Találatok a következő kifejezésre: Ha a menstruációm után (160 db)

Mikortól kezd el hatni a tabletta, ha a menstruációm után kezdtem el szedni?

Erre nem tért ki az orvosom, nekem meg annyi kérdésem volt, hogy pont a leglényegesebbet hagytam ki. :S Szóval múlt hét szerdán jött meg, vasárnap múlt el, én pedig ma kezdem el szedni a gyógyszert. Mennyi ideig kell kiegészít? védekezés? Köszönöm el?re is a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Azt az egyet mondd meg,mi az istenért ma vetted be???? A tájékoztatón amúgy minden rajta van,mint például az a fontos dolog is,hogy a MENSTRUÁCIÓ elsõ max.második napján kell beszedni az elsõt. Ha így teszel,két hét után véd. De nem így tettél,ezért egy hónap gumizás még! 22L

Azt az egyet mondd meg, mi az istenért ma vetted be???? A tájékoztatón amúgy minden rajta van, mint például az a fontos dolog is, hogy a MENSTRUÁCIÓ elsõ max.második napján kell beszedni az elsõt. Ha így teszel, két hét után véd. De nem így tettél, ezért egy hónap gumizás még! 22L
Nem tudom, mi a gondod az elsõ válasszal, abszolút igaza van... Ott van feketén-fehéren, hogy a MENSTRUÁCIÓ ALATT KELL ELKEZDENI SZEDNI. Vagy az elsõ napon, és azonnal véd, vagy a 2.-5.napon, de akkor kell még plusz védekezés... Ha éppen elmúlt a havi vérzés, vársz a következõ vérzésig, ez nem túl bonyolult dolog... Úgy is megbolondítaná a szervezetedet, ha a vérzéskor kezdenéd szedni, nem még akkor, ha a ciklus közepén... Most õszintén, ennek mi értelme volt? Így is gumizni kell, minimum másfél hónapig, meg úgy is, ha vártál volna a következõ menstruációig... Fel nem foghatom, hogy hogy vághat bele egy nõ a tabletta szedésbe úgy, hogy nem tájékozódik elõtte normálisan... Nem félted magad? Nyilván nem... Szerintem sürgõsen menj el újra nõgyógyászhoz! 21L
És csodálkozol, hogy erre a speciális esetre nem térnek ki a betegtájékoztatóban? Talán mert feltételezik, hogy "a menstruáció alatt kell elkezdeni szedni"-t mindenki úgy értelmezi, hogy akkor kell elkezdeni szedni...
A kérdező hozzászólása: Ha nem tudtok normálisan válaszolni, akkor ne is tegyétek.. ilyen paraszt stílusra nem vagyok kíváncsi. Egyébként meg nem tudtam elmenni, mert az orvosom 3 hétig külföldön volt, és most lett aktuális a dolog... de egyszerûbb támadni.. amúgy meg a betegtájékoztatót már elolvastam, nyilván, ha választ kaptam volna a kérdésemre, akkor nem itt kérdezek, úgyhogy várom a normális válaszokat.....
Ha az elsõ napon vetted volna be akkor (állítólag) már az nap védett vagy, ha a 2-5.ik napon akkor egy hét védekezés szükséges. Mondjuk nem értem, ha vasárnap múlt el te miért majdnem egy hétre rá pénteken kezdted el szedni. Most jól összekavartál mindent.
Elsõ válaszoló vagyok, köszönöm az elõttem szólóknak, hogy megvédtek, mert én csak felháborodásomba írtam ilyen stílusban, mert valóban, aki nem érett agyilag, hogy használja a fogigátlót, az testileg se próbáljon már felnõni hozzá...egyszerûbb a gumi: nem kell gondolkodni, csak megvenni aztán feltenni. 22L
Teljesen igaza van az elsõ válasozlónak, meg a többieknek is!! Nem kell megsértõdni, ha egyszer te nem vagy képes értelmezni a betegtájékoztatót.. Benne van világosan leírva, hogy a menstruáció alatt kell elkezdeni, nem után.. Am oké hogy elfelejted megkérdezni a dokid, de õ neki s ejute szébe elmondani hogy hogyan kell ahsználni? Ez az elsõ mondat amit a doki elmond.. Mikor kell szedni. Legalábbis felénk így mûködik :D Mostmár folytasd, ha elkezdted, aztán reménykedj hogy nem kavartál be nagyon..

Lehetek terhes ha a menstruációm után két nappal együtt voltam a barátommal? Nagyon kis idejig. Ez pár percet takar. Köszönöm az ÉRTELMES válaszokat és a nem osztó jellegűeket.

Legjobb válasz: Lehetsz. Kicsi az esélye, de nem 0. Nem attól függ, hogy hány percig volt benned. Az pedig, hogy a menstruációd után 2 nappal voltatok együtt, azt jelenti, hogy a ciklusod kb 7-10. napján. Ovuláció (peteérés), bár egyéntõl függõ, de kb a 14. napon van 1-2 napig. Az elõtt 2 és utána 2 nappal veszélyes a szex, mivel ha éppen nincs is akkor érett pete, de 1-2 nap múlva lesz, a hímivarsejt még megtermékenyítheti, mivel pár napig életképes.

Lehetsz. Kicsi az esélye, de nem 0. Nem attól függ, hogy hány percig volt benned. Az pedig, hogy a menstruációd után 2 nappal voltatok együtt, azt jelenti, hogy a ciklusod kb 7-10. napján. Ovuláció (peteérés), bár egyéntõl függõ, de kb a 14. napon van 1-2 napig. Az elõtt 2 és utána 2 nappal veszélyes a szex, mivel ha éppen nincs is akkor érett pete, de 1-2 nap múlva lesz, a hímivarsejt még megtermékenyítheti, mivel pár napig életképes.
Beléd élvezett?
IGEN!!! Ha beléd spriccelt - akár egy-két cseppet - az nem pár percig marad benned! Szépen elkezd kúszni felfelé a méhedbe, aztán onnan tovább! Ha nem volt 50 ilyen kérdés az elmúlt hónapban... olvasni szoktál-e? Amúgy: idejig? Magyar vagy-é? Azt látom, hogy vesszõhiányod van... gondolom, ezért engedted neki, hogy pár percig belédnyomja, csak úgy natúran. Az ilyen emberek szaporodnak... a normálisak meg nem mernek gyereket vállalni.
A kérdező hozzászólása: Nem élvezett belém. Állítása szerint elõváladék sem valószinû hogy volt. Ez a ciklusom 7. Napján volt. 26-27 napos ciklusaim vannak általában. Köszöm.
A kérdező hozzászólása: Bocsmár. IDEIG! Ne haragudj, hogy tévesztettem. Nem tudtam, hogy itt a helyesírást helyezzük elõtérbe. Amúgy ha már itt tartunk... Te paraszt vagy-é? Mert ez sem kifejezetten magyaros.
Én most már kidühöngtem magam... de te mit fogsz csinálni azzal a pár csepp életadó nedûvel a méhedben? Írd majd meg, hogy mi lett az eredmény... okulásnak annak, aki képes elõbb olvasni, és csak utána nyitni (szét a lábait).
Az, hogy a barátod 2 perc alatt elment, gáz, de ha benned ment el, akkor nem fontos, meddig tartott, lehetsz terhes.
Az elõváladékot nem mindig lehet érezni, viszont sokszor jön. Gyakorlatilag mindig, ha történik valami izgalmas, csak nem folyik ki azonnal az elején. Elõször még meg kell töltenie a húgycsövet. Aztán, ha lelohad a szerszám, a fele kifolyik közben belõle.
Nagyon kis idejig. !!!!! Hát magyarul se tudsz. Értelmetlen kérdésre vársz értelmes választ??

Mikortól véd a volina fogamzásgátló, ha a menstruációm után kb 10 nappal kezdtem el szedni? Még 2 szem van az első levélből.

Legjobb válasz: Azt nem a menstruáció elsõ napján kellett vna beszedni? Amúgy: BETEGTÁJÉKOZTATÓ!!!!

Azt nem a menstruáció elsõ napján kellett vna beszedni? Amúgy: BETEGTÁJÉKOZTATÓ!!!!
hát igen, betegtájékoztató!plusz nyilván orvos írta fel, neki kellett volna feltenni a kérdést, még a megkezdés elõtt. egyébként én két módszert ismerek, az egyik, amikor az elsõ naptól kell szedni és a másik, amikor az 5.naptól, de akkor tovább kell védekezni.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az orvosom , mikor felírta, hogy kezdjem el még az nap, hogy ne veszítsünk idõt. és ennyi.
Akkor várd meg az egy hónapot szerintem....
"hogy ne veszítsünk idõt" Az orvosod az ecserin vette a papírját? Mi az, hogy ne veszítsetek idõt vele? Ha nem a menzesz alatt kezded, akkor a következõ levélig nem véd. Ergo teljesen ugyanott tartasz, mintha a következõ menzeszed elsõ napján elkezdted volna, és akkor már rögtön szexelhetnél egyéb védekezés nélkül.
A kérdező hozzászólása: ez de szar. köszi a válaszokat!

Mekorra esély van arra, hogy teherbe esem, ha a menstruációm után pár nappal védekezés nélkül szeretkezem a párommal?

Ez még nem történt meg, csak érdekel, mennyire biztonságos.

Legjobb válasz: Kb ugyanannyi mint mikor nem menstruálsz. A menstruáció nem ment fel a védekezés alól.

Kb ugyanannyi mint mikor nem menstruálsz. A menstruáció nem ment fel a védekezés alól.
Egyáltalán nem biztonságos, egy nõnek bármikor lehet spontán peteérése, én már hallottam olyanról, hogy valaki menses után párnappal esett teherbe-tehát te sem vagy biztonságban! Ha még nem vagytok felkészülve egy baba érkezésére, akkor vagy használjatok óvszert vagy pedig írass fel magadnak tablettát! Ne kockáztass, mert nehogy te legyél a "kivétel"!!!
50 Vagy igen vagy nem. Gyakorlatilag teljesen mindegy hol tartott a menstruációd, védekezés nélkül szeretkeztél, így ha nem is 50, de kétjegyû % esélyed van arra, hogy megtörtént a baj.
enki sem tud pontos %-ot mondani. Van rá esély. Akkor is van rá esély, ha menstruálsz. De a menstruáció után pár nappal egyébként is elég tág fogalom. Ha ennyire ki akarjátok próbálni óvszer nélkül, akkor szerezzetek be pesszáriumot és spermicidet, vagy írass tablettát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és értelmes válaszokat. Evvel még várunk pár évet, amikor már a baba is jöhet. :)

Ha a menstruációm után, 3 napig védekezés nélkül szeretkezek a barátommal, lehetek terhes? Úgy hallottam hogy van egy időszak amikor nem termékeny a nő, és akkor védekezés nélkül lehet csinálni. Az mikor van?

Legjobb válasz: uuu,te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit,sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S

uuu, te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit, sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S
Akkor van a legnagyobb valószínûsége. Mert ha belevesszük, hogy a spermium 5-6 napig életképes, akkor kb. pont peteérés idõpontjában vagy. Védekezni mindig kell, mert ovuláció a ciklus bármely napján bekövetkezhet. (Még erõs orgazmus hatására is.) De szerintem ezek igen komoly dolgok, úgyhogy ne ezekre a válaszokra hagyatkozz!
Abban igazad van, hogy 48 óráig életképes a spermium, de ez csak egy átlagos szám, nem lehetetlen, hogy utána is megtermékenyíti a petesejtet. Na de nem okoskodok, mert igaz hogy ilyen közegben dolgozom, de nem nõgyógyász vagyok. Remélem, nem haragszol, nem kioktatni akartalak.
Egészségügyben
Szabad kérdezni mit dolgozol?
Van az öt nap is! (Én ebben dolgozom, ha én nem tudnám, akkor ki?!) De ha nem hiszed, üsd be a keresõbe hogy "megtermékenyítés", és ott utána olvashatsz. De ha ezek után sem hiszed el, hát akkor így jártam. Nekem aztán teljesen mindegy...
Utánanéztem, tényleg rosszul tudtam, maximum 2 nap!
Te nem tudod jól! Igen is, a spermium akár 5 napig is életképes ha bejut a nõi szervezetbe! Nem hiszed? Nézz utána!!!
Ezt ki mondta neked barátom, hogy a spermium 5-6napig életképes?Jó nagy tévedés! Akkor vázolnám a szitut: Az átlagos nõi ciklus 28napos, aminek a közepén van peteérés, azaz 14.napon, ettõl számított +-5nap a legtermékenyebb idõszak.Tény h a menstruáció környéki napok a legbiztonságosabbak, de az sem 100%. Amúgy a sperma a nõi hüvelyben jó esetben 24óráig életképes.Érdekesség, hogy szabad levegõn kb 1 óráig, ha nem sérül meg.
Na már én is hülyeséget írok! (Hát hiába! A kapkodás...) Nem 48 óráig életképes, hanem 48 óráig termékenyítõképes... Szóval ebben van igazad.

Normális, ha a menstruációm után napokig pecsételő vérzésem van még? Vagy ezt még számoljam hozzá?

4-5 napig szokott tartani a menstruációm, de utána még legalább ennyi ideig pecsételő vérzésem van, az a tipikus 'barnázás'. Ez normális? Vagy inkább számoljam hosszabb menzesznek (8-10 nap?), aminek az utolsó napjai nagyon gyengék?

Legjobb válasz: Nem normális. Ne vedd félvállról a dolgot. Kapcsolódó cikkeket átküldöm neked.

Nem normális. Ne vedd félvállról a dolgot. Kapcsolódó cikkeket átküldöm neked.
A mensid 4-5 napos, teljesen normális a barnázás, szinte minden nõnek van. :)

Normális ha a menstruációm után 4 nappal fehérfolyásom van fog. Gátló szedése mellett?

Legjobb válasz: Attól, hogy szedsz gyógyszert, még lehet fehér folyásod, max megváltozik az állaga a hormonok miatt. Nekem is van, és nem nézem, hogy milyen napokon, mert nem jelet semmit :)

Attól, hogy szedsz gyógyszert, még lehet fehér folyásod, max megváltozik az állaga a hormonok miatt. Nekem is van, és nem nézem, hogy milyen napokon, mert nem jelet semmit :)
igen ha nem védekeztetek szerintem igen
A kérdező hozzászólása: Normális válaszokat szeretem volna kapni. !
Van 1 jó tipp ha nem akarod hogy terhes legyél, bár elég nehéz:S : 1. Öld meg a szomszéd kecskéjét 2. Belezd ki 3. Öltözz be Lady Gaganak 4. Forduly hármat 5. És ugorj ki az ablakon Ha nem sikerült akkor kezd elõröl egy másik kecskével.
És ha nem akarsz gyereket, miért nem védekezel? Ha ilyen baromira tudatlan vagy, miért nem elõbb kérdezel?
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok. Szóval igen gond lenne ha terhes lennék.
Nem vagy terhes ne agódj. Ha mégis terhes vagy akkor vedd ugy hogy hazudtam.
Lehetsz. Viszonylag kicsi az esélye, de közel sem lehetetlen. Ha nem akarsz gyereket, akkor MINDIG védekezni kell.
Sajnos nem kizárt. Gond lenne a baba egyébként? Egyébként fura ez a mostani hónap. Április 4-5re vártam a vérzésem és még mindig sehol.Pedig én biztosan nem lehetek terhes és sosem késett még ennyit, szóval passz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. És nem védekeztünk..://
lehetsz, még akár mensi közben is, csak kisebb az esélye
én meg nem normális választ akartam írni!...

Ha a menstruáció után egy nappal szexuális kapcsolat volt köztünk a párommal. Teherbe eshetek akkor?

Legjobb válasz: Igen, persze, de a legnagyobb esély 14 nap múlva lesz.(ha 28 napos a ciklusod)

Igen, persze, de a legnagyobb esély 14 nap múlva lesz.(ha 28 napos a ciklusod)
A kérdező hozzászólása: csak mert babát szeretnénk!és direkt nem voltunk együtt 5napig, hogy neki is érett legyen.mert ugy hallottuk hogy ha minden nap együtt vagyunk akkor kevesebb az esélye sokkal. de akkor lehet reménykedni??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!