Találatok a következő kifejezésre: Ha a már 2 (1215 db)

Ha a már aktivált Battlefield 3-t vagy Bad Company 2-t el akarom adni, akkor mi a teendő?

Lehet több különböző e-mail címmel is aktiválni a játékot? Most nem akarom ezért feltenni az Origint, hogy megnézzem hogyan működik, mert már egy éve nem játszottam velük és már nem emlékszem hogyan működik ez az egész. Csak azért kérdezem, mert nem akarok emiatt feleslegesen problémázni.

Legjobb válasz: Csak egy címre lehet aktiválni. Ha már beaktiváltad, nem lehet leszedni róla. Vagy eladod az egész origin címed, vagy marad.

Csak egy címre lehet aktiválni. Ha már beaktiváltad, nem lehet leszedni róla. Vagy eladod az egész origin címed, vagy marad.
A kérdező hozzászólása: És olyat lehet, hogy egy új e-mail cím/jelszó párosra módosítom az aktivált játékot?
Az Origin címedet át tudod rakni másik emailre.

HA a fogamzásgátlót 2 nappal elöbb kezdem meg marad a védettség? Késöbb jön meg a következő menstruációm?

nögyógyászi egyeztetés elött,kérdés szintjén.....köszönöm:)

Legjobb válasz: Igen, a védettség megmarad, lehet 7 napnál kevesebb szünetet tartani. A menstruációd nem késõbb, hanem 2 nappal korábban jön meg így, mert ugyanúgy 21 tablettát veszel be, csak 2 nappal elõbb fogy el, ha korábban kezded.

Igen, a védettség megmarad, lehet 7 napnál kevesebb szünetet tartani. A menstruációd nem késõbb, hanem 2 nappal korábban jön meg így, mert ugyanúgy 21 tablettát veszel be, csak 2 nappal elõbb fogy el, ha korábban kezded.

Fiús anyukák tapasztalatára lennék kíváncsi. Mennyire normális, ha a kisfiú (2 éves) dobál, csapkod, és szinte már nem is akarok új játékot venni-készíteni, mert látom magam előtt, ahogy tönkreteszi?

Nem problémás ő, és a dackorszak is itt van, nameg közösségbe jár, itthon kiereszti a gőzt. De négyéves nővérével nem tudok egy mesét végigolvasni, kirántja a könyvet, mert ő már megunta, stb. nagyon ügyesnek kell lennem, hogy mindkettő értelmesen töltse az időt nyugiban, ha nem uazzal a játékkal, hát különbözővel. Ki él meg ilyet? És ki hogyan oldja meg?

Legjobb válasz: Juj, a fiam is pont ezt csinálta 2-3 évesen. Mindig mindent dobált. Nagyon nehéz volt róla leszoktatni, vagy legalább is hosszú idõ, de abban sem vagyok biztos, hogy ez rajtam múlott, valószínû, hogy amúgy is kinõtte volna ezt a viselkedést, mert én nem igazán láttam rajta, hogy bármi hatást elértem azzal, hogy elraktam a dobált játékokat és hosszú ideig nem adtam vissza. Minden esetre most, négy évesen már egyáltalán nem dobál semmit.

Juj, a fiam is pont ezt csinálta 2-3 évesen. Mindig mindent dobált. Nagyon nehéz volt róla leszoktatni, vagy legalább is hosszú idõ, de abban sem vagyok biztos, hogy ez rajtam múlott, valószínû, hogy amúgy is kinõtte volna ezt a viselkedést, mert én nem igazán láttam rajta, hogy bármi hatást elértem azzal, hogy elraktam a dobált játékokat és hosszú ideig nem adtam vissza. Minden esetre most, négy évesen már egyáltalán nem dobál semmit.
egy jól bevált módszer: ha dobál, menjetek ki a szobából és hagyjátok magára, nem fogja csinálni, mert ez a mûsor csak neked szól, és egyedül már nem érdekes. egy idõ után nem is fogja csinálni, nálunk a kisfiammal bevált.
A kérdező hozzászólása: És nem nyafogott egész nap, hogy vedd le? Vagy kibírtad a nyafogást és megszokta?
kisfiam dühében dobál, mikor valami nem úgy van, ahogy õ gondolja.nálunk úgy sikerült errõl nagyjából leszoktatni, hogy amit eldobott, az jól látható helyre ment fel a szekrény tetejére, vagy olyan helyre, ahol nem érte el és csak másnap kapta meg.most már nem sokat dobál, 2 és fél éves.nála a sarokba állítás nem vált be.
A kérdező hozzászólása: Kedves hatost író: uez, amit írsz, bölcsi-ovi: semmi gond, mintagyerekek, itthon kiengedik. Én is reménykedek, hiszen, a négyéves már olyan együttmûködõ, talán eljön a fiúkkal is ennyi idõs korukra, bár kicsit rázósabb az út. Úgy látom, akiknek már nagyobb, azt írják, 3-4 évesen már jó lesz. Annyira szeretnék velük barkácsolni, stb, de kicsik még hozzá. A naggyal már lehetne. És persze, mindig ott kellene lennem velük, még akkor is lenne elsimítani való és rendre utasítani való, de nem tehetem, mert uzsi, vacsi, másegyéb miatt muszáj ellépnem tõlük. Szoktam mondani, nekem nincs dajkanénim, aki segítsen :-) Örülök, hogy nem csak én tapasztalom ezt, és hajrá, akkor lelkesen várjuk, hogy kinõjék.
Jujj a fiam játéka az, hogy minden játékot szétszór, és annyi. Nem kötik le a játékok, csak a rombolás. Ha mutogatom a játékokat az sem jó neki. Hála a meséskönyv az olvasás leköti, de a többi. Legyen az kisautó, puzzle, gyöngy, labda, plüss, konyha.... A kislányom(16hónapos) ellenben egy szösszel is 2órát elszöszöl. Ki érti ezt?
A fiam is pont ilyen volt, de 3 éves korára ezt 95%-ban kinõtte már. És én még annyit vettem észre rajta akkoriban, hogy ha dobálásnál mindent félre tudtam tenni, és vele együtt játszani, foglalkoztatni, akkor nem volt ilyen kitörése. Úgyhogy ez is ott van azért az okok között.
Szia! Mintha magamat olvastam volna! Pont ugyan ez a helyzet van most a Lányommal és a Fiammal, csak azzal van megfûszerezve a helyzet, hogy a Lányom is visszadacosodott, vagyis leutánozza a Fiamat! Kész katasztrófa helyzet szokott elõállni otthon, ha nem vagyok résen, egy fogpiszkán is képesek egymásnak esni. A Fiam harap, csapkod, visít, a Lányom, meg üt, vág, kiabál és sír, egymást, a Párom, vagy engem! Amúgy se az Óvodában, se a Bölcsõdében nem csinálnak ilyet, egész nap szépen el vannak nincs panasz, de ha haza jönnek kiengedik rám a forró gõzt:(. Reméljük hamar túl lesznek, lesztek rajta! Üdv Két gyermekes Anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is úgy vettem észre, hogy nem használ, bárhányszor rászólok, stb. De ez a sarokba- vagy kiállítás jó ötlet, ezt kipróbáljuk. Sajnos mindig hárman vagyunk, jó lenne, néha külön foglalkozni velük. (Az egyiket félrerakni kicsit) A nõvérének már legutóbb azt mondtam, hogy ha legközelebb megüti az öccse vagy ilyesmi, ne sírjon hanem húzza pofon és kész. Már bánom ezt is, mert így legalizáltam a verekedést :-)
az én fiam is ezt csinálja 3 éves és van hogy a nõvérének a fejéhez dobja az autót...:( reméljük kinövi
Ha pl. nem sikerül valami neki, eldobja azonnal ami a kezében van! Legyen az bármi! Ezért már résen vagyok, és elõre szólok neki, hogy Ne Dobd El! De van olyan is, hogy csak játékból dob el valamit... Valamikor az erkélyrõl dob le valamit.. (szerencsére kertes házban lakunk, így nem az utcán járó emberekre) Nem használ semmi, kézverés, fenékreverés... semmi! Bízom benne hogy kinövi, és életkori sajátosság!
2 éves fiam van.Ha dühös valamiért, valami nem úgy van akkor õ is csapkod földhöz vágja ami épp a kezében van, vagy éppen ahhoz vágja akire haragszik(6 éves nõvére).Én sarokba szoktam állítani miután elveszem tõle a játékot.Ordít, hisztizik, én közben beviszem a szobájába, és közlöm vele ha kitombolta magát szóljon.Ez kb. 1 perc, utána szól hogy abbahagytam!Aztán megbeszéljük.Ritkán fordul elõ szerencsére, de van hogy fejbe vágja fém autóval a nagyot.A mesét õ se hallgatja végig, a nagynak külön olvasok.
A kérdező hozzászólása: Kipróbálom az utóbbit is. Ma feltettema polcra az eldobott autót, volt érte sírás, de pár perc múlva elõvett egy másikat és azértis eldobta. szegények, azért rossz lehet nekik is, hogy így tombol bennük a dac.

Ha a teszten 2. csík csak "száradási" csík, az is rózsaszínű, és az is ott marad napokig?

Ilyen lehetséges? Azt tudom, hogy a szellemcsík az nem lehet rózsaszín. Tehát az kizárva. Na és mi a helyzet a "száradási" csíkkal?

Legjobb válasz: Az sajnos ott marad. Legalább is barátnõmnek megmaradt!

Az sajnos ott marad. Legalább is barátnõmnek megmaradt!
A kérdező hozzászólása: És az is rózsaszínû? Mintha egy pozi teszt lenne??
Na erre már nem emlékszem, de szerintem igen. Mert mintha akkor még mondta volna, hogy nem szellemcsík, hanem száradási, mert ennek van színe!
A kérdező hozzászólása: Akkor hiába halvány pozi egy teszt, továbbra is aggódni kell, hogy vajon tényleg baba miatt az-e? :( Most már nem is csodálkozom, miért aggódnak azok, akik CSAK egy halványat tesztelnek, én is így vagyok ezzel és igen, most még jobban lehet félni ezek után! :(
A száradási csík én úgy tudom, hogy nem idõn belül jön ki!
A kérdező hozzászólása: A baj az, hogy én nem emlékszem arra, hogy idõn belül jött-e ki, elég sötét volt még meg álmos voltam, korán reggel csináltam. :(

Ha a babám 2 éves koráig GYED-en leszek, akkor az új szabályok szerint már nem jár GYES 3 éves koráig?

2 év után már csak a családi pótlékot kapom a baba után?

Legjobb válasz: Ha 2010 május 10 elõtt született a baba akkor 2 éves korig Gyed ,majd 3 éves korig GYES.

Ha 2010 május 10 elõtt született a baba akkor 2 éves korig Gyed , majd 3 éves korig GYES.
bocs 201 május 1.
A kérdező hozzászólása: Utána születik, ezért is kérdezem. ;)
Akkor 2 éves koráig GYED és utána semmi, vagyis mehetsz vissza dolgozni + családi pótlék
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ettõl féltem... :(
A gyed is akkor jár 2 évig, ha elötte 2 évig dolgoztál. Amúgy azt hiszem, hogy minimum 1 évet kell dolgozni a gyedhez és utána addig jár ameddig biztositott voltál. Tehát ha másfél évig akkor másfél év gyed, ha 2 évig akkor 2 év és utána már semmi csak családi pótlék :(

Hogy ha a gépembe 2.5 gb ram van, és 1 gb os vga, és ha mgé szeretnék bele fél gb ramot, akkor elvileg már 64 bites win-t kell felraknom igaz?

Mert így 3.5 gb helyett már 4 gb-nyi ram lesz benne. És azt a fél gb-t ramot amit raknék bele, nem tudná kihasználni a 32 bites win. + a vga ki tudja használni azt az 1 gb-ot. Csak nem akarok ilyen loaderekkel szenvedni. Mert a mostani win7-emhez nem kell loader hogy aktiválva legyen. Köszönöm válaszaitokat.

Legjobb válasz: Hogy oda ne rohanjak "Crysis 3" fhûûû de nagy játék

Hogy oda ne rohanjak "Crysis 3" fhûûû de nagy játék
64est ell felraki mert a 32es csak 2gbot tud felhasználni
Esetedben szerintem elég - még - a 32 bites oprendszer. A 32 bites oprendszerek 4 GB memóriát tudnak megcímezni. Azért ajánlják 4 GB RAM felett a 64 biteset, mert feltételezhetõen van mellette egy 512 MB-os vagy nagyobb VGA is és így már kell a 64 bites. Ha a VGA RAMját is beleszámítva összesen van 4 GB RAM-od akkor ahhoz pont elég a 32 bites oprendszer illetve a 4 GB-ból a 32 bites win7-ed használni fog 3.95 GB-ot. Én 50 MB többlet RAM miatt nem tenném újra teljesen nulláról az oprendszert, mert még frissíteni sem tudsz 64-re, hanem újra kell tenni mindent...
HITMAN a legfrankóbb egyébként nem mást szóltam le hanem a játékot
nem kell itt senkit leszólni, hogy milyen játékokkal játszik nos elméletileg a 32 bites operációs rendszerek 4 gigabájt memóriát tudnak kezelni, de valami oknál fogva a microsoft 32 bites termékei csak 3, 5 giga memóriát kezelnek(tapasztalat) tehát ha bõvíteni szeretnéd a memóriát szükséges a 64 bites rendszer feltelepítése
A kérdező hozzászólása: #5 Nem irkálok össze vissza. És nem régi a gép.(Nah jó régi de erõs) Crysis 3 hd-n fut mediumon fix30 fps-el. Am ddr2 es alaplap. Amúgy igen automatikusan fut le valamilyen program. Egy kis fekete hátterû képernyõn. De végeredményben köszi amit írtál, így már azért érthetõen le lett írva. Ment a zöld:)
Mert össze-vissza irkálsz... Eddig van 2, 5GB ram+1GB vram + "És azt a fél gb-t ramot amit raknék bele" = 4GB Az elég régi gép lesz, amibe tudsz venni még félgiga ramot. Amúgy ez így összesen 4GB lesz, és azt még elkezeli a 32bites. Esetleg 1-2 cucc minimális mennyiségû memóriája csökkentheti még a ram kihasználtságodat, mivel nemcsak a ram+vram számít bele a 4GBba, hanem az összes megcímezhetõ memória. De sztem az már nem jelentõs. "Csak nem akarok ilyen loaderekkel szenvedni. Mert a mostani win7-emhez nem kell loader hogy aktiválva legyen." Azt te csak hiszed, hogy nem kell! Vszeg automatikusan lefut telepítés után, anélkül hogy tudnál róla, és szerencsédre minden gebasz nélkül.
A kérdező hozzászólása: Nah jó én itt untam megxD Akkor most valakit kérek hogy mondja el nekem tisztán és világosan, mert mindenki mást ír. 3.5 gb-ot tud kezelni, ezt tudom. De ezernyi ember azt mondja, hogy a vga memóriája is beleszámít. És jelenleg így van nekem 2.5 gb ram, és 1 gb vram. Ami 3.5 De másrészt emg csak azt látom hogy már 4 gb ram-tól mindenki a 64 bitet mondja hogy azt kell. Ami igaz is. De 3-3.5 gb-nál meg 32 bitest. De miért 32 ha egyszer még van mellette vga ram is. Ami már bõven 4 gb fölött van. Tehát elvileg nem jó a 32 bites win.
Sõt a 3.5 is hülyeség. 2.5+0.5 az 3GB, ahhoz meg végképp nem kell a 64 bites.
3.5 GB-hoz elég a 32 bites. Hogy a viharba jött ki a 4GB?
A kérdező hozzászólása: Most már teljesen értem. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat:) És a crysis3 at pedig azért írtam mert feltételezhetõen sokan játszanak vele, és ahhoz viszonylagosan lehet mérni hogy egy gépnek milyen a teljesítménye.

Előnye/ hátránya ha a kicsi 2 évesen bölcsibe megy vagy 3 évig otthon marad?

Mindkét fél tapasztalatai érdekelnek.

Legjobb válasz: A fiammal már nyáron nem lehetett bírni, annyira akart menni a bölcsibe, elhúzni nem tudtam a kerítéstõl - mondjuk amúgy is mennem kellett vissza dolgozni, így szerencsére minden összejött. Amikor elkezdett járni, még manipulált, mindig sírt, amikor eljöttem, de amint bezáródott mögöttem az ajtó, már rohant is játszani, és hangja nem volt egész nap:) Szívesen maradtam volna vele itthon 3 éves koráig, de biztos vagyok benne, hogy nem bírta volna. Kb. 20 hónapos kora óta a játszótéren se akart megmaradni, ha nem volt ott másik gyerek. Bezzeg ha volt még valaki, akkor haza se akart jönni:)

A fiammal már nyáron nem lehetett bírni, annyira akart menni a bölcsibe, elhúzni nem tudtam a kerítéstõl - mondjuk amúgy is mennem kellett vissza dolgozni, így szerencsére minden összejött. Amikor elkezdett járni, még manipulált, mindig sírt, amikor eljöttem, de amint bezáródott mögöttem az ajtó, már rohant is játszani, és hangja nem volt egész nap:) Szívesen maradtam volna vele itthon 3 éves koráig, de biztos vagyok benne, hogy nem bírta volna. Kb. 20 hónapos kora óta a játszótéren se akart megmaradni, ha nem volt ott másik gyerek. Bezzeg ha volt még valaki, akkor haza se akart jönni:)
Én nem adnám bölcsibe ha nem muszáj. Gyerektársaságot máshogy is lehet neki biztosítani...játszóház stb. Nekem most lesz 2 éves a fiam és október óta bölcsis. Nem arról van szó végülis szereti, de így nagyon keveset vagyunk együtt és ez azért megviseli.
második: miért viseli meg? mondta hogy anya ez engem megvisel és leklileg összetörtem? szerintem téged visel meg lelkileg (ami természetes).
Persze engem is megvisel, de õt is. Azóta felkel éjszakánként és teljesen rákapott a cumira is amit azelõtt csak alváshoz használt. Valamint sokkal bújósabb lett.
Én is a bölcsin gondolkodom, még most 10hós de szeretném jövö szeptemberbe bölcsibe adni.Nállunk csak annyi gond van hogy apuka nem nagyon akarja.de már nem birok vele itthon, egyedül vagyok segitségem semmi anyukám Békésmegyébe, anyós Csongrád megyébe, mi meg Veszprémbe lakunk, szóval egy kicsit önzöségböl is akarom bölcsibe adi, és elszkadni itthonról, páromnak könnyü napi 2, 5órát tölt vele persze hogy azt mondja hogy egy áldott jó gyerek:)
A lányom nem volt bölcsis, 3 évig itthon voltam vele. Úgy tûnt, mindkettõnknek nagyon jó ez így. Igaz az is, hogy keveset tudtam közösségbe vinni. Mindenesetre egy kezdetben mindenkiben megbízó, majd hirtelen nagyon bizalmatlan, gyámoltalan kislány lett belõle 3 év után. Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de nagyon anyás, azóta is félénk, sok erõfeszítésébe kerül, hogy leküzdje, és nehezen ismerkedik. Már 13. éves...
Szia, szerintem mind a kettõnek ugyanúgy megvan az elõnye és a hátránya is. Én is 2 évesen készülök bölcsibe adni a kislányomat, bár maradhatnék még itthon. Elég sokat hordom gyerekek közé, járunk baba-mama klubba, baba tornára, ringatóra és nagyon élvezi a gyerektársaságot, itthon akármennyit is foglalkozom vele, nem tudom úgy és annyit lekötni, mint amikor hasonló korúakkal játszik. Azért azt érdemes végiggondolni, hogy a bölcsiben egymástól is sokat tanulnak a gyerekek, sem otthon, sem egy közeli játszóházban nem tudod azt biztosítani neki, amit ott megtapasztal, megtanul. Nem mellesleg hamarabb megerõsödik az immunrendszere, mert több bacival összetalálkozik, így 3 éves korára már egész edzett lesz. Sok anyukával beszélgettem errõl õsszel, sõt, volt ez a téma is egy baba-mama klubnapon, a tapasztaltabb anyukák mind a bölcsi mellett voksoltak. Természetesen ez megint attól is függ, hogy milyen az a bölcsi, milyen az a csoport vagy gondozónõ, dadus... ugye a mai anyukák nagyon válogatni sem tudnak a bölcsik között, mert annyit bezárattak, örülhetnek, ha van hely.
Nekem ugyan meg nem bolcsis a lanyom es szivem szerint nem is kuldenem bolcsibe. En attol tartok rengeteg betegseget meg fog kapni ott es tobbet lesz otthon. Igy vigyazni kell valakinek ra, nagyszuloi segitseg nincsen, mi pedig a parommal nem tudunk heteket hianyozni, meg napokat sem nagyon. Masreszt csak velem van egesz nap, jatszoterre szoktunk menni, hetente egyszer jatszohazba es ennyi. Nem jar hozzank senki es mi sem megyunk, eleg zarkozottak vagyunk, viszont az anyuakakkal szivesen elbeszelgetek a jatszoteren. Felek, hogy babam e miatt visszahuzodott lesz ha 3evig itthon maradnank.Szegenykemnek meg egy nagymama sincs aki neha megolelne. kivancsian varom a tobbi valaszolot! Ti nem tartottok attol, hogy tobbet lesz otthon a gyerek, mint bolcsibe, mert mindig beteg lesz?
Az én lányom ugyan nem volt bölcsis, de a fiamnál már lehet, hogy másként lesz. Mindenesetre egyik barátnõm kisfia a bölcsi elsõ 1 évében kb úgy járt, hogy 2 nap bölcsi-2 hét otthon, majd újra elölrõl...Persze minden gyerek más, biztosan van, akinél ez nem így alakul. Az én lányom félénk és visszahúzódó lett, 3 évig voltam vele itthon. Nem volt lehetõségünk rendszeresen közösségbe járni, még a játszótér is ritka alkalom volt csak. Az én véleményem az, hogy az a kisgyerek, akit rendszeresen visznek játszóra, gyerekközösségbe, annak jobb, ha otthon marad anyuval 3 évig. Viszont aki olyan helyzetben van, mint mivoltunk, talán jobb lett volna, ha bölcsis a lányom. De tudjátok, nehéz ezt utólag megítélni, hiszen biztos, hogy az alaptermészettõl is függ, ki milyen lesz késõbb. Én nem tudnám bizonyítani, hogy a lányom a korai közösség hiánytól lett-e kevésbé nyitott, vagy egyébként is zárkózottabb típusú lenne.

Hogy abajgassam más csecsemőjét, vagy hogy társalogjak kedélyesen a terhességről/csecsemőgondozásról kismama ismerőseimmel, ha mi már 2 éve próbálkozunk hiába?

És ilyenkor mindig jön a kérdés: nektek mikor lesz babátok? Nem bírom!! Rengeteg ilyen "baráti" összejövetel várható mostanában, és én nem bírok se terhes n?t, se csecsem?t látni!! :( :(

Legjobb válasz: Ez elég baj. Miért másokra - pláne más gyerekekre ?? - neheztelsz azért, mert neked nem sikerül?? Mi nagyon-nagyon-nagyon régen próbálkozunk, de SOHA senkire nem néztem ferde szemmel, mert babája lett, soha nem voltam irigy. A gyerekeket meg imádom, örülök, ha a közelükben lehetek, ha már sajátom nem lehet.

Ez elég baj. Miért másokra - pláne más gyerekekre ?? - neheztelsz azért, mert neked nem sikerül?? Mi nagyon-nagyon-nagyon régen próbálkozunk, de SOHA senkire nem néztem ferde szemmel, mert babája lett, soha nem voltam irigy. A gyerekeket meg imádom, örülök, ha a közelükben lehetek, ha már sajátom nem lehet.
10 éve a nagyon-nagyon rég. Pánikbeteg lettem, felborult a hormonháztartásom, túl vagyok mindenen, ami csak gyerkõcöt produkálhat, de a gyereket imádom, akárkié is. A legjobb fejek a világon. Az õszinteség pedig igenis fontos, azért nem hiszem, hogy olyan sok bunkó anyuka lenne a környezetedben, aki direkt cukkolni akar téged azzal, hogy neki van, neked meg nincs... Sõt, lehet, hogy még tanácsot is tudnak adni, hogy milyen módszerekkel próbálkozz.
Nem érem mia a gond az õszinteséggel. Nekem is vannak ismerõseim akik megmondták, hogy próbálkoznak és nem sikerül, azóta nem kérdezgeti õket senki. Még néha õk mesélik, hogy mi lesz a következõ lépés, mit próbálnak meg. Az, hogy nem jön össze az nem azt jelenti, hogy leprás vagy. Hidd el, ha õszinte vagy akkor mások figyelemmel tudnak lenni az érzéseidre, de így hogyan találják ki, hogy neked valami fáj. Náma gyereknek anyja se érti...
Nagyon sajnallak, hogy nem lehet babad!!!Enis szeretnek, de nekem meg a betgsegeim miatt nem lehet, es mar nagyon kesz vagyok enis:-(A parom meg megcsak gyereket sem szeretne egyednlore biztosan nem, amig jobban nem leszek.Sok sikert neketek, es probaljatok meg mindent a baba erdekeben, en a helyedben nem mennek el, megmondanam , hogy sok a dolgom, vagy nem tudom mit kellene kitalalni....21/L
hát ha õszinte lennél nem lennél ilyen helyzetben. jó barátnõknek meg lehet mondani hogy dolgoztok az ügyön de nektek sajnos még nem jött össze és így kicsit rosszul érzed magad.ha meg nem vagytok közeli barátnõk akkor nem kell elmenni. ne legyél képmutató mert annál rosszabb nincs.
Miért talán gond lenne ha megtudnák hogy nektek nem sikerül? Nem nagyon értelek.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nektek is sok sikert!!
Legyél õszinte, amikor felteszik ezt a kérdést. Mond el, hogy mennyire bánt, hogy 2 éve próbálkoztok és nem jön össze és amikor más babáját látod, akkor a sírás kerülget. Tedd, hozzá, hogy mennyire fáj ez a kérdés, mert mindig a saját kudarcodra emlékeztet. Szerintem az õsziteséget, mindig meghálálják az emberek és azt, ha vállalod az érzéseidet, meg fogod látni, hogy kik az igazi barátaid.
Ez nem neheztelés, hanem önvédelem. Te így dolgozod fel ezt a traumát. Ez az érzés negatívan befolyásolja az életed. Ha másokkal ilyen vagy akkor magaddal is, s így pozitívan nem fog változni az életed.
Akkora bunkók tudnak lenni az emberek, bele se gondolnak, hogy ilyen jellegû kérdésekkel ilyen fájdalmat tudnak okozni, mert azt nyilván senki nem fogja odamondani a "Mikor jön a trónörökös?" kérdésre, hogy csináljuk, csináljuk, de nem akar összejönni, vazze, és minden ilyen kérdéskor a sírhatnék kerülget! Próbáljátok meg kivonni magatokat, amennyire tudjátok, egy kamu nátha, vagy valami kis bacis dolog jó alibi:DDD Semmi szükséged arra, hogy még neked kelljen jópofizni, ha ennyire rosszul esik!!Stresszelsz te éppen eleget, nem hiányzik ez is! Meg nem kötelezõ mindig ráérni sem. Légy kreatív :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Nem vagyok megkeseredve! Túl vagyok 3 lombikon, most szünetet tartunk (önszántamból), de tudom, hogy a következõ stimuláció után sikerülni fog! Érzem :) Nem legjobb barátnõkrõl van szó, hanem ilyen perifériás barátnõkrõl, meg baráti körrõl (számomra), szóval nekik nem (sem) szeretném taglalni, h mi a helyzet. Van, aki szeret errõl beszélni, de én nem bírom, ha sajnálnak, vagy folyton kérdezõsködnek! Ez az út számomra nem járható. "Nem elmenni" lehet 1-2 alkalommal, de már volt jópár "nem érünk rá" eset, csak az a gond, h a párom nagyon kedveli ezeket az embereket, és õ akar menni. Ha nem megyek, akkor meg kérdezgetik, h miért nem. Áhh.. sehogy se jó.
Igen, a kommentedbol is latszik h mennyire meg vagy keseredve.Pedig ez nem jo hozzaallas hidd el nekem. Nekunk is volt egy ismerosunk(ferjem egyik legjobb baratja)nagyon akartak gyereket 4 vetelese volt a csajnak, en meg kozbe terhes lettem es megszultem a fiunkat. Hat az nagyon rosszul esett nekik de azert mert nekik nem jon ossze mi ne vallaljunk gyereket?????? Aztan egy masik csaj is terhes lett a barati tarsasagbol es minket levegonek nezett, kibeszelt stb.. Most vegre 20 hetes terhes es megint joba vagyunk de mar nem az igazi es nem is lesz. Amugy 2 ev meg nem tul sok, nekik is ennyi ido utan sikerult. Voltatok mar orvosnal? Gyere es latogass el a teherbeeses topikba, ott sokan kuszkodnek ezzel a problemaval. Udv: 5 honapos kisfiu anyukaja
Kétlem, hogy megkeseredetten könnyen teherbe lehet esni. A psziché is számít ezekben a dolgokban. Lehetsz szomorú, de az útálkozás, gyûlölködés biztos, hogy nem jó alap a teherbeesésre.
Nekem is van egy barátnõm akik sokáig próbálkoztak, végül beültetés lett a vége. Mindig õszinték voltak, és nagyon drukkoltunk Nekik, mindig maguktól elmesélték hogy hol tartanak. Én akkor már várandós voltam, de sose volt ebbõl gondja. Aztán szerencsére nekik is sikerült. Szerintem is légy õszinte.
Szerintem is õszintének kellene lenni.Nincs semmi szégyellni való azon, ha valakinek nem jön össze a baba.Unokatesómék 15 évig állították, hogy Õk aztán nem akarnak gyereket azért nem szül, (természetesen sosem hittük el, de tapintatosak voltunk és nem feszegettük a témát)és most amikor kereszteltük a keresztfiunkat akkor mondta el, hogy igazából kb a 20-ik beültetése ez a bébi akit ki is tudott hordani.Õ is mindig rosszindulatú volt velünk a családban akár melyikünk szült.Amikor én mondtam neki, hogy tervezzük a harmadik babát, éppen csak nem azt mondta, hogy mi a francnak?Szerintem ez nagyon rossz hozzáállás, és magának is csak rosszat tett vele.Persze a fájdalma érthetõ volt, de a rosszindulata mások felé nem.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: örülj neki, h te ilyen jól fel tudod dolgozni a kérdést, csak ez nem mindenkinek ilyen egyszerû. Mi az a nagyon-nagyon rég? Harmadik: igen, jó ötlet ez a nem-ráérés, csak az a baj, h 1 éve már kihúzom magam az ilyesmik alól és már kicsit kezd kilógni a lóláb :( Azt szoktam csinálni, h kerülöm a "kényes" személyeket - már amennyire egy házibuliban lehet.. Negyedik: ezt te sem gonolhattad komolyan, h kismamam ismerõseim elé odaállok, hogy: figyu, nekem nem jön össze a gyerek! Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt!
Csak az 1. ingyenes.
Akkor kell fizetned, ha az elsõt államilag finanszírott szakon végezted. Ha igazolni tudod, hogy Te/munkáltatód fizette, akkor ingyenes (képzési szerzõdés illetve számla másolat kell hozzá). Nekem így volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!