Találatok a következő kifejezésre: Ha a mindent (2080 db)

Kb 50 ember elöt dobták fel ezt a kérdést de mindenki ugymaradt felhivtam a tudakozot de azoksem tudták igy szolt a kérdés: Mi lessz ha a mindent elpusztitó szél találkozik az elpusztithatatlan fallal?

Legjobb válasz: Rengeteg ilyen jellegû kérdés létezik! A lényeg, hogy ez egy paradoxon, az egyik létezése kizárja a másik létezését! Ha van egy mindent elpusztító szeled, akkor az MINDENT elpusztít, így nem létezhet elpusztíthatatlan fal! Ha mégis létezik az elpusztíthatatlan fal, akkor azt nincs az a szél, ami ledöntetné. Amennyiben a kérdés úgy hangzik, hogy egy majdnem mindent elpusztító szél találkozik egy elpusztíthatatlan fallal akkor mi történik, akkor természetesen a szél nem fogja ledönteni a falat. Ha a mindent elpusztító szél találkozik egy olyan fallal, ami majdnem mindennek ellenáll, akkor az bizony ledõl!

Rengeteg ilyen jellegû kérdés létezik! A lényeg, hogy ez egy paradoxon, az egyik létezése kizárja a másik létezését! Ha van egy mindent elpusztító szeled, akkor az MINDENT elpusztít, így nem létezhet elpusztíthatatlan fal! Ha mégis létezik az elpusztíthatatlan fal, akkor azt nincs az a szél, ami ledöntetné. Amennyiben a kérdés úgy hangzik, hogy egy majdnem mindent elpusztító szél találkozik egy elpusztíthatatlan fallal akkor mi történik, akkor természetesen a szél nem fogja ledönteni a falat. Ha a mindent elpusztító szél találkozik egy olyan fallal, ami majdnem mindennek ellenáll, akkor az bizony ledõl!
A mindent elpusztító szél ledöntené az elpusztíthatatlan falat. Gondolom ezt abból, hogy a természet igazán nagy szélsõségekre képes, és igazából még nem is láttuk, milyen az, amikor teljes "dühével" tombol. Ezzel szemben az elpusztíthatatlan falat az ember építené meg. A rendelkezésre álló technológiával egész jól meg tudják becsülni, mit fog az a fal kibírni, tegyük fel, hogy a feljegyzett legnagyobb szélvihar +10%-ra méretezték a tûrését a falnak. Aztán jön a feljegyzett legnagyobb szélvihar +19% erejû vihar, volt fal, nincs fal. Egyébként ezeket abból gondolom, hogy pl. a Titanic-ot is elsüllyeszthetetlennek tartották, aztán mekkorát égett az elsõ útján... Korának legmodernebb, legnagyobb, legbiztonságosabb hajója volt, sajnos a legnagyképûbb tulajdonosokkal (nem tervezõvel, õ pontosan tudta, mit bír ki!), csak hát ugye a propaganda, meg "márketing" már akkor is fontos volt. Szóval a szélre fogadnék.

Mi történik ha a mindent elsöprõ erõ találkozik a ledönthetetlen fallal?

Legjobb válasz: a dichotómiás gondolkodás rabja vagy

a dichotómiás gondolkodás rabja vagy
Mindenek elõtt vázlatos filozófiai kifejezésekkel ne akarjunk már diszkrét összegekkel dolgozó fizikai-matematikai feladatokat megoldani.
Ez most kicsit olyan, mint a móricka-vicc, joint+xanax=11. A joint üt, a xanax hat, üt meg hat....
Az egész élet paradoxonokra épül. A válasz benned rejlik. Te döntöd el, melyiket fogadod el igazságnak. Ha meg tudod élni az elsöprõ erõt, nincs fal, ami az utadat állja. Ha elhiszed, hogy létezik ledönthetetlen fal, akkor sosem érezted még a mindent elsöprõ erõt. Summa summárum, rajtad áll vagy bukik a dolog, mert mindkét út járható.
Mégis csak a "definició" a lényeges: ha megfogalmazható a "mindent elsöperõ erõ", akkor megfogalmazható a "ledönthetetlen fal" is. Addig az egésznek csak a hülyítéshez lehet köze.
A könyv, ahonnan a kérdés származik: Mérõ lászló Az elvek csapodár természete olvassátok, okosodjatok
Wadmalac te egy nagyon buta ember vagy. A matematika az egyetlen olyan tudományág, amellyel bármit, BÁRMIT le lehet írni... Szóval nyugodtan lehet keresni a megoldást a számok világában... A hasonlatod meg egy szar vicc...
"Wadmalac te egy nagyon buta ember vagy. A matematika az egyetlen olyan tudományág, amellyel bármit, BÁRMIT le lehet írni... Szóval nyugodtan lehet keresni a megoldást a számok világában... A hasonlatod meg egy szar vicc..." 1. tûnés vissza az iskolapadba vagy apád derékszíja alá viselkedést (vitakultúrát is, érthetõ a szó?)tanulni. 2. Olvasd el a 10-es számú kommentemet, ott a matematikailag korrekt válasz 3. "A matematika az egyetlen olyan tudományág, amellyel bármit, BÁRMIT le lehet írni..." Számold ki: valamennyi osztva kevesebbel vagy többel, az mennyi? Valamennyi mínusz valamennyi az mennyi? 4. "A hasonlatod meg egy szar vicc..." Ha értetted volna az azt megelõzõ kommentet, akkor nem a vicc minõségén kötözködsz. Ja, ha nem érted... 5. A kérdezõnek válaszolj, korrekt matematikai válasszal, ha tudsz, ne velem kötözködj.
Már válaszoltam tömörebben mint te. :)
"Már válaszoltam tömörebben mint te. :) " És ettõl jogod van bárkit lehülyézni? Veregesd magad vállon baromi elégedetten és ne vesztegesd az értékes idõdet trollkodásra.
A hepe és a hupa egy homorú és domború geológiai forma, találkozhat 2 hepe, ezáltel lehet hepe után hepe :) 1. Vagy teljességgel kiiktatják egymás energiáit, s ilyenkor mindkettõ megsemmisül, az enyészetté válik, persze csak ha egyenlõ energiával rendelkeznek. 2. Vagy összeadódik az energiájuk, ezáltal egy nagyobb energiaállapotot hozva létre. A kérdésbõl adódóan ezek maximális energia állapotban vannak(ami persze nem létezik, na de ez ez csak egy kis filozofálgatás), tehát egy fatális abszurdumba ütköznek, mivel mi lehet az a kétszeresen maximális állapot? Ez olyan, mintha Jing és Jang összecsapna, Isten és Ördög párbaja, a karma két oldalán lévõ élõlények háborúja.
Egy szóval sem hülyézett le senki senkit ezen kérdés alatt. Sajnálom hogy így érzed. :)
"Egy szóval sem hülyézett le senki senkit ezen kérdés alatt." Nem? "Wadmalac te egy nagyon buta ember vagy." Most minõsítselek én is? OFF lezárva.
Tudom, tudom, vissza az iskolapadba ahogy mondtad, és többek között azt is megtanulni, hogy a hülye kifejezés egyenlõ a butával... :D Fejezd már be :D szánalmas. :D
"a hülye kifejezés egyenlõ a butával." Egyenértékû, egyikhez sincs jogod. Takarodj máshova trollkodni.
Elsöpörni és ledönteni nem ugyanaz. A mindent elsöprõ erõ nyugodtan elsöpörheti, mert a fal állóképessége csak a ledöntésre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy a fal továbbra is állva marad, csak éppen az erõ kénye-kedve szerint sodorja össze-vissza egy darabban az egész falat, anélkül, hogy az feldõlne.
Elõször talán tisztázni kellene a szereplõket. Pl. mit jelent a "ledönthetetlen" fal? Mihez van ez kötve? Mihez képest nem dõl le és hogyan, milyen módon nem dõl le? A "mindent elsöprõ erõ" még csak-csak elképzelhetõ... bár persze ez sem létezik. És itt is vannak olyan gondok, hogy az "elsöprés" alatt lelassulhat ez az erõ? Mert ha igen - akkor máris nem mindent elsöprõ...
"Mi történik ha a mindent elsöprõ erõ találkozik a ledönthetetlen fallal?" Semmi. Az égvilágon semmi nem történik...
Az, hogy valamelyikrõl kiderül, hogy nem igaz.
Megkerüli
A kérdező hozzászólása: De ez egy nagyon érdekes kérdés! És kíváncsi vagyok, hogy ti mit gondoltok errõl.
A két fogalom kölcsönösen kizárja egymást, logikailag egyszerre csak az egyik létezhet.
Megmondom, ha mondasz egy konkrét példát.
Akkor egy megválaszolhatatlan kérdésre adom meg a helyes választ.
Néhányszor már volt a kérdés. Neked sem tilos visszakeresni.
Ha Isten mindenható, miért nem tud völgy nélkül hegyet teremteni? Kérdezõ, ne haragudj az offért, de ez jutott eszembe a kérdésrõl... Ha már az abszurdnál tartunk!
Kérdezõ, ne hallgass senkire, számold ki, hogy mi lesz: (0/0)/0
Kevés a feltétel-részletezés, ezért van látszólagos paradoxonod. A valóságban ilyen nincs. A matematika különbözõ "mértékû" végtelenekkel (sõt, különbözõ "mértékû" nullákkal) is tud számolni, lásd sorok határértéke. Innentõl egy ilyen kérdésre, korrekt értékmegadásokkal igenis lehet eredményt számolni.
Egyik sem létezik.
Lehet völgy nélkül hegyet teremteni... Puszta közepén áll egy hegy, közel s távol sehol egy másik... Hol itt a völgy?
#12: Oké, akkor egy nehezebbet: lehet, hogy egy hepehupás úton hepe után hepe jõjjön? :D
Mi történik? Olyankor alkalmazzuk az L'Hospital szabályt. :D
Definiáljuk a ledönthetetlen falat úgy, hogy számára az elsöprés nem jelent ledöntést. Pl. 90-ben fokban elfordul.
Juliannán és talán a 6.-on kívül ezekszerint senki nem érzett még szerelmet. De szerintem az élet minden pillanatában is ez történik. A termodinamika 2. fõtörvénye szerint minden ('zárt' - ami ugye a mai mainstream fizikában feltételezett véges univerzumban végsõ érvényû) rendszer visszafordíthatatlanul a rendezetlenség felé halad. A Földi anomália, hogy ennek mérõszáma, az entrópia, mégis csökkenni látszik, és olyan entalpia-organizációk léteznek mint a metabolizmus, az ökoszisztémák és az evolúció, fizikailag tûnékeny foszlánynak tûnik, mely egyszerûen a Nap lokális kihûlésének szerencsés anyagokon át történõ szövevényes kondukciója. Ami szellemileg mégis felfoghatatlan, az az élet minden formájának és jelenségének azon látszata, mintha valami evvel ellentétes irányban igyekezne. Mintha több célunk lenne az energia felemésztése és folyvást értéktelenebb formában történõ kisugárzása közben, mint az õs-káoszba való visszatérés (deazislehet, éppen ez a törekvésünk táplálja azt a pazarlást, ami a leghatékonyabban növeli az entrópiát Földi körülmények között). Kérdés, hogy az élet van-e olyan mindent elsöprõ "erõ", mint az ellene dolgozó entrópia? Csodálatos kihalásokon kívül csodálatos túléléseket is ismerünk. Indokolatlan halálokon kívül végtelen megváltást (emberi/isteni szeretetet, kinek hogy tetszik, a gondolat önazonossága úgyis benned és az élményeidben fogant...). Amirõl rendre sikertelenül próbálok állást foglalni, az az értelem szerepe ebben a harcban... ...Ami várható, az a ledönthetetlen falnál való elbukás. De mit számít ez? Ha a mindent elsöprõ erõ elbukott, akkor lehet hogy a fal is ledõlt és minden más is elpusztult velük együtt. És ez már, úgyhiszem, számít...
Mi történik ha a nagy zöld fakocka kis piros fémgolyó?

Mi történik, ha a mindent elsöprő szélvihar találkozik a legyőzhetetlen akadállyal?

Legjobb válasz: az attól függ mi az a legyõzhetetlen akadály...

az attól függ mi az a legyõzhetetlen akadály...
Semmi nem történik, ugyanis logikailag kizárják egymás létezését.
2012-ben ezt is megtudod. A maják megjósolták! Õk tudták elõre!!!
Mi lenne???Semmi!!!! Nagy pofára esés!!!!


Ha kifizettetek mindent, amit kell, mennyi marad amiből 1 hónapban meg kell élnetek a köv. Fizetésig?

Legjobb válasz: ha kifizetek mindent akkor nem marad semmi ezért nem fizetek ki mindent csak apránként

ha kifizetek mindent akkor nem marad semmi ezért nem fizetek ki mindent csak apránként
Olyan 2200 euró marad. (Nem Magyarországon élek.)
Nálunk csak a férjem dolgozik. Õ minden pénteken kap fizetést. A csekkeket folyamatosan fizetjük, nem tudom, mennyi maradna, ha havi egyszeri fizetés lenne. Szintén nem MO.
40-50 ezer ft és három gyerek van.
Ha kifizetjük a rezsit (hitelünk nincs), kb. 300ezer forint marad. Négyen vagyunk rá.
Kaja nélkül? Kaja nélkül 100 ezer. Mo
Kb. 30ezer. De hátha lesz jobb is.
kb. 10 000 Ft, de sajnos egyre kevesebb
Ügyfélszolgálatos vagyok egy internetes pókercégnél.
ha szabad érdeklõdni hol élsz és mi a foglalkozásod? válaszolva: diák vagyok, így minden zsebpénzem elfogy, max marad annyi hogy egy normális menüt tudjak enni :)
Attól függ, hogy éppen mennyi a számla. Én még Gyes-t kapk, úgyhogy számlák+kaja után talán maradt úgy 30-50e Ft ruházkodásra, meg egyéb kiadásokra. De ha közbejön valami, akkor semmi nem marad.
Ha kifizettem a lakáshitelt, rezsit és a biztosításokat akkor marad úgy 200 ezer benzinre, kajára, ruhára, mókára, sörre, meg félretenni. Egyedül vagyok rá, de mivel szeretnék majd 2 gyereket, elég sokat teszek félre nekik.

Szerintetek az jó lenne ha a világon mindenki egy nyelvet beszélne?

Legjobb válasz: Ha ingyen belém verik, hát legyen. Inkább az lenne jó, ha mindenki mindenki nyelvét beszélné xD Jó az, ha színes a világ. Hidd el. Nem lenne jobb. Max egyszerûbb.

Ha ingyen belém verik, hát legyen. Inkább az lenne jó, ha mindenki mindenki nyelvét beszélné xD Jó az, ha színes a világ. Hidd el. Nem lenne jobb. Max egyszerûbb.
Mert aztán egy amerikait, angolt, ausztrált nem lehet megkülönböztetni. Amúgy, ha egy nyelvet is beszélne a világ, területi patriotizmus még lenne. Ahogy megmaradt az USA-ban is délen, kicsit eltérõ kultúra...
Nem. Egyrészt, mert a nyelvek hiánya a kultúra szegényedését is jelentené, másrészt, mert minden nyelvnek van egy karaktere, egy "gondolkodásmódja". "Ha egy órád van, tudod mennyi a pontos idõ. Ha kettõ, már nem lehetsz benne biztos."
Én imádom, hogy tanulhatok nyelveket és nincs annál jobb, mint a különbözõ mûveket eredeti nyelven olvasni. Ettõl kihívás a világ, hogy akárhova megyek, mindenhol meg kell értetnem valahogy magam, mert a magyart nem sok helyen beszélik. Ellenben a munkám során találkozom nagyon sok külföldivel és aminap jöttem amerikaiak is, és közölték, hogy nagyon jó az angolom. Hízott is a májam rendesen :D életemben még ilyen klassz dicséretet nem kaptam. Nincs is jobb, minthogy egy igazi anyanyelvû mondja azt, hogy jól beszéled a nyelvét.
Szerintem jó lenne. A nyelv szerintem csak egy eszköz és nem több. Egy csomó olyan dolog nyitva állna az emberek elõtt, ami egyébként nem. Gondolj csak bele: az anyanyelveden nem vagy képes megfelelõ, friss szakirodalmat olvasni, viszont angolul a világ összes gondolata le van jegyezve... Szerintem nem alakulnának ki dialektusok, mert a modern világban már olyan nagy a tömegkommunikáció, hogy nem lenne esélye kialakulni. Meg persze lenne egy Hollywood-féleség is, ahonnan sztenderd nyelven löknék éjjel-nappal a filmeket és az egész világ azt nézné. Másrészt nem gondolom, hogy a kultúrák emiatt vesznének ki. Véleményem szerint a globalizáció elõbb-utóbb úgy is összeolvasztja a nyelveket, kultúrákat, úgyhogy mindegy...
Ha nem lennének más beszélt nyelvek, mint az az egy, akkor jóval szegényebb lenne a világ. Kevésbé lenne izgalmas az élet. Ha lenne egy világnyelv, amit mindenki az anyanyelve mellett beszélne, akkor mindenki megismerhetne több kultúrát is, és kedvére tanulhatna más nyelveket.
Nem, mert a kultúrális és gondolkodásbeli különbség elveszne, (utóbbi, igaz, lassabban).
Olyan fantasys lenne szerintem. Most, hogy már beszélek nyelveket, örülök, hogy így van, nem lenne jó csak egy. Meg annyi eltérõ dialektus lenne. Mert túl nagy a vcilág, hogy ne legyen.
Nekem tetszene, sajnos nehezen tanulom a nyelveket, mindig is problémám volt velük.
Én imádok angolt tanulni, úgyhogy én sajnálnám. :) Szerintem az lenne a megoldás, hogy mindenki tanuljon meg egy nyelvet. Most le fogtok pontozni, de szerintem az angol kellene, hogy legyen ez a nyelv. Ez a legelterjedtebb, tehát a legkevesebb embernek kellene küszködnie a nyelvtanulással. Az viszont nem lenne jó, hogy ha csak egy nyelv lenne a világon. Minden nyelv különleges, és biztos, hogy megvannak a maga elõnyei. Másik: belegondoltatok, hogy milyen nehéz lenne érvényesülni mondjuk íróként, vagy zeneszerzõként? Vegyük Magyarországot. Ez egy kis ország, ha van egy jó zenekarod, szinte biztos, hogy befutsz. Viszont nagyon nehéz lenne érvényesülni, ha mindenki csak egy nyelvet beszélne. De ez csak egy érv, kíváncsi vagyok a többiek mit írnak még. :)
"Másik: belegondoltatok, hogy milyen nehéz lenne érvényesülni mondjuk íróként, vagy zeneszerzõként? Vegyük Magyarországot. Ez egy kis ország, ha van egy jó zenekarod, szinte biztos, hogy befutsz. Viszont nagyon nehéz lenne érvényesülni, ha mindenki csak egy nyelvet beszélne." Nem értem a logikádat. Miért is? Most a magyar együttesek annyira népszerûek? Vagy ezt hogy gondolod? Ha egy nyelv lenne, akkor a magyar zenekarok továbbra is csak Magyarországon érvényesülnének többnyire - ahogy eddig is. Szóval tényleg nem értem a logikát...
Legalább Magyarországon érvényesülni tudnak... Például nem biztos hogy akármelyik magyar zenekar sokra vitte volna külföldön. Ha egy nyelv lenne szerintem nem lenne nagy nemzeti összetartozás, szinte semmirõl nem lehetne levenni egybõl, hogy magyar.
Teljesen mindegy lenne, rövid idõn belül úgyis ezerszámra alakulnának ki a különbözõ dialektusok, amik végül annyira különböznének, hogy akár külön nyelvként is lehetne õket nevezni.

Ha a párom az előző kapcsolatairól mindent kitálal nekem, az jó vagy rossz jel?

Legjobb válasz: ti nõk nem azt szeretitek ha a párotokkal mindent megbeszélhettek, mindent tudtok egymásról? Vagy ha megnyíl elõtted? Akkor wtf?

Szerintem ez jó jel, ha elmondja az állítólagos hibáit. De (mondjuk fiú vok) marhára rühellem ha egy lány az elõzõ fiújairól beszél. Persze, nem 1-2 vicces mondat, de akkor is utálom. Egyrészt az az õ dolga, másrészt pedig ha engem levált, én is csak egy ilyen srác leszek, aki nem volt elég jó neki...
Örülök ha megnyílik és ha mindent meg tudunk beszélni, sajnos sokan elfelejtenek beszélgetni egy kapcsolatban :SS. Csak ne áradozzon, és ne azt érezzem, hogy a többi mennyivel jobb volt nálam. Ha ilyesmi, persze megemlítheti és építõ kritikaként jó, hogy mondja, de ne "verje" bele az emberbe, hogy soha nem lesz elég jó a régi barátnõkhöz képest. 18/l
ti nõk nem azt szeretitek ha a párotokkal mindent megbeszélhettek, mindent tudtok egymásról? Vagy ha megnyíl elõtted? Akkor wtf?
Szerintem jó, megbízik benned.
Bunkó dolog.Beszélje meg a haverjaival.
Második vagyok: Te nem a pót anyja vagy! Éreztesd vele hogy te az õ nõje vagy és törõdést igényelsz, és nem csak neki van múltja hanem neked is...
Rossz. :( Mondd meg neki hogy téged ez zavar, mert ettõl te úgy érzed hogy rólad csak a rossz emlékek jutnak az eszébe. A lelki szemetesláda szerepben lévõ "legjobb barátoknak" szoktak így kitálalni a csajok.
mondd meg neki, h zavar. lehet h úgy gondolja, ez jólesik neked, mert megmutatja h bízik benned. én pl mindig kérdezgetem a barátom az exeirõl, szeretem tudni, kivel mi volt stb. ugyanígy én is elmondom neki, de elõtte mondjuk megkérdeztem, akarja-e hallani, mert tudom h ez van akinél tabu. szóval szerintem lehet, h nem rosszindulatból csinálja, beszéld meg vele 18l
Tõlem megszokta kérdezni a párom hogy zavar-e. De engem nem, egyre több dolgot tudok így meg róla. Mondjuk ha elõadná hogy jajj milyen csodás mesés dolgok voltak , akkor tuti zavarna.
A kérdező hozzászólása: igazából engem sem zavart, mert nem az van hogy jajj bezzeg a nemtom Gizike milyen jó volt... hanem csak hogy Õ milyen volt akkor, miket hibázott, miket hibáztak a nõk, stb. De az b.szta ki a biztosítékot, hogy: "mikor 21 voltam, összeköltöztem a nagy nagy nagy szerelmemmel...." ez azért úgy szarul esett, mintha én nem lennék az, vagy valami... :/
Jogosan zavar.Én se szeretem ha a volt párkapcsolatairól beszél a barátom, és én sem teszem ezt.Általában ha ezt egyszer megemlíted, utána odafigyelnek arra hogy ne beszéljenek ilyesmiket.Mondd meg neki kerek-perec:)
A kérdező hozzászólása: Akkor tehát jogosan zavar ez engem? Azt hittem, hogy csak hisztis vagyok, és túlreagálom...
A kérdező hozzászólása: ja bocsi, elfelejtettem: én vagyok a lány. Amúgy róluk beszél úgy mintha valami hiba lenne hogy velük volt vagy nemtudom:S
A kérdező hozzászólása: hát jól esik nem az, csak valahogy mégis zavar. És mondtam neki, de nem értette ezen mi akkora probléma...

Mit tegyek ha a kutyám mindent a szájába vesz?

a múltkor hányt is, mert ki tudja mit vett a szájába. Minden percben figyelnem kell rá, hogy nehogy megegyen valamit. De meg szeretném rá tanítani, hogy nem szabad, ha rászólok inkább elfut el?lem.

Legjobb válasz: Szia! Ugyanez a helyzet nálunk is! Nekem bolognese kutyám van, 6 hetes szuka, és most jönnek a fogai, minden a szájában köt ki (ujjam, növénylevelek, szörmók, stb.) mindent megrágcsál. Ha most jönnek a fogai, akkor nem tudsz mit tenni ellene, mindent rágcsálnak ilyenkor, maximum a veszélyes dolgokat elteszed hogy ne érje el. Ha nagyobb és mindent bekap a szájába, próbáld ki azt, hogyha látod hogy van valami a szájában, odmész hozzá, azt mondod "Elég" vagy "Kérem" és kiveszed a szájából, ha nem adja akár erõszakkal is, hiszen az nem fáj neki, csak megtanulja, hogy jobb ha odaadja. Ezt próbálgathatod akkor is ha a labdáját veszi szájába, megfogja tanulni hogy az "Elég" nem azt jelenti hogy véglegesen odaadja a tulajdonát, utána visszakapja. Próbáld meg szerintem, állítólag hatásos! Sok szerencsét!

Szia! Ugyanez a helyzet nálunk is! Nekem bolognese kutyám van, 6 hetes szuka, és most jönnek a fogai, minden a szájában köt ki (ujjam, növénylevelek, szörmók, stb.) mindent megrágcsál. Ha most jönnek a fogai, akkor nem tudsz mit tenni ellene, mindent rágcsálnak ilyenkor, maximum a veszélyes dolgokat elteszed hogy ne érje el. Ha nagyobb és mindent bekap a szájába, próbáld ki azt, hogyha látod hogy van valami a szájában, odmész hozzá, azt mondod "Elég" vagy "Kérem" és kiveszed a szájából, ha nem adja akár erõszakkal is, hiszen az nem fáj neki, csak megtanulja, hogy jobb ha odaadja. Ezt próbálgathatod akkor is ha a labdáját veszi szájába, megfogja tanulni hogy az "Elég" nem azt jelenti hogy véglegesen odaadja a tulajdonát, utána visszakapja. Próbáld meg szerintem, állítólag hatásos! Sok szerencsét!
mennyi idõs?! mert a kölykök ezt csinálják... amúgy kinövik, de elég bosszantó én is végig csináltam ezt a tortúrát. egy erõteljes "FÚJ" és grabancrázás! nem kell azért mindenért bántani ezalatt értem a természetes dolgokat(fa, fû, levél), de azért oda kell figyelni!
Nekünk a Beagle kutyánk csinálja ezt 6 hónapos megrág szinte mindent!!!Még a gumijátékát is megeszi néha és a németjuhász kutyánk ürülékét is olykor!!!De a mijénk az udvaron van.

Mit tegyek ha a barátom mindent túlreagál?

Naponta veszekszünk, minden apróságon. Többször mondjuk ki hogy "sajnálom/ne haragudj" mint azt, hogy "szeretlek". A veszekedések többségében úgy érzem, hogy én vagyok a hibás, még ha tisztában is vagyok vele, hogy semmit nem csináltam. Pl.: (klasszikus) Azt hitte, hogy nem írok vissza facebookon, és lusta voltam elköszönni, csak úgy eltűntem, pedig írtam, de rossz volt a netem, és nem küldte el. Ebből egy 4-5 órás vita lett, a végén mindent egymás fejéhez vágtunk, megkaptam hogy óvódás vagyok, gyerekes és éretlen dolgaim vannak.. Szeretem, de lassan nem bírom idegekkel, a folyamatos viselkedést.. mit csináljak? 1 éve 3 hónapja vagyunk együtt, 15l..

Legjobb válasz: Fuh, ez annyira tipikus, de képtelen lennék leírni, hogy meg is értsétek, mi a baj. Nekem is egy röpke 9 év párkapcsolat kellett, mire megértettem, hogy az emberek döntõ többsége - köztük jómagam is - hol cseszi el a konfliktusait. Mégis megpróbálok pár alapvetõ dolgot leírni, ami jellegzetes kommunikációs hiba, és ami szerintem közre játszik: Elõször is: úgy érzed apróságokon vitatkoztok? Gondold végig, vajon ha fordítva veled csinálják, vajon te is apróságnak tekintenéd? Nem lehet, hogy ezek a dolgok csak addig nem zavarók a számodra, ameddig te csinálod, nem pedig veled csinálja más? Próbáld meg elképzelni ezeket a helyzeteket úgy, hogy mindezt õ csinálja meg veled: pl neked hogy esne, ha õ nem köszön el facebookon? Te 100%-ig biztos vagy benne, hogy jóhiszemûen arra gondolnál, hogy "ó szegény, biztos elromlott a nete"? Ha sokat veszekedtek, akkor annak oka van; tedd fel magadnak a kérdést, és próbáld õszintén megválaszolni: ennek biztosan csak õ az oka? Megpróbáltad már megoldani ezt a helyzetet, vagy te is azt hiszed, mint az emberek többsége, hogy egy veszekedésben csakis az lehet a hibás, aki elkezdett veszekedni? A veszekedés BIZTOS, hogy az egyébként bagatell téma miatt lesz ekkora? Nem lehet, hogy tulajdonképpen már rég másról vitatkoztok, csak észre sem veszitek? Mondok egy példát: oltári csocsóõrült voltam tizenéves koromban, és nagyon sokszor vesztünk össze a párommal játék közben. Ez általában úgy nézett ki, hogy megmutattam neki, hogy pl hogyan védekezzen adott szituációban, amit õ sosem tartott be. Ilyenkor szemrehányóan megjegyeztem neki, hogy ezért kellene úgy csinálni, ahogy mutattam. Ekkor õ mindig rávágja, hogy õ pedig pontosan úgy csinálta. Ezen én felháborodom, hogy akkor én biztos vak vagyok. Õ az utolsó véréig be akarja bizonyítani, hogy mindent jól csinált, már a fizika törvényeit is megtámadja közben. Engem ez mérhetetlenül feldühít, és jól összebalhézunk. Aztán meg mindig a fejemhez kaptam, hogy képes vagyok a csocsóvereség miatt összeveszni a saját párommal, mekkora s*ggfej vagyok. Az igazság az, hogy a csocsót pont leszartam, csak az a jelenség bosszantott, hogy hiába mutatok neki bármit, nem fogadja meg, aztán még rám is akarja bizonyítani, hogy õ mindent úgy csinált, ahogy mutattam, csak éppen az én módszerem szar. Szó nincs itt a csocsóról, csakis keményfejûségrõl, csak ezt általában nem fogja fel szinte senki. A pasid sem azért veszett veled össze, mert nem köszöntél el tõle facebookon, ennek valami sokkal mélyebb tartalma van, amit sohasem fogsz megérteni, ha leragadsz a felszínen! "többségében úgy érzem, hogy én vagyok a hibás, még ha tisztában is vagyok vele, hogy semmit nem csináltam" - akár a saját barátnõmet hallanám! Nem megalapozottan hozod a döntéseid, csak cselekszel. Õ ezért számon kér, te pedig nem tudsz számot adni. Zavarba jössz, õ pedig olyannyira vehemensen támad, hogy te is elhiszed, hogy neki van igaza. A vita vége az, hogy azt mondod, ne haragudjon, igaza van, CSAKHOGY legközelebb pontosan ugyanúgy csinálod, ahogy addig. Ezt szépen játsszátok nap mint nap, emiatt a pasidban olyan tehetetlen düh van, hogy el sem hiszed, hiszen te magad mondod, hogy neki van igaza, mégsem változtatsz semmin, de ha kiakad, akkor szóvá teszed, hogy már megint kezdi. Ne érts félre, nem mondom, hogy neki van igaza ezekben a helyzetekben, de gondold végig: TE MAGAD mondod, hogy igaza van, mégsem csinálod másképp! Szerinted neki min kell változtatnia, ha TE MAGAD mondod neki, hogy neki van igaza? "Azt hitte, hogy nem írok vissza facebookon, és lusta voltam elköszönni, csak úgy eltûntem, pedig írtam, de rossz volt a netem, és nem küldte el." - az ilyen helyzetek általában úgy szoktak veszekedéssé fajulni, hogy az egyik fél támadólag lép fel, a másik fél pedig a támadás hangvételére reagál, nem a tartalomra; írok erre is egy példát. Tegyük fel, fiatalok beszélgetnek hangosan, éjszaka egy lakás ablaka alatt. A szokásos párbeszéd így néz ki: - Mi a k*rva anyátokat ugattok itt az ablakom alatt?! Takarodjatok a büdös p1csába, míg szépen mondom! - Mit k*rva anyázol itt, b*zmeg?! Ez közterület, te köcsög! Ilyenkor a lakó azt hiszi, hogy a fiatalok akkora bunkók, hogy felzavarják álmából, és még nekik áll feljebb. Márpedig most õszintén: lehet egy ilyen megalázó beszólásra máshogy reagálni? Itt már csak anyázásról van szó, nem arról, hogy kinek van igaza. Ez a párbeszéd nézhetne ki így is: - Srácok, nem tudok aludni, beszélgessetek már máshol! - Jaj, elnézést, már megyünk is, csókolom! Arra akarok kilyukadni, hogy gondolom, a pasid nem kérdezte meg, hogy miért nem köszöntél el, hanem egybõl támadott, te pedig erre a támadásra ellentámadással reagáltál. Tipikus jelenet, sokszor megéltem. Higgadtság, õszinteség, kérdések és válaszok a megoldás, nem pedig háború! Ha máskor ilyen helyzet lép fel, akkor ne támadj vissza, hanem gondold végig, miért rohant ki ennyire. Ezután mondd el neki, hogy ne haragudjon, de a net nem küldte el, te pedig nem vetted észre. Végül pedig higgadtan kérdezd meg, miért feltételezi rólad, hogy így viselkednél. Mondd meg neki, hogy máskor kérdezzen, mielõtt letépi a fejed. Mindezt szépen, higgadtan, NEM hisztizve, NEM számon kérve és NEM szemrehányóan!!! "Ebbõl egy 4-5 órás vita lett, a végén mindent egymás fejéhez vágtunk" - ez pedig a lehetõ legtipikusabb veszekedési forgatókönyv. Ilyenkor már nem ti irányítjátok a vitát, hanem az önálló életre kel. Egyikõtök sem emlékszik már, mit vágott a másik fejéhez, csak arra, hogy mindez abból indult ki, hogy te nem köszöntél el facebookon; következtetés: azon összevesztünk, hogy nem köszöntem el facebookon. Nem-nem: a veszekedés már a harmadik mondattól nem a facebookról szól, hanem arról a sok szarról, amit soha nem beszéltek meg, csak ilyenkor sértegetitek egymást vele! A gyerekes dolgaidra vonatkozó dolgokat nem a facebook miatt vágta a fejedhez, hanem más dolgok miatt, amik közben elhangzottak. Meg kell tanulnotok kontrollálni magatokat, MINDKETTÕTÖKNEK, mert egy ilyen szardobálós veszekedéshez KÉT EMBER kell, ebbõl te vagy az egyik! Nem apróságokon veszekedtek, hanem vannak köztetek nézeteltérések, amiket nem vagytok képesek megbeszélni, ezért mindig egymás haját tépitek.

Fuh, ez annyira tipikus, de képtelen lennék leírni, hogy meg is értsétek, mi a baj. Nekem is egy röpke 9 év párkapcsolat kellett, mire megértettem, hogy az emberek döntõ többsége - köztük jómagam is - hol cseszi el a konfliktusait. Mégis megpróbálok pár alapvetõ dolgot leírni, ami jellegzetes kommunikációs hiba, és ami szerintem közre játszik: Elõször is: úgy érzed apróságokon vitatkoztok? Gondold végig, vajon ha fordítva veled csinálják, vajon te is apróságnak tekintenéd? Nem lehet, hogy ezek a dolgok csak addig nem zavarók a számodra, ameddig te csinálod, nem pedig veled csinálja más? Próbáld meg elképzelni ezeket a helyzeteket úgy, hogy mindezt õ csinálja meg veled: pl neked hogy esne, ha õ nem köszön el facebookon? Te 100%-ig biztos vagy benne, hogy jóhiszemûen arra gondolnál, hogy "ó szegény, biztos elromlott a nete"? Ha sokat veszekedtek, akkor annak oka van; tedd fel magadnak a kérdést, és próbáld õszintén megválaszolni: ennek biztosan csak õ az oka? Megpróbáltad már megoldani ezt a helyzetet, vagy te is azt hiszed, mint az emberek többsége, hogy egy veszekedésben csakis az lehet a hibás, aki elkezdett veszekedni? A veszekedés BIZTOS, hogy az egyébként bagatell téma miatt lesz ekkora? Nem lehet, hogy tulajdonképpen már rég másról vitatkoztok, csak észre sem veszitek? Mondok egy példát: oltári csocsóõrült voltam tizenéves koromban, és nagyon sokszor vesztünk össze a párommal játék közben. Ez általában úgy nézett ki, hogy megmutattam neki, hogy pl hogyan védekezzen adott szituációban, amit õ sosem tartott be. Ilyenkor szemrehányóan megjegyeztem neki, hogy ezért kellene úgy csinálni, ahogy mutattam. Ekkor õ mindig rávágja, hogy õ pedig pontosan úgy csinálta. Ezen én felháborodom, hogy akkor én biztos vak vagyok. Õ az utolsó véréig be akarja bizonyítani, hogy mindent jól csinált, már a fizika törvényeit is megtámadja közben. Engem ez mérhetetlenül feldühít, és jól összebalhézunk. Aztán meg mindig a fejemhez kaptam, hogy képes vagyok a csocsóvereség miatt összeveszni a saját párommal, mekkora s*ggfej vagyok. Az igazság az, hogy a csocsót pont leszartam, csak az a jelenség bosszantott, hogy hiába mutatok neki bármit, nem fogadja meg, aztán még rám is akarja bizonyítani, hogy õ mindent úgy csinált, ahogy mutattam, csak éppen az én módszerem szar. Szó nincs itt a csocsóról, csakis keményfejûségrõl, csak ezt általában nem fogja fel szinte senki. A pasid sem azért veszett veled össze, mert nem köszöntél el tõle facebookon, ennek valami sokkal mélyebb tartalma van, amit sohasem fogsz megérteni, ha leragadsz a felszínen! "többségében úgy érzem, hogy én vagyok a hibás, még ha tisztában is vagyok vele, hogy semmit nem csináltam" - akár a saját barátnõmet hallanám! Nem megalapozottan hozod a döntéseid, csak cselekszel. Õ ezért számon kér, te pedig nem tudsz számot adni. Zavarba jössz, õ pedig olyannyira vehemensen támad, hogy te is elhiszed, hogy neki van igaza. A vita vége az, hogy azt mondod, ne haragudjon, igaza van, CSAKHOGY legközelebb pontosan ugyanúgy csinálod, ahogy addig. Ezt szépen játsszátok nap mint nap, emiatt a pasidban olyan tehetetlen düh van, hogy el sem hiszed, hiszen te magad mondod, hogy neki van igaza, mégsem változtatsz semmin, de ha kiakad, akkor szóvá teszed, hogy már megint kezdi. Ne érts félre, nem mondom, hogy neki van igaza ezekben a helyzetekben, de gondold végig: TE MAGAD mondod, hogy igaza van, mégsem csinálod másképp! Szerinted neki min kell változtatnia, ha TE MAGAD mondod neki, hogy neki van igaza? "Azt hitte, hogy nem írok vissza facebookon, és lusta voltam elköszönni, csak úgy eltûntem, pedig írtam, de rossz volt a netem, és nem küldte el." - az ilyen helyzetek általában úgy szoktak veszekedéssé fajulni, hogy az egyik fél támadólag lép fel, a másik fél pedig a támadás hangvételére reagál, nem a tartalomra; írok erre is egy példát. Tegyük fel, fiatalok beszélgetnek hangosan, éjszaka egy lakás ablaka alatt. A szokásos párbeszéd így néz ki: - Mi a k*rva anyátokat ugattok itt az ablakom alatt?! Takarodjatok a büdös p1csába, míg szépen mondom! - Mit k*rva anyázol itt, b*zmeg?! Ez közterület, te köcsög! Ilyenkor a lakó azt hiszi, hogy a fiatalok akkora bunkók, hogy felzavarják álmából, és még nekik áll feljebb. Márpedig most õszintén: lehet egy ilyen megalázó beszólásra máshogy reagálni? Itt már csak anyázásról van szó, nem arról, hogy kinek van igaza. Ez a párbeszéd nézhetne ki így is: - Srácok, nem tudok aludni, beszélgessetek már máshol! - Jaj, elnézést, már megyünk is, csókolom! Arra akarok kilyukadni, hogy gondolom, a pasid nem kérdezte meg, hogy miért nem köszöntél el, hanem egybõl támadott, te pedig erre a támadásra ellentámadással reagáltál. Tipikus jelenet, sokszor megéltem. Higgadtság, õszinteség, kérdések és válaszok a megoldás, nem pedig háború! Ha máskor ilyen helyzet lép fel, akkor ne támadj vissza, hanem gondold végig, miért rohant ki ennyire. Ezután mondd el neki, hogy ne haragudjon, de a net nem küldte el, te pedig nem vetted észre. Végül pedig higgadtan kérdezd meg, miért feltételezi rólad, hogy így viselkednél. Mondd meg neki, hogy máskor kérdezzen, mielõtt letépi a fejed. Mindezt szépen, higgadtan, NEM hisztizve, NEM számon kérve és NEM szemrehányóan!!! "Ebbõl egy 4-5 órás vita lett, a végén mindent egymás fejéhez vágtunk" - ez pedig a lehetõ legtipikusabb veszekedési forgatókönyv. Ilyenkor már nem ti irányítjátok a vitát, hanem az önálló életre kel. Egyikõtök sem emlékszik már, mit vágott a másik fejéhez, csak arra, hogy mindez abból indult ki, hogy te nem köszöntél el facebookon; következtetés: azon összevesztünk, hogy nem köszöntem el facebookon. Nem-nem: a veszekedés már a harmadik mondattól nem a facebookról szól, hanem arról a sok szarról, amit soha nem beszéltek meg, csak ilyenkor sértegetitek egymást vele! A gyerekes dolgaidra vonatkozó dolgokat nem a facebook miatt vágta a fejedhez, hanem más dolgok miatt, amik közben elhangzottak. Meg kell tanulnotok kontrollálni magatokat, MINDKETTÕTÖKNEK, mert egy ilyen szardobálós veszekedéshez KÉT EMBER kell, ebbõl te vagy az egyik! Nem apróságokon veszekedtek, hanem vannak köztetek nézeteltérések, amiket nem vagytok képesek megbeszélni, ezért mindig egymás haját tépitek.
Óvodások vagytok, gyerekesek és éretlen dolgaitok vannak.
De jól leírta a második!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a második válaszolónak!:) Elõször megijedtem, hogy milyen hosszú komment, de elolvastam, és hasznos volt, bár tisztába vagyok mindezzel. A barátom is meg én is hamar felkapjuk a vizet, általában sikerül megbeszélnünk, de késõbb újra szóba kerül. Tényleg köszönöm, gondolom nem 5 perc volt, mire leírtad mindezt.:)

Mihez vezetne az ha a bankok a pénzt nyomtatnák mint az újságot nap mint nap, és mindenkinek lenne pénze amennyit csak akar és mindenki élné szépen az életét?

Hiszen ha a pénzt nyomtatni lehet, miért nem nyomtatnak belőle annyit hogy mindenki gazdag lehessen . Mindenkinek adnának annyi pénzt amennyit csak akar és . Szeressük egymást gyerekek .

Legjobb válasz: Gondolj bele ha mindenkinek annyi pénze lenne hogy el sem tudná költeni akkor ki az aki dolgozni akarna? Nem lennének épitõipari munkások nem lenne aki kiszolgálna az üzletekben stb stb. Egyszóval kaotikus állapotok lennének. Akkor hova költhetnéd már a pénzedet?

Gondolj bele ha mindenkinek annyi pénze lenne hogy el sem tudná költeni akkor ki az aki dolgozni akarna? Nem lennének épitõipari munkások nem lenne aki kiszolgálna az üzletekben stb stb. Egyszóval kaotikus állapotok lennének. Akkor hova költhetnéd már a pénzedet?
akkó hiperinfláció lenne, használd a guglit
elértéktelenedne a pénz

Mit ajándékozzak a páromnak, ha már mindene megvan?

Már végignéztem az összes ilyen kérdést, egyikben sem találtam meg a nekem megfelel? választ. Nagyon speciális a helyzetünk a párommal,mert mivel még nem lakunk együtt, ezért a család el?tt valami olyan ajándékot is kell adnom, ami nem túl erotikus. (persze, meglesz az is, de majd a kell? id?ben.) Már mindene megvan, t?lem is kapott rengeteg olyan dolgot,amit adni szokás... Parfüm, képkeret képpel, ékszer (mellesleg nemszereti az ékszereket), drága csoki, kettétörhet? szív... Semmi eredeti ötletem nincs, ami komoly, vagy esetleg nem túl röhejesen humoros, és nem is gagyi, giccses. És mindenképpen olyan szeretnék, aminek NAGYON örülne! Nem akarok ruhát, ilyesmit, mert annyi van neki,és azt saját magának is megveszi.Olvasni sem szeret, CDt,DVDt meg letölt a netr?l. Esetleg valakinek valami jó ötlete?? Teljesen tanácstalan vagyok, segítsetek!!

Legjobb válasz: Szerintem igaza van az utolsó hozzászólónak. Ha már tényleg mindene megvan, és van rá lehetõségetek (anyagilag), akkor szerintem is fizess be egy wellness hétvégére, vagy egy 2-3 napos utazásra valahova. Én is jobban örülnék neki, bár nálunk ez nem megoldható anyagilag (18 vagyok:)). Minden jót!

Szerintem igaza van az utolsó hozzászólónak. Ha már tényleg mindene megvan, és van rá lehetõségetek (anyagilag), akkor szerintem is fizess be egy wellness hétvégére, vagy egy 2-3 napos utazásra valahova. Én is jobban örülnék neki, bár nálunk ez nem megoldható anyagilag (18 vagyok:) ). Minden jót!
Valami különlegesebb italhoz mit szólnál?? Vagy biztos van valami hobbija, lehet , hogy érdemes lenne, valami ahhoz kapcsolódót venni.
hát én nem ajándékot veszek a páromnak.ha megfogadod a tanácsom te se az tedd.vidd el egy olyan helyre ahova visszavágyik vagy szeretne menni.nekem a barátnömet elviszem egy welnes hétvégére.hidd el nagyobb élmény az neki mint egy ocskaság amit megun
Ha szeret fotózni, lepd meg egy foto-táskával. Voltaképp hátiszák és direkt fotosoknak találták ki. Nézz szét a neten, személy szerint ajánlom a Tamrac-ot, nálam nagyon bevált.
Na adok egy különleges ötletet!Szerintem ez hasznos, ha nem tudsz neki mit venni!Legalább tudni fogja, hogy milyen idõ van! http://www.flexiobt.hu/index.php?stilus=webaruhaz&hiv=47
A kérdező hozzászólása: annyira szerencsétlen vagyok, vagy én nem is tudom:( a gravírozott medál szerepelt már, de mint említettem, nemkedveli az ilyet, és nem is hordja õ sem.Nem írtam, de a nyomtatott párnán/pólón is már túlvagyunk. Masszázst talán fontolóra veszem, bár masszázsszalonunk van, és kicsit furi lenne:) azér köszönöm szépen az ötleteket:) remélem kapok még!
Énis ugyanebbe a cipõbe járok. Már mindent ajádnékoztunk egymásnak. Én bnõmnek egy 50*50*50mm-es üveg kockát néztem ki aminek a belsejébe fogom majd glavíroztatni a közös képünket és alá azt a dátumot amikor összejöttünk:) Nekem nagyon teccik. És sztem az árát is megéri.
hat velem kb uez van, mi egyutt elunk, de nem Mo.-n. Mivel nagyon valogatos ruhak teren, tudom, hogy nem tudok neki megfelelot venni. Viszont imadja a labmasszazst, meg ugy a masszazs-t eleve, uhogy szerintem veszek majd neki egy ilyen ajandekutalvagyt, amivel igenybe vehet ilyen szolgaltatasokat.
Gravírozott kulcstartó szeretelek felítattal vagy közös képpel? Mi pl évfordulónkra közös megegyetéssel egy ezüst karikagyûrût adtunk egymásnak a kötõdés jelképeként.. megjegyzem nem horja. esetleg hímezz neki egy párnát vagy közös képeteket nyomtatass egy párnahuzatra, vagy egy pólóra. saját képed legyen a csomagolópapíron.. több most nem jut eszembe de ha jut akkor írok... sok sikert a találgatáshoz
A kérdező hozzászólása: Nem annyira szereti az alkoholt, (ritka férfi:) ) nem találom jó ötletnek. Hobbija a sport, talán a munkája, fotózás, de ezekhez igazából semmilyen ajándékot nem tudok kapcsolni. Sajnos.
Én a hétvégén egy romantikus estével leptem meg a párom. Finom vacsit fõztem, szépen feldíszítettem az asztalt (magam készítettem a dekorációt is), amikor kihámozott a rucimból szexy fehérnemû fogadta. Az én párom nagyon örült neki, és mivel nem is számított rá, még jobban élvezte. Persze kinek milyen igényei vannak. Lehet ilyet már te is csináltál és nem tudtam hasznos választ adni. Amúgy szerintem a kényeztetõ hétvége egy wellness hotelben egyáltalán nem rossz ötlet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!