Találatok a következő kifejezésre: Ha a méretei nagyobbak a (33 db)

A kérdező hozzászólása: most rms be 100 w olyan 160-200 w ra akarom
A kérdező hozzászólása: jah tudnátok ajánlani hangszórókat 200mm mély 103 mm magas(csipogó) 130 mm közép van benne
Ha látnál 20centis hangszórót ami valóban 100W RMS meglepõdnél mennyivel másabb mint a tiéd (pl Reflex 8R100). Öntvénykosár, élre tekercselt négyszögletû tekercs stb. Szóval Wattokat hagyd is. Amúgy meg ha azonos a két hangszóró érzékenysége, akkor a dupla teljesítménytõl csak +3dB lesz a plusz hangerõ. (nem sok) Tehát ne nagyobb teljesítményû hangszórót keress, hanem nagyobb érzékenységõt! Sokkal fontosabb adat! De ahhoz szinte biztos , hogy új ládát kell méretezni, nem valószínû, hogy a régi ládák megfelelõek egy másik hangszórónak. De hasraütésszerûen építeni meg felesleges, nem lesz jó végeredmény.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :D megy a zöld pracli :D de ez se hasra ütés szerüen lett építve...

Ha 2 héttel nagyobbak a babám méretei, akkor van rá esély, hogy 38. héten születik és nem a 40. -en?

ugyanis azt mondták, hogy nem 2 héttel id?sebb, hanem 2 héttel nagyobb. De ha a méretek már jók, akkor születhet hamarabb?

Legjobb válasz: A 38.héten már születhet, és nemcsak a méretei miatt. A lányom is pont betöltött 38. héten született 3200 g-mal, és mi voltunk az elsõk akiket 3 nap után hazaengedtek.

A 38.héten már születhet, és nemcsak a méretei miatt. A lányom is pont betöltött 38. héten született 3200 g-mal, és mi voltunk az elsõk akiket 3 nap után hazaengedtek.
Szia, nekem is ezt mondta doki tegnapelõtt és én is ezt kérdeztem tõle:) Azt mondta a súlya és a nagysága miatt nem jön elõbb. Pedig én sem bánnám ha nem húznánk a 40. hétig:) 32 hetes
Szia.Az en babam is 2 hettel nagyobb volt, vagyis a meretek és nem 40 hetre szultem hanem 42-re.A baba akkor jon amikor o ugy erzi hogy erkeznie kell.
Nekem mondtak olyan 4D-n, hogy két héttel fejlettebb a koránál, lehet hamarabb érkezik. A dokim az adatok alapján azt mondta, hogy jó átlagos méretû baba lesz, 3 kg körül. Ehhez képest 6 nappal túlhordtam a 4 kg-os babámat. :) Nem lehet elõre megmondani, hogy pontosan mikor is fog érkezni, ezt csak a babád tudja. Annyi esély van arra, hogy hamarabb jön, mint arra, hogy idõben, vagy késõbb. Boldog babavárást!
nem attól függ szerintem.én is a 38. héten szültem.kicsike volt a drágám 2900gr.ezért nem bántam volna ha még egy kicsit bent marad, de hát már ki akart jönni a drága.de azóta szépen gyarapszik.
Nekem is mindig azt mondták az uh alapján, hogy kb 1-2 héttel nagyobb, szép nagy baba lesz, aztán kiirt elõtt 4 nappal 3410 gr, 56 cm-vel született meg a fiam.
A kérdező hozzászólása: koszi a válaszokat, majd akkor kiderül, hogy mikor akar jonni :D 32 heteske

Hogyan szeretkezhetek élvezhetõen, ha a barátom nagyobb méretei miatt a teljes behatolás méhszáji fájdalommal jár?

Szeretkezéskor fontos lenne, hogy a csiklómat is tudja ingerelni, de mivel nem hatolhat be teljesen, ezt nem tudjuk áthidalni. Minden együttlétkor ha teljesen bent van, belülrõl "üti" a méhszájam, és nagyon fáj, (utólag is), de ha nincs bent teljesen akkor nem érinti a szeméremtájékomat és így nincs megfelelõ külsõ ingerlés. Van olyan módszer, ami mindkettõnknek megfelelne? Esetleg ahol nem kellene a kezét is használnia? De minden megoldás érdekel!

Legjobb válasz: Te is használhatod a kezed, még lehet, hogy jobb is lenne.

Te is használhatod a kezed, még lehet, hogy jobb is lenne.
Irányíts Te. Olyan pózokban csináljátok, ahol nagyrészt te vagy a "fõnök". Pl lovaglás. Úgy te szabályozod, hogy milyen mélyen hatol beléd.
Egy nagyon jó póz ere a párcserés szex!
nem a mérete miatt van, ezt kézzel lehet.
Kézzel rásegítünk a lassúbb szexnél. De volt olyan is, hogy a felemelt lábaimat kereszteztük köztünk. Így a csiklómat alapból érte enyhe nyomás, ami szex közben csak fokozódott. Mivel nehezebben tudott behatolni, fájdalom nélkül végigért és végre keményebben döngethetett.
kiskanálnagykanál :-) közben meg kézzel te vagy ö is eléri a csiklódat
Úgy, hogy velem csinálod.:) 16/5cm
A kérdező hozzászólása: kössz, de nem tervezem leváltani a pasimat :p
Szívesen!Akkor kínlódjatok tovább.:)


Ha a méretei alapján nagyobb a baba, lehet, hogy hamarabb érkezik?

Ilyenkor szokták módosítani a szülés várható idejét?

Legjobb válasz: A 12. heti UH-on határozzák meg pontosan,ha akkor nagy a méretbeli eltérés,akkor változhat a kiirt idöpont. Ha akkor rendben volt ,de utána "nött" meg,akkor nem szokták változtatni az idöt. Hány hetes vagy?

A 12. heti UH-on határozzák meg pontosan, ha akkor nagy a méretbeli eltérés, akkor változhat a kiirt idöpont. Ha akkor rendben volt , de utána "nött" meg, akkor nem szokták változtatni az idöt. Hány hetes vagy?
Szia! Az én babám is nagyobb volt, azt mondták lehet hogy elõbb jön, de nem így lett, napra pontosan érkezett, 4060 grammal. (bár elõtte még nagyobbat jósoltak)
nem feltétlenül
A kérdező hozzászólása: Köszi! 31 hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

A táskám mérete nagyobb, mint a kézipoggyász megengedett mérete, de nem fogom telepakolni, tehát ha rekeszes ellenőrzés van, akkor nem para. Csak azt nem tudom, hogy ezt a többi helyen is így csinálják-e. Én wizz Air-rel utazok, itt is így működik?

Legjobb válasz: Igen, a rekeszbe kell beférned, így mindegy, hogy mi a puha táskád tényleges mérete, ha akkorára össze bírod hajtani, hogy gond nélkül beférjen a boxba. De lazán férjen ám bele, ha 10 percig kell gyömöszölnöd elõtte, akkor egy rossz passzban lévõ alkalmazott nem fogja elfogadni.

Igen, a rekeszbe kell beférned, így mindegy, hogy mi a puha táskád tényleges mérete, ha akkorára össze bírod hajtani, hogy gond nélkül beférjen a boxba. De lazán férjen ám bele, ha 10 percig kell gyömöszölnöd elõtte, akkor egy rossz passzban lévõ alkalmazott nem fogja elfogadni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Most a hírekben sokat mutatják ezt az új bolygót, de a Földnél kb 5-ször nagyobbnak mutatják. Ha a gravitációja is annyiszor nagyobb ahányszor a mérete (a tömegtől függ a g. de gondolom az is a többszöröse) milyen lehet az élet rajta?

Nem túl nagy ez a megterhelés az életnek, és az ember hogy tudna létezni egy ilyen gravitációval rendelkez? bolygón?

Legjobb válasz: A Föld méretének 2,5-szerese. Az élet számára nem lenne megterhelõ, az ember számára igen. Az ott lévõ lények zömökebbek és erõsebbek lehetnek, mint a Földiek.

A Föld méretének 2, 5-szerese. Az élet számára nem lenne megterhelõ, az ember számára igen. Az ott lévõ lények zömökebbek és erõsebbek lehetnek, mint a Földiek.
Mibõl gondolod, kérdezõ, hogy egy másik bolygón élõ lények szervezete ugyanazokból az anyagokból épül fel, mint a miénk? Vagy mibõl gondolod, hogy egy másik bolygó lényei ember formájúak? Nagy a valószínûsége, hogy ott minden más a másféle fizikai körülmények miatt. Nem tudsz elvonatkoztatni a földi élettõl, mindenáron azt akarod egy másik bolygóra ráerõltetni.
Ja és az ember hogy boldogulna? 1 hónap alatt kicsinálna egy átlagembert, tele lennénk ízületi fájdalmakkal és gerincproblémákkal. Ha szervópáncélokat (ölyan öltözék, mely az emberi izmokkal együt mozogva segíti és erõsíti annak mozgását) viselnénk akkor boldogulnánk, de szerintem mire oda eljutunk, már cyborgok leszünk.
A test alakja is sokat számít - és egy lény, hiába mozog lassan, nincsen hátrányban, ha mindenki ugyanolyan lassan mozog.
A kérdező hozzászólása: Hierophis igazad van, de nem arra értettem hogy a bolygón elbírják a saját testtömegük többszörösét, csak arra céloztam hogy nem vagyok benne biztos hogy egy nagyon nagy gravitációval rendelkezõ bolygón egy ilyen féle szervezettel rendelkezõ lény mint mi képes lenne egyáltalán élni. Mert a rovaroknak eleve sokkal strapabíróbb szervezetük van, a kitinvázuk meg minden, de egy emlõsnek akkor sokkal erõsebb csontokra, inakra, izmokra lenne szüksége, de minél nagyobb valami annál nagyobb lenne a tömege. Nem biztos hogy ezeknek a sûrûségét lehetne úgy fokozni. Egy szintig biztos de szerintem nem sokáig. Míg a rovaroknak eleve képes rá a szervezete itt a Földön is hogy elbírja saját maguk sokszorosát is.
Ha ugyanabból az anyagból van, mint a Föld, és ötször akkora, akkor az átmérõje kb. másfélszer akkora. Viszont a felszínén a gravitáció a tömegén kívül ugye a sugarától is függ: tehát minél nagyobb (minél lazább anyagból van), annál kisebb lesz. Egy Földnél ötször nagyobb, de hasonló bolygón a gravitáció mondjuk kétszeres lehet.
"Nyilván olyan élõlények kellenének oda amik a saját testsúlyuk többszörösét bírják el" Alapvetõen rossz a nézõpontod. Nem kell a saját súlyuk többszörösét elbírniuk, csak a saját testsúlyukat (igaz, hogy ott valószínúleg nagyobb a súlyuk mint a Földön lenne). Ha van ott élet, akkor az azokhoz a körülményekhez alkalmazkodott, amik ott vannak.
Kérdezõ, vonatkoztass el az földi élettõl. Egy másik bolygón nem emberek élnek, a Földön élnek csak emberek (legjobb tudomásom szerint). Egy másik bolygó lényei ugyanúgy a saját bolygójuk paramétereihez igazodva fejlõdtek ki, ahogy mi is a Földhöz igazodtunk. Nekik ugyanolyan természetesek ott azok a körülmények, mint nekünk itt a sajátunk.
A kérdező hozzászólása: Nem figyeltem pontosan, azt hittem nagyobb ennél. Csak nem tudtam hogy milyen hatással van az életre a nagyobb gravitáció. Mármint úgy értem a sokkal nagyobb, hogy nem teszi-e lehetetlenné egy bizonyos szintnél? Nyilván olyan élõlények kellenének oda amik a saját testsúlyuk többszörösét bírják el, mint pl a rovarok. Vagy hát ha emlõsök lennének ott, akkor ahogy írtátok erõsebb szervezetû. Bár nem tudom hogy az ilyen szervezet mint a miénk meddig fokozható.
ez olyan mintha azt kérdeznéd hogy nem-e életképtelen az élet az ember számára az óceán mélyén.. de igen az, mégis tele van élettel és rengeteg fajta élõlény él ott. ha élnek ott akkor nyílván nem olyan lények mint mi
Lehet hogy egy nagy hatalmas gravitációjú bolgyón nem alakultak ki olyan élõléynek melyeknek lábaik vannak, hanem a nagy gravitávió miatta a földhöz tapadva élnek, mint a kígyók. De lehet, hogy erõsebb anyagokból épülnek fel a csontjaik, például fémet tartalmaznak. Hogy meddig bírhatja ki az élet a gravitáció mértékét azt senki sem tudja. Már a Földön találtak olyan életkörülmények között kifejlõdött életformákat, melyek számunkra elképzelhetetlenek. Ilyenek például a mélytengeri élõlények, ahol mi már összeroppannánk a nyomás alatt vagy a savas közegben élõ mikróbák. Szerintem akár 1000g-n is lehetnek élõlények, csak ez már annyira szélsõséges, hogy az élet nem burjánzana el ilyen közegben, hanem csak apró mikróbák lennének képesek fennmaradni.

Ha egy magzat a méretei (fej, has, lábszár, súly) alapján nagyobb 2 héttel akkor ha korábban születik a fejlettsége is annyival többnek felel meg, vagy nem?

Legjobb válasz: Én is erre számítottam :). Nekem is 1 héttel nagyobb, gondoltam nem karácsonykor születik, hanem kicsit elõbb :).

Én is erre számítottam :) . Nekem is 1 héttel nagyobb, gondoltam nem karácsonykor születik, hanem kicsit elõbb :) .
A kérdező hozzászólása: Most vagy terhes kedves utoló? Vagy ez nem idén volt?
Nem. Az annyit jelent, hogy nagyobb az ÁTLAGNÁL. Nem kell belemagyarázni egyebet. Ettõl még nem fog hamarabb születni. Nekem a lányom mindig két hétnél nagyobb volt, így akkor 38 hetesen kellett volna szülnöm, ehhez képest a betöltött 41. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de ugy látom egy kicsit félreértettél. Én azt kérdeztem, ha korábban születik.. Pl 32 htesen amikor nem kéne, de ha igen, akkor fejlettebbnek számit e, jobbak e a kilátásai. Erre irányult a kérdés, nem arra, hogy elöbb fog e 2 héttel születni!!!
Nem, a tüdeje, stb. nem érettebb azért, mert a feje nagyobb.
Én is úgy gondolom, hogy bár a méretei nagyobbak az átlagnál, a tüdejének azért kell, hogy érjen. Bár valószínûleg nagyobb esélye van arra, hogy egészséges legyen, mintha kisebb méretekkel születne koraszülöttnek, de ez sem mérvadó. Az én babám 33 hetesen mérték 2 héttel nagyobbnak, de mondták, hogy azért még maradjon. :) Most 39 hetes vagyok, a lepényem II. fokban érett és nem úgy tûnik, mintha születni szeretne a legényke (de nem is bánom). Úgyhogy csak a baba nõ mint a gomba, minden más körülötte "normál" ütemben fejlõdik, ezért gondolom, hogy a tüdeje sem lenne fejlettebb mint egy kisebb babának.
Az én babámat 32 hetesen mérték 2 héttel nagyobbnak. Akkor 2500 g-ra becsülték. 36+0-án voltam az nst-t jóslófájások miatt. Azt mondta az orvosom nyugodtan megszülethet, mert már szép nagy. Nem mondta, hogy húzzuk még ki legalább ezt az 1 hetet, mert koraszülött lenne, vagy bármi. Most 36+3. Várjuk mikor születik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem azért legalább a 36.hétig én is kihúzom majd.

A BAbaám 6 honapos, alvásnál és ha fáradt cumizik. Kell most nagyobb méretre váltanom a cumiját? Ált. Nuk-ot használunk, de van Mam-os is. Eddig ugye 1-est vettem Neki, most milyet vegyünk?

Legjobb válasz: Én saját tapasztalatot tudok írni. A lányom már 15 hónapos, de még mindig a legkisebb méretû cumit használjuk, mert a nagyobbat nem fogadja el, kiköpi azonnal :) Próbálj nagyobbat, hátha neki az a kényelmes :)

Én saját tapasztalatot tudok írni. A lányom már 15 hónapos, de még mindig a legkisebb méretû cumit használjuk, mert a nagyobbat nem fogadja el, kiköpi azonnal :) Próbálj nagyobbat, hátha neki az a kényelmes :)
Próbáld meg a nagyobbat is, majd õ eldönti, hogy melyik kényelmes neki.Én a napokban vettem az egyik bevásárló központban Nuk cumikat 1-es, 2-es kivitelben, mert 399, - volt/darab.

Ha a baba méretei nagyobbak a koránál, akkor később nagy gyerek lesz, vagy ez nem függ össze? 36 hetes vagyok

Legjobb válasz: Nem fugg ossze.Ha megszuletik is, a csaladban van egy pelda,nagyon pici sulyal megis nagy darab gyerek lett..es van olyan is hogy a baba meretei nagyok voltak es egy normalis alkatu lett..tehat ez biztos nem fugg ossze.

Nem fugg ossze.Ha megszuletik is, a csaladban van egy pelda, nagyon pici sulyal megis nagy darab gyerek lett..es van olyan is hogy a baba meretei nagyok voltak es egy normalis alkatu lett..tehat ez biztos nem fugg ossze.
Nekem végig a terheségem alatt azt mondták, hogy milyen nagy a baba és teljesen átlegos súllyal született :) )

Ha a második baba mérete nagyobb a 12hetes uh-n mennyi esély h fiú?

Lanykam olyan kicsike volt

Legjobb válasz: Nem a méretétõl függ a neme.

Nem a méretétõl függ a neme.
2. babám minden uh-n nagyobb volt, mint az elsõ. Elsõ gyermekem kisfiú, második kislány.
Mennyi az esély, hogy fiú? 50%. Nálunk egyébként pont ellentétes volt, a fiam mindig kisebb volt, mint a lányom. Ugye azt nem gondoltad komolyan, hogyha nagyobb, akkor több az esélye, hogy fiú?
A kérdező hozzászólása: Barátnõmnél a lánya kicsi volt a második fia nagyobb volt. Ezért kérdeztem
A lányom 12 heten 68 mm volt, pont egy héttel nagyobb azóta is, mint a kora alapján lennie kellene - napra tudjuk, hogy mikor fogant, nem idõsebb, hanem nagyobb. Izgulok is miatta, hogy ne az apja alkatát örökölje - aki 2 méter magas -, mert túl magasan nem lesz könnyû helyzetben a fiúkkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!