Találatok a következő kifejezésre: Ha a megszületik milyen (26 db)

Jelenleg szétválasztott testvérek milyen eséllyel kerülnek egy helyre ha végre megszületik a bírósági döntés?

Egy 4 és egy 7 éves testvérpár van ideiglenes bírói döntés alapján szétválasztva már egy éve. Egyik apánál, másik anyánál 300 km-re egymástól.Hétvégente találkoznak, egyik hétvégén itt, a másikon ott. Érdekes módon a bíró egy éve nem hajlandó végleges döntést hozni, és ahogy a helyzet áll, még jó darabig nem is fog. Van esély arra, hogy ha ennyi ideig a testvérek külön éltek, akkor egy helyre helyezze õket?

Legjobb válasz: Valószínû egy helyre fognak szerintem. Nem nagyon szoktak testérpárt szétszedni. Mikor intézetben vannak akkor s nevelõszülõkhöz együtt szokták adni. /vannak olyanok az ismerõsi körömbe akiket azért nem fogadtak örökbe mert csak együtt lehetett volna, külön nem és õk testvérek./

Valószínû egy helyre fognak szerintem. Nem nagyon szoktak testérpárt szétszedni. Mikor intézetben vannak akkor s nevelõszülõkhöz együtt szokták adni. /vannak olyanok az ismerõsi körömbe akiket azért nem fogadtak örökbe mert csak együtt lehetett volna, külön nem és õk testvérek./

Ha a baba megszületik milyen ellátásokra leszek jogosult?

Jelenleg 7 honapos terhes kismama vagyok. Febrár 25-ére vagyok kiirva. Évek ota nincs bejelentett munkaviszonyom, de én fizetek magam után tb-járulékot.

Legjobb válasz: http://www.anyalettem.hu/2006-os-juttatasok-anyasagi-tgyAs-g.. Itt elég jól össze van szedve, azóta úgy tudom, nem változott.

http://www.anyalettem.hu/2006-os-juttatasok-anyasagi-tgyAs-g.. Itt elég jól össze van szedve, azóta úgy tudom, nem változott.
Nem tudom te , hogy csinálod a tb járulék befizetést , de nekem egy hónapja azt mondták, hogy 2005tõl megszûnt..kérlek segíts ebben és írj valahogy vissza mert ez érdekelne engem is!!!nagyon köszi, egy 13hetes kismama-munkanélküli
Az elöttem lévönek szolok h ha munka nélküli vagy kérj a munka nélkülitöl egy igazolást menny be a tanács házára ott kikell tölteni egy lapot és egy évig fizetik helyetted. Én is igy vagyok 34 hetes kismama

Ha a második baba az első 2 éves koráig megszületik (tehát gyedbe) akkor milyen összegű támogatást kapok a továbbiakban?

Legjobb válasz: Ugyanúgy gyedet fogsz kapni, a kedvezményszabály értelmében. Ugyanúgy, a szerzõdés szerinti béredet fogják nézni. Elképzelhetõ, hogy kevesebb lesz, mert az elsõ gyereknél a napi bruttó átlagbért nézték, amibe beleszámít a túlóra, pótlék, prémium, egyéb pénzbeli jutalmak, ha voltak ilyenek. Ezek most nem lesznek, mert nincs meg szülés elõtt a 180 bérezett nap. De a szerzõdés szerinti béred lesz az alap.

Ugyanúgy gyedet fogsz kapni, a kedvezményszabály értelmében. Ugyanúgy, a szerzõdés szerinti béredet fogják nézni. Elképzelhetõ, hogy kevesebb lesz, mert az elsõ gyereknél a napi bruttó átlagbért nézték, amibe beleszámít a túlóra, pótlék, prémium, egyéb pénzbeli jutalmak, ha voltak ilyenek. Ezek most nem lesznek, mert nincs meg szülés elõtt a 180 bérezett nap. De a szerzõdés szerinti béred lesz az alap.
Hm, én most pont ebben a szituban vagyok. Még a gyed vége elõtt születik meg a második. Viszont azt nem tudom, hogy vissza tudok-e menni táppénzre (indokolt sajnos), és ha igen milyen összegre számítsak.
A GYES-t többféleképpen is "elkerülheted". Az egyik, amit te is írtál hogy GYED-be szülsz. Ezen kívül ha mégsem születik meg GYED végéig, akkor is lesznek még szabadságaid, amiket utána kivehetsz, majd elmész táppénzre-szülésig. Ha indokolt (pl. veszélyeztett terhes leszel) a GYED után egybõl táppénzre is mehetsz. Írtad, hogy 2017-ig van szerzõdésed:arra ügyelj, hogy a második babánál is még biztosított legyél/maradj.
A kérdező hozzászólása: Még csak az elsõ babával vagy várandós, csak tervezve van, hogy lenne ésszerû a kistesó születése. A munkaviszonyom nem szûnik meg közben 2017 közepéig szerzõdésem van. Egyértelmûsítve, semmiképp nem szeretnék belefutni a gyes összegébe (25.000, -Ft körül)
Kiegészítés: a TGYÁS ebben az esetben maximalizálva van ( minimálbér 2-szeresének 70%-a)- ha tehát a béred bruttó 196000 Ft-nál magasabb, akkor sem lehet ennél több az ellátás összege. TGYÁS max idén bruttó 137200 Ft. GYED: ua. mint a TGYÁS ( ahogy az elõzõ írta), tehát a béred 70%-a de max minimálbér 2-szeresének 70%-a. Gondolom az a feltétel teljesül hogy a munkaviszonyod nem szûnt meg közben (?) A második baba után a terhesség 91. napjától érvényesíthetõ családi adókedvezmény- ez növel(het)i az ellátások nettó összegeit. Szülés után + családi pótlék kérhetõ a második gyermekre.
Ha azóta nem emelték a béred, akkor igen. Tehát, ha idén szülsz, de még szülés elõtt megemelik a béred pl. 2 ezer forinttal, akkor az új béred lesz az alap.
A kérdező hozzászólása: Nem volt semmi "extra" keresetem, csak a bérem. Akkor lényegében ugyanazt a pénzt fogom kapni, a 2. babával az elsõ idõszakban (tgyás) és utána a gyed-en, mint az 1. babával?
Ugye hivatalosan úgy van, hogy a tgyás alapja a szerzõdés szerinti bér, a gyed alapja pedig megegyezik a tgyás alapjával, vagyis az is a szerzõdés szerinti bér alapján lesz számolva .
Ja, és tgyás is ugyanúgy fog járni.
Utolsó: Mennyi a bruttó gyeded? Az alapján meg tudom neked mondani, hogy mennyi táppénzre számíthatsz, és érdemes-e táppénzre menned gyed helyett. Persze ha a bruttód jóval 200 felett volt, akkor mindenképpen érdemes a táppénzt kérned, mert akkor több lesz, mint a gyed.


2éves a kisfiam és tervezzük neki a kistesót. Milyen lesz? Ha sikerül a "nagy" eéves lesz mikor a pici megszületik. Nem lesz nehéz?

szóval még a kisfiam is olyan baba,hisztis is,nehéz vele.de okos is,értelmes.viszont nagyon hangos.hangosan sikitozik,kiabál,próbálgatja a hangját,méég nem beszél.addigra remélem már beszélni fog.nálatok hogy ment a dolog?hogy lehet két ilyen kicsivel bírni?

Legjobb válasz: Nálunk 21 hónap van köztük, imádják egymást. A lányomnak megtudtam magyarázni, hogy az öcsike pihen, nem szabad kiabálni. Én újra ilyen kis különbséggel vállalnék, ha most kezdenénk. Nagyon jól eljátszanak már most együtt, pedig a picúr még csak 9 hónapos.

Nálunk 21 hónap van köztük, imádják egymást. A lányomnak megtudtam magyarázni, hogy az öcsike pihen, nem szabad kiabálni. Én újra ilyen kis különbséggel vállalnék, ha most kezdenénk. Nagyon jól eljátszanak már most együtt, pedig a picúr még csak 9 hónapos.
Én azt mondom, csak szépen sorban! Egy-kettõ-három-négy-öt. Amint teheted szüld a kövit! Minél kisebb a korkülönbség annál jobb. Ha kirepülnek, egyszerre repülnek ki, nem kell várni egyikre se. Egy roma nõ

Augusztusra várom a babámat, milyen papírokat kell intézni neki majd, ha megszületik? és hol/hogy lehet igényelni a támogatásokat?

Legjobb válasz: Az elõzõ vagyok valamit elfelejtettem Ha a pároddal nem vagytok házasok és az õ nevére szeretnétek a babát akkor a párodnak érdemes még a szülés elött apasági nyilatkozatot tenni,a helyi önkormányzatnál tudja ezt megtenni .Ha nincs ilyened a szüléskor akkor autómatikusan a te nevedre kerül a pici,de a nyilatkozatot a szülés után is el lehet intézni csak akkor már bonyolultabb.

Az elõzõ vagyok valamit elfelejtettem Ha a pároddal nem vagytok házasok és az õ nevére szeretnétek a babát akkor a párodnak érdemes még a szülés elött apasági nyilatkozatot tenni, a helyi önkormányzatnál tudja ezt megtenni .Ha nincs ilyened a szüléskor akkor autómatikusan a te nevedre kerül a pici, de a nyilatkozatot a szülés után is el lehet intézni csak akkor már bonyolultabb.
itt mindent megtalálsz, de elég hosszú.... https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=..
álltalában a legtöbb kórház elkezdi intézni a papírokat, illetve a védõnõ segít majd (nekem is), õ is mindennel tisztában van, mindent elmagyaráz...
A kérdező hozzászólása: Látom, unatkozni nem fogunk... :) nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!
A kérdező hozzászólása: De lehet, hogy nekem az a link nem jön be? :(
https://mail.google.com/mail/?attid=0.1&th=126e0b63b01338c0&.. talán itt könnyebb megnyitni. amúgy a szociális és munkaügyi minisztérium oldaláról van (szmm.gov.hu)
Ha fotóra gondoltál akkor tedd a malacot a nyuszi hátára! de mindenképp külön költöztesd õket!
Jobb ha külön teszed hiába barátságos a nyuszi.
ne kockáztass minden féle képp tedd külön !!!!!

Minden kismamának össze kell állítani kérdést a védőnőnek ha házhoz megy mielőtt megszületik a baba? Milyen kérdésekel fordultok a védőnőhöz?

Legjobb válasz: Nem kötelezõ tõle kérdezni. Én terhesen soha nem kérdeztem tõle, viszont mióta megszületett a kislányom egy hónapja, azóta szívesen fogadok tõle szoptatási tanácsokat: mit ehetek, mit nem, stb... Üdv

Nem kötelezõ tõle kérdezni. Én terhesen soha nem kérdeztem tõle, viszont mióta megszületett a kislányom egy hónapja, azóta szívesen fogadok tõle szoptatási tanácsokat: mit ehetek, mit nem, stb... Üdv
szia én 17 évesen szültem az elsõ babám, de nálam nem volt, csak amikor megszültem, akkor is csak megnézte a babát, és ment. Mindent tudtam , nem kérdeztem semmit. Nem is jár hozzám egyáltalán. Nem azért, mert sz.rik bele, csak mert megbízik bennem, és látja a méréseken a gyerekeimen, hogy gondozva vannak.

Ha megszületik a baba milyen segélyeket lehet igényelni?

Legjobb válasz: Szia. Egybõl kell csináltatni lakcimbejelentõ kártyát+tajkártyát(OEP,Teve u.1.); majd egyszeri Anyasági támogatást; Családi pótlékot(18 éves koráig jár); Gyermekágyi segélyt(GYÁS); Gyedet 2 éves koráig,Gyest 3 éves koráig. Az anyasági támogatást és a családi pótlékot a Magyar Államkincstárnál kell igényelni(ugyanott van,ahol OEP). Remélem tudtam segíteni.

Szia. Egybõl kell csináltatni lakcimbejelentõ kártyát+tajkártyát(OEP, Teve u.1.); majd egyszeri Anyasági támogatást; Családi pótlékot(18 éves koráig jár); Gyermekágyi segélyt(GYÁS); Gyedet 2 éves koráig, Gyest 3 éves koráig. Az anyasági támogatást és a családi pótlékot a Magyar Államkincstárnál kell igényelni(ugyanott van, ahol OEP). Remélem tudtam segíteni.
Figyelj oda ha olyan helyen dolgozol, hogy adnak szülési segélyt akkor azt is neked kell kérni, mert nem szeretnek tájékoztatni, hogy mi szerepel a kollektív szerzõdésben.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget!
A lakóhelyed szerint illetékes egészségbiztosítóhoz és államkincstárhoz kell az igényeidet benyújtani, ami nem biztos, h. a Teve utca. Minden megyeszékhelyen megtalálhatók!

Milyen versikét írhatnék a családnak barátoknak ha megszületik a baba!?

Legjobb válasz: Kis angyalkank megerkezett egeszsegben, szepsegben, 3 kg, 52 cm-el!:) (na, milyen jo kis kolto vagyok O)

Kis angyalkank megerkezett egeszsegben, szepsegben, 3 kg, 52 cm-el!:) (na, milyen jo kis kolto vagyok O)
Ha te akarsz versikét írni, akkor ne tõlünk kérj tanácsot! Majd ránézel a babádra és õ majd ihletet ad.
Az elet tuz, amely mindig elhamvad, de ujra langra kap, amikor gyermek szuletik. George Bernard Shaw Egy ujszulott olyan, mint minen kezdet: csoda, remeny, almodozas a lehetosegekrol. Eda Leshan A gyermek allandoan szembesul a kerdessel: - Mi leszel ha nagy leszel? Nagy batorsagot tausitana aki ilyenkor a felnott szemebe nezne es azt mondana: - En nem leszek, hanem mar vagyok valami. David Elkind A gyermekmosoly olyasmi, mint a tetovalas: orokre szolo muremek. Draga gyermekem gondoskodom rolad, vedelmezlek, amig fel nem nosz, aztan hagylak szabadon szarnyalni. A szeretetem azonban orokre megmarad. Szeretetben szuletett. Szeretetre szuletett. Stuart es Linda MacFarlene Ha van meg valami tiszta Ezen az elveszett vilagon, Azt mashol nem talalom, Csak a lanyom szemeben latom. Akos Az elso pillanat mikor megszuletsz, tarsunkke szegodsz egy idegen vilagban. A masodik pillanatban lassan felcseperedsz, s tagra nyitott szemekkel racsodalkozol a vilagra. Jim Morrison

Van jó ötletetek milyen sms-t küldjek körbe ha megszületik a babám?

Legjobb válasz: 7-es ezek tényleg nagyon jók!!!! :) Nem terveztem, hogy sms-t írok majd, de ilyet nem lehet kihagyni :) Köszi szépen :)

7-es ezek tényleg nagyon jók!!!! :) Nem terveztem, hogy sms-t írok majd, de ilyet nem lehet kihagyni :) Köszi szépen :)
7-es: elbõgtem magam...nagyon találóak az sms-ek!!!!!!
7es vagyok, én is mindig elbõgöm magam :-), ha olvasom, már annyira várom ezt a kisembert :-)
Én nem cifráztam.Azt írtam:Kedves Családtagok, Barátok, Ismerõsök!Örömmel tudatom, hogy év-hónap-nap, óra-perc megszületett név, súly, hossz.Mindketten jól vagyunk!Puszi(az én nevem).Ennyi.3 gyerekes anyuka
én a fiam "nevében" írtam:-) így: Sziasztok, XY vagyok(a fiam neve), X órás, súlyom, centim, hajam-szemem színe, és anyukámmal együtt nagyon jól vagyunk. Ennyi :-)
Szerintem se kell cifrázni, az elsõ válaszoló megfogalmazása teljesen jó.
Én nem fogok sms-t küldeni senkinek.A szüleim és a párom szülei úgy is megtudják, mert õket úgy is felhívom szülés után(vagy a párom), és õk majd tovább adják a többi családtagnak.Mire kijövünk a kórházból mindenki tudni fogja :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valaki még esetleg?
Facebookon toltesz rola kepet, es minden ismerosod latni fogja!..... „akit erdekel ugyis megnezi eloben!....
En ugy irtam, mintha o irta volna, de en se cifraztam, amikor megszuletett, mindenki mas mellekes volt, csak o szamitott, ugyhogy egy nagyon rovid koruzenetben elinteztem, es a vegere odairtam, hogy mindenkit puszil a baba:D
MMS-t is küldhetnél!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!