Találatok a következő kifejezésre: Ha a munkahelyem (890 db)

Mit tehetek, ha a munkahelyem nem enged el munkahelyi balesetből adódóan táppénzre, csak simára, mintha nem ott történt volna?

Az a szituáció, hogy kb. 3 hete kibicsaklott a lábam egy benzinkútra, de bementem vele dolgozni, mert utolsó nap volt a munkahelyi leállás előtt, ami két hetes volt, az idő alatt rendbejött, kiméltem, boka körüli szalagok húzódtak.. Most 2 napja gép mellől rosszul léptem le, kibicsaklott elestem, de ebből már ügyelet lett, mert nagyon fájt, ott a helyszínen fel se vették a jegyzőkönyvet, csak utólag.. kórházba amikor bementem, úgy vették fel ott az adatokat, hogy munkából jöttem..másnap felhívott a munkavédelmes, és elmondta virágnyelven, hogy rosszul járhatok, a főgórém telefonba azt mondta, hogy ha elmegyek munkahelyi balesetből adódóan táppénzre azt az oep kivizsgálja, majd valakin behajtja a pénzt, és azt mondta a cég megvédi az érdekeit és rám fogják bizonyítani ,hogy az én hibám, és nekem kell fizetnem..., szóval itthon vagyok normál táppénzen... :/

Legjobb válasz: "úgy vették fel ott az adatokat, hogy munkából jöttem." Pedig munkába menet, munkából jövet is munkahelyi balesetnek minõsül, sõt még rövid kitérõ is belefér! Az OEP meg nem vizsgál meg minden esetet tüzetesen, ráadásul egy munkahelyi baleset bekövetkezte, nem igazán árthat a cégnek. A megelõzés pedig nem az OEP-re, hanem a munkavédelmi felügyeletre tartozik! Olyan balfék embereitek vannak, hogy azt se tudják mit hazudjanak!

"úgy vették fel ott az adatokat, hogy munkából jöttem." Pedig munkába menet, munkából jövet is munkahelyi balesetnek minõsül, sõt még rövid kitérõ is belefér! Az OEP meg nem vizsgál meg minden esetet tüzetesen, ráadásul egy munkahelyi baleset bekövetkezte, nem igazán árthat a cégnek. A megelõzés pedig nem az OEP-re, hanem a munkavédelmi felügyeletre tartozik! Olyan balfék embereitek vannak, hogy azt se tudják mit hazudjanak!
Munkabalesetnek azt nevezzük, mikor a munkavállaló a munkaköri feladatai teljesítése során vagy azzal okozati összefüggésben kár szenved. Ez a kár lehet akár a ruházatában, használati tárgyaiban bekövetkezett kár, de személyi sérülés, vagy halál is. A kár szempontból lényegtelen, hogy a baleset hol és mikor következett be, illetõleg figyelmen kívül marad a munkavállaló esetleges közrehatásnak a mértéke is (objektív felelõsség). munkabaleseteken túl üzemi balesetnek számít, ha a munkavállalót a munkába vagy onnan otthonába menet közben éri a baleset, vagy ún. foglalkozási megbetegedést szenved el.Nem számít viszont üzemi balesetnek, ha az kizárólag a sérült ittassága miatt, engedély nélkül végzett munka során vagy szándékos sérülésokozás miatt következett be. Az üzemi baleset elbírálása a társadalombiztosítási szerv hatáskörébe tartozik. Minden munkáltatónak törvényi kötelessége továbbá a nála történt munkabalesetek törvényi kivizsgálása. Ennek során jegyzõkönyvet kell készítenie és határozatot kell hoznia, hogy elismeri-e munkabalesetnek a területén történt balesetet munkabalesetnek. Ez alapján, ha nem voltál ittas és hivatalos munkavégzés, ill.azzal kapcsolatos utazás közben ért a baleset nem számít, h a te hibád volt-e. Arra joguk van, h ne ismerjék el, ilyen esetben viszont munkaügyi pert indíthatsz. Persze más kérdés, h megéri-e.

Titeket nem zavar, ha a párotok ha a munkahelyén van, úgy beszél veletek a telefonban, mint valami hivatalos személlyel?

A munkatársai fiatalok, szinte haveri szinten vannak. Nem enyelgést szeretnék, csak valami középutat.

Legjobb válasz: mivel a munkahelye, nem családi beszélgetések lebonyolítására való hely...¶ ezt a munkaadók nem szeretik. Ez van, amikor én hívom a párom, õ is próbálja rövidre fogni meg én is. És érthetõ h nem fogja üvöltözni h így meg úgy szeretlek. Senkire nem tartozik, nem munkahelyre való téma.

Velem is csinálta már, aztán én meg direkt megröhögtettem. A gáz az, hogy õ viszont egy szobában volt a fõnökével. :) Azóta haverok vagyunk a telefonban. :)
mivel a munkahelye, nem családi beszélgetések lebonyolítására való hely...¶ ezt a munkaadók nem szeretik. Ez van, amikor én hívom a párom, õ is próbálja rövidre fogni meg én is. És érthetõ h nem fogja üvöltözni h így meg úgy szeretlek. Senkire nem tartozik, nem munkahelyre való téma.
Na ez is valami nõi nyafogás a semmiért.
Az enyém suttog és tök ari!
Engem zavarna.
A kérdező hozzászólása: Féltékeny nem vagyok. Tudják a kollégák, h van felesége, ismernek is egy kicsit. Lassan 4 éves házasok vagyunk. Igen, vissza szokott hívni, tudok várni.
Szerintem teljesen normálisan viselkedik. Inkább azon gondolkodnék, téged ebben mi zavar? Nem vagy esetleg féltékeny vmelyik kolléganõre? Vagy úgy érzed esetleg, hogy szégyell? Hány éves házasság?
Ez legyen a legnagyobb bajod! Vagy ha annyira zavar, akkor cseréld le õt valami nyálas selyemfiúra!
Ha egy férfi a barátnõjével cseveg munka közben az rontja a tekintélyét, rosszabb munkaerõnek tarthatják( a férfiak) A nõknél ez másképpen van. Szerintem hacsak lehet, ne zavard a munkahelyén! Ha muszáj, akkor kérj visszahívást!
Ha úgy beszélne, engem is zavarna.
A kérdező hozzászólása: Vannak olyan dolgok, amik fontosak. NEm zavarom munka közben, mert általában õ hív vissza, amikor neki jó, ebéd közben, kv szünetben. Nem a tárgyalás közepén beszélünk.
18:44 voltam a nõ. Milyen gyakran fordulhat ez elõ? 2 hétben 3 perc? Szerintem ezzel ne foglalkozz! Lényeg, hogy a többi 14.160 percben, amit veled tölt, akkor veled foglalkozik. 3:14160-hoz elég jó arány. És mi olyan fontos, hogy nem ér rá délutánig? én elõre megbeszélem elõzõ nap, vagy írok sms-t, hoyg mikor hívhatom, ha várhat az ügy 10 percet. És akkor visszahív, amikor alkalmas neki. Bár akkor is a lényegre szorítkozunk. Szerelmem õ.
Már ne haragudj de munkaidõ alatt ne telefonálgas mi lehet olyan fontos ami nem ér rá meló után.
A kérdező hozzászólása: Pl. hogy gyógyszer kell és ugorjon el a patikába, mert bezár. Ne ezen akadjatok már fenn.
Te mért nem tudsz a patikába menni?
Én sem szeretem, ha munkában hívnak. Ilyenkor a lényegre szorítkozom és igyekszem minél hamarabb lebonyolítani a hívást. Ennek a legfobb oka az, hogy koztunk az egyik kolléganovel amúgy is puskaporos a levego, és ha telefonálok akkor rogton elkezd fulelni és a legkozelebbi veszekedéskor pedig felhozza a fonok elott. Már nem egy példa volt rá sajnos.
Munkatársai elõtt ugy beszél velem mint máskor, de nem enyelgünk, elköszönéskor egy szeretlek és kész. de a fõnöke elõtt fél perc alatt "letud", félszavakkal válaszol, mert nekik rögtön vonják ha magáncélra használják a céges telefont... de ha a sajátjáról hiv vagy én hivom az én cégesemrõl, akkor a fõnöke elõtt is ugyanugy beszél velem mint itthon...amig nem a cége költsége, nem érdekli a fõnökét az a napi 10 perc. De gyakrabban emailezünk, azt senki nem hallja:D
Én úgy szoktamm az ilyen ugorjon már be dolgokkal, hogy megvárom, mikor tudom, hogy kilépett már a kapun, s akkor hívom. Szerintem munkaidõben ne hívogasd, hacsak nem tényleg életbevágó, de ezt szó szerint értem. Én se szeretem, ha munka közben zavarnak. A család se hívogasson! Nõ vagyok.
Benn van eg ymunkafolyamatban. Azért kimért, hoyg mielõbb végezz a telefonnal, s folytathassa. Rossz ha megzavarnak a munkában.
A kérdező hozzászólása: 21:31 Te miért nem tudsz nem kötözködni? Mert nála van a kocsi és veszélyeztetett terhes vagyok, azért.
A kérdező hozzászólása: 14:45 Nem fix idõben végez, volt, h hívtam, h hozzon valamit a városból és már a kapu elõtt volt.
Még is mi olyan egetrengetõen fontos dolgokat kell megbeszélned vele, amit egyedül nem tudsz eldönteni? Tök normálisan viselkedik, akkor lenne gáz, ha otthon is ilyen lenne. 20/L
elõzõ vagyok 45/nõ
Munkahely! A hely, ahová dolgozni járunk. Itt azzal kell 100%-osan foglalkozni amit a munka megkíván. Ha elvonja a figyelmet az, hogy másra kell koncentrálni, akkor már nem tud teljesen a feladatára figyelni és ebbõl akár komoly probléma is lehet (munkakörtõl függõen). A magánbeszélgetéseket, otthon kell megoldani. A "praktikus dolgok" megbeszéléséhez pedig nem kell "kedveskedni", "hivatalos" hangon is lebonyolítható egy ilyen jellegû beszélgetés. Az én párom pl. konkrétan "leráz" ha véletlenül dél körül hívom, mert olyankor több a munkájuk és nem tud beszélni. Nincs ezzel semmi baj! Mindenki másképpen viselkedik bizonyos szinten más-más környezetben.
A kérdező hozzászólása: Annyiszor mondtam már neki, h ez sz.rul esik, legyen kedvesebb, de nem.
A kérdező hozzászólása: Mit csináljak? Olyan síri hangon beszél, h a hátamon is feláll a szõr. Szerintem 3o-4o éves emberek között nem ciki, ha valakinek felesége van. Vagy ciki kedvesnek lenni vele?
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam hosszan beszélni, nem szokásom. A kolléga nem munkáltató, nyilván ha a fõnöke ott van, nem is beszélünk.
Nem zavarna, ha egyébként normálisan viselkedne.
Ne hívd fel!
A kérdező hozzászólása: Fel kell hívnom, nem csebegni szoktunk, vagy a Barátok köztet megtárgyalni, hanem praktikus dolgokat beszélünk meg. Férfiak is válaszolhatnak NORMÁLISAN. Köszi!!
én meg kinyomnám ha hívna!nem tudja vagy nem meri felvállalni egy adott helyzetben ha beszéltek hogy a kedvese vagy?? ez milyen dolog már??akkor ne is hívjon fel téged!vagy ha te hívod és nem tud normálisabban beszélni veled akkor nehogy felhívd.. soha ne hívd fel és ha szóvá teszi akkor mond meg neki hogy miért csinálod ezt.
Kapcsolatunk elején majd megõrültem ettõl... állandóan azt hittem, h valami baja van velem v a kapcsolattal, vagy bármivel. Azóta megszoktam (6, 5 éve együtt, 3, 5 éve házasként), néha megröhögtetem (már csak viccbõl :) ), de inkább rövidre fogom. Egyébként tök jó, mert ahogy beleszól, egybõl tudom, h egyedül van-e az irodában vagy nem :) Hát õ már csak ilyen... így imádom :)
Munkahelyén van ahol dolgozik ha meg levonnák a fizetésébõl a telefonszámlát meg az idõt amit veled beszélve tölt akkoris felháborodnál...
A kérdező hozzászólása: Akkor tudod, mirõl van szó. Az én férjem miért nem tud leszokni róla?
hogy kerülsz a munkahelyére? úgyis csak valami fontos dolog miatt zavarod munka közben, szerintem az a néhány mondat olyan mindegy, válaszol tényszerûen. Különben a férfiak a munkahelyüket szeretik munkára használni, a magánéletet kinn hagyni.A nõk mások, még a kolléganõkkel is barátkoznak, kedveskednek. Ettõl szeret, csak fíírfi.
A hivatalos hangnem nem szokott zavarni, nem tudhatom milyen környezetben van épp, vagy ki hallja a beszélgetést. Attól viszont falra mászok, ha úgy veszi fel "mondjad gyorsan..." Ilyenkor közlöm, hogy na csá és leteszem. :DDD
Tudod a férfiaknál van egy olyan szemét szokás ( még ha barátok is), hogyha túl kedveskedõ hangnemet üt meg a pasi a nõjével akkor a többiek gyengének és papucsnak fogják õt titulálni és évekig nem fogja lemosni magáról ezt a dolgot még akkor sem ha a pasi egyébként tényleg nem olyan. Amúgy meg nõ létemre én sem szeretek a párommal beszélni a koléganõim elõtt mert semmi kedvem hallgatni utána órákig a viháncolásaikat meg a normálatlan megjegyzéseiket. Ezért álltalában én is kimérten és szûkszavúan fogalmazok ha beszélünk, de attól még imádom és nagyon szeretem õt.
A kérdező hozzászólása: Telefonon kerülök oda.
Marha egyszerûen elkerülöm az ilyen kínos szitukat.Nem zavarom munka közben és Én sem szeretem ha zavarnak munka közben.Csak ha nagyon fontos.A praktikus dolgokat otthon is meg lehet beszélni.
Nem lehet, hogy a terhesség miatt érzékeny vagy és ezért zavar a stílusa a telefonban?

Mit tennél, ha a munkahelyeden nem vennének emberszámba?

Csak dolgozz és dolgozz...

Legjobb válasz: ha nincs kilátás másik munkahelyre akkor lenyelném

ha nincs kilátás másik munkahelyre akkor lenyelném
Ez miben merül ki? Nem szólnak hozzád vagy megalázó dolgokat csináltatnak-mondanak? Ha nem szólna hozzám senki még áldanám is a fõnököt milyen jó helyem van :D
Szegedi nyílászáró cégnél dolgozom.Nincs bejelentés, nincs fizetett szabadság, nincs munkaruha, nincs védõ ital, semmi nincs.Ha szólsz valamiért, Gyurcsány szisztéma.:El lehet menni.Ami pénzbe kerûl az szar.Mindent minimális ráfordítással, vagy ingyen.Másfél évig könyörögtem a bejelentésért, semmi nem történt.Most mentem munkaügyibe, semmit nem kapok.Dolgozzál!40 darab vas szerkezet bontáshoz elküldtek egy törött vésõvel, és egy olyan ütõ kalapáccsal, aminek leszáll a feje.4 embert.Legyél kész!Old meg!Életveszélyes autokkal járunk munkába.Soroljan még?Nem tudsz mit kezdeni.Mivel nincs munka, vissza él minden tetves anyabaszó vállalkozó ezzel. Ez van.Nincs kivétel!
Kilépnék. Sokkal szolidabb okok miatt mondtam már fel (bár azért komolyak voltak és sokan).
Felmondanék.Nem kell ám mindent tûrni.
Ebben az országban senkit sem vesznek emberszámba. Legalább is az átlagembert nem. Ha így lenne, normális fizetéseket adnának az embereknek. Ehelyett mit kapunk? Ló[email protected]! Ha elismernék a munkánkat, és tisztelnének minket, tisztességes pénzeket kapnánk. De ma csak a rohadt tolvaj csürhét becsülik meg, és veszik emberszámba tiszteletbõl.
Addig nem is fog változni amíg az emberek nem változtatnak rajta.Ameddig úgy is melóznak hogy lexarják õket, nem jelentik be stb stb stb.Ha nem tetszik a helyzet akkor nem nyavajogni kell hanem váltani.
#11 - létezik. Mondjuk erõsen közvetlen fõnök-függõ. Nekünk szerencsénk van, a fõnök kifejezetten használja a "kérem" és a"köszönöm szépen" szavakat, ha valaki látványosan ramatyul néz ki, akkor hazaküldik pihenni (oké, ebben lehet némi "számítás", hogy ne dõljön ki a fél cég, mert végigfertõzi õket egy ember).
Kicsit ki kéne nyitnod a szemed ember! Aztán nem hülyeségeket pofázni. Az embereknek nincs választani valójuk. Ez a rendszer úgy lett kialakítva, hogy mindenkinek be kell fogni a pofáját, vagy húzhat a fenébe. Ha nekiállnék ugatni a munkahelyem vezetõségével, [email protected]ának gondolkozás nélkül. Én meg mehetnék a segélyért, hogy ne dögöljek éhen. De utána éhen is dögölhetek, mert az sem jár örökké, munkahelyet meg nem valószínû hogy találnék egyhamar. Vagy elmehetek közmunkára, 47000 ért. Úgyhogy ne pofázz itt baromságokat ember!
Kilépnék!
Ja, és remélem senki nem támad nekem, hogy "Aki külföldön van, az ne szövegeljen, ott teljesen rózsás a helyzet munkalehetõségek terén." Egyrészt, ez nincs teljesen így, a válság ide is kellõképpen begubózott. Másrészt pegig nincs az a pénz, amiért megérné az embernek tönkretennie az idegeit. Amúgy odahaza is dolgoztam gyárban, ahol a munkával és a fõnökökkel nem volt gond, egyszerûen csak a kollégák nem vettek emberszámba. A felmondáson gondolkodtam, amikor jött egy létszámleépítés és én is beleestem. Az a munkaviszony két év volt.
Nem igazán foglalkozok vele, hisz ha kapsz fizetést, akkor csak fel vagy valahol írva, azaz emberszámba vagy. Amúgy sok embernek így kell dolgoznia. Légy hálás az adott munkádért!
Nekem ilyen munkahelyem van. Amint lehet váltani fogok még akkor is ha kockázatos.
Igen, sokan vannak munka nélkül, és örülnének, ha dolgozhatnának, ezt már hallottuk ezerszer, blablabla.. Én azt mondom Neked, hogy ha ez a helyzet nagyon zavar Téged, akkor válts. Nincs az a munka, ami megéri, hogy az ember lelkileg tönkremenjen. Mindig van másik lehetõség, nem kell hinni azoknak, akik azt mondják, nincs. Persze addig ne mondj fel, amíg nem találtál másikat. Mi veszítenivalód van, ha próbálkozol? Legfeljebb összejön valami....
LEgyél közömbös, bunkó, és lenézõ, valamint érezd magad felsõbbrendûnek ...hidd el sokat segít
Örülnék, hogy van munkahelyem... Sokan el se tudják képzelni, mit megtesznek az emberrel máshol. Mesélhetnék. Az ördög Pradat visel következõ öt részéhez tudok adni ötleteket, és még csak el se túlzom a helyzetet. Mindezt nevetségesen alacsony fizetésért, 4 órára bejelentve. Ha csak annyit kellett volna elviselni, hogy dolgozzak...
Való igaz, az ignorálás még egész kellemes is lehet. Mi történt?
vice versa, én is azt adnám, amit én kapok! Ergo én sem vennék emberszámba senkit! Problem?
üdv a való világban :(
dolgoznék tovább mert kell a pénz
Létezik munkahely, ami nem ilyen? :(
Örülnék ha lenne munkám :*
nem vennének meberszámba? talán állat tenyésztõ vagy? mert akkor ez érthetõ
24: Pont ezt mondom. Aki évek óta egy kiváló munkahelyen dolgozik, az könnyen mondja ilyen esetben a másiknak, hogy "Szerintem inkább örülj, hogy van állásod.", holott a jó fizetés sem ér semmit, ha közben az ember idegeit szétcseszik.


Mi tennél ha a munkahelyeden állandóan piszkálnának?

Legjobb válasz: Szia,volt nekem is egy ilyen idõszakom,hárman voltunk egy szobában,én kerültem be harmadikként,õk már összeszokott páros voltak.Semmibe vettek,papíron leveleztek,csak hogy ne szóljanak hozzám,pont úgy viselkedtek,mint az óvodások.Hosszú hónapokig bírtam,de miután gyomor görcsöm volt a sok idegeskedéstõl,bementem a fõnökömhöz és megkértem,hogy tegyen át másik szobába.Nem tette,így kerestem másik munkahelyet,amikor megvolt az új munkahely,akkor bementem hozzá,hogy akkor én szeretnék felmondani,ismertesse a további teendõket.Az ezt követõ napon már egy másik szobában ültem,nem kellett távoznom a munkahelyemrõl és azóta is ott dolgozok.Az utánnam következõ jelöltet is megpróbálták kicsinálni,ezek után a fõnököm is lépett és ma már nem dolgoznak ott.

Szia, volt nekem is egy ilyen idõszakom, hárman voltunk egy szobában, én kerültem be harmadikként, õk már összeszokott páros voltak.Semmibe vettek, papíron leveleztek, csak hogy ne szóljanak hozzám, pont úgy viselkedtek, mint az óvodások.Hosszú hónapokig bírtam, de miután gyomor görcsöm volt a sok idegeskedéstõl, bementem a fõnökömhöz és megkértem, hogy tegyen át másik szobába.Nem tette, így kerestem másik munkahelyet, amikor megvolt az új munkahely, akkor bementem hozzá, hogy akkor én szeretnék felmondani, ismertesse a további teendõket.Az ezt követõ napon már egy másik szobában ültem, nem kellett távoznom a munkahelyemrõl és azóta is ott dolgozok.Az utánnam következõ jelöltet is megpróbálták kicsinálni, ezek után a fõnököm is lépett és ma már nem dolgoznak ott.
Ki piszkál, mivel, hogyan?
Engem is kicsit piszkáltak, mert tavaly végeztem a sulival és lassabb voltam, meg nem tudtam annyira a dolgokat mint aki már 5 vagy 15 éve csinálja. Õk hamarább megunták, mert engem egyszerûen soha nem idegesített :D És nem is tudnak. Ma már nem csinálják. Elfogadtak. "Minden kezdet nehéz." Kitartanék ameddig lehet, ha meg olyan aki piszkál, hogy velem egy súlycsoport, lehet kicsit erélyesebben odaszólnék...
Nem volt még ilyen munkahelyem.
Konkrétan?
ki provokál a kollégák vagy a fõnök?vagy mit értesz provokáció alatt?
Elég hülye kérdés, mégis ki szereti ha provokálják?!
egy reakció "után" nem lehet provokálni, legfeljebb kritizálni. Fogalmazd meg értelmesen a problémát (lehet hogy a munkahelyeden is ez a baj?).
Ez beteges dolog. A munkahelyre dolgozni járnak az emberek, nem azért, hogy állandóan atrocitások érjék. Ezzel az erõvel békefenntartó is lehetne mindenki.

Mit tennél ha a munkahelyeden állandóan szivatnának, piszkálnának? Ha lenne lehetőséged elmennél máshova?

Legjobb válasz: Ha sehogy sem jutnék vele/velük dûlõre, nem sikerül megbeszélni, akkor keresnék másikat, igen. De meg kell próbálni a sarkunkra állni. Farkastörvények vannak manapság. A munkahelyi terror / mobbingnak is nevezik / ki tudja készíteni egy ember idegeit. Beteggé válhat. Külföldön már több helyen próbálnak erre megoldást keresni. Az meg, ahogy fentebb írták, miszerint csakis a kiközösített vívja ki maga ellen az utálatot, az egész egyszerûen nem igaz. Van aki rászolgált erre, persze, de nem minden esetben. Az emberek mindig is szerettek bûnbaknak kinevezni másokat, frusztrációjukat másra kivetíteni. Sokszor bizony megállja helyét a mondás, miszerint "Akinek veled van problémája, annak saját magával van baja."

Ha sehogy sem jutnék vele/velük dûlõre, nem sikerül megbeszélni, akkor keresnék másikat, igen. De meg kell próbálni a sarkunkra állni. Farkastörvények vannak manapság. A munkahelyi terror / mobbingnak is nevezik / ki tudja készíteni egy ember idegeit. Beteggé válhat. Külföldön már több helyen próbálnak erre megoldást keresni. Az meg, ahogy fentebb írták, miszerint csakis a kiközösített vívja ki maga ellen az utálatot, az egész egyszerûen nem igaz. Van aki rászolgált erre, persze, de nem minden esetben. Az emberek mindig is szerettek bûnbaknak kinevezni másokat, frusztrációjukat másra kivetíteni. Sokszor bizony megállja helyét a mondás, miszerint "Akinek veled van problémája, annak saját magával van baja."
Nem hagynám magam, és centerbe verném, tisztességes játékkal legyõzném az illetõt-minden vonalon.
Ezt csak azzal tehetik meg, aki hagyja magát.Ha vissza szólsz, kiállsz magadért, akkor rájön, hogy nem vagy könnyû préda.Manapság farkastörvények vannak, ezek szerint kell eljárni sajnos.
Kedves Elsõ! Nem biztos, hogy te kerekednél felül, akármennyire is igazad lenne. Nálunk van egy nagyon nagy kedvence a fõnökömnek, aki mindent megtehet, másfél-két órákat késik reggelente és kb. 2-3 órával elõbb lelép, mint a többiek, mégis ki van nyalva a hátsója. Munka közben henyél, szinte egész nap semmit nem csinál, mégis õ a kedvenc és úgy szórakozik a többiekkel, ahogyan akar, mert akármit tesz, soha nem fog kiesni a fõnök kedvenckéje körbõl. Eleinte nagyon idegesített, folyton beszóltam neki, próbáltam küzdeni az igazamért, de minden egyes alkalommal õ nyert. Ilyen világot élünk, õ folyamatosan nyalja a fõnök hátsóját, én nem vagyok ilyen, ezért nem is fogom sokra vinni, de nem érdekel, mert legalább bele tudok nézni a tükörbe! 32/N
2 Én már egy ilyenen túl vagyok, és az illetõ ki lett rúgva-a saját szemétsége miatt amit nekem akart. És 100%-os tisztességes játékban lett elsöpörve, oda ahová való volt.
"Munka közben henyél, szinte egész nap semmit nem csinál, mégis õ a kedvenc és úgy szórakozik a többiekkel, ahogyan akar, mert akármit tesz, soha nem fog kiesni a fõnök kedvenckéje körbõl. " Az is ilyen volt:DDD Mégis kiesett a kedven körbõl:DD
A kérdező hozzászólása: nem bántottam senkit
Munkán kívül kapd el egy kicsit...
Aki a szép szóból nem ért az majd ért máshogy...

Kaphatok valamilyen formában utazási támogatást ha a munkahelyem Budapesten van?

A MÁV és a BKV bérletem együtt majdnem 40 ezer forintba kerülne. Ebből kötelesek téríteni valamit vagy ez opcionális? A melóhelynél egyébként azt mondták nem fizetnek nekem utazásra ami nagyon nagy költséget róna rám ezért érdekelne lehet e valamit tenni?

Legjobb válasz: Ha jól értem, nem Budapesten laksz, MÁV-val mész Pestig, utána városon belül BKV-val a munkahelyedre. Ebben az esetben a helyközi bérleted (MÁV) árának 86%-át fizeti a munkáltató. BKV bérletet viszont csak cafeteria keretében kaphatsz, amit nem kötelezõ adni.

Ha jól értem, nem Budapesten laksz, MÁV-val mész Pestig, utána városon belül BKV-val a munkahelyedre. Ebben az esetben a helyközi bérleted (MÁV) árának 86%-át fizeti a munkáltató. BKV bérletet viszont csak cafeteria keretében kaphatsz, amit nem kötelezõ adni.
Nem tehetsz semmit. Ha nagyon okoskodni próbálsz velük, meg támadni õket emiatt, akkor azt mondják nem vesznek fel, ennyi. Majd keresnek olyat, aki budapesten lakik és nem kell fizetni a költségeit. Sajna így megy ez :S Szánalmas.
A kérdező hozzászólása: Megmondták hogy nem fizetnek ilyen támogatást, egyébként szállodába mennék biztonsági õrnek, és amennyivel többet kereshetnék egy "mezei, , õrtõl az most elmegy majd utazásra. Bekaphatja a sok .... a 30 ezres MÁV bérletet.... Azért köszi a válaszokat.
"Bekaphatja a sok .... a 30 ezres MÁV bérletet...." Járj autóval. Az biztos olcsóbb...
Törvény írja elõ, hogy a 86 százalékot térítenie KELL a munkáltatónak. Ha ezt nem teszi meg, perelheted érte. Ha a per miatt rúg ki, azért is perelheted a munkáltatódat. Ne hagyd magad!
"Ha a per miatt rúg ki, azért is perelheted a munkáltatódat" Akkor kirúgja a gazdasági válságra hivatkozva, vagy azért mert 3 hónap próbaidõ alatt indoklás nélkül felmondhat. Nem amerikában élünk.

Ha a munkahelyi Wifi-t használom akkor elképzelhető, hogy a wifi "gazdája" látja, hogy milyen oldalakat tekintettem meg? Azt látja egyáltalán, hogy ki HASZNÁLTA (múlt idő! ) a wifijét? SOS!

Legjobb válasz: Ha logolják az adatforgalmat, lazán. Erre még az okosabb otthoni routerek is képesek, mondjuk munkahelyen ezt inkább központi helyrõl szokás. Azt is látják, melyik gép használta a WLAN-t. Egyrészt rögzíti a router a hálózati kártya MAC címeit, másrészt ha autentikációt is használtok, akkor azt is látja, melyik felhasználóhoz milyen MAC tartozik...

Ha logolják az adatforgalmat, lazán. Erre még az okosabb otthoni routerek is képesek, mondjuk munkahelyen ezt inkább központi helyrõl szokás. Azt is látják, melyik gép használta a WLAN-t. Egyrészt rögzíti a router a hálózati kártya MAC címeit, másrészt ha autentikációt is használtok, akkor azt is látja, melyik felhasználóhoz milyen MAC tartozik...
A kérdező hozzászólása: Köszi ment a zöld pacsi:)

Ha a munkahelyem megszűnik, akkor kapok-e tgyás-t?

Vőlegényemmel jövőre szeretnénk babát. Idén szeptember körül szeretnék teherbe esni. A mostani munkahelyemen 2012. márciusától vagyok, előtte 2 hónapig álláskeresési járulékot kaptam (akkor ugye nem szűnt meg a munkaviszonyom?), előtte 2 és fél év bejelentett munkaviszonyom volt. Összességében 2008. júniusától dolgozom. Az lenne a kérdésem, hogy ha szeptemberben sikerül teherbe esnem és év vége előtt ne adj isten megszűnne a munkahelyem (értsd bezárna a bolt), akkor milyen ellátást kapnék? Vagy ha rögtön a teherbeesés után bejelentem a cégnél, akkor azonnal védettnek számítok? Tehát ha októberben bezár a bazár, akkor az előző évem (ugye 2014-ben szeretnék szülni) hogy kerül elszámolásra? Remélem érthetően fogalmaztam :) Köszönöm

Legjobb válasz: 365 nap munkaviszonynak kell lennie a szülés elõtt! Nekem mikor megszületett a kisfiam utána szûnt meg a munkaviszonyom, de a munkahelyem passzív kifizetõhely maradt. De persze elõtte már 3éve ott dolgoztam. Mindent ugyan úgy kaptam mint a többi kismama, csak nincs hova visszamenjek dolgozni. Ha kistesót szeretnénk akkor elõtte el kell mennem dolgozni, hogy igényelhessem a GYED-et. Remélem tudtam segíteni :)

365 nap munkaviszonynak kell lennie a szülés elõtt! Nekem mikor megszületett a kisfiam utána szûnt meg a munkaviszonyom, de a munkahelyem passzív kifizetõhely maradt. De persze elõtte már 3éve ott dolgoztam. Mindent ugyan úgy kaptam mint a többi kismama, csak nincs hova visszamenjek dolgozni. Ha kistesót szeretnénk akkor elõtte el kell mennem dolgozni, hogy igényelhessem a GYED-et. Remélem tudtam segíteni :)
A kérdező hozzászólása: Ha viszont nem közvetlenül a munkahelyrõl megyek el szülni, akkor nem csak az alap ellátást kapom? Tehát: szeptemberben sikerül a pici, bejelentem a cégnél. Októberben megszûnik a cég, akkor nem számítok védettnek. Így nem munkából megyek szülni ugyanis...
Ha terhesség alatt szûnik meg a cég, csak Gyest kapsz majd! Tgyás, GYED annak jár aki biztosított a szülés alatt, tehét van munkahelye, Honnét elèg szülni! Attól hogy te bejelented terhes vagy, ha megszûnik a cèg terhesség alatt, nem kapsz majd tgyást gyedet! Ez a védetsés arra vonatkozik, nem rúgnak ki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
A kérdező hozzászólása: Azért elkeserítõ ez a helyzet! Nem lehet tudni a mai világban, hogy mikor zár be egy maszek cég (de még államinál sem). Szeretne vállalni picit az ember, de ilyen körülmények között kétszer is meg kell gondolni, hisz fel is kell nevelni!!!
A kérdező hozzászólása: És ha elmegyek táppénzre? 15 nap után már nem az állami fizeti a táppénzem? Vagy ezt rosszul tudom??
Teljesen mindegy, hogy ki fizeti a táppénzt(de veszélyeztetett terhesként az elsõ naptól az állam fizeti, nem a munkáltató, és az 60%, sima táppénz esetén ennél magasabb(azt hiszem 70%)), ha a szülés idõpontjában nincs ÉLÕ munkaviszonyod nem jár TGYÁS, GYED.Valamikor volt passzív GYED, TGYÁS, de ez megszûnt.2 fiú+4.5 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha a munkahely kifizetőhely, akkor ott kell igényelnem a tgyást?

Milyen papírokat kell leadnom? Köszönöm!

Legjobb válasz: Igen. A munkahelyedtõl kaphatsz papírt, de az OEP honlapján megtalálsz mindent.

Igen. A munkahelyedtõl kaphatsz papírt, de az OEP honlapján megtalálsz mindent.
A kérdező hozzászólása: köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!