Találatok a következő kifejezésre: Ha a megállapította (18 db)

A gyermek három éves kora után (ha már megállapítottak képzelt apát) hogyan lehet apasági nyilatkozatot tenni és hol (csak lakhely szerint illetékes hivatalban)?

Legjobb válasz: A jegyzõt kell felkeresni, idõpontot kérni tõle, ott lehet megtenni az apasági nyilatkozatot - a különbség az, hogy fizetni kell érte.

A jegyzõt kell felkeresni, idõpontot kérni tõle, ott lehet megtenni az apasági nyilatkozatot - a különbség az, hogy fizetni kell érte.
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, csak engem is érdekel a téma és ha válaszolok, utána könnyebben megtalálom a kérdést. Szóval nem tudom és egyenlõre nem érint (mert az apának egyenlõre nincs szándékában elismerni), de arra az esetre, ha csoda történne, szeretném én is tudni, hogyan mûködik ez.
szerintem ennek semmi akadálya, annyi csak, hogy fizetni kell érte. De szerintem ugyanúgy mûködik, mint a gyerek születése elõtt.

3-4évig szedtem fogamzásgátló tablettát, október elején megállapították, hogy hozzászokott a szervezetem ezért abbahagytam, most újra elkezdem. Ha a legelső két csomag gyógyszer között nem hagyok szünetet abból lehet-e probléma?

Legjobb válasz: Sztem inkább a pasidat próbáld meggyõzni az óvszerrõl. Ha nem megy bele, akkor meg szakíts vele. Az óvszer nélküli szexben nem csak a terhesség veszélye van meg, de egy csomó nemi betegséget is elkaphatsz a partneredtõl. Pláne ha a korábbi barátnõivel sem használt óvszert. Ha õ nem hajlandó gumit venni, akkor vegyél te. A fogamzásgátló tabletták nagyon egészségtelenek. Teljesen felboríthatják a hormonális egyensúlyt a szervezetedben.

Sztem inkább a pasidat próbáld meggyõzni az óvszerrõl. Ha nem megy bele, akkor meg szakíts vele. Az óvszer nélküli szexben nem csak a terhesség veszélye van meg, de egy csomó nemi betegséget is elkaphatsz a partneredtõl. Pláne ha a korábbi barátnõivel sem használt óvszert. Ha õ nem hajlandó gumit venni, akkor vegyél te. A fogamzásgátló tabletták nagyon egészségtelenek. Teljesen felboríthatják a hormonális egyensúlyt a szervezetedben.
Egy tartós párkapcsolatban a fog. gátló tabletta a legjobb megoldás! Nem igazán értem az elõzõ hozzászólót! Persze, hogy hozzászokott a szervezeted, de szerintem nem kellett volna abbahagyni! Az orvos tanácsolta? Ha alacsony hormontartalmút szedsz, akkor azt hosszú évekig is lehet szedni, semmi bajod nem lesz tõle! Szerintem ha csak nem égetõen fontos, akkor tartsd meg a szünetet, különben csak bekavarsz a hormonjaidnak!
A kérdező hozzászólása: Ha óvszert szeretnék használni, akkor vszínûleg nem raktam volna fel a kérdésemet.Igen orvos tanácsolta, h hagyjam abba pár hónapra, mivel nagyobb mennyiségre lett vna szüksége a szervezetemnek és h jobb lesz 1 kis kihagyás.Régebben is volt olyan, h nem hagytam 2 között szünetet, csak ugye most több mint fél évig nem szedtem.

Ha a nőgyógyász megállapította a terhességet akkor először a háziorvoshoz vagy a védőnőhőz kell menni és honnan tudom ki a védőnő?

Legjobb válasz: Terhesgondozásra kell,akkor menned,az mindenhol van.Általában csak védõnõk vannak ott,de ha vkinek ott elmondod mi van,akkor õk meg fogják mondani ,h ki az illetékes védõnõ

Terhesgondozásra kell, akkor menned, az mindenhol van.Általában csak védõnõk vannak ott, de ha vkinek ott elmondod mi van, akkor õk meg fogják mondani , h ki az illetékes védõnõ
Védõnõhöz. Hát ha nem tudod, hogy ki kérdezd meg.!
Interneten fenn van a védõnõi szolgálat listája. Lakhely szerinti védõnõhöz tudsz majd bejelentkezni telefonon, ha hívod õket, megmondják ki lesz. Sok sikert!
A nõgyógyásznak tudnia kell, hol a védõnõd, ha nem tudod. Amúgy telefonon is érdeklõdhetsz az intézeteknél. A körzetihez nem kell menni, hacsak nem õ vesz táppénzre, és nem a nõgyógyász. Hol melyik...
A védõnõhöz kell menni, a lakóhelyed szerint (nálunk egyébként a gyermekorvosi rendelõ mellett van). Hívd fel a háziorvosod, õ meg tudja mondani, ki az illetékes. Nekem a háziorvosomhoz is el kellett mennem, azt majd a védõnõ mondja meg, hogy mikor. Beleírta a kiskönyvembe, hogy egészséges vagyok.

Ha az orvos megállapította a terhességet, hogy lehet, hogy a vérkép nem mutatja a Hcg-t?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama

Nem feltétlenül, lehet, hogy nem kért hcg vizsgálatot, mert már úgy is megállapította a terhességet. Megnéztem az én papíromat és az enyémen sincs hcg, én is úgy voltam vérvételen, hogy elõtte való nap megállapította a terhességet! Nyugi minden rendben! Ez miatt ne idegeskedj! Boldog babavárást! Elsõ voltam! 17 hós kislány anyukája és 18 hetes kismama
Megint elsõ vagyok: amikor én voltam a dokinál az én babámnak sem volt még szívhangja, még sem kért a doki hcg-t. Ma már 18 hetes vagyok és szépen fejlõdik a baba!
Ezt nem nagyon értem! Hogyan állapította meg? Uh-val? Hány hetes terhességet állapított meg?
A kérdező hozzászólása: Igen, Uh-val, 5 heteset. Aztán rá egy napra mentem vérvételre, de az eredményben nem látok ilyet, h Hcg..pedig elvileg kellene legyen, nem?
kell, de mit mondott? mert a barátnömnél volt olyan hogy látott valamit az orvos vérvételre küldte (ismétldöröe 2 nap múlva megint) és mivel egy alacsony hcg szint volt de nem növekedett ezért egy elhalt magzata volt, ami sima menstruációval távozott kb egy hétre rá. szóval a doki felelötlenül jelentette ki hogy egy életképes terhesség, mert 5 hetesen tuti nem volt szívhang sem még.
A kérdező hozzászólása: Azt nem is mondta, h van szívhang, csak annyit, h 5 mm-es gesztációs zsákot lát. Ráadásul semmi tünetem nincs, úgy értem, sem mellfeszülés, sem hányinger, semmi...Egyszóval nem értem. És csak jövõ héten tudok visszamenni hozzá.
Szia! A vérvétel eredményében csak akkor szerepel, a hcg szó is, ha a doki kérte ezt a hormon vizsgálatot. Lehet a Tied nem kérte, mert nem a terhesség tényét vizsgálta, hiszen látja a babát, hanem csak az állapotodra volt kíváncsi...vas...stb. Gratulálok amúgy :)
Szia! Igaza van 12:21-nek, ha már elõtte nap megállapította, akkor nem feltétlen kért HCG-t, csak ugye amúgy is kérnek vérvételt, ha kiderül, hogy terhes vagy. Legalábbis nálunk így volt, aztán amikor olyan vérvételre küldött, hogy konkrétan a HCG-t nézte, na akkor rajta volt a papíron, hogy Béta-hcg, illetve az értéket is feltüntették. Remélem segítettem. Üdv.
Ha a doki megállapítja a terhességet, akkor nem kér HCG-t. Csak akkor, ha odamész, hogy volt pozi teszted, de õ mégsem lát semmit!
Lesz ideje rá, ne aggódj, az én fiam 35 hetesen fordult jó irányba, addig össze-vissza feküdt.
A 32.héten voltam 4D UH-n, a baba haránt volt, másnap a nõgyógyászati vizzgálaton már faros volt. Egy hét múlva befordult. Most 36. hetes vagyok. A barátnõm kisfia a szülés reggelén fordult be magától, senki se számított rá, csak az anyuka:) . Bízd a kicsidre, és boldog babavárást!
szia! ne aggódj, mert ahogy elõttem írták sok idõ van még forogni, DE, ha így is marad, vagy faros lesz, vagy bármi miatt császár lesz a vége amiatt se aggódj, én kettõn vagyok túl két éven belül és nem azt mondom, hogy sétagalopp, de nem szenvedsz vele többet, mint egy termetes gátsebbel, és nem is kell vajúdni, ha programozott(mondjuk az elsõnél majd egy nap sikertelen vajúdás után mûtöttek). én ngayon sima szülésre készültem és nagy csalódás volt a császár, holott semmi gond nincs vele. azóta minden kismama ismerõsnek, nemcsak a faros/harántosoknak mondom, hogy készüljenek fel rá, hogy ne érje akkora meglepetésként õket, mint engem (azért lett csaszi az elsõ, mert négy és fél kilóó volt a gyerek, de az ultrahang egy kilóval kisebbet jósolt - nem csak azt sztk, hanem a magán 4D-s csilivili is)!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Szerencsére egyébként semmi gond a terhességemmel, teljesen rendben zajlik minden, a kontrollt ezért nem is értettem én sem...de azért most kicsit megnyugodtam.Szép babavárást mindenkinek! :)
Szia! Ezért kell kontrollra menni? :) Mik vannak. A kicsi fiam eddig harántban volt, majd farral, most megint harántban, illetve most ki tudja, mert nagyon mocorog, majd kedden kiderül. :) 32 hetesek vagyunk. Az orvosom mesélte: volt egy babája, aki a 32. hétig farral volt, 34. héten fejjel, örültek, hogy végre befordult. A 36. héten megint farral, 38. héten fejjel, 39. héten farral, majd rá egy hétre megszületett fejjel. Õ ilyet elõtte még nem látott, de most már tudja, hogy bármire képesek a babák. Ne aggódj emiatt. Egyébként ha nem fordul be, akkor császároznak vagy kézzel befordítják, illetve ha farral van esetleg még meg is szülheted. Én csak akkor szeretném természetesen szülni, ha teljesen jó irányban van.
Szia! Ne aggódj, nekem azt mondták, hogy általában 36-37. hétig még maguktól is befordulhatnak. Persze akadhatnak kivételek, én egy ilyen voltam, erõsítendõ a szabályt. Az én fiam sajnos nem fordult be, 35. hétre megszületett császárral. DE!!!: nekem sok egyéb más gondom is volt, és ha még maradt volna 2-3 hetet odabent, akkor lett volna rá esély, hogy megforduljon. Nyugi, minden rendben lesz!
nekem a nagyobbik fiam 36 hetesen fordult meg, 37. héten született, a kicsi 35 hetesen fordult meg, 37. hétre született szintén
Ó még bõven van ideje. Általában a 36. hétig befordulnak, ha van hozzá kedvük.
Nyugodj meg, igaz, hogy már túl vagytok az ideálisnak mondott idõponton, de még simán befordulhat.
A harántfekvésbõl még bármi lehet fõleg hogy még csak a 31. héten vagy. Én most kezdem a 39.hetet és faros a babám, na ebbõl már nem lehet bátmi...:-S. Nem katasztrófa, a lényeg a végeredmény! N izgulj!Boldog babavárást!
Nemhinnem.. de baj lenne? :( 18hkm
A kérdező hozzászólása: Nem lenne igazán baj, csak eleve ez a várandósság meglepetés, így az ikrek gondolatával meg kéne birkózni. De természetesen nagy szeretettel fogadnánk õket! :)
Nem hiszem, mert ha még nem is lett volna szívhang az elsõ vizsgálaton, akkor is látta volna az orvos a másik petezsákot is. Jó eséllyel.
Hasi ultrahanggal meg lehet állapítani.
Mennyi idõs a baba?Mibõl gondolod, hogy refluxos?Szopik, vagy tápszeres?Elõször ezeket kéne tudnom.:)
A középsõ fiam az volt, úgyhogy van tapasztalat, sajnos...
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos, anyatejes.Sokat bukik, bár elég mohón eszik, az igaz.De sokszor annyit bukik, hogy átázik a ruhája is.Az orvos látta is , mert pont akkor távozott egy nagyobb adag, mikor ott voltunk, de nem mondott rá semmit.Nekem is van refluxom, de azt nekem a gyomortükrözésen állapították meg.
A kérdező hozzászólása: Megosztanád a tapasztalataidat?
Végülis, akkor lehet öröklött is.Az én fiamnál az volt a szerencse a szerencsétlenségben, hogy nincs tejmirigyem, így minimális tejem van, tápszeres volt sajnos:(Igazából a reflux 5 hetes kor után van, ezért is kérdeztem, mennyi idõs.Tápszerbe mi azért is az AR-eset kaptuk.Amennyi tejet szopott, az viszont kijött belõle...Szerintem, ha nagyon súlyos a helyzet, javasolják, hogy ebbõl a sûrûbb tápszerbõl etetések elõtt minimális mennyiséget adj, mert az anyatej híg és ilyen esetben könnyebben kijön.Általában fél éves kor után ezt kinõvik, amikor már nem csak folyadékot kap.Legkésõbb egy éves korra.Ha nálad ez még mindíg fennáll, mutasd meg a kicsit gasztroenterológusnak, aki meg tudja biztosan állapítani, és segítséget tud nyújtani.Az enyém már négy éves lesz, és késõn ugyan(15 hónaposan)kinõtte, de azóta is sokat hány, ha többet eszik rögtön.

Férjem előző feleségének fizet gyerektartást, megállapítottak gyerekenként 10-10ezret, ez eddig nem is volt probléma, csakhogy megszűnt a munkahelye. Szociális segélyen van. Ha bíróságra megyünk, van esély a csökkentésre?

Mert így a saját gyermekünk eltartása kerül veszélybe.28ezerb?l nem tud 20-at odaadni és minket is eltartani.

Legjobb válasz: Szerintem ilyen indokolt esetben csökkentik, de ne ez legyen a cél, hanem az, hogy találjon munkát, bármit, amit el tud végezni.

Szerintem ilyen indokolt esetben csökkentik, de ne ez legyen a cél, hanem az, hogy találjon munkát, bármit, amit el tud végezni.
A bíróság engedélyezi ebben az esetben a csökkentést, ez biztos. De sztem elõször próbálja mega volt feleséggel megbeszélni h nem tud annyit, adni amig nincs munkája, és ha már elhelyezkedett, legfeljebb az elmaradottakat visszatörleszti. A bíróság is ezt állapítaná meg. Az elõzõ hozzászólokkal meg ne foglalkozz. Hisz nem arról van szó, h a férjed nem akar gondoskodni az elõzõ két gyerekérõl, csak csökkentést kér. Vagy az elõzõek mégis hogyan gondolták? Fizesse ki a 20 ezer ft-t, és a harmadik gyerek meg a feleség éljen 8000Ft-ból? cöcöcö
Ebben az esetben csökkenthetõ, de jobban teszi ha munkát vállal minél elõbb!!Ne válogasson bármit vállaljon be!
Én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon gyorsan vállaljon munkát..akármit. 10000 amúgy is rohadt kevés egy gyereknek. És ha fél évig nem lesz munkája, akkor fél évig nem lesz mit enniük a gyerekeknek? Már bocs, de szerinted ha lecsökkentik 6-7000-re, az mire lesz elég? Mert szerintem még kajára sem. Fõleg, ha már nem olyan kicsik a gyerekek, a ruháztatás, iskolai költségek is elég húzósak. Egy apának mindenáron el kell tartania a gyerekeit, nincs olyan, hogy jaj most nincs munkám, kiszúrom a szemüket havonta egy ötezressel.
Én azt gondolom, hogy nincs esély. Mert ugye azoknak a gyerekeknek akkor is enni kell. Keressen nagyon gyorsan munkát! Na meg nagyon sokan így akarják kikerülni azt, hogy gyerektartást kelljen fizetni. :( De lehet rosszul gondolom.
10:45 hülyeségeket beszélsz. Ha a saját megélhetés veszélybe kerül, akkor nem kell annyit fizetnie. Itt nem arról van szó h végleg csökkentené, hanem arról h idõlegesen, amig nincs munkája. Vgay mégis hogyan gondolod? Fizesse ki a 20.000 Ft-ot a két gyerekre az elõzõ kapcsolatából, 8 FT-ból mega közös gyereket tartsa el, és õ meg a kérdezõ pusztuljon éhen vagy mi?
Gondolom a volt felesége meg nem tudja a két gyereket a 20e-bõl nevelni... Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a másik két gyerek is fontos (kellene, hogy kegyen). Ha én lennék a bíróság, nem csökkentenék. Remélhetõleg talál munkát mielõbb, és akkor könnyebb lesz.
Általában ilyen esetben a bíróság lecsökkenti a gyerektartás összegét a minimálbér 20%-kára..(1 gyerek esetében 20% míg 2 gyereknél ilyenkor 30%) A 10.000 forint gyermekeként még így is kevesebb mint a minimálbér 20%-a(14.000 forintot kellett volna fizetnie a 20%-ra)
És nem sült le eddig is a bõr a képérõl a kedves férjednek, hogy ennyivel kiszúrta a gyerekei szemét???És még ezt is elvennétek tõlük?Mégis milyen emberek vagytok ti?Mégis mit csökkentsenek szaros 10 ezer ft-on??? Minek csinál az ilyen lúzer gyerekeket??A gyerekeirõl minden szülõ 50-50%-ban köteles gondoskodni, akár a saját megélhetése kárára is!!!Ha az anyjuk is azt mondja csak ennyit tud rájuk szánni, akkor egy hónapban csak 1 hetet esznek fürdenek járnak oviba suliba...stb....a maradék 3 hétben meg a szögre akassza Õket???Gratulálok a férjedhez, csak ennyit mondhatok!!És persze magadhoz is, igazán értelmes jellemes emberek lehettek!!Pfúújjj!!!
És azt te hogyan gondolod, hogy addig a gyerekek idõlegesen ne egyenek, addig hibernálja az anyjuk Õket???A gyerek felelõsség, mind anyagi mind erkölcsi!!Kellene, hogy legyen. És ahogyan nem lehet azt mondani a gyerekeknek, hogy nincs, ugyan úgy nem lehet apukát sem felmenteni a kötelezettségei alól!!!Az ilyen ember nem ember!!!
15:12-es gratulálok: Primitív vagy. Ezt nevezik kulturáltz érvelésnek. Itt senki se fogja fel, h az apa adna, de ha egyszer nincs mibõl akkor hogyan? Könnyen külditek dolgozni, de nem olyan könnyû a mai világban munkát találni
Annyira rölejesek egyes emberek, h az már fáj! Ha a bíróság állapította meg a 10-10 ezer ft-ot gyerekekként, akkor valószínüleg azért, mert nem keresett 120.000ret... nagy okosok! A SEMMIBÕL HOGYAN ADJON?????
Na bekapcsolódott mégegy idióta:-))Valószínû apuka lotyója vagy te is.Csinált már neked is gyereket, vagy a meglévõkkel gonoszkodsz te is??Ha értelmeset nem tudsz írni minek fárasztod magad?Ja, és agyhalott nem lehetsz, mert csak azt tud meghalni ami van.neked ilyen nincs!!
Aki sajnálatra méltó az te vagy!!Egyébként 17 év munka viszonyom van!!!A gyesekkel együtt 20.
A kérdező hozzászólása: Ja!Még válaszolva a kritikára: Az a nõ lenne az utolsó akire féltékeny lennék, te 3 gerek után biztos 100kg felett vagy, én viszont tartom a szülés elõtti súlyom.Akkor voltam 53kg most pedig 60kg vagyok.Nem tespedek egész nap, mint egyesek... Nem sokat dolgozhattál eddig ha 3 gyereked van...Hacsak nem 50 éves vagy...Akkor viszont sajnállak hogy ilyen a gondolkodásmódod...
Talán nem arra tetted fel a kérdésedet, hogy hogyan lehetne azt a fejenkénti 10ezret csökkenteni???Most akkor nem vagy 100-as???Lehet csökkenteni, fejenként ötezer tartás díjból is lehet gyereket nevelni, de ezt ti mutassátok meg hogyan!!!Neveljétek ti fel õket, hiszen ugyan olyan kötelességetek mint az anyjuknak!!! Ahhoz meg nem hiszem, hogy közöd lenne Õ mit csinál.Szerintem Õ sem avatkozott abba, hogy te minek szültél amikor a meglévõket sem tudtátok tisztességesen eltartani!!!A havi 50 tartásdíj kettõre kb reális összeg!!!De ebbõl még nem kell a maminak mûkörmöshöz mennie, hanem legalább ennyit neki is hozzá tenni, hogy el tudja tartani a gyerekeit!!!
A kérdező hozzászólása: 14:18-as! Tanulj meg olvasni...A 10ezer gyerekenként megy, a volt asszonyka régen 50ezret kapott.Azt se tudta beostani. És igenis bele fogok szóln hogy mirekölti, mert a gyerektartás a gyerekre van, nem fodrászra meg mûkörmösre. Ha nálunk lennének a gyerekek sajnos az asszonyka nem fizetne gyerektartást, mert életébe egy napot sem dolgozott...Elveszítené a gyes-t is.Ráadásul most is épp dolgoznia kellett volna menni, és erre felcsináltatta magát az új palijával. Én szülés elõtt eddig 4, 5 évet bedolgoztam.Rám senki ne mondja hogy pénzéhes vagyok, én tudom mi az a munka..A volt feleség viszont egyáltalán!!!
:) :) :) :) hát matekból tuti 5-ös voltál:) :) De most az egyszer igazad van.El lehet perelni a gyerekeket, majd anyuka ad nektek havi 10-et a kettõre, mert szerinted ez is elég, aztán a 28-ból meg vígan megélhettek.Na, ez lesz a megoldás, látod végre megvan.Neveljétek ti fel õket, elvégre ugyan úgy felelõsséggel tartoztok értük mint az anyjuk!!
Nagyon fáj neked, hogy a párod exe jól néz ki!Gondolom valami topis 100kg-os tehén lettél, aki már nem kell a pasinak.Talán ismét az ex felé kacsintgat?? Teljesen mindegy, a lényegen nem változtat. MERT MINDEN SZÜLÕNEK KÖTELESSÉGE GONDOSKODNI MEGFELELÕEN FELNEVELNI A GYEREKEIT!!!UGYANÚGY AZ APÁNAK SI MINT AZ ANYÁNAK!!!Ezt nem lehet kimagyarázni bárhogy is ragozod. Neked az a bajod, hogy valószínû megbánta a párod amiért tönkre tette a kapcsolatát miattad.Ezért vagy irigy az exére.Megérdemled ha a sorsára jutsz!!!
13:27 - És fizetés után azonnal mész a fodrászhoz új frizurát csináltatni, meg a mûkörmöshöz porcelán körmökért, igaz? :-)
A férjem munkanélküli önhibáján kívül már 1 éve!!Legalább 3x írom le!!3 gyereket nevelünk, egy középiskolásat is, akinek a fenntartása iskolázása kb a háromszorosa a kicsikének.És nem büdös neki semmilyen vacak meló, hiába van a zsebébe diploma!!!Elvégez bármit, csak hogy eltarthassa a gyerekeit.Én gyesen vagyok, ezt is legalább harmadszor írom!!!A lakásunk hiteles!!!De a gyerekek az elsõk!!Õket minden képen el kell tartani!! Neked kérdezõ az számít megértõnek, aki helyesli, hogy szaros tízezerrel kiszúrtátok a gyerekek szemét, most meg még azt is elveszitek.Miért értene meg az anyuka?Õt sem értik meg ha valahol nem tud fizetni mert nem kap tartásdíjat.De kívánom, hogy kerülj te is abba a helyzetbe, hogy a férjed álljon még eggyel tovább, ne fizessen neked gyerektartást, akkor majd megtapasztalod a másik oldalt is.A mániákus kérdezõ akinek komplexusai vannak a férje exe miatt, hát õ már kiállította a saját bizonyítványát.Róla no comment.
A kérdező hozzászólása: Kedves titkos megértõnk! Te nagyon érted a problémánkat, olyan mintha velünk élnél...Tényleg belelátsz ebbe a helyzetbe, mintha csak helyettünk beszélnél.Örülök, hogy ilyen megértõ vagy, mert sajnos a többi író nem érti a kérdés lényegét, csak kötekedni és vagdalkózni akarnak mivel gondolom otthon ülnek és unatkoznak, mivel nincs más problémájuk az életben. Nem értem mi jogon ítélnek el minket, holott van fizetve a gyerektartás, másrészt a férjem volt nejérõl sem tudnak semmit.Sajnos itt nem õ az áldozat, hanem a gyerekek akikre igényt tartottunk volna, de õ nem volt hajlandó még tárgyalni sem róla.Ha a gyerekek nálunk lennének boldogabb lenne az életük, még így, pénz nélkül is.
Akkor már csak arra adjátok meg a választ, hogy a semmibõl vagy szaros 10 ezerbõl hogyan lehet gyerekeket eltartani?Az ilyeneknek oda kellene adni, neveljék õk ennyibõl!!! Egyébként idiótákkal valóban nem érdemes vitatkozni.Eléggé sajnos, hogy ennyi felelõtlen szülõ apa van, akik gyereket csak csinálni tudnak, eltartani nem.És még azt hiszitek igazatok is van.Szánalmas!!!Nagy az Isten állatkertje!! Remélem nagy ívben elkerülnek majd a gyerekeitek benneteket, gyönyörû anyák apák lehettek!!!
Apám rám és a tesómra is ugyanennyi gyerektartást fizet.Van neki vmi uj nõje, akitõl most született mega gyereke, a fél tesónk. A sors fintora h õt is nem rég bocsátották el, és csak álláskeresési segélytt kap. anyukám persze követeli a 20 ezer ft-t ránk, de apu nem tudja oda adni, mert albérletben laknak. Mikor dolgozott, akkor is csak 67 ezret kapottakkor megmaradt neki 47 ezer ft-az az albérletre volt elég. Kaját mindig az uj nõ vett, meg a számlákat is õ fizette. Anyám veri a tamtamot h adja oda apu a pénzt mert nem tudunk mi mit enni. Vagyis õ nem tud mibõl cigizni az uj faszijával, mert mi mindig a mamánál eszünk. Apu egyszer már el akart perelni minket anyutól, csak a bíróság nem engedte, mivel apunak nincs saját lakása-naná h nincs mivel váláskor oda adta anyunak
A bíróság általában 20%os gyerektartást ítél meg, ha 2 gyerek van 40%ot.Mivel született még egy közös gyerek is és az apának max 50%a mehet rá a gyerektartásra a fizujának, így az gyerekenként 17%! Vagyis 34% a másik házasságból való gyerekeknek! Az mondod ez eddig 20.000Ft volt! Vagyis apuka fizetése ezek szerint kb 59.000Ft volt havonta, amíg dolgozott! Szóval nagy valószínûséggel én is erõteljesen le leszek hurrogva, de [email protected] 59.000Ftos fizetéssel én 2szer is meggondolnám, hogy csinálok e 3. gyereket! BOCS!!! MARA
10 ezer a minimum innen nincs hova csökkenteni
A kérdező hozzászólása: Szerintem te nem tudod mit jelent az a szó, hogy PRIMITÍV.De hiába is magyarázom ezt egy ténylegesen primitív embernek, úgysem fogja megérteni, hisz P R I M I T Í V!!!
Te nem látsz már tisztán az ex iránt érzett gyûlöletedtõl. Ez már nagyon szánalmas!!! Ha valóban szeretnéd azokat a gyerekeket, akkor tekintettel lennél rájuk, hiszen Õ az anyjuk!! Primitív vagy!
A kérdező hozzászólása: Ha egyszer ebben a helyzetben lennék, elmennék dolgozni, és ha a férjem elhegy dugja fel a se..ébe a pénzét.Nekem nem kéne.Eddig is magamat tartottam el, menne ez után is! Nekem legalább nem az lenne az elsõ hogy gyorsan szerezzek egy pasit, és felcsináltassam magam, mint a drága volt nejének. Nem fogom megérteni azt hogy miért ilyen válaszokat írtok.Sosem sajnáltam a pénzt a gyerekektõl, mert nagyon szeretem õket, sõt sokszor anyának szólítanak ami nekem maga a mennyország!!
Ezért írtam én, hogy az apuka új nõcskéi miatt szoktak problémák lenni mind a tartásdíj fizetésével mind az egész hozzá állással a gyerekekhez.De az a férfi akit lehet a gyerekei ellen befolyásolni az egy szemét rongy ember!Ennek a nõnek gyereke is van, mégsem tudja felfogni mi a vele járó kötelesség.Majd nemsokára továbbáll a pasi egy újabb lotyóhoz, aztán akkor írhat ide a kérdezõ mégegyszer, hogy mit csináljon mert neki sem fizet a gyereke után.Csak majd ezt a sztorit biztosan kifelejti a történetébõl.Én ebben az egészben csak a gyerekeket sajnálom, hogy ilyen ostoba felelõtlen emberektõl függnek.Mert legyen az anyjuk bármilyen, azért valamibõl csak megeteti eltartja Õket még akkor is, ha ezt a nagyösszegû tartásdíjat a körmeire költi. Szerintem többen is írták mi a munka nélküliség, sajnos mi is tudjuk, ahogy azt is milyen nehéz ilyenkor.De akkor is a gyerekek az elsõk, Õket eltartani.De igazad van elõttem szóló, mindenki megkapja amit megérdemel.Legyen így!
Nem hiszem, hogy bárki is mocskolodott!!! Fõleg az utolsó hozzászolok nem! Csak leírták a véleményük, ami neked nem tetszik. De nem olyan stilusban, ahogyan te válaszoltál. Ezekután már kinézem belõled, hogy TE vagy a felbújtó, mert sajnálod a pénzt azoktól a gyerekektõl! Azt kívánom neked, hogy kerülj Te is ilyen helyzetbe, hogy különmész a párodtól és 10ezret adjon a gyerek után. Amit vissza is fogsz kapni, mert a sors mindent visszaad!!!! Ez tapasztalat! Ezt ne felejsd el!! Majd jusson eszedbe akkor!
A kérdező hozzászólása: Hiába mondok bármit is, úgyis az unatkozó otthon ülõ és a mocskolódást élvezõ nõk lesznek többségben. Majd ha ebben a helyzetben lesztek akkor károgjatok!!Buta varjak!!!
Az összes hozzászólást elolvastam és sajnos számomra teljesen az jött le, hogy a kedves kérdezõ a lehetõ legkevesebbet szeretné fizetni a gyerekek után. Valószínûnek tartom azt is, hogy mivel kömüvesként dolgozik a férje, munkája van, csak éppen nincs bejelentve és ezzel takaroznak, hogy törvényileg, papíron kevés a szociális juttatás. Mert azt írta, hogy 50ezret fizettek, de miután bíróságra mentek máris kevesebb lett. Most még azt is lejebb akarják vinni. :( Az ilyen "új" asszonyok miatt van az, hogy az apuka eltávolodik a gyerekeitõl és nem fizet rendesen tartásdíjat. Az én lányom 17éves, 3 éves volt amikor különmentünk az apjától. Elötte 7évig együtt voltunk. A 14 év alatt addig fizetett tartásdijat, amig megismerkedett egy ilyen kedves "jóindulatú" nõvel, mint a kérdezõ! Én nem veszekedtem vele, mert azt gondolom, hogyha neki tiszta a lelkiismerete, akkor nem lehet vele mit tenni. Na meg szeretik egymást a lányommal és ez fontosabb, minthogy a pénz megmérgezze a kapcsolatukat. Mert sajna egy idõ után az lett volna. Az én jelenlegi férjem tartja el a kislányt. Ja és kedves kérdezõ én is járok maniküröshöz, sõt még fodrászhoz is, és nem a tartásdijból. MIvelhogy nem kapok!!!
A kérdező hozzászólása: Semmi hozzáfûzni valóm nincs, ugy látom megértetted a lényeget.Ja!A volt feleség soha nem dolgozott életében egy napot sem.23 éves és most jön a harmadik.Azért van életcélja...Nem? :) Az ilyen csak szülni tud, hogy ne kelljen dolgozni menni...
bizony 58 komment erre gondolhattál volna korábban is. Most minden csalódott feleség itt éli ki magát és a saját hibáit akarja helyrehozni
Vess magadra ha egy ilyen pasi kellett neked akinek már van mástól is egy kupóc gyereke. Nem tudom sajnálni ezeket a nõket.
A kérdező hozzászólása: Mara! Igen 60.000 volt a fizetése, de csak a válóper alatt.Elõtte peren kívül 50ezret kapott mert a férjem többet keresett, így többet is adott, csakhogy a volt neje ezt kézbe kapta, de a bíróságon letagadta.Nekem ez az elsõ gyerekem, de amint lehet megyek dolgozni ha találok munkát.A volt nejének az fáj hogy most nincs eltartva, mert az új palija rövid pórázon tartja.Én szeretem a másik két gyereket, de a sajátomat kell néznem hisz õ a vérem.Én mindent meg fogok adni neki amint tudok dolgozni.A férjem munkát keres, de sajnos nem talál.Pedig hidd el nem egy seggén-ülõ típus!!
12:22 - Te mit tennél, ha a párod tartósan önhibáján kívül munkanélkülivé válna, te meg ott lennél egy babával gyesen, és lenne a párodnak egy ex, aki követelõzik, közben õ meg fodrászhoz, mûkörmöshöz jár, és azt látnátok, hogy az exnél lévõ gyerekek azokat a ruhákat hordják, amiket ti vettetek korábban, mikor még volt munka?
Tudod ha mi elválnánk a férjemmel amit nem tervezünk, de sosem lehet tudni, mint ahogy te ti sem tudhatjátok, hogy jövõre már nem-e exek lesztek ti is, benn a pakliban. A válást tudomásul venném, de ha a gyerekekrõl nem akarna megfelelõen gondoskodni az apjuk, vagy netán összeszedne egy lotyót akinek még gyereke tis csinál, és még ennek tetejébe nem akarná a sajátjait eltartani, azt hiszem felnégyelném õket.De fõleg ha egy idegen nõ merne a szájára venni akár engem, akár a gyerekemet.Te mit teszel ha ex leszel, és az új maca ezt csinálja veled??
Azért azt látom, hogy itt sok nõ képtelen számolni, szóval meg kéne ismételni az általános iskolai matematika tanulmányokat. Egy átlagember képtelen olyan mutatványra, mint Jézus a csodálatos kenyérszaporításkor. A pénz nem gyarapodik osztódással, mint az egysejtûek, nem nõ belõle bokor vagy fa, ha elültetjük a földbe. Remélem, én soha nem leszek ilyen rosszindulatú, számolni és gondolkodni képtelen követelõzõ hárpia. Az anyának és apának is a gyerek kéne, hogy legyen az elsõ, és ha egy anyának porcelánkörmei vannak, és még mellé követelõzik, arról nekem megvan a véleményem. Nem kellenek azok a porcelánkörmök, ha jól ismerem az árakat, az a pénz a gyerekeknek 1 heti kajapénz lehetne.
Szidjátok itt a kérdezõt meg a férjét... Ne csak olvassatok, értelmezzetek is! Ha bíróság állapította meg 20.000 ft-t, .valószínüleg azért mert a férj jövedelmébõl csak ennyit tudtak megállapítani. Õ fizette is, de most mivel ilyen helyzetbe keróült, most is fizetne, de kevesebbet. nem arról van szó, h mert munkanélküli nem akar fizetni, hanem csökkentést szeretnének. Ha csak [email protected] tudjátok a kérdezõt, akkor inkább meg se szólaljatok. A kérdésre válaszolva pedig, igen lehet kérni a csökkentést, és mindenképpen bírósági útom rendezzétek, mert ha csak szóban állapodtok meg az ex feleséggel, akkor késõbb vissza is élhet azzal h nem fizetett a párod. -Sose lehet tudni- de mielött, be adnátok a kérelmet a bíróságra, beszéljetek az ex feleséggel is h tudja mire számítson. Ez így korrekt.
A 8.000Ftot felháborítóan kevésnek tartod, vagyishogy 4.000-4.000Fttal száll be a saját maga és a gyereketek eltartásába, de annó hogy 20.000Ftot fizetett, vagyis 10.000-10.000Ftot a másik két gyerek eltartására, azt nem keveselted?
Szóval ki mondja azt, hogy anyukának abból a 20.000bõl kéne eltartania a két gyereket? És azt kimondja, hogy a kérdezõ, az exférj és az új jövevénynek összesen csak 8.000Ftból él? Lehet a kérdezõ gyede+családi pótlék így is több jövedelem, mint az excsaládé! És tényleg akkor miért nem próbál anyuka dolgozni? Vagy ha belegondolsz és Te is ott lennél hagyva egyszer, akkor Te is csak 10.000Ftot kapnál a gyerekre havonta!De kevés, mi?
olvasgattam a válaszokat, és elég szomorú h egy 13 éves gyereknek több esze van, itt az itt válaszadók többségének. Senki nem mondta, ha volt feleség arra a 20.000Ft-ra hagyatkozik, és abból kéne eltartania gyerekeket. A volt férj, fizetne, de nem annyit amit elötte, mert nem tud. Dobáloztok a szavakkal, h milyen ember a kérdezõ férje, meg õ is h csökkentést szeretne ebben a helyzetben. A közös gyerek meg akkor haljon éhen a kérdezõvel együtt? Vagy mégis hogyan gondoltátok? Ez azért tényleg érdekelne.
egyébként meg lássátok már be hogy igazam van és ne kössetek belém..ennyire fájdalmas ez? sztem az apa ha tehetné milliókat fizetne havonta a gyerekek után csak hogy télleg ne szenvedjenek semmiben hiányt..de nem teheti !!!!
Bocs."netnyelvrõl" elég nehéz néha visszaállni normáisra.ezért néha keverem..de ly-nal sokkal jobban mutat a muszáj XD
aki a muszájt muszályként írja, annak nem is érdemes visszaírni:D
12:46 Sztem nem csak nekem kéne megválogatnom a szavaimat.Nem vagyok inteligenciahiányos hülyegyerek :) )) de figyelj máár..ako aztmodja hogy "10000 ezer ft-al akarod kiszurnai a gyereked szemét?" az szted mi?meg h süljön le a pofájáról a bõr mert ilyen keveset fizet..mert szerintem egy pénzéhes dög :P ezt fõleg a 10:45 ösre értettem. és egyébként is arra akartam felhívni a figyelmeteket hogy senki nem mondta hogy a volt feleségnek nincs munkája és hogy ebbõl a 20ezerbõl kellene eltartania a gyerekeket de megneveltek a szüleim :) én meg téged sajnállak :) ))) ma 13:20 Rég kinõttem a babázásbõl..attól hogy te ennyi idõsen babáztál nekem nem muszály ^^ és egy 13 éves nem szólhat bele ? érdekes hogy mindenki csak azt a kijelentésemet látta meg h pénzéhes dögök. és ne mond azt nekem h takarodj mert így a kutyával se beszél az ember.. de gondoljatok már bele hogy az apuka nem vszinû hogy 120.000 ezret keresett és csak 20000 ezret fizetett a gyerekekre hanem 50-60 ezret..abból 20 ezer ft 30-40 ezer..mire elég az is? fõleg ha most segélyen van és a család eltartására meg 8000 ezer maradna ti szerintem tipikusan azok vagytok néhányan aki 28 ezerbõl 20ezret elkérne mert kell a gyerekekre, de azt nem venné észre hogy közbe a férja a gyereke és a felesége maradna éhen.8 ezerbõl!!! és sajnálom ha vkit megbántottam..de kicsit elfogult vagyok :)
12, 37, bocs nem tudtuk, hogy egy kis hülyegyerek ugat bele a felnõttek témájába, Szóval, takarod babázni, a szádat kezedet pedig evésre és sûrû bocsánat kérésre használd!!! 10ezer ft pedig semmi egy gyerekre, mégis milyen apa milyen ember aki így képes gondoskodni a gyerekeirõl, de ennek ellenére csinált még másik nõnek is???Oké, hogy munkanélküliség meg minden, valóban nehéz megélni, ezt mi is tudjuk nagyon jól.Az én férjem 1 éve munka nélküli, én gyesen vagyok mégis el kell tartanunk a 3gyerekünket, nem mondhatjuk sem azt, hogy nem fizetünk ovit sulit, sem azt, hogy nem ehetnek fürödhetnek...stb...De kénytelen apa megoldani, hogy legyen pénz.Diplomás emberrõl van szó, aki elvállal ezekben az idõkben bármilyen munkát amíg nem talál rendeset, hogy megéljünk a gyerekekkel.Szóval ha apuka kicsit is törte volna eddig is magát, akkor nem szúrja ki 10000ft-al a gyerekei a szemét.Azért ebbõl lehet következtetni a jellemére nem??!!
szerintem csökkenteni fogják. szerintetek mibõl fizesse ki? a szociális segélybõl? nyilván keresni fog munkát. majd ha ti férjeitek lennének hasonló helyzetben nektek se tetszene, hogy 28ezerbõl kell 20ezret kifizetni. a gyerektartás összege törvényileg meghatározott, nyilván az aktuális fizetéstõl függ. lehet mondani, hogy kevés, de akkor a fizetés is kevés. ha együtt lennének még az elõzõ feleségével, akkor sem kerülne több a gyerekre egy ilyen helyzetben. talán azoknak kéne nekiseni, akik tudnának fizetni, de nem akarnak, nem pedig annak, aki amúgy fizet rendesen, csak átmenetlieg gondjai vannak.
12:37-esnek: Válogasd meg a szavaid, te intelligenciahiányos hülye gyerek. Attól, mert valaki szerint a 10000 Ft kevés egy gyerek számára, még nem pénzéhes dög. De senki nem fog leállni vitatkozni egy 13 évessel, akit a szülei nem neveltek meg. Bár a kor nem függ össze az értelmi szinttel, szóval sajnállak.
A 10-10ezret ahogy a kérdésbõl értelmezem, bíróság határozta meg, szóval valószínûleg eddig se lehetett fényes keresete az apának, és feltételezem, hogy nem akar sokáig munkanélküli lenni, és nem szándékosan veszítette el a munkáját, hogy ne kelljen fizetni. Aki ilyent feltételezne, az nem volt még munkanélküli. Szerintem anyukával is beszéljetek, mert jobb, ha tõletek tudja meg, mint ha levélbõl értesülne, hogy csökkentették a pénzt. Beszéljétek meg, mit tudtok vállalni így, és ha tud, segítsen õ is munkát találni. Munkanélkülinek lenni rossz, szerintem ezt mindenki tudja, aki valaha volt munkanélküli és nem bántja azt, aki erre a sorsra jut.
Nem sül le a pofádról a bõr a szemét férjeddel együtt??Milyen emberek vagytok ti?Minek csináltátok azt a gyereket is ha nem tudjátok eltartani?Tipikus élõsködõk lehettek!!!Irigy és rosszindulatú vagy!!Mi közötök van ahhoz, hogy a volt feleség milyen anyagi helyzetbe van, és mikor mit vesz vagy kap?A ti pénzetekbõl biztosan nem él nagylábon, azt nem kell elszórnia mert abból még a férjed gyerekei is éhen vesznének.Undorítóak az ilyen embernek nevezett senkik mit ti!!!!Még nektek mert járni a pofátok, és az a rendes aki azt mondja, hogy lopjátok meg mégjobban a férjed gyerekeit??Dolgozzon inkább az a semmirekellõ!!!Aki gyereket tud csinálni, az tudja eltartani is!!!
és a másik gyereke? az éhenhalhat? a mocskolódók nyilván elvált nõk, akiknek nem akarnak fizetni, ne is foglalkozz velük. honnan tudjátok, hogy milyen a volt felesége, hmm? õ biztos egy tökéletes ember, bezzeg a kérdezõ pénzéhes és nem akar fizetni. hát mit ne mondjak, ha nincs pénzem, akkor nem csináltatok mûkörmöt! voltatok már munkanélküliek? voltatok már olyan helyzetben, hogy fogalmad sincs mibõl fizesd ki a rezsit? hogy egyik napról a másikra nincs talaj a lábad alatt? azt hiszitiek olyan könnyû munkát találni??? a családomban több fiatal küzd ezzel. elmenne õ bárhova, de ahol hely van oda túlképzett, máshova meg nem kell. de nem csak fiatalként nehéz ám munkát találni. ne félj, majd ha ilyen helyzetben lennétek, kedves mocskolódók majd kétszer is meggondolnátok, mielõtt ilyen alpári, utcaszéli stílusban írtok! tapasztald meg! neke dlenne 3 gyereked akkor melyiket mellõznéd, ha nem lenne pénz???
11:38 - Csak kérdezek valamit, ha döntened kéne, hogy mire költs, a gyereknek vennél enni, vagy magadnak porcelánkörmöket? Aki a gyereke vagy önmaga között önmaga luxusát választja, az felelõtlen szülõ.
Egyébként én nem tudom mit képzelnek a 2-ik feleségek, hogyan merik egyáltalán megemlíteni az exet.Mi közötök van hozzá hogyan él mit csinál??Az ég világon semmi!!Minden gyereket a 2 szülõjének sz APJÁNAK ANYJÁNAK KÖTELESSÉGE eltartani!!!Az apának akkor is megmaradnak a kötelezettségei ha az anya luxus paradicsomban él!!Nektek pedig semmi de semmi közötök hozzá mit csinál, mire költ...stb...érthetõ??Semmi!!!Ez nem oda-vissza mûködik!!Itt az anyának és az apának egy életre közük van egymáshoz.Ellenben új macáknak sokadikaknak az elsõ feleségekhez semmi közük!Nem neked van gyereked a nõtõl, hanem neki a te férjedtõl!!!Nem neki van kötelezettsége felétek, hanem nektek feléje!!!Ezt akkor kellene meggondolni ha nincs szükségetek ilyen teherre, amikor összemelegedtek egy gyerekes pasival, nem utólag jajgatni és megpróbálni kibújni a felelõsség alól!!!
11, 30 Mi közöd hozzá?te a férjét nyúltad le nem a nõvel élsz együtt!!!A férje kellett??Hát akkor kelljenek a gyerekek is!!!Aki olyan embert választ maga mellé akinek gyerekei vannak, az vegye tudomásul, hogy ez felelõsséggel jár, amiket köteles apuka teljesíteni!Arra koncentrálj ami a kötelességetek lenne, ne abba akarj beleugatni amihez semmi közöd!!!Aki még a gyerekeit sem tudja tisztességesen eltartani az csak fogja be a pofáját!!!
11:06 - Ha nem tudja eltartani a gyerekét a volt asszonyka, akkor honnan van pénze porcelánkörmökre, új frizurára...?
Eléggé érdekesen gondolkozol, és még a hozzád hasonló 2-ik asszonykák is.Mert szerintetek azt meg kellene érteni, hogy a semmibõl nem lehet adni, de az már nem érthetõ, hogy a semmibõl gyereket eltartani sem lehet.Nem vagytok nagyon egoisták???Vagy nálatok nem kapcsolják ki a villanyt ha nem fizetitek?Ti megkapjátok ingyen?Vagy adnak a boltba kenyeret tejet ha azt mondod az ex nem fizet bocs, de a gyerekek éhesek?Miért csak magatokat vagytok hajlandóak megérteni??Miért gondoljátok, hogy többet értek érdemeltek mint azok a szerencsétlen gyerekek?Amiket meg az exekrõl összehordatok, nos szánalmas....baromi magas iq-val rendelkeztek!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 6:13-as és 8:42-es! Sajnálom hogy a férjed 120ezerbõl 20ezret ad neked, de az én férjem mindent megadna a gyerekeknek csak nem tud mibõl.Itt ezt kell felfogni.Nem vesz el a gyerekektõl, de a közös gyerekünket is el kell tartani, és a férjem egyáltalán nem felelõtlen csak elvesztette a munkahelyét.Errõl nem tehet.A munkanélküliség egy állapot, nem pedig életforma.
06:13 - A te "kedves" ex férjed valóban 120ezerbõl adhatna többet, és lakhatna társbérletben, de 28ezerbõl mégis mennyit adjon valaki? Hogyan préseljen ki többet? Mint olvashattad, régebben többet adott a kérdezõ férje, a bíróság azt csökkentette le 10-10ezerre, a bíróság csökkentette le, mert valószínûleg indokoltnak találta a csökkentést. A kérdezõ azt írja, hogy az anya nem a gyerekekre költi még ezt a pénzt se, mûköröm, stb. Nem tudom, de ha én anya lennék és 2 kicsi gyerekrõl kéne gondoskodnom, még magamnak is meggondolnám, hogy vegyek-e új cipõt-ruhát, vagy hordjam a tavalyi kinyúlt ruhát, kopott cipõt, ha szûkös az anyagi helyzetünk, de hogy mûkörmöm nem lenne és fodrászhoz meg kozmetikushoz se járnék, az is biztos. Nehéz dolog a munkanélküliség, és kétlem, hogy valaki szándékosan válik munkanélkülivé. Szerintem a kérdezõ és a férje is gõzerõvel keresi a megoldást. Ilyen anyagi helyzet mellett a bíróság biztos nem engedélyezné, hogy magukhoz vegyék a gyerekeket, pedig biztos jól éreznék velük azok a gyerekek magukat. Én akár még ezt is javaslom, amint az apuka újból munkát talál, ha az anyjukkal tényleg nem lehet beszélni, és a gyerekek jól érzik apukával magukat, meg kell próbálni, de csak miután újból lesz munka, mert egy munkanélküli ember ennyi pénzbõl (28ezer havonta) még egyedül se élne meg hosszú távon.
Látom itt elszabadultak az indulatok a válaszok kapcsán. Szerinted mire elég 20 ezer forint? Mi most válunk két gyerekkel és terhes vagyok. A "férjem" kb 120000 fizetésébõl ennyit ad közben én fizessek ki minden hitelt mert õ mindent itt hagyott nekem. Dolgozni nem tudok menni mert terhesen nem vesznek fel sehova. Baromi rossz érzés hidd el amikor a gyerekednek azt kell mondani hogy nincs és õ ezt nem érti meg. Sajnos sokan ebbe nem gondolnak bele hogy a gyerek nem csak erkölcsi hanem anyagi felelõséggel is jár. De én már megkaptam azt is hogy oldjam meg kész ez van. Neki pénzbe kerül az albérlet meg a többi. De a gyerekei nem az õ felfogása szerint.
Konkrétan kõmûvest nem ismerek, de olyant többet, aki az építõiparban dolgozik, és téltõl függetlenül is áll mostanában az a piac, egyik barátnõm (velem egyidõs fiatal huszonéves) építõmérnök, és nem is olyan régen mondta, hogy náluk is leépítések vannak, és nagyon reméli, hogy nem õ lesz a következõ. Esetleg pályázatokat figyeljetek, cégek építõipari pályáztatásait, lehet, hogy lenne, a vasútnak is lesz a közeljövõben (onnan tudom, hogy apám ott dolgozik, és õ mondta), ezekre lehet, hogy megérné akár többekkel társulni és megpályázni. Remélem, hamar helyrerázódtok, a munkanélküliség az idegeket is õrli, nem csak a pénztárcát fogyasztja.
A kérdező hozzászólása: Kedves 19:06-os! Örülök hogy megértesz, és tényleg örülhetsz hogy van munkád. Tudod már nagyon régen próbál a férjem munkát találni, de sajnos sehol semmi.Miskolc ki van égve, semmi meló nincs.Még a környéken sincs semmi.Amihez meg ért az télen teljesen leáll.Szerintem ha ismersz kõmûvest akkor tudod mirõl beszélek...
A kérdező hozzászólása: Kedves 19:33-as! Sajnos sokan nem tudják milyen nehéz munkát találni.. De köszönöm a megértésed, tudod ha az embernek nincs szakmája, úgy még nehezebb. Kiváncsi lennék ha ez az oldal fényképpel menne akkor a szemembe mernék -e mondani a baromságaikat.Szerintem úgy hallgatnának mint a sír.Mindnek csak az arcnélküli szája nagy!!!De milyen nagy....
A kérdező hozzászólása: Kedves 20:18-as! Nem vagyok maca, hanem szeretõ anya és feleség.Elfogadom a két gyereket, ha itt vannak fõzök, mosok, takarítok rájuk és órákig lennt vagyunk velünk a játszótéren.A gyerek azt hordja amit tõlünk kap, az anyja nem vesz neki túl sûrûn ruhát.Eltartja az új barátja, nehogy már még nekünk kelljen állni a luxus-igényeit.Nyugodj meg, a gyerekek nem mellõznek és mindenük megvan, ha velünk vannak, az anyjuk viszont csak magára költi a pénzt.Asszonytartás fel lett neki ajánlva asszonytartás váláskor, de neki nem kellett, nem tehetek róla hogy a gyerek pénét költi magára.Neki régen amikor 50ezret kapott az is kevés volt. Mégis mit képzelsz???28ezerbõl 40ezret adjunk oda?Mielõtt okoskodsz tapasztalnod kéne, de úgy látom neked soha semmi gondod nem volt.Azt kívánom ne is legyen...
10:45 11:45 12:29 ..ki mondta h a volt feleségnek nincs rendes munkahelye? Képzeljétek sokáig apu 2000 ft ot adott..azt is csak azért hogy költsem el..gyerektartást nem fizetett..anyuéknak van munkahelye ..és lááám még élek :) )))))..és mindig volt fûtés.víz.villany és kaja az asztalon mire hazaértem :P pénzéhes dögök! 13/l

Ha megállapították a terhességet, a fogorvoshoz is kötelezően elkell menni?

Legjobb válasz: Azért is jobb elmenni, mert bármilyen gyulladás (és fogaknál ezt nem is mindig lehet érezni!) koraszülést okozhat. Ezért ajánlják annyira a védõnõk. De szerintem ez igényesség kérdése is. Jobb inkább megcsináltatni az összes fogat, és aztán kontrollra járni, mint majd 40 évesen protkót csináltatni.

Azért is jobb elmenni, mert bármilyen gyulladás (és fogaknál ezt nem is mindig lehet érezni!) koraszülést okozhat. Ezért ajánlják annyira a védõnõk. De szerintem ez igényesség kérdése is. Jobb inkább megcsináltatni az összes fogat, és aztán kontrollra járni, mint majd 40 évesen protkót csináltatni.
Elvileg érdemes elmenni, de én bevallom lusta voltam (na meg para is volt) és nem mentem. Folyamatosan szedtem Kalciumot (pezsgõtablettában és bogyóban), hogy ne menjenek tönkre a fogaim. Senki nem szólt érte hogy nem voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! A para bennem is meg van! :o) De akkor ezek szerint nem is ellenõrzik, hogy megyek vagy nem?!?
Szia! senki nem ellenörzi, nem kötelezö én sem voltam.Pedig nekem nem jók a fogaim.szép babavárást.
A kiskönyvben benne van a fogászati ellenõrzés helye, az igaz. 27 hetes vagyok, de még nem voltam. Viszont el kell mennem, mert közben lyukas lett az egyik fogam. Aki amúgy is gyengébb, érzékenyebb fogazattal rendelkezik, az elvileg számíthat arra, hogy terhesség alatt el kell mennie fogorvoshoz. Én legalábbis ezt olvastam egyik lapban.
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a 12. hétig el kell mennem, pecsét is kell a kiskönyvbe, de én annyira parázok a fogorvostól, hogy nem engedek az erõszaknak és nem megyek... Szerencsére nem olyan rosszak a fogaim, meg különben is, mit tud velem csinálni ha nem megyek el?
Szia! Nem kotelezo, csak ajánlott. Szivem szerint én sem mentem volna, de engem állandóan zaklatott a védono, hogy de, meg menjek, meg ez az amaz.Amúgy én sem mertem volna elmenni, de nemrég szedték le a fogszabályzót, így mivel folyamatos ellenorzés alatt álltam, szerencsére csak belekukkantott és pecsételt.
Ennyire nem kell parázni.Megnézi csak a fogorvos!:) És igazolást ad, hogy esetleg melyik fogad lyukas.
Nem sokkal elõtte voltam rendbe rakatni a fogaimat. És ha nem muszáj, nem mennék, mert eléggé megkínoztak, így nem vágyom oda. Szóval ha nem mondja senki, akkor nem is fogok menni! :) 22 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!