Találatok a következő kifejezésre: Ha a már (18965 db)

Ha a már aktivált Battlefield 3-t vagy Bad Company 2-t el akarom adni, akkor mi a teendő?

Lehet több különböző e-mail címmel is aktiválni a játékot? Most nem akarom ezért feltenni az Origint, hogy megnézzem hogyan működik, mert már egy éve nem játszottam velük és már nem emlékszem hogyan működik ez az egész. Csak azért kérdezem, mert nem akarok emiatt feleslegesen problémázni.

Legjobb válasz: Csak egy címre lehet aktiválni. Ha már beaktiváltad, nem lehet leszedni róla. Vagy eladod az egész origin címed, vagy marad.

Csak egy címre lehet aktiválni. Ha már beaktiváltad, nem lehet leszedni róla. Vagy eladod az egész origin címed, vagy marad.
A kérdező hozzászólása: És olyat lehet, hogy egy új e-mail cím/jelszó párosra módosítom az aktivált játékot?
Az Origin címedet át tudod rakni másik emailre.

Nem idegesít, ha a már régen vágyott nevet végre a kislányodnak/kisfiadnak adhatod, de eddigre már tucatnév lett?

Legjobb válasz: Már vagy 8 éve kiszúrtam magamnak a Zorát és most olyan sok babának adják.:(

A kérdező hozzászólása: Már vagy 8 éve kiszúrtam magamnak a Zorát és most olyan sok babának adják.:(
Nem örülnék neki, de szerencsére nem csak 1-1 név tetszett, így tudtunk olyat választani, ami most is ritka. Persze ez nem zárja ki, hgy mondjuk 10-20 év múlva azt is felkapják.
persze hogy nem
Ja, én Abigélt akartam, Szabó Magda könyve után. Erre látom, hogy ez is Abigél, az is, és még egy ismert kismama is írt könyvet errõl, neki is Abigél lett a babája, nemrég jelent meg a könyv. Cseszek bele. Akkor is Abigél lesz :D
Nekem kb. 10 éve, elsõ óvodai gyakorlatom óta kedvencem a Hanna, és a Jázmin(akkor még nem volt gyakori). Hát ma meg mindenhol találkozom e két névvel... Sajna.
15 éve döntöttük el, hogy Balázs lesz.:) 2011-rre tucatnév lett a Balázs, de nem is ez a baj, hanem az, hogy baráti körön belül is lett 3 éven belül 3 Bazsi! Végül választottunk mást.:((( Azóta is bánom, pedig tetszik a neve, persze, csak valahogy olyan érzésem van, mintha nem lettünk volna hûek önmagunkhoz, és hagytuk volna, hogy elvegyék az álmunkat... :(( Tudom, dilis hozzáállás, de ez van! :)
Az elsõ kedvenc lány nevem, hála Istennek nem lett tucat név. De ha a második babám is lány lesz, keresnem kell egy másik nevet, ugyanis úgy látom minden lány neves kérdésben ott szerepel a Laura. És igen ez kicsit elszomorító.
Tucatnév tucatgyereknek. Bele kell törõdni, hogy más is tud szülni és kb éppen olyat, mint te, még ha neked különleges is lesz.
De ismerõs kb 5 éve eldöntöttem, hogy az elsõ fiam Zalán lesz, elsõ lányom Jázmin, tavaly született elsõ kisfiam és Zalán is lett , mert annyira szeretem ezt a nevet de a Jázminról lemondtam, akkor megkedveltem a Zoé, Míra, Léna neveket, mostanában természetesen azokból is egyre több van, most elhatároztam senkinek sem mondom el milyen neveket írtam le magamnak a következõ gyerekeim számára hátha nem lesznek belõlük tucatnevek.
Nem néztem, hogy mennyire elterjedt, de igazából nem is érdekelt volna. Mindigis volt olyan, hogy 1 közösségben akár 2 ugyanolyan nevû gyerek volt. Akkor is megoldották. Számomra inkább fontosabb, hogy meg tudják jegyezni a nevét és ne kérdezzenek vissza 10. alkalommal is, hogy jajj bocsi mi is a neve...
Tizenéve a Milán az egyetlen fiúnév ami tetszett, de tényleg az egyetlen. Akkoriban nagyon ritka név volt, mikor megtetszett. És most meg nagyon gyakori lett. De nem érdekel, nem tudnék más nevet elképzelni a fiamnak.
Gyerekkorom óta az Anna a kedvenc lánynevem. Már akkor is gyakori volt, mostanra az egyik leginkább elterjedt, de nem zavar. Nekem nem szempont, hogy az egész városban senkit ne hívjanak így. Ráadásul a játszón is csak egy Anna van rajta kívül, úgyhogy a környékünkön, úgy tûnik, nem is annyira gyakori.
Én így jártam. Gyerekkorom óta tudtam, ha lesz egy lányom az Rebeka lesz. Mostanra ez is eléggé gyakori név, de nem bántam meg. Legalább nem fogja senki csúfolni.
Mi is így voltunk, kb 10 éve Lilit szerettem volna, aztán az egyik barátnõm közölte amikor terhes volt, hogy Lili lesz, majd aztán hallottam itt is, ott is, Lili így, Lili úgy. Nem idegesített, inkább elvesztette a varázsát. Ráadásul fiam lett :)
A kérdező hozzászólása: Én is így érzem utolsó. Amúgy a Balázs a kedvenc fiúnevem.:)
A kérdező hozzászólása: Nem értem ezt a tucatnév tucatgyereknek hozzászólást....
Azelõtt soha nem hallottam a lánynevünket, aztán novemberben az egyik hazai sztárnak megszületett a csemetéje, címlapsztori, mire februárban megszületett a lányom, irtó gyakori lett, azóta is sláger. Bosszantani bosszant, de ha belegondolok, szeretni fogja, viselheti kislányként, felnõtt nõként, komoly beosztásban vagy akár bohókás személyiséggel, azt gondolom jól választottunk és bánnám hogy ha gyakoriság miatt nem adtam volna. Más kérdés hogy a 100as listán a 30 vagy a 2. leggyakoribb, azért nem mindegy. Kistesó emiatt nem lesz Hanna, pedig szerintem gyönyörû név.


Örökölhetek e valamit? Abban az esetben ha a már régen elvált (és újra nõsült) édesapám elhunyt, és minden volt tulajdona a felesége nevén van?

Gyakorlatilag semmi nem volt a nevén. Esetleg törvényi hivatkozásnak is örülnék! Köszönöm4

Legjobb válasz: Ha minden a felesége nevén van, vagyis édesapádnak sem ingó sem ingatlan vagyona nincs, akkor nincs mit örökölni.

Ha minden a felesége nevén van, vagyis édesapádnak sem ingó sem ingatlan vagyona nincs, akkor nincs mit örökölni.
Ha házasok és a házasság alatt vették a házat, az közös vagyonnak számít. Tehát a fele után örökölsz. Én is így voltam.
"Semmit, ha csak nem 10 éven belül került a feleség nevére, mert abban az esetben simán támadhatnád." De csak néhány esetben, nem mindig, több megtámadhatatlan módszer létezik.
Semmit, ha csak nem 10 éven belül került a feleség nevére, mert abban az esetben simán támadhatnád.
6 A köteles rész kiadásával támadhatja simán.Már ha akarja.
Örökölni CSAK édesapád tulajdonát örökölheted, a feleségéét nem.
6 A köteles rész kiadásával támadhatja simán.
Hahóóó. Ha nincs az elhunytnak sem ingó, sem ingatlan vagyona, akkor nincs köteles rész sem... Az, hogy minden a feleség nevén van, tudni kell, hogy mióta, és miképpen. Ha több mint 10 éve, ha ajándék, akkor nincs köteles rész, felesleges a fellebbezés mert ott minden az asszonyé.. Másrészrõl, azért engem érdekelne, hogy mi vesz ár egy édesapát, hogy tudatosan minden vagyonát még életében elrendezze (elajándékozza vagy eladja) hogy a lánya ne örökölhessen.. Azért itt sokkal komolyabb bajok vannak..
Felesége nevére költöttek eltartási szerzõdést és máris nem jár semmi a lánynak. Kérdezõ ha az örökség érdekel, akkor had kérdezem meg mennyit ápoltad, rohangál orvostól orvosig apukáddal?
Na de ha házasságban minden vagyon közös (ami a házasság alatt lett véve) akkor fél vagyon az apukáé volt hibába az asszony nevén volt nem? Akkor elvileg apukának a része megilleti nem?
Csak akkor örökölnél ha õ lenne a tulajdonos, de a felesége az.
hát, ha a feleség nevén van, akkor nem, esetleg ha olyan ingóságok vannak, amik nincsenek a nevét, akkor azt kapod meg.
Ahogy a fentiekbõl kiderült, ennél többet kellene tudni a helyzetrõl. Keress meg egy ügyvédet, egy 5 perces konzultáció valszeg semmiben nem fog kerülni, vagy vannak online ügyvédi tanácsadó oldalak, vagy bemehetsz a biróságra a panasznapra, az is ingyenes.

Az hülye ötlet ha a már sebes herpeszre teszek arcszeszt?

Igen tudom eléggé egyhülye kérdés de nekem nagyon fontos lenne hogy minnél elöbb eltünyön, és a duzzanatot is leszeretném vinni de a jég egy cseppet sem használt nekem.

Legjobb válasz: Az arcszesz fertõtleníti igaz hogy csípni fog, de az nem nagyon segít. Valami bõr ápolóval kend be a tájékát, ha van szõlõzsírod az a legjobb rá.

Az arcszesz fertõtleníti igaz hogy csípni fog, de az nem nagyon segít. Valami bõr ápolóval kend be a tájékát, ha van szõlõzsírod az a legjobb rá.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget.

Ha a már elvált felek nem házasodhatnának újra, komolyabban vennék az emberek a házasság szentségét?

Szerintetek jó lenne ha ezt bevezetnék? Mert szerintem rengetegen felelőtlenül házasodnak manapság, aminek persze az eredménye a pár éven belüli válás. Jó lenne szerintem ezen változtatni..

Legjobb válasz: Miért fáj neked, hogy mások elválnak? Miért kellene egy rossz kapcsolatban maradni? Nem jobb, hogy van lehetõség elválni? Régebben sem azért maradtak ám együtt az emberek, mert annyival több jó kapcsolat volt. Szerinted most felelõtlenül házasodnak sokan, nem is ismerik egymást, stb... Szerinted akiket a szülõk választottak egymásnak, nem is látták egymást elõtte jóformán, azokról, ha kiderült, hogy kicsit sem passzolnak, azoknak jobb volt egy vacak életet élni?? Amúgy meg akarná ezt is megoldaná, nem kötne újabb házasságot, de lenne élettársa.

Miért fáj neked, hogy mások elválnak? Miért kellene egy rossz kapcsolatban maradni? Nem jobb, hogy van lehetõség elválni? Régebben sem azért maradtak ám együtt az emberek, mert annyival több jó kapcsolat volt. Szerinted most felelõtlenül házasodnak sokan, nem is ismerik egymást, stb... Szerinted akiket a szülõk választottak egymásnak, nem is látták egymást elõtte jóformán, azokról, ha kiderült, hogy kicsit sem passzolnak, azoknak jobb volt egy vacak életet élni?? Amúgy meg akarná ezt is megoldaná, nem kötne újabb házasságot, de lenne élettársa.
De mi van ha azt komolyan gondolják? :) Én sem gondoltam végig az elsõ házasságomat. Kvázi unatkozó barátok voltunk akiknek becsúszott egy gyerek és illendõségbõl összeházasodtunk. Na ezt most utólag megtiltanám magamnak, azt nem bánom hogy született gyerekem, de hozzámenni tényleg nem kellett volna. A férjemmel 15 éve vagyunk együtt, 10 éves házasok. Exemék 16 éve, 9 éve házasok. Mindketten komolyan gondoljuk az új házasságunkat. Ki az ég tilthatta volna meg, hogy házasodjunk? :)
Nem lenne jó ha bevezetnék.. Mondom ezt úgy hogy nem vagyok házasságpárti. Ugyanis mindenki hibázhat, és a hibák miatt ne legyen egy életre eltiltva attól hogy újra boldog házasságban élhessen.
Ha már fel akarsz bontani egy rossz házasságot, szerintem nem fog érdekelni, hogy legközelebb újraházasodhatsz-e vagy sem. Sõt sokan nem is akarnak, ha már egyszer nem sikerült. (És most tekintsünk el a vallástól.)
"Az emberek a legtöbb szentséget se veszik komolyan. Még magát a Legfelsõbb Atyaúristent sem. Pedig az nem semmi..." Hát pedig én még nem hallottam kézzelfogható bizonyítékot a híresneves Atyaúristenetek létezésérõl azt leszámítva, hogy "Azért létezik, mert csak" :) Ez úgy kb. a semmi definíciója. A házasságnak meg pont annyi szentsége van, mint az útlevélnek. Egy papír mindkettõ, ami adott helyzetben megkönnyíti a létezést az adott jogi keretek között.
A házasság nem egy szentség hanem egy gazdasági közösség. És tévesek az értesülésid mert elváltak újraházasodhatnak. Talán kivéve a keresztény szektások, de azok meg kit érdekelnek ;)
Roppant érdekes a kérdés. A válasz szerintem egyértelmûen igen. Ahogy már mások is írták, sokuknak ez csak egy papírt jelent ma már. De bevezetni senki nem fogja, mert akik ezt megtehetnék, azoknak egyáltalán nem áll érdekükben.
a többségnek a házasság csak egy újabb papír, szóval tök 8 hogy 1 van belõle vagy 12.
Szerintem igen. Régen megszenvedtek az emberek a házasságért. Ma már úgy van vele mindenki, hogy egyszer élnek, miért szenvednének egy rossz kapcsolatban. Ez szerintem nem is rossz, csak így elveszik a házasság igazi értéke. Szerintem ha lenne ilyen, akkor többször is meggondolnák, hogy mikor kivel házasodnak.
Az emberek a legtöbb szentséget se veszik komolyan. Még magát a Legfelsõbb Atyaúristent sem. Pedig az nem semmi...
Ha az allami eskuvo is egyszeri lenne akkor meg kevesebben hazasdnanak ill keresnek az alternativakat pl sajat szertartas az allam egyhaz nelkul.
Megint valaki, aki lebecsmérli a házasságot, csak, hogy takarózzon miért is nem akarják elvenni... Meg kellene tanulni úgy védeni a saját nézeteid, hogy nem nézel le más nézeteket.
azért tisztázzuk már, h az egyházi házasságkötés tényleg csak egyszeri dolog, ott nagyon komoly procedúrával lehet válni. a polgári meg egy papír, ami nem több mint egy vagyonközösségi nyilatkozat. pár látogatás a bíróságon, és a következõ hónapban már bárki mással alá lehet írni ugyanazt a papírt. nos, mivel nem vagyok vallásos, így az elsõ kiesett. a másodikkal pedig pont a valódi tartalma miatt nem értek egyet. a legtöbben a nagy szerelem jelképének tekintik, de köze nincs hozzá. szeretem a páromat, felelõsséget vállaltunk egymásért. ne egy szerzõdés kössön, hanem az adott szavam. ami számunkra sokkal többet jelent.
Kifejezetten rossz ötlet!!! Mi van azokkal, akik megházasodtak több év együttélés után, megfontoltan, komolyan és a végén meg beadják ellenük a válást?? Azok pl. nem tehetnek róla, hogy el kell válniuk. Õk komolyan vették a házasság szentségét, csak a házastársuk nem. Akkor a másik fél hibájából nem lehetnek újra házasságban valakivel, aki hozzájuk hasonlóan szívbõl komolyan veszi a házasságot?? Ez az katolikus egyház marhasága!! Az ilyen eszetlenségek miatt nem ismerem el az egyházat annak ellenére, hogy erõse hiszek. És hiszem, hogy élhetünk a házasság szentségében anélkül, hogy fizetség ellenében megkapjuk azt a papoktól. Úgyhogy egyértelmûen nem ez a megoldás. Annak ellenére mondom ezt, hogy engem is bánt, hogy ennyien nem veszik komolyan a házasságukat... 24N
Elváltam, annyira elegem van a házasságból, hogy akkor se állnék az anyakönyvvezetõ elé, ha fegyvert tartanának a halántékomhoz. Amúgy meg hülyeség az ötlet.
#15 Milyen könyvben vérkeresztény barátocskám?
"szent miklós" egy történelmileg bizonyítottan létezõ személy volt, aki köré egy mese épült. Istenre ugyanez nem igaz, mert sosem létezett és semmiféle bizonyíték nincs is rá :)
"Figyelj, isten létezése még annyira sem bizonyított, mint a télapóé (annak legalább volt valaha földi megfelelõje)" Igen Szent Miklós aki ugyan abba a könyvbe szerepel :)
A házasság szentsége csak egyszer vehetõ fel.
#11 Melyik egyház? Van egy néhány.
"Az emberek a legtöbb szentséget se veszik komolyan. Még magát a Legfelsõbb Atyaúristent sem. Pedig az nem semmi..." Figyelj, isten létezése még annyira sem bizonyított, mint a télapóé (annak legalább volt valaha földi megfelelõje), szóval nem tudom, miért kellene hinnem benne. A mesékbõl kinõ az ember!
Házassági szentségét a templomba kapják meg, és csak egyszer. Polgári értelembe százszor is házasodhat de a házasság szentségében akkor is az elsõ házassága érvényes az egyház szemében.
Lenne egy-két olyan eset, amikor a bizonytalanabbak inkább nem házasodnak, vagy a házasok jobban odafigyelnek egymásra, de sztem az nem a válés intézményén múlik, hogy elromolnak a kapcsolatok. Mármint ha mondjuk gyerekszületés után vmelyik fél teljesen kifordul magából, akkor a másik sztem nagy valószínûséggel inkább válna ebben az esetben is. Egyébként is, egyedül/házasság nélkül, jobb, mint egy rossz házasságban.
Alapesetben így kell lennie, hányas verziójú böngészõt használsz?
Plusz gombbal nyitsz egy üres lapot, most elméletileg ez nálad tök üres. Ott lesz a jobb felsõ sarokban.
Jobb felsõ sarokban katt a kis kockákra http://support.cdn.mozilla.net/media/uploads/gallery/images/..
A kérdező hozzászólása: akkor ez lehet valami régi verzió, mert nincsenek ott a kis kockák a jobboldalon most töltöttem nemrég, akkor letöltök másikat
A kérdező hozzászólása: sajna nincs ott :(
Ne tölts másikat, nézd meg milyen verziód van, súgó->névjegy.
A kérdező hozzászólása: 12.0 verzió
A kérdező hozzászólása: na ott a súgónál frissítettem és most már megjelenik aminek megkell :)

Jet2 légitársaságnál mennyibe kerül ha a már lefoglalt retur jegy időpontját át akarom tenni pl 3 héttel hamarabbra? Helllpp

Legjobb válasz: En Budapest Manchester között repultem Jet 2-vel,60 fontot kellett fizetnem pluszba,hogy atmodositsam a jegyet mas idopontra! De ha felhivod a legitarsasagot,adnak felvilagositast!

En Budapest Manchester között repultem Jet 2-vel, 60 fontot kellett fizetnem pluszba, hogy atmodositsam a jegyet mas idopontra! De ha felhivod a legitarsasagot, adnak felvilagositast!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) közben megoldódott!

Samsung galaxy mini telefonom van a gps-ért kell és mennyit kell fizetnem? Ha a market-ről töltök le ha ingyeneset töltötk azért hogy használom fizetek? Az email -ért nem kell fizetni ugye?

Legjobb válasz: Ha az internetet használod, akkor a szolgáltatód tarifájának megfelelõen fizetned kell érte. Értem ezt az emailre. A legtöbb - talán az összes- marketen lévõ ingyenes navigáció szintén internetet használ. Vannak fizetõs navigációs programok, amik nem használnak internetet, ezeket kis ügyességgel le tudod tölteni illegálisan, de ingyen.

Ha az internetet használod, akkor a szolgáltatód tarifájának megfelelõen fizetned kell érte. Értem ezt az emailre. A legtöbb - talán az összes- marketen lévõ ingyenes navigáció szintén internetet használ. Vannak fizetõs navigációs programok, amik nem használnak internetet, ezeket kis ügyességgel le tudod tölteni illegálisan, de ingyen.
Ha WiFin keresztül intézed a letöltést és a levelezést, az ingyenes. Ha a Marketrõl Wifin letöltöd a navigátor (GPS) programot az ingyenes. Amikor használod, és csak a készülékbe épített GPS vevõt használod, az ingyenes, de a készülék, ha ezek az opciók nincsenek kikapcsolva GSm-en "segítséget kér" a mûholdak gyorsabb megtalálásához (ez az A-GPS), valamint a pontosabb/gyorsabb navigációhoz a GSM cellainformációkat is tudja használni és ha megteheti, használja is, ez viszont már adatforgalmat generál és azt kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)

Ha a már lefőzött kávéval mosok hajat, akkor sötétedni fog, és egészségesebb is lesz?

Legjobb válasz: Te jó ég, ilyet még nem hallottam! Kávé, mint hajfesték? Igazi kávébarna haj? Hm, kíváncsi vagyok én is a válaszokra. :-)

Te jó ég, ilyet még nem hallottam! Kávé, mint hajfesték? Igazi kávébarna haj? Hm, kíváncsi vagyok én is a válaszokra. :-)
a henna színét szokták kávéval sötétíteni, de hogy vajon önmagában is mûködik-e, azt nem tudom. egy próbát megér :)
A kérdező hozzászólása: Én is csak gyk-n olvastam még régebben, de nem vagyok biztos benne, ezért tettem fel a kérdést.:D
Ez én is olvastam itt, hogy valaki feketekávéba mártogatta a haját, majd a végén azzal öblítette le hajmosás után és sötétedett neki. :) Gondolkodtam, hogy én is kipróbálom. Majd írj tapasztalatot. :)
ez tetszik..
Szárít de ezt leszámítva lehet észlelni a változást. persze alapból sötét haj kell nem szõkésbarnáról mogyoróbarnára nyomatni.
Én kipróbáltam, de nem igazán sikerült a dolog. valószínûleg túl kevés kávét használtam..
Bocsi az offért de kiváncsi vagyok én is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!