Találatok a következő kifejezésre: Ha a megszünik (460 db)

Ha a megszűnő munkahelyemen a tulajdonos nem hajlandó kiadni a kilépő papírjaim, akkor tehetek ellene rendőrségi feljelentést a személyes adataimmal való visszaélést elkerülendő?

Mert hiszen akár céget is alapíthatnak, ott van minden. A felmondó levelemre nem reagálnak, aláírni azt, mi több, kiadni a papírjaim szinte csak egy álom. A Munkaügyi Bíróságon is jeleztem a dolgot természetesen, de hát ott is olyanok, mint a tököm... mintha Mongóliában akarnék lakást a nevemre iratni. Mindemellett azonban szerintetek van alapja a rend?rségi feljelentésnek a fentebb említett indokkal?

Legjobb válasz: A Munkaügyi Felügyelethez is fordulj, ne csak a Munkaügyi Bírósághoz! Egyébként a kilépõ papírjaiddal, és azok adataival nem tudnak céget alapítani a nevedben, ne izgulj :)

A Munkaügyi Felügyelethez is fordulj, ne csak a Munkaügyi Bírósághoz! Egyébként a kilépõ papírjaiddal, és azok adataival nem tudnak céget alapítani a nevedben, ne izgulj :)
Ez nem tartozik a rendõrségre, ezért nem tudnak vele mit kezdeni. Ha a te tulajdonodat képzõ dokumentumokat felszólításra nem adják vissza, a jegyzõnél is tehetsz panaszt.
A kérdező hozzászólása: Jóó, most nem is csak a cégalapításról van szó, csinálhat azzal bármi mást is. De ha mást sem, akkor ok :-) És mit mondasz a rendõrségi feljelentésre? Annak lehet alapja? Igazából szeretnék minél több követ megmozgatni, hogy minél inkább üsse meg a bokáját az ember, mert hónapok óta nem tudok így kilépni és ez már nagyon gáz.
APEH és Munkaügyi Felügyelet, ezeknek kell szólnod, õk a többit már elintézik. Sok sikert, ne hagyd magad! Ami jár, az jár! Teljesen igazad van, az én volt munkahelyemet is vizsgálják (lehet, hogy már el is kapták), õk is csaltak, én se hagytam magam. :-)
APEH, Munkaügyi Felügyelsõég, Egészségbiztosítási Pénztár. Nagyjából ezeknek van keresnivalójuk a cégnél.

Ha a baba feje beágyazódik a 36. hét körül, akkor megszűnik a has alsó felének az erős feszítése, nyomása?

Nagyon fáj, feszít, nyom alul a hasam, a szeméremdombon, az egész nemiszervem , s?t már a combom töve is. Gondolom azért, mert a babócám húzza lefele.

Legjobb válasz: Szia,nekem az elsõ babóval végigkisértek ezek a tünetek.Most a második babámat várom,és sajnos minnél rosszabb,én is csak reménykedem hogy hamarossan megszünik,mert néha elviselhetetlen tud lenni ez az érzés.Boldog babavárást.üdv 35 hetes kismama

Szia, nekem az elsõ babóval végigkisértek ezek a tünetek.Most a második babámat várom, és sajnos minnél rosszabb, én is csak reménykedem hogy hamarossan megszünik, mert néha elviselhetetlen tud lenni ez az érzés.Boldog babavárást.üdv 35 hetes kismama

Kell-e adóznom kft ügyvezetőként és tulajdonosként júli-aug hónapokra, ha a félév végén (júni) megszűnik az egyetemi hallgatói jogviszonyom, de szeptembertől újra jelentkeztem?

Jelenleg az ügyvezetést ingyen csinálom. Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Túl kevés az információ. Könyvelõd tudja megmondani. Ha nem tudja, akkor keress másikat. Õt fizeted, õt kérdezd.

Túl kevés az információ. Könyvelõd tudja megmondani. Ha nem tudja, akkor keress másikat. Õt fizeted, õt kérdezd.
Ha ingyen csinálod, akkor miért kellene, és mi után?
Adóznod nem, mivel nincs jövedelem kivéted az adott hónapokban. Viszont a járulékokat (a bérbõl levonandókat és a bér után fizetendõket is) meg kell fizetned legalább a minimálbér után, mivel a hallgatói jogviszony hiányában fõállállású társas vállalkozói jogviszonyod lesz.
Kedves utolsó! Ez nem teljesen igaz
A kérdező hozzászólása: és akkor hogy is van ez pontosabban?? :) ) Köszönöm az eddigi segítséget!!
Ahogy az elsõ válaszomban leirtam, a könyvelõd ismeri a céget õ tudja megmondani.... A kulcsa ott van, hogy vagy-e személyes közremûködésre kötelezett avagy nem, ha nem, és csak ügyvezetsz, és nem müxik a cég, akkor nincs járulék se a megfelelõ bejelentések megtétele mellett. Ha mükszik a cég, nem vagy személyes közremüködésre kötelezett és van melletted olyan, aki munkaviszonyos a cégben, vagy személyesen közremûködésre kötelezett ez esetben se áll be a járulék fizetés. Ha müködik a cég, és nincs bejelentve senki, akkor elvileg (mivel valaki dolgozik) járulékot kell fizetned. De ha mindezt a könyvelõd nem tudta elmondani, akkor keress másikat, ha nem is kérdezted, akkor .... (megtartom a véleményem magamnak)Ha nincs könyvelõd, akkor méginkább megtartom a véleményem ... Tudod amit most leirtam ahhoz én is képeztem magam, és tudod az pénzbe kerül ám... Errõl meg ennyi a véleményem.
Én nem bántásként írom az utolsó válaszolónak, csak kicsit zavar az, hogyha nem akar segíteni, mert neki sok pénzébe, idejébe, energiájába került a tudása, akkor miért válaszol? Én is + 9 évig tanultam még, azóta is képzem magam, sok idõmbe, energiámba, pénzembe, õsz hajszálaimba került, hogy itt tartsak, de soha nem sajnáltam senkitõl a segítséget, ha szüksége volt rá, hovatartozástól függetlenül. Évi 40-50 SZJA bevallásért egy fillért nem kértem soha, és ezután sem fogok, fõleg olyanoktól nem, akik még a nevüket is alig tudják leírni, pedig milyen könnyû lenne õket átverni, hogy mennyi meló, pedig tudom, hogy nekem csak 10-20 perc az egész...
Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem bántásként írtam, csak kicsit zavar az ilyen. Akkor inkább ne is válaszoljunk, hagyjuk másra. Egyébként én is "hasonló" helyzetben vagyok, és egyre inkább kiakadok, de megpróbálom mindig úgy nézni a dolgot, hogy adott esetben, ha nekem lenne szükségem információra, segítségre milyen jól esne, ha valaki megtenné... csak úgy! Egyébként lehet, hogy a kérdezõ csak BÁB a KFT életében, nem is biztos, hogy õ az aki ténylegesen irányít, csak "betették" a posztra valamiért. Nem egy ilyennel lehet találkozni. Tulajdonos vagy, ügyvezetõ vagy, de igazán semmi beleszólásod a dolgokba. No meg - ahogy Te is írtad - nem minden könyvelõ áll a helyzet magaslatán. Hozzám is jár egy-két ügyvezetõ kérdezni, pedig fizetett könyvelõjük van, de valamiért mégis "körüljárják" a dolgokat, nem bíznak senkiben. Még egyszer bocsi, ha megbántottalak... nem volt szándékos!
Tudod én szembesültem vele hogy én szitne egyetlen krédésemre se kapok szakmai forumon se választ. Kolleganõ megmondta a tutit: ami neked kérdés az kérdés mindannyiunknak és ki vagyok fizetve. És ha báb is valaki, elmehet és ügyvezetõként éljen jogaival.


Pályakedőként valami támogatást nem lehet kérni ha a családipótlék megszünt?

Barátnőm kijárta a szakközepet,voltam vele munkaügyin is.És még nemtalált munkát.Valami jutatást nemlehet kapni ilyen esetben?Vagy ingyenesen új szakmát veszprém megyébe tud valaki esetleg?? Nagyon fontos lenne!!!
Akár azonnal is. Még nincs erre korlátozás.

Ha a bankszámlámon nincs pénzmozgás akkor automatikusan megszűnik egy idő után?

Tehát egyáltalán nem használom kb 2 éve. Akkor már ez nem él, vagy egyre n? a tartozásom??? (szla-vezetés,zárás,stb)

Legjobb válasz: Egyre nõ :-((

Egyre nõ :-((
Igen, a tartozásod folyamatosan nõ, és az aztán a kamatokkal is emelkedik. De errõl értesítõ levelet havonta kapsz (számlalevél), hacsak nem kérted, hogy ne küldjék. Megszüntetni fiókban lehet a "tartozás" rendezése után.
Ha nincs rajta egy fillér sem, akkor nyilván nõ a tartozás, de arrók szoktak küldeni fölszólítást szerintem.
OTP nálam is befigyelt, természetesen mínuszba kerültem, jött is levél, bementem, és megszüntettem a számlát. Soha többé OTP-t az életben!
Nekem a K&H banknál volt számlám, amit évekig nem használtam. Egy idõ után havi számlakivonatokat sem kaptam, aztán egyszer csak jött egy levél, hogy a számlám tartósan mínuszban volt, a tartozásomat ezennel jóváírták (kb. 1500 Ft), és a számlát megszüntették. Az OTP-nél ugyanez volt, csak õk arról írtak, hogy a számlát megszüntették, a tartozásomat pedig (kb. 4000 Ft) átadták a behajtó cégüknek. Ez majdnem 10 éve volt, a behajtó cég azóta is jön. Gondolom, többe került volna nekik behajtani négyezer forintot, mint amennyit nyernek rajta, inkább hagyták az egészet a fenébe. Mostanra meg egyértelmûen elévült. Azt máig nem értem, miért került a mínuszos számla (kivonatokat nem küldtek) mindjárt behajtóhoz. Nem tudtak volna egyszerûen kiküldeni egy sárga csekket, vagy csak egy sima felszólítót, hogy menjek be a bankba és tegyek pénzt a számlámra? Mivel nem használtam a számlát, teljesen elfelejtettem, hogy van, pláne, hogy kivonatokat sem küldtek.
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy küldtek/küldenek-e felszólítást vagy bármit azt nem tudom, mivel elköltöznünk.(azóta 2x)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! :) Én is így gondoltam, csak nem voltam benne tutibizti :)
Már miért ne lehetne egy számlát megszüntetni?
"Akkor már ez nem él, vagy egyre nõ a tartozásom??? (szlavezetés, zárás, stb)" Ez történik, és amíg ki nem "nullázod" megszüntetni sem tudod.
A kérdező hozzászólása: Nálam is OTP :( Egyébként egyre kevesebben választják, nem véletlenül...

Ha terhesen megszűnik a munkahelyem akkor csak GYES-re leszek jogosult? Mennyi az összege?

Legjobb válasz: Összege 2009-ben azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (bruttó 28 500 Ft –, ikergyermekek esetén dupla összegû 57 000 Ft)

Összege 2009-ben azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (bruttó 28 500 Ft –, ikergyermekek esetén dupla összegû 57 000 Ft)
Nekem is megszûnt a munkaviszonyom, még novemberben. 10 hetes pocis voltam. Akkor elmentem passzív táppénzre, ami 45 nap és most munkanélkülin vagyok, ami elvileg biztosított idõszaknak számít, tehát jogosít GYED-re is. Sokan mondták, hogy csak GYES-re leszek jogosult, GYED-re nem, de még én is mindig utána olvasgatok, hogy hogy is van ez. Mindenesetre az egyszeri anyasági támogatásra, TGYÁS-ra, családira így is jogosult leszek. 21 heteske

Meddig érvényes a TB kártya ha valaki megszűnik regisztrált munkanélkülinek lenni?

Nem tudtam,hogy a kisköny aláíratására csak 8 napom van ha a napján nem tudom megtenni. Töröltek is a rendszerből. Maga a munkaügyes kedves fiatal hölgy is elmondta,hogy nem ért egyet a rendszerrel,de ez van. 1, Miért van az,hogy 60 napot kell várni mire újra jelentkezhet az ember? És addig? Ha nem talál munkát?

Legjobb válasz: Ha nem fizeti helyetted az önkormányzat és fizetés hiányában te sem, akkor kb. semeddig. Aztán az jó kérdés van e türelmi idõ? a végzõs diákoknak adnak ugye jó pár hónapot ...

Ha nem fizeti helyetted az önkormányzat és fizetés hiányában te sem, akkor kb. semeddig. Aztán az jó kérdés van e türelmi idõ? a végzõs diákoknak adnak ugye jó pár hónapot ...
Míg világ a világ és még két nap. Ha egyszer kaptál egy TB kártyát, TAJ számot az az egész életed végig kíséri, függetlenül attól fizettél -e vagy sem.
Én se fizetem, ill. soha nem is fizettem, 2007 óta nem fizetem és csak levelek jönnek és végrehajtanak, de annak meg nincs eredménye. Mondjuk nem is jártam orvosnál, csak amikor jogosítványt hosszítottam, de azért fizetni kell amúgy is. nem vesztesz sokat, úgyse tudnának meggyógyítani, inkább rontanak az egészségi állapotodon. Egyszer viszketett a végbélnyílásom, gondolom bélférges voltam, de elmúlt magától. Ezen kívül semmi bajom nem volt.
jaaa meg elmeorvoshoz szokott küldeni a bíróság, azt is kiszámlázzák, de nem fizetem be
Ha nem kaptál eddig ellátást a munkaügyitõl, akkor a tb-d sem volt rendezve. Tehát ha csak simán regisztrált voltál, akkor magad után kellett fizetni, kivéve, ha megigényelted az önkormányzattól. Mivel most szankciósan töröltek, biztosan be kell jelentkezned a NAV-hoz, hogy fizesd magad után, mert az önkormányzat se fogja. A 60 nap a szankcionálás azért, mert a megállapodást nem tartottad be. Ráadásul ezután az önkormányzattól sem igényelhetsz semmit 1 évig.
A kérdező hozzászólása: Gondolom eddig az önkormányzat fizette utánam. Akkor már a fogorvosom sem fog ellátni? Egy szóval sem mondta senki és a levélben sem említették, hogy meddig vagyok biztosított, meddig jár még orvosi ellátás és, hogy a NAV-hoz kellene jelentkeznem? És mikor? Valaki anyit mondott, hogy 45 napig még érvényes. Ha bármi gáz van addig ellátnak az orvosk és nem kell fizetnem, de utána....
Az önkormányzat csak akkor fizette eddig is, ha azt külön megigényelted náluk. Ha nem kaptál pénzbeli ellátást a munkaügyirõl, és az önkormányzatnál sem jártál a Tb-d ügyében, akkor rég nincs biztosításod, és a NAV visszamenõleg, kamatostól fogja behajtani. Ez nem azt jelenti, hogy nem látnak el: ha elmész az orvoshoz, ellátnak, csak figyelmeztetnek. Tehát mihamarabb be kellene menned a NAV-hoz, és bejelentkezni...
Ja, és senkinek nem szól senki levélben, hogy mit tegyen... Ezt mindenkinek tudnia kell, vagy magától utána kell néznie.
Engem negyven évi munka, illetve járulékfizetés után, amikor a felmondási idõ lejárt, kiléptetett a cég, egyik napról a másikra nem volt TB-m! Akkor derült ki, amikor elmentem orvoshoz, mennem kellett a Munkaügyi Központhoz, segélyre, igaz, csak másfél hónapra, mert a nyugdijamat már intézték. Kb. ennyire "igazságos" a rendszer. Legyél határontúli volt szovjet (kárpátaljai) nyugdijas, mindenhol ingyen fognak kezelni, mert az 1960-as években kötöttek egy ilyen szerzõdést! Noha az illetõ itt egy fillért se fizetett soha.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!