Találatok a következő kifejezésre: Ha a németjuhászomat (42 db)

Mit csináljak ha a németjuhászomnak akkora heréje van hogy nem bir töle futni?

Legjobb válasz: am állat orvos megoldja, szomszédnak is ien volt. vlmit csináltak vele:D

am állat orvos megoldja, szomszédnak is ien volt. vlmit csináltak vele:D
vágd le :D vagy vard fel a hasára .
A kérdező hozzászólása: köszi elviszem állatorvoshoz és lehet hogy ö is ezt mondja
A kérdező hozzászólása: és valaki tud képet küldeni a németjuhásza herééröl mert az állatorvosnak kell egy normális németjuhász here képe... de ezt nemértem elvégre doki és ez az elsö ilyen esete :) pls segitsetek a kutyusomnak :D
A kérdező hozzászólása: légyszives nemakarom hogy altatásra kerüljön :( amugy a doki is probálja megoldani a problémát.
A kérdező hozzászólása: irjatoook küldjetek képet vagy elérhettek skype on is lécciiii
Széklet vizsgálatot kellett volna csinálni már régen. Mivel etetsz?
Nekünk is volt egy kutyánk, valami krónikus hasmenése volt, nem tudtunk vele mit kezdeni. Próbálj másféle étrendet adni neki. Porcos, csontos dolgokat.
Vidd egy normális állatorvoshoz, aki nem csak lehúzz pénzzel hanem kiderít mi is a baj!!
sovány a kutya?

Ha a kisbabával el kell utazzunk és ott lesz egy németjuhász, akkor mire jó figyelni? (a kutya nincs megkötve, bejárása van a folyosóra a lakásba es az amerikai konyhába)

Az utazás szükségszer?, nem játszani megyünk. :o(

Legjobb válasz: Szia! Nekem is van egy németjuhász kutyám, bár a lakásba nem endedem be, meg egy 3 hónapos kislányom. Ne engedd hogy nyalogassa az arcát, de fõleg az a fontos, hogy Te ne félj a kutyától, mert azt megérzi, és esetleg rád ugorhat. Az én kutyám szerencsére iskolázott, szerintem egy ekkora kutyánál ez elengedhetetlen. Esetleg kérd meg a gazdáit, hogy zárja el addig amig ott vagytok ha megoldható. Én mindig bezárom a kutyát ha vendégek jönnek, bár mondom jól nevelt kutya, de a vendégekre is tekintettel kell lenni.

Szia! Nekem is van egy németjuhász kutyám, bár a lakásba nem endedem be, meg egy 3 hónapos kislányom. Ne engedd hogy nyalogassa az arcát, de fõleg az a fontos, hogy Te ne félj a kutyától, mert azt megérzi, és esetleg rád ugorhat. Az én kutyám szerencsére iskolázott, szerintem egy ekkora kutyánál ez elengedhetetlen. Esetleg kérd meg a gazdáit, hogy zárja el addig amig ott vagytok ha megoldható. Én mindig bezárom a kutyát ha vendégek jönnek, bár mondom jól nevelt kutya, de a vendégekre is tekintettel kell lenni.
Szia! Kérdésed kapcsán utánaolvastam a neten a németjuhászok és a csecsemõk "kapcsolatáról". Kutyatenyésztõk, gazdik egyértelmûen azt írták, hogy semmi esetre sem szabad egyedül hagyni kisbabát, sõt kisgyereket sem a kutya társaságában. A kutyát zavarhatja a sírás a magas frekvencia miatt, késõbb a kisgyermekek hirtelen mozdulatát támadásnak veszi, soha nem tekinti a kutya a gyereket falkavezérnek, ezért támadhat stb...Sõt, azt is olvastam, hogy a kutya lehet egyszerûen féltékeny is a kisbabára. Szerintem mielõtt elutaztok nézz Te is utána ezeknek a dolgoknak, annál inkább mert ahogy írtad, nem nagyon korlátozzák a szóban forgó ebet a lakásban, ahová mentek. Remélem minden rendben lesz!
Szia. Szerintem semmiképp ne maradjon felügyelet nélkül a baba. Nem tudni milyen természetû a kutya, de jobb félni mint megijedni. Egyébként gondolom rokonhoz mentek, én valószínûleg megkérném, hogy addig amíg ott vagyunk a babával maradjon kinn a kutya. Üdv, 39 hetes kismama


A Németjuhász kutyákból létezik többféle is? És ha igen melyek azok mert nem találtam rá.

melyik lenne például olyan mint a jól ismert REX?

Legjobb válasz: Egy fajta németjuhász van. Színválozatai lehetnek: koromfekete, ordoas, és rajzos (ez a Rex). Hibás szín a hófehér, amit nem szerettek és nem tenyésztettek tovább, de valakik felkarolták és azt hiszem úgy hívják, hogy amerikai kanadai juhász. Amúgy a német juhász nem olyan mint a Rex, nagyon sokat kell vele dolgozni hogy okos legyen, mint minden más kutyával, a Rex alig bírt menni, és igazából ilyen extrém dolgokat nem is csinálnak a kutyákkal.

Egy fajta németjuhász van. Színválozatai lehetnek: koromfekete, ordoas, és rajzos (ez a Rex). Hibás szín a hófehér, amit nem szerettek és nem tenyésztettek tovább, de valakik felkarolták és azt hiszem úgy hívják, hogy amerikai kanadai juhász. Amúgy a német juhász nem olyan mint a Rex, nagyon sokat kell vele dolgozni hogy okos legyen, mint minden más kutyával, a Rex alig bírt menni, és igazából ilyen extrém dolgokat nem is csinálnak a kutyákkal.
Szia! Az én németjuhászom törzskönyvében ez áll: Szõrzete: sima, félhosszú Színe és jegyei:fekete-vörös Olyan a színe és kinézete mint Rex!:)
A belinkelt oldalon ott is van, hogy milyen a német juhászkutya szõrzete. A hosszú szõr hiba. Más kérdés, hogy van akinek tetszik (nekem is), de az ilyen leírásoknak oka van. Pl. beleragad a hó a szõrébe télen és ezzel komoly gondok lehetnek.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen. akkor pontositok: a rajzos nemetjuhaszbol van harom tipus: rovid, kozepes es hosszuszoru? errol kernek ojantol megerositest aki tudja. koszonom neked is a valaszod sokat segitett.
Ja bocsi tényleg elfelejtettem! Van hosszúszõrû és rövidszõrû! Ónémetjuhásznak hívják. A színei ugyanolyanok lehetnek. http://onemetjuhasz.uw.hu/standard.html
Megjegyezném, hogy nemcsak külsõ jegyek alapján külömböztetjük meg õket. Van munkakutya és kiállítású is!

Hogy hívják a németjuhászt ha hideg van?

......coldrex

Legjobb válasz: grt.

grt.
egész jo
Fagyjuhász...
Akkor a macskát? Reszcat.. hülyeségek.
Gyere ide bundás, és hozz egy pokrócot !

Németjuhász kutyát mivel érdemes etetni és 1nap hányszor, ha a száraz tápot nem nagyon szereti? Milyen a testalkatuk az ilyen fajtájú kutyáknak?

Az enyém kicsit véznának nézki és olyan er?s mint egy bivaly)

Legjobb válasz: egy nap egyszer kéne etetni

egy nap egyszer kéne etetni
napi 2 szer, nemszabad egyszerre megterhelni a gyomrát
Én a német juhászomat táppal, konzervvel etetem és szoktam neki fõtt ételt is adni!!De mindíg változatosan!!Õ sem szeret minden fajta tápot, van kimondott kedvence!!Én is úgy tudom, hogy napi egyszer kell etetni, ettõl függetlenûl én reggel, este adok neki enni!!De így is inkább azt mondanám rá, hogy "vékony"!Szerintem nem szabad egy kutyust felhízlalni, az neki is problémákat okozhat!!
ja és a gabona, létezik olyan kutyatáp, kutyakeksz, és egyéb csemegék aminek fõ össztevõje gabonaféle. az logikus ugye hogy nem azt a kukoricát, meg búzát adjuk, mint a lovaknak, meg kacsáknak (mert hallottám olyanról hogy vki ezzel etette a kutyáját) na azt tényleg nem tudja megemészteni. de sztem néha egy kis kenyértõl sem lesz semmi baja, csak nem szabad folyamatosan és túlnyomórészt azon tartani, mert abból nem fedezi a tápanyagszükségletét.
Igaza van az elõttem szólónak a férgességnek és annak, hogy azt száraztápot nem eszi a kutyád nincs semmi köze egymáshoz. ha férges a kutya akkor egész nap bírna zabálni, ha nagyon az akkor nem érdekli, hogy mit eszik csak egyen, mert a férgek is belõle táplálkoznak.
Szia! Itt olvashatsz egy írást amiben általálnosságban véve írnak a kutyák etetésérõl és a tapasztalataim szerint tényleg használható információkat írnak. http://www.kutyapszichologia.hu/2008/01/18/a-kutya-etetese/ A vitaminról és a gabonáról: Olyan nincs, hogy humán vagy kutyavitamin. A vitamin az vitamin minden formájában DE mint ahogy az embernél is úgy a kutyáknál is figyelni kell a menyiségre. Egy normális kutya vitaminszükségletét fedezheted a normális étrend összeállításával, ha viszont külön vitamint kell adagolni azt kizárólag állatorvossal egyeztetve szabad tenni és természetsen csak állatorvos ajánlására. Én félévente elviszem a kutyámat orvoshoz, hogy vizsgálja meg akkor is, ha nem beteg és ilyenkor megbeszéljük nem csak az egészségi állapotát hanem az etetését, a testsúlyát vagyis mindent amit csak kell. Nekem ez megér félévente 8-10 ezer Ft-ot, nem sajánálom rá. A gabona. Butaság azt gondolni, hogy a kutyának nem szabad kenyeret és egyéb gabonafélékbõl készült ételeket adni. Ahogy az ember szervezete úgy a kutyáé is igényli a különbözõ gabonafélékben található rostokat. Természetesen itt is a menyiségük és a minõségük az ami meghatározó az etetésnél. És egy megjegyzés az egyik hozzászólásban említett tanácsra, miszerint "lehet, hgy azért nem eszi a száraztápot mert férges" Ha egy kutya naphosszat zabál de folyamatosan csökken a súlya akkor tényleg gondolni kell a férgesség lehetõségére. Ha egy kutya eleinte zabál de lefogyott és legyengült és étvégytalan lett, akkor is gondolni kell a férgességre. De akkor ha a kutyának nem ízlik a száraztáp egyébként minden rendben van az étvágyáváal akkor feltételezhetõen az izlésével kell megküzdenünk, nem pedig a férgességével. ;)
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget
Megint én. Soha ne adj neki kenyeret, mert az gabona és a kutyák nem tudják megemészteni! Tápból is olyat adj, ami állati fehérjét, zsÍrokat tartalmaz. Nem okoskodásból írom mindezt, apukám 15éve tenyészt németjuhászokat...szal' szinte tapasztalatból. Remélem tudtam segíteni! Csilla:)
Az is lehet, hogy gilisztás a kutyád és azért nem eszi a száraz tápot! Vidd el orvoshoz! Ja, és ne adj neki semmilyen humán vitamint! Van kifejezetten állatok számára készített vitamin is. Ezeket állateledel boltban is lehet kapni! Mindig ügyelj, hogy legyen neki friss vize, És jó ötlet lenne ha más tápokkal is próbálkoznál, mert tudod, mindegyiknek más az ízesítése! A németjuhászok amúgy nem véznák, hanem kifejezetten izmosak, és erõsek. De nem szabad felhízlalnod a kutyádat!
szigorúan egyszer egy nap csak, de akkor elegendöt. mi pl mindig a maradék levest csontokat, kaját adjuk, de persze adunk mellé kutya konzervet, kenyeret, tésztát. a lényeg hogy elég húsos legyen benne. a németjuhászok kicsit véznák, nem baj az, leginkábba fiatalok olyan esetlenek. este érdemes neki adni.
Az én Axim is német-juhász és inkább izmos fajta, mint vastag, bár az utóbbi idõben azért felszedett magára. De már 6 éves. Az elsõ 4-5 évben szinte szálkás testalkatú volt. Én kiskutyakorában rászoktattam arra, hogy a száraztáp mindig elõtte van, na meg ugye víz, esténként pedig szokott kapni hozzá egy kis konzervet, vagy maradékot, aminek mindig nagyon örül és szereti. Nem minden kutyával lehet megcsinálni, hogy elõtte hagyod a kaját, én azért szo9ktattam rá, mert az elõzõ kutyámat megmérgezték és könyebb volt ránevelni, hogy senkitõl se fogadjon el kaját, ha sose volt nagyon éhes, mert a táp mindig elérhetõ volt számára. Nem lehet, hogy a kutyád esetleg azt a tápot nem szereti, amit kap? Próbálkozz másik fajtával. Az enyémne is vannak kedvencei, meg olyanok is, amiket ki nem állhat. Egy ismerõsöm pedig kutyabérescseppet adott a kutyájának, attól megnõtt az étvágya. Sok sikert!

Ha vennék németjuhász kan kölyköt milyen kaját adjak neki? (csont, maradék) ja és néztem azokat a PRO PLAN kutyatápokat is TULAJDONOSOK milyet ajánlotok? , És milyen ház meg milyen dolgokat kéne vegyek a befogadása előtt?

Legjobb válasz: Tényleg ne vegyél Pro Plant az árához képest gagyi. Brit Caret, vagy Brit Premiumot vegyél inkább. Neten tudod rendelni. Kölyöknek a junior largot, késõbb a sima largot. Kutyaház kell ha nem akarod beengedni, de kb 6 hónapos korig jó lenne ha beengednéd a lakásba. Kell még: tál 2 db, póráz, nyakörv, kefe, játék, meg majd menet közben rájösz hogy egy csomó más is.

Tényleg ne vegyél Pro Plant az árához képest gagyi. Brit Caret, vagy Brit Premiumot vegyél inkább. Neten tudod rendelni. Kölyöknek a junior largot, késõbb a sima largot. Kutyaház kell ha nem akarod beengedni, de kb 6 hónapos korig jó lenne ha beengednéd a lakásba. Kell még: tál 2 db, póráz, nyakörv, kefe, játék, meg majd menet közben rájösz hogy egy csomó más is.
A Pro Plan nem olyan jó, mint amilyen drága. Érdemes lenne a Brit tápot megpróbálnod.Még a prémium tápsora is olcsóbb mint a Pro Plan, és minimum olyan jó, sõt!Az ilyen nagy márkáknál a nevet meg a szép csomagolást fizeted meg.
Menhelyeken vannak tök normális kutyák is. Pl meghalt a gazdája, azért került oda. Budapesten ott a Rex meg az Illatos út, mindkettõnek van honlapja, de keress rá a fajtamentésre is, õk is fenn vannak a neten. Felnõtt kutyával még jobban is jársz, ha nem akarsz egy kölyök rosszaságával veszõdni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Milyen menhelyek vannak Kispesten? Tényleg jobb ha örökbe fogadok kutyát? a menhelyen nem olyanok vannak nagyrészt aki beteg, nincs meg az egyik testrésze, szeme , megverték....stb
Kutyaház, nyakörv, nyakörvre biléta a telefonszámotokkal. A nyakörvet el ne felejtsétek idõnként levenni és ahogy nõ a kutya, a méretéhez igazítani (minimum hetente nézd meg, a két ujjadnak be kell férni a nyakörv és a kutya nyaka közé). Kell etetõ és itatótál. Friss vize mindig legyen! A kajás tálat is érdemes valami fedett helyre tenni, hogy ne essen bele az esõ, mert az gusztustalan. A tálakat idõnként mosd el, a vizes tálat is. Alap kajának jó a táp. Ha fõzöl, akkor rizs, tészta, hús (a hentesnél kapsz olcsóbb nyesedéket). Zöldség: sárgarépa, borsó, káposzta, spenót, zöldbab, brokkoli, ami épp van otthon. Ha fõztök húslevest, mehet belõle a csont a kutyának. A velõscsontot nagyon szeretik, érdemes azt is adni neki (húslevesben fõzve). A kerítést nézd meg, ne legyen rajta lyuk. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ne felejtsd el beoltatni veszettség ellen. Chip is kell neki.
Kalciumot csak akkor ha a doki ajánlja, inkább zöldkagylót az izületekre.
Nem feltétlenül kell a kutyának hiper-szuper tápot adni. Egy jó, középkategóriás táp már jó lehet: Brit, Josera, Dog Chow, Happy Dog...persze, ha ezek MELLÉ házi kosztot is kap, az is jó. Fõtt hús, csont, zöldségek. Viszont ilyen kölyöknél fontos, hogy kapjon kalciumot, mert a rosszul fejlõdõ csontok egy életre tönkretehetik. Ezt nem szabad megspórolni. Viszont én mindenképpen javaslom, hogy ne vegyél egy kölyköt (kivéve persze, ha van kb 100ezer forintod egy igazi tenyésztõtõl vásárolni), hanem fogadj örökbe. Nézz szét a környékbeli menhelyeken vagy a fajtamentésnél...annyi kutya vár gazdára, ne támogass szaporítókat!
A kérdező hozzászólása: Aki irta(d) milyet vegyek inkább?
A kérdező hozzászólása: Ja nem, nem fordul elõ mert nem ezt kérdeztem.
Mindenképpen menhelyet vagy fajtamentést keress, nagyon-nagyon sok van. Õk már ismerik a védenceiket annyira, hogy tudják, milyen jellem, és hogy illene-e hozzád, a családodba. http://www.nemetjuhaszmentes.hu/

Mit tegyek ha a 4 hónapos németjuhászom evés elején morog ha simogatom, vagy a kajájában matatok? A vége fele már nem zavarja! (amugy szófogadó)

Legjobb válasz: Mit tegyél? szerintem ez teljesen természetes, én a 13 éves , légynek sem ártó pulimat is ezzel szoktam heccelni ha nincs jobb dolgom :)

Mit tegyél? szerintem ez teljesen természetes, én a 13 éves , légynek sem ártó pulimat is ezzel szoktam heccelni ha nincs jobb dolgom :)
Az mienknek mikor elõször mondtam, hogy "marad", akkor majd' megõrült, úgy ment volna a táljához, tiszta zizi volt. Másodjára már tudta, mirõl van szó, és sokkal nyugisabban várt, harmadjára már mondani sem kellett neki, hogy "marad" és azóta is így csináljuk. Nem akartam, hogy késõbb a fejem fölött kelljen kivinnem neki a kaját... :) Amúgy épp ma találtam ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=8fiyZ4fTBjk Ez a második rész, az etetéssel kezdõdik, de érdemes az elsõtõl kezdve megnézni! Itt van az összes: http://www.emberkepzes.eoldal.hu/
mi van, ha egy kis gyermek odatotyog és belenyúl a kajába, miközben a kutya eszik ? sem a gyerek, sem a kutya nem hibás.
Ne piszkáld!! azért nem morog a végén mert rájön hogy nem veszed el
próbáld ki : hazamész , vagy felkelsz nem nézel, nem szolsz, nem veszel róla tudomást.mindha nem lenne kutyád. elkészíted a kajáját , reggelit. elõtte eszel meg egy kis kenyeret vagy ropit, mindha az õ táljából ennél.( persze nem, de mintha). majd odahívod , megsímogatod megdícséred és odaadod a kaját. ezzel azt fejezed ki, hogy te vagy a vezér, te döntessz a kaja, és minden más dologban. õ kell hogy kövessen téged, nem pedig te vagy érte. amikor a kutya eszik , bármilyen tipusú agresszió a gazda ellen megengedhetetlen .( még a menhelyi kutyákat sem adják ki, ha morog az etetés alatt a közeledõ kézhez !!)
félti a kaját azt hiszi hogy, el akarod venni tõle. ezt nem csak õ hanem szinte minden kutya csinálja. hagyd békén amíg eszik. :-)
Ne piszkáld, de azt érd el, hogy ne morogjon legalább arra akit a gazdájának, vezérének tekint. Az nem jó jel, ha morog, mert késõbb õ lesz a falkavezér.Mikor odanyúlsz a kajájához, legyen a kezedbe valami, amit odaadsz neki, és simogasd közben.
Ne haragudj, de ezt még a gyerek is tudja, hogy kutyát nem szabad evés közben piszkálni!
Amikor eszik a kutya miért kell piszkálnod? Hagyd nyugodtan enni, majd utána megsimogatod.
A kérdező hozzászólása: a piszkálgatást csak a falkavezérség miatt probálgatom! egyébként a elõtte való evés imitálást probáltam! viszont azt hogy ülve maradjon addig mig nem mondom neki hogy a tiéd , az nem megy!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm az infót:)
Ha nem viszed haza, akkor nem fog a családoddal találkozni.
A német juhász pont, hogy nem egyemberes kutya. Többek között ezért is használják a rendõrségnél és a katonaságnál ahol állandóan gazdaváltás van.
Ha egy családba kutyát viszünk az úgymond mindenkié. Egy csomó egy gazdás kutya lakik családban és mindenkit szeret, maximum a gazdi aki tényleg többet törõdik vele arra hallgatni fog és vmennyire az õ közelében lesz.. Nálunk a kutyámmal én foglalkozok nyilván(etetés, séta, fürdetés, tanítás, nevelés) csak rám hallgat, de bárki tud vele játszani vagy simogatni, a családból mindenkihez szívesen oda megy.. Éjszaka nálam alszik, közbe bemehetne anyumék és tesóm szobájába is..illetve azért többször fekszik mellém, mint más mellé.. de alapjáraton egy kutya nem fogja lesz.rni a családott, mert abból 1 ember foglalkozik vele csak :)
Nekem is egygazdás kutyám van családban és nem mindenkié, senkivel sem foglalkozik rajtam kívül. Szóval csak azért mert családban van még nem lesz mindenki kutyája az összes fajta. De a németjuhász tényleg nem egygazdás fajta, viszont nem fog automatikusan szót fogadni, gyakorolni kell vele.
A németjuhász szerintem sem egygazdás.
Szereintem azért mondják, hogy egyemberes, mert amíg van egy gazdája, addig csak õ van neki, de a gazdaváltsokat is jól bírja.

A kutyának mi a jobb? Ha ivartalanítva van vagy ha nem? (Németjuhász szuka)

Ha jobb neki, akkor hány hós/éves kortól a legideálisabb? Valószínű megtudnánk oldani, hogy ha nem akarnánk akkor ne essen teherbe (kennel, kerítés stb..) Én örülnék annak ha nem fosztanánk meg magunkat annak lehetőségétől, hogy szülessenek kölykök (ki tudja mit hoz a jövő), viszont a szüleim inkább a "kipakolás" mellett vannak egyelőre. Tudnátok Pro/kontra érveket hozni? Nyilván a kutya oldalról/érdekében elsősorban.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy a szüleid pontosan tudják, hogy mennyi gazdikeresõ kutya van ma Magyarországon. Felelõsségteljesen gondolkodnak, ezen kívül számos egészségügyi elõnye is van. http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm Ne akarj kölyköket a kutyádnak, van belõlük éppen elég a menhelyen, arról nem is beszélve, hogy ez nem ilyen egyszerû (egészségügyi szûrések, megfelelõ kan kiválasztása stb.).

Valószínû, hogy a szüleid pontosan tudják, hogy mennyi gazdikeresõ kutya van ma Magyarországon. Felelõsségteljesen gondolkodnak, ezen kívül számos egészségügyi elõnye is van. http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm Ne akarj kölyköket a kutyádnak, van belõlük éppen elég a menhelyen, arról nem is beszélve, hogy ez nem ilyen egyszerû (egészségügyi szûrések, megfelelõ kan kiválasztása stb.).
Ivartalanítás párti vagyok. Elõször is ahhoz hogy fedeztesd a kutyát ajánlot megcsináltatni a szûréseket, kiállítás tenyészszemle stb. Ha nem vagy tenyésztõ ne csináld. Másodsorban a szukát erõssem megterheli a vemhesség, ellés, kölyöknevelés. Rövidûlhet az élete. Harmadszor az ivaros szukánál nõ a betegségek esélye, állvemhesség, emlõ gyulladás, daganat, gennyes méhgyulladás. Nekem csak ivartalaníttot kutyáim vannak 2 kan, 1 szuka. Nem vettem észre negatív dolgokat. Jó kedvûek, játéskosak, és nincsennek elhízva, és nem ûzi õket a szaporodási ösztön.
"nem fosztanánk meg magunkat annak lehetõségétõl, hogy szülessenek kölykök" Figyi, ha babázni akarsz akkor legyenek saját gyerekeid, vagy menj el menhelyre, mindegyik tömve van gazdátlan kölyökkutyákkal...Igen, cukik a kiskutyák. Ennyi. A kutyád nem vágyik az anyaságra, neki az az öröm az életben, ha játszhat, kajálhat, szabad lehet. Az amúgy sem hosszú életébõl elveszel fél évet azzal, hogy vemhes, aztán kölyköket nevel. Az én szuka kutyám másfél évesen lett ivartalanítva, kezdõdõ méhgyulladása volt. A mûtét óta sokkal felszabadultabb, és nem kell félnem attól, hogy bármilyen ivarszervi baja lesz. Minden az ivartalanítás mellett szól, teljesen felesleges elletni a kutyát.
Tény, hogy aranyosak a kis kutyák, na de jó esetben legalább 6 kis kutya születik, bekell oltatni õket, legalább egyszer az 6X 5.000 ft (kombinált oltás), etetni kell a mama kutyát, majd késõbb a kicsiket is, mindent megkell tudni az apuka kutyusról, nehogy a kis kölykök örököljenek valami súlyosabb betegséget genetikailag. ÉS akkor ott van az a kérdés, hogy hogyan adod el õket. Nagy kutyust szerintem amúgy is nehezebb eladni, mint a szoba cirkálókat, mert több ember lakik lakásba mint házba és oda inkább a kisebb testûeket választják. Egészségügyileg jobb neki az ivartalnítás, hogy mikor ideális, szerintem az elsõ tüzelé elõtt v utána de ezt doki válogatja. 2: iylenkor ugyanúgy fáj a hasuk a tüzelõ szukáknak, mint nekünk embereknek, bágyadtak, nincs túl jó kedvük. Ettõl is megkímélheted. 3: elég necces dolog mikor séáltatod a kutyádat és jön egy másik nagy testû ktuya, kan és rámászik a te kutyusodra, na azokat szét szedni, ahhoz erõ kell. Szerintem csináltassátok meg, jah és m, , megmented, , az áll terhességtõl is, amit sok kutya át él ha nincs ivartalnítva.
Emberek, lépjünk már végre túl ezen a csak egyszer fialjon a kutyám témán, ez a világon senkinek sem tesz jót :-( gallery.site.hu/d/4029750-1/Ivartalanitasrol.doc Légyszíves ezt befogadóképes állapotban olvasd el és gondolkodj el, hogy mi is az, amit akarsz.
Nekünk most lesz 6-án 1 éves a szuka németjuhászunk.Nagy volt a dilemma nálunk is, hogy mi legyen.Legyenek-e kiskutyái vagy sem.Édesapám szerette volna tenyészteni, mert nagyon szép, egyenes hátú, masszív kutya, és a kutyaiskolában is rá akartak beszélni erre.De mi a párommal a sarkunkra álltunk, és márciusban ivartalaníttattuk.Nem bántuk meg, nyugodtak vagyunk, nem fog a szomszéd kutya bemászni a kerítésünkön mint az elsõ tüzelésénél, és nem szaporítunk feleslegesen több kutyát. a Facebookon is minden nap olvasom, hogy a fajtamentõk sem tudnak több németjuhászt menteni a sintértelepekrõl, mert tele a menhelyük.Rengeteg kutyát altatnak el így is, szerintem az ivartalanítás nagyon is fontos.
mellette: aranyosak a kiskutyák ellene: az összes többi. leginkább a kutya egészsége szempontjából.
A kérdező hozzászólása: A hormonok miatt a kutya nem lesz nagyobb/kisebb? Vagy ezt nem befolyásolja? Jelenleg 6 hónapos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!