Találatok a következő kifejezésre: Ha a magánrendelésen (76 db)

Magánorvoshoz mentem először, hozzá szeretnék járni. A rendelésén kért pénzt, most a kórházban kell megkeresnem, terhességi ultrahangra megyek. Ilyenkor szokott pénzt kérni az orvos, vagy csak akkor kérhet ha a magánrendelésén vagyok?

Legjobb válasz: Szia.Én úgy tudom csak magánrendelésen kérhet pénzt,ultrahangon nem ha csak nem 4d-és uh.. Én is magánrendelésre járok de ha van valami akkor bemegyek a rendelési ídõben is,és akkor még sosem kért pénzt tõlem... 30hetes kismami

Szia.Én úgy tudom csak magánrendelésen kérhet pénzt, ultrahangon nem ha csak nem 4d-és uh.. Én is magánrendelésre járok de ha van valami akkor bemegyek a rendelési ídõben is, és akkor még sosem kért pénzt tõlem... 30hetes kismami
Szerintem is csak a magánrendelésén fizess neki. Nekem sem kellett a kórházban. Üdv 25 hetes kismami
A kórházi ellátás ilyen szempontból ingyenes, szóval nem kérhet érte pénzt, nyugi, nem is fog, az egészen más, ha a magánrendelésére mész, nálunk is így van, ott van díja, tegnap voltam nála a kórházban, ott nem kellett fizetnem.
Amennyiben van TBd, nem kell fizetned, az en 13 hetes ultrahangomon volt egy ketezer koruli osszeg, ami nulla forintra redukalodott a tb miatt (a hatoldalon volt). Nem kell fizetned a korhazban, csupan a szulesnel :)

Kell a dokinak hálapénzt fizetni, orrgarat mandula műtét után, ha a magánrendelésére járunk?

Legjobb válasz: Gondolom a kontrollra ha mész, úgyis kér pénzt, ha nem kér külön, akkor adj.

Gondolom a kontrollra ha mész, úgyis kér pénzt, ha nem kér külön, akkor adj.
Attól függ. Mi a dokid monogramja? Hátha ösmerem.
A kérdező hozzászólása: és ha kell, mennyit?
A kérdező hozzászólása: kb?
Magánrendelésen alapból kérnek pénz. Azért magánrendelés. Hálapénzt így már ne adj.
Az ilyeneket a sebészeten szedik le.
Menj másik bõrgyógyászhoz, simán leszedik esztétikai okokból is, vagy ha mélyebben kell hozzá vágni, mert olyan jellegû anyajegy, hogy nem lehet lézerrel kiégetni, akkor továbbirányítanak sebészhez. Én csak megnézetni szoktam évente az anyajegyeimet, mindegyik teljesen jóindulatú, és a doki saját magától ajánlotta fel, hogy ha bármelyik zavar engem, akkor leveszi, de én nem éltem vele. A bõrgyógyászod vagy nagyon túlterhelt, vagy csak kedve nincs hozzá. Keress másikat!
Igazából nem a bõrgyógyász vagy sebész jókedvén múlik a dolog. Esztétikai okból állami egészségügyben térítésmentesen nem lehet anyajegyet eltávolítani. Az más kérdés, hogy sokszor megteszik, de ez tulajdonképpen jogi értelemben biztosítási csalás.


Ha ortopéd magánrendelésre megyek vizsgálatra, akkor mennyit kérhet a doki, illetve ha nem kér, akkor adjak-e neki? Ha igen, akkor mennyit?

Anyagi helyzetem nincs a toppon :S

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre mész,akkor természetesen fizetni kell.Ha nem érdeklõdtél elõre,hogy egy vizsgálat mennyibe kerül,akkor érhet kellemetlen meglepetés.Elõre kikalkulált tarifa van,ahány orvos annyiféle.Annyit kell fizetni,amennyit kér,se többet se kevesebbet.

Ha magánrendelésre mész, akkor természetesen fizetni kell.Ha nem érdeklõdtél elõre, hogy egy vizsgálat mennyibe kerül, akkor érhet kellemetlen meglepetés.Elõre kikalkulált tarifa van, ahány orvos annyiféle.Annyit kell fizetni, amennyit kér, se többet se kevesebbet.

Ha én magánrendelésen megszeretnék csináltatni egy női termékenységi általános kivizsgálást akkor a magánrendelési díjon felül kell még fizessek érte?

Legjobb válasz: Perzse..nem is keveset A magánnõdokinál az alapdíjban csak egy manuális vizsgálat meg egy citológia szokott benne lenni...minden más extra pénz

Perzse..nem is keveset A magánnõdokinál az alapdíjban csak egy manuális vizsgálat meg egy citológia szokott benne lenni...minden más extra pénz
Minden orvos másképp számolja a tarifát.Akihez én járok, õ mindent megcsinál amit kérek a vizit díj ellenében.Sõt-gyógyszerfelíratás ingyen történik.Terhesgondozáskor ultrahangvizsgálatért sem kellett külön fizetnem.

Ha a választott orvosomnak van magánrendelése is meg klinikai is, akkor nem kell mennem a magánrendelésére?

Szegeden Keresztúri Attilát szeretném orvosomnak választani, csupa jót hallok róla. Tudom, hogy van magánrendelése, de anyagilag nem engedhetjük meg magunknak. Ha közlöm vele, hogy legyen a választott orvosom (klinikai rendelésen), akkor ugye nem hív magánrendelésre? Ciki lenne megmondani, hogy nincs rá pénz...

Legjobb válasz: Nem szabály szerû,hogy magánba kell járni!Ha te úgy döntesz hogy a kórházba hozzá szeretnél járni,akkor kérd meg bátran! Magán rendelésre hívhat de nem kötelezõ.Tehát ha nem mész,vagy nem akarsz menni nem kell aszt elõre tudatni vele!

Nem szabály szerû, hogy magánba kell járni!Ha te úgy döntesz hogy a kórházba hozzá szeretnél járni, akkor kérd meg bátran! Magán rendelésre hívhat de nem kötelezõ.Tehát ha nem mész, vagy nem akarsz menni nem kell aszt elõre tudatni vele!
mi a ciki benne ? kiválasztottam a dokit és elmondtam neki h sztk-ra járok hozzá és NEM nála fogok szülni hanem ügyeleten eddig 3 terhességem asszisztálta végig 1-nél éppen akkor volt ügyeletes és nem kapott egy fityinget sem és érdekes módon normális velem odafigyelt mindenre a mai napig hozzá járok lassan már 12 éve
Keresztúri nem vette észre csak a 20 heti ultrahangon az ikerterhességet :)
ha nem a magánrendelésre jársz hozzá, akkor nem kérheted fel, hogy legyen ott a szülésnél. Ezért jár mindenki magánrendelésre... az is megoldás, ha jársz hozzá az SZTKba és majd szülsz az ügyeletesnél. (bárcsak én is így csináltam volna, rengeteg pénzt kidobtunk az ablakon, csak azért mert féltünk a terhességtõl/szüléstõl....)
A kérdező hozzászólása: ma érdeklõdtem: ha megkérem, hogy legyen a fogadott orvosom, akkor utána már csak a magánrendelésre mehetek, ami havi 13ezer...szóval ha meg is kérem, akkor max csak az utolsó 3-4 hónapban. Addig meg járok ahhoz az orvoshoz, aki ingyen "jár".

Ha magánrendelésre szeretnék időpontot kérni, mikor ajánlott felhívni a dokit? Amikor a magánrendelése van? Vagy napközben?

Legjobb válasz: napközben hívhatod. legalábbis az én dokimat bármikor lehet hívni!

napközben hívhatod. legalábbis az én dokimat bármikor lehet hívni!
Az én orvosom, a nap minden idõszakában hívható! Ez a normális szerintem! Csak magánorvos!
Én is bármikor hívhatom! HAbár az elõzõt otthagytam, na õt bizony csak rendelési idõben tudtam felhívni. Heti 2 alkalom... karcsúúú

Ha a dokim magánrendelésen 6000-et kér, akkor szüléskor kevés az 50000?

Legjobb válasz: Annyit adj a Dokidnak amennyit szerinted megérdemel, ha nem közölte a "tarifáját". Egyébként, ha a 6000-es magánrendelésére jársz, akkor nem hiszem, hogy kevés az 50000.

Annyit adj a Dokidnak amennyit szerinted megérdemel, ha nem közölte a "tarifáját". Egyébként, ha a 6000-es magánrendelésére jársz, akkor nem hiszem, hogy kevés az 50000.
Szerintem sok 6-8 ezer amit kérnek egy magánrendelésen.Nem kevés az 50E, én nem tudnám kifizetni.Két éve 3000-fizettem a vizsgálatért és õ kérte a 30ezret.
nekem 8000ft a vizsgálat és 60at kér teljes megelégedettség esetén.Mi 50nél nem tudunk többet adni neki sajnos.Amúgy sztem nem kevés az 50en , de ha nem mond árat sztem 30is tökre megfelel.Én inkább a babámra költeném.Így is a végén már 2hetente hív a doki vissza, azért az nem kevés pénz összesen úgy gondolom.35hetes kismama
Nálunk változó, hogy mennyit kér a doki. Egyszerû vizsgálat, 2D-s Uh-val: 7.000 Ft. 4D-s UH-val: 8.000 Ft CTG-vel: 10.000 Ft. A szülésért pedig 60.000 kér.
A kérdező hozzászólása: Õ nem mondott semmit, pedig beszélgettünk már a szülésrõl, amikor megfogadtam. Köszönöm a válaszokat!
Én is ugy tudom, hogy amit szoktál fizetni a terhesgondozáson, annak a tízszerese amit elkér a doki.Nálam is így van.Egy alkalommal 6000ft-ot fizetek a magánrendelésen, és a szülésért 60.000ft-ot kér.38hetes kismama
Azt szokták mondani, hogy az a bevett szokás, ha nem mondja meg az orvos minnyit kér, akkor a magánrendelésen elkért összeg tízszeresét "illik" adni. A te esetben 60.000Ft. De ha 50.000Ft.ot adsz, is elégedett lesz hidd el, fõleg, ha nem kér semmit! Én pl. azt nem tudom mennyit adja a szülésznõnek, akit még nem is ismerek. 26 hetes kismama.
Én 6000-t adtam vizsgálatonként, szülésnél 30-at, mert nem mondott árat. de volt aki csak 20-at adott neki.
nekünk 1800 ft/vizsgálat és mi 30.000-40.000ft ot gondoltunk.
Nekünk Uh-ért 2500-at kér, ha vizsgál is akkor 6000-et magánrendelésen. Már adtunk neki 20000-et apránként, szülés után még 40000-et tervezünk.

Ha a genetikai ultrahangot nem az orvosom végzi (akihez magánrendelésre járok), hanem egy másik doki a kórházból (de itt is kell időpontot kérni), akkor ennek az orvosnak is kell pénzt adni?

Legjobb válasz: nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni

nem kell! én is hasonló cipõben járok, mint te, csak annak fizess, aki a terhesgondozást végzi, tehát akihez magánrendelésre jársz. vérvételért, genetikai uh-kért nem kell fizetni
Szia! A magánrendelésen történõ fizetés egy dolog, és másik dolog, amikor Te a társadalombiztosítás által biztosított ingyenes szolgáltatást veszel igénybe (legalább is ahogy kivettem, a vizsgálat a kórházban, rendelési idõben és kórházi alkalmazásban lévõ doktor által történik). Én ezért biztosan nem fizetnék, hiszen ez a dolga az ultrahangosnak! Nem is hallottam még mástól sem, hogy ilyenért a kórházi rendelésen fizetett volna. Ja, és nekem is idõpontot kellett kérnem, sõt, képet is kaptam a kisbabámról, mégsem merült fel bennem, hogy ezért fizetnem kellene...21 hetes kismama
Nem kell pénzt adni, csak ha magánrendelésre mész egy orvoshoz. Jó, hogy megkérdezed, mert sokan nem tudják, mit csináljanak ilyenkor, esetleg adnak pénzt, aztán ha ez elterjed, akkor a végén már a rendes szakrendelésen is kell borítékolni, mert sajnos, mi betegek vagyunk azok, akik fizetünk és egyre feljebb srófoljuk az árakat, nem az orvos.

Hogyan zajlik a magánrendelés, ha nem ismerem az orvost, soha nem voltam nála?

Lehet, hogy buta a kérdés, de nem tudom hogyan is megy ez. Kismama vagyok, van egy kiszemelt orvos akiről sok jót hallottam, szeretnék hozzá járni terhesgondozásra, szülni, illetve a későbbiekben is szeretném biztos pontnak tudni. Azt tudom, hogy nála sorszámos rendszer működik, nem telefonos egyeztetés. Veszek egy sorszámot, bemegyek és tovább? Elmondom panaszom, megvizsgál, elküld uh-ra vagy vizsgálatra, na de mondjam neki, hogy hozzá akarok járni? Nem fura ez úgy, hogy még sosem találkoztunk? Mármint láttam már, tudom ki az de én még nem voltam nála. Nagyon béna vagyok ebben, tudnátok nekem segíteni? Köszii :)

Legjobb válasz: Én is mikor terhes lettem, akkor ajánlás alapján jelentkeztem be az orvosomhoz. Bementem a megbeszélt idõpontra, elmondtam, hogy van egy pozitív tesztem és, hogy akkor szeretném tudni mi is van, tényleg terhes vagyok-e stb. Megvizsgált, uh, cytológia, kiírta a laborokat, mivel magánrendelés, mondta, hogy tud laborba segíteni, hogy azért ne kelljen külön pénzt kiadnom, de nekem szerencsére a háziorvos kiírja a laborokat, így azokat sztk alapon meg tudom csináltatni. Elmondta még mi a teendõ, milyen vitaminokat szedjek, mire figyeljek, és mondta, hogy akkor két hét múlva jöjjek, és akkor már nézünk szívhangot is. Ez így megy azóta is. Nekem nem volt fura, hogy még nem találkoztunk, én úgy voltam vele, hogy a szimpatikus, meg alapos akkor megtartom, ha nem, akkor váltok. Szerencsére nagyon kedves, és megbízható. A 12.-dik heti genetikai uh. után mondtam neki, hogy akkor nála szeretnék szülni, és megkérdeztem ennek mi a menete. Az árra is rákérdeztem, hogy nála mennyi egy szülés. Szóval szerintem az egyenes beszéd a legegyszerûbb. Elvégre õ egy szolgáltató, és Te fizetsz érte, így az összes kérdésed, panaszodat meg kell tudnod vele beszélni. Legalábbis szerintem.

Én is mikor terhes lettem, akkor ajánlás alapján jelentkeztem be az orvosomhoz. Bementem a megbeszélt idõpontra, elmondtam, hogy van egy pozitív tesztem és, hogy akkor szeretném tudni mi is van, tényleg terhes vagyok-e stb. Megvizsgált, uh, cytológia, kiírta a laborokat, mivel magánrendelés, mondta, hogy tud laborba segíteni, hogy azért ne kelljen külön pénzt kiadnom, de nekem szerencsére a háziorvos kiírja a laborokat, így azokat sztk alapon meg tudom csináltatni. Elmondta még mi a teendõ, milyen vitaminokat szedjek, mire figyeljek, és mondta, hogy akkor két hét múlva jöjjek, és akkor már nézünk szívhangot is. Ez így megy azóta is. Nekem nem volt fura, hogy még nem találkoztunk, én úgy voltam vele, hogy a szimpatikus, meg alapos akkor megtartom, ha nem, akkor váltok. Szerencsére nagyon kedves, és megbízható. A 12.-dik heti genetikai uh. után mondtam neki, hogy akkor nála szeretnék szülni, és megkérdeztem ennek mi a menete. Az árra is rákérdeztem, hogy nála mennyi egy szülés. Szóval szerintem az egyenes beszéd a legegyszerûbb. Elvégre õ egy szolgáltató, és Te fizetsz érte, így az összes kérdésed, panaszodat meg kell tudnod vele beszélni. Legalábbis szerintem.
Mi bementünk (a férjemmel együtt mentünk, már megfogant a pici), leültünk, elmondtuk, hogy honnan hallottunk róla, és azért jöttünk, mert szeretnénk megismerni, kérni egy vizsgálatot, beszélgetni és utána dönteni, mert jó eséllyel vele szeretnénk végigcsinálni a terhességet és késõbb a szülést. Szimpatikus, kedves volt, ezért meg is egyeztünk, hogy akkor maradunk nála. Nyíltan és õszintén beszéltünk, és úgy láttam, értékelte :) Neked is ezt ajánlom! :)
Azért várd meg, hogy milyen a vizsgálaton. Lehet, hogy neked nem is lesz szimpatikus. Ha az, a második alkalommal mikor mész hozzá mondhatod, hogy szeretnél hozzá járni tanácsadásra és majd a 20 hét után pedig mondhatod neki, hogy szeretnél nála szülni. Addig felesleges. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ! 2. de az elsõ vizsgálat után mi a garancia, hogy vissza fog hívni másodikra is ?
Nem õ fog visszahívni, hanem amikor vége a vizsgálatnak te megkérdezed tõle, hogy legközelebb mikor kellene jönnöd, és a megbeszélt nap elõtt te fogod keresni, hogy akkor konkrétan hányra jöhetsz, vagy ha meg kell venni a sorszámot, akkor arra a napra fogod megvenni.
Megkérdezed mikor kell jönnöd legközelebb(ez általában 4 hét), de kismamáknak mondani is szokták maguktól. Én most 25hetesen mentem vadidegen orvoshoz, mivel költözés miatt váltanom kellett...Bementem és elmndtam neki, h többen ajánlották, szeretném, ha "kirpóbálnánk"egymást...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!