Találatok a következő kifejezésre: Ha a megállapította a terhességet akkor (4 db)

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

Ha megállapították a terhességet, akkor a rendelőintézetbe vagy a kórházba kell járnom?

Első terhesség. Fogalmam sincs, hogy mi hogy működik. Főleg itt Pesten. Voltam nőgyógyásznál a 9. kerületi rendelőintézetbe. Megállapította, hogy terhes vagyok, beutalt ugye mindenféle vizsgálatra. Oké. Oda elmegyek. Megvannak az eredmények. Közben (vagy az eredményekkel együtt?) elmegyek a védőnőhöz a kiskönyvért. Utána is a rendelőintézetbe járok, vagy a kórházba, ahol szülni fogok?

Legjobb válasz: a rendelõbe mész vissza, majd a terhesség végén a 36. héttõl lesz nst vizsgálat hetente a kórházban (legalábbis a legtöbb helyen azt már a kórházban végzik)

a rendelõbe mész vissza, majd a terhesség végén a 36. héttõl lesz nst vizsgálat hetente a kórházban (legalábbis a legtöbb helyen azt már a kórházban végzik)
Rá kell kérdezni mindig, hogy az adott vizsgálatot hol fogják végezni. Nekünk minden a rendelõintézetben van, és csak a 20 hetes nagy genetikai uh volt a kórházban. Vérvétel is nekünk a rendelõintézetben van, de van ahol a kórházban csinálják. Kórháza válogatja. A védõnõhöz 12. hétig kell elmenni, és oda vinned kell a papírt, hogy élõ embrio van a méhedben. Élõ embrióról csak 6. hét után kapsz papírt, mert csak attól kezdve van szívhangja és attól kezdve számít élõnek. Védõnõhöz is idõpontot kell kérni, és a vizsgálatokra is idõpontot kell kérni! A védõnõ fog adni neked kis könyvet, azt ha megkapod utána mindenhova viszed magaddal, sosem fogna bele írni semmit (csak a védõnõ másolja át az eredményeket bele) , de vinni kell! Bautalókat mindig a a nõgyógyászod fogja adni. Nõgyógyász (6-8 héten), vérvétel (6-10 héten), Védõnõ (8-12 héten), háziorvos (ha már van EKG eredményed), fogorvos (amikor jól esik kötelezõ egy alkalommal megjelenni nála amit a kiskönyvbe be is ír), következõ nõgyógyászati vizsgálat (10-12 héten), 12. héten mindenképpen kell genetikai UH-ra is menni, ha akarjátok (erõsen ajánlott) 10-14 héten kombinált teszt (kb. 9000Ft) , újabb vér és vizelet vizsgálat, 16 héten AFP (vérvétel), újabb genetikai UH 18-20 héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most már sokkal okosabb lettem. Nekem a doktornõ semmit nem mondott... (igaz, nem is kérdeztem, mert meg voltam hatódva, hogy elõször láttam a bébit, és kiderült, hogy igen, dobog a szíve.. :) ) Tehát a védõnõhöz nem kellenek a leletek, csak a papír, amit a vizsgálaton kaptam, hogy él a pici?
De, a leletek is kellenek a védõnõnek. Kapsz egy kiskönyvet, és õ ír be abba mindet. Amúgy a 9. ker-ben rendesek a védõnõk, lehet tõlük kérdezni. Viszont kell idõpontot kérned.
A kérdező hozzászólása: Nem a 9. kerületben lakom, csak a lakcímkártyámon, mert oda sikerült elintézni az ideiglenest...a 14-ben lakom.
Na akkor majd a védõnõvel gondok lesznek. Mert õt lakhely szerint kell megkeresni (nem lehet válogatni azt kapod akihez tartózol), és ha lakcím szerint nem ott laksz ahol valójában akkor a védõnõ nem tudja a babát megnézni, viszont a 14. kerbõl védõnõi meg elfognak küldeni mert nem oda tartózol papíron. Elõször azt a védõnõt keresd meg ahol laksz igazából és mond el neki a problémát. Válaszoljak is a kérdésedre. Én nem a kerületembe járok orvoshoz, ha nem abba a kórházba ahol szülni szeretnék. Nekem minden vizsgálatom a kórházban van.
Nem lesz semmi gond a védõnõvel (anyukám is az). A tényleges tartózkodási helyhez tartozó védõnõt keresd fel.
Nemhinnem.. de baj lenne? :( 18hkm
A kérdező hozzászólása: Nem lenne igazán baj, csak eleve ez a várandósság meglepetés, így az ikrek gondolatával meg kéne birkózni. De természetesen nagy szeretettel fogadnánk õket! :)
Nem hiszem, mert ha még nem is lett volna szívhang az elsõ vizsgálaton, akkor is látta volna az orvos a másik petezsákot is. Jó eséllyel.

Ha a nőgyógyász megállapította a terhességet akkor először a háziorvoshoz vagy a védőnőhőz kell menni és honnan tudom ki a védőnő?

Legjobb válasz: Terhesgondozásra kell,akkor menned,az mindenhol van.Általában csak védõnõk vannak ott,de ha vkinek ott elmondod mi van,akkor õk meg fogják mondani ,h ki az illetékes védõnõ

Terhesgondozásra kell, akkor menned, az mindenhol van.Általában csak védõnõk vannak ott, de ha vkinek ott elmondod mi van, akkor õk meg fogják mondani , h ki az illetékes védõnõ
Védõnõhöz. Hát ha nem tudod, hogy ki kérdezd meg.!
Interneten fenn van a védõnõi szolgálat listája. Lakhely szerinti védõnõhöz tudsz majd bejelentkezni telefonon, ha hívod õket, megmondják ki lesz. Sok sikert!
A nõgyógyásznak tudnia kell, hol a védõnõd, ha nem tudod. Amúgy telefonon is érdeklõdhetsz az intézeteknél. A körzetihez nem kell menni, hacsak nem õ vesz táppénzre, és nem a nõgyógyász. Hol melyik...
A védõnõhöz kell menni, a lakóhelyed szerint (nálunk egyébként a gyermekorvosi rendelõ mellett van). Hívd fel a háziorvosod, õ meg tudja mondani, ki az illetékes. Nekem a háziorvosomhoz is el kellett mennem, azt majd a védõnõ mondja meg, hogy mikor. Beleírta a kiskönyvembe, hogy egészséges vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!