Találatok a következő kifejezésre: Ha a macska vemhesül (16 db)

Ha a macskam vemhes, es ugy jatszunk, hogy csomoszor hatra vagja magat, meg ugral es elesik vagy mi, akkor lehet bajuk a cicaknak?

Es ha igen akkor mi? Es olyankor mi van? Artalmas az anyacicara ez? Neki lehet baja? FONTOS

Legjobb válasz: Nem lesz baja, ha magától csinálja, tudják õk, hogy mi a jó nekik. Viszont a legjobb az lenne, ha ivartalaníttatnád, ha nagy a hasa, akkor a szülés után, ha még éppenhogy terhes akkor most is lehet.

Nem lesz baja, ha magától csinálja, tudják õk, hogy mi a jó nekik. Viszont a legjobb az lenne, ha ivartalaníttatnád, ha nagy a hasa, akkor a szülés után, ha még éppenhogy terhes akkor most is lehet.
A kérdező hozzászólása: Meg nem biztos hogy terhes, anya mondja, mert mar kezd kover lenni! Es ez egy vekony fajta cica.
Anyukád nem gondolt az ivartalanításra? Vagy mit csináltok a sok kiscicával? Rengeteg születik, nehéz nekik gazdát találni.
A kérdező hozzászólása: Mi nem igazan tehetjuk meg :/ de ugye az ivartalanitastol nem lesz vekony a cicam? Csak mert a szomszedba is ivartalanitva lett egy, es szuper vekony, es olyan cicat nem akarok :( en szeretem ha jo husiban van.
Nem lesz sovány, sõt inkább hízni szoktak ivartalanítás után. Beszéljetek meg az orvossal részletfizetést, jobban járna a macska is, meg ti is, mit kezdetek majd annyi kismacskával, évente többszöris szülhet az anya, na meg a kölykeik is.
És ha nekik kis macska kell akkor mivan szeretekfõzni? Itt csak ezt tudják az emberek, állatorvos, ivartalanítás....Semmi mást nem tudtok.

Ha a macska mar vemhes, lehet meg ivartalanitani, mielott megszuletnenek a kicsik?

Aprilis 2. heteben tudnam elvegeztetni a mutetet a cicamon, mivel addig nem tartozkodom otthon, es szeretnek mindenkepp mellette lenni, apolni. De mi van, ha addigra "megtortenik a baj" (kinti cica), es vemhes lesz?

Legjobb válasz: Koszonom a valaszokat. Nem akarok erkolcsi vitakba menni, annyit mondhatok csak, hogy mindennel jobban szeretem a macskamat, es szeretnek mellette lenni, mikor megmutik (mert egyebkent a csaladom is el tudna intezni). Egyaltalan nem biztos, hogy vemhes lesz addigra, de ezzel is szamolni kell, ezert tettem fel a kerdest. Koszi megegyszer.

A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Nem akarok erkolcsi vitakba menni, annyit mondhatok csak, hogy mindennel jobban szeretem a macskamat, es szeretnek mellette lenni, mikor megmutik (mert egyebkent a csaladom is el tudna intezni). Egyaltalan nem biztos, hogy vemhes lesz addigra, de ezzel is szamolni kell, ezert tettem fel a kerdest. Koszi megegyszer.
Lehet ivartalanítani. Valószínüleg nagyobb vérzéssel jár, a méhet is eltávolítják, kicsit nagyobb a seb is.
Meg lehet csinálni, de nekem nagyon durva... Azok ott a pocakjában kis életek!
Durva, nem durva, még mindig jobb, mint még több kiscicát hozni a világra, mikor több millió kóbor állat van csak az országban.:( Egyébként tényleg megmûtik terhesen. Az én macskámban hét cica volt, majdnem késõn értünk oda vele. Fájt a szívünk értük, de hová tettünk volna hét cicát...?:(
Mindenképpen lehet ivartalaníttatni akár vemhesen is. Az erkölcsi vitának azért nincs értelme, mert az utcán, gyepmesteri telepen és menhelyeken lévõ több ezer árva és beteg cicák amúgy is a fene nagy erkölcsösségünk eredménye. Úgyhogy a sajátot ivartalaníttatni! Lehetõleg méheltávolítással, mert annak van értelme(a petefészel eltávolításnál ugyan vemhes nem lesz, de a megmaradt méh innét kezdve már csak arra jó, hogy beteg lehessen. Egyre több a daganatos megbetegedés az állatoknál is:(

Mi a legelső jele annak ha egy macska vemhes?

1.5 éves körüli a macskám, és úgy 9-10 hónapos korában láttam hogy egy kandúr ráugrott, és akkor elkezdett kerekedni a hasa, ám egy nap erős vérzést láttunk és azóta le is fogyott. Gondolom voltak benne kiscicák de elvesztette őket. Azóta nem láttam, hogy tüzelt-e de a hasa és a cicije megnőttek. Nem tűnik vemhesnek, de nem is volt olyan cicám, amelyiknél láttam a vemhességet a szülésig. Egyébként a cicám nem házi hanem sziámi macska, de van kintre is kijárása. Szerencsére nem olyan közegben élünk, hogy bárki ellopná, szóval mik lehetnek a legelső jelei ha vemhes? Miből lehet megállapítani, hogy a cicije azért nőttek meg mert 1.5 évesen kifejlődött rendesen?

Legjobb válasz: meg ami már foglalkoztat, hogyha tegyük fel hogy vemhes, de csak 1 kiscica van a hasában, akkor az nem fog akkorára megnõni mint ha 4 kiscica lenne benne nem? mert most kb olyan a hasa mintha jól lenne lakva mindig

A kérdező hozzászólása: meg ami már foglalkoztat, hogyha tegyük fel hogy vemhes, de csak 1 kiscica van a hasában, akkor az nem fog akkorára megnõni mint ha 4 kiscica lenne benne nem? mert most kb olyan a hasa mintha jól lenne lakva mindig
Könnyen lehet, hogy vemhes, ha a cicijei megduzzadtak, és a hasa is nõtt... vidd el orvoshoz, õ meg tudja mondani biztosan.
Azért egy sziámi ha tüzel, azt kilóméterekrõl lehet hallani! Biztosat csak orvos tud mondani. De miért nem ivartalanítjátok, nem hinném, hogy ellenie kellene sokszor, fõleg ha már láttátok vérezni is...
A kérdező hozzászólása: Állandóan csak ez az ivartalanítás.. -.-" Nem vagyok ellene, de a közeljövõben szeretnénk egy rendes tk fiúval összehozni.

Mit tegyek, ha a macskám már 10 hete vemhes és még mindig nem ellett? Ez egyáltalán baj?

Legjobb válasz: Elõfordulhat ilyen, de ha hétvégéig nem ellik meg, akkor vidd orvoshoz.

Elõfordulhat ilyen, de ha hétvégéig nem ellik meg, akkor vidd orvoshoz.
én nekem 11 hete vemhes, nemtudom meg ellette a mamáméknálvan... remélem iigen :D
Ha a cica a a vemhességének 70. Napjàig nem fial meg akkor érdemes àllotorvossal megnézetni.

A macska, ha 3 hónapig szoptatta a kölykeit és 1 kicsi már döglötten született, akkor ebben az évben még vemhes lesz? Vagy egyáltalán lesz-e még vemhes?

Legjobb válasz: Amíg nem ivartalanítod, addig évente 2-3 alkalommal mindig vemhes lesz. Ajánlott az ivartalanítás, ha szereted a macsod, mert megviseli az anyamacska szervezetét az állandó szülés, szoptatás, majd újra szülés, szoptatás... gondolj bel, ha egy nõ minden alkalommal, amikor lehetséges, szülne. Nem beszélve arról, hogy a menhelyek így is tele vannak kidobott, elhagyott macskákkal. És az utak mentén is rengeteg elütött van... :-(

Amíg nem ivartalanítod, addig évente 2-3 alkalommal mindig vemhes lesz. Ajánlott az ivartalanítás, ha szereted a macsod, mert megviseli az anyamacska szervezetét az állandó szülés, szoptatás, majd újra szülés, szoptatás... gondolj bel, ha egy nõ minden alkalommal, amikor lehetséges, szülne. Nem beszélve arról, hogy a menhelyek így is tele vannak kidobott, elhagyott macskákkal. És az utak mentén is rengeteg elütött van... :-(

Vemhes a macskám, nagy hasa van, de még nem fialt meg, ha megnyomom az emlőjét, akkor jön a teje. Mennyi időn belül fog fialni?

Legjobb válasz: Jó lenne tudni, hogy mióta vemhes... 57-71 nap közt bármikor megszülhet. Általában 65-66 napra szoktak fialni.

Jó lenne tudni, hogy mióta vemhes... 57-71 nap közt bármikor megszülhet. Általában 65-66 napra szoktak fialni.
A kérdező hozzászólása: 58-60 nap körüli.
Lehagytam: Mérd a testhõjét ha és 37 fok vagy az alá esik akkor pár napon belül meg lesz a kicsik. A macskák normál testhõmérséklete 38-39 fok.
A kérdező hozzászólása: Ezt találtam : Az elsõ látható jel, ami bizonyítja, hogy a macska vemhes maradt. Ha a mellbimbói megduzzadnak és bepirosodnak, akkor világos: kölykei lesznek. A szülést megelõzõ napon észrevehetõ a tej folyása a bimbókból. Akkor már holnap megfog fialni :) . Ez lesz az elsõ fialása, remélem hogy nem lesz gond vele, azt is remélem hogy nem este fog fialni, mert akkor nem tudok ott lenni mellette. De azért este többször is megnézem mielõtt elalszom.
nem biztos a holnap, lehet akár még pár nap is. az embernek is lehet elõbb teje :) ) De egyet nem értek, miért nyomkodod az emlõit?? bajt is okozhatsz vele, nem is kicsit:( nem bántsad, tudja az a cica, hogy mikor akar szülni.
semmi baj nincs vele ha megnyomja óvatosan és megnézi hogy jön-e tej.
A kérdező hozzászólása: Nem nyomkodtam, csak láttam hogy rózsaszín, és megvan duzzadva, egy ujjal kicsit megnyomtam, és jött a tej belöle, ma megfialt :D Nagyon szépek a kicsik, whiskas cicás, olyan a szinük is és a mintájuk is, :)

Ha vemhes a macska utána amikor már látszanak az emlői utána kb még hány napba telig még ellik?

Legjobb válasz: mindenki azt mondja hogy ivartalanitsa a macskát? szerintem semmi szükség rá. odaadja valakinek.-.-

mindenki azt mondja hogy ivartalanitsa a macskát? szerintem semmi szükség rá. odaadja valakinek.-.-
Kedves válaszoló! 2 millió gazdátlan macska van ma Magyarországon. Miért kéne újabbakat születni a saját macskánkkal, aki ezt nem is igényli? Nem inkább a meglévõ 2 millió szerencsétlenen kéne segíteni, akik pont az ilyen véletlen balesetekbõl születtek és mégsem lett gazdijuk?
Ezt az orvostól kéne megkérdezned. Szerintem keress egy jó orvost és ivartalaníttasd azonnal.
és ha nem akkarja ivartalanitni? lehet nem azzért tete fel a kérdést hogy jajj most mikor lehet ivartalanitani?
engem is erdekelne, mert barmelyik pillanatban megszülhet a mcskam.En kint elek ausztriaba itt nem sok kobor macskat latni

Mi a teendő ha vemhes a macska?

pl. kaját kell e neki valami másabbat mint a normál,meg ilyenek

Legjobb válasz: Ha nem akarod megtartani a kicsiket,akkor lehet ivartalanítani. Amúgy érdemes minõségi anyacicáknak való táppal etetni,pl.Royal Canin,Acana

Ha nem akarod megtartani a kicsiket, akkor lehet ivartalanítani. Amúgy érdemes minõségi anyacicáknak való táppal etetni, pl.Royal Canin, Acana
Figyelni kell, nehogy a szekrénybe fialjon.
Megjegyzem ilyen "minõségi" kajákat csak max az utóbbi 20-30 évben láttak.. Hogy hogy élték túl millió évekig, az talány. De sikerült!
Ejnye... Hát nem védekeztél?:S
Akor a kicsik oltására, féregtelenítésére, a szülésnél, az esetleges komplikációkra hogy lesz? Ivartalanítabni kellett volna már rég.
Remélem boldogan és ivartalanul. A saját vemheset is ivartalaníttasd minél hamarabb. Nagyon sok a gazdikeresõ mostanában, dugig vannak a menhelyek és a sintértelepeken halomra altatják õket, mert remény sincs a gazdikra. Kíméld meg a macskádat a szülés és szoptatás okozta igénybevételtõl. Ivartalaníttasd, hogy egészséges és boldog életet élhessen melletted. Tapasztalatból tudom, hogy a tuti gazdik nagyon kis része tart ki az örökbefogadott cica mellett annak egész életében. Ezért kerül nagyon sok macska felnõttként menhelyre és sintértelepre. Azt tudod, hogy a kicsik oltásai egyenként 20-25 ezer ft-ba fognak kerülni? Szorozd be csak hattal. És ez csak az oltás még...
Kartondobozt bélelj ki valamilyen puha ronggyal, és ne csinálj rá "ajtót. Akkora pereme legyen, hogy a kicsik ne tudjanak idõ elõtt szétmászkálni. A mienk "szülés" elõtt nagyon igényelte a simogatást, másnap jöttek a kiscicák. Akkor kellett még odafigyelni, mert hiába tettük elõtte is be a dobozba, hogy majd ott babázzon, kijött. Aztán az elsõ cica kibújása elõtt megint betettük a dobozba, és ott szépen megszülettek a kicsik. Nem is akarta elvinni õket, mert azért eldugtuk a dobozt, vagy kályha mögé, ha az van, vagy íróasztal alá. Lényeg volt, hogy nyugodt helyen legyen, ne mászkáljunk mellettük. Aztán, mikor már a kicsik ki tudtak jönni, szoktattuk õket az alomhoz. Addig az anyjuk tartotta tisztán õket. Volt, amelyik hamar, volt amelyik késõbb, de mind megszokta az almot.
19:28-assal teljesen egyetértek. Az elõtte válaszoló vagyok, és szándékosan nem írtam ételneveket. Igen, az utóbbi 20-30 év... A macska nálunk is azért van tartva, mert kertes házban lakunk, egerésznek, vadászgatnak. Mint ahogy rajtam kívül rengeteg cicagazdánál. Ha most leírom, hogy a cicáink nem eszik meg a gyári macskakaját, sokan el sem hiszik. És nem vezetek külön háztartást se a cicáknak, sem a 2 kutyánknak. Nálunk az oltás sem kerül 20-25 ezer forintba. Fõváros közeli kisváros. Ezek az állatok akkor az ember mellett éltek, mikor még nem volt semmiféle oltás. Ezzel együtt jól elvoltak, mint most is a tanyákon. Nálunk a kutyáknak a veszettség elleni kötelezõ+féregtelenítõ, a cicáknak szopornyica elleni+féregtelenítõ. Pár ezer forint, nem több 10 ezer. Egészségesek, vidámak, és jólneveltek. Pl. a kutyák a bejárati ajtón nem jönnek be, csak a küszöb elõtt állnak. A macskák szintén. Ha behívjuk, bejöhet, de magától nem. Tehát nincsenek kitiltva. Tudom, hogy megint le leszek pontozva, mert sima házimacskáim, és keverék házõrzõim vannak, akik nem az agyon reklámozott állateledelt eszik. Viszont egyiknek sem volt még szója allergiája, amit csak a nagyon drága állatkajáktól nem kaphatnak meg. Még a közepes árfekvésûekben is rengeteg a szója. Láttam már kopaszodó kutyát ésa cicát is. És az idõs, tapasztalt, közkedvelt állatorvosunknak jobban hiszek, mint a reklámoknak.
A kérdező hozzászólása: legutobb is csak két kismacska lett, nem 6
A kérdező hozzászólása: am meg a macskámnak nem az elsõ, eddig egyszer se volt semmi baja ja és mielött írná valaki azért nincsenek meg azok a kismacskák mert el lettek ajándékozva, boldogan élik életüket
A kérdező hozzászólása: addigra lesz, csak ilyen luxus cuccokra nincs most 17 éves vagyok, nincs rendes munkám még
A kérdező hozzászólása: köszi a normális válaszokat. a szobámba lesz, már hozzászoktattuk az alomhoz is. ha kartont átalakitok neki az jó fekhely? nincs pénzem "macskaágyra"
Vemhesség alatt én nem változtatok, viszont mikor megvannak a kiscicák, sok folyadék, bõ szaftos étel. Elõtte már nem igazán eszik, viszont a folyadékot pótolni kell, és ha lehet, egyen is, puhát, lédúsat. Fáradt, kimerült, nem igazán van ereje rágni.
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat!

Ha már vemhes lett a macskád, legalább a lakásban tartod, amíg ellik és szoptat?

Legjobb válasz: Ha olyan viszonyban vagy a cicával, nyugodtan hozzá lehet érni a kicsikhez. Én még az ellésnél is segítettem, elsõ pillanattól megfogom a kiscicákat, és nagyon szépen gondozza õket az anyacica. Egyébként igen, a lakásban tartom ebben az idõszakban, de ha akar, kimehet. Nem szokott hosszú idõre elmászkálni.

Ha olyan viszonyban vagy a cicával, nyugodtan hozzá lehet érni a kicsikhez. Én még az ellésnél is segítettem, elsõ pillanattól megfogom a kiscicákat, és nagyon szépen gondozza õket az anyacica. Egyébként igen, a lakásban tartom ebben az idõszakban, de ha akar, kimehet. Nem szokott hosszú idõre elmászkálni.
Nem ajánlatos ki engedni elvan de ilyenkor sérülékenyebb ha már ellet 1 hét után ki lehet egedni és úgy is visszajön, de a kölykökhöz 1 hónapig ne ér hozzájuk mert az anya nem fogja õket gondozni a más szag miat.
Nem. Eleve kinti cica és amúgy is kimenne szerintem ha behoznánk. Egy homokos dobozba szült, de mivel az koszos volt, átraktuk õket egy tiszta, bélelt dobozba. Ekkor voltak a cicák három naposak. Rose (anyacica) teljesen hagyta, még le is ült és várta, hogy letegyük a piciket. Utána bement és szoptatott. Sajnos össze volt ragadva a köldökzsinórnál a 3 cica a homok miatt. Kivettük õket a doboz elé egy kartonpapírra és ott mosdattuk le õket. Sipákoltak a kicsik, de Rose csak nézett minket. Mikor oda akart menni a kicsikhez, nem engedtük, de nem támadt nekünk. Leült mellénk. Szerencsére mostmár jól vannak a picik. :) Napi többször megyek ki hozzájuk és simogatom meg az anyacicát meg a kicsiket. Rose ilyenkor mindig dorombol. :) Tehát ahol a macska bízik a gazdában, nem igaz az, hogy 1 hónaposan lehet csak simizni õket.
Kinti cicát nem zárhatsz be a lakásba elleni, hacsak nem szabad bejárása van, amikor akar, és nem a lakásba ellik! Erre is volt példa nálam! Szotyi akkor jött be, amikor akart, mindig nyitva volt az ajtó, csak éjszakára csuktuk, illetve zártuk be! Egyik reggel szokásos ajtó nyitás (hajnalban, mert apa korán kelt) bejött, lefeküdt a dobozába, és mire felkeltem már volt két kicsi! Aztán végig néztem a következõ kettõt! Bíborka 1-én ellett, õ kinti cica, el is bújt! 2-án már haza hozta a piciket, és nem zavarta, hogy nézzük, ahogy hordja a kölykeit! Láttuk hova rakja, 3-án megnéztem õket, 4-én már benyúltam megsimogatni Bibit, 5-én átraktam õket egy szivaccsal bélelt dobozba, és mindet végig tapiztam! :) Anyát nem érdkelte, ott ült mellettem, vagy elment inni, enni amikor ott voltam a kicsikkel! Még sétálni is elment, mert bízott bennem, és tudta akkor biztonságban hagyja ott a piciket! :)
Nekem abszolút kinti macskáim voltak, és vannak. Annak idején amikor ellett az anya, látszott rajta, hogy vajúdik. Bekéredzett a fáskamrába, ott egy tengeriszsákon bevackolta magát. Hagytam magára, hadd pihenjen, reggelre meg is ellett három egészséges kicsit. Sajnos már a kicsik és az anya sincs meg. Most jelenleg egy koromszínú ereje teljében lévõ kandúrom van

Ha a nöstény macska vemhesül azonnal abbahagyja a tüzelést, vagy elöfordulhat még egy napig kelleti magát?

Legjobb válasz: kelletheti magát. mivel a macskáknál sok petesejt érik egyszerre (ezért születhet akár 10 kiscicia is egyszerre) így akár több kandúr is lehet az apa.

kelletheti magát. mivel a macskáknál sok petesejt érik egyszerre (ezért születhet akár 10 kiscicia is egyszerre) így akár több kandúr is lehet az apa.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!