Találatok a következő kifejezésre: Ha a lényege a (280 db)

Olyan zenét keresek, amivel be lehet szólni valakinek, de mégsem túl durva. Az sem baj, ha a lényeg a sorok között van. Van valakinek ötlete?

Igazából egy csajnak lenne, aki nagyon durván átvágott embereket, és szeret mások háta mögött dumálni.. Most jól esne a lelkemnek egy burkolt -vagy nem annyira burkolt- célzás.. Nem akarok lealacsonyodni a szintjére, de... ;)

Legjobb válasz: Children of distance - Engedj el Children of distance - Gyûlöllek (mindkettõben vannak ilyes fajta lányoknak beszólás..) Meg Fankadelinek és Subb Bass-nak vannak még jó szövegei.. :D

Children of distance - Engedj el Children of distance - Gyûlöllek (mindkettõben vannak ilyes fajta lányoknak beszólás..) Meg Fankadelinek és Subb Bass-nak vannak még jó szövegei.. :D
killakikitt - gádzsik, gádzsik 2 Day - nyári szerelem ;) ezek mondjuk kicsit durvák :DDD

A League of Legends nevű játékban mi a lényege a ranked meccseknek? Mire jó ha rankedozunk? Mi az az ELO?

még csak level 17 vagyok a lolban de tudni szeretném a ranked lényegét mire elérem a lvl 30-at

Legjobb válasz: 3-Ranked van. 5v5 Solo ezt magad vagy maximum ketten lehet játszani.5v5 Team ezt csapatal kell játszani. 3v3 ranked ezt is csapatal kell játszani. Rankedon a winek után kapsz vagy ha team a csapatod kap Elo-t általában +10-20 között, de ha veszitesz akkor vesztesz -10-20 elo-t. Elo alapján toplistázva vanak az emberek 1200 elo tõl felkerülsz egy toplistára ahol látthatod top ? játékos vagy. Fontos tudnod nem 0 ratingal indulsz elsõ ranked macheden, hanem elsõ macheid utáni teljesitményed alapján pl 2-3 win, lost 0 után általába 1200 Elo-d van de ez attól is függ hogy játszottál stb. Nekem 1750 ratingom van :) Ha rankedozni fogsz megérted ez sok vagy kevés .

3-Ranked van. 5v5 Solo ezt magad vagy maximum ketten lehet játszani.5v5 Team ezt csapatal kell játszani. 3v3 ranked ezt is csapatal kell játszani. Rankedon a winek után kapsz vagy ha team a csapatod kap Elo-t általában +10-20 között, de ha veszitesz akkor vesztesz -10-20 elo-t. Elo alapján toplistázva vanak az emberek 1200 elo tõl felkerülsz egy toplistára ahol látthatod top ? játékos vagy. Fontos tudnod nem 0 ratingal indulsz elsõ ranked macheden, hanem elsõ macheid utáni teljesitményed alapján pl 2-3 win, lost 0 után általába 1200 Elo-d van de ez attól is függ hogy játszottál stb. Nekem 1750 ratingom van :) Ha rankedozni fogsz megérted ez sok vagy kevés .

Milyen autót vegyek néhány 100ezer forintér? A lényeg a kis fogyasztás lenne. Nem baj, ha csak két személyes, vagy három ajtós.

Gyakran közlekedek erdei úton, réten is, meg jó lenne, ha akár a Balcsira is elugorhatnék vele.

Legjobb válasz: Suzuki Swift 4*4 http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1...

5-6 liter kb
A kérdező hozzászólása: Az összkerékhajtás kimondottan tetszik. Párszor volt már rá példa, h megsüllyedtem. Eddig 1.1-es fiestával járkáltam, de már megérett a cserére. :-( Köszönöm!
daewoo Tico ;)
Milyen erdei utakon járkálsz? A nyomvályús utakon a 4x4 Swift sem megy el, oda a hasmagasság a fontos, az összkerékhajtást meg a hajadra kenheted, mert kb. csak télen van értelme, de akkora meg egy pár jó hóláncot bekészítessz a kocsidba, bárhol elmégy elsõkerék hajtással is.
Jah értem. Hát akkor jól nézd meg, hogy mit veszel ennyi pénzért. Nézegess SAAB-ok közül, Toyota, Mitsubishi, 124-es Mercedes. Az, hogy kevés pénzed van, nem jelenti azt, hogy a legszarabbat kell venni. Csak jól nézz körül! De a legjobb az lenne, ha 1-2 hónapig autó nélkül lennél, ha kibirod, simán vehetsz valamit a felsoroltjaim közül. Vagy pedig most azonnal veszel, de akkor valami vackot, amivel csak bajod lesz.
És akkor veszel inkább egy másik szakadékot? Lakatoltasd ki, hozasd rendbe, ezt az autódat legalább már ismered :)
A kérdező hozzászólása: Júli végén lejár a fiesta mûszakija, és sokat kellene rá költeni. Elégedett vagyok vele, nem voltak mûszaki problémáim sem, de már rozsdás, és pluszba még vonóhorog is kellene rá.
Gyûjts még szerintem ahhoz a pénzhez. Addig meg járkálj a Fiestával. Most ennyiért veszel valami õsrégi rozsdás tragacsot, esetleg egy jó állapotút, de az meg suzuki.. Bár lehet még azt se. Ott az a 4x4-es Suzuki, látszik h elõl-hátul törve volt, ami mondjuk Suzukinál elég érdekes, hogy még megõrizte a formáját, mert azok iszonyú könnyen totálkárosra törnek. Nos... Ez lehet elõl egy léggyel ütközött, hátul meg úgy kapott, hogy túl erõsen fújta a szél a faleveleket. Viszont a kereskedõs ezüstszínû önmagában vicces. "szervizkönyv, apró esztétikai hibákkal" ... Aztán meg rögtön írja, hogy a tévedés, elírás jogát fenntartja. Ez kb. annyit jelent, hogy az autónak több ezer rejtett hibája lehet, amire késõbb a gatyádat is ráköltheted. Ha mindenképpen most akarsz autót venni, nagyon-nagyon jól nézd meg, vigyél szerelõt, vidd el állapotfelmérésre, mert ez a pénz sajnos a mai magyarországon nem elég normális autóra!
suzuki maruti;)
golf 2 1.6 td
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ilyesmire gondoltam. Mennyit fogyaszt kb egy ilyen Suzi?
A kérdező hozzászólása: Na ja... valóban kicsi. De mire eljutok vele az ország másik felébe, el is fáradok.
Dehogy kicsi a daewoo tico az árát bõven megéri nekem volt én nagyon szerettem én lazán letudtam vele meni balcsira de volt hogy 1húzamban 468KM vezetem pihenõ nékül az más hogy nem tudtam kiszálni mert az a én hibám 185 Cm ig megveheteddd :D

Ha a méret a lényeg, akkor ezt meddig lehet elviselni?

Barát barátn?m pasijának, elég méretes a szerszáma, 19 cm és elég vastag.

Legjobb válasz: ha a csávó emiatt berágott, akkor egy bunkó s*ggfej. ha tényleg szeretné a csajt, akkor türelmes lenne és odafigyelne rá. ez az én véleményem, a többit gondoljátok hozzá.

ha a csávó emiatt berágott, akkor egy bunkó s*ggfej. ha tényleg szeretné a csajt, akkor türelmes lenne és odafigyelne rá. ez az én véleményem, a többit gondoljátok hozzá.
ez nem számít oylan nagynak, valszínû az érzelmekkel lesz gond, sõt tuti!
Megjegyzem, ha túl sok a szex egyszerre, az szerintem mérettõl függetlenül lefárasztja a sunit, de nagy szerszámmal nyilván jobban le lehet amortizálni. Ha hirtelen egymás után több menetet lenyom egy pár, pláne hosszabb kihagyás után, az lestrapálja a hámszövetet, bármennyire is nedves volt minden. Apró, szemmel nem is látható hajszálrepedések, hámsérülések lesznek a hüvely falán. Ezért aztán nem csoda, hogy másnap nem kívánja a szexet a lány. Szerintem ez ügyben is okos dolog a mértékletesség, és az idõbeli arányos eloszlás. :D Én is kaptam már meg a lánytól egy végigkefélt hétvége után, hogy nem tud ülni. 35 f
A kérdező hozzászólása: Akkor azt mondjátok, tanácsoljam neki azt hogy felejtse el a srácot és keressen mást? A válasz megírásának idõpontja: ma 10:36 Azt mondta neki a srác hogy szereti, és eddig mindent megtett hogy neki jó legyen, ahogy õ fogalmazott: órákig nyeltem a puncinedvedet, most rajtad a sor hogy megtedd azt ami nekem lenne jó. És 10:56 lényegre tapintott, mert sem közzéjük állni nem akarok sem azt hogy szakítsanak, de hogyan kellene azon segítenem hogy a barátnõm ezt el tudja felejteni és fel tudja dolgozni?
Nem az volt a kérdés, hogy ki a hibás. Hanem, hogy mit tehetne az illetõ lány, hogyan lehetne a dolgot megoldani.
Szerintem a csaj a hibás :D
Ennek a lánynak erõsen el kellene gondolkodnia rajta, hogy a barátja tényleg szereti-e. Amit mesélsz, az nem éppen arról tanúskodik. Én a helyében egy ilyen után szépen szakítottam volna. L/22
Nem számít nagynak? Végül is valaki lóval csinálja. Nekem elég kicsi a péniszem, de a barátnõmnek már ez is majdnem nagy. Különbözõek vagyunk, valakinek a kicsi is már nagy. Ha a srác nem tudja megérteni, hogy fájdalmat okoz, akkor nem is szabad foglalkoznia vele a lánynak. Ez hosszútávon biztos baj lesz, mert a srácnak olyan igényei vannak, amit attól a lánytól nem fog tudni megkapni (az orális szex is általában nem a mélytorkos szá[email protected]+!%-ról szól illetve kellene szólnia, hogy nyeljen be egy 19 centis bárenert?). Persze ez csak az én véleményem. Mindenképp támogasd, de ne állj közéjük. Nagyon nehéz feladat, de szüksége van rád, az tuti. Ha értelmes a srác, akkor meg lehet ezt beszélni. A szex lehet jó anélkül is, hogy valamelyik félnek alá kelljen rendelnie magát a másik telhetetlenségének.
Én úgy rúgnám ki az elsõ ilyen beszólásánál, hogy a lába nem éri a földet! Mit képzel magáról? A barátnõdnek egy percig nem szabad tovább tûrnie ezt a megaláztatást! 25/L
19 centi igenis lehet kényelmetlen és nagy, nem érzelmeken mulik... párom 15 centije is tud tulsok lenni, méhszájam érinti néha, az rossz akkor ha hasonloan szûk a lány hozzám, akkor el tudom képzelni szegényt... pasi bunkó paraszt, nem fogják sokáig birni együtt
Ez egyszerû kérdés HAGYD OTT én barátnõmnek is néha nagy vagyok de nem állok neki duzzogni meg csinálni a feszültséget ez fogdítva is megesik hogy 1 fiúnak sok a szex mert már fáj de a csaj még bírná õ se duzzog én se aszt hittem túl vagyunk a középkoron és képesek vagyunk az összetett komunikációra

Ha egy gépnél ezt irják hogy "PCI-Express videokártyával bővíthető" akkor itt a lényeg a PCI vagy még a memoria is korlát?

pl: csak DDR2-es mehet bele?

Legjobb válasz: Ez azt jelnti, hogy van rajta, Pcie x16 slot. A sima pci és memória slotoknak ehhez nincs semmi köze. Mi az alaplap típusa?

Ez azt jelnti, hogy van rajta, Pcie x16 slot. A sima pci és memória slotoknak ehhez nincs semmi köze. Mi az alaplap típusa?
A kérdező hozzászólása: Dell GX620 (s775)
Max 4gb ddr2 memóra rakható bele(2gb-is modulokat is támogat), és Core 2 Duo-t már nem támogat. PCI-E és PCI kátyák építhetõek bele.
A kérdező hozzászólása: Processzor PentiumD 2x2, 8GHz (s775) elvileg ilyen proci van benne, akkor az kamu hogy kétmagos?
A kérdező hozzászólása: http://wiki.hup.hu/index.php/HyperThreading Mer ez a funkció a mostani gépembe is benne. És akkor az az alaplap is csak ezzel a technologiával bír?
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul fogalmaztam az elején, a DDR2 azt a videokártyára értettem, hogy esetleg DDR3-sat is bele lehet rakni?
Igen, mindent bele lehet rakni, még GDDR5-öset is, de Pentum D még egy 8800gt-t se tudna teljesen kihajtani. Javasolnék egy valami használt 4650/4670-et vagy 8800/9600/9800gt-t 5k és 10k kötött. A Pentum D két magos, de már elavult, és megjenésekor se számított erõsnek, legalább is az Athlon 64-ekhez képest.
A kérdező hozzászólása: Hálásan Köszönöm szépen a segítségeket :)

Van olyan oldal, ahol nagyjából le van írva a lényeg a híresebb klasszikus szeneszerzőkről, műveikkel együtt, melyet meg is lehet hallgatni? Esetleg klasszikus zenén belüli alfajokról (ha van ilyen? )

Sajnos túl mélyenszántón nem tudom tanulmányozni a dolgot mert tanulok és dolgozni is fogok, de érdekelne. Szörnyen ég?nek találom, mikor nem tudok valami elvileg alap dolgot ezekr?l. S?t, szeretem is klasszikus zenét, de csak a rádióban hallatom (Bartók, Klasszik), és sose tudom kinek a m?vei.

Legjobb válasz: Pontosabban a komolyzene érdekelne, na látjátok még ez sem jutott eszembe... :S :D

A kérdező hozzászólása: Pontosabban a komolyzene érdekelne, na látjátok még ez sem jutott eszembe... :S :D
ajánlom halgasd õket online akkor mindig tudni fogod mit adnak.. de ahhoz hogy a rádioban felismerd õket elég sokat kell hallgatni... itt egy llista a legfontosabbakrol: http://www.vaughns-1-pagers.com/music/music-composers.htm zeneszerzõkre lebontva wikipédián tudsz hallgatni... de szerintem youtube on jobb a teljes mûvet meghallgatni... klasszikus zenét meg korszakokra bontjuk.. reneszánsz barokk bécsi klasszika romantika..etc.. ezekrõlis megtalálod a legfontosabbakat wikin.. és örülök hogy vki még érdeklõdik a zene iránt :) manapság igen ritka... http://www.classicalarchives.com/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

A helikopterbe vagy egyéb turbinával hajtott járműbe, miért kell erős motor, ha a fordulat a lényeg?

pl. jetskibe is er?s motor kell, de minek ha azt a kis hajócsavart akármi megtekeri?! nem az a lényeg, hogy er?vel forgassa valami, hanem hogy minnél gyorsabban forogjon...

Legjobb válasz: Mert a teljesítmény a nyomaték és a fordulatszám(szögsebesség) szorzata. Ha nagy a fordulat akkor nayg teljesítmény is kell azonos nyomaték leadása mellett.

Mert a teljesítmény a nyomaték és a fordulatszám(szögsebesség) szorzata. Ha nagy a fordulat akkor nayg teljesítmény is kell azonos nyomaték leadása mellett.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, elnézést az értelmetlenkedésért, az egyetemi hallgató jelzõt pedig félre ne értsd, nem akartalak megsérteni ;) Köszönöm az infót, mostmár átlátom, tudom, hogy miket kell, figyelembe venni majd akkor ha épiteni kezdek :) .... Vicceltem.... :D Nem is gondoltam volna, hogy ilyen erõknek van kitéve a légcsavar!
A kérdező hozzászólása: No comment, köszi a hsz-t, de nem egyetemi hallgató válaszára lettem volna kiváncsi, hanem aki kb benne van a szakmában.” Aki benne van a szakmában az sem mondhat mást, mint egy egyetemi hallgató.
A kérdező hozzászólása: No comment, köszi a hsz-t, de nem egyetemi hallgató válaszára lettem volna kiváncsi, hanem aki kb benne van a szakmában. a közegellenállás annyira minimális, nem vizbe vagy mézbe kel lforgatni a lapátokat. Nem hülyeség az amit beszélek... A másik meg, h nem forog kifejezetten túl gyorsan egy helikopter rotorja, soxor szemmel kivehetõ a lapát egy videófeltvétel gyengébb lassitásán is már szemmel követhetõ a lapátok forgása. Pl. azért ne kelljen pörgetni egy motort, hgy ne legyen üzemórás, ne ragadjon meg a dugó, a szelepek ne égjenek be stb...
„Meg annak a 2 vagy 4 lapátnak nincs annyira nagy súlya, inkább csak a tehetetlenségi erejét kell leküzdenie a motornak.” Ahogy az elõzõ írja. Tehát az igaz hogy a tehetetlenségi nyomaték ellen kell dolgozni, de csak addig, amíg szinte áll. A forgó lapátok már közegellenállásba ütköznek, tehát ez ellen kell dolgoznia a motornak. A biciklis hasonlatban az úgy néz ki, hogy erõs szembe szélben megszenvedsz, nem fogsz 40-nel repeszteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, a válaszokat! Igen látok benne fantáziát amit irtok :) és ha úgy fogalmazok, hogy olyan motor lenne beépitve ami nyomatékra dolgozik, és pl. a motor és a rotor között van egy kuplung, hogy szépen, rá lehessen csusztatva kapcsolni az egészet. Meg annak a 2 vagy 4 lapátnak nincs annyira nagy súlya, inkább csak a tehetetlenségi erejét kell leküzdenie a motornak. Ahogy a rotor felpörög úgy pörögne fel a blokk is egy kényelmes 1500-as fordulatra, én ha kell, tudnék egy ilyen szerkezetet épiteni, kérdés, h miért nem teszik ezt a gyárakban is ?! nyilván az üzemanyagok kötelezõ szerviz stb miatt...
„Meg az is logikus hogy ha kicsi az erõs, akkor nem hogy lassan pörög fel, hanem el sem éri a szükséges fordulatszámot.” Hoppá, elírtam. Tehát: Ha túl kicsi az erõ (fogalmazzunk inkább úgy hogy a teljesítmény), akkor nem hogy lassan pörög fel, hanem el sem éri a szükséges fordulatszámot.
„Az addig oké, viszont ha ugye nagy az erõ, akkor a hajtómû is gyorsabban pörög fel, ha kisebb akkor lassabbanm ez eddig logikus.” Meg az is logikus hogy ha kicsi az erõs, akkor nem hogy lassan pörög fel, hanem el sem éri a szükséges fordulatszámot. „Viszont, miért nem csinálják úgy az áttételt pl. egy robbanómotoros helikopternél, hogy az utazósebesség amivel már a levegõben van a jármû, és halad, a motor ford. száma ne ilyen 7-8000RPM legyen hanem csak 2000pl.” Meg lehetne csinálni, csak akkor nagyobb motor kéne, ami alacsonyabb fordulatszámon tudja ugyanazt a teljesítményt. Ez kb. olyan dolog hogy egy 50 lóerõs régi Swift 130-nál pörög mondjuk 4000-et, egy 300 lóerõs 5-ös BMW meg 1500-at. A különbség az áttételezés, meg az hogy a BMW-ben háromszor akkora motor van. Meg az hogy a Swift megy mondjuk 150-et, a BMW meg 250 fölött (menne, ha nem lenne korlátozva). Ha a Swiftbe tennél hasonló áttételezést, annak az lenne az eredménye hogy hiába nyomnád a gázt, ötösben biztos nem tudna gyorsulni a kocsi, valószínûleg le is fulladna. Úgy ahogy te a biciklivel emelkedõn a legnagyobb fokozatban.
A kérdező hozzászólása: Az addig oké, viszont ha ugye nagy az erõ, akkor a hajtómû is gyorsabban pörög fel, ha kisebb akkor lassabbanm ez eddig logikus. Viszont, miért nem csinálják úgy az áttételt pl. egy robbanómotoros helikopternél, hogy az utazósebesség amivel már a levegõben van a jármû, és halad, a motor ford. száma ne ilyen 7-8000RPM legyen hanem csak 2000pl.
„Igazad van, elnézést az értelmetlenkedésért, az egyetemi hallgató jelzõt pedig félre ne értsd, nem akartalak megsérteni ;) ” Nem sértõdtem meg, mert már nem érint. De tapasztalatból mondom hogy az egyetemen szerzett alap elég stabil ahhoz, hogy ebben a témában ne kelljen a BOEING-hez fordulni szaktanácsadásért. :)

A pasim paszív az ágyban, nem izgatja fel a petting semmilyen formája, csak ha a lényegre térek. Mit tegyek?

Unja a pettinget,pedig én viszonozni is szeretném neki is.De nem reagál semmire.Sem a nyak-,a fül-,a has- csókolgatása nem izgatja fel.

Legjobb válasz: esetleg megmaszírozhatnád a hátát,persze erotikusan, vagy simogasd a fenekét.az sem rossz otlet,hogy orálisan kielégitsd de szerintem meg nyugodtan kiengedheted a szádbol ha beleélvez,nincs abban semmi.valoszinu,hogy egy férfi sem nyelné le a nok helyében akkor mért várnák el tolunk. remélem megtorik a jég!:)

esetleg megmaszírozhatnád a hátát, persze erotikusan, vagy simogasd a fenekét.az sem rossz otlet, hogy orálisan kielégitsd de szerintem meg nyugodtan kiengedheted a szádbol ha beleélvez, nincs abban semmi.valoszinu, hogy egy férfi sem nyelné le a nok helyében akkor mért várnák el tolunk. remélem megtorik a jég!:)
A nyak hátsó részén fönt ha simogatod az jól szokott esni a legtöbb embernek. Valamint simogathatod a mellkasát és a nemiszeve körüli területet, vagy a nemiszervét. Ha orálisan kielégíted az biztosan nagyon jó lesz neki, talán még te is élvezni fogod. De ne köpd ki, mert az illúzióromboló. És ezerszer jobb érzés ha úgy élvezhet el, hogy a szádban van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!