Találatok a következő kifejezésre: Ha a méhszájam van (170 db)

Ha a méhszáj a 38. héten annyira hátul van, hogy z orvos alig éri el, attól még szülhetek a kiírt időben, vagy mindenképpen túlhordásra kell számítani? A méhszáj egy ujjnyira nyitva van.

Legjobb válasz: Most lehet, hogy hulyeseget fogok irni, de akkor ugyis lepontoznak es kijavitanak. Nem az a jo szules elott, ha a mehszaj hatul van es alig lehet elerni? Mert en ugy tudom, hogy terhesseg alatt a mehszaj harom ujjnyi vastag, szules kozeledtevel, vagy mar vajudas alatt viszont felpuhul, elkezd rovidulni, egyre hatrebb kerul, a meh fele, mig telejesen eltunik, kozben megindul a tagulas is, es tulajdonkeppen igy nyilik ki a kapu a baba elott. A cervix leirasanal is az elso szam a negybol a mehszaj vastagsagat irja le, alapban ez 3000, az utolso harom szam a kulso, kozepso es belso mehszaj, ha nulla, akkor zart. Ha mondjuk 2100, az azt jelenti, hogy a mehnyak ket ujjnyira rovidult, a kulso mehszaj egy ujjnyira nyitott, stb. Nem irtak ezt le a vizsgalati lapodra?

Most lehet, hogy hulyeseget fogok irni, de akkor ugyis lepontoznak es kijavitanak. Nem az a jo szules elott, ha a mehszaj hatul van es alig lehet elerni? Mert en ugy tudom, hogy terhesseg alatt a mehszaj harom ujjnyi vastag, szules kozeledtevel, vagy mar vajudas alatt viszont felpuhul, elkezd rovidulni, egyre hatrebb kerul, a meh fele, mig telejesen eltunik, kozben megindul a tagulas is, es tulajdonkeppen igy nyilik ki a kapu a baba elott. A cervix leirasanal is az elso szam a negybol a mehszaj vastagsagat irja le, alapban ez 3000, az utolso harom szam a kulso, kozepso es belso mehszaj, ha nulla, akkor zart. Ha mondjuk 2100, az azt jelenti, hogy a mehnyak ket ujjnyira rovidult, a kulso mehszaj egy ujjnyira nyitott, stb. Nem irtak ezt le a vizsgalati lapodra?

Csak akkor mehet el a magzatvíz ha a méhszáj is nyitva van?

40 hetes leszek és még teljessen zárt volt a méhszáj 1 hete.Milyen gyorsan nyílhat meg a méhszáj?Köszike a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem pl. 4 óra alatt nyílt meg teljesen /elsõ szülés volt/. Igaz, hogy homeós bogyót szedtem a 37. héttõl. Amikor bementem a kórházba, már csordogált a magzatvíz 2 napja, de a doki szerint alig egy ujjnyit voltam nyitva és olyan kemény volt a méhszáj, mint a beton. Azért általában elsõ szülésnél 8-10 óra kell a méhszáj eltûnéséig. Remélem, még idõben megkapod a választ, könnyû szülést kívánok!

Nekem pl. 4 óra alatt nyílt meg teljesen /elsõ szülés volt/. Igaz, hogy homeós bogyót szedtem a 37. héttõl. Amikor bementem a kórházba, már csordogált a magzatvíz 2 napja, de a doki szerint alig egy ujjnyit voltam nyitva és olyan kemény volt a méhszáj, mint a beton. Azért általában elsõ szülésnél 8-10 óra kell a méhszáj eltûnéséig. Remélem, még idõben megkapod a választ, könnyû szülést kívánok!
Én csak egy újnyira voltam nyitva a 38. héttõl egészen a szülésig. A magzatvizem csak szivárgott és maga a szülés 12 órán át zajlott. Elsõ gyermekemet szültem öt hete. De ez mindenkinél más. Azért sok idõd már nincs, ezért könnyû és gyors szülést, valamint jó egészséget kívánok neked és születendõ gyermekednek. Tina
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat.Visszont kívánok mindenkinek jó egészséget.Azért kérdeztem mert nekem az elsõ babával szülést indítottak, és akkor is nagyon nehezen nyílt ki a méhszájjam.38 óra szenvedés után megszületett a kisfiam.Magyon reménykedek hogy most nem kell szülést indítanni, mert nagyon félek tõle.

Ha a mehszaj a mensi elotti napokban fent van, az mit jelent?

Kezdo vagyok meg, csak ket honapja nem szedem a fogamzasgatlot, es igyekszem figyelni, hogyan valtozik a testem, h kb ki tudjam szamolni az esemenyeket. de nemreg kezdtem el figyelgetni.

Legjobb válasz: http://babatervezok.otthona.net/mehszaj.shtml

Ha a méhszáj egy ujjnyira van nyilva, fájásom nincs még, a babó már a doki szerint készen van, csak nincs teljesen beékelődve, semmi jele a közeledő szülésnek, mennyi az esélye, hogy már mégis ma beinduljon?

Legjobb válasz: Ez változó, néhány óra alatt is változhatnak a dolgok. Nekem egy hete van egy ujjnyira a méhszáj, a baba is be van ékelõdve, öt éjszakán keresztül kínoztak a jóslófájások, de két napja azok is elmúltak. És az én lányom csak nem akaródzik kijönni...

Ez változó, néhány óra alatt is változhatnak a dolgok. Nekem egy hete van egy ujjnyira a méhszáj, a baba is be van ékelõdve, öt éjszakán keresztül kínoztak a jóslófájások, de két napja azok is elmúltak. És az én lányom csak nem akaródzik kijönni...
Erre szerintem nincs válasz, kijön ha itt az ideje.-) De nem hiszem, hogy ma megszülnél:-)
Nem írtad, hány hetes vagy :) Szeretkezzetek egyet, hátha...
A kérdező hozzászólása: 40 hetes, 1 nap múlva kéne érkezzen

Mi lehet a következménye ha a méhlepény a méhszájon van, illetve van egy szervülő haematoma-m?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a 4.lányommal volt a méhszájon a lepény. Annyi volt, hogy 15 hetesen elkezdett leválni, utána gyógyszer, és szigorú pihenés volt!!! A hematoma fel fog szívódni. Csak arra ügyelj, hogy nagyon sokat pihenj!!! És ne idegeskedj. Nem írtad hány hetes vagy. Üdv. 26. hetes kismama

Szia! Nekem a 4.lányommal volt a méhszájon a lepény. Annyi volt, hogy 15 hetesen elkezdett leválni, utána gyógyszer, és szigorú pihenés volt!!! A hematoma fel fog szívódni. Csak arra ügyelj, hogy nagyon sokat pihenj!!! És ne idegeskedj. Nem írtad hány hetes vagy. Üdv. 26. hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 20 hetes vagyok! És ha leválik akkor az azt jelenti, hogy ...?
A kérdező hozzászólása: Ja és azt mibõl vetted észre, hogy elkezd levállni? Mi az amit igy csinálhatok, és mit TILOS?
Ennyi idõsen még arrébbmászhat a lepény, még nem kell a rosszra készülni. Én 2X véreztem be, 29 és utána 33 hetesen. A másodiknál vették érszre, hogy nagyon lent van a lepényem, de nem takarja a méhszájat, és a baba is nagyon lent van, valószínü ahogy nyomja, elpattan egy-egy hajszálér, és ez okozza a vérzéseket. Igen, pihenj, sokat feküdj, hogy ne nyomd lefele a hasad. Ha ott marad a lepény, akkor császár, mert így nem tudsz szülni. De még félidõs vagy, ne izgulj, még bármi lehet, és ha császár, hát annál nagyobb baj ne legyen!! :-) Pihenj sokat, és akármilyen kicsi vérzésed, görcsöd van, menj orvoshoz, nehogy baj legyen. (barátnõm már a kórházbn zuhanyozott, mikor leszakadt a méhlepénye, de már órák óta görcsölt, még jó hogy bent volt, mert elvérzett volna, a baba meg meghal. ezért kell sokat pihenni, és mindjrát menni , ha bármi van!!)

5-6 hetes terhességnél, ha a méhszáj egyre elérhetőbb, vizes folyás van és a hő is esik az lehet rossz jel?

Legjobb válasz: Te tapogatod magadat belülröl? vagy honnan tudod hogy a méhszáj egyre elérhetöbb? a hönek esnie kell egy idö után a folyás meg az egész terhesség alatt lehet. söt niagara mennyiségü is. nelkem volt az elsönél szinte betét is kellett. a vérzés a rossz jel.

Te tapogatod magadat belülröl? vagy honnan tudod hogy a méhszáj egyre elérhetöbb? a hönek esnie kell egy idö után a folyás meg az egész terhesség alatt lehet. söt niagara mennyiségü is. nelkem volt az elsönél szinte betét is kellett. a vérzés a rossz jel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat, nem tapogatom, csak vannak nõk akik idõközönként ellenõrzik.én is közéjük tartozom, tudom sokan elítélik.ha a méhszáj magasan van, akkor fennáll a terhesség.bár van 3 pozitív tesztem :) és a hõ mikor megy lejjebb?a vizes folyástól meg azért ijedtem meg mert nekem mindig az jelentette a menzit.
1 hét múlva menj el dokihoz, ez mind normális, amit leírtál.Azt nem tudom mikor esik le a hõ, de az biztos, hogy nekem 6, 5 hét körüli terhesen, már csak kicsit volt több, mint az alaphõm.Szerintem a beágyazódás után 1v2 héttel leesik fokozatosan.A vizes folyás, meg annak a jele, hogy a méh készül fel a "más állapotra" és úgymond "olajozza magát".Ezt dokim mondta, valami furcsa szót mondott rá elõször, és igen bambán bámulhattam rá, amikor kijavította ilyen hétköznapi kifejezésre.A méhszájadat meg ne nézegesd szerintem, mert ezzel fertõzést is okozhatsz, ami nem a legjobb terhesség alatt... Ne aggódj, minden rendben veled, és a BABÁDDAL!!!!! A jövõ hétem már lesz szívhang, és ez majd teljesen meg fog nyugtatni....
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen rendes vagy és megnyugtattál de tényleg :) amúgy a dokim azt mondta szeptember 6-án vár :) igenis, nem fogom többé nézni a méhszájam.és a hõmet sem mérem tovább.de még egyet tesztelek holnap reggel, hogy 2 csikos vagyok-e még :) de ez a 2 hét lesz a leglassabb az életemben :D
gratulálok!!!! van pozitív teszted, most örülj, ne vizsgáld most így, mert ilyenkor az ember könnyebebn összeszed akármit, inkább ne kockáztass sztem (tudom, hogy megfelelõ kézmosás...bla..bla...de mégis) boldog baba várást, könnyû terhességet, és majd szülést:)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :)
Majd írd ám meg mi volt!!!!!Mármint a dokinál:) ))
A kérdező hozzászólása: rendben!

Ha a mehszaj puha es egy kicsit nehezen elerhetö, Akkor mi van?

Azt meg hozza teszem ez nem tartozik a hobbiaim köze! Csak mostanaban annyit olvasni ilyesmit,meg neztem magam en is.

Legjobb válasz: Szerintem magadnak mindig is nehezen lesz elérhetõ. Én is néztem magamnak, mert ugye az ember mindent kipróbál, amit csak tehet a baba érdekében, De ez sztem felesleges dolog, mert a ciklus elejétõl kell figyelni folyamatosan, h megismerd a szervezetedet. Am peteéréskor puha, könnyen elérhetõ, és kissé nyitott a méhszáj, talán a párod nézze meg. De az enyémnek még akkora ujja sincs mint az enyémnek:) azért sem jött be:)

Szerintem magadnak mindig is nehezen lesz elérhetõ. Én is néztem magamnak, mert ugye az ember mindent kipróbál, amit csak tehet a baba érdekében, De ez sztem felesleges dolog, mert a ciklus elejétõl kell figyelni folyamatosan, h megismerd a szervezetedet. Am peteéréskor puha, könnyen elérhetõ, és kissé nyitott a méhszáj, talán a párod nézze meg. De az enyémnek még akkora ujja sincs mint az enyémnek:) azért sem jött be:)

Ha a méhszájam annyira fenn van, hogy szinte el sem érem, akkor van esélyem arra, hogy állapotos vagyok?

Már 4 napja késik a menstruációm,viszont a h?m nem túl magas.Minimális barna folyásom volt ma,de ezenkívül semmi tünetem nincs.A tesztelést a barnázás miatt halogatom,mert félek a negatívtól.

Legjobb válasz: Szerintem várj még egy pár napot, és utána nyugodtan tesztelhetsz.

Szerintem várj még egy pár napot, és utána nyugodtan tesztelhetsz.
simán lehet baba. ne félj. egyszer ugy is megkell tudnod az igazat. tesztelj
Szerintem jól teszed, hogy vársz még a teszteléssel, mert a barnázás lehet ettõl is meg attól is, de egy-két nap alatt kiderül. Max erõs lesz a 2. csik is, :-)

Az jó jel ha a méhszájam nagyon magas szinte elérhetetlenün fennt van és nagyon puha? (elm. Holnap lenne pé-m. )

Tegnap mar egyutt voltunk mara es holnapra tervezek egy kis akciot:-) szerintetek?? Jok az eselyeim?? Szurkolnatok ertem??

5 napom van még a mensesig. Utalhat terhességre ha a méhszájam magasan van (de még elérhető) és fel van puhulva?

Olyan kocsonyás érzés. Tudom, ne nyúlkáljak, de nem bírtam megállni, csak néha szoktam pé után.

Legjobb válasz: nekem ma kellene,de eddig semmi.Holnap tesztelek reggel:-))

A kérdező hozzászólása: Befejezem a kérdésem azzal a kommenttel, hogy nem lett baba. Sajnos megjött a havim. :-(
nekem ma kellene, de eddig semmi.Holnap tesztelek reggel:-))
Ez nem egyértelmû terhességi jel így önmagában... Tesztelj, ha már fogy a törelmed, az biztosabb! De persze, pár nap múlva csak.:)
A kérdező hozzászólása: És Neked mikor kellene megjönnie? Kérlek írd meg a tesztedet, mi lett! Reméljük baba! :-)
Persze, hogy van! Drukk Nektek és írj, mi lett! Biztos, hogy többen várjuk! :)
holnap tesztelek, és megirom mi lett, De ha nega akkor is van remény amig meg nem jön:-))
Utolsó: a görbéd JÓT jelenthet! :) A méhszáj egy tapintásból nehezen ítélhetõ meg, mert csak az egyéb állapotaihoz képest tudod viszonyítani.:)
kipróbáltam, és én nem érem el, és puha:-) http://www.ciklus.hu/images/diagramok/969c84546d30fa7933c3d1.. Jót jelent????
Köszönöm szépen
A logika azt diktálja, ha terhes vagy akkor feljebb húzódik és bezár. (ezzel is védi a babát) A lent vagy fent lét megítélése relatív, kell hozzá egy kis tapasztalat.
Köszi, és ha babás vgy akkor fent vagy lent kell lennie???
Puha: olyan, mint a szád, tapintásra. Kemény: mint az orrod hegye, kb. Leguggolsz, megpróbálod elérni. Ha fent van, ez nyilván nehezebb, mint amikor lent. Az alsó méhszáj nyitottságát is érzed ilyenkor. Anno nekem is csak egy ciklusnyi megfigyelés után lett egyértelmû, mikor milyen.:)
Én sosem értettem mit jelent, ha a méhszáj magasan alacsonyan van.Mit jelent?És honnan érzed hogy puha??Köszönöm
kekem is sajna megjött akinek a görbéje jót jelentett:-((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!