Találatok a következő kifejezésre: Ha a napom október (11 db)

Már csak hat napot kapsz, 7.-tõl pedig igényelheted a gyest.
Így igaz, a gyed naptári napi ellátás, és 2 éves korig jár. Vagyis 7-tõl gyes. A gyest hamarabb is megigényelheted, csak írd bele, hogy okt. 7-tõl kéred.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a segítséget! Pedig bíztam benne, hogy októberben még teljes hónapot kapok:((( Akkor elötte már igényelni fogom a gyest.
én azt hittem eddig, minden hónapban az elõzõ havi gyed jön.mint a fizunál is, hó elején az elõzõ hóra járó fizut kapja az ember. tehát okt-ban még kapsz rendesen, aztán novban töredéket. legalábbis én eddig ezt gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy én is azt gondoltam.....azért nem mindegy, van némi pénzbeli különbség:(
13
A kérdező hozzászólása: azt hiszem a szerda a fordulo napja... akkor most szerdan mennyi lessz?
12hetes 5 napos. Fontos vizsgálatok vannak ebben az idõszakban. Megkérdezhetem miért nem tudod ezt és, hogy hány évesek vagytok??
nekem is akkor volt. 12hét5nap. Szerdán már13 hét.
A kérdező hozzászólása: en 24 o 22, o tudja, csak en nem tudtam, meg voltam zavarodva... de koszi a valaszokat, kellemes babavarast!
Nekem is akkor volt meg utoljára:) )))) 12+6hkm

Ha a Jónás napom október 29-én volt, akkor csak aznap van esély teherbeesésre?

Ezt azert kerdem mert csak 30-an tudtam meg, hogy 29-en volt a jonas napom...de csak ma reggel lehettem a parommal..:-)

Legjobb válasz: Szerintem akciózzatok minden nap és ne csak a gyermekáldás kedvéért. A baba jön, ha jönni akar:)

Szerintem akciózzatok minden nap és ne csak a gyermekáldás kedvéért. A baba jön, ha jönni akar:)
Figyelj. Én megnéztem ezt a Jónásmódszeres táblázatot, hát nem oly egyszerû. Én nem számoltam semmit, nem néztem a hold állását... Szerintem legyetek együtt amikor jólesik. Ha számolgatsz állandóan, akkor stresszelni fogsz és ha ideges leszel nem nagyon fog összejönni. Én saját magamról tudom, hogy számolgattam, nagyon akartuk és semmi. mikor elfelejtettem minden ilyen dolgot, akkor lettem terhes... 8 hetes terhes :-)
Ha már mindenáron számolni akarsz, sokkal értelmesebb a peteérést figyelni, ami a kb. 28 napos ciklus esetén általában (nem mindig) a 14 nap környékére esik. A sperma akár 4 napig életképes "odabent", tehát elõtte már 4 nappal érdemes akciózni. Nekünk ezzel a "módszerrel" rögtön összejött. :) De a legjobb tényleg az, ha a magatok kedvére csináljátok minél gyakrabban. :)
Ha igaz, hogy Jónás napon van egy plusz peteérés, akkor itt is 3 nap az esély, elõtte 1 nap, mert a hímivarsejt bevárja, meg utána még egy napig él.

Ha 28 nappal kiírt szülés előtt (szept.11) igényeltem a tgyást, akkor megkapom szeptemberre visszamenőleg is Novemberben? Október 9-re voltam kiírva, 1-jén született a kislányom!

Legjobb válasz: szerintem hívd fel az egészségbiztosítót a honlapjukon fennt van az elérhetõség... õk pontosabban megtudják ezt neked mondani, hogy mit mikor adnak ki...

szerintem hívd fel az egészségbiztosítót a honlapjukon fennt van az elérhetõség... õk pontosabban megtudják ezt neked mondani, hogy mit mikor adnak ki...

Mi van terhesség alatt a szabadsággal? Ha az idei évre volt 21 nap szabadságom és terhes vagyok, max. Október végéig akarok dolgozni, akkor mind a 21 napot letölthetem mielőtt táppénzre mennék?

Mert a kollegan?m úgy gondolja, hogy, a fennmaradó hónapokra es? szabadságrészt, vissza kell majd fizetnem. Ugye ez butaság?

Legjobb válasz: hát szerintem, én sem tudom, csak gondolom azok alapján amit eddig hallottam/tapasztaltam, szerintem amíg dolgoztál és nem vettél ki szabit, akkor az arra az idõszakra idõarányosan esõ szabadságnapot veheted majd ki.Ha 21 volt egész évre, s egyet sem vettél ki és októberig dolgozol, akkor szerintem így: 21/12*10=17,5. Tehát valószínûleg 18, esetleg 17 napot vehetsz majd ki, amúgy a fennmaradót valóban vissza kéne fizetni, hisz neked azt a munkáltató nem jogosan fizeti, mert nem jár.

hát szerintem, én sem tudom, csak gondolom azok alapján amit eddig hallottam/tapasztaltam, szerintem amíg dolgoztál és nem vettél ki szabit, akkor az arra az idõszakra idõarányosan esõ szabadságnapot veheted majd ki.Ha 21 volt egész évre, s egyet sem vettél ki és októberig dolgozol, akkor szerintem így: 21/12*10=17, 5. Tehát valószínûleg 18, esetleg 17 napot vehetsz majd ki, amúgy a fennmaradót valóban vissza kéne fizetni, hisz neked azt a munkáltató nem jogosan fizeti, mert nem jár.
Kiveheted az egészet nyugodtan amig alkalmazásban tartanak jár a szabadság akkor is ha táppénzen vagy. Én a 2008-as évre is kivettem már pedig áprilistól tgyás-on vagyok. Legfejebb ha visszamegyek akkor már nem jár a szabadság erre az évre. De ki tudja mi lesz 2-3 év múlva?
Szia, én is így csináltam. Volt 20 nap szabim, így dolgoztam a 32. hétig, utána 4 hét szabi és 36. héttõl mentem TGYÁS-ra. Nyugodtan kiveheted a szabidat. Nem idõrányosan jár!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnyugtattatok! :)
Én úgy tudom, hogy kiveheted táppénz elõtt az összeset, ami arra az évre bent maradt. (Gondolom táppénz alatt a szülési szabira gondolsz, ugye?) Én külföldön élek, de nálunk ez így mûködött, hiszen arra az idõszakra, amikor már a terhes szabimat töltöm ugyanúgy jár az éves szabadság, csak éppen akkor már esélyem sincs kivenni, hiszen nem dolgozom, vagy ha bent marad, akkor kérhetem, hogy fizessék ki. Így csak leadtam a levelet arról, hogy mikor kezdem a terhesszabit, kiszámolták, hogy még 22 napom van bent és visszaszámoltuk ezt, így több mint egy hónappal korábban kezdem meg a pihenõmet.

Úgy is bekövetkezhet az első menses? Pl: hogy nekem nem volt elöte f. folyás ha nem oktober vége körül meg jött 8napig volt kb-a elsö kétt nap még inkább ilyen barnás volt aztán vér

De viszont azóta semmi, még nem állt be? Nekem elöte a cicim nem nőt de mióta az első meg volt azóta el kezdet picit, már elöte szörösödtem ott lent elégé. Nektek mennyi idöre jött a 2dik? KEZDÖ MENSINÉL MARADT KI? Úgy todom még az első után normális ha hópapokig nem jönn! VAN AKINEK FÉL ÉVRE RÁ JÖTT A 2DIK.

Legjobb válasz: Abszolút normális, ha kezdetben nem rendszeres a vérzésed. AZ, hogy kinek hány napig tart, mennyire erõs, mennyi ideig "piros" vagy "barna" szintén egyénfüggõ. Majd beáll!

Abszolút normális, ha kezdetben nem rendszeres a vérzésed. AZ, hogy kinek hány napig tart, mennyire erõs, mennyi ideig "piros" vagy "barna" szintén egyénfüggõ. Majd beáll!
Mindenkinek másképp mûködik a szervezete. Ne aggódj, nincs Veled semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat! MÉG ÍRHAT BÁRKI EL OLVASOM. 12/L
Ha nõ a cicid és szõrösödik a puncid, akkor már nincs gond, hiszen elkezdõdött a nemi érésed.
Egyik barátnõmnek két évre rá jött meg a 2. és azt mondta a doki h semmi baj nincs még ettõl.

2008. októberére vagyok kiírva. Ha jól tudom szülés után jár 168 napig a tgyás, így gyedet majd csak 2009-ben kapok először. Akkor a gyedet a 2008-as évem után számolják? De ha táppénzen vagyok nem lesz meg 2008-ban a 180 napom. HOgy van ez?

Legjobb válasz: Hogyha a táppénz miatt nincs meg a ledolgozott 180 napod 2008 ban akkor a 2007es évet nézik.Nálam is detto ez van, már utána jártam.Ez 100%, hogy így van.

Hogyha a táppénz miatt nincs meg a ledolgozott 180 napod 2008 ban akkor a 2007es évet nézik.Nálam is detto ez van, már utána jártam.Ez 100%, hogy így van.
Ha 2008-ban szülsz, akkor a 2007-es év számít, és ez a tuti! A 180 nap ledolgozott munkaviszonynak nem kell folyamatosnak lennie, csak legyen meg, és akkor jár a TGYÁS és a GYED. A lényeg, hogy a 2007-es fizudból fognak számolni, mert így szól a szabály, hogy a szülést megelõzõ év fizetése számít. Ha életedben dolgoztál már összesen 180 napot (bejelentve!), akkor nem kell aggódnod, nyugodtan maradj táppénzen!
Nem a szülés idejétõl számolják, hanem a jogosultságtól. Tehát, ha 2009ben leszel jogosult GYEDre, akkor azt a 2008-as évbõl fogják számolni.
2 centi nem centi
Két centi nem látszik és ha beszélget Veled, elvagytok stb. akkor õt se zavarja!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat :) kiskorú/F
Az egyik szerelmem 42, 654654984 cm el magasabb volt nálam...nem érdekelt!
Az elsõ szerelmem 15 cm-vel alacsonyabb volt. SEMMIMENNYIRE nem érdekelt. Mert imádtam. :)
Engem abszolút nem. Talán a megimserkedés elején zavarna ha nem 2 hanem legalább 5 cm eltérés lenne köztünk. :) De ha már szerelmes vagyok, akkor nem oszt nem szoroz.
Hüjevagyóóóóóók
én elég magas vagyok (178), ebbõl adódóan találkoztam már nálam alacsonyabb sráccal, akivel kölcsönösen tetszettünk egymásnak. nem ezen múlik. az az 1 év pedig semmi.
Hülyevagyooooook
Kisebb koromba volt olyan h. nálam magasabb lánynak tetszettem, ez nem lehet probléma. Mostanra vissont megnõttem és igaz hogy csak 15vagyok de így is 184cm.remélem azért már nem fogok nagyon sokat nõni.

Abortusz után mennyi idõ múlva fog megjönni? Október 9-én mûtöttek 2napig véreztem, és napok óta fáj a petefészkem kicsit aggódok. Nem baj ha még nem jött meg?

Legjobb válasz: Ha a mûtét után nem jön meg 6 héttel az már szerintem okot ad arra, hogy meglátogasd a nõgyógyászt (de biztos kell is vissza menned). De neked még nem telt le a 6 hét. Nyugodj meg, mert amiatt is késhet.

Ha a mûtét után nem jön meg 6 héttel az már szerintem okot ad arra, hogy meglátogasd a nõgyógyászt (de biztos kell is vissza menned). De neked még nem telt le a 6 hét. Nyugodj meg, mert amiatt is késhet.
Nekem pont a 6. héten.
A kérdező hozzászólása: Egyéb hasznos hozzászólás? ami tényleg hasznos?
Regisztrált álláskeresõi nyilvántartásból töröltek? Mert ha szept. 29-én töröltek, akkor a szeptemberi pénzt kaptad októberben, tehát novemberben már nem jár semmi, az utolsó ügyintézési nap másra vonatkozik (pl. fellebbezés, stb.).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!