Találatok a következő kifejezésre: Ha a megállapította a (17 db)

Ha az orvos megállapította a terhességet, hogy lehet, hogy a vérkép nem mutatja a Hcg-t?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama

Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama
Megint elsõ vagyok: amikor én voltam a dokinál az én babámnak sem volt még szívhangja, még sem kért a doki hcg-t. Ma már 18 hetes vagyok és szépen fejlõdik a baba!
Ezt nem nagyon értem! Hogyan állapította meg? Uh-val? Hány hetes terhességet állapított meg?
A kérdező hozzászólása: Igen, Uh-val, 5 heteset. Aztán rá egy napra mentem vérvételre, de az eredményben nem látok ilyet, h Hcg..pedig elvileg kellene legyen, nem?
kell, de mit mondott? mert a barátnömnél volt olyan hogy látott valamit az orvos vérvételre küldte (ismétldöröe 2 nap múlva megint) és mivel egy alacsony hcg szint volt de nem növekedett ezért egy elhalt magzata volt, ami sima menstruációval távozott kb egy hétre rá. szóval a doki felelötlenül jelentette ki hogy egy életképes terhesség, mert 5 hetesen tuti nem volt szívhang sem még.
A kérdező hozzászólása: Azt nem is mondta, h van szívhang, csak annyit, h 5 mm-es gesztációs zsákot lát. Ráadásul semmi tünetem nincs, úgy értem, sem mellfeszülés, sem hányinger, semmi...Egyszóval nem értem. És csak jövõ héten tudok visszamenni hozzá.
Szia! A vérvétel eredményében csak akkor szerepel, a hcg szó is, ha a doki kérte ezt a hormon vizsgálatot. Lehet a Tied nem kérte, mert nem a terhesség tényét vizsgálta, hiszen látja a babát, hanem csak az állapotodra volt kíváncsi...vas...stb. Gratulálok amúgy :)
Szia! Igaza van 12:21-nek, ha már elõtte nap megállapította, akkor nem feltétlen kért HCG-t, csak ugye amúgy is kérnek vérvételt, ha kiderül, hogy terhes vagy. Legalábbis nálunk így volt, aztán amikor olyan vérvételre küldött, hogy konkrétan a HCG-t nézte, na akkor rajta volt a papíron, hogy Béta-hcg, illetve az értéket is feltüntették. Remélem segítettem. Üdv.
Ha a doki megállapítja a terhességet, akkor nem kér HCG-t. Csak akkor, ha odamész, hogy volt pozi teszted, de õ mégsem lát semmit!
Hasi ultrahanggal meg lehet állapítani.
Mennyi idõs a baba?Mibõl gondolod, hogy refluxos?Szopik, vagy tápszeres?Elõször ezeket kéne tudnom.:)
A középsõ fiam az volt, úgyhogy van tapasztalat, sajnos...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos, anyatejes.Sokat bukik, bár elég mohón eszik, az igaz.De sokszor annyit bukik, hogy átázik a ruhája is.Az orvos látta is , mert pont akkor távozott egy nagyobb adag, mikor ott voltunk, de nem mondott rá semmit.Nekem is van refluxom, de azt nekem a gyomortükrözésen állapították meg.
A kérdező hozzászólása: Megosztanád a tapasztalataidat?
Végülis, akkor lehet öröklött is.Az én fiamnál az volt a szerencse a szerencsétlenségben, hogy nincs tejmirigyem, így minimális tejem van, tápszeres volt sajnos:(Igazából a reflux 5 hetes kor után van, ezért is kérdeztem, mennyi idõs.Tápszerbe mi azért is az AR-eset kaptuk.Amennyi tejet szopott, az viszont kijött belõle...Szerintem, ha nagyon súlyos a helyzet, javasolják, hogy ebbõl a sûrûbb tápszerbõl etetések elõtt minimális mennyiséget adj, mert az anyatej híg és ilyen esetben könnyebben kijön.Általában fél éves kor után ezt kinõvik, amikor már nem csak folyadékot kap.Legkésõbb egy éves korra.Ha nálad ez még mindíg fennáll, mutasd meg a kicsit gasztroenterológusnak, aki meg tudja biztosan állapítani, és segítséget tud nyújtani.Az enyém már négy éves lesz, és késõn ugyan(15 hónaposan)kinõtte, de azóta is sokat hány, ha többet eszik rögtön.

A gyermek három éves kora után (ha már megállapítottak képzelt apát) hogyan lehet apasági nyilatkozatot tenni és hol (csak lakhely szerint illetékes hivatalban)?

Legjobb válasz: A jegyzõt kell felkeresni, idõpontot kérni tõle, ott lehet megtenni az apasági nyilatkozatot - a különbség az, hogy fizetni kell érte.

A jegyzõt kell felkeresni, idõpontot kérni tõle, ott lehet megtenni az apasági nyilatkozatot - a különbség az, hogy fizetni kell érte.
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, csak engem is érdekel a téma és ha válaszolok, utána könnyebben megtalálom a kérdést. Szóval nem tudom és egyenlõre nem érint (mert az apának egyenlõre nincs szándékában elismerni), de arra az esetre, ha csoda történne, szeretném én is tudni, hogyan mûködik ez.
szerintem ennek semmi akadálya, annyi csak, hogy fizetni kell érte. De szerintem ugyanúgy mûködik, mint a gyerek születése elõtt.

Ha megállapították a terhességet, a fogorvoshoz is kötelezően elkell menni?

Legjobb válasz: Azért is jobb elmenni, mert bármilyen gyulladás (és fogaknál ezt nem is mindig lehet érezni!) koraszülést okozhat. Ezért ajánlják annyira a védõnõk. De szerintem ez igényesség kérdése is. Jobb inkább megcsináltatni az összes fogat, és aztán kontrollra járni, mint majd 40 évesen protkót csináltatni.

Azért is jobb elmenni, mert bármilyen gyulladás (és fogaknál ezt nem is mindig lehet érezni!) koraszülést okozhat. Ezért ajánlják annyira a védõnõk. De szerintem ez igényesség kérdése is. Jobb inkább megcsináltatni az összes fogat, és aztán kontrollra járni, mint majd 40 évesen protkót csináltatni.
Elvileg érdemes elmenni, de én bevallom lusta voltam (na meg para is volt) és nem mentem. Folyamatosan szedtem Kalciumot (pezsgõtablettában és bogyóban), hogy ne menjenek tönkre a fogaim. Senki nem szólt érte hogy nem voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! A para bennem is meg van! :o) De akkor ezek szerint nem is ellenõrzik, hogy megyek vagy nem?!?
Szia! senki nem ellenörzi, nem kötelezö én sem voltam.Pedig nekem nem jók a fogaim.szép babavárást.
A kiskönyvben benne van a fogászati ellenõrzés helye, az igaz. 27 hetes vagyok, de még nem voltam. Viszont el kell mennem, mert közben lyukas lett az egyik fogam. Aki amúgy is gyengébb, érzékenyebb fogazattal rendelkezik, az elvileg számíthat arra, hogy terhesség alatt el kell mennie fogorvoshoz. Én legalábbis ezt olvastam egyik lapban.
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a 12. hétig el kell mennem, pecsét is kell a kiskönyvbe, de én annyira parázok a fogorvostól, hogy nem engedek az erõszaknak és nem megyek... Szerencsére nem olyan rosszak a fogaim, meg különben is, mit tud velem csinálni ha nem megyek el?
Szia! Nem kotelezo, csak ajánlott. Szivem szerint én sem mentem volna, de engem állandóan zaklatott a védono, hogy de, meg menjek, meg ez az amaz.Amúgy én sem mertem volna elmenni, de nemrég szedték le a fogszabályzót, így mivel folyamatos ellenorzés alatt álltam, szerencsére csak belekukkantott és pecsételt.
Ennyire nem kell parázni.Megnézi csak a fogorvos!:) És igazolást ad, hogy esetleg melyik fogad lyukas.
Nem sokkal elõtte voltam rendbe rakatni a fogaimat. És ha nem muszáj, nem mennék, mert eléggé megkínoztak, így nem vágyom oda. Szóval ha nem mondja senki, akkor nem is fogok menni! :) 22 hetes kismami

Ha a nőgyógyász megállapította a terhességet akkor először a háziorvoshoz vagy a védőnőhőz kell menni és honnan tudom ki a védőnő?

Legjobb válasz: Terhesgondozásra kell,akkor menned,az mindenhol van.Általában csak védõnõk vannak ott,de ha vkinek ott elmondod mi van,akkor õk meg fogják mondani ,h ki az illetékes védõnõ

Terhesgondozásra kell, akkor menned, az mindenhol van.Általában csak védõnõk vannak ott, de ha vkinek ott elmondod mi van, akkor õk meg fogják mondani , h ki az illetékes védõnõ
Védõnõhöz. Hát ha nem tudod, hogy ki kérdezd meg.!
Interneten fenn van a védõnõi szolgálat listája. Lakhely szerinti védõnõhöz tudsz majd bejelentkezni telefonon, ha hívod õket, megmondják ki lesz. Sok sikert!
A nõgyógyásznak tudnia kell, hol a védõnõd, ha nem tudod. Amúgy telefonon is érdeklõdhetsz az intézeteknél. A körzetihez nem kell menni, hacsak nem õ vesz táppénzre, és nem a nõgyógyász. Hol melyik...
A védõnõhöz kell menni, a lakóhelyed szerint (nálunk egyébként a gyermekorvosi rendelõ mellett van). Hívd fel a háziorvosod, õ meg tudja mondani, ki az illetékes. Nekem a háziorvosomhoz is el kellett mennem, azt majd a védõnõ mondja meg, hogy mikor. Beleírta a kiskönyvembe, hogy egészséges vagyok.
én meg szoktam ilyet kérdezni az orvosomtól...doktornõ, most ez rossz? jó? baj?
Szerintem is a dokit kérdezd meg. Addig pedig írd be a keresõbe, hogy "túl sok magzatvíz", biztos sok infót találsz róla.
Teljesen egészséges terhességnél is elõfordul. Mikor szültem, a szobatársamat emiatt fektették be kiírt idõ elõtt kb. 1 hónappal. Minden nap többször hallgattak nála szívhangot, naponta ment NST-re, meg UH-ra. Ilyenkor jobban fennáll a veszélye annak, hogy a nyakára tekeredhet a köldökzsinór, vagy ha megreped a burok a túl sok víz elõre moshatja a köldökzsinórt, ami szintén veszélyes. Kiírt idõ elõtt 1 héttel volt a programozott császárja. Amúgy vicces volt, hogy micsoda "táncokat" tudott lejteni a csajszi a pocakban. Bõven volt helye fickándozni. :-)

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

3-4évig szedtem fogamzásgátló tablettát, október elején megállapították, hogy hozzászokott a szervezetem ezért abbahagytam, most újra elkezdem. Ha a legelső két csomag gyógyszer között nem hagyok szünetet abból lehet-e probléma?

Legjobb válasz: Sztem inkább a pasidat próbáld meggyõzni az óvszerrõl. Ha nem megy bele, akkor meg szakíts vele. Az óvszer nélküli szexben nem csak a terhesség veszélye van meg, de egy csomó nemi betegséget is elkaphatsz a partneredtõl. Pláne ha a korábbi barátnõivel sem használt óvszert. Ha õ nem hajlandó gumit venni, akkor vegyél te. A fogamzásgátló tabletták nagyon egészségtelenek. Teljesen felboríthatják a hormonális egyensúlyt a szervezetedben.

Sztem inkább a pasidat próbáld meggyõzni az óvszerrõl. Ha nem megy bele, akkor meg szakíts vele. Az óvszer nélküli szexben nem csak a terhesség veszélye van meg, de egy csomó nemi betegséget is elkaphatsz a partneredtõl. Pláne ha a korábbi barátnõivel sem használt óvszert. Ha õ nem hajlandó gumit venni, akkor vegyél te. A fogamzásgátló tabletták nagyon egészségtelenek. Teljesen felboríthatják a hormonális egyensúlyt a szervezetedben.
Egy tartós párkapcsolatban a fog. gátló tabletta a legjobb megoldás! Nem igazán értem az elõzõ hozzászólót! Persze, hogy hozzászokott a szervezeted, de szerintem nem kellett volna abbahagyni! Az orvos tanácsolta? Ha alacsony hormontartalmút szedsz, akkor azt hosszú évekig is lehet szedni, semmi bajod nem lesz tõle! Szerintem ha csak nem égetõen fontos, akkor tartsd meg a szünetet, különben csak bekavarsz a hormonjaidnak!
A kérdező hozzászólása: Ha óvszert szeretnék használni, akkor vszínûleg nem raktam volna fel a kérdésemet.Igen orvos tanácsolta, h hagyjam abba pár hónapra, mivel nagyobb mennyiségre lett vna szüksége a szervezetemnek és h jobb lesz 1 kis kihagyás.Régebben is volt olyan, h nem hagytam 2 között szünetet, csak ugye most több mint fél évig nem szedtem.

A védőnőt vagy a terhesgondozást kell előbb felkeresni, ha az orvos megállapította a terhességet?

Legjobb válasz: A védõnõt. Õ kiállítja a kiskönyvedet, amit majd mindegyik terhesgondozásra magaddal kell vinned.

A védõnõt. Õ kiállítja a kiskönyvedet, amit majd mindegyik terhesgondozásra magaddal kell vinned.
Nálunk úgy van hogy ha az orvos megállapította akkor õ küldött el védõnõhöz hogy kiállítsa a kiskönyvet. Szerintem hívd fel az orvosodat, az a legegyszerûbb.
Hát ez mindenhol máshogy van. Én pl. Zuglóban voltam bejelentve, és ott elõször a terhesgondozóba kell menni, õk megadják az illetékes védõnõt.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi. :)
Mindenhol más a gyakorlat. Nekem a védõnõ a 12. heti elsõ nagy uh vizsgálatig ki sem állította a kiskönyvet, ami azt jelenti, hogy addig már kétszer vagy háromszor voltam terhesgondozáson. (Bp, 17. ker)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!