Találatok a következő kifejezésre: Ha a megtanulja a (61 db)

Nem árt neki, ha már megtanulja a betüket, számokat?

Kislányom, 6 éves nagycsoportos, ovis. Jöv? szeptemberben megy iskolába. Nem baj az, ha már megtanulja leírni a betüket számokat?

Legjobb válasz: Nekem 2 éves a kisfiam és 10-ig elszámol,és pl. felismeri az A és a C betût,pedig semmit nem erõltetek, csak egyszerûen ráragadt. Szerintem mindennek meg van az ideje,mindent megtanulnak a maga idejében.És persze sok függ az érdeklõdési körüktõl.Hogy késõbb származhat-e belõle hátrányuk???a beállítottságukon is múlik.

Nekem 2 éves a kisfiam és 10-ig elszámol, és pl. felismeri az A és a C betût, pedig semmit nem erõltetek, csak egyszerûen ráragadt. Szerintem mindennek meg van az ideje, mindent megtanulnak a maga idejében.És persze sok függ az érdeklõdési körüktõl.Hogy késõbb származhat-e belõle hátrányuk???a beállítottságukon is múlik.
Saját tapasztalat: én 5-6 évesen már olvastam, de semmi nem volt erõltetve, magam érdeklõdtem iránta és imádok olvasni azóta is. a számokkal pedig komoly hadilábon állok. azok sosem érdekeltek. én csak annyira emlékszem, hogy különösebben nem unatkoztam, de elsõk között iratkozhattam be a könyvtárba (ez nálunk szabályozva volt a suliban, aki nem tud olvasni, be sem tehette a lábát). azt hiszem, heten voltunk, akik már óvodában tanulgattuk a betûket, de nálam nem szülõi késztetés volt, hanem belsõ, õk meg partnerek voltak benne. azt nem tudom, hogy azért nem unatkoztam, mert külön feladatot kaptam, míg a többiek olvastak vagy azért nem, mert ugye más módszerrel tanultunk a suliban (szóképolvasás volt) és ezért más aspektusból érdekelt a dolog. szóval ebben nehéz okosnak lenni. erõltetni biztos nem kell, de ha õ kérdez... nem tudom
Szerintem "problema" lesz a kicsiddel emiatt. Nagyon fog unatkozni, nem igazan lesz motivalva az iskolaban. A tobbi gyermeknek sikerelmenye lesz, o lehet majd "beszol", "lenezi" a tobbi gyerkocot, stb. Nekem meg csak masfel eves, de ezen en is sokat gondolkodom. En is szeretnem, ha mar felismerne a nagy nyomtatott betuket, de, az sem jo, ha elveszem tole az iskolaban valo tanulas oromet. Majd meg irj vissza, hogy mire jutottatok, mert ez nagyon jo kerdes volt. Remelem sokan irnak majd.
A kérdező hozzászólása: Ebbe igazad lehet, kíváncsi leszek, milyen vélemény lesz még!:)
Én is úgy mentem már iskolába, hogy ismertem a betûket, számokat. Hátrányom nem igen volt belõle, inkább csak az elõnyeit élveztem, hogy amíg más a házi feladattal küszködött, addig én játszhattam. Soha nem eröltették a szüleim, sõt. Én sem fogom a saját gyerekemnek eröltetni, de ha kérdezni fog, én válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Jó volt olvasni az eddigi hozzászólásokat. A kislányomat ugyan érdeklik, a számok, és a betûk, de úgy gondolom nem fogok ezzel foglalkozni, inkább mással törödöm. Amúgy, nagyon öálló kislány, sokat dícsérik az oviban, viszont iszonyú rossz, és nagyon akaratos. A csoportjában, állítólag van olyan gyerek is aki már tud olvasni. Én eddig úgy gondoltam, hogy a gyerekem azért megy iskolába, hogy ott megtanulja. Kicsit szégyeltem magam, mikor a szomszéd kislány felismerte a betûket, az én lányom pedig nem. De úgy gondolom egy nagycsoportos ovisnak, nem ezzel kell foglalkoznia. Játszon még amíg teheti.....:)
ne haragudj h írok , de ez engem is érdekelne..mert pont így tervezem én is.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom te is most fogsz érettségizni, hogyan készülsz? Nagyon durva, hogy már csak 17 sulis nap, kezdek parázni!!!
Nem nehéz a középszint Meg lehet egy négyest csinálni

Ha németből átvesszük (minden szót és nyelvtani szabályt megtanulok) a Start 1-et tanár segítségével akkor?

alapvet? dolgokat tudni fogok? Pl. ha osztálykirándulás alkalmával mondjuk kimegyünk Ausztriába, akkor ha eltévednék tudok útbaigazítást kérni, vagy egy kajáldában elmondani, hogy mit szeretnék, stb?

Legjobb válasz: Ha rendesen megtanulsz mindent akkor igen.

Ha rendesen megtanulsz mindent akkor igen.


Ha kimegyek norvégiába mennyi idő még megtanulom a nyelvet?

Legjobb válasz: 1 év alatt majdnem középfok.

1 év alatt majdnem középfok.
személyfüggõ ha n agyon szorgalmas vagy és fõ profilban csinálod (lényegében egész nap könyv + rádió + TV + mindennapi kommunikáció), akkor egy év alatt nagyon magas szintre juthatsz (különösen ha már van gyakorlatod a saját erõre alapozott nyelvtanulásban)
Hacsak nem remetének mész ki, akkor egészen biztosan anyanyelvi szint közelében leszel belõle 1 év alatt.
Mert a helyiekkel akkor angolul fog tarsalogni. Ha nem tud, akkor jobb esellyel fog norvegul beszelni mivel az angolra semikor semmilyen korulmeny kozott nem szamithat, ergo a helyi nyelvre lesz utalva...
En meg tapasztalatbol beszelek...
szerintem ez csak elhatározás kérdése :)
Utolsó: Miért tart több ideig a tanulás, ha tud angolul?
Ha tudsz angolul akkor 2-4 ev. Ha nem, akkor talan 1-2 ev. 1 ev nem eleg, hogy magas szinten beszelj, de addigra mar a legtobb dolgot meg fogod erteni es kommunikalni is fogsz tudni.
Hát sajnos azt mi nem tudhatjuk, hogy neked mennyi idõ, mert csak te érzed hogy mennyire megy. Ha még el se kezdted, akkor 1-2 év is lehet. Sok minden kell ahhoz hogy legalább középfokon tudj egy nyelvet.
Én fél év alatt jutottam el olyan szintre, hogy felvettek norvég egyetemre, norvég képzésre. Mondjuk elõtte tanultam svédül pár hónapi Mo-n, illetve németül is jól tudok.
igen, mozgásfejlõdés miatt.
Nálunk is ilyen gyors volt a mozgásfejlõdés.Azóta éjszaka 1, 5-2 óránként felébred.Nappal 2*20 percet alszik:(
Nem is kicsit!
A kérdező hozzászólása: és visszaáll még a rend?
Nagyon remélem!!Nálunk egy hónapja tart és már teljesen kivagyok:(

Mit gondoltok van rá esély, hogy ha a 3 papagájommal külön-külön foglalkozom akkor megtanulnak beszélni?

2 hullámos és egy nimfa

Legjobb válasz: Ezek nem olyan fajta papagájok, amelyek tudnak "beszélni". http://www.haziallat.hu/madar/gondozas/beszelo-papagaj-melyi..

Ezek nem olyan fajta papagájok, amelyek tudnak "beszélni". http://www.haziallat.hu/madar/gondozas/beszelo-papagaj-melyi..
A kérdező hozzászólása: hogyne lennének azok?:O:O dehogyis nem!!!!!!
Az én hullámos papagájom elég jól megtanulta a hangutánzást, szerencsétlennek ez lett a veszte:) Egy idõ után annyit beszélt, hogy éjszaka is csak mondta és mondta...végül elajándékoztam egy tenyésztõnek. Azt mondta, hogy kb. 1 évig kivehetõ volt az õ beszéde a többiek csiripelése mellett. Szerintem nem fogod tudni megtanítani õket a hangutánzásra, ha hárman vannak. Elõtte nekem is volt egy párom, de azok csak egymással voltak elfoglalva, emiatt nem is lehetett õket kézhez szoktatni.
Nem fog sikerülni... Nekem két Arapapagájom van, folyékonyan beszélnek, de nem mindig hajlandóak válaszolni...
ha éjjel nappal tanítod õket akkor igen! JA A PAPAGÁJOK NEM TUDNAK BESZÉLNI, EGYIK FAJTA SEM, MERT A PAPAGÁLYOK CSAK HANGOT UTÁNOZNI KÉPESEK, VAGYIS HA AEGY PAPAGÁLYNAK SOKSZOR ELMONDASZ egy szót akkor azt megjegyzi! még valami, a tudósok bebizonyították hogy egy papagálynak az agya ugyanolyan teljesítménnyel bír, mint egy 5 éves gyereknek!

Ha folyékonyan megtanulok angolul és kimegyek amerikába és pl elmegyek egy meghallgatásra van rá esély h megkapjak egy zserepet egyáltalán belehet igy kerülni a szakmába ha nincs hires rokonom odakint?

Az iskolába szoktak rendezni versmondokat ésott a nyelvtanár midnig mondja h nagyon jó vagyok van mikor a "hideg is kirázza".ELég buta kérdés és tudom hogy vannak oylanok akik azt mondják hülye kis qwa meg ezek de én ezt komolyan akarom és nem csak a reflektorok miatt.Egyszer?en ezt akarom csináni, szinész akarok lennimár kiskorom óta. És ha már irtam a nyelvet ha van itt szolnokon angol nyelvtanár aki olcson tudna esetleg válalni nyárra annak nagyon örülnék. =) Köszi inden használhatóválaszt.

Legjobb válasz: Olvass sokat, megtanulsz helyesen írni... addig szerintem felejtsd el a mûvészeti pályát. Egyébként valami amcsi filmes szakszervezet miatt beszélõs szerepet nem nagyon kaphat minden sehonnai külföldi wannabe celebkezdemény.

Olvass sokat, megtanulsz helyesen írni... addig szerintem felejtsd el a mûvészeti pályát. Egyébként valami amcsi filmes szakszervezet miatt beszélõs szerepet nem nagyon kaphat minden sehonnai külföldi wannabe celebkezdemény.
Azért látom nem sok alázat szorult beléd a szakma iránt. Ha te "azt már nem" alapon nem lennél statiszta... Elhiheted, rengeteg amerikai sztár van, aki valaha így kezdte.
en eddig csak szinhazban szineszkedtem, de rajottem , hogy az nem valo nekem , sokkal inkabb a filmek..pont ma megyek egy castingra:) nagyon jol tudok angolul, es amcsi, illetve brit akcentussal is tudok beszelni, de hidd el ez nem mindig eleg...el kell jutnod valameddig, hogy kulfoldon is lehessen eselyed..szoval mindenkeppen magyarorszagon kezdj el valamit... menj el egy-ket ugynokseghez, regisztralj naluk, es hidd el a legtobben statisztakent kezdjuk... aztan johetnek majd csak a kisebb nagyobb szerepek...:) amugyis mostanaban rengeteg hollywoodi produkciot itt forgatnak, van egy uj nagy studio budapesten, amerikai filmesek epitettek, es tenyleg hatalmas, mar most rengeteget fektettek bele, szoval... :)
Kaphatsz szerepet, csak nem olyan filmekben vagy darabokban, amiket a moziban majd adni fognak. A szerep alatt pedig leginkább statisztát kell érteni, ami pedig szerintem nem a szíved vágya. Ha színész szeretnél lenni, akkor azt itthon tudod kivitelezni, itt van esélyed, ha tehetséges vagy, bár színházaknál fõleg, itthon ugye nincs olyan a filmszakma...
A kérdező hozzászólása: Lehet hogyc saké n vagyok igy, de én annyira tálom hogy agyarországon születtem..It semmit sem lehet megvalósitani! minden csak amerikában van. Akkor lehet hogy maradok a fodrásznál. De olyanok nincsenek hogy például feltesznek egy hirdetést hogy erre emg erre keresünk egy lányt aki a legjobb az kap egy lehetõséget hogy hires filmszinséz legyen.?
A kérdező hozzászólása: AA sstatiszta az az amikor egy 2 mp-re szerepelhetsz egy filmbe de aazt sem tudják h ki i vagy mert pl. egy dömegbõl kell egyet megszemélyesítened? Hát az tényleg, nem leszek báb..azt már nem..
A kérdező hozzászólása: dömeg-tömeg
Sok szerencse is kozbe jar. Sokat csak epp ugy "fedeztek" fel. Ambicio, kitrtas is kell. Ott mozgj, ahol eppen filmezxnek, vagy m.O.- vagy eppen Amerikaban. Nagyon nagyon angol tudas nem kell, mert ha eppen te kellesz, akkor megtanitanak, bemagolod. Meg az akszentus sem szamit, sokszor eppen olyant kereshetnek. ZU.S-ben imadjak a magyarokat. zNe felejsd, Mr Fox magyar volt, magyarok kezdtek an amerikai film industrit. Legyen agent-ed, ismerkedj emberekkel, forogj a labas kozepen. Sok szerencset kivanok az almaidhoz!
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm szépen(:

Ha a baba megtanulja a babajeleket, később fog elkezdeni beszélni?

Legjobb válasz: Szerintem igen mert könnyebbnek találja elmutogatni mint mondani. Ha már tud beszélni utánna fogok én is tanitani neki.

Szerintem igen mert könnyebbnek találja elmutogatni mint mondani. Ha már tud beszélni utánna fogok én is tanitani neki.
Szerintem is késõbb: a férjem 4 éves koráig (!!!) nem beszélt, mert mindent nagyszerûen elmutogatott...azt a tanácsot kapták a szülei, h ne figyeljenek rá, ezzel kényszerítik, h beszéljen. attól kezdve egész mondatokban beszél:D most pedig kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezõ középiskolai tanár :D
hát sehogy.
Pedig könnyedén be lehet tanítani nekik. Az enyémek tudnak pacsit adni, forogni, agility-zni, stb. Keríts egy deguzós helyet, pl. egy szobát, ahol elengedheted õket úgy, hogy nincs semmi rájuk mérgezõ dolog, amit megrághatnak. Fontos, hogy ismerjék a helyet, tehát ne elõször járjanak ott. Emellett kell nekik jutalomfalat. Én a régi tápjukat használom, mert megmaradt belõle több kiló, finom is, és nem is egészségtelen. (Pepe, Panzi, Yoyo degutáp még jutalomnak sem jó!) Lehet még szójagranulátum vagy kisebb borsószirom is jutalomfalat, nem tudom, mit szeret a te degud. Adj neki több jutalomfalatot kezdetnek, mindenféle elvárás nélkül, hogy megtanulja, nálad ott vannak a finom falatok. Utána hagyd abba, és várd meg, amíg egy kicsit elmegy tõled. Akkor mondd ki a nevét, esetleg még cuppoghatsz is hozzá, a lényeg, hogy lássa, hogy hívod. (mindenféle tanítás nélkül fel tudja ismerni a hívást) Ha odajön hozzád, akkor odaadod a jutalomfalatot. Ezt játszd el többször, hamar belejön, és pár alkalom után elég lesz csak a nevét mondanod. (tehát ne cuppogj, ne mozdulj, stb., csak a nevét mondd ki normális hangerõvel) Ha nem jött oda, akkor húzd el a jutalomfalatot az orra elõtt, és azzal "csalogasd" magadhoz. Ha odaért hozzád, akkor megkaphatja, ezután pedig megint várd meg, hogy kicsit távolabb menjen, és próbálkozz újra. Még a legbambább degu is megérti, ha ezt eljátszod vele párszor ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Ha kocogtatsz valamit a körmöddel oda jön, hogy megnézze, mit találtál. Mond közben a nevét, és gyorsan megtanulja. Egymás nevét is tudni szokták, és csak az tûnik el az ágy alatt, amelyiket letolod, a többi az öledben vakarózik tovább. :)

Történelem középszintű érettségihez elegendő, ha megtanulom a 24 alap tételt, mármint írásbelire is?

Még van 2 évem a gimnáziumban, és szeretnék időben elkezdeni felkészülni, de a tanáraim nem túl segítőkészek. Szóval elég ha azokat megtanulom, vagy más is lehet az írásbeliben? Mit ajánlotok? Előre is köszönöm a segítséget. :)

Legjobb válasz: Minek akarsz ennyire elõre tanulni? 2 év alatt elég sok részletet el tudsz felejteni. Plusz azért a középszint nem akkora durranás. Mindig hármas voltam történelembõl (utáltam is), de 78%-ot valahogy csak összehordtam tavaly. Ha te jó vagy töribõl és érdekel is a dolog, akkor elég jóra meg tudod írni (elõre tanulás nélkül).

Minek akarsz ennyire elõre tanulni? 2 év alatt elég sok részletet el tudsz felejteni. Plusz azért a középszint nem akkora durranás. Mindig hármas voltam történelembõl (utáltam is), de 78%-ot valahogy csak összehordtam tavaly. Ha te jó vagy töribõl és érdekel is a dolog, akkor elég jóra meg tudod írni (elõre tanulás nélkül).
Ne stréberkedj tesó!
írásbelire 120 tétel van... :DDD
Igen, ha mindig figyeltél az órákon 4 év alatt.
Két évvel elõre teljesen felesleges, elég ha azt megtanulod ami a suliba kell, ráadásul nagy részét a követelménynek még el se mondta a tanár (gondolom nem fejeztétek be a 4 éves töri anyagot 2 év alatt), úgy meg sokkal nehezebb. Ennyire elõre tanulni tényleg felesleges, tanuld meg ami a suliba kell és kész.
Ne tanuljál, csak vázlatoljál! Majd a megírd vázlataidat rakd el 12. év végéig a szekrényed leghátuljába, aztán érettségi elõtt örüljél, hogy már csak tanulnod kell, és nem írnod. :) Ha fel akarsz készülni, akkor szerintem így a jó.
Legfeljebb abból érdemes csak vázlatot készítened, amit már vettetek (elsõben, másodikban)- Sztem
Vagy hány osztályosba jársz? Mindenképp abból érdemes (jelenleg) csak vázlatot készítened, amit már vettettek- Mondjuk két év anyagából már lehet


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!