Találatok a következő kifejezésre: Ha a mozgása (294 db)

MATEKOSOK! Egy függõlegesen felfelé kilõtt kõ sebességének nagysága 15m magasságban 10m/s. Mennyi idõvel ezelõtt lõtték ki a talajszintrõl, ha a mozgást a . (többi lent)?

Egy függõlegesen felfelé kilõtt kõ sebességének nagysága 15m magasságban 10m/s. Mennyi idõvel ezelõtt lõtték ki a talajszintrõl, ha a mozgást a h= (v+g/2 *t)t egyenlet írja le , ahol a h a test emelkedési magassága a dobás helyéhez képes, v a test sebessége elõjelesen (felfelé +, lefelé-), g a nehézségi gyorsulás (10m/s^2),t oedig az elhajítás óta eltelt idõ?

Legjobb válasz:
Hmm, ez tényleg matekpélda? Mert ha fizikapélda lenne, akkor könnyû lenne, mert tudnánk azt is, hogy v = v₀ + g·t. Persze akkor rossz lenne a feladatban írt képlet, mert a helyes képletben v helyett v₀ van, szóval ilyen: h = (v₀ + g/2·t)·t És ráadásul nem is ilyen formában szoktuk fizikában felírni, hanem úgy, hogy h = v₀·t + g/2·t² de ez persze ugyanaz. Ha matekpélda, akkor a v = v₀ + g·t képletet nem lehet használni, mert nem adták meg. Akkor is viszont annyi fizikát bele kell vinni a dologba, hogy a pillanatnyi sebesség az elmozdulás idõ szerinti deriváltja, szóval le kell deriválnod a megadott képletet. Írjuk fel rendesen: h(t) = (v₀ + g/2·t)·t        (kijavítottam, v helyett v₀ kellett ide) v(t) = h'(t) = ...               és most le kell deriválni. Lehet szorzatként is deriválni, de érdemesebb kifejteni a t-vel való szorzást elõször: h(t) = v₀·t + g/2·t² ezt meg már könnyû deriválni: h'(t) = v₀ + 2·g/2·t Természetesen ugyanaz jött ki, amit fizikából tanultunk: v(t) = v₀ + g·t Utána már könnyû. Ezek vannak megadva: h(t) = 15     →     v₀·t + g/2·t² = 15 v(t) = 10     →     v₀ + g·t = 10 Két ismeretlen van: v₀ és t, és van hozzá két egyenlet, ez megoldható, rád bízom. A matekos megoldásból két eredmény jön ki t-re, az mindkettõ jó fizikás eredménynek is (ha negatív lenne az egyik, az nem lenne jó). Az egyik az az idõ lesz, amikor felfelé menet elõször felért 15 méterre, a második pedig az, amikor már lefelé jövet újra 15 méteren lett.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hmm, ez tényleg matekpélda? Mert ha fizikapélda lenne, akkor könnyû lenne, mert tudnánk azt is, hogy v = v₀ + g·t. Persze akkor rossz lenne a feladatban írt képlet, mert a helyes képletben v helyett v₀ van, szóval ilyen: h = (v₀ + g/2·t)·t És ráadásul nem is ilyen formában szoktuk fizikában felírni, hanem úgy, hogy h = v₀·t + g/2·t² de ez persze ugyanaz. Ha matekpélda, akkor a v = v₀ + g·t képletet nem lehet használni, mert nem adták meg. Akkor is viszont annyi fizikát bele kell vinni a dologba, hogy a pillanatnyi sebesség az elmozdulás idõ szerinti deriváltja, szóval le kell deriválnod a megadott képletet. Írjuk fel rendesen: h(t) = (v₀ + g/2·t)·t        (kijavítottam, v helyett v₀ kellett ide) v(t) = h'(t) = ...               és most le kell deriválni. Lehet szorzatként is deriválni, de érdemesebb kifejteni a t-vel való szorzást elõször: h(t) = v₀·t + g/2·t² ezt meg már könnyû deriválni: h'(t) = v₀ + 2·g/2·t Természetesen ugyanaz jött ki, amit fizikából tanultunk: v(t) = v₀ + g·t Utána már könnyû. Ezek vannak megadva: h(t) = 15     →     v₀·t + g/2·t² = 15 v(t) = 10     →     v₀ + g·t = 10 Két ismeretlen van: v₀ és t, és van hozzá két egyenlet, ez megoldható, rád bízom. A matekos megoldásból két eredmény jön ki t-re, az mindkettõ jó fizikás eredménynek is (ha negatív lenne az egyik, az nem lenne jó). Az egyik az az idõ lesz, amikor felfelé menet elõször felért 15 méterre, a második pedig az, amikor már lefelé jövet újra 15 méteren lett.

Ha a placenta mellső falon tapad, akkor később fogom érezni a baba mozgását? Vagy nincs összefüggés?

Mik a tapasztalatok?16 hetes vagyok,még nem érzek semmit.

Legjobb válasz: Én a második babámat várom. Az elsõ terhességnél a hátsó falon tapadt a lepény, a 18. héten éreztem a mozgást elõször, de az már határozott rúgás volt és kívülrõl is látszott, a férjem is érezte. Gyanítom, hogy érezhettem volna már apróbb mozgást korábban is, de mivel sokat mozogtam, dolgoztam, így egyáltalán nem figyeltem, meg nem is tudtam, hogy milyen lehet, mire kell figyelni. Most a 18. hétben vagyok, mellsõ fali a lepényem és a 14. héttõl én már érzem a mozgást, de csak én belül, ezek gyenge, simogatás, kaparászás szerû mozgás. Mivel most jóval vékonyabb vagyok, mint elsõ babánál, így azt hittem, hogy kívülrõl is hamarabb lesz látható a mozgás, érezhetõ, de úgy néz ki, hogy nem. Nekem a doki azt mondta, hogy ilyenkor még mindig elég gyengécskék a babák, a méhlepény pedig elég sokat "szigetel", tompíthatja a mozgásokat, szóval õ elõre mondta, hogy lehet, hogy a 20. hétig csak én fogom érezni, de a hasfalon majd nem jön át. Tegnap annyi látható mozgás volt, hogy reggel ébredéskor a hátamon feküdtem és az egész pocim átvándorolt balra, asszimetrikus volt, ott volt egy púp, a jobb oldalon semmi, majd egy perc múlva egyenletesen visszakerült középre. Szerintem igaza lesz a dokinak és a mellsõ fali lepény miatt a férjem most tovább várhat, hogy rúgja a gyerek a tenyerét.

Én a második babámat várom. Az elsõ terhességnél a hátsó falon tapadt a lepény, a 18. héten éreztem a mozgást elõször, de az már határozott rúgás volt és kívülrõl is látszott, a férjem is érezte. Gyanítom, hogy érezhettem volna már apróbb mozgást korábban is, de mivel sokat mozogtam, dolgoztam, így egyáltalán nem figyeltem, meg nem is tudtam, hogy milyen lehet, mire kell figyelni. Most a 18. hétben vagyok, mellsõ fali a lepényem és a 14. héttõl én már érzem a mozgást, de csak én belül, ezek gyenge, simogatás, kaparászás szerû mozgás. Mivel most jóval vékonyabb vagyok, mint elsõ babánál, így azt hittem, hogy kívülrõl is hamarabb lesz látható a mozgás, érezhetõ, de úgy néz ki, hogy nem. Nekem a doki azt mondta, hogy ilyenkor még mindig elég gyengécskék a babák, a méhlepény pedig elég sokat "szigetel", tompíthatja a mozgásokat, szóval õ elõre mondta, hogy lehet, hogy a 20. hétig csak én fogom érezni, de a hasfalon majd nem jön át. Tegnap annyi látható mozgás volt, hogy reggel ébredéskor a hátamon feküdtem és az egész pocim átvándorolt balra, asszimetrikus volt, ott volt egy púp, a jobb oldalon semmi, majd egy perc múlva egyenletesen visszakerült középre. Szerintem igaza lesz a dokinak és a mellsõ fali lepény miatt a férjem most tovább várhat, hogy rúgja a gyerek a tenyerét.
Általában azt mondják hogy késõbb. Az én tapasztalatom: elsõ babámat várom, szintén mellsõ fali lepény, de a 15. héttõl éreztem apróbb mozgást, 16. héttõl már egyértelmûen, 17.héttõl már néha kívülrõl is láttam, és minden nap éreztem, 18. héttõl apa is érezte. De van aki csak 20-21 hetesen érzi elõször. Attól is függ hogy fekszik a baba és hogy mennyire aktív. Az én babám még mindig hihetetlenül sokat mozog pedig 2 hét és kint lesz! Sok boldogságot!
Mi az elsõ babánkat várjuk, nekem is mellsõ fali a méhlepény és a 18. héten éreztem elõször a babát. Igaz, hogy rögtön elsõ alkalommal már kívülrõl is látszott és a párom is érezte. Egy-két hét és Te is érzem majd egyértelmûen a mocorgását:) !
Szóval ÉRZED:)

Ha abbahagyom a mozgást hízni fogok?

Eddig minden nap 40-50 percet edzetem fitness programok segítségével, elég keményen, a végére mindig megizzadtam és elfáradtam. Most egy hete kb. nem csinálom, és feljött vagy 2 kg. Ez a hízás állandó vagy majd lemegy? Mennyit fogok még hízni, ha továbbra sem sportolok esténként? Mármint: Heti egyszer teniszezek, a suliba van 3 tesim egyszer úszok egy héten és kétszer fél órát sétálok...

Legjobb válasz: A hízás leginkább a kaján múlik. Teszem a mozgás mellé megettél 5000 kalóriát, mozgással ebbõl ledolgoztál 1000-et ezzel tartottad a súlyod. De mivel kevesebb lett a mozgásod ezért s súlytartó étrendhez képest napi 1000 kalória plusszban vagy. (a kalóriaértékeket csak a példák miatt írtam) Na meg a legfontosabb hogy az se mindegy mit eszel, csokikától, cukorkától egyéb ilyen sz*roktól sokkal rosszabb a helyzet mintha, normálisan eszel, kalória ide vagy oda.

A hízás leginkább a kaján múlik. Teszem a mozgás mellé megettél 5000 kalóriát, mozgással ebbõl ledolgoztál 1000-et ezzel tartottad a súlyod. De mivel kevesebb lett a mozgásod ezért s súlytartó étrendhez képest napi 1000 kalória plusszban vagy. (a kalóriaértékeket csak a példák miatt írtam) Na meg a legfontosabb hogy az se mindegy mit eszel, csokikától, cukorkától egyéb ilyen sz*roktól sokkal rosszabb a helyzet mintha, normálisan eszel, kalória ide vagy oda.
A hízás leginkább a kaján mûlik, de az éhség a mozgáson is. Tehát nem az a baj, hogy kevesebbet mozogsz, hanem az, hogy ugyannyit eszel. Nagyon kevéssel kéne kevesebbet enned a súlytartáshoz. Nem tom hány kiló vagy, de nagyon intenzív edzéssel sem égethettél többet 2-400 Kcal-nál. Ez 10-15 deka kenyér.
Ha egyidejüleg csökkentett a bevitt táplálék mennyiségét, akkor nem hízol. Ellenkezõ esetben természetesen IGEN.


radiális
Így van:D A dugattyúkar pedig alternáló mozgást végez.
A kérdező hozzászólása: Azaz váltakozó irányú mozgást :) Köszönöm szépen a válaszokat :)

Szerintetek ha egy versben valakinek a mozgását egy kígyóéhoz hasonlítjuk, az negatív és sértő?

Szerintem nagyon elegánsan mozognak, csak azt nem tudom, hogy ezt más esetleg sértésként fogná-e fel.

Legjobb válasz: Hát sztem a kígyó meglehetõsen negatív szimbólumként terjedt el.Ha valakinek a mozgását a kigyóéhoz hasonlítod, sztem akaratlanul is ezek a negatív jelzõk fognak az olvasónak eszébe jutni.Ha késöbb "megmagyarázod", hogy ez a mozgás tulajdonképpen elegáns, akkor szerintem mûködhet.

Hát sztem a kígyó meglehetõsen negatív szimbólumként terjedt el.Ha valakinek a mozgását a kigyóéhoz hasonlítod, sztem akaratlanul is ezek a negatív jelzõk fognak az olvasónak eszébe jutni.Ha késöbb "megmagyarázod", hogy ez a mozgás tulajdonképpen elegáns, akkor szerintem mûködhet.
Ha a mozgását hasonlítod, az nem sértõ. Ha a személyiségét, az igen. Egyébként az ilyesmit inkább orvgyilkosokra mondanám. Meglapul, settenkedik, villámgyorsan lecsap.

3, Mikor nagyobb a mozgási energiája egy ugyanakkora sebeséégel guruló vasúti kocsinak: ha üres, vagy ha kővel van megrakva? 4, Lehet-e két különbözű tömegű testnek egyenlő a mozgási energiája? Miért?

Legjobb válasz: ha tele van, lehet, mert a mozgási energia a tömegtõl és a sebességtõl függ E=1/2m*v^2, vagyis ha van egy két kilós tested ami 10zel megy az 1/2*2*10^2=1*100=100 hogy ugyanakkora legyen az energiája, mondjuk egy négy kilósnak 100=1/2*4-v^2 -> 100/4=25 -> gyök25=5 akkor a sebesség: 5

ha tele van, lehet, mert a mozgási energia a tömegtõl és a sebességtõl függ E=1/2m*v^2, vagyis ha van egy két kilós tested ami 10zel megy az 1/2*2*10^2=1*100=100 hogy ugyanakkora legyen az energiája, mondjuk egy négy kilósnak 100=1/2*4-v^2 -> 100/4=25 -> gyök25=5 akkor a sebesség: 5
3: A megrakottnak, mert nagyobb a súlya, hajtja a lendület, nehezebb megállítani. A másikra csak egy enyhe "nem"-et nyögnék be indoklás nélkül.
f

13. hetet már betöltöttem. Tegnap előtt este jó ideig nem bírtam elaludni, és úgy éreztem, hogy érzem a baba mozgását! Ugye, lehetséges ez, pláne ha a másodikról van szó?

Legjobb válasz: Ha második babát várod akkor elképzelhetõ,hogy már érzed a baba mozgását.Egy ismerösõm is második babónál úgyanígy érezte a baba mozgását.Jó baba várást! 24hetes kismama

Ha második babát várod akkor elképzelhetõ, hogy már érzed a baba mozgását.Egy ismerösõm is második babónál úgyanígy érezte a baba mozgását.Jó baba várást! 24hetes kismama
szerintem is a babát érzed én is a másodikat várom és már 14 héttöl érzem a mozgást de a védönö men hitte el

Ha izomlázam van, az azt jelenti, hogy eredményes a mozgás és fogyok tőle?

Legjobb válasz: Ha izomlázad van az azt jelenti, hogy a kelleténél jobban megerõltetted a izmaidat. Akkor is eredményes a mozgás és fogysz, ha nincs izomlázad, csak akkor a szervezetednek elegendõ mozgást végeztél.

Ha izomlázad van az azt jelenti, hogy a kelleténél jobban megerõltetted a izmaidat. Akkor is eredményes a mozgás és fogysz, ha nincs izomlázad, csak akkor a szervezetednek elegendõ mozgást végeztél.
nem. a jelenlegi kutatások szerint az izomlázat a túleröltetett izmokban keletkezõ mikroszakadások környezetének gyulladása okozza. Ezért jelentkezik csak órákkal a túleröltetés után. (korábban úgy gondolták, hogy az elégtelen anyagcsere miatti tejsavfelhalmozódás a kiváltója) fogyáshoz a mozgás az igazi út. Ez oké, de nem árt figyelembe venni pár dolgot. A mozgáshoz nem szokott szervezet számára a megeröltetés sokminden csak nem egészséges. A túleröltetett izmok szakadhatnak, akár le is válhatnak a csontozatról, a porcrencszer túlterhelése fokozott kopáshoz vezethet. A magas pulzusszám, nem csak a szivet, de az egész szervezetet rongálja. Ésszel, fokozatosan kell csinálni. Nagy testsúly esetén pl. az úszás az igazi, mert az fõleg az izmokat mozgatja, de viszonylag kevéssé terheli a porcrendszert, mert nem kell a test súlyát is tartani.
a jelenlegi kutatások......pfff az izomláz a túlsavasodás egyik jele, lehet még túledzettségtõl is, mindenesetrem ha izomlázat érzel mozgott az izmod biztosan, másképp nem lenne benne tejsav túltengés, de ettõl még nem fogsz, Fogyni(testépítõk által használt) diétával és rendszeres mozgással lehet. sok sikert
Úgy van, az izomlázat a tejsav túltermelõdése okozza, semmi köze a mikro-sérülésekhez. Ezek a mikro szakadások az izomrostokban minden edzésen megfigyelhetõk és kívánatos is, mert így az újáépült erõsebb izomrostok veszik át a helyüket és így lesz egyre erõsebb az izom. Ez tehát hasznos. Az izomláz más tészta, annak nincs ilyen élettani haszna, egyszerûen csak arra jó hogy jelezze neked, hogy jó irányba haladsz, ismét szokatlan terhelésnek tetted ki az izomzatot, tehát fejlõdni fogsz. (megfelelõ táplálékbevitel esetén, és nem röktön, hanem az edzést követõ napokban) Ha pl. már hónapok/ évek óta edzzel, és mindíg ugyanazt és beiktatsz egy újabb gyakorlatsort az edzésbe, az újfajta terhelést jelent és újra fejlõdni fogsz. És ezt az izomláz jelzi neked. Az izomláz tehát mindíg jót jelent.
Ha izmosodni akarsz, jó az izomláz. Testépítõk direkt örülnek neki. Gyanítom, hogy túlsúlyos vagy, és inkább fogyni szeretnél. Elárulom, hogy nem fog gyorsan menni. Valamennyi izom kell, mert az izomban ég el a zsír, és te zsírt akarsz égetni. A legtöbb túlsúlyos embernek nincs szinte semmi izma, ezért azt kell mondjam, alapvetõen jó neked az izomláz, de másért, mint amit gondolsz. Tornázz napi 1 órát, legyen magas a pulzusod, izzadj le, de ne fulladj ki. Így fogsz fogyni, eleinte sokat, majd heti 1-2 kilót. Ha 10 kilónál több a felesleged NE fuss. Tönkremegy a térded, és csak az izmaidat bontja le. A hülye divatdiétákat felejtsd el. Ne egyél sok szénhidrátot, cukrot (gyümölcsöt sem), és nézd meg az élelmiszereken a címkét. Ne higgy annak, aki azt mondja, hogy a tejben fehérje van :) A kalória nem sokat számít, csak a makrótápanyagok megoszlása.

Mit ajánlatok, ha a csipőmről szertnék ledolgozni felesleget? Milyen erősítés, mozgás vinné le?

Legjobb válasz: súlyzós erõsítés + aerob mozgás pl. gyors séta, futás, kerékpározás

súlyzós erõsítés + aerob mozgás pl. gyors séta, futás, kerékpározás

Fogyni feltételek nélkül, boldogan? Létezik-e a "lustáknak" valamilyen fogyási praktika, ami nem pénztárca függő? Olyan mozgás, amire szívesen vállalkozunk akkor is, ha a munkától elfáradtunk?

Sok diétát, sportolási lehetőséget megnéztünk, kipróbáltunk párat, de olyan időbeosztással élünk(napi 10-14 órát dolgozunk), hogy nehéz bármelyikkel egyeztetni. Sajnos, ha van egy kis időnk pihenni, szívesebben nassolunk tévézve. Párommal könnyebben menne, de nehéz rávennem, hogy mozogjunk, egyedül kevésbé vagyok kitartó :(

Legjobb válasz: Hány évesek vagytok? Gyerekek vannak? Szerintetek mi az oka az elhízásnak? Ha bármiféle mozgást választanál mi lenne az?

Hány évesek vagytok? Gyerekek vannak? Szerintetek mi az oka az elhízásnak? Ha bármiféle mozgást választanál mi lenne az?
Már az is érne valamit, ha a tv elõtt nem nassolnátok. Fogyni nem fogtok tõle, de legalább nem szedtek fel újabb ledolgozandó dekákat/kilókat. De a szobabringát pl. tv-nézés közben is meg lehet tekerni és még a párodnak sem kell felkelni a fotelból. Ha nem is sokat, de azért az is levisz valamit. A hatékony fogyókúráért pedig sokat kell dolgozni.
Én csak a sport részéhez tudok most hozzászólni, de ezek alapján valami olyasmi kéne, amit mindketten tudtok csinálni saját erõforrásból, hogy beleférjen az idõrendetekbe. Gondoltatok pl futásra, biciklizésre, akár egyszerûen erdõjárásra (ha van a környéken)?
A kérdező hozzászólása: - Elõzõ évben elég sokat kerékpároztunk, heti 2-3 alkalommal 30-40km-eket, de sajna kerékpárjaink eléggé fel kellene újítani, hogy biztonsággal használhassuk. Futással próbálkoztunk, de a térdeink és bokáin nehezen bírják. A sétát kevésnek érzem (heti 2-3 alkalommal sétálunk pár órát). -Én 39, párom 45 éves, gyermekeink már nagyok. Nálam az ok a kor lehet, az elmúlt egy évben rám "szökkent" kb 8kg :( Szeretünk mozogni, de nehezen indulunk neki és a kitartásom is kevés (vagyis ha látom, hogy a páromnak éppen nincs kedve, könnyen lemondok én is az aznapi mozgásról) -Szobabringából kettõ kellene és egy is sokba kerülne jelen anyagi helyzetünkben.
A kérdező hozzászólása: Volt idõ, hogy kerékpárral jártam dolgozni (napi 2x8km), hajnali 5kor indultam, párom elkísért, így õ is mozgással kezdte a napot. Amióta a takarítást is elvállaltam a munkahelyemen és az ídõjárás is ennyire kiszámíthatatlan, nem merem bevállalni a délutáni bringázást hazafelé :( Kipróbáltuk a DVD mozgát is, sajna egy hónap után elhagytuk. Az étkezési- nassolási ötleteket köszi :)
Szobabringából miért kell kettõ? Abból egy is elég, lehet felváltva tekerni. Nem kell a legdrágábbat megvenni, ami mindenféle kütyüvel fel van szerelve. Elég egy olyan is, amin az erõsség állítható. Nem feltétlenül kell a bringával méretni, hogy mennyi kalóriát égettél el, hány métert tettél meg stb. Ezek a szerkentyûk különben is hamar elromlanak. elhatározod, hogy napi x percet tekersz indulásnak, utána napról napra többet, közben állítasz az erõsségén, hogy jobban kelljen nyomni, és ennyi. Azt nem kell egyszerre tekerni mind a kettõtöknek. Egy egyszerût már 10.000 Ft alatt is kapsz. Nekem is az van és napi edzésnek szerintem megteszi (ha nem is a legszuperebb, de drágábbra nekem sincs pénzem).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!