Találatok a következő kifejezésre: Ha a monitorja rontja (4 db)

Ha egy 3D LED monitor gyár 20% eséllyel rontja el a monitorjait, akkor két monitor gyártása esetén hogy néz ki a valószínûségi eloszlás?

Arra gondoltam, hogy négyféle esemény fordulhat elõ.

Legjobb válasz: Nem tévedsz, jól gondolkoztál.

Nem tévedsz, jól gondolkoztál.
A kérdező hozzászólása: Oh, köszi! Valaki más? Bocsi, de egy válasz nem válasz. :D Nem személyes...
Ha ezek összege 1, 0, akkor szintén beállok a megoldás helyességét támogatók táborába!:D

Ha a számítógép monitorja rontja a szemet akkor a mobiltelefon kijelzője is?

Legjobb válasz: igen és nem. A monitorok szemrontásáról itt van egy cikk: http://hvg.hu/egeszseg/20080311_szem_latas_problemak_szamito.. A mobilok képernyõjére is sok illik abból, amit ebben leírnak. de azt nem szabad elfelejteni, hogy az azért nem jellemzõ, hogy órákon keresztül megállás nélkül bámuljuk a telefonunkat. (legalábbis szerintem) Tehát a hatás szerintem elhanyagolható.

igen és nem. A monitorok szemrontásáról itt van egy cikk: http://hvg.hu/egeszseg/20080311_szem_latas_problemak_szamito.. A mobilok képernyõjére is sok illik abból, amit ebben leírnak. de azt nem szabad elfelejteni, hogy az azért nem jellemzõ, hogy órákon keresztül megállás nélkül bámuljuk a telefonunkat. (legalábbis szerintem) Tehát a hatás szerintem elhanyagolható.
A telefonban nem katódsugár-csõ van öcsi! Amióta a monitorokban sem (lcd) azóta azok sem rontják, max az nemhasznál hogy órákig pislogás nélkül bámulsz egyfelé!
nem a katódsugár-csõ a baj öcsi! A nem pislogás meg teljesen széjjelb****a szemed öcsi! Kioktatni meg akkor oktass ki öcsi! ha értesz is a témához öcsi! Öcsi!
Nos szerintem rontsa, de sokkal kevesebbet, mint a számítógép, mivel a mobilnak kisebb a kijelzõje... üdv

1 mínuszos szemem van, a számítógép viszonyt egyre rontja. Melyik esetben jobb a szememnek, ha szemüveggel vagy szemüveg nélkül nézem a monitort? Vagy teljesen mindegy?

Amúgy szemüveggel és szemüveg nélkül is látom rendesen a képerny?t.

Legjobb válasz: Inkább szemüveggel, de orvost kellene megkérdezni.

Inkább szemüveggel, de orvost kellene megkérdezni.
Ne a számítógép legyen az egyetlen fényforrás gépezés közben, és karnyújtásnyi távolságból nézd a képernyõt!


Mennyire rontja a szemet az LCD monitor úgy ha monitorvédő szemüveggel nézem?

Legjobb válasz: Azt LCD monitor azért ronthatja maximum a szemedet, mert mereven bámulod a képernyõt, és elfelejtesz pislogni. Szárazabb a szemed.

Azt LCD monitor azért ronthatja maximum a szemedet, mert mereven bámulod a képernyõt, és elfelejtesz pislogni. Szárazabb a szemed.
Az LCD monitor egyáltalán nem rontja a szemet szemüveg nélkül sem. Nem sugároz és nem villog a hagyományos CRT monitorokkal szemben.
úgy nem annyira rontja, mondhatni a legkevésbé!
az lcd monitor a crt-vel ellentétben nem lõ nagy sebességgel porszemeket a szemedbe amelyek gyulladásba hozzák a szemed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!