Találatok a következő kifejezésre: Ha a menstruációm (1329 db)

Ha a menstruáció rendben van, akkor biztos, hogy megvan az esély a teherbeesésre?

Tehát ha soha, semmi gond nem volt a menstruációval, mindig is pontosan megjött, akkor biztos, hogy van esély a teherbeesésre? Vagy ettől még lehetséges, hogy a nő nem tud teherbe esni? Van olyan betegség, hogy a menstruációval nincs gond, de a teherbeesés mégis valami miatt nehézkes, vagy egyáltalán nem lehetséges?

Legjobb válasz: Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)

Tudományos alapon alátámasztott választ nem tudok adni, de ha abból indulok ki, hogy átlagosan 10 peteérése van egy egészséges nõnek is egy évben és mégis minden hónapban megjön a menstruáció, akkor igen, lehetséges, hogy problémamentes menstruáció esetén is akadhat probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy a problémás teherbeesés mindig a kisebb halmaz. Csak azért olvasunk mindenhol errõl, mert nyilván akinél minden simán megy, nem ír róla, nem tesz fel kérdést stb. Legalábbis én így gondolom. Amúgy teljesen egészséges, hiperszuper peteéréssel megáldott nõk közül is van, akik nem esnek teherbe, hiszen a babásodás mégis csak két emberen múlik ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
Létezik olyan, hogy anovulációs ciklus, ami azt jelenti, hogy peteérés nélküli. Élõ példa: én. 28 napos ciklusok, idén 1x volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ.

Ha a menstruáció előtt 3 nappal voltunk együtt, és mondjuk sikerült teherbe esnem, akkor annak a mensesnek még megkell jönnie, vagy már kimarad?

Legjobb válasz: Hát menstruáció elõtt 3 nappal nem jellemzõ a peteérés, rendkívüli esetben elõfordulhat, de nem jellemzõ. A peteérés (amikor teherbe tudsz esni) a menstruáció elõtt kb. 14 nappal van. De ha rendkívüli peteérésed volt akkor én úgy tudom, hogy igen az a menstruációs még rendesen megjön.

Hát menstruáció elõtt 3 nappal nem jellemzõ a peteérés, rendkívüli esetben elõfordulhat, de nem jellemzõ. A peteérés (amikor teherbe tudsz esni) a menstruáció elõtt kb. 14 nappal van. De ha rendkívüli peteérésed volt akkor én úgy tudom, hogy igen az a menstruációs még rendesen megjön.
Nem nem jött meg, teszteltem, és halvány, de látható pozitív lett! Tudom hogy csak akkor voltunk együtt, mert a férjem vidéken dolgozott, és minden ultrahangon 10-11 nappal kisebb a baba mint lennie kellene!
Mikor jött meg az elsõ menstruációd?
igen, normális, 13 évesen még nem állt be
A kérdező hozzászólása: megjött még januárban.

Baj ha a menstruációm barnás színű?

Legjobb válasz: Az nem menstruáció, hanem barnafolyás.

Az nem menstruáció, hanem barnafolyás.

Ha a menstruáció alatt is tartom a diétámat és nem eszem többet mint eddig, a fogyás nem áll le nagyon?

Azt tudom hogy visszatartja a vizet a szervezet, nálam ez általában 1 kiló pluszt jelent. Ha nem eszek többet mint eddig, és a szervezet ugye + igénybevételnek van kitéve, többet is fogyhatok mint általában? Hozzátenném, én a menzi előtt szoktam inkább "kívánós" lenni, a rossz napokon nem igazán kívánok semmilyen ételt.

Legjobb válasz: 1. A menstruáció NEM hizlal. A visszatartott víz NORMÁLIS. 2. A menstruáció NEM plusz igénybevétel, hanem természetes dolog. Nem, nem fogsz sem többet, sem kevesebbet fogyni.

1. A menstruáció NEM hizlal. A visszatartott víz NORMÁLIS. 2. A menstruáció NEM plusz igénybevétel, hanem természetes dolog. Nem, nem fogsz sem többet, sem kevesebbet fogyni.
nincs nagyobb igénybevételnek kitéve, több folyadékot kell inni.
Ha nem jön meg rendesen tesztelhetsz!Írd meg hogy mi lett!:)
A kérdező hozzászólása: Ma reggel csináltam egyet és szerencsére negatív lett. Most már csak azon parázom, hogy mi van, ha túl korán csináltam...Ha pedig nem vagyok terhes, akkor ugyan mitõl van ez? Ha felteszem az ujjam, akkor mintha meg lenne picit nõve és folyamatosan vérzik barnásan, de annyira kicsit, hogy a bugyimon alig jelenik meg.
Szerintem akkor megfog jönni!Nekem is volt ilyen volt hogy 3 nap múlva jött meg

Az bajt jelent ugye, ha a menstruációkor "darabos" vér jön ki?

Legjobb válasz: Teljesen normális ha darabokat észlelsz a menstruációdban, ilyenkor ürül ki az "elhalt" petesejt, ami darabkákkal jár.

Teljesen normális ha darabokat észlelsz a menstruációdban, ilyenkor ürül ki az "elhalt" petesejt, ami darabkákkal jár.
akkor baj, ha fáj is mellé, görcs, ilyesmi. Egyébként meg ha jársz évente nõgyógyászhoz, akkor úgyis kiderülne, ha baj lenne, mert hipphopp nem fejlõdik ki semmi. Nyugi.
Ha erõs görcsökkel is jár, akkor azért érdemes megnézetni. Menj el dokihoz, ne félj tõlük, nem harapnak!
Ez alvadt vér és teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: hát az a baj, hogy iszonytos görcseim vannak ez idõ alatt ... :/ csak én még soha nem voltam nõgyógyásznál még, de úgy érzem kényten leszek elmenni ... :/
Elsõ: Nem a petesejt miatt darabos:D A petesejt olyan pici, hogy szabad szemmel se igen látod... Nem annak a darabjai jönnek ki. A méh nyálkahártyájának a felsõ rétege válik le olyankor, azok a darabok benne. Meg alvadt vér. Jelenthet bajt is, de nem feltétlenül. Ha nagyon erõs, görcsös, fájdalmas vérzéssel jár együtt, akkor érdemes kivizsgáltatni, de egyébként normális.
A kérdező hozzászólása: elsõnek : köszi ;)
A kérdező hozzászólása: kit érdekel, hogy vacsorázól ??? .... akkor ne olvasd el ...
Utolsó, akkor talán nem kellene gép elõtt lógnod ha vacsorázol.
ahelyett hogy marhaságokat kérdezel vacsoraidõben inkább menyj vissza a konyhába!

Lehetek terhes ha a menstruációm előtt csináljuk 2 nappal, de a menstruációm közben megjött rendesen?

Legjobb válasz: Isten ments, hogy szaporodj! Ennyi. Tehát remélem, nem. Remélem, te sohasem.

Isten ments, hogy szaporodj! Ennyi. Tehát remélem, nem. Remélem, te sohasem.
Nem valószínû, fõleg ha a szádból húzta ki.
Gondolkozz egy kicsit! :)
Biztosan nem!
van rá esély...kevés
Hát a kislányom megfoganása után a páromnak még megjött.... És után derült ki, hogy terhes már.... Persze utána meg nem volt esély sem a fogantatásra.... A természet csodálatos, ha ez élet a felszínre akar törni! Ellene konkrétan védekezni kell...., ha ez elmaradt, akkor lehet még reménykedni.... :)
neeeeeem
Nem, nem vagy terhes. Egyébként mindig a menzesz utáni idõszak a veszélyesebb ilyen szempontból. DE: óvszerrõl hallottál már? Na, akkor használjátok, és akkor nem kell idegeskedned se terhesség, se nemi betegségek miatt.
Nem lehetsz terhes, ugyanis ovulációd gondolom nem mensi elõtt 2 nappal volt!!!Pláne meg ha meg is jött rendesen, akkor tuti, hogy NEM vagy az!!!
ha megjött rendesen akkor nem valoszinü, de legközelebb inkább védekzzetek, nem kioktatásként mondom csak késõbb majd megbánod ha ese3tleg ugy maradsz hogy miért is nem védekeztetek
A kérdező hozzászólása: Azt kihagytam, hogy nem élvezett belém, mert kihúzta a végén, de elõváladék ugye lehet...
A kérdező hozzászólása: 15:10-es! Nah ezért fog kihalni a magyar nép, az ilyen gondolkodás miatt. Szégyen.

Ha a menstruáció előtt 2 nappal végzett terhességi teszt halvány csíkot mutatott (2. vonal), ma reggel meg semmit (ugyanolyan teszttel végeztem), mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Ez engem is érdekelne, mert én is hasonló cipõben járok, csak én már menstruáció után vagyok jópár nappal! Mindegyik tesztet reggeli vizeletbõl csináltad?

Szia! Ez engem is érdekelne, mert én is hasonló cipõben járok, csak én már menstruáció után vagyok jópár nappal! Mindegyik tesztet reggeli vizeletbõl csináltad?
A Garbrielrõl, Lillyrõl, Clearblue-ról mondják, hogy megbízhatóak. De szerintem is várd meg a mensi elmaradását, mert mint az elõzõ válaszoló is írta, egy korai "volt" terhességet is kimutat.
Végülis ha belegondoltok 12 hete van a szervezetnek eldöntetni, hogy megtartja e a babát, vagy sem. Ha egyszer pozitív volt, arra tényleg azt mondják, hogy ott baba is van, mert különben nem lenne HCG hormon termelés! Vagy már a fene tudja! Vannak érdekes dolgok! Kitartás mindenkinek!
2.válaszoló vagyok.én nem mensi elõtt csináltam!!!
Az a baj ezekkel a nem várt menstruáció elõtt csinált tesztekkel, hogy azt a terhességet is kimutatják, ami még lehet hogy a késõbbiek folyamán elmegy... Remélem veled nem ez történt! Szerintem várj még pár napot és tesztelj újból!!!!
Velem is ugyanez történt! Pozitív medi-lab, majd pár nap után megjött... :-((
A kérdező hozzászólása: Én is a medi-labbal csináltam
sziasztok, nekem 2 tesztem lett halvány csíkos!annyira boldog voltam!mindenki azt írta, halvány csík is csík!!!/medi-labot csináltam/de nem volt baba.azt hittem nem élem túl!!!
A kérdező hozzászólása: Igen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, venni fogok többfajta tesztet is.

Hat a fogamzásgátló tabletta, ha a menstruáció második napjától kezdem szedni?

Legjobb válasz: Kicsi, betûkkel teleírt cetlit, amit úgy hívnak betegtájékoztató, nem adtak mellé? Nagyon furcsa... Kedves Kérdezõ! TABLETTAFÜGGÕ, hogy el lehet-e kezdeni a menstruáció 2-5. napján is, vagy csak az elsõn! Az is tablettafüggõ, hogy mikortól hat!

Kicsi, betûkkel teleírt cetlit, amit úgy hívnak betegtájékoztató, nem adtak mellé? Nagyon furcsa... Kedves Kérdezõ! TABLETTAFÜGGÕ, hogy el lehet-e kezdeni a menstruáció 2-5. napján is, vagy csak az elsõn! Az is tablettafüggõ, hogy mikortól hat!
A kérdező hozzászólása: Kaptam hozzá betegtájékoztatót, csak mivel nem az anyanyelvemen írja gondoltam megkérdezem itt is. A tabletta Logest, ha esetleg van valakinek tapasztalata, azt is kíváncsian várom.
Pont jó helyen jársz, ugyanis ezen az oldalon szokott összegyûlni a hétfõ délutáni orvoskonferencia, kettõtõl négyig!
Menj és fordíttasd le valakivel! Be nem vennék olyan tablettát, aminek nem értem szóról szóra a tájékoztatóját...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!