Találatok a következő kifejezésre: Ha a messze lakik, hogy van (4 db)

Ha a fiu messze lakik, hogy van ez altalaban, hogy eloszor o jon el hozzam 1x vagy 2x?

most ismerkedtunk meg , o 18 eves, es ez amolyan szerelem elso latasra, de tul nagy a tavolsag, es szeretnenk egyutt lenni.

Legjobb válasz: Hát ez nálunk úgy volt, hogy õ jött el az elején:Dszerintem ez a legjobb...Amúgy mennyi az a nagyon sok távolság?

Hát ez nálunk úgy volt, hogy õ jött el az elején:Dszerintem ez a legjobb...Amúgy mennyi az a nagyon sok távolság?
A kérdező hozzászólása: kb. 63 km ... s azaz, h vonat nincs.... a busz pedig non draga ..
Hát nálunk úgy volt, hogy õ jött el eleinte autóval. Amikor elõször jártam a mostani barátommal akkor mindig csak õ jött, mert én 16 voltam és nem engedtek a szüleim, ezért járt csak õ hozzám, hétvégente. Most hogy újra járunk, a szakításunkra két évre, most is úgy volt hogy eleinte õ jött, most meg már felváltva megyünk egymáshoz hétvégente.
nekem is nagy a távolság a barátom és köztem, nagyobb mint nálatok.eleinte szerintem úgy illene, hogy a fiú látogat a lányhoz, ez nálunk is így történt aztán 1-2 alkalom után én mentem.és még valami, a busz szerintem nem drága hiszen az én barátom is azzal jár és nem fizet istentelen pénzeket =)
A kérdező hozzászólása: csakhogy ez kulfold, nem magyarorszag :) koxonom mindenkinek a valaszokat ! :D
Szerintem ö jöjjön nálunk is a párom jött eloször!
honnét veszed hogy nem akar lekoptatni? ha csak azt mondta, hogy kedves vagy akkó' az bizony lekoptatás.
Van egy lány, aki nekem teTSZik, és messze lakik naGYOn, pasija is van, de én elmondtam neki, hogy szeretem, és teTSZik. Egyáltalán nem akar lekoptatni, szerinte még kedves is vAGYOk. De szerintetek is a "sírba viszem õt" ha minden nap beszélek vele msn-en? buz1-e vagy?!
Ha neki is rövidíthetsz, meg nem "tucc" helyesen írni, meg naonozol fiú létedre, akkor garantáltan a sírba viszed Alapból valószínûleg csak letilt egy idõ után
Te most fiú vagy? Ha igen, akkor b*zi vagy? Vagy mi ez a sok rövidítés és tinilányos szóhasználat?
A kérdező hozzászólása: nem CSAK azt mondta! beszélünk minden nap!
A kérdező hozzászólása: csak itt írok így... meg itt is csak hülyeségbõl
de te gyökér.... tanuljáááá mmáá meg irni-.- miaz h naon? én is igy irtam de rájöttem utcsó gyökér ir igy jah és a lányok-.-.....elöször irj normálisan:) utána duma:D
A kérdező hozzászólása: NEM ÉRTITEK H CSAK ITT ÍRAM ÍGY!!!! VELE NORMÁLISAN SZOKTAM! BÁR LÁTHATNÉK 1 VLASZT IS!
Nincs. Ha 18 alatti gyerek van veled kapsz 33%-ot.
Én sem utazom sokat, de ha jól tudom akkor vonaton csak akkor van kedvezmény ha gyerekkel mész. Ha jól emlékszem akkor bizonyos kor alatt a gyerek díjmentesen utazik, utána nemtom hányéves korig kap 50%-os kedvezményt. Ha te is vele utazol akkor 30%-ot elengednek a jegyedbõl.
A munkáltató csak a lakó- vagy tartózkodási hely és a munkahely közötti utazás költségének 86%-át köteles megtéríteni.


Ha itt Budapesten lakok albérletben a suli miatt és nagyon ritkán járok haza mert messze van, akkor eltudok itt Pesten valahol orvoshoz menni, ha nem vagyok bejelentve? Kell fizetnem vagy ez hogy működik?

Köszönöm szépen a válaszokat!

Legjobb válasz: persze hogy mehetsz. nem kell ott is laknod ahol az orvosod van. A kártyádat oda adod le ahova akarod. Menj el ahhoz az orvoshoz akihez tartozni akarsz, add meg az adataidat és ö át fogja kérni a kártyádat.

persze hogy mehetsz. nem kell ott is laknod ahol az orvosod van. A kártyádat oda adod le ahova akarod. Menj el ahhoz az orvoshoz akihez tartozni akarsz, add meg az adataidat és ö át fogja kérni a kártyádat.
Engem eddig mindig elláttak. Abba a körzetbe mész, ahová az albérleted tartozna, annyit mondasz, hogy átmenetileg itt tartózkodsz, megadod a TAJ számodat, meg amit még kérnek és ennyi. Ha van TB-d, el fognak látni. Én már SZTK-ban is sokszor voltam így.
A kérdező hozzászólása: uu de jó :) köszönöm szépen :) és akkor ugye mivel van TB-m, sehol sem kell fizetnem, ugye?
Nem kell fizetned, csak azért amiért másnak is kellene.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!