Találatok a következő kifejezésre: Ha a meghal a terhesség (4 db)

Hogyan kell bizonyítani az apaságot, ha az apa még a terhesség alatt meghal és nincs apasági nyilatkozat?

Legjobb válasz: DNS vizsgálattal. Azt lehet a maradványokból is csinálni.

A kérdező hozzászólása: 26 hetes vagyok. Tüdõfejõdési rendellenessége van.
Nagyon sok erõt és kitartást kívánok nektek! Van aki segítsen? Szüleid, egyéb rokonok? Az árvasági ellátás gyerekenként jár. Jelenleg 24.250 FT / gyerek az árvaellátás. Emelett ha betegen születik a kicsi akkor emelt összegü családi pótlékot igényelhetsz, ami szintén 25 ezer ft körül mozog. Tehát ha egyedül maradsz kapsz 2X 24250 ft + 13600 ft (emelt családit a nagyobbik gyerekre) + 25000FT (emelt családi a kisebbik beteg gyerekre)
Nagyon sajnálom ami veletek tötént. Ha a férjed már nemlesz életben amikor megszületik a kicsi, akkor az elsõ gyerekkel fogják összehasonlítani a Dns t. Hány hónapos terhes vagí? Mi a baja a picinek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Van már egy közös kisfiunk. Az apa májusban agyvérzést kapott, most gépek tartják életben, az orvosok nem bíztatnak... Nagyon kivagyok, ráadásul a baba is betegen fog születni... Az árvasági miatt tettem fel a kérdésemet, örökség nem lenne. Az gyermekenként jár, vagy ugyanannyi, mindegy hány gyermek van?
Szia! Közeli ismerõsöm története: egy jómódú férfival (aki papíron még házas volt) élt együtt már 2 éve, amikor a pasi meghalt, a hölgy terhes volt tõle. Az elhunyttól vettek DNS mintát, majd a babától is, ezt hasonlították össze. Fizetõs volt, nem tudom létezik-e ebbõl méltányossági eljárás is? A gyerek így kapja az árvaellátást, az örökségen még mindig megy a pereskedés a feleséggel és 2 felnõtt gyerekkel. Igaz, itt nagyon komoly vagyonról van szó. Szóval hasonló helyzetben nem a nagyszülõknek kellene tartásdíjat fizetniük, viszont a születendõ gyereknek nem mindegy, hogy fog-e kapni jogosan árvaságit, esetleg örökséget?
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV Itt ki tudod keresni, de én úgy tudom, a törvény szerint az a gyermek apja, akivel a fogamzás ideje alatt együtt éltél, akkor is, ha a kisbaba esetleg mástól van, de nem akarok hülyeséget mondani, kérdezz vagy nézz utána mindenképpen! És sajnálom, ami történt! Sok erõt és kitartást Neked!
DNS vizsgálattal. Azt lehet a maradványokból is csinálni.
Okoska! Igenis fontos az apaság kérdésének tisztázása. Egyrészt a gyermeknek joga van ismerni felmenõit, másrészrõl ha bizonyított az elhunyt apasága, az államtól kaphat árvaellátást. Arról már nem is beszélve, hogy örökösként apja helyébe lép. De az is megtörténhet, hogy az apa szülei örülnének a kisunokának, õket sem kell megfosztani tõle. A gyámhatóság házasságon kívül született gyermek esetében hivatalból is kezdeményezi az apaság megállapítását. Ha nem kezdeményezik, akkor te fordulj ügyvédhez.
kiegészítendõ: ha a gyermek születéséig nem rendezõdik egy korábbi válóper ( és a gyermek az új pártól van), akkor a férj nevére kerül automatikusan a gyermek minden más papír nélkül. egyébként a kérdést nem egészen értem: ha meghalt az apa, miért kell bizonyítani az apaságot? a szüleitõl akarnál tartásdíjat kérni? vagy? vagy csak a gyermek vezetékneve miatt kéne? de szerintem ahhz nem kell ilyen erõs bizonyítás
Nagyon sajnálom ami történt, a baba betegségét elõre nem tudták volna kideríteni a 12.-heti uh-n?
ha az apa még "él", tehát a körházban van, akkor vérvétellel gondolom meg lehet oldani a DNS mintavételt, amit aztán a születendõ gyerek mintájával összehasonlítanak, és így bizonyítva van az apaság ténye. nagyon sok erõt és kitartást kívánok Nektek!
Az árvaellátásnak a minimuma ennyi. Lehet több is, attól függõen, hogy az elhunytnak mennyi volt/lett volna a nyugdíja. De amíg a gyermek családi jogállása nincs rendezve sajnos nem fog kapni. Részvétem!
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi segítségem, annyi, hogy van hol lakni - 1 szoba apunál - itt leszünk 3-an. De anyagilag semmi... Aktív korúak ellátása+családi. Ennyi.
http://www.nefmi.gov.hu/szocialis-csalad/tajekoztatas-tanacs.. Ne haragudj, de ezeket az infokat csak segítségként írom le és küldöm el neked.
Off: úristen, remélem csak elméleti kérdés :(
A kérdező hozzászólása: Nem, akkor még nem lehet látni, 20on pár hetesen szokott ez kiderülni.

Ha a baba meghal a terhesség közben (abortusz határidőn kívül, pl 25. héten), mit csinálnak vele? Vagy kijön magától?

Vagy ilyen nem történhet meg?

Legjobb válasz: Nem tudtam szebben megfogalmazni, bocsi...

A kérdező hozzászólása: Nem tudtam szebben megfogalmazni, bocsi...
Ha elhal a baba, azonnal indítják a szülést. Ha nem sikerül megszülni, akkor császárral kiveszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :) (és bocsi :P :S)
Nem nem várnák meg a kilenc hónapot, addigra az anya már meghalna vmilyen fertõzésben. Gondolj bele egy élettelen dolog hónapokig benned.. Jajjj de miért gondolsz ilyenekre??? Isten õrízzen mindenkit ennek még ccsak a gondolatától!!!! inkább derûs vidám babavárást kívánnék!!! 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi. És meg kell várni a 9 hónapot, vagy rögtön szülni kell? Amúgy bocsi a hülye kérdésért, nem történt ilyen, csak kiváncsi lettem.
Meg kell szülni, de ne kerüljön rá sor!!
Meg kell szülni a Babát, nem jön ki magától a 25. hét már elõrehaladott terhesség.
Szia! Azt hiszem a 20. hetet betöltött magzatot meg kell szülni ha elhal a terhesség alatt, de remélem senkivel nem fog ilyen történni! Üdv. 31. hetes kismama
Miért kérdezed? Ha ilyen történik, az mindenképpen orvosi segítséget igényel, mivel már elég nagy! Nem tudom, miért kérdezheted, ezért csak találgatni tudok. Ha baj van, akkor az anyuka élete is veszélyben van!!!
Nem kell megvárni! Az a magzat már nem fejlõdik tovább, de viszont az anyuka meghalhat. 22 hetes kismami

Ha a terhesség 34. hetében -ne adja isten- de velem történik valami, és meghalok, akkor a baba meddig életképes a testemben? Meddig van lehetőség arra, hogy őt megmentsék, ha már engem nem is tudnak?

Nincs konkrét gond, de eszembe jutott. Talán egy filmet láttam multkor, 7 hónaposan halt meg a mama.

Legjobb válasz: Nincs ennel jobb dolgod,mint hogy ilyen butasagokra gondolj? En is sokat sirok es nagyon labilis a hangulatom,meg mar arrol is hallottam h depis valaki,de ez..... Inkabb gondolj arra,h nem sokara a kezedbe foghatod azt a csodat,amit most a szived alatt hordasz. Gratulalok!konnyu szulest!

Nincs ennel jobb dolgod, mint hogy ilyen butasagokra gondolj? En is sokat sirok es nagyon labilis a hangulatom, meg mar arrol is hallottam h depis valaki, de ez..... Inkabb gondolj arra, h nem sokara a kezedbe foghatod azt a csodat, amit most a szived alatt hordasz. Gratulalok!konnyu szulest!
Remélem nem éppen öngyilkosságot tervezgetsz, a baba nem élhet túl téged, hiszen a te méhlepényed táplálja õt.Amint leáll a méhlepény mûködése megszûnik létezni a tápanyag és gondolom a magzatvízben lévõ széndioxid sem csak úgy magát van és kész, hanem azt is termeli vmi amiért a te tested a felelõs.NE gobndolkozz ilyeneken, mert elrontotd az egészet, semmi sem ér annyit, hogy eldobd az életed.A balesetekre meg fel kell készülni, h ogy véletlwenül se lehessen.
Jóég, ne gondolkodj már ilyeneken!
teljesen igazad van, mindenkiben megfogalmazódnak ilyenek.próbáld kiverni a fejedbõl.egyébként az elõttem szóló jól és helyesen leírta, hogyha neked leáll a szívmûködésed, megszûnik a lepényben az áramlás, szerintem utána már a babát sem tudják megmenteni, ha csak nem vagy kórházban.

Az igaz hogy a pár hetes magzatok meghalnak ha valaki olyan gyógyszert szed rendszeresen amit nem szabadna terhesség alatt?

Tényleg ilyen érzékenyek a picik? És ha például iszik is egy keveset plusz még gyógyszer?

Legjobb válasz: Ja, és lehet, hogy nem megy el tõle a magzat, csak nyomorék, beteg, agykárosult lesz egy életre, aztán az okos anyuka megnézheti magát, hogy rontott el egybõl 2 életet... 2. voltam.

Ja, és lehet, hogy nem megy el tõle a magzat, csak nyomorék, beteg, agykárosult lesz egy életre, aztán az okos anyuka megnézheti magát, hogy rontott el egybõl 2 életet... 2. voltam.
Nem biztos hogy meghal, de lehet egészségkárosodása...
Ha nem akarod a babát, menj el abortuszra! Gondolom a társadalom már fejlõdött annyit, hogy ne ilyen módszerekkel szakítsa meg a terhességet, vagy a nehéz súly emelgetése, stb.
Nem szabad ezzel kísérletezni. Nagyon beteg gyerek lehet belõle.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes csak nagyon rossz hogy ilyen érzékenyek és nagyon kell vigyázni!
Az élet elsõ néhány hete a legérzékenyebb idõszak, ilyenkor ágyazódik be a zigóta a méhfalba, alakul ki a keringés és az idegrendszer alapjai. A terhességek jelentõs része gyógyszer nélkül is spontán vetéléssel végzõdik, ill. a terhességek jelentõs része ikerterhesség, amikben ált. az egyik baba elmegy. Ehhez jön a gyógyszerek kémiai hatása, ami fokozhatja a vetélés esélyét, és valóban fejlõdési rendellenességeket is okozhat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!