Találatok a következő kifejezésre: Ha a leesett, (97 db)

Ha már leesett a köldökcsonk ki szabad a Sol Merbrominnal törölni? Vagy csak körbetörölni körülötte?

Sol Merbromin

Legjobb válasz: Nem írt fel az orvos se alkoholt, se hintõport, csak, hogy ezzel töröljem körbe a peremet, de nem mondta, mit csináljak, ha már leesett a csonk. Most leesett és váladékozik, nem tudom mit csináljak vele.

A kérdező hozzászólása: Nem írt fel az orvos se alkoholt, se hintõport, csak, hogy ezzel töröljem körbe a peremet, de nem mondta, mit csináljak, ha már leesett a csonk. Most leesett és váladékozik, nem tudom mit csináljak vele.
Én utána is alkohollal törölgettem még, amíg teljesen be nem gyógyult. Gyógyszertárban tudsz venni.
Védõnõm , és gyerekorvosom nekem azt mondta, hogy ne alkohollal törölgessem, hanem bõven szórjak rá hintõport, mert az kiszárítja, így nem fog váladékozni - és valóban, miután elkezdtem ezt csinálni nem volt semennyi váladék, pedig elõtte már rossz szaga is kezdett lenni 2 nap után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap óta csak hintõporozom és jelentõsen javult, alig váladékozik, szépen letisztult.
Örülök, hogy segíthettem :)

Magyarországon jelenleg a törvény mit mond arra, hogy ha a szomszéd fája átlóg hozzám, akkor annak a termését leszedhetem? Ha nem, akkor neki kötelessége az én udvaromról eltakarítani a leesett gyümölcsöt?

Legjobb válasz: A termést semmi esetre sem szedheted le, a leesett termést pedig csak akkor, ha azt a tulajdonos nem szedi fel (tehát nem kötelessége, de joga). Ha pontosan tudni szeretnéd, akkor az 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 100-106. §-a szabályozza a szomszédjogi rendelkezéseket, többek között ezt is.

A termést semmi esetre sem szedheted le, a leesett termést pedig csak akkor, ha azt a tulajdonos nem szedi fel (tehát nem kötelessége, de joga). Ha pontosan tudni szeretnéd, akkor az 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 100-106. §-a szabályozza a szomszédjogi rendelkezéseket, többek között ezt is.
Nem, a fa az övé, így csak akkor szedheted le, ha megengedi. Ha a gyümölcs leesik a fáról a kertedbe, akkor már a tiéd. Az szabályozva van, hogy a telekhatártól hány méterre szabad csak fát ültetni, hogy arra van-e szabály, hogy mennyire nyúlhat át, azt nem tudom.
A tulajdonos a földjére áthajló ágakról lehullott gyümölcsöket megtarthatja, ha azokat a fa tulajdonosa fel nem szedi; az áthajló ágak és átnyúló gyökerek levágására nem jogosult, kivéve ha azok a föld rendes használatában gátolják, és a fa tulajdonosa azokat felhívás ellenére sem távolítja el.

Mit csináljak ha a macskám leesett és két napja nyávog?

leesett az erkér?l és két napja fnyávog és nem akar kajálni ?rületbe kerget. lakásba nem hozhatom nem tudom hogy ment a tet?re.

Legjobb válasz: Vidd orvoshoz ?:o

Vidd orvoshoz ?:o
igen vidd orvoshoz, biztos fáj valamije
Állatrvos. Van ilyen emberfajta, hallottál már róla?? Õ tud segíteni.
Ha netezni tudsz, orvost is találsz. Szegény cica. :(
Te semmit. VIDD ORVOSHOZ
Ilyenkor tudsz csinálni egy nagyon egyszerû dolgot. Leugrasz az erkélyrõl és látni fogod te mit csinálnál ezután.
Mi az hogy nem akarod orvoshoz vinni???? Szerinted anyád amikor kicsi voltál és keservesen bõgtél ezt mondta?? Nem is való neked cica szerintem ajándékozd el... Keresed meg hol van az orvos és VIDD EL! Látszik mennyire nem értesz a cicákhoz úgyhogy inkább ne is csinálj semmit, erre amúgy sincs házi praktika...
A kérdező hozzászólása: othoni parktikát tud vlk? nem akarom állatorvoshoz vinni!! nem tudom hol van az orvos :s
A kérdező hozzászólása: de nem tudom hol az orvos!!! mit aggyak neki??
A kérdező hozzászólása: jó de mit csináljak hogy nyávog? meg ojan fél oldalas mozog :S
Hát mondjuk kérdezd megy anyádékat.. vagy ha már gépezel simán megnézheted hol van nálatok....
MI VAN?!?! A macska el is pusztulhat. Hol laksz ?!
Tuti fake... Senki sem lehet ilyen h☆lye. Ha meg nem faki, te egy kib☆szott idióta vagy, és sajnálom a macskádat, és a szüleidet, hogy ilyen gyerekük van.
Ilyen ember inkább ne tartson állatot! Tudod, te azzal, hogy vállaltál egy állatot, vállaltad a vele járó felelõsséget is. Ebbe beletartozik az is, hogy , ha beteg, orvoshoz viszed.Ha te leesnél valahonnan mit szólnál hozzá, ha az anyukád azt mondaná, hogy nem tudja hol az orvos, és hagyna szenvedni?
Úgy szórakozz, hogy ez állatkínzás. Ha meghal a macska, magam kereslek meg és betöröm a képed! Mi az, hogy nem tudod, hogy hol van az orvos??! Feltételezem, hogy az oltásait sem kapta meg. Felháborító! Meg sem érdemled a macskád! Neki is olyan lelke van mint neked, vagy jó anyádnak. Remélem õk tudják, hogy mi van a macskával!. Amúgy meg hány éves vagy?? Nem macskáznod kéne, hanem bújni a nyelvtan könyvet, hülyegyerek!!Jaaa, nem tudod hol a suli.....


Igaz, hogy ha a babám cumiját bekapom (mert leesett és én nem vagyok híve az azonnal sterilizéálásnak) átadhatok neki fogszuvasodást?

A férjem valamelyik újságban olvasta, de én életemben nem hallottam még róla és nem is igazából értem, hogy lehet ez. Most 3,5 hónapos a kisfiam.

Legjobb válasz: Igen, errõl én is hallottam. Néha nagy ritkán én is bekapom, és úgy adom vissza, de általában azért inkább csapnál lemosom. Nem sterilizálom minden alkalommal.

Igen, errõl én is hallottam. Néha nagy ritkán én is bekapom, és úgy adom vissza, de általában azért inkább csapnál lemosom. Nem sterilizálom minden alkalommal.
Bármilyen bacit átadhatsz neki, fõleg hogy most influenza járvány van.Köztudott, hogy a szánkban van a legtöbb bacilus!Hogy fogszuvasodást okozhat-e?Errõl én sem hallottam, még!Nem kell azonnal sterilizálni, elég ha vizzel lemeosod!
Én mostanában azt olvastam errõl, hogy a fogszuvasodást egy bizonyos baci okozza, ami a cukrokból él. Általában úgy 3 éves kor körül költözik be a szájba. Nem hiszem, hogy ezzel gond lenne ha cumit megnyalsz, hiszen ha át is megy, ott nincs ami éltesse, stb. Tény, hogy más a felnõtt és a gyermek baktériumflórája, de nem gondolom, hogy olyan nagy problémát okozol és még az a rengeteg nõ aki szintén így csinálja. Ennél sokkal károsabb a sterilizálás. Az influenza stb egyéb vírusok meg nagy valószínûséggel amúgy is átmennek a babába, hiszen nehezen tudom elképzelni, hogy egy anya tartsa éjjel nappal a 2 m távolságot, vagy a külön szobát a gyerekétõl :)
Vagy ha van nalad positorlo azzal torolgesd at..
Fogorvosi vélemény: a fogszuvasodást okozó baktériumok már a puszilgatás során is átkerülhetnek a kicsi szájába. Nagyon fontos, hogy már a terhesség elején rendben legyenek a fogaink, késõbb a szoptatás is sok kalciumot von el a szervezetbõl. De persze itt senkinek nincs rossz foga, igaz? Akkor mirõl beszélünk...:-)

Olvastam itt, hogy ha a köldökcsonk leesett utána ki kell törölni vattával ami összegyűl benne. Barnás valami van beszáradva. Ez most baj? Várjunk még vele vagy feltétlenül töröljük ki?

Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy ? majd kitöröli (már négy napja nem töröltük ki és ? sem jött) és nem nyúltunk hozzá.

Legjobb válasz: Szia.Szaliciles alkohol kell hozzá és töröld ki óvatosan.

Szia.Szaliciles alkohol kell hozzá és töröld ki óvatosan.

Mire figyeljek, ha a 9 hós kisfiam kb.80 cm-ről leesett? Tudom, hogy jobban kellett volna figyelnem és nagyon szégyellem magam, de légyszi ne a gyalázásra koncentráljatok!

Most alszik, azonnal sírt, hasra esett, kicsit vérzett az ajka , mert felrepedt. Mire figyeljek oda? Orvoshoz vigyem, ha felébredt?

Legjobb válasz: Szerintem ha 9 hónapos és csak 80 cm magasról esett le, nem lesz baj. Ne hibaztasd magad, szerintem majdnem mindenkivel elõfordul. Enyém még az etetõszékbõl is esett ki, kb õis 9 hós volt. Amire figyelj: ne legyen aluszékonyabb mint szokott, ne hányjon. Rögtön utána el is aludt? De írod, h hasra esett, akkor meg agyrázkódást nem nagyon kaphatott. Nem lesz baj!

Szerintem ha 9 hónapos és csak 80 cm magasról esett le, nem lesz baj. Ne hibaztasd magad, szerintem majdnem mindenkivel elõfordul. Enyém még az etetõszékbõl is esett ki, kb õis 9 hós volt. Amire figyelj: ne legyen aluszékonyabb mint szokott, ne hányjon. Rögtön utána el is aludt? De írod, h hasra esett, akkor meg agyrázkódást nem nagyon kaphatott. Nem lesz baj!
eleve nem szabadott volna hogy aludjon most de ha nem történ eszméletvesztés , ájulás, hányás, szédülés nincs akkor nem kell dokihoz vinni amennyibe fenáll(aluszékonyság is bele tartozik) vinni kell dokihoz
Ne hibáztasd magad, tényleg mindenkivel elõfordul! Ha nem szédül, hány meg hasonlók akkor semmi baj. Nyugi, nem lesz semmi baj! :)
Finoman masszírozd meg, és nézd közben a reakcióját. Ha az arca nem rezzen meg sehol, nem vág fura arcot, nem jelez fájdalmat, akkor nincs nagy baj szerintem. Nekem ezt mondták, amikor az otthoni balesetekrõl tanultunk.
Nálunk magasabbról esett a lányom -jó 1 méterrõl- a pelenkázóról, míg asszony elfordult a krémért. Semmi baja nem lett, de azért azonnal elvittük orvoshoz. Vidd el te is, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek! azóta felébredt, játszik, nem látok semmi furcsát rajta. Mászik, feláll, lépeget, ahogy eddig is. És úgy látszik, nem is az ajka repedt meg, hanem a nyelve, biztosan ráharapott. Próbáltam a masszírozást is, csak nézett rám nagy szemekkel, nem vettem észre, hogy fájt volna neki.Azért még figyelem és orvoshoz is elviszem talán.Nagyon szégyellem magam, mert õ már 3. baba, jobban kellett volna rá figyelnem, tudhattam volna, hogy ez elõfordulhat...
Minden rendben lesz hidd el!! ...és nyugodj meg, látod nem te vagy az egyetlen anya akinek leesik a babája. 8 hónaposan esett a kisfiam le az ágyról úgy, hogy mindketten ott voltunk, (elsõ gyerek, rohantunk az ügyeletre). Ott a doki azt mondta, hogy nem is gyerek az a gyerek aki legalább egyszer nem esik le. Nem vagy ettõl rossz anya.
Érdekes, velem ez még nem fordult elõ. Ha viszont játszik, és ugyan olyan a viselkedése, mint eddig, akkor nem hiszem, hogy baja lenne. Sok mindent kibír egy ilyen kis szervezet.
Kedves kérdezõ, ettõl biztos nem leszel rossz anya, ne szégyelld magad, nem lehetsz minden pillanatban a gyerek mellett.

Ha a hőm leesett, lehet még reményem, hogy babás vagyok?

Ma kellene megjönie,de eddig semmi igaz a h?m 36.9-r?l leeset 36.7-re.De a melleimse feszülnek ami egyépként szokott el?tte már 5 nappal és nem is görcsölök pedig szoktam.Volt már így valaki,hogy a h? leeset és mégis babás volt.Segítsetek légyszives.

Legjobb válasz: Nyugi már!Az állandó hõmérés és abban a változás nem biztos,h azt jelenti babás vagy,vagy nem vagy az.Majd akkor izgulj,ha nemjött meg.Nem kell ezen aggódni!

Nyugi már!Az állandó hõmérés és abban a változás nem biztos, h azt jelenti babás vagy, vagy nem vagy az.Majd akkor izgulj, ha nemjött meg.Nem kell ezen aggódni!
Me´g megjöhet.Erre senki nem tud sok biztatót mondani.Várj egy pár napot, ha nem lessz semmi, akkor terhesség lessz, csinálj egy tesztet.
szia. Elmesélem, hogy én hogy jártam! Vártam, hogy megjöjjön és még hasgörcseim is voltak, gondoltam megjön de nem így lett. Eltelt 4nap, hogy késett és csináltam tesztet, pozitív lett, aztán két nap múlva még egyet és az is pozitív lett. majd kb 9napos terhesen elmentem a nõgyógyászomhoz és nem talált babát még hüvelyultrahanggal sem. Aztán visszarendelt egy héttel késõbb és már látható volt a petezsák és a 3mm-es babóca.Szóval elõször szerintem vegyél tesztet mert én kettõt csináltam és hidd el megbízhatóak. A "Gabreil"-nevû rendkívül egyszerû és pontos. Aztán már többet tudsz, csak jobb mint otthon ülni és agyalni, nem?!Sok szerencsét! 6 hetes kismama

Ha a babámnak valami probléma lett volna amiatt, hogy korábban leesett valahonnan vagy elesett, az már jelentkezett volna?

Úgy értem, hogy mondjuk hónapokkal ezel?tt leesett az ágyról most 19 hós lányom,van olyan hogy jóval kés?bb derül ki hogy gond van emiatt?Vagy az mindig rögtön jelentkezik,mert akkor nem volt semmi panasz vagy iylesmi,csak elgondolkodtatott hogy lehet e olyan esés aminek jóval kés?bb lesznek "szöv?dményei".

Legjobb válasz: hónapokkal késõbb már nem jelentkezik semmi. a babák koponyája rugalmas, így kicsi az esély törésre. inkább az a jellemzõ, hogy ha van is repedés sosem derül ki, ha nem viszik röntgenre, ám ezek nemigen okonak tünetet. még ha repedés is van, a kórházban 1 éjszakára bennt tartják megfigyelésre, de nem csinálnak semmit és utána hazaengedik. úgyhogy már biztosan nem jelentkezik semmi sem.

hónapokkal késõbb már nem jelentkezik semmi. a babák koponyája rugalmas, így kicsi az esély törésre. inkább az a jellemzõ, hogy ha van is repedés sosem derül ki, ha nem viszik röntgenre, ám ezek nemigen okonak tünetet. még ha repedés is van, a kórházban 1 éjszakára bennt tartják megfigyelésre, de nem csinálnak semmit és utána hazaengedik. úgyhogy már biztosan nem jelentkezik semmi sem.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Igen.
A kérdező hozzászólása: hétfõi uh-n 4 tüszõt látott az orvos, 2 db ebbõl 19 mm-es volt

Mit csináljak ha a samsung galaxy mini leesett szétesett és amikor összeraktam akkor nem működött a kijelzője csak a hang ment rajta?

Legjobb válasz: Lehet hogy csak kontakt hiba van vidd el egy szerelõhöz õ majd megmondja mi a baja. De ahogy az elsõ válaszoló is mondta ha tönkrement a kijelzõ akkor az bizony sokba lesz.

Lehet hogy csak kontakt hiba van vidd el egy szerelõhöz õ majd megmondja mi a baja. De ahogy az elsõ válaszoló is mondta ha tönkrement a kijelzõ akkor az bizony sokba lesz.
Szerviz, és nyúlj a zsebedbe a pénztárcád után akkor is, ha még van rá gari, ugyanis erre nem vonatkozik az ingyenes javítás garancia ellenében.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!