Találatok a következő kifejezésre: Ha a megszünik januárban, (10 db)

10 hónapos a babám megszűnt a munkaviszonyom januárban, ha szeretnénk második babát mondjuk még a kisfiam be nem tölti a 2 évet, akkor mennyi pénzt és honnan (Államkincstár) fogok kapni?

Legjobb válasz: köszi bár nekem ez igy kicsit "kínai" de akkor finoman szólva lófüttyöt kapunk? azt a tizen huszon ezer forintot??????

A kérdező hozzászólása: köszi bár nekem ez igy kicsit "kínai" de akkor finoman szólva lófüttyöt kapunk? azt a tizen huszon ezer forintot??????
Sajnos úgy néz ki :-( Tgyást talán tudunk igényelni, de gyedet nem :-( Azért ha aktuális lesz akkor mindenképpen bemegyek a tb-be hátha tudnak mondani valami pozitívat :-)
Passzív gyedet fogsz kapni, amit nem lehet továbbvinni. A következõ baba születése elõtt újból össze kell szedni legalább 365 nap munkaviszonyt. Tgyás esetleg járhat, de gyed nem jár, ha passzív gyed alatt szülsz, csak gyes. Ha esetleg így alakulna, akkor az elsõ babádnál ne mond le a gyedet, csak ha betöltötte a 2. évét akkor igényeld meg a 2. gyerek után a gyest.

Hogyan leszek jogosúlt a t. gyás-ra és gyed-re, , ha a munkaviszonyom megszünik 9. hó 30. -án, , de viszont 2010. 01.10-től határozott munkaszerződéssel dolgozom? A babánk januárban érkezik!

Legjobb válasz: Sehogy. Mindkettõ feltétele, hogy a gyermek születésekor meglegyen a munkavállalói biztosítotti jogviszonyod. Neked ez szeptemberig lesz. Bár állítólag regisztrált munkanélküliként is jogosult lehetsz rá.

Sehogy. Mindkettõ feltétele, hogy a gyermek születésekor meglegyen a munkavállalói biztosítotti jogviszonyod. Neked ez szeptemberig lesz. Bár állítólag regisztrált munkanélküliként is jogosult lehetsz rá.
Ha a munkaviszonyod megszûnése után regisztrálsz a munkaügyi kirendeltségnél, és jogosult leszel álláskeresési járadékra, ami a szülés napjáig "kitart", akkor jogosult leszel. Tudtommal a tgyás még akkor is jár, ha bizonyos idõn belül szülsz az ellátás vagy a munkaviszony megszûnése után, csak nem tudom, most éppen ez hány nap.
Váltsd ki a vállalkozóit, amíg dolgozol. Addig nem kell járulékot fizetned, utána pedig menj el táppénzre. Akkor a mostani fizetésed után fogod kapni a táppénzt, ami megegyezik a munkanélküli összegével. A vállalkozói jogviszony is biztosított jogviszony. Határozott idejû szerzõdésnél csak akkor jár, ha 42 napon belül szülsz. Sajnos én is ilyen helyzetben vagyok, egy könyvelõvel és a tb tanácsadóval egyeztettem errõl.
A kérdező hozzászólása: Szeretném megköszönni a segítõ válaszokat, , sokat segítettetek!!!!

Ha a munkahelyem megszünik januárban, akkor is kapok terhességi-gyerekágyi segélyt és később a gyed-et? Decemberre várjuk a babát.

Legjobb válasz: Persze, hogy kapsz.Ezek nem a munkaviszonytól függnek.Tgyást és gyedet az is kap, aki pl. két éven keresztül sem dolgozott.Nézz utánna a magyarország. hu-n!Keresõbe írd be, hogy Tgyás vagy gyed.

Persze, hogy kapsz.Ezek nem a munkaviszonytól függnek.Tgyást és gyedet az is kap, aki pl. két éven keresztül sem dolgozott.Nézz utánna a magyarország. hu-n!Keresõbe írd be, hogy Tgyás vagy gyed.


Megszünt az egyedülállóságom január 4-től. Ha beviszem a nyilatkozatot a Mák-hoz, akkor februárban már nem emelten kapom, igaz? Visszamenőleg utalják a családit, jól tudom?

Bocsánat amiért a terhesség témában kérdeztem meg, de gondolom itt tapasztaltabb anyukák vannak mint én, és tudnak nekem segíteni.

Legjobb válasz: Így van,utólag küldik. Egyébként elég,ha megírod nekik,nem kell várakozni.

Így van, utólag küldik. Egyébként elég, ha megírod nekik, nem kell várakozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál. És még azt szeretném kérdezni, hogy amit majd kapok februárban, az rendesen lesz elszámolva? Egész hónap lesz?

Ha 2év, 5honapot dolgoztam, januarba megszünt a munkahelyem, februárba terhes lettem, de tatosan beteg gyest kapok októberig, és akkorra vagyok kiírva . Akkor megjár e a gyed?

Legjobb válasz: Nem, így nem, mert a gyedhez biztosítottnak kell lenned - a tartósan beteg után kapott gyes ezzel nem egyenértékû. Max akkor járhat, ha szülés elõtt elmégy álláskeresésire, így a tgyás járni fog, és ha marad pár nap a tgyás utánra, akkor a gyedet is tudod igényelni, és az is járhat.

Nem, így nem, mert a gyedhez biztosítottnak kell lenned - a tartósan beteg után kapott gyes ezzel nem egyenértékû. Max akkor járhat, ha szülés elõtt elmégy álláskeresésire, így a tgyás járni fog, és ha marad pár nap a tgyás utánra, akkor a gyedet is tudod igényelni, és az is járhat.

Ha próbaidő alatt megszűnt a munkaviszony, de nem kaptam meg a januári béremet és kilépő papírjaimat, akkor hová fordulhatok?

Minden lehetséges szabályt megszeg a cég, ezért nem sok jóra számítok, ezért kérdés, hogy mit tehetek ez ügyben (akár hivatalos úton)?

Legjobb válasz: Elõször a cégen jelezd, aztán munkaügyi bíróság.

Elõször a cégen jelezd, aztán munkaügyi bíróság.

Jövőre megszűnik a 4 napos matrica. Ha december 30-án veszek 4 napos autópálya matricát, az érvényes lesz január 2-án?

Legjobb válasz: szerintem igen. Hiszen a törvény vagy változás elõtt vetted, így arra, annak lejártáig a vásárláskor életben lévõ törvények, elõírások vonatkoznak.

szerintem igen. Hiszen a törvény vagy változás elõtt vetted, így arra, annak lejártáig a vásárláskor életben lévõ törvények, elõírások vonatkoznak.
A kérdező hozzászólása: bocs az elirásokért
Igen, sõt arról kell kitöltened. A munkáltatód nem mulasztott.

A páromat elküldték és mi egy helyen dolgozunk! Ha január 15-én kapta a levelet, hogy február 16-tól megszűnik a munkaviszonya, ha én lennék ilyen helyzetben és kiderülne, hogy kismama vagyok és már megkaptam ezt a levelet akkor mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni

Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni
Szia! Ha még nem vagy terhes azért arra figyelni kell hogy a felmetés közlését követõen bekövetkezõ, egyébként felmentési védelmet eredményezõ eseménynek nincs jelentõsége. Viszont terhesség esetén ez azért másként alakul, mivel ez késõbb derülhet ki, ilyen esetben a felmentési tilalom a terhesség kezdõ napjától véd, tehát a védelem szempontjából nincs jelentõsége a terhesség megállapításának ami rendszerint késõbb van mire kiderül már 4 hetes vagy, idõpontjának. A felmentés közlésekor fennálló terhesség a munkavállaló és a munkáltató tudomása nélkül is felmentési tilalmat valósít meg, még akkor is ha utólag derül ki, hogy a felmetés közlésekor már fennállt a terhesség jogszerûen lehet kérni a bíróságtól az intézkedés jogellenességének megállapítását.
A kismamákat munkajogi védelem illeti meg, munkáltatói rendes felmondással nem lehet megszüntetni a munkaviszonyukat. Ez visszamenõleges tartamú, magyarul nem függ attól, hogy mikor jelented be a munkahelyen, hanem a teljes terhességre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok, de szeretnék az lenni!!!Nagyon félek!

Január 1-től megszűnik a kábel TV? Ha nem váltok át digitális csomagra, akkor a régi TV-men nem csak az üres képernyőt nézhetem?

Legjobb válasz: Nem szûnik meg. Azzal, hogy hamarosan lekapcsolják a földi analóg mûsorszórást, attól még a hagyományos kábeltévék maradnak. A kábelszolgáltatók már most is digitálisan vételezik a különbözõ csatornákat és õk alakítják át a kábeltévések számára analóg jellé. Ez a egy ideig a jövõben sem fog megváltozni. Továbbá a legtöbb szolgáltató az analóg adások mellett már évek óta szolgáltat ugyanazon a kábelen digitális tévét is, amire viszont elõ kell fizetni. Érdemes megfontolni a váltást, mert a képminõség és az egyéb szolgáltatások terén (EPG - mûsorkalauz, rögzítés, megállítható élõadás, visszatekerhetõ élõ adás, stb.) össze sem mérhetõ a kettõ és árban nem nagyon van különbség.

Nem szûnik meg. Azzal, hogy hamarosan lekapcsolják a földi analóg mûsorszórást, attól még a hagyományos kábeltévék maradnak. A kábelszolgáltatók már most is digitálisan vételezik a különbözõ csatornákat és õk alakítják át a kábeltévések számára analóg jellé. Ez a egy ideig a jövõben sem fog megváltozni. Továbbá a legtöbb szolgáltató az analóg adások mellett már évek óta szolgáltat ugyanazon a kábelen digitális tévét is, amire viszont elõ kell fizetni. Érdemes megfontolni a váltást, mert a képminõség és az egyéb szolgáltatások terén (EPG - mûsorkalauz, rögzítés, megállítható élõadás, visszatekerhetõ élõ adás, stb.) össze sem mérhetõ a kettõ és árban nem nagyon van különbség.
A kábel TV marad igaz digitális jelet alakítják át de pl nincs lehetõségetek se megállítani az adást se felvenni és még sorolhatnám. Az elõzõ válaszolónak igaza van nem drága már a digitális TV szolgáltatás annyi az egész hogy kapsz dekódert és akkor már sok mindent csinálhatsz. Nekem már 3 éve ez van és nagyon megvagyok vele elégedve semmi problémám nincs. És csak 200 Ft-al fizetek többet érte ami viszont nem gond mert több csatornát tudok nézni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!