csilaggá (szupernova) változik több 1000 szerese lesz a mostani napunké és elnyeli a földet aztán jo pár millió év mulva felrobban vagy öszezsugordik egy törpe csilaggá. Szóval kérdésedre válaszolva csak ugy a Napunk nem fog elpusztulni, még jo pár millió évig ragyogni fog.
Ahogy az elsõ írta, mi is vele pusztulnánk. De mondjuk feltételezzük, hogy valaki elteleportálja innen, azaz hirtelen eltûnik. A Földi életet a Nap energiája tartja fenn, abból nyeri az energiát. Ha nem lenne, akor elõször is megfagyna minden. Az mebriség elvben addig élhetné túl, amíg normál esetben is kibírná energiabevitel nélkül, vagyis kb úgy 2-3 hétig, ha felhasználju ka technológiánkat is. gondolok itt fõleg a fûtésre és hõszigetelésre. Természetesen az emberiség nagyrésze halálra fagyna a többi élõlényel együtt, mivel nem fér hozzá kellõképp a fenti technológiákhoz. De néhányan akár még heteket is élhetnek, míg éhen nem halnak. Egy még kisebb, feltehetõen tudósokból, és élelmesebb emberekbõl álló csoport tovább is húzhatja, ha megfelelõ mennyiségû utánpótlást talál. Egy anktartiszi kutatóállomáson, akár még a fél évet is elképzelhetõnek tartom, mivel õk eleve hasonló körülményekre vannak berendezkedve. Tehát (bár nehéz pontosan megbecsülni) maximum fél évt adok az emberiségnek.
A Föld felszíne elég hamar (1-2 hét) lehûlne úgy -250 fok környékére. Innen kezdve ott nem élne tovább semmi. A Föld belsejében néhány embercsoport talán életben maradhatna amíg a készleteik (leginkább a fûtés) kitartanak. Ha elõre készülnének rá, akkor még talán sikerülne is. Persze a Föld (és az egész Naprendszer) egyenes pályán repülne szerteszét.
Csak annyi, hogy a Nap túl kicsi ahhoz, hogy szupernova legyen belõle, a vörös óriás stádium után (amikor kb a Marsig érne a kerülete) magába roskad. A földnek van még egy hõforrása, nevezetesen a magmáz is fûtõ rádióaktív izotópok bomlása, de ez az élet fenntartásához nem lenne elég. (De ismétlem, a Nap a maga 6000 fokával benyel és ilyen hõmérsékleten a föld szétolvad, sehol nem marad meg senki...)
még annyit, hogy nem abba pusztulna bele az emberiség, mikor már a nap magába olvaszt minket. ugyanis ahogy a nap nõ, a felszíne egyre közelebb kerülne a földhöz így a hõje miatt, elõszöris az egész föld elsivatagosodna, a növények nagyrésze kipusztulna, az életkörülmények borzasztóak lennének, (mint most a sivatagban)[nem is beszlve arról, hogy növények híján a levegõ oxigénszintje is leesne] max a föld alatt lehetne élni (aki látta a resident evil hármat, na ahoz tudnám hasonlítani, cask itt nem a zombik, hanem a hõ elõl kéne menekülni. és az idõ múlásával ez csak rosszabb lenne, még tényleg olyan közel kerülne a nap felszíne hogy elolvad a föld, de sztem akkorra már nem élne ember.

Ha az egyik nap túl sokat ettem, akkor másnap mi a jobb? Ha koplalok vagy ha normálisan eszek?

Legjobb válasz: ha nem vagy rosszul nincs hasmanésed akkor egyél normálisan.

ha nem vagy rosszul nincs hasmanésed akkor egyél normálisan.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! :) Hát déltõl rosszul voltam ma (tegnap sokat ettem), kb. egy fél órája elmúlt, és kicsit megéheztem. Igazából arra lennék kíváncsi, hogyha most eszek, akkor igaz már nem lesz utána hasmenésem?
Attól senkinek nem lesz hasmenése, ha túl sokat eszik. Max. attól, ha romlott kaját eszik vagy elkap valami vírust. Nyugodtan egyél, nem lesz semmi bajod.
A kérdező hozzászólása: Romlott tuti, hogy nem volt a kaja. Inkább csak össze-vissza ettem. Köszönöm mindkét választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!