Találatok a következő kifejezésre: Ha a messze lakik, hogy (15 db)

Hogyan talizzunk ha egymástól messze lakunk? és mit csináljak ha a randikra nemet mondok mert félek, de ha csak neten beszélek vele, ellenálhatatlannak tartom?

lécci irjátok meg mert nagyon zaklat ez a kérdés.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Õ hány éves? Mennyire messze lakik? Hogy álltok szabadidõvel? Ha ezekre válaszolsz, akkor én is válaszolok:)

Hány éves vagy? Õ hány éves? Mennyire messze lakik? Hogy álltok szabadidõvel? Ha ezekre válaszolsz, akkor én is válaszolok:)
Elõttem szóló kérdéseire válaszolva helyzetet könnyítenél :)
üjjetek fel a buszra(Y):D
A kérdező hozzászólása: én 13 ö 14 és esztergomi vagyok, ö tatabányai.

Milyen/mekkora házba vagy lakásba érkeztek a picivel? Ha szüleitek messze laknak, és pici a lakásotok, hogyan oldjátok meg a helyzetet, ha többnapos segítségre érkezik anyukátok?

Legjobb válasz: 1+ 2 fél (49 m2), ebbõl az egy félben van a mi ágyunk és a babaágy, és egy kinyitható kis kanapé a nappaliban (be is teriti, ha kinyitjuk). Én lebeszéltem párom anyját, hogy több napra jöjjön, igy ha jön este azért hazamegy. Én anyum nem lakik annyira messze, igy õ is reggel jön este megy szerencsére. Az az igazság, hogy nem mondom neked egyértelmûen, mint az elõzõek, hogy meg fogsz õrülni, mert azért nagyon elkel az a pár segitõ kéz!! Szóval ha heti 1-2 napra tudnak jönni, az nagyon jó, valahogy ki kell birni kis helyen! Nekem most férjem munkanélküli, itthon van, és annyira jó, hogy tud segiteni, el tudok menni fogorvoshoz pl., ha hulla vagyok szoptatás után, hajlandó büfiztetni! De ezt csak nem okoskodó emberekkel lehet megtenni, ha az anyukáitok ráugranak a picire tutujgatni folyton, az nem jó...

1+ 2 fél (49 m2), ebbõl az egy félben van a mi ágyunk és a babaágy, és egy kinyitható kis kanapé a nappaliban (be is teriti, ha kinyitjuk). Én lebeszéltem párom anyját, hogy több napra jöjjön, igy ha jön este azért hazamegy. Én anyum nem lakik annyira messze, igy õ is reggel jön este megy szerencsére. Az az igazság, hogy nem mondom neked egyértelmûen, mint az elõzõek, hogy meg fogsz õrülni, mert azért nagyon elkel az a pár segitõ kéz!! Szóval ha heti 1-2 napra tudnak jönni, az nagyon jó, valahogy ki kell birni kis helyen! Nekem most férjem munkanélküli, itthon van, és annyira jó, hogy tud segiteni, el tudok menni fogorvoshoz pl., ha hulla vagyok szoptatás után, hajlandó büfiztetni! De ezt csak nem okoskodó emberekkel lehet megtenni, ha az anyukáitok ráugranak a picire tutujgatni folyton, az nem jó...
hááát, én nem hívtam senkit segíteni, meg is õrültem volna, meg te is meg fogsz:) szivacson a nappaliban... gondolom a gyerek veletek alszik, milyen helységeitek vannak?
nálunk amikor az elsõ fiam született a köv volt a helyzet: 1 szobás lakásban éltünk, anyuék 50 km-re. Szóval nem ment haza esténként. Ott volt nálunk kb 1 hetet, õ és én aludtunk a francia ágyon a férjem pedig egy szivacsmatracon a földön. Nem mondom, hogy maga volt a paradicsom, de valamit valamiért. Ez csak egy minimális kis idõ, amit kellõ empátiával ki lehet bírni. Õ is alkalmazkodott és mi is megtettünk mindent, hogy jól érezze magát. Hát ennyi.
1, 5 panel. Kihagytuk a szülõi segítséget, nem lehet elférni szerintem. Kivéve ha nagyon akarjátok, és nem zavar a túlságos közelség. A babával egy szobában nagyon nehéz aludni bárkinek is, sokat "zajonganak" álmukban, mi 1 éjszakát bírtunk ki. Ha szükségem lett volna segítségre, akkor közeli szállást kerestünk volna.
Egyetértek az elsõvel!!! Bele fogsz õrülni, ha állandóan ott lesznek ÉJJEL-NAPPAL, gondolj bele! Bár az én helyzetem sem jobb, az anyósom a szomszédunk, ami azt jelenti, hogy egy telken van a két ház, 7m van közöttünk!!! Még azt sem tudom mondani, hogy menjél haza! Bár nagyon szeretem anyósomat, apósomat, de tudom, hogy be fogok sokkalni tõlük.
Mi is együtt élünk anyósékkal. Neke mnagyon nagy segítség volt az elsõ 2 hétben, hogy bármikor megkérhettem bármire. Szerencsére magától nem szólt bele a dolgokba, csak ha kérdeztem akkor mondta el a véleményét. Nem tudom mit csináltam volna nélküle, mert csásázrral szültem, és az elsõ 2 hét maga volt a pokol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! mi egy másfél szobásban lakunk, igazából az zavar, hogy a két szoba egybenyílik. Azt szeretném ha távol lakó anyukám el tudna jönni, de zavar az összezártság ilyen szûk helyen.

Ha a fiu messze lakik, hogy van ez altalaban, hogy eloszor o jon el hozzam 1x vagy 2x?

most ismerkedtunk meg , o 18 eves, es ez amolyan szerelem elso latasra, de tul nagy a tavolsag, es szeretnenk egyutt lenni.

Legjobb válasz: Hát ez nálunk úgy volt, hogy õ jött el az elején:Dszerintem ez a legjobb...Amúgy mennyi az a nagyon sok távolság?

Hát ez nálunk úgy volt, hogy õ jött el az elején:Dszerintem ez a legjobb...Amúgy mennyi az a nagyon sok távolság?
A kérdező hozzászólása: kb. 63 km ... s azaz, h vonat nincs.... a busz pedig non draga ..
Hát nálunk úgy volt, hogy õ jött el eleinte autóval. Amikor elõször jártam a mostani barátommal akkor mindig csak õ jött, mert én 16 voltam és nem engedtek a szüleim, ezért járt csak õ hozzám, hétvégente. Most hogy újra járunk, a szakításunkra két évre, most is úgy volt hogy eleinte õ jött, most meg már felváltva megyünk egymáshoz hétvégente.
nekem is nagy a távolság a barátom és köztem, nagyobb mint nálatok.eleinte szerintem úgy illene, hogy a fiú látogat a lányhoz, ez nálunk is így történt aztán 1-2 alkalom után én mentem.és még valami, a busz szerintem nem drága hiszen az én barátom is azzal jár és nem fizet istentelen pénzeket =)
A kérdező hozzászólása: csakhogy ez kulfold, nem magyarorszag :) koxonom mindenkinek a valaszokat ! :D
Szerintem ö jöjjön nálunk is a párom jött eloször!


Ez kb áthidalhatatlan szerintem.
Nekem is lett volna egy ilyen kapcsolatom, de nem jött össze.... És örülök is neki, mert kiderültek róla dolgok, amik...hát nem voltak a legjobbak. Kimondottan örülök, hogy nem kezdtem bele a távkapcsolatomba... De tudod erre csak egy megoldás van. Ha engedik a szülei, vagy te meg tudod engedni magadnak, akkor aludj ott nála, menj át egy egész hétvégére. És ha hétvégente találkoztok, akkor talán ki lehet bírni.
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de nem alaptalan a félelmed. Azt mondják, hogy a nagy távolságra a kis szerelem rámegy, a nagy pedig megerõsödik, de a fizikai távolság miatt egyszer majd vagy te, vagy õ fog találni egy olyan személyt, akit szintén szeret, de õt meg tudja ölelni, megcsókolhatja, hozzábújhat, ha fázik... Tapasztalatból mondom, kérlek, ne hordjatok le ezért! Ha nagyon szereted, akkor minél jobban erõlködj, de ez így nem fog menni évekig! Van rá esély, hogy késõbb közelebb kerüljetek? Összeköltözés? Vagy ha olyan korban vagy, válasszatok közös fõiskolát, munkahelyet, stb....
Ismerõsöm és jegyese közt 1600 km van, minden hónapban találkoznak egyszer, pár napig együtt vannak, aztán ott a telefon, internet. Még mindig jobb, mint az én helyzetem: 7500 km, találkozás=0. :(
honnét veszed hogy nem akar lekoptatni? ha csak azt mondta, hogy kedves vagy akkó' az bizony lekoptatás.
Van egy lány, aki nekem teTSZik, és messze lakik naGYOn, pasija is van, de én elmondtam neki, hogy szeretem, és teTSZik. Egyáltalán nem akar lekoptatni, szerinte még kedves is vAGYOk. De szerintetek is a "sírba viszem õt" ha minden nap beszélek vele msn-en? buz1-e vagy?!
Ha neki is rövidíthetsz, meg nem "tucc" helyesen írni, meg naonozol fiú létedre, akkor garantáltan a sírba viszed Alapból valószínûleg csak letilt egy idõ után
Te most fiú vagy? Ha igen, akkor b*zi vagy? Vagy mi ez a sok rövidítés és tinilányos szóhasználat?
A kérdező hozzászólása: nem CSAK azt mondta! beszélünk minden nap!
A kérdező hozzászólása: csak itt írok így... meg itt is csak hülyeségbõl
de te gyökér.... tanuljáááá mmáá meg irni-.- miaz h naon? én is igy irtam de rájöttem utcsó gyökér ir igy jah és a lányok-.-.....elöször irj normálisan:) utána duma:D
A kérdező hozzászólása: NEM ÉRTITEK H CSAK ITT ÍRAM ÍGY!!!! VELE NORMÁLISAN SZOKTAM! BÁR LÁTHATNÉK 1 VLASZT IS!
Nincs. Ha 18 alatti gyerek van veled kapsz 33%-ot.
Én sem utazom sokat, de ha jól tudom akkor vonaton csak akkor van kedvezmény ha gyerekkel mész. Ha jól emlékszem akkor bizonyos kor alatt a gyerek díjmentesen utazik, utána nemtom hányéves korig kap 50%-os kedvezményt. Ha te is vele utazol akkor 30%-ot elengednek a jegyedbõl.
A munkáltató csak a lakó- vagy tartózkodási hely és a munkahely közötti utazás költségének 86%-át köteles megtéríteni.
de.
Szánalom, lépj tovább.
De gáz!!!És megalázó Ha tényleg menni akarsz akkor ne vigyél neki rózsát!
mért alázkodsz meg egy fiúnak? "Busz és FIÚK után nem futunk" hogy idézzem egy kedves barátomat.
Inkább vigyél neki csokit!
Nem is az a gond, hogy te viszel neki valamit, hanem az hogy rózsát:D
ne tedd, ez a fiú dolga lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
Én az idézetet "Busz meg nõ jön másik" -ként ismertem.

Fiúk (de mindenki akinek volt hasonló helyzete)! Ha elköltöznétek Budapestre de rájönnétek, hogy mégis szerettek egy lányt, akivel nemrég együtt voltatok de Bp-től messze lakik, belekezdenétek megint a kapcsolatba?

B?vebben: a barátom szakított velem több, mint egy hónapja és úgy érzem az volt a hátterében, hogy tudta, hogy ? Bp-re szeretne menni dolgozni és ezért inkább megszabadult t?lem.

Legjobb válasz: Én nem mennék vissza. Bár én lány vagyok.:D

Én nem mennék vissza. Bár én lány vagyok.:D
ha szeretett volna akkor vitt volna Téged is... ne áltasd magad :-/ ennek vége...
Szerintem is vége, bocsi. :S
Ha meg volt az eshetõség, hogy együtt menjetek fel, és mind a ketten ott keressetek munkát akkor miért kellett szakítania? Nem igazán józan döntés ha két ember szereti egymást. Bocsi de ezzel akart véget vetni a dolognak. Ne ringasd magad álmokba:(
hány km-röl van szó?
A kérdező hozzászólása: Bp-Szeged távolság, 170 km. Egyébiránt igazatok van. Utólag rájöttem, hogy õ végig úgy állt ehhez, hogyha lehetõsége lesz elmenni, rólam gondolkodás nélkül lemond. Mindig azt montdta, hogy õt bárhová sodorhatja még az élet. (Ahogy engem is, csak én kiállok amellett akivel együtt vagyok) És ha nem is ezt mondta, de a szakítás valódi oka ez volt. Neki össze is jött ez a lehetõség. Tudom, hogy az életben minden okkal történik, és bennünket ez a bizonyos élet, most elég határozottan szétválasztott...csak még egyáltalán nem látom ebben a pozitívumot.
Ennek valóban annyi! kicsit nyers, de vége. És nem elsõsorban a távolság. Hanem ahogyan azt írták, ha szeretett volna igazán...
Bocs, de nem azért szakított veled, mert felköltözött... ha ez lenne az ok, akkor AZUTÁN szakított volna, hogy felköltözik, és látja, hogy így nem fog menni...

Ha egy szerelmespár messze lakik egymástól, akkor nyáron hogy oldják meg a találkozásokat?

Például ha egyébként sokat találkoztak mert egy suliba vagy koliba jártak, akkor nyáron, hogyan oldják meg a találkozásokat, és milyen gyakran sikerülhet nekik?:/

Legjobb válasz: Attól függ, hogy mekkora a távolság. Ha pl 1-2 óra az utazás maximum, akkor heti párszor összefuthattok napközben. Vegyetek busz vagy vonatbérletet, havi 8 utazásnál már megtérül az ára.

Attól függ, hogy mekkora a távolság. Ha pl 1-2 óra az utazás maximum, akkor heti párszor összefuthattok napközben. Vegyetek busz vagy vonatbérletet, havi 8 utazásnál már megtérül az ára.
Mi évközben együtt is éltünk, szal úgy egészen más a leányzó fekvése, de a nyarakat mindig úgy csináltuk, hogy két hetet külön, aztán pár napot egyikõnknél töltöttük együtt, aztán megint kis szünet, és csere. Nem volt könnyû, de megoldottuk. Négy évig voltunk így együtt. 24/N
Gondolom úgy hogy egyik a másiknál alszik és ott tölt nála pár napot.
hát mondjuk 2 hetet az egyiknél 2 hetet a másiknál lennének. 3 hétre elmennének közös nyaralásra a fennmaradó kb 5 hét pedig szépen eloszlik.
A kérdező hozzászólása: és ha mondjuk még nagyon friss a kapcsolat és még nem aludtak egymásnál?
Távkapcsolat? Költözés koleszba?
:D Tudod, 2011-et írunk lassan, vannak olyan csodálatos találmányok, mint busz, meg vonat. Ezeket összefoglaló néven tömegközlekedési eszközöknek nevezzük. A használatuk kiválóan alkalmas a nagy távolságok áthidalására.
A kérdező hozzászólása: Egyik sem sajnos:(
Hány km az a messze?
A kérdező hozzászólása: ~400
Pffff... Szerintem jobb ha nem vágtok bele, bár nem tudom mennyi idõsek vagytok. Jobb még az elején átgondolni ezt az egészet, mint késõbb nagyot koppanni.
"A kérdező hozzászólása: Egyik sem sajnos:(" Megjegyzem, ha még nem találkoztatok, akkor mirõl beszélünk? Az interneten keresztül senkibe sem lehet beleszeretni.
Tegnap megismerkedtem neten egy sráccal. Jóképû volt, és aranyos is. Még 1 napja se ismered, nem is értem, hogy lehet ilyen kérdést feltenni, nevetséges:D
A kérdező hozzászólása: :DD jól van nah :DD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!