Találatok a következő kifejezésre: Ha a monitorja (550 db)

Ha a monitorom VGA kábelére teszek egy VGA\DVI-I átalakítót és így csatlakoztatom PC-hez akkor ez olyan képet fog adni mintha eleve egy DVI kábel lenne?

Legjobb válasz: Nem, mivel a monitorod ugyan úgy az analóg vga bemeneten kapja a jelet, ennek így legfeljebb akkor lenne értelme ha két analóg monitorod van de mind a kettõt rá akarod kötni a videokártyára viszont azon a szokásos egy vga és egy dvi kimenet van, erre találták ki a vga-dvi átalakítót. Amugy meg egetverö különbség nincs a vga és dvi kép között legfeljebb analog kábellel a max felbontás 1280 x 1020 már ha tud ekkorát a monitor ez fölé nem lehet menni hiába van pl. 24" monitorod, ezért is van egy méret felett már csak dvi vagy hdmi csatlakozok vannak a monitorokon.

Nem, mivel a monitorod ugyan úgy az analóg vga bemeneten kapja a jelet, ennek így legfeljebb akkor lenne értelme ha két analóg monitorod van de mind a kettõt rá akarod kötni a videokártyára viszont azon a szokásos egy vga és egy dvi kimenet van, erre találták ki a vga-dvi átalakítót. Amugy meg egetverö különbség nincs a vga és dvi kép között legfeljebb analog kábellel a max felbontás 1280 x 1020 már ha tud ekkorát a monitor ez fölé nem lehet menni hiába van pl. 24" monitorod, ezért is van egy méret felett már csak dvi vagy hdmi csatlakozok vannak a monitorokon.

Roncsolja a szemet, ha a monitorom negatív szögben áll?

Úgy értem, hogy sokan úgy állítják be a monitorukat, hogy függőleges, vagy egy kicsit hátradől, de nekem úgy áll, hogy felém dől, vagy a teteje közelebb van a szememhez mint az alja. Szerintetek hogy a legideálisabb, hogy a legkevésbé roncsolja a szemet?

Legjobb válasz: Egyik monitor sem roncsolja a szemet. Ez a hatás olyankor keletkezik, ha valami komoly sérülés történik, például beleesik a monitor a szemedbe ha akkora dõlésszöget sikerül beállítani... Ha a rontásra gondoltál, még a monitorok akkor sem rontják kifejezetten a szemet. Sokkal hamarabb lesz amiatt problémád mert nem pislogsz, kiszárad és begyullad a szemed, mint hogy a látásod romlana. Ez pedig nem monitorfüggõ, bármelyiknél elõfordulna, bármilyen szögben. Fõleg ha negatív.

Egyik monitor sem roncsolja a szemet. Ez a hatás olyankor keletkezik, ha valami komoly sérülés történik, például beleesik a monitor a szemedbe ha akkora dõlésszöget sikerül beállítani... Ha a rontásra gondoltál, még a monitorok akkor sem rontják kifejezetten a szemet. Sokkal hamarabb lesz amiatt problémád mert nem pislogsz, kiszárad és begyullad a szemed, mint hogy a látásod romlana. Ez pedig nem monitorfüggõ, bármelyiknél elõfordulna, bármilyen szögben. Fõleg ha negatív.
A legideálisabb, ha a Csendes-óceán alján hever jégbe fagyva, akkor nem roncsol semmit. A viccet félretéve egyébként tök mindegy a szög.
Azta. Ez a kérdés egyáltalán komoly??
Én hátrahajtva használom, így szoktam meg. Ha neked az a jó, te tudod.
A szemedet max akkor "roncsolja", ha rád esik. :)

Ha a monitorom 60 hertzes de a gepen beallitom 200hertzig lehet. Baja a monitornak? Mert 200hertzen mintha gOrsabb lenne

Legjobb válasz: Ha CRT monitor, akkor nem ad képet 200hz-en, ha LCD, akkor totál mindegy, hogy hány HZ-re állítod, nem lesz hatása, mivel az LCD teljesen más képfrissítési eljárást használ. Az, hogy te gyorsabbnak véled, max placebo :)

Ha CRT monitor, akkor nem ad képet 200hz-en, ha LCD, akkor totál mindegy, hogy hány HZ-re állítod, nem lesz hatása, mivel az LCD teljesen más képfrissítési eljárást használ. Az, hogy te gyorsabbnak véled, max placebo :)
A kérdező hozzászólása: hat crt monitor egy regi gep ez az uj gepen van lcd de am ad kepet 200hertzen nem tom hogy de pl amikor 60hertzen van akk lassan mozog az eger de amikor 200gyorsan es nem.alitodik el az eger gyorsasaga ez mitol lehet ???
Érdekes:D Biztos hogy a windwowsban a monitor Hz ét állítód?
Nincs fent a video kártya drivered rendesen vagy a monitort nem is meri fel a windows
A kérdező hozzászólása: felvan telepitve es ugy allitom hogy ugye a beallitasok ahol van hogy a szineket keperbyo nagysag allitasat lehet es ot van hogy specialis ramegyek es ott monitor es hertz
Akkor rákérdezek rendesen: milyen a video kártyád pontosan? integrált alaplapi vagy AGP s vagy PCI-E s? és s monitorod pontosan milyen?
A kérdező hozzászólása: ati radeon nem tom hogy intregralt e es vmi daewoo monitor ennyit tok de qm 200herrzen nem tesz kart a monitorba ???
jó lene megtudni miylen kártya pontosan integrált e vagy slotos és milyen a monitor miylen rá vanak irva ezek. Speccy (Piriform ról) ezel megtudod a kártyád nézni milyen pontosan http://www.piriform.com/speccy/download/standard hát ha ténleg letud közölni 200 hz et az hamar tönkre teheti monitort ha az nem támogasa viszont mint irták nem biztos hogy az valóban 200 hz . szerintem nem megfelelö driver van fent videokártyádhoz.
A kérdező hozzászólása: hát szerintem annyi volt mert tönkre vágta a monitort :) ) legalább is még megy de nagyon homályos és ugy sípol hogy rendesen fáj tõle a fülem most vettem egy lcd.t arra a gépre is szal már mind1 :D köszönöm télleg a sok segitséget :) )


Konfig 230k-ból. (1) Szerintetek ezt lehet jobban optimalizálni, ha 230k a keret? (2) ha a monitort kihagyjuk, akkor tudnátok egy optimális konfig-ot core i5-re? (minimális költségtúllépés még belefér:+10k, a monitor meg mondjuk késõbb lesz cserélve)

Általános célú otthoni felhasználás,4-5 évig nem lesz csere, ha úgy adódik a gyerek is tudja rajta futtatni a játékokat, videoszerkesztés nem lesz.

Legjobb válasz: I5-re monitor nélkül az IPON-on: [link]

I5-re monitor nélkül az IPON-on: [link]
Kosár Asrock H87 PRO4 alaplap 36 hó gar. 1 db 19, 173 Ft Asus GTX 770 2GB DDR5 GTX770-DC2OC-2GD5 videokártya 24 hó gar. 1 db 84, 853 Ft Cooler Master G500 500W RS-500-ACAA-B1 tápegység 36 hó gar. 1 db 14, 975 Ft Intel Core i5-4440 processzor 36 hó gar. 1 db 43, 638 Ft Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1K2/8GX memória 36 hó gar. 1 db 21, 264 Ft Samsung 120GB EVO MZ-7TE120BW SSD meghajtó 24 hó gar. 1 db 20, 597 Ft Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 24 hó gar. 1 db 14, 138 Ft Összesen: 218, 637 Ft pcx.hu + Az egyéb cuccok ha kellenek (egér, bill stb)
Jah, plusz a ház...
Ekkora gyökereket... táp drágább mint a ház...
HD 7770, x6-van a gépembe, és egy 5 ezres tápegység (LC Power 420) SIMÁN viszi az egészet, halk, semmi baj nincs vele. Mi a fa*nak venni XFX-et, azért mert a sok h*lye is? Nem azt kell nézni hogy mi a márkája, hanem hogy jól mûködik-e. 4 giga ram bõven elég mindenre.. csak ne legyen a késleltetése nagy.

Ha a monitor kocka akkor az enyém miért téglalap? (lent)

Legjobb válasz: Ahogy ott is írták, ez egy kifejezés. Nem minden monitor kocka alakú...

Ahogy ott is írták, ez egy kifejezés. Nem minden monitor kocka alakú...
A kérdező hozzászólása: zöld.
Mondjuk beállítani a monitorodon lévõ gombokkal.
Hát ez összetett probléma. Van az a kérdés, hogy a monitor menüjében mi van állítva, mit kezdjen a nem natív (teljes) felbontású képekkel? 1:1-ben kitegye? Torzítva tegye ki? Egyik irányba széthúzva tegye ki? Aztán ott a kérdés, hogy a telepített rendszerben van monitor driver, ha nincs, akkor engedélyezve van az alapértékek kiolvasása* a monitorból a VGA driverben, valamint rendesen fent van a VGA driver? Persze a legjobb ha a teljes natív felbontásban megy a monitor, nem pedig kisebb vagy más képarányú felbontással. *Kibõvített kijelzõ azonosító adatok. (EDID)

Miért van az ha a mónitór azt irja ki hógy nó signal?

Ha van egy gépem ami kivan belezve és csak egy adatlap van benne meg egy db ram és 2db dvd olvasó és egy hálózati kimenetelű alkatrész más semmi így még nem kapcsolt be de ha be tettem egy videokártyát akkor be kapcsolt viszont a monitor csak azt írja ki hogy no signal pedig minden a helyére van csatlakoztatva.

Legjobb válasz: mi az a 'hógy'? mónitór? most csak hülyéskedsz vagy viccen kívül azt hiszed hogy így kell leírni?

mi az a 'hógy'? mónitór? most csak hülyéskedsz vagy viccen kívül azt hiszed hogy így kell leírni?
Ha csak adatlap van benne, akkor tényleg NO az a SIGNAL. :D Tetesd át a Humor rovatva.
A kérdező hozzászólása: felszívta a pórszivó a rövid ó gómbját és nem tudók röviddel írni egyelõre.
'felszívta a porszívó' XDDD ez nagyon nagy

Ha a monitort 60cm távolságról nézzem akkor csunyábbnak tünik a grafika mint ha 100cm-ről nézném?

Vagy ez hülyeség?

Legjobb válasz: Ez így valóban butaság. Legfeljebb az változtat a grafika "minõségén", ha más szögbõl nézed a monitort, LCD esetében. Ugye ilyenkor megváltoznak a színárnyalatok, ha nem szembõl nézed. De ennyi. :)

Ez így valóban butaság. Legfeljebb az változtat a grafika "minõségén", ha más szögbõl nézed a monitort, LCD esetében. Ugye ilyenkor megváltoznak a színárnyalatok, ha nem szembõl nézed. De ennyi. :)
hát ha ennyire szõrszálhasogatunk akkor még mindig szebb a graf 60 cm-rõl mint 100 méterrõl...XD de nem ez lesz a befolyásoló tényezõ a garfikában
Egy festmény is szebb távolabbról, mint egészen közelrõl. Ha a monitort kicsit távolabbról nézed, jobban összemosódnak (a szemed jóságától függõen) az apró részletek, akár szebbnek is tûnhet a grafika. Olyan ez, mint amikor egy digitális fotót erõsen felnagyítunk, rosszabbnak tûnik, mint kisebb méretben nézve.

Az normális ha a monitorom "kikapcsol" ha véletlenül megmozdítom a tápkábelét?

Samsung SA300 monitirom van, válaszokat köszönöm előre is.

Legjobb válasz: Nem, az nem normális. Törött/kontakt hibás a tápkábeled. Mivel külsõ tápos a moncsi, a legjobban akkor jársz ha visszaküldöd gariba, mert ha te magad kezded el barmolni, nem csak a tápra veszted el a garit, hanem a monitorra is.

Nem, az nem normális. Törött/kontakt hibás a tápkábeled. Mivel külsõ tápos a moncsi, a legjobban akkor jársz ha visszaküldöd gariba, mert ha te magad kezded el barmolni, nem csak a tápra veszted el a garit, hanem a monitorra is.
Szerintem kábelcser . Vagy takarítsd ki a kontaktokat . Nekem egy kétéves monitoromat dobatták volna ki a szakszervívben kávázás közben a luzerek , amit a cégünk mûszerésze a csatlakozónál "belül" újraforrasztott egy kávéért....
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm szépen a gyors válaszokat! :)

Mi lehet a baj, ha a monitor szellemképes?

Hagyományos, képcsöves monitorról van szó. Lehet, hogy a képcs?vel van gond? Esetleg javítható a hiba?

Legjobb válasz: köze nincs hozzá.. lehet adat kábel szakadás. (vga kábel) meg a monitor belselyében egy kisebb meghibásodás.

köze nincs hozzá.. lehet adat kábel szakadás. (vga kábel) meg a monitor belselyében egy kisebb meghibásodás.
A kérdező hozzászólása: Másik monitorral nem volt szellemképes.
és másik vga kábelal?
A kérdező hozzászólása: 17colos monitorról van szó, 1152*864-es felbontáson megy a monitor.
nah ez az amire abszolute nem voltam kiváncsi
A kérdező hozzászólása: Hogy érted, hogy másik VGA kábellel? Mindkét monitornak saját VGA kábele van.
ahhh. jahh.. igazad van.. képcsöves moncsiknál 99%ba be volt épitve a gépbe a kábel.. én meg már átléptem az lcd-s korszakba. ott pont forditva van.. akkor ebben az esetben monitor szétszed... szakadásvizsgálóval a vga kábel kimérése. utána esetleg a képcsövön levõ potikkal való kalibrálás, megváltozott értékû ide tartozó alkatrészek cseréje.. ha ezt nem ismerös szerelö csinálja akkor kb annyiba jönne ki mint egy másik monitor. 1biztos. a képcsövességet 99%-ban kizárnám


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!