Találatok a következő kifejezésre: Ha a meghal (506 db)

Mit jelent, ha a meghalt papámmal álmodtam? (Nagycsütörtökön halt meg. )

Legjobb válasz: Halottal álmodni esõs nyirkos idõt jelez.Amúgy nekem ez az álom jelentés mindig bejön.Eddig bármelyik halott hozzátartozómmal álmodtam,rá egy két napra esett esõ vagy hó.

Halottal álmodni esõs nyirkos idõt jelez.Amúgy nekem ez az álom jelentés mindig bejön.Eddig bármelyik halott hozzátartozómmal álmodtam, rá egy két napra esett esõ vagy hó.
Szerintem azt, hogy még valahol ott mélyen nem dolgoztad fel a halálát, de kitudja azt is jelentheti, amit az elsõ mondott...
Az álmok egyik szerepe vagy mellékhatása az érzelmi megrázkódtatások enyhítése, valamint gyakran álmodunk olyasmivel ami a napokban erõsen foglalkoztatott minket. Szóval ha gondoltál a papádra akkor könnyen lehet, hogy azért álmodtál vele.
A halottal álmodás, meg a csapadék összefüggése... Érdekes megfigyelés lehet. Bocsánat, talán nem sértem meg kegyeleti okból a kérdezõt, és a válaszadót sem akarom megbántani, de egy öreg szomszédom az ágyéka izzadására hivatkozva jósolta meg másnapra a csapadékot... Igen, valahol minden összefügg mindennel, de azt hiszem az elhunyt hozzátartozóval kapcsolatos álom inkább az emberi lélek ajándéka vagy büntetése, attól függõen, hogy milyen volt a kapcsolatuk. Lehet vágyódás kifejezése egy elveszett, szeretett személy iránt ("ajándék"), vagy elmulasztott dolgok miatti lelkiismeret furdalás ("büntetés").

Mit jelenthet ha a meghalt tanáromat látom?

Ma úgy láttam,hogy a volt tesitanárom sétál fel a lépcsõn,és kiabál(mert errõl volt ismert)

Legjobb válasz: üdv a klubban. te legalább olyan szellemeket látsz akiket életükben ismertél..

üdv a klubban. te legalább olyan szellemeket látsz akiket életükben ismertél..

Az miért van hogy ha valkinek meghal valakie és ő beteg akkor azzal álmodik hogy az aki meghalt a fényben várja bemegy és meghal?

Legjobb válasz: Tavaly novemberben halt meg az édesapám bátyja... Alkoholista volt, tönkrementek a szervei, nem bírták a sok mérget. Egyszer Vele álmodtam, hogy Apu azt akarta, hogy találkozzak Vele, mert utoljára kb. 2 éves koromban láttam Õt. Az volt a találkozásunk oka, hogy elmegy egy olyan helyre, ahonnan többé nem fog visszajönni... Nem tulajdonítottam az álomnak különösebb jelentõséget. Egy héttel az álmom után, Apumat hívta a Nagyi, hogy a testvére rákos, és nem tudják megmenti... Nagyon meglepõdtem, hisz pont egy héttel elõtte álmodtam Vele...

Tavaly novemberben halt meg az édesapám bátyja... Alkoholista volt, tönkrementek a szervei, nem bírták a sok mérget. Egyszer Vele álmodtam, hogy Apu azt akarta, hogy találkozzak Vele, mert utoljára kb. 2 éves koromban láttam Õt. Az volt a találkozásunk oka, hogy elmegy egy olyan helyre, ahonnan többé nem fog visszajönni... Nem tulajdonítottam az álomnak különösebb jelentõséget. Egy héttel az álmom után, Apumat hívta a Nagyi, hogy a testvére rákos, és nem tudják megmenti... Nagyon meglepõdtem, hisz pont egy héttel elõtte álmodtam Vele...
jó kérdés, erre a kérdésre különféle világnézettel rendelkezõ egyének különféle válaszokat tudnának adni:) nagypapám rákban halt meg, az utolsó hetekben õ is a rég meghalt családtagjaival álmodott, és amikor ébren volt úgy beszélt róluk, mintha épp most találkoztak volna a valóságban...persze az utolsó idõszakban már nem volt teljesen tudatánál, de azért ez tényleg érdekes. miután felébredt, mesélte, hogy miket mondtak neki a testvérei, mi van velük, hogy vannak stb.
Lehet attól, hogy fél a haláltól tudatosan, v. tudatalatt, és többször gondol azokra, akik meghaltak, és álmában jön elõ. Én nagypapám is álmodott a szüleivel, mikor rákos volt, meg voltak hallucinációi, lehet a morfiumtól.
Én tavaly Balatonon nyaraltam és egyik éjszaka egy haverommal álmodtam.Ragyogó fény vette körül és Õ is bement a fénybe.Aztán hazajöttem a nyaralásból pár napra rá jött a telefon hogy meghalt a srác.Épp aznap amikor ezt álmodtam.Ez valamiféle kapcsolat lehet az emberek között.Tudatalatti vagy nem is tudom.
talán mert még mindig nemtudta feldolgozni az illetõ halálát, és azért álmodik vele, hogy miért pont azt amit azt nemtudni
Túl sok Szellemekkel suttogó?? :D

Hogyan lehet feldolgozni, ha a kamasz gyerekedet, unokádat elüti egy autó és meghal?

Legjobb válasz: Szerintem vannak dolgok amiket szerintem nem lehet feldolgozni. http://www.libri.hu/konyv/megis-mondj-igent-az-eletre.html ez egy olyan ember könyve akinek meghalt a családja.

Sehogy.
Szerintem vannak dolgok amiket szerintem nem lehet feldolgozni. http://www.libri.hu/konyv/megis-mondj-igent-az-eletre.html ez egy olyan ember könyve akinek meghalt a családja.
Erre a kérdésre a választ akkor tudja meg valaki, ha már áttélte, lehet találgatni milyen érzés, mikor torkod szakadtából üvöltenél, de nem jön ki hang a szádon...
Miért van lepontozva az, aki azt írja, sehogy? Miért, szerintetek az a normális, hogy valakinek meghal a gyereke és pár hónap múlva már szökdel örömében az utcán vagy mi? Egyik ismerõsömnek meghalt a kislánya 9 éves korában, a kislány nagyanyja összeomlott, az anyja meg 10 hónap múlva már az új gyerekével büszkélkedett, vidám, virágmintás ruhákban járt. Szerintem aki igazán normális szülõ, nem tudja túltenni magát ezen, a fájdalom mindig megmarad.
21.50 Igen ez igy van! Csak az tudja, Aki ateli, de egy biztos, hogy kell egy bizonyos ido, hogy "eltudjuk" engedni, azt, akit mar visszahozni nem tudunk. Tudni kell elfogadni azt, ami ellen tehetetlenek vagyunk, s megkell tanulni elni anelkul, Akit annyira szerettunk es fontos volt Nekunk. Igen rajovunk, hogy a halal gondolatavan egyutt kell elni, mivel a kaszas az ugy erkezik, mint a tolvaj!
ma 21:39 KáBé! Sajnos ezt nem lehet feldolgozni 100%-ban sose. Nem megszokott dolog, hogy a szülõ temeti a gyerekét vagy az unokáját fõleg nem a kettõt egyszerre...
Nagyon nehezen, de az ido segit, muszaj feldolgozni es elengedni!
Soha nem lehet feldolgozni. Az én szüleim régóta halottak, de õk életük végéig se tudták feldolgozni azt, hogy a két éves bátyám kiszaladt a busz alá és azonnal meghalt. Hiába születtem én és a hugom, nem tudtuk pótolni Bécit.
A válasz egyszerü és rövid:SEHOGY
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Ma együtt voltunk a nagyobb unokámmal, legalább kisit beszélgettünk. Mondja, hogy idõnként bemegy az öccse bezárt szobájába, mikor egyedül van otthon, legalább ott érzi az illatát ---még minden úgy van, ahogy az utolsó tanítási napon, oszt. kirándulásból hazajövet hagyta --és ment edzeni ---csak nem tért már akkor haza. Tudom, hogy az élõk felé kell fordulni, próbálom is. Minden este kimegyek felnézek a csillagunkra, amit még kicsi korukban választottunk, hogy ott vannak azok, akiket szerettünk és már nincsenek köztünk. Úgy érzem, hogy most már õ is ott van, és együtt vannak ---remélem!!!!
Nekem a nyugtato tea sokat segitett, es az ima! Az ima az eltereli a figyelmet, es megnyugtatja az elmet, de ugyanakkor nem hiszel ilyenkor sem Istenben, sem emberben, csak ott allsz kegyetlenul kiszolgaltatva a sorsod elott, es tehetetlenul! En sem hordtam feketet, pedig 1 eve halt meg a lanyom 30 evesen, s az Ocsem 3 eve 39 evesen, de meg csak eszembe sem jutott az, hogy feketebe jarjak! Sot meg emberektol is elzarkoztam, hogy Senki ne mondja azt: hogy Oszinte reszvetem! mert meg hallani sem akartam, csak egyedul akartam lenni! Tehat olyan lettem, mint 1 "robot"! mentem dolgozni, a haztartast is vezetni kellett, mivel van meg 3 gyermekem, de ugy ereztem, hogy "kiteptek" a szivemet! S ehhez ido kell, hogy ez az erzes megszunjon, de megszunik ez az "uresseg" s aztan ha lassan is, de visszater az "elet"! Mivel felkell fogni, hogy ELNI kell, es az "eloknek" kell elnunk nem azoknak, Akik mar elmentek. Nekem talan a 3 gyermekem volt az, Aki labra allitott! De ugy, hogy Oket kellett "apolnom", szeretnem, nyugtatgatnom, mivel Ok meg nehezebben tudtak feldolgozni! Te is most probalj segiteni a nagyobbik Unokadnak, mert Te mar tapasztaltabb vagy, s talald meg a modjat, es hidd el, hogy igy konnyebb lesz Neked is. Nem szabad, hogy Mindenki elhagyja Magat, Valakinek tudni kell talpon maradni, es osszefogni meg az eloket. Tudom, hogy nagyon fajdalmas, de hidd el, hogy igy van, En tapasztaltam, s meg kell, hogy mondjam, hogy a mai napig ugy elem meg, mintha "aludtam" volna honapokig, de a gyaszolo gyermekeimnek segitettem feldolgozni a fajdalmukat, En Akit "megszaggatatott" a teremto!! A mai napig hihetetlenul allunk itt, s szinte 2 naponkent mindig megjegyzi valamelyik gyermekem, hogy Anyu, En nem hiszem el.... s Enis mindennap erre gondolok, hogy nem hiszem el, hogy meghalt! Az ido segit csak, de ne hagyd el Magad, allj talpra, mert a megvaltozhatatlant nem fogod tudni megvaltoztatni! "Amikor 1 ajto bezarodik mogottunk a foldi sikon, akkor megnyillik 1 ajto ott fent, es oda bekell lepned, s ott folytatodik az elet!"
A kérdésedre nem tudom a választ és nem is szeretném megtudni!Fogadd õszinte részvétemet!!!!!Én fiatal édesapám halálát sem tudtam feldolgozni még, pedig az három éve történt, de ez, amit te leírsz még borzasztóbb lehet.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokan élünk át ilyen kegyetlen csapást. Van még egy nõvére, aki szintén belerokkan, akár csak én, a nagymamája. Talán az édesapa megy legjobban tönkre. Próbálom úgy felfogni, hogy volt 17 év ajándékunk ---na de miért nem több??? Nem járunk feketében -- egyéb családi okok miatt -- remélem ezért nem szólnak meg. Na de ha igen, akkor magyarázzák el, hogy a feketében nem fáj annyira. Kerékpárversenyzõ volt, és edzés közben ütötte el egy autó, nagy belátható kanyarban!!! ---nagyon nehéz elfogadni!!!! csk nyugtatóval lehet elviselni a napokat.
Nem vagyok fiatal, a szüleim már nem élnek, de amíg éltek, én mindig csak afféle "pótgyereknek" éreztem magam, aki azért született, hogy pótolja az elvesztettett. 13 éves volt, hegedûmûvésznek készült, nagy tehetség, de a perforált vakbél megölte. Anyám élete végig nem heverte ki ezt, fiatalon meghalt, nagymama nevelt fel.
Én azt hiszem úgy próbálnám, hogy arra gondolnék, az élet ilyen körforgás, mindenki meghal egyszer, visszaépül az anyatermészetbe. Kinek mennyi idõ jut, ez kiszámíthatatlan. Naponta eltaposunk több hangyát, bogarat és nem is gondolunk rá, hogy azt is fel kéne tudni dolgoznunk, pedig azok is éltek, lehet, hogy még csak pár napja. A szeretteinket tulajdonnak is tekintjük ezért is fáj az elvesztése. Ez természetes, de az élet kiszámíthatatlan, bele kell törõdni abba, amit hoz.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így érzem, hogy egyre nehezebb, nem hogy könnyebb lenne!! Eddig olyan volt, mintha elment volna hazulról, de hiába várom!4 Ordítani szeretnék, de nincs hang, mint ahogy egyik válaszoló írja. És még csak két hónapja!!!! mi lesz késõbb?, Kerékpárversenyzõ volt, edzés közben ütötte el egy autó. Tegnap majd bele haltam, mert a közelben volt a verseny, és hallottam a felvezetõ motoros rendõr szirénáját!! Neki is ott lenne a helye a versenyzõk között!! Fizikai ez a lelki fájdalom!
A kérdező hozzászólása: Még annyit --hogy lehetõleg én is kerülöm az ismerõsöket---fõleg ha nem álltak eddig sem közel hozzám, és én sem szeretem, ha mondják, hogy "részvétem" , , aki közelebbi barát, az úgy is tudja, hogy mennyire szenvedünk, nem kell azt kifelé is mutatni, és nem kell állandóan rákérdezni, mert még az utcán is elsírom magam.

Ha Magyarországon meghal valaki, annak hogy értesítik a családtagjait?

Ha mondjuk egy autóbalesetben hal meg az illető?Vagy ha egy rendőr/tűzoltó/katona vagy hasonló hal meg? Kimennek a családhoz?Felhívják?Mit mondanak?

Legjobb válasz: Saját tapasztalat: rendõr megy ki, hiszen ha autóbaleset van akkor eleve kihívják a rendõrt. Mit mond? xy-t keressük én vagyok meghalt a férje asszonyom autóbalesetben. pá Ha külföldön hal meg vki akkor az ottani rendõrség is szól a magyar rendõrségnek és a lakhely szerinti járõr kimegy és bekopog stb. Nem hívogatják telefonon kimennek személyesen.

Saját tapasztalat: rendõr megy ki, hiszen ha autóbaleset van akkor eleve kihívják a rendõrt. Mit mond? xy-t keressük én vagyok meghalt a férje asszonyom autóbalesetben. pá Ha külföldön hal meg vki akkor az ottani rendõrség is szól a magyar rendõrségnek és a lakhely szerinti járõr kimegy és bekopog stb. Nem hívogatják telefonon kimennek személyesen.
"Özvegy Kovácsné?" "Nem." "De."

Már nem tudom hogy hova fordulhatunk jogi segítségért mert csak falakba ütközünk, kihez tudnánk segítségért fordulni? Most már nem láthatom a tesómat soha csak ha apám meghal?

A testvérem két évvel ez előtt súlyos munkahelyi balesetet szenvedett Ausztriában,mozgássérült,magatehetetlen lett. A szüleim nincsenek együtt,elváltak,az apámnak van egy féltékeny barátnöje,apám lett a végleges gyámja. Senkit nem engednek be látogatni,a gyámügy nem tesz semmit,mert nem kiskorú,hiába cselekvőképtelen. A bíroság sem tesz jogi lépéseket,mert 'nem az ö hatás körük'.A tesómat csak Ausztriába látogathatjuk mert ott nem tudja senki megtiltani.A tesómnak volt nagy összegű biztosítása és kapja az életjáradékot amik nem kis összegek. Az apám és a nője elég pénz centrikus.A tesómnak szeretetre nem inger szegény környezetre van szüksége.

Legjobb válasz: Utazz oda, menj tesód szobája ablakához s kiabálj be neki ha az ajtón nem engednek be. Mond el neki mindent jó hangosan az ablak alatt, hogy meghalja. Mert szerintem a telefont nem adják neki, titeket meg letagadnak elötte, mintha nem is keresnétek. Muszály megtudnia, hogy hazudnak neki. Mindenképp menj be jogi tanácsadásra a helyi bíróságra, ügyvédhez, hogy fogva tartják, illetve korlátozzák a szabadság jogait.

Utazz oda, menj tesód szobája ablakához s kiabálj be neki ha az ajtón nem engednek be. Mond el neki mindent jó hangosan az ablak alatt, hogy meghalja. Mert szerintem a telefont nem adják neki, titeket meg letagadnak elötte, mintha nem is keresnétek. Muszály megtudnia, hogy hazudnak neki. Mindenképp menj be jogi tanácsadásra a helyi bíróságra, ügyvédhez, hogy fogva tartják, illetve korlátozzák a szabadság jogait.
Családsegítõt keress fel! Ott jogi tanácsot is kapsz, meg alapból ilyen esetekben tudják, hogy milyen lehetõségeitek vannak! Egy jó családgondozó sokat tud segíteni!
Nem is értem, amit írsz: a tesód odakinn van Ausztriában? Ha igen, akkor nyilván csak ott látogathatjátok. Haza akarjátok hozatni onnan? Vagy a pénzét akarjátok? Ráadásul mit kérsz a gyámügytõl, vagy a bíróságtól?
A kérdező hozzászólása: köszi az utolsó kommentelöt:((, képzeld el nem a pénzét akarom!!!Csak szeretném látogatni a tesomat, ha nincs benned egy kis jó indulat, ne írj semmit!!
A kérdező hozzászólása: Az az igazság hogy kórházban csak ideiglenesen tartják rehabilitációra, minden évben 3 hétre visszaviszik de most itthon van.Karácsonykor anyu felhívta aput hogy hátha megenyhül és odateszi egy kicsit a telefont a tesómhoz, erre kinyomta a telefont!Aztán a jó multkor én és anyu odamentünk este fele a tesom ablaka alá, anyu hivogatta a tesomat, és odafigyelt és olyan boldog volt kiabálta hogy 'anyu, anyu!'erre meghallotta apu barátnöje , beszaladtak a szobába mindketten , lekapcsolták a villanyt és háttal álltak h ne lássuk öt, egy másik eset ugyanez volt, a redönyt lehuzták és ránk hívták a rendöröket, akik elég udvariatlan alpári módon viselkedtek velünk.A gyámügyre meg rendszeresen jártunk segitségért de csak azt mondják hogy nincsen erre jogszabály hacsak elnem mozditják a gondnokot a helyéröl, a bíróságon voltunk ök meg a gyámügyhöz irányítottak minket azzal hogy ök nem tudnak segíteni.Nem tudom hogy miért csinálja ezt velünk apu.A baleset elött jó volt a kapcsolat és jóban voltam a velük, ráadásul annak a nõnek mentális problémái vannak, nyugtatókat szed meg iszik is rá.Ezt is egyszer még tesom mesélte régen.A baleset elött ott lakott a tesom, ezért lett faterom a gondnoka.Amugy elakart onnan menni a tesom mert volt neki mennyasszonya és közös jövõt terveztek, de akkor is apám beintett nekik, nem akarta hogy elmenjen mert tesom kint dolgozott és jól keresett külföldön.

Ha valaki meghal, miért kell azt kiharangozni? Miért kell mindenki tudtára adni? A születést miért nem "hirdetik"? Ne a halált "reklámozzák" hanem az Örök életet!

Legjobb válasz: Nem értem a kérdésedet igazából, a születéseket is ugyanúgy "hirdetik". Ha valaki meghal, akkor azt vagy azért harangozzák, mert híres ember volt, és akkor azért nem árt, ha az emberek megtudják, hogy már nem él, és egyébként is a tisztelet, meg hogy emlékezzünk, máshogy pedig nem tudom, mit értesz a reklámozás alatt. Ha valaki szül, az ugyanúgy hirdetve van.

Nem értem a kérdésedet igazából, a születéseket is ugyanúgy "hirdetik". Ha valaki meghal, akkor azt vagy azért harangozzák, mert híres ember volt, és akkor azért nem árt, ha az emberek megtudják, hogy már nem él, és egyébként is a tisztelet, meg hogy emlékezzünk, máshogy pedig nem tudom, mit értesz a reklámozás alatt. Ha valaki szül, az ugyanúgy hirdetve van.
Kedves elsõ válaszoló! A születést nem harangozzák a katolikus vallásban, azonban a halált igen. Sõt egyes helyeken az utolsó úton végig szól a lélekharang és a templomi nagyharang. Azonban átvitt értelemben a születés is ki van harangozva, hiszen a keresztelõ alatt is végig szól a nagyharang.
Csak tippelek de nem lehet hogy azért harangoznak temetéskor hogy aki hallja az imádkozzon az elhunytért?
(elõzõ én is arra tippelek) Egy szép gondolatot idézek, Kérdezõ: „Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól” - John Donne.
De a feltámadás, nem egyenlõ a végítélettel. A feltámadás amikor a mennybe jutunk. Tehát mikor "AZ ÚR VISSZA FOG JÖNNI? HOGY MEGÍTÉLJE A VILÁGOT!" akkor még nem támadunk fel, az elhunyt feltámadására emlékezve, imádkozva érte, a mennybe jutásra gondolunk (tisztítótûz utáni állapot, és nem elkárhozás) Azért törõdj az elvilági dolgokkal is, mert Istennek hála, neked adta....
A kérdező hozzászólása: Amikor feltámadunk, akkor Istenhez kerülünk, tehát nincs választás. Aki elkárhozik, az nem támadt fel. Ha már Biblia magyarázatba megyünk bele. Amikor Isten eljön megítélni a világot, minden hangsúlyozom MINDEN ember az Úr elé fog kerülni! Aki meghalt és elötte gonosz ember volt az is! AZ ÚR VISSZA FOG JÖNNI? HOGY MEGÍTÉLJE A VILÁGOT! Ja, és hála az Istennek, hogy engem nem érdekelnek azok a dolgog amik a világban vannak!
Igaz, hogy Jézus meghalt a bûneinkért, de fel is támadt és Õ ÉL! Az is igaz, hogy feltámadunk, de nem mindegy, hogy Isten amikor ítéletet hoz utána hova kerül! Leírom megint!!! ISTEN AZ ÉLÕK ISTENE ÉS NEM A HOLTAKÉ! Igaz, de amikor temetésen harangoznak, akkor a test halát harangozzák. Amikor feltámadunk, akkor Istenhez kerülünk, tehát nincs választás. Aki elkárhozik, az nem támadt fel. Ha már Biblia magyarázatba megyünk bele. Még egyszer leírom: Az Élõk Istene, nem csak azokra vonatkozik, akik e világban élnek... Nagyon leragadtál az evilági és a túlvilági közti különbségnél. Azok is élnek akik a túl világon vannak Istennel.
A kérdező hozzászólása: De mivel Jézus meghalt a bûneinkért, ezért a halál esetén azért harangozzák, hogy emlékezzünk az elhunytra és gondoljunk rá és imádkozzunk érte. A Jézus kereszthalála óta a lélek halála ami a Sátán gyõzelmét jelenti, az Istentõl való elszakadás. A test halálkor azért is imádkozunk, hogy az elhunyt üdvözüljön. Szerinted amúgy miért van a temetõkre írva: Feltámadunk! Igaz, hogy Jézus meghalt a bûneinkért, de fel is támadt és Õ ÉL! Az is igaz, hogy feltámadunk, de nem mindegy, hogy Isten amikor ítéletet hoz utána hova kerül! Leírom megint!!! ISTEN AZ ÉLÕK ISTENE ÉS NEM A HOLTAKÉ!
Az "vagyon" írva a Bibliában, hogy hirdesd Isten igazságát, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól! Ez nem játék!!! És igen, azt kell nekünk keresztényeknek elfogadni, és cselekedni ami a Szent Írásban foglaltatik! Isten az élõk Istene!!! De mivel Jézus meghalt a bûneinkért, ezért a halál esetén azért harangozzák, hogy emlékezzünk az elhunytra és gondoljunk rá és imádkozzunk érte. A Jézus kereszthalála óta a lélek halála ami a Sátán gyõzelmét jelenti, az Istentõl való elszakadás. A test halálkor azért is imádkozunk, hogy az elhunyt üdvözüljön. Szerinted amúgy miért van a temetõkre írva: Feltámadunk!
A kérdező hozzászólása: Az "vagyon" írva a Bibliában, hogy hirdesd Isten igazságát, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól! Ez nem játék!!! És igen, azt kell nekünk keresztényeknek elfogadni, és cselekedni ami a Szent Írásban foglaltatik! Isten az élõk Istene!!!
Hát ez nagyon nagy tévedés-sorozat Kérdezõ. És nem "reklámozás" , méltatalan a halálhoz ez a szó: az élet és halál összefügg- nincs itt mit "reklámozni". És nem csak azt csináljuk, ami megírva vagyon a Bibliában, mert pl, hol látod te azt megírva, hogy itt, a gyk-n kérdés-feleletet kell játszani? Naugye.
A kérdező hozzászólása: Halottakért nem imádkozunk! A Biblia tanítása szerint! Aki elhunyt annak a lelke már az örökkévalóságban van!
A kérdező hozzászólása: Mint tudjuk a halál a sátántól van! Szerintem nem kellene az õ "gyõzelmét ki kürtölni"! Hanem azt aki újjászületik víztõl és Szent Lélektõl! Hirdessük, hogy Isten országa gyõz!!!
A kérdező hozzászólása: Biztosan hallottál az elragadtatásról! "És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljõni az ég felhõiben nagy hatalommal és dicsõséggel. És elküldi az õ angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyûjtik az õ választottait a négy szelek felõl, az ég egyik végétõl a másik végéig.Máté.24:30-31 Tehát elõször feltámadnak azok akik Krisztusban haltak meg, aztán az élõ Szentek elragadtatnak! "És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és akik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, akik a földet pusztítják." Jel. 11:18. Ez pedig arról szól, hogy a gonoszok feltámadnak és Isten színe elé állnak mikor Isten megítéli a földet! Ui:Ja és két út van a földi élet befejezésekor: fel, vagy le! Tehát; Menny, vagy pokol. Nincs tisztítótûz! Nincs középút!

Ha a sperma a gumiba kerül akkor meghalnak? Mennyi idő múlva?

Legjobb válasz: Gyújtsd be a gumit, és tuti meghalnak...xD

Gyújtsd be a gumit, és tuti meghalnak...xD
Vagy taposd meg õket, az is tuti!
Ne bántsd õket! Inkább szórj be nekik egy kis tubifex-et, és akkor pár nap múlva béka lesz belõlük. Kis g*cibékák...
200-300 percig élnek csak .. xD amugy öccsé közéjük benzint és gyújtsd fel tuttti megdeglenek a kisg.cik :D XD
Pár nap kell nekik.
a spermák ideális körülmények között kb 2 napig életképesek.. de am. nem min1?:D lényeg h a lányba ne kerüljenek be, ha meg már óvszerbe vannak ne piszkáld õket:D
Dobd be õket a sütõbe és süss belõle egy tortát.
A kérdező hozzászólása: de a levegõn 15mp alatt meghalnak. és valamennyi levegõ egy minimális van a gumiban is.
nem halnak meg a levegõn 15 mp alatt, ezt nem tudom honnan szedted:D az ideális körülmény az hõmérséklet pl. ami testhõmérsékletnél kicsit alacsonyabb, tehát tegyük fel elélvezel, marad a kezeden és utána megujjazod a barátnõd 20 mp-el, attól még nem lesz 0 az esélye h teherbe esik...

Ha valaki meghal az tovább létezik valahogy? Ha igen, akkor miért nem lép velem valahogy kapcsolatba a most meghalt nagymamám?

Sokat gondolkodok azon hogy létezik-e és szeretném is, hogy tovább létezzen nagymamám lelke tudata, de nem vagyok biztos benne, mert akár hogy akarom nem lép velem kapcsolatba, sehogy se ...... miért??

Legjobb válasz: Biztos, hogy tovább létezünk, erre rengeteg közvetett bizonyíték van. Miért nem lépnek kapcsolatba a "halottak"? Általában próbálkoznak, de a két világ közt nincs átjárás, így nem olyan könnyû, nem csak akarat kérdése. A ma ismert módok: 1) Telepatikus úton, többnyire álom során. Gyakori, hogy hozzátartozók egyszerre álmodnak az illetõvel, vagy mindegyikük ugyanazt álmodja vele. 2) Médiumokon keresztül (különleges képességû emberek, elektronikus eszközök segítségével - pl. EVP-jelenség) 3) Néha üzenni tudnak máshogy is, pl. lelöknek/arrébb tesznek tárgyakat, amelyeket hozzájuk lehet kötni, de ezt általában a hátramaradottak észre sem veszik, és nem egyszerû odaátról kivitelezni az ilyesmit.

Biztos, hogy tovább létezünk, erre rengeteg közvetett bizonyíték van. Miért nem lépnek kapcsolatba a "halottak"? Általában próbálkoznak, de a két világ közt nincs átjárás, így nem olyan könnyû, nem csak akarat kérdése. A ma ismert módok: 1) Telepatikus úton, többnyire álom során. Gyakori, hogy hozzátartozók egyszerre álmodnak az illetõvel, vagy mindegyikük ugyanazt álmodja vele. 2) Médiumokon keresztül (különleges képességû emberek, elektronikus eszközök segítségével - pl. EVP-jelenség) 3) Néha üzenni tudnak máshogy is, pl. lelöknek/arrébb tesznek tárgyakat, amelyeket hozzájuk lehet kötni, de ezt általában a hátramaradottak észre sem veszik, és nem egyszerû odaátról kivitelezni az ilyesmit.
Nocsak, végre valaki jártas a témában. :) "Ha az esetleg mégis hallucináció lenne" Ezt egyébként könnyen ki lehet zárni, mert számtalanszor hajszálpontosan számoltak be arról, mi zajlott a klinikai halál alatt - sokszor más helyszíneken is. Ez utóbbi még éber állapotban is lehetetlen. Természetesen utólag ellenõrzött dolgokról van itt szó, nem feltevésekrõl. És még valami: a HKÉ hosszú távon, évek alatt teljesen átformálja az embert, ami sajnos sokszor meg nem értettséghez, váláshoz, teljesen más értékrendhez vezet. Egy hallucináció ilyet nem okoz.
Sír Bucher válaszát nem ismétlem meg, a lényeg ott van. A nagymamád elvesztése miatti gyász természetes, ha nagyon erõs volt köztetek a kapocs akkor valóban az emlékeidben fokozottan tovább él.Sõt másokéban is, és a tárgyakban, írásokban amiket õ készített, hagyott hátra. A szép emlékek pedig segítik, hogy túl legyél rajta és elfogadd az elmúlás végleges. Sajnos ez van, bármennyire fájó is. A sok butaság amiket itt összehordanak felesleges, ezek csupán az emberek vágyai, hogy létezhet valami a halál után. Nincs ilyen, de ettõl még szép az élet és lehet méltósággal gyászolni.
Akik nem hiszen az ilyesmikben minek nézik az ezotériás kategóriákat? És pont a jó válaszolókat nem értékelik jóra, persze ha valaki ideírja hogy szilvásbukta azt mindenki lájkolja.
"És pont a jó válaszolókat nem értékelik jóra, persze ha valaki ideírja hogy szilvásbukta azt mindenki lájkolja." Olcsó szórakozás, mert ingyen van. Ne ezzel foglalkozz, legalább olyan kedvesek, és bejelölik nekünk, melyik válaszra kell jobban odafigyelni. ;)
Aki meghal, az nem létezik tovább. Tudom, hogy ez cseppet sem romantikus, de sajnos ez a helyzet. Fogadd el.
A kérdező hozzászólása: Azért erre sincs bizonyíték úgy ahogyan a vallásosnak sincs arra hogy tovább létezünk
Errõl ár több elméletet hallottam. Szerintem olyan mint az alvás. Elalszol, majd máshol ébredsz, de nem emlékszel a korábbi életedre. Valaki szerint a lelkek egy helyen gyülekeznek ilyenkor, ahol nincs család, nincs formájuk a lelkeknek, csak úgy vannak. Én nem akarom elfogadni, hogy halál után a nagy semmi, a megsemmisülés van. Lehet, hogy ezt csak félelembõl mondom, de én hiszek abban, hogy van valami, azt nem tudom, mi, de kell lennie valaminek. Nekem a nagymamám testvére halt meg egy hete. Közel álltunk egymáshoz, és most nagyon fáj a hiánya, de el kell engednem. Én is gondolkodtam, már médiumon, meg hasonló dolgokon, de inkább nyugodjon békében, ha van olyan, hogy lélek, ha nincs. Vasárnap halt meg. Hétfõn reggel becsuktam a konyhában az ablakot, mert hideg volt. Épp, hogy tettem pár lépést a kifele menet, nagy csörömpölés és ablakokat kivágta a szél. A poén a történetben, hogy az ablak jól be volt csukva, ez biztos, és odakint nem fújt a szél. Ezt nem tudom mivel magyarázni, de ijesztõ volt.
50-50% Senki nem tudja bizonyítani. De egyszer mindennek vége. Szóval én nem igazán hiszek benne hogy egy halott rokonom "figyelne" engem. Azt sem tudják biztosra megmondani hogy holnap milyen idõ lesz.:D Akkor meg ugassa meg a tö.kömet 0, 25 mm-rõl az aki azt mondja hogy halálunkig figyel minket.
A kérdező hozzászólása: valóban hihetetlen erõs tudatszintrõl számolnak be az emberek, ami szinte lehetetlen hallucinációtól ugyanis egy hallucinációhoz sokkal erõsebb agyi aktivitásra van szükség mert a klinikai halál állapotában nagyon minimális agyi aktivitás van és ami érdekes baromi tiszta nem homályos zavart élményekrõl van szó. Ha az esetleg mégis hallucináció lenne az tuti nem agyi folyamatok miatt van
"Ha ezek a folyamatok leállnak, az idegek nem továbbítják a jeleket, akkor nincs élet, nincs öntudat." Ez az, amit lassan megcáfolnak. A HKÉ a legnagyobb bizonyíték arra, hogy mégis van ilyenkor öntudat.
Mert a halottak nem lépnek senkivel kapcsolatba! Senki nem tudja, hogy mi van a halál után!
Az attól függ. Ha van valami konkrét dolgotok egymással, akkor érzed a jelenlétét, és kapcsolatba is léphet veled (velem álmon keresztül kommunikált, teljesen egyértelmû volt). Kértem tõle valamit, és teljesítette. Korlátozott ideig van még itt... Ha van valami dolgod vele, akkor te szólj hozzá.
Azért nem, mert nem létezik többé. És lehet, hogy szeretnéd, de attól még az igazság az, hogy a nagymamád emléke benned él tovább - de õ nincs már. Így nem tud kapcsolatba se lépni veled.
De okos vagy Sir Bucker vagy ki a tököm vagy
"Azért nem, mert nem létezik többé." Amit nem látsz, az nem létezik. Olyan biztos ez?
Nem a látás vagy nem látás a lényeg. A sugárzást se látom, mégis bele lehet halni. A lényeg ott van, hogy az öntudat, és az egész, ami mint élõlény alkot minket, egyszerû anyag. Ha mûködnek a biokémiai folyamatok, ha megvan az idegsejtek potenciál-különbsége, akkor van élet. Ha ezek a folyamatok leállnak, az idegek nem továbbítják a jeleket, akkor nincs élet, nincs öntudat. Ha meghalsz, akkor ez a folyamat leáll. Ergo a létezésed megszûnik.
Kérdezõ! Most egy olyan kérést tettél fel, amire a választ SENKI nem fogja tudni megmondani. Ezen harcol egymással a vallás és a tudomány, ez az emberiség egyik örök rejtélye. Majd meglátjuk! A lényeg, hogy legyen életed a halál elõtt!!!
Kedves kérdezõ! Azért nem lépett veled még kapcsolatban mert nem tud. És mindenki aki azt állitja, hogy nem létezik tovább az nem tudja jól. Én nem vagyok vallásos sem, de aki meghal a lelke jelen van az életedben, és ha nagyon jó ember volt akkor ott van a jelenlétedben. De lehet az is, amikor meghalt a nagymamád, akkor lélekvándorláson vett részt és aki akkor született abba szált bele és most benne van. Ez a lélekvándorlás. Remélem segitett és ha nem keress beszélj hozzá szellemtáblán keresztül.
Azért mert nincs neked mondani valója, MÉG! Nem tudom mikor halt meg, nem tudom milyen kapcsolatban voltatok és sorolhatnám a kérdéseket, egy a lényeg, ha õ szeretne veled beszélni, felkeres, álmodban legfõképp. Ezen felül, attól hogy õ meghalt, el kell hogy engedd, meghalt a teste, a lelke tovább él. A mamád volt, szeretted õt, õ is téged, ha szeretne beszél veled, te ne keresd, majd õ jön hozzád, ha kell. Engedd el menni. A lélek létezik, errõl nincs vita, nagyon sokat tudni már a túlvilágról, csak olvasni kéne és mélyen magunkba nézni!

Ha hugomnak meghalt a párja, de 6 honapos terhes, elintézheti hogy az apuka nevét kapja a baba!?

Legjobb válasz: Van egy ismerõsöm, aki 4 hónapos terhes volt, amikor meghalt a párja. Nem voltak házasok, így amikor a gyerek megszületett a nõ vezetéknevét kapta. Ha jól emlékszem, olyan 3-4 éves volt a kislány, mire sikerült elintézni, hogy megkaphassa az apja nevét. Volt valamilyen bizonyítási eljárás is, amely során tanúkat hívtak be annak bizonyítására, hogy õk márpedig tényleg együtt voltak, és nem csak hasznot akar húzni egy ember halálából.

Van egy ismerõsöm, aki 4 hónapos terhes volt, amikor meghalt a párja. Nem voltak házasok, így amikor a gyerek megszületett a nõ vezetéknevét kapta. Ha jól emlékszem, olyan 3-4 éves volt a kislány, mire sikerült elintézni, hogy megkaphassa az apja nevét. Volt valamilyen bizonyítási eljárás is, amely során tanúkat hívtak be annak bizonyítására, hogy õk márpedig tényleg együtt voltak, és nem csak hasznot akar húzni egy ember halálából.
Szia. Elõszöris õszíntén sajnálom, ami a hugoddal történt. Sajnos az egyik ismerõsöm is így járt, és ott a fiú szülei kérték, hogy a baba kerüljön a nevükre, így az apa nevét kapta. De ha házasok voltak, akkor automatikusan az apa nevét kapja.
A gyamugy es az anyakkonyvvezeto PONTOS valaszt ad neked!
Szia, énis nagyon sajnálom, hogy ilyen kegyetlen az élet:( de igen el lehet intézni, csak tudod idõ kell hozzá...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!