Találatok a következő kifejezésre: Ha a megszületik milyen ellátásokra (3 db)

Ha a baba megszületik milyen ellátásokra leszek jogosult?

Jelenleg 7 honapos terhes kismama vagyok. Febrár 25-ére vagyok kiirva. Évek ota nincs bejelentett munkaviszonyom, de én fizetek magam után tb-járulékot.

Legjobb válasz: http://www.anyalettem.hu/2006-os-juttatasok-anyasagi-tgyAs-g.. Itt elég jól össze van szedve, azóta úgy tudom, nem változott.

http://www.anyalettem.hu/2006-os-juttatasok-anyasagi-tgyAs-g.. Itt elég jól össze van szedve, azóta úgy tudom, nem változott.
Nem tudom te , hogy csinálod a tb járulék befizetést , de nekem egy hónapja azt mondták, hogy 2005tõl megszûnt..kérlek segíts ebben és írj valahogy vissza mert ez érdekelne engem is!!!nagyon köszi, egy 13hetes kismama-munkanélküli
Az elöttem lévönek szolok h ha munka nélküli vagy kérj a munka nélkülitöl egy igazolást menny be a tanács házára ott kikell tölteni egy lapot és egy évig fizetik helyetted. Én is igy vagyok 34 hetes kismama

Jövő áprilisban fogok szülni és idén január 4-től nincs bejelentett munkahelyem. Milyen ellátásra számíthatok, ha megszületik a pici?

Jelenleg is dolgozom, de feketén. :( Épp most akart a főnököm bejelenteni, de terhesen viszont már nem akar foglalkoztatni ami érthető is, egy kocsmában dolgozom. :( Mi lesz így velünk?

Legjobb válasz: Igen anyasági jár ha megvan a 4 pecsét, de dokihoz biztos eljársz szóval az is jár igen. A gyes a kicsi születése napjától a 3-dik születési napjáig jár.

Utolsó már nagyon régóta nem 180 nap hanem 365 nap a feltétele.
Igen anyasági jár ha megvan a 4 pecsét, de dokihoz biztos eljársz szóval az is jár igen. A gyes a kicsi születése napjától a 3-dik születési napjáig jár.
Csak családi és a gye jár így 13+25 ezer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, olvasgatom!
9-es, az elmúlt évre írtam a 180 napot! De ahogy a kérdezõ továbbiakban kifejtette , így már nem aktuális amit írtam, mivel már ez év januárjától nincs is bejelentve..... Kérdezõ, miért mentél bele abba, hogy ne légy bejelentve, így várandósan? Gondolom a teherbeesésedkor még volt munkaviszonyod. Vagy határozott idejû volt?
Mindenképpen járj utána, hogy mit lehetne tenni, mert így hogy nem vagy bejelentve nem tudom TB mennyire fizetnek utánad, nehogy aztán úgy járj, hogy még az orvosért is fizetned kell ahányszor mész terhes gondozásra. Védõnõtõl próbálj meg segítséget kérni hátha tud hasznos tanácsot adni. Esetleg ha a férjednél normális pénzügyes van ott meg kellene kérdezni mi a teendõ veled. Talán ha te bejelented saját magadat vagy fizetsz magad után valami járulékot akkor hátha esetleg járna valami GYED vagy TGYÁS. Kérhetnél segítséget a családsegítõben is ahova körzetileg / kerületileg tartoztok. Járj utána mert hátha lesz majd néhány ezer forint amire jogosult leszel. Önkormányzathoz is bemehetnél ott is hátha mondanak valamit. Sosem tudni hol találkozol valami segítõkész emberrel. Elmehetnél a munkanélküli hivatalba is, hogy lássák te keresel munkát csak nem találsz, te arról nem tehetsz, hogy terhesen nem akarnak felvenni. Az semmiképpen sem fog ártani ha sok sok helyen már most jelzed, hogy te akarsz dolgozni és te mindent megteszel, hogy jogosult legyél a támogatásokra. Ne tétlenkedj járj utána a dolgoknak és biztosan sikerül valamit intézned.
A 16-osnak igaza van. Lehet, hogy még a TB-d sincs. Akkor pedig csengetheted az ellátást. Az biztos, hogy te magad is fizetheted a TB-t, sõt ha teljesen képtelen vagy rá, akkor az önkormányzat is átvállalja nehéz, szorult helyzeted miatt.
A kérdező hozzászólása: Január óta nem találtam munkát, csak ide vettek fel, de itt meg nem jelentettek be 3 hónapig, a próbaidõ alatt. Ez most telt le és pechemre (aminek egyébként nagyon örülünk!) babás lettem és el is mondtam a fõnökömnek. Azt hiszem, itt csesztem el, épp be akart jelenteni. De így most se munka, se TB. Jövõ héten megyek intézni magamnak a TB-t, havi 6600 Ft, de így legalább nem kell fizetnem a terhesgondozásért, meg a sok vizsgálatért, ultrahangért. De azért borzasztó ez a világ :(
A kérdező hozzászólása: Szóval összegezve mindent, akkor gyest (25e Ft) kaphatok 3 évig, illetve a családi pótlékot? Legalábbis jelen állás szerint....
Igen gyes plusz családi plusz ha a férjed bejelve dolgozik akkor a terhesség 91napjától igényelhetõ adókedvezmény ez havi 10 ezer. "Talán ha te bejelented saját magadat vagy fizetsz magad után valami járulékot akkor hátha esetleg járna valami GYED vagy TGYÁS" Azért ez nem ilyen egyszerû, ha bejelentkezik vállalkozónak akkor havi 60-70 ezres járulékot kell fizetnie a minimálbér után is. 9x70 ezer nem két fillér, utána meg lesz havi 15 ezerrel több a gyed mint az alanyi gyes. De járj még utána hátha mond valaki valamit.
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. Bocs, hogy csak ilyen linkeket másolok be , de ezeket neked személyre szabottan kell tanulmányoznod és valami megoldást találnod.
http://www.kormany.hu/hu/gyik/gyermekgondozasi-dij-gyed-2013 Még annyi eszembe jutott, hogy bár ha te nem dolgozol attól még a férjed aki ha dolgozik igénybe veheti a 91 napos magzat után a családi adó kedvezményt ami 10.000Ft-tal kevesebb adót vonnak le tõle. Ez csak annak jár aki dolgozik, mert nem kézbe kapott 10.000Ft ha nem csak ennyivel vonnak le kevesebbet.
A kérdező hozzászólása: Uhh... most akkor hány nap kell? És hány év számít visszamenõleg? Tehát 2013-ban összesen jan. 4-ig voltam bejelentve, azóta semmi, sõt, most már nem is dolgozhatok a kocsmában, tekintve, hogy babát várok, így idén már nem is leszek biztosítva. :( 2012-ben volt egyszer januártól májusig, majd szeptembertõl 2013. januárig bejelntésem. Ez jó valamire?
A kérdező hozzászólása: hát, köszönöm szépen, ez is valami. :(
Gyes kb.25.500Ft és az egyszeri anyaságit fogod kapni. Valami változásokat akarnak bevezetni januártól szóval ha szerencséd van addig változik valami és kapsz még néhány forintot, vagy változik a helyzet és még kevesebbet kapsz. De reméljük inkább elõnyödre változnak a törvények. Nehéz megmondani jövõ áprilisban mire leszel jogosult.
A kérdező hozzászólása: És az egyszeri anyasági (az a 65000 Ft körüli összeg) az jár? Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: És a gyest már az elsõ hónaptól kaphatom 3 évig? Vagy csak a harmadik évben, ahogy mindenki más?
gyes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a sok segítséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget, válaszokat!
nekem úgy tûnik, hogy csak gyesre
Sajnos, ha munkanélkülin voltál tavaly, akkor csak gyes, családi és egyszeri anyasági támogatás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!