Találatok a következő kifejezésre: Ha a napján (548 db)

Most kezdem el a Balera fogamzásgátló szedését. és ha a ciklusom 5. NAPJÁN kezdem el szedni, hány hét után nyújt védettséget? (mindehol mást mondanak)

Legjobb válasz: Az a legbiztosabb,ha vársz 1 hónapot.Még az elsõ napján bevett tabi után is érdemes várni ennyit (nekem a dokim mondta),de 5.napján még inkább ajánlott.Amúgy a tájékoztató írja,igaz az ott azt írja,ha elsõ napján veszed,akkor azonnal véd,de én ebben nem mertem bízni és a dokim sem javasolta.

Az a legbiztosabb, ha vársz 1 hónapot.Még az elsõ napján bevett tabi után is érdemes várni ennyit (nekem a dokim mondta), de 5.napján még inkább ajánlott.Amúgy a tájékoztató írja, igaz az ott azt írja, ha elsõ napján veszed, akkor azonnal véd, de én ebben nem mertem bízni és a dokim sem javasolta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) csak mindenki mondja hogy muszáj az elsõ nap bevenni a gyógyszert, én pedig több ok- ból sem tudtam bevenni elsõ nap.. de remélem hogy így is védeni fog 1 hónap után.
A kérdező hozzászólása: és ha a 3. nap veszem be a tabit az is jó? nem baj ha nem az 5.nap?
Fogalmam nincs.
5. napig várj, ha már az 1. nem vetted be!
Én kivártam az egy hónapot, annyit már kibírtunk. :)

Baj ha a nem vart napjan meg csak halvany pozitiv a 10-ese erzekenysegu teszt? Es lent van a hom, nem kellene mar a 10-es erzekenysegunek mar erosebb lennie a nem vart napjan?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! Semmi baj nincs! Nekem extrahalvány lett a 10-as érzékenységû teszt a nemvárt napján. Alig lehetett látni hogy ott a második csík. :) Ne aggódj. Halk gratuláció, de még holnap reggel is csinálj egy tesztet. Én úgy csináltam hogy minden nap, és szépen erõsödött a teszt. :) Lehet hogy késõbb fogant meg a baba, lehet hogy volt egy spontán peteérésed, sok minden befolyásolhatja. Egyszerûen meg vannak olyan emberek is akiknek lassabban termeli a szervezete a hcg hormont. :) http://kepfeltoltes.hu/view/130323/P1040179_www.kepfeltoltes.. A felsõ teszt volt nekem a nemvárt napján. Igen csak meg kell erõltetni a szemed hogy lásd a 2. csíkot. Az alsó teszt pedig a másnap reggeli. Ezek 10-es érzékenységû tesztek, külföldön vettem. :)

Szia! Ne aggódj! Semmi baj nincs! Nekem extrahalvány lett a 10-as érzékenységû teszt a nemvárt napján. Alig lehetett látni hogy ott a második csík. :) Ne aggódj. Halk gratuláció, de még holnap reggel is csinálj egy tesztet. Én úgy csináltam hogy minden nap, és szépen erõsödött a teszt. :) Lehet hogy késõbb fogant meg a baba, lehet hogy volt egy spontán peteérésed, sok minden befolyásolhatja. Egyszerûen meg vannak olyan emberek is akiknek lassabban termeli a szervezete a hcg hormont. :) http://kepfeltoltes.hu/view/130323/P1040179_www.kepfeltoltes.. A felsõ teszt volt nekem a nemvárt napján. Igen csak meg kell erõltetni a szemed hogy lásd a 2. csíkot. Az alsó teszt pedig a másnap reggeli. Ezek 10-es érzékenységû tesztek, külföldön vettem. :)
A kérdező hozzászólása: nekem is olyan lett a tesztem mint neked az elso!! szoval akkor remenykedhetek? de mi van a hom-mel, az ma 36.1 lett!
Nekem a hõm az marha alacsony volt. Mint ahogy szokott lenni. Igazából nem voltam az a nagy hõmérõzõs típus, de amikor néha peteérés elõtt, után mértem akkor peteérés elõtt mindig 35, 7-8-36, 1 volt, peteérés után pedig 36, 7 körül. Mikor pozitívat teszteltem akkor is megmértem, másnap reggel akkor 36 volt. Én nem alapoztam sosem a hõmérõzésre, szerintem butaság, mert becsaphatja az embert bármikor. És most itt vagyok 14 hetesen és szépen növekszik a pocaklakó. :)
Ja és elsõ voltam. :) Mikor teszteltél utoljára? Ma reggel? Zsu
A kérdező hozzászólása: a tegnap delutan
Akkor szerintem tesztelj most egyet. Biztos hogy pozitív lesz. ne ijedj meg a halványtól, szépen fog erõsödni. :)
Szia, nagyon nagyon kevés a 36.1, de ha vezeted a görbédet akkor ezt te tudod is.Nekem is halvány bár jól látható pozi lett két nappal a nem várt elõtt, de 2 nap múlva a hõm leesett és megjött.Tehát a pozi teszt nem tévedett, elindult a beágyazódás, de nem maradt meg.Ne táplálj erõs reményeket, viszont ha mégis erõsödik akkor az nagyon jó jel...nekem nem erõsödött.Tiszta szívbõl kívánom hogy sikerüljön.

Ha a ciklus 8ik napján történt egy kis szexbaleset, akkor lehetséges, hogy holnap, a ciklus 14ik napján a terhesteszt pozitív eredményt mutasson? Vagy még korai?

Legjobb válasz: Kizárt dolog. Nincs olyan teszt, ami ilyenkor kimutatja. Ha véletlen elõbb volt peteérésed, és megtörtént még az aktus napján a megtermékenyítés, akkor is 6-7 . napon kezdõdik el a beágyazódás. És onnan is még kell pár nap, mire megfelelõ szintet ér el a HCG. Legalább 14 napot várj, de inkább várd meg a következõ vérzést, és akkor tesztelj ha nem jön meg, vagy nem olyan mint szokott lenni. Mert ugye az sem biztos, hogy még aznap megtörténik a megtermékenyítés.

Kizárt dolog. Nincs olyan teszt, ami ilyenkor kimutatja. Ha véletlen elõbb volt peteérésed, és megtörtént még az aktus napján a megtermékenyítés, akkor is 6-7 . napon kezdõdik el a beágyazódás. És onnan is még kell pár nap, mire megfelelõ szintet ér el a HCG. Legalább 14 napot várj, de inkább várd meg a következõ vérzést, és akkor tesztelj ha nem jön meg, vagy nem olyan mint szokott lenni. Mert ugye az sem biztos, hogy még aznap megtörténik a megtermékenyítés.
minimum 14 napot kell várni a bizonyos aktus után a 10 napos tesztek nem az aktustól számítva 10 nap. De ilyenkor még könnyen mutathat fals negatívat, szóval ha utána mégse jön meg, vagy eltér a normálistól, akkor tesztelni kell újra
Nem mutatlya ki ha a 8dik napon baleset történt. Ez csak a baleset utáni 6dik naplya, kel eggy két hét mire kimutatlya. üdv: Schmitt Pál

Ha a legelső szelvény Miligestem nem a menzesz első napján veszem be, úgy már nem hatékony?

Hajnalban jutott eszembe, hogy be kellett volna vennem. Nem akartam már így bevenni, de másnap azt mondták nekem, így is bevehetem, mert az első szelvénynél még mindegy. Nem érem el az orvost, nem tudom, mit higgyek. Ötletek?

Legjobb válasz: Ha most kezdted elõször, akkor azt hiszem, hogy 1 hetet minimum kell várni, hogy hasson, ha az elsõ napján veszed be, tán azonnal hat. Bár én nem mertem kockáztatni, szerintem te is várd meg a minimum egy hónapot.

Ha most kezdted elõször, akkor azt hiszem, hogy 1 hetet minimum kell várni, hogy hasson, ha az elsõ napján veszed be, tán azonnal hat. Bár én nem mertem kockáztatni, szerintem te is várd meg a minimum egy hónapot.
Szerintem le van írva a betegtájékoztatóra, hogy ha nem az elsõ menis-napon veszed be, akkor mi a teendõ. Megnézted?
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, de nem ír semmi ilyet. Sem azt, mikor kezd el hatni, sem azt, mi van ilyenkor. Sikerült kerítenem egy nõgyógyászt az ügyeletrõl, õ azt mondta, így is szedhetem nyugodtan. Ha az elsõ nap kezded el sincs meghatározva egyértelmûen, mikor kell szedni. Háziorvos szerint 2 hét, publikum szerint 1 hónap, van, aki szerint elsõ nap, úgyhogy mindenképp várok egy hónapot.
Hát igen, szedni lehet így is, hogy nem az elsõ napon kezded, csak mellette tovább kell védekezni.

Mikortol ved a Diane 35, ha a ciklusom 5. ik napjan kezdtem szedni? Nodoki mondta, hogy akkor is kezdhetem.

Legjobb válasz: Elkezheted akkor is, de jobb ha a mesid elsõ napján kezded el. Ha jól belegondolsz akkor késõbb fog védeni. Igyis úgyis jó megvárni az elsõ hónapot. Közben más védekezési módszer is kell.

Elkezheted akkor is, de jobb ha a mesid elsõ napján kezded el. Ha jól belegondolsz akkor késõbb fog védeni. Igyis úgyis jó megvárni az elsõ hónapot. Közben más védekezési módszer is kell.
ha a 2-5. nap közt kezded szedni, akkor egy hétig kell alkalmazni más módszert.

Igaz hogy ha a ciklus első napján veszem be az első tabit akkor már hat illetve ha 1 hetet várunk akkor már nem kell féli h terhes leszek?

Legjobb válasz: A tájékoztatóra az van írva hogy, ha ciklus elsõ napján veszed be akkor már véd. De szinte minden nõgyógyász elmondja hogy, várunk egy hónapot az a legbiztosabb.

A tájékoztatóra az van írva hogy, ha ciklus elsõ napján veszed be akkor már véd. De szinte minden nõgyógyász elmondja hogy, várunk egy hónapot az a legbiztosabb.
Az enyém az elsõ szemtõl véd, nem is védekeztünk az elsõ hónapban és nem is lettem terhes!

Ha a nyákos folyás megjelenik ovu napján, akkor az előző napi (2-3 nappal azelőtti) kiskatonáknak van még esélye?

Legjobb válasz: Ha jól értem ovu elõtt 2-3 nappal tudtatok csak összebújni és ovu napján vagy azt követõ nap nem. Nos, ebben az esetben van remény, hisz a "katonák" akár 3 ritkább esetben 5 napig is elélnek. Általában ezek a lányok, de nem feltétlenül!

Ha jól értem ovu elõtt 2-3 nappal tudtatok csak összebújni és ovu napján vagy azt követõ nap nem. Nos, ebben az esetben van remény, hisz a "katonák" akár 3 ritkább esetben 5 napig is elélnek. Általában ezek a lányok, de nem feltétlenül!
Csak a folyásból gondolod az ovud? Mert a nyákos folyás nem kizárólag az ovu napján jellemzõ, hanem már elõtte megjelenik.
Nekem is egyszer szokott lenni, úgy értettem igazából, hogy az a folyás akár az ovu elõtti napon is lehetett, szóval így az is benne van a pakliban, hogy csak másnap volt ovud. Nekem 2-3 napon keresztül szokott lenni, és ált. a 3. ilyen napon van az ovum.
Egyetértek a 3. válaszolóval. Nálam úgy szokott lenni, hogy kb. 2 napig van ilyen nyák, majd rá 1-2 napra ovu. Szóval nekem sem aznap jelentkezik, hanem elõtte.
Nekem szintén 1-2 nappal ovu elõtt van ez a fajta folyás, szóval vagyunk páran:)
Az, hogy a "nyákos" napon voltatok együtt és terhes lettél, nem jelenti azt feltétlenül, hogy aznap teherbe is estél. A hímivarsejtek több napig életképesek, szóval másnap vagy azután is teherbe eshettél, nem csak az együttlét napján.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is! hát, ha késõbb volt az ovu, akkor talán még jobbak az esélyek, meglátjuk.
A kérdező hozzászólása: Azta! hogy az ember mindig tanul valamit! Nem gondoltam, hogy több napon át is lehet ilyen jelenség. Hát, ha másnap volt ovu, akkor pont ovu napján voltunk együtt. Fiaimnál aznap volt a nyákos folyás, amikor együtt voltunk, ebbõl gondoltam, hogy nekem aznap van ovum. hát nyilván ez is bonyolultabb és változóbb, mint az ember képzeli.
A kérdező hozzászólása: A tojásfehérjés egyszeri folyásra gondolok, vagy hogy szokták itt jellemezni. Legalábbis nekem egyszer szokott lenni egy hónapban, hasonló jelenséget még nem vettem észre. Ebbõl gondolom az ovut, hõmérõzni meg ovu tesztet csinálni bevallom, nem szoktam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a reménykeltõ választ! Így van, 2-3 nappal ovu elõtt tudtunk csak együtt lenni, és ovu után 24 órával, ami gondolom még kevesebb esélyt hordoz, mint a 2-3 nappal ovu elõtti alkalom. Nem bánnám a kislányt, mert már van két kisfiú. :) Természetesen a harmadik kisfiút sem bánnám! :)
A kérdező hozzászólása: A nyákos nap elõtt két nappal, és utána egy nappal voltunk együtt. Ezek voltak a legesélyesebbek szerintem, a többi együttlét korán volt, ill. sokkal késõbb.

A párommal szeretkeztünk védekezés nélkül "sikeresen":-). Nos, mennyi valószínűsége van annak hogy terhes leszek, ha a ciklus 8, 11, 13. napján szeretkeztünk? Akkor már lehet hogy sikerült teherbe esnem? :-) Nem birom kivárni a mestri idejét:-)

Legjobb válasz: ha ciklus 17 napján van ovud akkor még nem sikerült teherbe esned. majd hó végén kérdezd ujra addig két naponta szex. igy jó esélyed van. a valószínûség 20%

ha ciklus 17 napján van ovud akkor még nem sikerült teherbe esned. majd hó végén kérdezd ujra addig két naponta szex. igy jó esélyed van. a valószínûség 20%
A kérdező hozzászólása: Hogyha a 12. napon van ovulációm, akkor már lehetséges nem?
Attól függ hány naposak a ciklusaid. Vagy honnan gondolod hogy a 12. napon volt pé? Mert ha akkor volt, sikerülhetett. De 24 naposak a ciklusaid!?
kb. peteérés+14nap a ciklus hossza. Ha 22-27 nap közötti a ciklusaid hossza, akkor esélyes.
Ez az elso honap hogy probalkoztok? Ne nagyon eld bele magad, en is igy jartam. Most volt az elso honap, szeretkeztunk ugy ahogy meg van irva, tutira tudtam mikor volt ovulaciom aztan tegnap megjott.. Pedig annyira biztos voltam benne hogy sikerul, hiszen mi mindent megtettunk. Meg azt is bemagyaraztam hogy hanyingerem van.. De most rajottem hogy turelmesebbnek kell lennem es majd megtortenik egyszer..

Mi történik, ha a fogamzásgátló tablettát nem a menstruációm első napján kezdem el szedni?

Nem biztos, hogy addig meg tudom szerezni a teblettát, miel?tt megjön. Viszont jó lenne most elkezdeni szedni. Az érdekelne, hogy mikortól leszek védett, ha nem az els? napon kezdem szedni? Vagy lehet bel?le egyéb problémám? (Természetesen ezt meg fogom kérdezni a n?gyógyászomtól is, csak szeretnék mihamarabb informálódni)

Legjobb válasz: elkezdheted szedni a mensid késõbbi napján is de akkor nem kezd el rögtön védeni.

elkezdheted szedni a mensid késõbbi napján is de akkor nem kezd el rögtön védeni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) És az ugye a tabletta típusától/márkájától függ, hogy hány nap után kezd védeni?
persze, de ez benne van a betegtájékoztatóban :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)
Az elsõt.
A ciklus elsõ napja a menzesz elsõ napja. Ezért ezt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor jól gondoltam, csak azért a biztonság kedvéért megkérdeztem, nehogy beégjek. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!