Találatok a következő kifejezésre: Ha a méretei alapján (11 db)

Ha a méretei alapján nagyobb a baba, lehet, hogy hamarabb érkezik?

Ilyenkor szokták módosítani a szülés várható idejét?

Legjobb válasz: A 12. heti UH-on határozzák meg pontosan,ha akkor nagy a méretbeli eltérés,akkor változhat a kiirt idöpont. Ha akkor rendben volt ,de utána "nött" meg,akkor nem szokták változtatni az idöt. Hány hetes vagy?

A 12. heti UH-on határozzák meg pontosan, ha akkor nagy a méretbeli eltérés, akkor változhat a kiirt idöpont. Ha akkor rendben volt , de utána "nött" meg, akkor nem szokták változtatni az idöt. Hány hetes vagy?
Szia! Az én babám is nagyobb volt, azt mondták lehet hogy elõbb jön, de nem így lett, napra pontosan érkezett, 4060 grammal. (bár elõtte még nagyobbat jósoltak)
nem feltétlenül
A kérdező hozzászólása: Köszi! 31 hetes vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Baj ha a babám 29 hetesen 28 hetesnek felel meg a méretei alapján?

25 hetesen voltam el?tte uh-n, akkor még nagyon pontosan akkora volt mint az átlag, csak a combja volt kicsit hosszabb. Most pedig a 29. héthez képest csak 28 hetesnek felel meg.. Baj lehet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem baj. Nekem 39 hetesen, az adatok alapján 36 hetesnek felet meg.Elõtte viszont mindig pontosan akkora volt,amekkorának lennie kellett. Mégsem volt semmi gond, igaz nem is sietett,mert a 42.héten szültem:))

Szia! Szerintem nem baj. Nekem 39 hetesen, az adatok alapján 36 hetesnek felet meg.Elõtte viszont mindig pontosan akkora volt, amekkorának lennie kellett. Mégsem volt semmi gond, igaz nem is sietett, mert a 42.héten szültem:) )
Az én lányom 39 hetes uh-n 32-33 hetesnek felelt meg./ uh szerint 2000-2100 gr volt/ A kiírt nap után pár perccel 2600 gr-mal és 50 cm-vel született. Most 10 hetesen 5 kg és 58 cm.
Szia!!Miért lenne baj, hogy egy hetes eltérés van????? Egyáltalán ne idegesítsen ez téged, hisz lesz ideje a kisbabádnak még idekint megnõnie!!!Tudod 1-2 hét csúszás amúgy is belefér pl.ha a fogamzás idõpontja nem ismert pontosan!!Ne aggódj!!Én a 3. babám várom 23.hetet töltöttem, de teljesen más mint a két elõzõ terhességem.Szóval, nincs gond aggodalomra!!!!!Csilla
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor megpróbálok megnyugodni, már szerda óta ezen pörgök magamba.. Csak az zavar hogy a 25.hétig olyan szépen az "elõírtak" szerint nõtt, most pedig nem így van, de igazatok van majd ha kisebb is lesz, megnõ idekint!:) És egyébként is van még 10 hete növekedni odabent! További szép napot Nektek!
szerintem sem baj.
Szia!nekem is azt mondták, hogy nem a 28 hétben vagyok, hanem csak a 27 hétben, mindig van 1-2-hét eltérés, de amikor az elsõ uh-ot készítették, akkor ott figyelmeztettek, hogy az afp-t az pontosan csináljuk meg, mert akkor genetikai vizsgálatokra kell járnom! Ugyhogy nyugi! Jó babavárást 28 hetes kismami

Ha ultrahang méretek alapján mondják meg a terhesség korát akkor is kb 2 hetet le kell vonni belőle a valós fogantatás megállapitásához?

ha utolsó mensesb?l számolják egyértelm?, hisz nem akkor esel teherbe mikor épp megvan, hanem rá kb 2 héttel a ciklus közepén. igy mikor valoban megfogan a bébi,már 2 hetes terhes vagy. ez ok.

Legjobb válasz: tudom h napra pontosan nem lehet, nem is ez a lényeg, de az a 2 hét azért számit már h tudjam:D

A kérdező hozzászólása: tudom h napra pontosan nem lehet, nem is ez a lényeg, de az a 2 hét azért számit már h tudjam:D
igen, kb úgy kijön a fogantatás legvalószínûbb ideje.

15 heti u. h-n en nem nagyon igazodom el, ha nem fejlodott meg ki ilyenkorra rendesen a vegtagjai, szolnanak biztos, ugye a meretek alapjan ok tudjak ezt, ?

Legjobb válasz: Miért, gondolod, hogy egy beteg babát is egészségesnek mondanak és mosolyogva ultrahangozgatnak? Dehogy! Minden rendben a babáddal, a végtagok már a 12. héten kialakulnak. Tegnap voltunk, betöltött 9 hetes a babám és láttuk a lábait, szép hosszúak, nagyokat rúgott vele. :) Az ultrahangok pont a fejlõdési rendellenességek kiszûrését szolgálja. Egyébként megértelek, szerintem kb. 5 hét múlva én is hasonló kérdéseket fogok feltenni. Egészséges babát kívánok! :)

Miért, gondolod, hogy egy beteg babát is egészségesnek mondanak és mosolyogva ultrahangozgatnak? Dehogy! Minden rendben a babáddal, a végtagok már a 12. héten kialakulnak. Tegnap voltunk, betöltött 9 hetes a babám és láttuk a lábait, szép hosszúak, nagyokat rúgott vele. :) Az ultrahangok pont a fejlõdési rendellenességek kiszûrését szolgálja. Egyébként megértelek, szerintem kb. 5 hét múlva én is hasonló kérdéseket fogok feltenni. Egészséges babát kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: cuki vagy, hogy +nyugtatsz, nemis tudom eleg hulye kerdest tehettem fel, igy a valasz "hallatan" persze en is tudom, szolnanak, es en is+tudom nyugtatni a masikat, de ilyenkor az ember szinte meg a szemenek sem hisz...

Ha minden ember szép lenne, kihozná magából a maxot, jo lenne a személyisége, akkor szerinted lenne olyan, hogy egy nő két férfi közül az intim méretük alapján választana?

mert szerintem ez a logikus.

Legjobb válasz: Nem biztos, de tuti lenne valami ami alapján szegregálnának... De valami "féregszûrõ" biztos lenne hogy a jókat leválasszák a nagyon jók listájáról. Akkor is viszonyítás miatt lenne egy sor "ronda" kiknek bûne, hogy nem olyan jók mint "az igazán királyok"

Nem biztos, de tuti lenne valami ami alapján szegregálnának... De valami "féregszûrõ" biztos lenne hogy a jókat leválasszák a nagyon jók listájáról. Akkor is viszonyítás miatt lenne egy sor "ronda" kiknek bûne, hogy nem olyan jók mint "az igazán királyok"
1000%, hogy lenne olyan nõ aki a méret alapján választana. Sõt most is van ilyen nõ... Az egyik barátnõm ez alapján keresgél k.rópajtást... Arra a kérdésre, hogy ezt mégis hogyan oldja meg, annyit felelt, ha minden egyéb tetszik neki a pasin, akkor megy szopni. Aztán ha kicsi a cerka, feláll és otthagyja... (Igen a csaj paraszt, de tudja hogy mi kell neki, és nem törõdik azzal, kit bánt meg ezzel a stílusával...)

Mi alapján kell kotont vásárolni, csak a hosszúság alapján vagy vastagság is? Fel van tüntetve a dobozon a gumi mérete? Mármint ha vki tudja pontosan h mi van feltüntetve pls irja le. Égő lenne odamenni a pultoshoz hogy segítsen:D Köszi.

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy koton guru de a vastagság bizonyos típusoknál fel van tüntetve pl durex select. (56-os ez már a vastagabb kategória) Én inkább a vastagságot szoktam nézni. Egyébként ha bemész pl tescoba késõn vagy korán amikor nincsenek sokan simán válogathatsz, ott ki van rakva :)

Nem vagyok nagy koton guru de a vastagság bizonyos típusoknál fel van tüntetve pl durex select. (56-os ez már a vastagabb kategória) Én inkább a vastagságot szoktam nézni. Egyébként ha bemész pl tescoba késõn vagy korán amikor nincsenek sokan simán válogathatsz, ott ki van rakva :)
Általában nincsenek számmal méretezve, de vannak enyhe eltérések, pl. a Masculan kisebb, a Durex nagyobb. Ezt ki kell tapasztalni, hogy nektek melyik a jó. Nekünk a Durex Elite vált be (lila), ha tanácstalan vagy, próbálkozz azzal, sokan szeretik.
Egyértelmûen a vastagság a lényeg, nehogy túlfeszüljön, és kiszakadjon. Az meg nem gáz, ha hosszabb a gumi, max nem "gurigatod" le teljesen... Menj el egy patikába, és kérj segítséget az eladónõtõl. Csak õ tud biztosat mondani. 18/L
Szerintem a patikus se tudja biztosan, fõleg ha neki nincs vele tapasztalata, mert máshogy védekezik, õ is csak a dobozon tudja megnézni.
Nem gáz segítséget kérni, én egyszer úgy estem be egy nagyobbacska boltba, hogy már éppen zárták a kasszát, mondtam hogy kéne koton de nagyon gyorsan, erre visszamentünk 3 osztálynyit, kinyitották nekem a lezárt kotonos szekrényt és készségesen adtak :D Szivatásból azért a pénztárosnõ elkérte a személyim is (vettem egy bort is lol)
Nincsen méretsor, alapjáraton van egy szabvány méret, ami nagyjából mindenhez jó. A különbözõ gyártóknál ez lehet más, de általában az átmérõ fel van tüntetve a dobozon. Továbbá minden gyártónak szokott lenni nagyobb méret, kisebbrõl nem tudok, de valószínûleg ha keresgetsz a neten, olyat is lehet találni. A másik ami eltérhet, az a vastagsága, van sima, extra vastag meg extra vékony is. Ha nem 12-13 éves gyerek, hanem biológiailag nagyjából már felnõtt vagy, akkor a sima alap verziónak tuti jónak kell lennie, pl durex classic. Márkákról: masculan meg lifestyles szakadt már ki ismerõsöknek, durexrõl még nem hallottam rosszat, tény, hogy az drágább. De fogod magad, bemész a boltba, veszel valamilyet, otthon felpróbálod, aztán akkor van viszonyítási alapod. Az megér kb 700 ft-ot, hogy ne ott derüljön ki, hogy szar van a palacsintában.

Ha a baba méretei alapján nagynak látszik, azt jelenti, hogy az is lesz? Vagy megesik, hogy tévednek az orvosok.40 hét után mennyit nőnek még?

Legjobb válasz: Ja és még annyit, hogy tuliképpen nem az orvosok tévednek, hanem õk lemérik a baba egyes testrészeit (fej, poci, combcsont), és az uh gép egy képlet segítségével, az adatok alapján kiszámítja a becsült súlyt. Tehát a baba is "csalhat". Ha hosszúcombú, vagy kicsit nagyobb a fejecske, akkor máris becsapott mindenkit :o)

Ja és még annyit, hogy tuliképpen nem az orvosok tévednek, hanem õk lemérik a baba egyes testrészeit (fej, poci, combcsont), és az uh gép egy képlet segítségével, az adatok alapján kiszámítja a becsült súlyt. Tehát a baba is "csalhat". Ha hosszúcombú, vagy kicsit nagyobb a fejecske, akkor máris becsapott mindenkit :o)
Nekem a 41. héten mondták, hogy 4 kiló feletti. 160 centi vagyok. Nem mentem bele az indításba, a saját és a baba érdekében. milyen jól tettem! 4 kiló 25 lett... És császár. De halottam róla, hogy tévednek. Nálam nem. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! Azért lett császár mert nagy baba volt?
Szia! Barátnõmnek 4 kilós babát jósoltak, 3100 g lett..... Én 1 nappal hordtam túl, 4100 g lett, és simán kijött :o) 164 cm vagyok. Elvileg a 36. héttõl heti kb 250 g-ot hízik, de elõfordulhat a 40. hét után már fogyás is. Szép szülést! :o)
Szia! A 40-ik hét után már gyakran visszaesik a baba súlya nem hogy nõne.Velem megvárták a 42hét végét, és tele volt a magzatvíz mekoniummal, rossz volt már az ellátottsága. Ez nagyon veszélyes is lehet, mert oxigénhiányos állapot is okozhatja.Nem is bírta a szülést, meg kellett császározni sajnos.Amúgy uh-n nagyokat tévedhetnek a súlybecsléssel. Bízz benn, hogy nem lesz túl nagy a bébi. Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már nagyon várjuk de úgy tûnik õ még mindig nem akar megszületni.
Sajna sokat tévednek, akár egy-mésfél kilót is. Szeritnem felesleges ezen rágódni, úgyis akkora lesz, amekkora.-) 40 hét után már nem igen nõl, sõt, van hogy fogy... Ne félj, megjön a baba, mikor jónak látja:-) Türelem
Nekem azt mondtak 4 kg koruli lesz es 3970 gr lett.

Ha egy magzat a méretei (fej, has, lábszár, súly) alapján nagyobb 2 héttel akkor ha korábban születik a fejlettsége is annyival többnek felel meg, vagy nem?

Legjobb válasz: Én is erre számítottam :). Nekem is 1 héttel nagyobb, gondoltam nem karácsonykor születik, hanem kicsit elõbb :).

Én is erre számítottam :) . Nekem is 1 héttel nagyobb, gondoltam nem karácsonykor születik, hanem kicsit elõbb :) .
A kérdező hozzászólása: Most vagy terhes kedves utoló? Vagy ez nem idén volt?
Nem. Az annyit jelent, hogy nagyobb az ÁTLAGNÁL. Nem kell belemagyarázni egyebet. Ettõl még nem fog hamarabb születni. Nekem a lányom mindig két hétnél nagyobb volt, így akkor 38 hetesen kellett volna szülnöm, ehhez képest a betöltött 41. héten szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de ugy látom egy kicsit félreértettél. Én azt kérdeztem, ha korábban születik.. Pl 32 htesen amikor nem kéne, de ha igen, akkor fejlettebbnek számit e, jobbak e a kilátásai. Erre irányult a kérdés, nem arra, hogy elöbb fog e 2 héttel születni!!!
Nem, a tüdeje, stb. nem érettebb azért, mert a feje nagyobb.
Én is úgy gondolom, hogy bár a méretei nagyobbak az átlagnál, a tüdejének azért kell, hogy érjen. Bár valószínûleg nagyobb esélye van arra, hogy egészséges legyen, mintha kisebb méretekkel születne koraszülöttnek, de ez sem mérvadó. Az én babám 33 hetesen mérték 2 héttel nagyobbnak, de mondták, hogy azért még maradjon. :) Most 39 hetes vagyok, a lepényem II. fokban érett és nem úgy tûnik, mintha születni szeretne a legényke (de nem is bánom). Úgyhogy csak a baba nõ mint a gomba, minden más körülötte "normál" ütemben fejlõdik, ezért gondolom, hogy a tüdeje sem lenne fejlettebb mint egy kisebb babának.
Az én babámat 32 hetesen mérték 2 héttel nagyobbnak. Akkor 2500 g-ra becsülték. 36+0-án voltam az nst-t jóslófájások miatt. Azt mondta az orvosom nyugodtan megszülethet, mert már szép nagy. Nem mondta, hogy húzzuk még ki legalább ezt az 1 hetet, mert koraszülött lenne, vagy bármi. Most 36+3. Várjuk mikor születik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Remélem azért legalább a 36.hétig én is kihúzom majd.

30 hetes terhes vagyok, a baba méretei alapján 32 hetes. CX: 2210. Nagyon rossz a méhszáj "állapota"? Ezzel meddig lehet kihúzni? Mennyi esélye lenne, ha megszületne most?

Legjobb válasz: ne láss rémeket nem fog megszületni most de amúgy nem lenne baja....akkor kórházba fektetett volna dokid ha most esélyed lenne szülésre

ne láss rémeket nem fog megszületni most de amúgy nem lenne baja....akkor kórházba fektetett volna dokid ha most esélyed lenne szülésre
Nem olyan rossz ez a méhszáj állapot, hiszen a belsõ méhszáj teljesen zárt. Nagyon fontos viszont hogy feküdj minél többet, mert így a baba súlya nem terheli a méhszájat és nem nyílik tovább és szedjél magnéziumot naponta a 37. hétig, ez ellazítja a méhizomzatot így ha kevesebb lesz a kontrakció a méhszáj sem nyílik tovább. De ha megtörténne a legrosszabb, azaz pl. most megszületne mégis, akkor is garantáltan életben maradna és fel tudna zárkózni az idõben született babákhoz.De kétlem, h koraszülött lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Annyira azért nem rossz ez az állapot. Hosszú heteket ki lehet még ezzel húzni, de az orvos pihenésre vonatkozó tanácsait maximálisan betartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. A doki is mondta, hogy pihenjek sokat és megneB6-t kell szednem napi 4*2-t. Remélem nem lesz semmi baj. Már megbeszéltem a babával, hogy még legalább 6 hétig maradjon bent. Remélem szót fogad. :) Másra kell még figyelnem, mert errõl elfelejtettem a dokit megkérdezni? PL: szex, fürdés, séta....
Nem rossz kis méhszáj ez, lehet hogy emiatt kevesebbet vajúdsz majd, lassan de biztosan tágulgatsz. Zuhanyozz inkább, a sex csak óvatosan, sétálni szabad, de inkább többször kicsit, otthon pihi, láb felrak - olvasás, TV... Jó babázást:)
A babád már most teljesen életképes, legfeljebb inkubátorba tennék egy kicsit szolizni:) ne aggódj minden rendben zajlik:)

Az alábbi képeken látható tárgyakat meg tudja csinálni egy cnc forgácsoló a képek alapján, ha a pontos méreteket megadom? (képek linkelve)

http://kepfeltoltes.hu/view/130320/0_57_www.kepfeltoltes.hu_..

Legjobb válasz: Mért kéne ehhez cnc?? Ez sima lakatos munka, flexszel nem tart fél óráig igényesen megcsinálni. A cnc-t tovább tart felprogramozni. Az 1. képen van benne egy domborítás, és azt csak préssel lehetne megcsinálni. Ha van olyan ismerõsöd, aki szívesen megcsinálná cnc-n, akkor csináltasd meg vele, de másképp semmi pénzt ne adj ki érte.

Mért kéne ehhez cnc?? Ez sima lakatos munka, flexszel nem tart fél óráig igényesen megcsinálni. A cnc-t tovább tart felprogramozni. Az 1. képen van benne egy domborítás, és azt csak préssel lehetne megcsinálni. Ha van olyan ismerõsöd, aki szívesen megcsinálná cnc-n, akkor csináltasd meg vele, de másképp semmi pénzt ne adj ki érte.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a választ. A domborodás nem is lényeg síkba szeretném megcsináltatni.
A kérdező hozzászólása: Amúgy kell hozzá mûszaki rajzot készítenem vagy csak a kép és a pontos méretek megadásával el tudja készíteni egy lakatos?
Egy skiccet azért csinálj róla, fõleg a lekerekítések sugarát add meg. (De ha van már egy ilyened, akkor azt vidd el inkább, egyszerûen körberajzolja és kivágja egy lemezbõl)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a válaszokat.
ha tûrésezett: huzalszikra ha nem tûrésezett: lakatos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!