Találatok a következő kifejezésre: Ha a megállapította a terhességet (7 db)

Ha az orvos megállapította a terhességet, hogy lehet, hogy a vérkép nem mutatja a Hcg-t?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama

Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama
Megint elsõ vagyok: amikor én voltam a dokinál az én babámnak sem volt még szívhangja, még sem kért a doki hcg-t. Ma már 18 hetes vagyok és szépen fejlõdik a baba!
Ezt nem nagyon értem! Hogyan állapította meg? Uh-val? Hány hetes terhességet állapított meg?
A kérdező hozzászólása: Igen, Uh-val, 5 heteset. Aztán rá egy napra mentem vérvételre, de az eredményben nem látok ilyet, h Hcg..pedig elvileg kellene legyen, nem?
kell, de mit mondott? mert a barátnömnél volt olyan hogy látott valamit az orvos vérvételre küldte (ismétldöröe 2 nap múlva megint) és mivel egy alacsony hcg szint volt de nem növekedett ezért egy elhalt magzata volt, ami sima menstruációval távozott kb egy hétre rá. szóval a doki felelötlenül jelentette ki hogy egy életképes terhesség, mert 5 hetesen tuti nem volt szívhang sem még.
A kérdező hozzászólása: Azt nem is mondta, h van szívhang, csak annyit, h 5 mm-es gesztációs zsákot lát. Ráadásul semmi tünetem nincs, úgy értem, sem mellfeszülés, sem hányinger, semmi...Egyszóval nem értem. És csak jövõ héten tudok visszamenni hozzá.
Szia! A vérvétel eredményében csak akkor szerepel, a hcg szó is, ha a doki kérte ezt a hormon vizsgálatot. Lehet a Tied nem kérte, mert nem a terhesség tényét vizsgálta, hiszen látja a babát, hanem csak az állapotodra volt kíváncsi...vas...stb. Gratulálok amúgy :)
Szia! Igaza van 12:21-nek, ha már elõtte nap megállapította, akkor nem feltétlen kért HCG-t, csak ugye amúgy is kérnek vérvételt, ha kiderül, hogy terhes vagy. Legalábbis nálunk így volt, aztán amikor olyan vérvételre küldött, hogy konkrétan a HCG-t nézte, na akkor rajta volt a papíron, hogy Béta-hcg, illetve az értéket is feltüntették. Remélem segítettem. Üdv.
Ha a doki megállapítja a terhességet, akkor nem kér HCG-t. Csak akkor, ha odamész, hogy volt pozi teszted, de õ mégsem lát semmit!

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

Ha megállapították a terhességet, akkor a rendelőintézetbe vagy a kórházba kell járnom?

Első terhesség. Fogalmam sincs, hogy mi hogy működik. Főleg itt Pesten. Voltam nőgyógyásznál a 9. kerületi rendelőintézetbe. Megállapította, hogy terhes vagyok, beutalt ugye mindenféle vizsgálatra. Oké. Oda elmegyek. Megvannak az eredmények. Közben (vagy az eredményekkel együtt?) elmegyek a védőnőhöz a kiskönyvért. Utána is a rendelőintézetbe járok, vagy a kórházba, ahol szülni fogok?

Legjobb válasz: a rendelõbe mész vissza, majd a terhesség végén a 36. héttõl lesz nst vizsgálat hetente a kórházban (legalábbis a legtöbb helyen azt már a kórházban végzik)

a rendelõbe mész vissza, majd a terhesség végén a 36. héttõl lesz nst vizsgálat hetente a kórházban (legalábbis a legtöbb helyen azt már a kórházban végzik)
Rá kell kérdezni mindig, hogy az adott vizsgálatot hol fogják végezni. Nekünk minden a rendelõintézetben van, és csak a 20 hetes nagy genetikai uh volt a kórházban. Vérvétel is nekünk a rendelõintézetben van, de van ahol a kórházban csinálják. Kórháza válogatja. A védõnõhöz 12. hétig kell elmenni, és oda vinned kell a papírt, hogy élõ embrio van a méhedben. Élõ embrióról csak 6. hét után kapsz papírt, mert csak attól kezdve van szívhangja és attól kezdve számít élõnek. Védõnõhöz is idõpontot kell kérni, és a vizsgálatokra is idõpontot kell kérni! A védõnõ fog adni neked kis könyvet, azt ha megkapod utána mindenhova viszed magaddal, sosem fogna bele írni semmit (csak a védõnõ másolja át az eredményeket bele) , de vinni kell! Bautalókat mindig a a nõgyógyászod fogja adni. Nõgyógyász (6-8 héten), vérvétel (6-10 héten), Védõnõ (8-12 héten), háziorvos (ha már van EKG eredményed), fogorvos (amikor jól esik kötelezõ egy alkalommal megjelenni nála amit a kiskönyvbe be is ír), következõ nõgyógyászati vizsgálat (10-12 héten), 12. héten mindenképpen kell genetikai UH-ra is menni, ha akarjátok (erõsen ajánlott) 10-14 héten kombinált teszt (kb. 9000Ft) , újabb vér és vizelet vizsgálat, 16 héten AFP (vérvétel), újabb genetikai UH 18-20 héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most már sokkal okosabb lettem. Nekem a doktornõ semmit nem mondott... (igaz, nem is kérdeztem, mert meg voltam hatódva, hogy elõször láttam a bébit, és kiderült, hogy igen, dobog a szíve.. :) ) Tehát a védõnõhöz nem kellenek a leletek, csak a papír, amit a vizsgálaton kaptam, hogy él a pici?
De, a leletek is kellenek a védõnõnek. Kapsz egy kiskönyvet, és õ ír be abba mindet. Amúgy a 9. ker-ben rendesek a védõnõk, lehet tõlük kérdezni. Viszont kell idõpontot kérned.
A kérdező hozzászólása: Nem a 9. kerületben lakom, csak a lakcímkártyámon, mert oda sikerült elintézni az ideiglenest...a 14-ben lakom.
Na akkor majd a védõnõvel gondok lesznek. Mert õt lakhely szerint kell megkeresni (nem lehet válogatni azt kapod akihez tartózol), és ha lakcím szerint nem ott laksz ahol valójában akkor a védõnõ nem tudja a babát megnézni, viszont a 14. kerbõl védõnõi meg elfognak küldeni mert nem oda tartózol papíron. Elõször azt a védõnõt keresd meg ahol laksz igazából és mond el neki a problémát. Válaszoljak is a kérdésedre. Én nem a kerületembe járok orvoshoz, ha nem abba a kórházba ahol szülni szeretnék. Nekem minden vizsgálatom a kórházban van.
Nem lesz semmi gond a védõnõvel (anyukám is az). A tényleges tartózkodási helyhez tartozó védõnõt keresd fel.
Nemhinnem.. de baj lenne? :( 18hkm
A kérdező hozzászólása: Nem lenne igazán baj, csak eleve ez a várandósság meglepetés, így az ikrek gondolatával meg kéne birkózni. De természetesen nagy szeretettel fogadnánk õket! :)
Nem hiszem, mert ha még nem is lett volna szívhang az elsõ vizsgálaton, akkor is látta volna az orvos a másik petezsákot is. Jó eséllyel.

Ha megállapították a terhességet, a fogorvoshoz is kötelezően elkell menni?

Legjobb válasz: Azért is jobb elmenni, mert bármilyen gyulladás (és fogaknál ezt nem is mindig lehet érezni!) koraszülést okozhat. Ezért ajánlják annyira a védõnõk. De szerintem ez igényesség kérdése is. Jobb inkább megcsináltatni az összes fogat, és aztán kontrollra járni, mint majd 40 évesen protkót csináltatni.

Azért is jobb elmenni, mert bármilyen gyulladás (és fogaknál ezt nem is mindig lehet érezni!) koraszülést okozhat. Ezért ajánlják annyira a védõnõk. De szerintem ez igényesség kérdése is. Jobb inkább megcsináltatni az összes fogat, és aztán kontrollra járni, mint majd 40 évesen protkót csináltatni.
Elvileg érdemes elmenni, de én bevallom lusta voltam (na meg para is volt) és nem mentem. Folyamatosan szedtem Kalciumot (pezsgõtablettában és bogyóban), hogy ne menjenek tönkre a fogaim. Senki nem szólt érte hogy nem voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! A para bennem is meg van! :o) De akkor ezek szerint nem is ellenõrzik, hogy megyek vagy nem?!?
Szia! senki nem ellenörzi, nem kötelezö én sem voltam.Pedig nekem nem jók a fogaim.szép babavárást.
A kiskönyvben benne van a fogászati ellenõrzés helye, az igaz. 27 hetes vagyok, de még nem voltam. Viszont el kell mennem, mert közben lyukas lett az egyik fogam. Aki amúgy is gyengébb, érzékenyebb fogazattal rendelkezik, az elvileg számíthat arra, hogy terhesség alatt el kell mennie fogorvoshoz. Én legalábbis ezt olvastam egyik lapban.
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a 12. hétig el kell mennem, pecsét is kell a kiskönyvbe, de én annyira parázok a fogorvostól, hogy nem engedek az erõszaknak és nem megyek... Szerencsére nem olyan rosszak a fogaim, meg különben is, mit tud velem csinálni ha nem megyek el?
Szia! Nem kotelezo, csak ajánlott. Szivem szerint én sem mentem volna, de engem állandóan zaklatott a védono, hogy de, meg menjek, meg ez az amaz.Amúgy én sem mertem volna elmenni, de nemrég szedték le a fogszabályzót, így mivel folyamatos ellenorzés alatt álltam, szerencsére csak belekukkantott és pecsételt.
Ennyire nem kell parázni.Megnézi csak a fogorvos!:) És igazolást ad, hogy esetleg melyik fogad lyukas.
Nem sokkal elõtte voltam rendbe rakatni a fogaimat. És ha nem muszáj, nem mennék, mert eléggé megkínoztak, így nem vágyom oda. Szóval ha nem mondja senki, akkor nem is fogok menni! :) 22 hetes kismami

A védőnőt vagy a terhesgondozást kell előbb felkeresni, ha az orvos megállapította a terhességet?

Legjobb válasz: A védõnõt. Õ kiállítja a kiskönyvedet, amit majd mindegyik terhesgondozásra magaddal kell vinned.

A védõnõt. Õ kiállítja a kiskönyvedet, amit majd mindegyik terhesgondozásra magaddal kell vinned.
Nálunk úgy van hogy ha az orvos megállapította akkor õ küldött el védõnõhöz hogy kiállítsa a kiskönyvet. Szerintem hívd fel az orvosodat, az a legegyszerûbb.
Hát ez mindenhol máshogy van. Én pl. Zuglóban voltam bejelentve, és ott elõször a terhesgondozóba kell menni, õk megadják az illetékes védõnõt.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi. :)
Mindenhol más a gyakorlat. Nekem a védõnõ a 12. heti elsõ nagy uh vizsgálatig ki sem állította a kiskönyvet, ami azt jelenti, hogy addig már kétszer vagy háromszor voltam terhesgondozáson. (Bp, 17. ker)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)

Ha a nőgyógyász megállapította a terhességet akkor először a háziorvoshoz vagy a védőnőhőz kell menni és honnan tudom ki a védőnő?

Legjobb válasz: Terhesgondozásra kell,akkor menned,az mindenhol van.Általában csak védõnõk vannak ott,de ha vkinek ott elmondod mi van,akkor õk meg fogják mondani ,h ki az illetékes védõnõ

Terhesgondozásra kell, akkor menned, az mindenhol van.Általában csak védõnõk vannak ott, de ha vkinek ott elmondod mi van, akkor õk meg fogják mondani , h ki az illetékes védõnõ
Védõnõhöz. Hát ha nem tudod, hogy ki kérdezd meg.!
Interneten fenn van a védõnõi szolgálat listája. Lakhely szerinti védõnõhöz tudsz majd bejelentkezni telefonon, ha hívod õket, megmondják ki lesz. Sok sikert!
A nõgyógyásznak tudnia kell, hol a védõnõd, ha nem tudod. Amúgy telefonon is érdeklõdhetsz az intézeteknél. A körzetihez nem kell menni, hacsak nem õ vesz táppénzre, és nem a nõgyógyász. Hol melyik...
A védõnõhöz kell menni, a lakóhelyed szerint (nálunk egyébként a gyermekorvosi rendelõ mellett van). Hívd fel a háziorvosod, õ meg tudja mondani, ki az illetékes. Nekem a háziorvosomhoz is el kellett mennem, azt majd a védõnõ mondja meg, hogy mikor. Beleírta a kiskönyvembe, hogy egészséges vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!