Találatok a következő kifejezésre: Ha a megtanulja (61 db)

ne haragudj h írok , de ez engem is érdekelne..mert pont így tervezem én is.
A kérdező hozzászólása: Akkor gondolom te is most fogsz érettségizni, hogyan készülsz? Nagyon durva, hogy már csak 17 sulis nap, kezdek parázni!!!
Nem nehéz a középszint Meg lehet egy négyest csinálni

Nem árt neki, ha már megtanulja a betüket, számokat?

Kislányom, 6 éves nagycsoportos, ovis. Jöv? szeptemberben megy iskolába. Nem baj az, ha már megtanulja leírni a betüket számokat?

Legjobb válasz: Nekem 2 éves a kisfiam és 10-ig elszámol,és pl. felismeri az A és a C betût,pedig semmit nem erõltetek, csak egyszerûen ráragadt. Szerintem mindennek meg van az ideje,mindent megtanulnak a maga idejében.És persze sok függ az érdeklõdési körüktõl.Hogy késõbb származhat-e belõle hátrányuk???a beállítottságukon is múlik.

Nekem 2 éves a kisfiam és 10-ig elszámol, és pl. felismeri az A és a C betût, pedig semmit nem erõltetek, csak egyszerûen ráragadt. Szerintem mindennek meg van az ideje, mindent megtanulnak a maga idejében.És persze sok függ az érdeklõdési körüktõl.Hogy késõbb származhat-e belõle hátrányuk???a beállítottságukon is múlik.
Saját tapasztalat: én 5-6 évesen már olvastam, de semmi nem volt erõltetve, magam érdeklõdtem iránta és imádok olvasni azóta is. a számokkal pedig komoly hadilábon állok. azok sosem érdekeltek. én csak annyira emlékszem, hogy különösebben nem unatkoztam, de elsõk között iratkozhattam be a könyvtárba (ez nálunk szabályozva volt a suliban, aki nem tud olvasni, be sem tehette a lábát). azt hiszem, heten voltunk, akik már óvodában tanulgattuk a betûket, de nálam nem szülõi késztetés volt, hanem belsõ, õk meg partnerek voltak benne. azt nem tudom, hogy azért nem unatkoztam, mert külön feladatot kaptam, míg a többiek olvastak vagy azért nem, mert ugye más módszerrel tanultunk a suliban (szóképolvasás volt) és ezért más aspektusból érdekelt a dolog. szóval ebben nehéz okosnak lenni. erõltetni biztos nem kell, de ha õ kérdez... nem tudom
Szerintem "problema" lesz a kicsiddel emiatt. Nagyon fog unatkozni, nem igazan lesz motivalva az iskolaban. A tobbi gyermeknek sikerelmenye lesz, o lehet majd "beszol", "lenezi" a tobbi gyerkocot, stb. Nekem meg csak masfel eves, de ezen en is sokat gondolkodom. En is szeretnem, ha mar felismerne a nagy nyomtatott betuket, de, az sem jo, ha elveszem tole az iskolaban valo tanulas oromet. Majd meg irj vissza, hogy mire jutottatok, mert ez nagyon jo kerdes volt. Remelem sokan irnak majd.
A kérdező hozzászólása: Ebbe igazad lehet, kíváncsi leszek, milyen vélemény lesz még!:)
Én is úgy mentem már iskolába, hogy ismertem a betûket, számokat. Hátrányom nem igen volt belõle, inkább csak az elõnyeit élveztem, hogy amíg más a házi feladattal küszködött, addig én játszhattam. Soha nem eröltették a szüleim, sõt. Én sem fogom a saját gyerekemnek eröltetni, de ha kérdezni fog, én válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Jó volt olvasni az eddigi hozzászólásokat. A kislányomat ugyan érdeklik, a számok, és a betûk, de úgy gondolom nem fogok ezzel foglalkozni, inkább mással törödöm. Amúgy, nagyon öálló kislány, sokat dícsérik az oviban, viszont iszonyú rossz, és nagyon akaratos. A csoportjában, állítólag van olyan gyerek is aki már tud olvasni. Én eddig úgy gondoltam, hogy a gyerekem azért megy iskolába, hogy ott megtanulja. Kicsit szégyeltem magam, mikor a szomszéd kislány felismerte a betûket, az én lányom pedig nem. De úgy gondolom egy nagycsoportos ovisnak, nem ezzel kell foglalkoznia. Játszon még amíg teheti.....:)
igen, mozgásfejlõdés miatt.
Nálunk is ilyen gyors volt a mozgásfejlõdés.Azóta éjszaka 1, 5-2 óránként felébred.Nappal 2*20 percet alszik:(
Nem is kicsit!
A kérdező hozzászólása: és visszaáll még a rend?
Nagyon remélem!!Nálunk egy hónapja tart és már teljesen kivagyok:(


Mit gondoltok van rá esély, hogy ha a 3 papagájommal külön-külön foglalkozom akkor megtanulnak beszélni?

2 hullámos és egy nimfa

Legjobb válasz: Ezek nem olyan fajta papagájok, amelyek tudnak "beszélni". http://www.haziallat.hu/madar/gondozas/beszelo-papagaj-melyi..

Ezek nem olyan fajta papagájok, amelyek tudnak "beszélni". http://www.haziallat.hu/madar/gondozas/beszelo-papagaj-melyi..
A kérdező hozzászólása: hogyne lennének azok?:O:O dehogyis nem!!!!!!
Az én hullámos papagájom elég jól megtanulta a hangutánzást, szerencsétlennek ez lett a veszte:) Egy idõ után annyit beszélt, hogy éjszaka is csak mondta és mondta...végül elajándékoztam egy tenyésztõnek. Azt mondta, hogy kb. 1 évig kivehetõ volt az õ beszéde a többiek csiripelése mellett. Szerintem nem fogod tudni megtanítani õket a hangutánzásra, ha hárman vannak. Elõtte nekem is volt egy párom, de azok csak egymással voltak elfoglalva, emiatt nem is lehetett õket kézhez szoktatni.
Nem fog sikerülni... Nekem két Arapapagájom van, folyékonyan beszélnek, de nem mindig hajlandóak válaszolni...
ha éjjel nappal tanítod õket akkor igen! JA A PAPAGÁJOK NEM TUDNAK BESZÉLNI, EGYIK FAJTA SEM, MERT A PAPAGÁLYOK CSAK HANGOT UTÁNOZNI KÉPESEK, VAGYIS HA AEGY PAPAGÁLYNAK SOKSZOR ELMONDASZ egy szót akkor azt megjegyzi! még valami, a tudósok bebizonyították hogy egy papagálynak az agya ugyanolyan teljesítménnyel bír, mint egy 5 éves gyereknek!

Ha folyékonyan megtanulok angolul és kimegyek amerikába és pl elmegyek egy meghallgatásra van rá esély h megkapjak egy zserepet egyáltalán belehet igy kerülni a szakmába ha nincs hires rokonom odakint?

Az iskolába szoktak rendezni versmondokat ésott a nyelvtanár midnig mondja h nagyon jó vagyok van mikor a "hideg is kirázza".ELég buta kérdés és tudom hogy vannak oylanok akik azt mondják hülye kis qwa meg ezek de én ezt komolyan akarom és nem csak a reflektorok miatt.Egyszer?en ezt akarom csináni, szinész akarok lennimár kiskorom óta. És ha már irtam a nyelvet ha van itt szolnokon angol nyelvtanár aki olcson tudna esetleg válalni nyárra annak nagyon örülnék. =) Köszi inden használhatóválaszt.

Legjobb válasz: Olvass sokat, megtanulsz helyesen írni... addig szerintem felejtsd el a mûvészeti pályát. Egyébként valami amcsi filmes szakszervezet miatt beszélõs szerepet nem nagyon kaphat minden sehonnai külföldi wannabe celebkezdemény.

Olvass sokat, megtanulsz helyesen írni... addig szerintem felejtsd el a mûvészeti pályát. Egyébként valami amcsi filmes szakszervezet miatt beszélõs szerepet nem nagyon kaphat minden sehonnai külföldi wannabe celebkezdemény.
Azért látom nem sok alázat szorult beléd a szakma iránt. Ha te "azt már nem" alapon nem lennél statiszta... Elhiheted, rengeteg amerikai sztár van, aki valaha így kezdte.
en eddig csak szinhazban szineszkedtem, de rajottem , hogy az nem valo nekem , sokkal inkabb a filmek..pont ma megyek egy castingra:) nagyon jol tudok angolul, es amcsi, illetve brit akcentussal is tudok beszelni, de hidd el ez nem mindig eleg...el kell jutnod valameddig, hogy kulfoldon is lehessen eselyed..szoval mindenkeppen magyarorszagon kezdj el valamit... menj el egy-ket ugynokseghez, regisztralj naluk, es hidd el a legtobben statisztakent kezdjuk... aztan johetnek majd csak a kisebb nagyobb szerepek...:) amugyis mostanaban rengeteg hollywoodi produkciot itt forgatnak, van egy uj nagy studio budapesten, amerikai filmesek epitettek, es tenyleg hatalmas, mar most rengeteget fektettek bele, szoval... :)
Kaphatsz szerepet, csak nem olyan filmekben vagy darabokban, amiket a moziban majd adni fognak. A szerep alatt pedig leginkább statisztát kell érteni, ami pedig szerintem nem a szíved vágya. Ha színész szeretnél lenni, akkor azt itthon tudod kivitelezni, itt van esélyed, ha tehetséges vagy, bár színházaknál fõleg, itthon ugye nincs olyan a filmszakma...
A kérdező hozzászólása: Lehet hogyc saké n vagyok igy, de én annyira tálom hogy agyarországon születtem..It semmit sem lehet megvalósitani! minden csak amerikában van. Akkor lehet hogy maradok a fodrásznál. De olyanok nincsenek hogy például feltesznek egy hirdetést hogy erre emg erre keresünk egy lányt aki a legjobb az kap egy lehetõséget hogy hires filmszinséz legyen.?
A kérdező hozzászólása: AA sstatiszta az az amikor egy 2 mp-re szerepelhetsz egy filmbe de aazt sem tudják h ki i vagy mert pl. egy dömegbõl kell egyet megszemélyesítened? Hát az tényleg, nem leszek báb..azt már nem..
A kérdező hozzászólása: dömeg-tömeg
Sok szerencse is kozbe jar. Sokat csak epp ugy "fedeztek" fel. Ambicio, kitrtas is kell. Ott mozgj, ahol eppen filmezxnek, vagy m.O.- vagy eppen Amerikaban. Nagyon nagyon angol tudas nem kell, mert ha eppen te kellesz, akkor megtanitanak, bemagolod. Meg az akszentus sem szamit, sokszor eppen olyant kereshetnek. ZU.S-ben imadjak a magyarokat. zNe felejsd, Mr Fox magyar volt, magyarok kezdtek an amerikai film industrit. Legyen agent-ed, ismerkedj emberekkel, forogj a labas kozepen. Sok szerencset kivanok az almaidhoz!
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm szépen(:

Ha a baba megtanulja a babajeleket, később fog elkezdeni beszélni?

Legjobb válasz: Szerintem igen mert könnyebbnek találja elmutogatni mint mondani. Ha már tud beszélni utánna fogok én is tanitani neki.

Szerintem igen mert könnyebbnek találja elmutogatni mint mondani. Ha már tud beszélni utánna fogok én is tanitani neki.
Szerintem is késõbb: a férjem 4 éves koráig (!!!) nem beszélt, mert mindent nagyszerûen elmutogatott...azt a tanácsot kapták a szülei, h ne figyeljenek rá, ezzel kényszerítik, h beszéljen. attól kezdve egész mondatokban beszél:D most pedig kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezõ középiskolai tanár :D

Magyar szóbelinél ha a 3 oldalas tételből 1 oldalt megtanulok és azt gördülékenyen elmondom megvan a kettes?

Ugye 10%-nak kell meglenni, a fentiek alapján amit írtam úgy meglehet a 10%?

Legjobb válasz: Lesz egy rakás forrás, ami alapján akkor is összehozod a minimumot, ha bele se néztél a tételbe. Ha elmondod az elejét, aztán megakadsz, akkor biztos kérdezgetni fognak, nem hagyják, hogy csak a minimumra hajts!

Lesz egy rakás forrás, ami alapján akkor is összehozod a minimumot, ha bele se néztél a tételbe. Ha elmondod az elejét, aztán megakadsz, akkor biztos kérdezgetni fognak, nem hagyják, hogy csak a minimumra hajts!
Körülbelül (Csak nem lett annyira rossz az írásbelid)

Mit lehet tenni, ha a stressz miatt nem jutnak eszembe a megtanult dolgok, illetve nem is tudok tanulni?

Legjobb válasz: Sajnos én is ezzel a problémával küzdök, engem is érdekelne a válasz :(

Sajnos én is ezzel a problémával küzdök, engem is érdekelne a válasz :(
engem annó 3 év után kidobott a barátom egy mindent eldöntõ vizsga elõtt, és akkor valahogy annyira lesz.rtam az egészet, hogy magam is meglepõdtem. Kaptam egy kegyelemkettest és soha többé nem izgultam, pedig elõtte én is nagyon stresszeltem. Rá kellett jönnöm, hogy nem ez a lényeg az életben. (amúgy végig jó tanuló voltam) de lehet, hogy elég egyszer megbukni abból, amibõl a legkönnyebben tudsz UV-zni...

Ha a baba megtanult már hasra fordulni mennyi idő míg kúszni kezd? Vagy ez a kettő nem függ össze?

Legjobb válasz: nem hiszem. enyém az átlaghoz képest késõn, pont 5 hónaposan fordult a babám, viszont az átlagnál jóval korábban kúszott, 5 hónaposan és 3 naposan :)

nem hiszem. enyém az átlaghoz képest késõn, pont 5 hónaposan fordult a babám, viszont az átlagnál jóval korábban kúszott, 5 hónaposan és 3 naposan :)
Nálunk kb. 3 hét telt el a két mozgás közt.
Ezt nem lehet megjósolni. Attól függ mikor jön rá, hogy ilyet is tud... Még az is lehet, hogy a kúszás teljesen kimarad, és egybõl mászni fog. Vagy sokáig csak forog, aztán elkezd kúszni és sokáig csak kúszik, nem mászik. Szóval sok a variáció. Gyerekfüggõ...
Nálunk kimaradt a kúszás. 4 hónaposan fordult hátról hasra 2 hét múlva kutyázott, azzal valahogy ugrálva haladt, 5, 5 hónaposan már mászott.
4 hónaposan fordult hasra a fiam, és 9 hónaposan kezdett el kúszni.

Balkezes gyereknek mi a jobb: ha egyből balkezes ollóval tanul meg vágni, vagy ha előbb megtanulja jobb kezessel?

A második verziót tanálcsolták, mert így kés?bb, ha nem lesz kéznél balkezes olló, akkor sem fog kétségbe esni. Ez tényleg így van?

Legjobb válasz: Ha gondold, vegyél neki balkezes ollót, mert hát te is a jobbkezessel tudsz jól vágni, balkezessel nehezen boldogulnál. A balkezes gyerek a jobbkezes ollónnál a másik oldalról látja a vágni való dolgot, tehát az olló éle pont eltakarja. Próbáld csak ki, hogy a másik kezedbe fogod az ollót, és egy vonal mentén akarsz vágni. Nem fogod látni a vonalat, csak emlékezetbõl fogod tudni, hogy hol van. Ezért jó, ha van balkezes ollója. Késõbb ráér megtanulni a jobbkezes olló használatát, de amígy pici, hadd vágjon olyannal, ami neki kényelmes és amivel szépen tud vágni.

Ha gondold, vegyél neki balkezes ollót, mert hát te is a jobbkezessel tudsz jól vágni, balkezessel nehezen boldogulnál. A balkezes gyerek a jobbkezes ollónnál a másik oldalról látja a vágni való dolgot, tehát az olló éle pont eltakarja. Próbáld csak ki, hogy a másik kezedbe fogod az ollót, és egy vonal mentén akarsz vágni. Nem fogod látni a vonalat, csak emlékezetbõl fogod tudni, hogy hol van. Ezért jó, ha van balkezes ollója. Késõbb ráér megtanulni a jobbkezes olló használatát, de amígy pici, hadd vágjon olyannal, ami neki kényelmes és amivel szépen tud vágni.
Én balkezes vagyok és még nem is használtam balkezes ollót. Szerintem nem kell egybõl mindenbõl balkezes dolgokat venni, megoldjuk mi jobbkezessel is... azt vesszük természetesnek :) Nem baj, ha egyáltalán nem használunk balkezes dolgokat, lehet hogy egy kicsivel másabb, de ha egész életében jobbkezes dolgokat fog használni, akkor az lesz neki a természetes és nem lesz belõle problémája.
Szerintem is megtaníthatod egy jobb kezes ollóval is bal kézzel vágni. Legalább hozzá lesz szokva. De elmondok egy példát. Egyik osztálytársam pici korában bal kezes lett volna, de átszoktatták a jobb kezére, így most mindent jobb kézzel csinál már, pl. jobb kézzel ír, de sajnos RETTENTÕ csúnyán. Úgyhogy... be lehet zavarni ezzel a két agyféltekét.
Szia. Én is bal kezes vagyok.Akartak kiskoromban jobb ke´zre szoktatni írni, de nem sikerült, e´s rettentö csúnyán is írtam.Végül is írok mindke´t kezemmel, de a balt használom.Amúgy mindent a jobb kezemmel csinálok, kivéve a kenyér szeletele´st. nyugodtam adj a gyereked kezébe job kezes ollot, ugyan úgy fogja használni mint a jobb kezesek.
Szerintem tökéletes lesz neki a jobb kezes olló. Én balkezes vagyok, 17éves lány és sosem volt gondom a jobbkezes dolgokkal, már az lenne furcsa ha balkezes dolgaim lennének :) Ugyanúgy lehet vágni szerintem a jobb kezessel mint a balkezessel, mondjuk picit kényelmetlen nekem a jobb, de akkoriscélnak megfelel :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!