Találatok a következő kifejezésre: Ha a melege van (260 db)

A tekink jót tesz ha nagyon meleg van az akvárumába?

Legjobb válasz: Az ami neked éppen langyos, az a jó hõmérséklet. Ha neked meleg az neki túl meleg. Tegyél kis hideget hozzá.

Az ami neked éppen langyos, az a jó hõmérséklet. Ha neked meleg az neki túl meleg. Tegyél kis hideget hozzá.
Az attól függ, hogy mennyire meleg: 20 és 25 fok között érzik jól magukat, ez fölött nem.
A kérdező hozzászólása: Nkeme nincs hõmérõm így nem tom megállapítani mennyi van de már nekem meleg de lehet neki pont jó köszi:)
A víz vagy a levegõ meleg? A legtöbb teknõsnek a 25 fokos víz az ideális, a sütkérezõ helyük természetesen lehet sokkal melegebb.
A kérdező hozzászólása: Van lámpája ami melegít bár nekem kicsit melgnek tûnik!Fûtõszála nincs hõmérõ nincs de a meleg víz meg hamar kihül!Amúgy a levegõ meleg!
Ajánlom figyelmedbe, sohsem késõ: http://www.teknos.hu/

Ha a meleg férfiaknak is van meleg-bárjuk, vagy mik, akkor a nőknek is lehet, mármint, aki a saját nemét szereti?

Ezzel arra céloztam, hogy van e n?i leszbi-bár. Lécives, ne oltsátok le a fejemet.

Legjobb válasz: A meleg szó, nem csak a férfiakra vonatkozik, hanem azokra, akik a saját nemükhöz vonzódnak. Tehát a meleg bárokba egyaránt nõk és férfiak is járnak, ki-ki a maga párjával...

A meleg szó, nem csak a férfiakra vonatkozik, hanem azokra, akik a saját nemükhöz vonzódnak. Tehát a meleg bárokba egyaránt nõk és férfiak is járnak, ki-ki a maga párjával...
A kérdező hozzászólása: Értelek. Azt hittem, hogy erre van külön-külön részleg. Köszönöm szépen.
Persze, vannak leszbi-orientált szórakozóhelyek, bár nem tudom, konkrétan Budapesten vagy akár Magyarországon van-e ilyen. Úgy hallottam, van, de fogalmam sincs, hol. Korábbi válaszadónak: A "meleg" szó értelme ambivalens, általában csak a férfi homoszexuálisokat jelöli. Lásd még "LMBT közösség". Ettõl függetlenül persze egy leszbikus pár is nyugodtan elmehet melegbárba, senki sem fogja kinézni õket (ahogy ált. a heteró párokat sem).
A meleg szó egyaránt jelenti a nõi, és férfi homoszexuálisokat is... Nem ambivalens.

Miért van az hogy a végtagjaim mindíg jéd hideg? Még akkor is ha kint meleg van.

Legjobb válasz: Rossz a keringésed. Van egy mondás: hideg fej, forró láb. Vagyis próbáld a lábadon keresztül melegíteni magad. Pld. meleg zoknik, papucsok, éjzakára pamutzokni, kézre a hidegben kesztyû. Nyáron nem nagyon tudsz mit csinálni, ha hidegek a végtagjaid.

Rossz a keringésed. Van egy mondás: hideg fej, forró láb. Vagyis próbáld a lábadon keresztül melegíteni magad. Pld. meleg zoknik, papucsok, éjzakára pamutzokni, kézre a hidegben kesztyû. Nyáron nem nagyon tudsz mit csinálni, ha hidegek a végtagjaid.


27-28 hetes kismamik hogy vagytok? Panaszok vannak? Hogy viselitek a nyarat? Voltatok már 4D-n? Mekkora a babátok? Mennyit mozog egy nap? Mikor mozog többet, ha nagyon meleg van, vagy ha szeles, hűvösebb az idő?

Mikorra vagytok kiírva? Miket vásároltatok már eddig a babának? Fiú, lány? /Nekem nagyon dagad a bokám és a lábfejem, f?leg a bal, a babám sokat lustálkodik f?leg csak estefelé mozdulgat, vagy reggel, ha nagyon meleg van szinte egyfolytában alszik. Kislány lesz, a 4d-n a 27. héten voltunk, a múlt héten és 1300-1400 gramm körülinek becsülték. Elvileg szeptember 10 körül fog születni, de lehet el?bb 2 héttel, mert állítólag nagyobb. én már kaptam egy csomó kis ruhát, újat és használtat is, vettünk is pár dolgot, de a java még ezután jön/ Boldog babavárást mindenkinek:)

Legjobb válasz: Szia! Bocsi hogy betolakodok remélem nembaj! Én okt.17-re vagyok kiírva. Kisfiam lesz. Hát a meleget én általában jol birom de mostanában folyton csak feküdnék. Én a 18-di héttõl érzem a baba mozgását. És egyre többet és erõsebben:) Én elsõnek 15 hetesen voltam 4D-n. Majd mostanság akarunk majd elmenni csak nem tudom mert úgy akarjuk hogy lássuk az egész testét és az arc formáját is . Nem tudom mikor érdemes menni. És te hogy vagy? Te voltál már 4D-n?

Szia! Bocsi hogy betolakodok remélem nembaj! Én okt.17-re vagyok kiírva. Kisfiam lesz. Hát a meleget én általában jol birom de mostanában folyton csak feküdnék. Én a 18-di héttõl érzem a baba mozgását. És egyre többet és erõsebben:) Én elsõnek 15 hetesen voltam 4D-n. Majd mostanság akarunk majd elmenni csak nem tudom mert úgy akarjuk hogy lássuk az egész testét és az arc formáját is . Nem tudom mikor érdemes menni. És te hogy vagy? Te voltál már 4D-n?
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babához. Én voltam 18 hetesen is 4d-n, meg a múlt héten. 18 hetesen még teljesen látszott, egész alakban, de akkor még nem volt olyan babás, a legutóbb mikor voltunk meg is lepõdtünk mennyit változott, kis pufi-baba lett, még mindig jól lehet látni, de már nem fér bele teljes egészében a képbe. születéséig már csak hízni fog, a vonásai nemigen változnak. nagyon édes volt. Szerintem 25-30 hét között érdemes menni.
Szia én még tûrhetõen, csak nagyon meleg van és sokszor szédülök. Most meg beteg is vagyok, egy kis nátha. 4D-re most fogunk menni a 30 héten. Mozogni nem mozog napközben sokat, de estefelé vagy éjjel bepótolja a mozgást. Vagy ha nincs nagyon meleg, akkor meg se áll. Eddig még nagyon nem vetünk mink se semmit (ami megvan az a kiságy, babakocsi, kislányra ruhácskák, de ezeket mind örököltük a tesómtól). Ja még nem tudjuk mi lesz kislány vagy kisfiú, eddig mindig a popóját mutogatta :) Szeptember 4. vagyok kiírva. Boldog babavárást mindenkinek!!! 28+1 hkm
Szia 27hetes vagyok, szeptember 12-re vagyok kiírva de szerintem nem húzzuk addig.nekem mostanában nem nagyon dagad már a bokám, mondjuk muszáj voltam tenni annak érdekében.kislányom lessz, már vannak babaruháim és pont holnap megyünk vásárolni pár dolgot még kiságy és egy pár aproságot még.az én Biankám is elég mozgékony már, de nagyon melegben inkáb pihen õ is.már nagyon várjuk õt, gondolom más is igy van vele.

A laptopnak ha laptoptáskában van, s úgy az autó csomagtartóban egész nap, ha nagyon meleg van, süti a nap s felmelegszik a kocsi nem lesz baja?

Legjobb válasz: Nem tesz jót a mûanyag tárgyaknak a meleg meg a napfény,de laptop táskában nem lesz baja.

Nem tesz jót a mûanyag tárgyaknak a meleg meg a napfény, de laptop táskában nem lesz baja.
Semmi baja nem lesz.

Ha nagyon meleg van a szobában az miért árt a babának?

Nálunk 26-27 fok van nagy átlagban a lakásban, fázósak vagyunk, a meleget szeretjük. Viszont itt olvasom, hogy mindenkinél csak 20-23 fok van. Miért? Most akkor én ártok a babámnak mert melegebb van?

Legjobb válasz: megõrülnék 26-27 fokban, méár a23 is sok max 22 fok van, éjjel 18-20 nekem pl megfájdul a fejem egy túlfûtött lakásban a bökcsõhalál miatt sem jó túl melegben altatni

megõrülnék 26-27 fokban, méár a23 is sok max 22 fok van, éjjel 18-20 nekem pl megfájdul a fejem egy túlfûtött lakásban a bökcsõhalál miatt sem jó túl melegben altatni
Különösebben nem árt. Csak ezt szokja meg, és mindenhol máshol majd nem érzi jól magát. Vagy nem tudom. Gondolom Neked is fel kell venned néhány plusz réteget, ha bárhová elmész, különben fázol. Vagy otthon rövid gatyában és pólóban vagytok télen?
Nekünk a doki szigorúan felhívta a figyelmünket, hogy nem jó a babáknak, gyerekeknek a túl meleg mert a nyálkahártyának nemjó, könnyebben kap el felsõlégúti fertõzéseket! Csak magadból indulj ki, ha bemész a hidegrõl egy nagyon meleg lakásba el kezd folyni rögtön az orrod! Szóval a doki nekünk 20-21 fokot javasolt, persze fürdéskor lehet 23-24. Én ezt be is tartom pedig mi is nagyon szeretjük a meleget Apával!Mikor még nem született meg a kisfiúnk elõtte mi is egy szál rövid újjú polóban voltunk itthon.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor leviszem a hõfokot inkább 23-24 fokra. Ha ez neki jobb, én meg majd jobban felöltözök. :) Köszi a válaszokat.
Nálunk is 26 fok van ilyenkor, fûtésszezonban. Nem tudom szabályozni, max az ablakot nyitom ki, de éjjel nem nyitom a fejükre, hogy még huzat is érje kimelegedve. Így éjjel elég meleg van, és tény, hogy néha nehezebben, nyugtalanabbul alszanak. Cserébe nem kell vastag pizsit húzni, és nem aggódok, hogy fáznak/megfáznak. Napközben sokat szellõztetek és éjjel általában a szomszédos helységben nyitok ablakot, így is lehet valamennyire szabályozni a hõmérsékletet. Egyetértek azzal is, hogy így sajnos kevésbé ellenálló lesz a szervezetük, és érzékenyebbek a hidegre. A bölcsõhalál szerintem nem ide való téma, a túlmelegedés veszélye inkább akkor fenyegeti a babát, ha túlzottan be van bugyolálva. 27 foktól még nem fog hõgutát kapni.
Kedves Utolsó! Ez azért picit sántít, akkor az összes forróövi embernek el kéne pusztulnia bölcsõhalálban. Bocsánat, de az az érzésem, hogy szeretünk a bölcsõhalállal "dobálózni", pedig sajnos ez a szörnyûség még eléggé a kutatás szinten tart, nem tudják, mitõl alakul ki, csak felvetések vannak... Aztán, annak ellenére, hogy teljesen feleslegesnek tartom a 26 fokot mind felnõtt, mind gyerek számára (akár anyagi és energia szempontból is), de ha Kérdezõ pl. párásítja a lakást, és nem öltözteti/takarja túl a babát, akkor az eddig felsorolt negatívumokat kivédte. Nyáron is van ilyen meleg a lakásokban, sõt, kánikulában én már örülök, ha csak 27 fok van... Továbbá elõny lehet pl, hogy az újszülöttel jobban tud bõrkontaktusban lenni az anya, mert õ és a baba is szinte ruha nélkül bújhatnak össze.
én fázok 18-22 fokban. 24-25 fokban érzem jól magam, mivel azonban cserépkályha van, néha több is sikerül. Nincs baj, ha nem takargatjátok túl. Gyakrabban nyissátok ki 1-2 percre az ablakot. Én megzavarodnék, ha itthon hosszú ujjúban kellene házimunkát végezzek. EGész télen rövidujjúban szaladgálok.
Az a baj hogy ilyen melegbe nem lehet jól meglenni fõleg mint ha nyár lenne befülled a levegõ és akkor ott minden van. Nálunk nappal 20-22 fok van a lakásban az bõven elég, este meg kicsit jobban teszek a tûzre és akkor felviszem olyan 25 fokig a szoba hõmérsékletet hogy fürdetésnél ne fázzon meg.
Mikor mi kicsik voltunk a húgommal, folyton köhögtünk. Senki nem tudta, miért. Aztán az idõs háziorvos néni felvetette, hogy kicsit lejjebb kéne vinni a lakásban a hõmérsékletet. 20-22°C, és láss csodát, elmúlt ez a probléma, mint kiderült, semmi bajunk nem volt! Szóval pl. emiatt is.
http://erezdmagadotthon.hu/babaszoba/idealis-homerseklet-bab.. "A túlöltöztetés, a szoba túlfûtése egyáltalán nem jó a piciknek: a gyorsan kiszáradó nyálkahártya miatt könnyebben kapnak el légúti betegségeket, illetve lassabban gyógyulnak ki könnyebben kiszáradnak az izzadt testükön könnyebben alakul ki gomba nyûgösebbek, nehezen, felületesen alszanak a testükön – fõlg a nyakon és a háton – kis apró, piros pöttyök, ún. melegkiütések jelentkeznek lassabban alakul ki a változó hõmérséklethez való alkalmazkodóképességük (biztos ismersz ilyen a "legkisebb hideg megfújja, beteg lesz" gyerekeket) stb."
Én tuti megfagynék 18-20 fokban. Nálunk átlag 24 fok van napközben. Néha melegebb, mert fával fûtünk és azt nehéz szabályozni. Reggelre kb. 21 fokra hûl le a hõmérséklet. 7 hónapos a lányom, de még nem volt beteg sosem.

Nyáron ha nagyon meleg van leizzadom a sminkem mit csináljak?

Legjobb válasz: Ne használj sok sminket nyáron. Ha mégis problémás a bõröd és mindenképpen szeretnél alapozni, használj szinezett hidratáló krémet....vannak nagyon jók...sõt sok még védõfaktoros is. Mégéri beruházni egyre, mert használhatod egész nyáron. Meg vannak vízálló szempillaspirálok. Én ezeket szoktam használni nyáron.

Ne használj sok sminket nyáron. Ha mégis problémás a bõröd és mindenképpen szeretnél alapozni, használj szinezett hidratáló krémet....vannak nagyon jók...sõt sok még védõfaktoros is. Mégéri beruházni egyre, mert használhatod egész nyáron. Meg vannak vízálló szempillaspirálok. Én ezeket szoktam használni nyáron.
Mindig tarts a táskádban papírzsepit és elõre csomagolt sminklemosó kendõket és pár darab fülpiszkálót (a szem alá kenõdött smink eltüntetésére), hogy mindig fel tudd frissíteni a sminkedet.
szemsminknek meg ne használj nyáron ceruzát, inkább vizálló tust és szempudert. nyilán egy idõ után ezek is fakulnak, vagy kenõdhetnek ha egész nap kint vagy a napon, de sokkal jobban tart és könnyebb rendbe hozni, csak legyen nálad kistükör meg a cuccok azt annyi.
A kérdező hozzászólása: köszönö a tippeket :)
Nekem már mondták, hogy csukjam be a szemem és fujjam be hajlakkal mert az ugy megragad a smink...Állítólag bevált, de én még nem próbáltam
A kérdező hozzászólása: úúh elég durván hangzik :)

A felbontatlan UHT tejnek lesz valami baja, ha sokáig melegben van?

Reggel vásároltam, és véletlenül bent felejtettem az autómban, amire egész délután rátűzött a nap.

Legjobb válasz: Már én is jártam így és nem lett semmi baja.

Már én is jártam így és nem lett semmi baja.
Ezeket a tejeket nem kell hûteni, nekem is a meleg konyhában van lent a földön, csak kibontás után kell hûtõbe tenni.
Normális :) Tudod, kisebb felület kevesebb hõt ad le.
El sem lehet olvasni rendesen a kérdést.
Ez teljesen normális, mindenki így van vele. 1.nek igaza van!

A napkollektorokat le kell takarni ha nagyon meleg van?

Legjobb válasz: Miért takarnád le? Nálunk melegebb éghajlatokon is használnak napkollektort.

Miért takarnád le? Nálunk melegebb éghajlatokon is használnak napkollektort.
A kérdező hozzászólása: Azért, hogy ne forrjon fel benne a folyadék.
el van látva biztonsági berendezéssel.valamint a sok plussz hõt medencével lehet jól elnyeletni.de létezik nyitott rendszer, amiben csak akkor van víz ha melegíttetni akarsz.
Van rajta biztonsági szelep.
A kérdező hozzászólása: Már el is képzelte, ahogy prüszköl ki belõle a gõz. Utána meg töltik bele a drága folyadékot.
Igen, ha szükséges le lehet takarni. Ezáltal lényegesen csökken a kollektor felületre érkezõ közvetlen napsugárzás és általa a hõtermelés is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!