Találatok a következő kifejezésre: Ha a méhszájam van nyitva és (18 db)

Ha a külső méhszájam van nyitva és rövidült is a méhnyak egy kicsit, szabad szexelni?

Elfelejtettem a dokit megkérdezni, hogy így árthatok-e a picinek. Gondolom nem, mert még nem vagyok nyitva teljesen, ott a nyákdugó és a burok is, de ha valaki tudja pontosan, akkor írja már meg. (persze nem bánnám, nem utolsó sorban, ha beindulna t?le a szülés)

Legjobb válasz: Szerintem szabad, maximum óvszerrel védekezzetek az esetleges fertõzés elkerülése érdekében.

Szerintem szabad, maximum óvszerrel védekezzetek az esetleges fertõzés elkerülése érdekében.

Ha nyitva van a méhszáj pontosan 2111-es akkor lehet még szexelni? A 39 hetet töltöttem be, és ezt javasolták, mert állitólag beinditja a szülést.

Legjobb válasz: szia, igen beindíthatja. Úgyhogy szerintem már ne. Hagy döntse el a baba, hogy mikor akar kijönni.mi

szia, igen beindíthatja. Úgyhogy szerintem már ne. Hagy döntse el a baba, hogy mikor akar kijönni.mi
bocsi a "mi" az stornó a végérõ....csak a csajszim kalimpált bele..:) )
hivatalos álláspont szerint a 38. hét után és nyitott méhszájjal már nem ajánlott házaséletet élni mert a spermiumban található anyagok okozhatnak fertõzést és igen beindithatja a szülést de az jobb ha nem ilyen áron indul be. Nem is élveznéd a párod már nem mer megfogni sem és nem hiszem hogy érdekbõl - szülésbeinditás- kellemes élmény lenne. Ha havonta egyszer látjátok egymást még rendben van hogy szeretkeztek de csak ezért???? Nem ajánlom.

Ha a méhszáj már 1 ujjnyira nyitva van, és védekezés nélkül szeretkezünk, a spermium nem árt a babának, nem kerül a közelébe, meg egyáltalán ilyenkor bekerül a méhbe, vagy mi a helyzet?

Legjobb válasz: A spermium nem árt a babának, annál inkább az esetleges baktérium..nyitott méhszájnál általában nem jó az együttlét.

A spermium nem árt a babának, annál inkább az esetleges baktérium..nyitott méhszájnál általában nem jó az együttlét.
A spermium nem, de használjatok óvszert.
Az orvosnak kellene is mondania, hogy van ne éljetek már nemi életet, vagy óvszerrel, mert ilyenkor már nagy a fertõzés veszélye.
36. hét után megindíthatja a szülést, de amúgy nem lehet baja. Fertõzés veszélye miatt azért inkább óvszer!

Nagyon kell aggódnom, ha a méhnyak rövidül és a külső méhszáj nyitva van kicsit 20 hetesen? Második baba.

Az els? terhességemmel sosem volt semmi panaszom,most a másodikkal egyvégtében görcsöl a hasam,szúr stb.Voltam dokinál és 2000es a méhszáj plusz a küls? nyitva van fél centire.Azért ki lehet végig húzni így? Más is járt így?

Legjobb válasz: Nekem is nagyon korán nyitva volt a külsõ méhszáj (24. hét). A doki több pihenést javasolt (nehéz lett volna megoldani 3 gyerek mellett), de én csak akkor pihentem, ha elfáradtam vagy görcsölgettem. Így is kihúztuk a 38. hétig, ami szerintem bõven jó, mert a nagyok se voltak bent tovább, max. +1 hét.

Nekem is nagyon korán nyitva volt a külsõ méhszáj (24. hét). A doki több pihenést javasolt (nehéz lett volna megoldani 3 gyerek mellett), de én csak akkor pihentem, ha elfáradtam vagy görcsölgettem. Így is kihúztuk a 38. hétig, ami szerintem bõven jó, mert a nagyok se voltak bent tovább, max. +1 hét.
Szia.Én most vagyok 28. hetes.Nekem is a 20. héten mondta a doki hogy megrövidült a méhnyak , és kinyílt a külsõ méhszáj.Az én adatom rosszabb volt, 1.5100.Meg is ilyedtem rendesen, bár a doki nem rémisztett, csak mondta hogy több pihenés. Napi fél óra sétát engedett, és könnyített házimunkát.Tehát semmi emelés, semmi biciglizés, mondjuk a szexet nem mondta, de azt magamtól is tudom hogy nem szabad ilyenkor.Eleinte annyira megilyedtem hogy szinte egész nap feküdtem vagy két hétig.Aztán a védõnõm is mondta hogy nyugodtan megfõzhetek, nem kell egész nap feküdni. 24 hetesen voltam nála utoljára, akkor szerencsére nem romlott a helyzet, ugyanez az érték lett.Most már kicsit bátrabb vagyok, de nem merek sokat talpon lenni, inkább fekszek vagy ülök, és nem járkálok csak minimálisat. Egy hét múlva megyek megint, majd kiderül hogy milyen a méhszáj.Én mondjuk nem görcsölök, nem keményedek hála az égnek. Tehát sok pihenés, de a tiéd nem olyan vészes nyugi.Nekem ez az érték már 14 hetesen megvolt, és akkor nem mondott rá semmit a doki, csak a 20. héten. jó pihenést
A második terhességemmel nekem is ez volt a 22.héten, ne izgullj, pihenj amennyit csak tudsz és nekem emellett magne b6-ot kellett szednem, de kihúztuk a 39.hétig.Nyugi ne idegeskedj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Legalább látom hogy koraszülés az nem lett belõle:) Másfél éves örökmozgóm van, segítségem nulla, szóval a pihenés kizárva :(( Szedem hetek óta a magnéziumot 3x2-t azt mondta a doki hogy ennél többet nagyon nincs értelme már szedni, nyugtatót adhat még (de azt kisgyerek mellett félnék bevenni). 1 hó múlva kontrollt mondott, remélem nem változik tovább akkor.. A fiamat 10 nappal túlhordtam, vajon most is arra számíthatok inkább?

Ha 32 hetes terhes vagyok és az van a papíromra írva, hogy 2100ra már nyitva van a méhszáj az már baj?

Ilyenkor mire kell figyelnem, fürödhetek még kádban?

Legjobb válasz: A kádfürdõ tovább lazíthatja a méhszáj izomzatát, de egyéb hátrányai is vannak, ha nyitott a méhszáj. Langyos vízzel zuhanyozz inkább.

A kádfürdõ tovább lazíthatja a méhszáj izomzatát, de egyéb hátrányai is vannak, ha nyitott a méhszáj. Langyos vízzel zuhanyozz inkább.
2100, azt jelenti, hogy a méhnyak megrövidült, és elkezdett nyílni a külsõ méhszáj. Nem nagy baj, de a kádban fürdést én is hanyagolnám. Mostantól figyelj oda, hogy hol mész ki, milyen wcre mert megnõtt a fertõzésveszély, így pl strandolni sem ajánlatos. Ügyelj a tisztaságra, a gyakori fehérnemû váltásra.
Nekem a 25. héttõl volt ilyen. Próbáltam pihenni, bár sokat nem tudtam a 2 éves gyerekem mellett. 37. hét elején született meg a 2. babánk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszaitokat:)

Meg vagyok ijedve. 34 hetes terhes vagyok és kitapintottam magamnak a méhszájamat, és azt éreztem hogy nyitva van. Baj, ha nyitva van? Jelezheti ez a szülés elejét?

a baba mozog rendesen.

Legjobb válasz: Szia..ne haragudj de ha tenyleg ugy erzed, hogy baj van akkor nem dokihoz kellene fordulnod? Tudom, hogy vannak kerdesek amikre megprobalnak valaszolni az emberek de ha valami tenyleg sulyosnak hangzik akkor inkabb doki es hadd ne talalgassa mar mindenki, hogy vegulis mi tortenik veled.

Szia..ne haragudj de ha tenyleg ugy erzed, hogy baj van akkor nem dokihoz kellene fordulnod? Tudom, hogy vannak kerdesek amikre megprobalnak valaszolni az emberek de ha valami tenyleg sulyosnak hangzik akkor inkabb doki es hadd ne talalgassa mar mindenki, hogy vegulis mi tortenik veled.
Szerintem is menj el orvoshoz, de ne ijedj meg. A 34. héten ha elkezd kinyílni a méhszáj - legalábbis a külsõ méjszáj - az nem feltétlenül baj. Nekem azt mondta az orvosom ebben a terhességi korban, hogy az már belefér a normálisba. Legalább kevesebbet kell majd vajúdnod :)
Én csak azt nem értem miért tapogatod a méhszájat? biztosan tiszta kézzel tetted de mi van ha még is v.mi fertözést kapsz te v. akár a baba, ha tényleg nyitva van a méhszáj akkor meg pláne
Van, akinek végig nyitva van, ez még nem a szülés. Mindenesetre nagyobb a fertõzésveszély, úgyhogy hagyd csak az orvosra a vizsgálatot... Menj el hozzá, elmondja, mi a helyzet. Megijedni meg nem kell... Jó babavárást!
Szeretném én is elérni 34 hetesen a méhszájam, de örülnék, ha a wc papírral elérem a hasamtól azt, amit kell:) BAjnak nem baj, de menj orvoshoz, õ tud biztosat mondani!

Ha 37 hetesen méhszáj érték 3100 (vagyis a külső van csak nyitva egy ujjnyira), akkor megint valószínű, hogy hosszú és nehéz szülésem lesz?

Az els?t túlhordtam 10 nappal :(Nála még a vajúdás kezdetekor vagyis 3 órája voltak 10 majd 5 perces fájásaim, b? egy ujjnyira voltam csak nyita. Az els? fájástól 17 óra telt el,míg a karomban tarthattam a lányom.

Legjobb válasz: Az nem jelent semmit. Nekem a 40. héten totál zárt méhszájam volt, 10 nappal késõbb burokrepesztéssel indították az elsõ babámat, 5,5 óra alatt megszületett. Most 38+4 vagyok és most is zárt a méhszájam még. Ennek ellenére bízom a hasonló "könnyû" szülésben.

Az nem jelent semmit. Nekem a 40. héten totál zárt méhszájam volt, 10 nappal késõbb burokrepesztéssel indították az elsõ babámat, 5, 5 óra alatt megszületett. Most 38+4 vagyok és most is zárt a méhszájam még. Ennek ellenére bízom a hasonló "könnyû" szülésben.
Nem függ össze, minden szülés más és más! Kérd meg a picit, hogy gyorsan bújjon majd ki és koncentrálj arra, hogy most könnyû és szép lesz! Sikerülni fog, szívbõl kívánom!
Ez sztem nem így van. Az elsõvel három ujjnyira voltam nyitva mire szülõszobára kerültem, ott leálltak a fájások így burokrepesztést csinált a doki így két óra múlva meglett a kisfiam. A másodiknál egy ujjnyira voltam nyitva amikor óriási fájásokkal bementem a szülõszobára, nem volt se burokrepesztés, se semmi és másfél óra múlva kint volt a második kisfiam is. Szóval a második szülés nekem sokkal gyorsabb volt, de intenzívebben jöttek a fájások és sokkal jobban is fájt. Elvileg minden további szülés gyorsabb, de erõsebbek a fájások. Legalábbis eddig mindenkitõl ezt hallom és tapasztaltam is, úgyhogy ne aggódj ez biztos gyorsabb szülés lesz!
Ez egyénfüggõ.Egy ujjnyira voltam nyitva, mikor elfolyt a magzatvizem.Ez éjjel 1-kor volt.Mire beértünk a kórházba fél kettõ volt.Tök vidám voltam, még fotó is készült, hogy én még a szülõszobán is nevetek.(Vidám természet vagyok.)Ekkor még fájásaim sem voltak.Mire beindult a szülés úgy igazán, hajnali 5 óra volt.Még mindig egy ujjnyira.Na, akkor már jöttek a fájások.Nem tágultam.Az orvosom azt mondta 12:00-kor meg lett volna a lányom, ha 11:30-kor nem császároznak, mert leesett a babám szívhangja.Tulajdonképpen 7 óra alatt megszültem volna, 1 ujjnyival.Hozzáteszem túlhordtam, már rég indítani kellett volna, 41.hét volt.
Akkor még lehet használni kúpot, hogyha a belsõ méhszájad még zárva van. De szerintem mindenképpen szólj az orvosodnak. 22 hetes pocis
Ezt az orvos tudná, de azt is hogy valóban gombás fertõzésrõl van-e szó.. Ha nem vagy benne biztos, hogy gomba, akkor nehogy félrekezeld!

Ha egy ujjnyira nyitva van a méhszáj akkor mikre kell odafigyelni hogy ne kapjak el semmi fertőzést és onnantól max mennyi idöm van szülésig?

2 napja van nyitva a méhszájam és 2 nap muulva kellene szülnöm...mennyi az esély rá hogy addig megszületik a baba?

Legjobb válasz: Ne fürödj kádban, inkább zuhanyozz, ha szexeltek (ilyenkor jótékony hatással van a meginduláshoz) használjatok gumit. Egyébként a szokásos higiéné betartása mellett elkerülhetõ fertõzés. Barátnõmnek 28 hetes korátó1 ujjnyira nyitva volt a méhszája, és végül indítani kellett a szülést, nem akart a baba kijönni. Nekem aznap nyílt ki mindkét babámmal, amikor szültem. Úgyhogy erre pontos választ adni nem lehet, de jó hír, hogy már csak 3 ujjnyit kell tágulnod, nem 4-et :o)) Szép szülést! :o)

Ne fürödj kádban, inkább zuhanyozz, ha szexeltek (ilyenkor jótékony hatással van a meginduláshoz) használjatok gumit. Egyébként a szokásos higiéné betartása mellett elkerülhetõ fertõzés. Barátnõmnek 28 hetes korátó1 ujjnyira nyitva volt a méhszája, és végül indítani kellett a szülést, nem akart a baba kijönni. Nekem aznap nyílt ki mindkét babámmal, amikor szültem. Úgyhogy erre pontos választ adni nem lehet, de jó hír, hogy már csak 3 ujjnyit kell tágulnod, nem 4-et :o)) Szép szülést! :o)
Szia! Nekem is nyitva 1 ujjnyira 1 hete, a cervix 1111. Na, erre mondta a dokim, hogy bármely pillanatban szülhetek. De már jópár nap eltelt, és a Kisfiam nem akaródzik még kibújni:) Azért dukkolok, hogy könnyû és gyors szülésed legyen:)

38 hetes kismama vagyok. Ha elkezd nyílni a méhszáj, akkor lehet használni caneseten kúpot? Nem tudom hogy nyitva van-e egy hete még nem volt, és előjött a gombám újból. A dokim nem tudom elérni csak hétfőn. Sztetek?

Legjobb válasz: Háááát, jobb lenne, ha orvossal tudnál beszélni. Canestent elvileg használhatsz terhesség alatt is, na de hogy nyitott méhszájjal... Hát, nemtom. Talán csak a krémmel kenegesd, az is használ v.mennyit, és legalább nem jut belõle feljebb, mint a kúpnál. Ha viszont nem kezeled, baj is lehet belõle, a babára nézve.

Háááát, jobb lenne, ha orvossal tudnál beszélni. Canestent elvileg használhatsz terhesség alatt is, na de hogy nyitott méhszájjal... Hát, nemtom. Talán csak a krémmel kenegesd, az is használ v.mennyit, és legalább nem jut belõle feljebb, mint a kúpnál. Ha viszont nem kezeled, baj is lehet belõle, a babára nézve.
A kérdező hozzászólása: NAGYON KÖSZÖNÖM! HÉTFÕN RÁKÉRDEZEK TÕLE MINDENKÉPP ÉS HA NAGYON ELÕJÖNNE, AKKOR ELHASZNÁLOK EGY KÚPOT! KÖNNYÛ SZÜLÉST!
ne aggódj, a babának nem lesz semmi baja!!vagy 4 dokitól kérdeztem hogy okozhat-e gondot a babának, mindenki nyugtatgatott, hogy azért rendesen védve van, nem kell aggódnom.Persze kúpot én is használtam. DE pont vasárnap mentem be az ügyeletre(fura folyás miatt, de mint kiderült, valószínû a nyákdugó távozik)és mondtam a dokinak, hogy használtam kúpot, de nem vagyok benne biztos, hogy teljesen rendbe hozott.Azt mondta ne is várjam, hogy teljesen jól legyek, fõleg így a vége felé, a szervezet teljesen a babára koncentrál.Nem is írt ki másik kúpot...kérdeztem, hogyha nyílna a méhszáj, akkor esetleg a babának árthatna ha lenne valami, azt mondta nem igazán, azért a burok is védi.De ha elmegy a víz, vagy fájásaim vannak, menjek be... Igazából tényleg a dokit kéne megkérdezni, de ha most jött elõ a gomba, nem hinném, hogy a hétvégén bármi gond történne... Remélem tudtam segíteni, én is ma vagyok 38 hetes és már várom, hogy megszülessen a babuci, néha az agyamra megy ez a folytonos "folyás" kérdés...de eddig engem minden doki csak nyugtatgatott, hogy ne aggódjak.
neked is:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!