Találatok a következő kifejezésre: Ha a látja a doki, (36 db)

Ha a méhlepényen a doki a dohányzás jeleit látja a szüléskor, akkor arra rákérdez?

Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Megkérdezi, hogy dohányzott-e a kismama? Kivizsgálja jobban a méhpelényt? Vagy hova kerül az a szülés után?

Legjobb válasz: Nem. Igazából ezen akkor már nem tud változtatni. Letagadni nem lehet a dohányzást, mert a placentán minden meglátszik. Maximum észreveszi, hogy hazudtak neki.

Nem. Igazából ezen akkor már nem tud változtatni. Letagadni nem lehet a dohányzást, mert a placentán minden meglátszik. Maximum észreveszi, hogy hazudtak neki.
Én nem dohányoztam terhesen, de terhesség elõtt igen. Megkérdezte a doki, cigizek-e, mondom nem, de azt mondja, a méhlepényem meszesedik, olyan mintha cigiznék. Tök bunkó volt, mondom neki nem dohányzok, de sajnos dohányosokkal együtt éltem, lehet ez az oka. Alig akarta elhinni, tök bunkó volt. Ekkor voltam 36 hetes.
Ez furcsa mert, nem csak a cigitõl meszesedhet a méhlepény, legalábbis én úgy tudom, akkor hogy állapija meg?
Második elhiszem, hogy nagyon bunkó volt, de hidd el, rengetegen hazudnak ebben. Nálad simán okozhatta az is, hogy dohányosokkal voltál együtt, de sajnos rengeteg a dohányzó kismama :( És ki vallaná be azt, ami szerintem kb. mindennél szégyellnivalóbb dolog? Hogy tudatosan árt a gyerekének? Áhh, én is letagadnám. Nagyon sajnálom a rossz tapasztalataidat, de szerintem tuti nem ellened irányult.
Hát én hallottam ahogy üvölt a doki a vérzés miatt kórházba került kismamával, idézem: "MONDJA EL AZ IGAZAT, SZÍVJA AZT A K*RVA CIGARETTÁT, VAGY NEM?!" Szóval nem nagyon kedvelik a dohányosokat.
Én nem hiszem hogy egy normális lefolyású szülés után rákérdezne. 2-ik nagyon sajnállak.Pont hogy egy orvosnak tudnia kellene h mennyi oka lehet a lepény meszesedésének a dohányzáson kívül.
2-es vagyok! Szerencsére csak egyszer találkoztam azzal az orvossal, pont az osztályra vettek fel, mert a 36 hetes NST-n magas volt a vérnyomásom és nem engedtek haza. Mielõtt felvittek volna a szülõszobára, megvizsgáltak és csináltak ultrahangot. Két különbözõ orvos vizsgált. Aki az ultrahangot csinálta, az volt a bunkó. De a szülõszobán és az azt követõ másfél hétben, míg bent feküdtem nem találkoztam vele többet. A többi orvos, aki ultrahangozott a másfél hét alatt, egyszer sem kérdezte meg, hogy cigizek-e, igazából nem is mondták, hogy rossz állapotban lenne a méhlepényem, a flowmetriám is mindig jó volt. De többen mondták, hogy az, az orvos mindenkivel bunkó, kivéve azokkal, akik hozzá járnak magánrendelésre. Székesfehérváron volt ez egyébként, Dr. Vegera Attila. De mikor itt Fehérváron a "nagyhírû" id. Orosz András vizsgált, még õ is rendben találta a méhlepényem.
Nekem 41 hetesen teljesen elmeszesedett a lepényem, nem cigiztem, terhesség elõtt igen.Nekem sem akarta senki elhinni hogy nem dohányzom, pedig még most sem (7 hónapja szültem) és nem is fogok (remélem), mert rosszul vagyok a szagától, pedig imádtam cigizni.
Nem a doki miatt kellene kerülni a bagót.

Beágyazódhatott olyan helyre a pete amit ha nem keres a doki akkor nem lát egy rosszabb minőségű géppel?

A tesztem pozitív, a cicim néha feszül. Voltam már egyszer uh-n 1 hete, akkor egy másik helyen, ott a doki nézegette egy ideig miután mondta hogy a petezsák 4mm-er. Most meg egy másik doki éppen hogy bedugta, megforgatta és azt mondta nem lát semmit. Eltünt, vagy csak nem látta?

Legjobb válasz: Gondolom az vagy aki kb 3 napja ehhez hasonló kérdéseket tesz fel... és 7 hetes vagy! Ahelyett hogy ennyiszer körbekérdezed a dolgot inkább menj el még egy dokihoz, meséld el mi volt és kész! Akkor talán nyugodtabb leszel, de ennek semmi értelme hogy mindenféle módon körbekérdezgeted a témát. Úgyse tud senki okosat mondani itt, mi nem látunk bele a pocidba! Tehát irány egy orvos!!!

Gondolom az vagy aki kb 3 napja ehhez hasonló kérdéseket tesz fel... és 7 hetes vagy! Ahelyett hogy ennyiszer körbekérdezed a dolgot inkább menj el még egy dokihoz, meséld el mi volt és kész! Akkor talán nyugodtabb leszel, de ennek semmi értelme hogy mindenféle módon körbekérdezgeted a témát. Úgyse tud senki okosat mondani itt, mi nem látunk bele a pocidba! Tehát irány egy orvos!!!
ja... mi is szorítunk neki, ha tünt volna fel a válaszunkból! És tudjuk, hogy mennyire szar, mert képzeld, 3. válaszoló, nekem sem találták anno, de hála Istennek, mellettem volt az épelméjû férjem, és nem hagyott kétségbeesni, hanem fogott, és elvitt másik dokihoz... neki köszönhetem, hogy akkor nem tojtam be, önálló voltam, és határozott, ahogy a párom határozottsága átsugárzott rám... De innen mi nem tudunk mást tenni, és a kérdezõnek válaszoltunk már tegnap meg tegnapelõtt is, és láss csodát, ugyanezt mondtuk akkor is... De nem fogom most tovább bizonygatni, hogy mennyire aggódok a kérdezõért, Isten látja lelkemet, nem más...
Hát akkor neked is azt üzenem hogy irány a doki! Mibõl veszed hogy pancser a doki aki esetleg megnézne? De nekem mindegy végülis, nem az én babámról van szó. Akkor hétfõig jó idegeskedést kívánok neked!
Ne legyetek ilyenek egymással rossz olvasni is! Szegény tanácstalan és segítséget kér, ha így tudtok válaszolni ne írjatok! Próbálj meg nyugodni mert ezzel ártasz a babádnak. Pozitív a teszted akkor babás vagy csak még nagyon picike.
Sziasztok! Én az utolsó elötti elötti válaszolótól kérdezném hogy biztos hogy pár napon belül vérezne? Mert én vagyok aki az utolsó két kérdést feltette nem pedig ez a kérdezõ hölgy. Kedves kérdezõ, ugyan ebben a cipõben járok! Ha voltál orvosnál majd írj, mert érdekel. Engem csak jövöhét hétfõn fogad a doki akihez bejelentkeztem! Gondolom azért ír ide ki mert addig is van még pár nap. Azért írtam én is ki a kérdésemet, mert hétfõig még van idõ, és pancsem ambulanciás dokihoz már nem akarok elmenni!
Ja és még annyit hogy ha ott is van a babája még, addig fog idegeskedni amíg vmi baj nem lesz. Szóval nem gyõzöm hangsúlyozni hogy irány egy doki!!!!!!
Menj el egy harmadik dokihoz, mondj el neki mindent, alaposabban be fog lesni!Ha egyszer ott volt az a baba, akkor valszeg most is ott van, különben megjön pár napon belül!
Kedves eddigi válaszolók! Kívánom hogy ne éljétek át azt amin szegény kérdezõ megy át! Nem azért kérdezett hogy kioktassátok, hanem hogy tud-e olyan helyre beágyazódni a pete ahol a doki nem látja. Erre a kérdésre kéne felelni és nem azt forszírozni hogy õ írt-e ki vagy sem. Ugyanis több nõnek is lehet ilyen problémája, és lehet hogy nektek is lesz! Kedves kérdezõ. Nem értek sajna az ultrahanggépekhez, de volt egy ismerõsöm aki hasonlóképpen járt. A doki nem látott semmit, és egy másik doki meg igen! Szerintem elképzelhetõ hogy takarásban volt, fõleg hogy a tüneteid megvannak és a teszted is +. A remény hal meg utoljára! Én nagyon szorítok Neked!!!!
Elõzõ válaszolóval értek egyet! Mindenki megérti, hogy aggódsz, és mindenki úgy tenne a te helyedben, hogy nem aggódna tovább, hanem keresne egy másik dokit! Fogadd meg a tanácsunkat, és tedd ezt! Szorítok, hogy minden rendben legyen! Ilyen fiatal terhességnél simán lehet, hogy nem látszik a babó, függ a géptõl, az orvostól is, az én dokim is úgy kereste, hogy néztem még a képet vagy 5 percig, bámulta mereven... Vess véget az aggódásnak, mert ez nem állapot! Menj másik dokihoz!
Egyet értek az utolsó válaszolóval! Nem tudom miért kell így viselkedni! Bezzeg amikor 1000-jére olvassa az ember hogy mi fog látszani...vagy mekkora a babám...vagy jó-e a súlya...stb ezekre sem az a válasz hogy írd be a keresõbe vagy lapozz pár oldallal arrébb!! Azért ír mert a tapasztalatokra kíváncsi, hogy volt-e ilyen. Nem vérzik, azaz nem vetél, mert ha felszívódott a picije, akkor pár nap nem oszt vagy szoroz a dolgon fõleg hogy gyógyszert is szed. Ezen nem múlik a baba élete! Úgy írjátok minta mentõt kéne hívnia! Ha ott van akkor nem lesz gond, ha nincs akkor sem oszt vagy szoroz hogy elrohan-e az ambulanciára. Akkor már inkább várja meg azt az idõpontot amikor a magándoki fogadni tudja. És ez nem idegeskedés hanem kíváncsiság!!!! Szóval kedves kérdezõ és a másik lányzó is akinek hasonló a gondja, remélem minden rendben lesz! Én is hallottam már ilyen esetet! Fel a fejjel!

Ha valaki ikreket vár, azt mindjárt az első ultrahangon látja a doki, vagy először egyet, aztán már 2 babát lát?

Legjobb válasz: ha kétpetéû, már korábban látható mert két petezsák van de ha egypetéû akkor csak késõbb, mikor már van szívhang, szerintem

ha kétpetéû, már korábban látható mert két petezsák van de ha egypetéû akkor csak késõbb, mikor már van szívhang, szerintem
Szia! Bár az is lehetséges hogy az eggyik baba takarja a másik babát és nem veszik észre csak késöbb, amikor esetleg kikukucskál a tesó mellöl:) 31hetes kismama:)
Szia. :) Nekem a 20. heti genetikai UH-n vették észre, hogy 2-en vannak a pocakban. Most vagyok velük 33 hetes terhes.

Ha kb 4 hetes terhességet nem lát a doki akkor nagy baj van?

köszönöm.

Legjobb válasz: az a csoda, ha látja. EZért mondja az orvos,hogy felesleges ezzel még bemenni, elég 6 hetesen

az a csoda, ha látja. EZért mondja az orvos, hogy felesleges ezzel még bemenni, elég 6 hetesen
A kérdező hozzászólása: 6 mm petezsák a helyén. Köszi a biztatást.
Nekem 5 hetes volt a terhességem, és nem látott semmit, pedig egy igen jó géppel vizsgált hüvelyiuh-on. Rá 3-4 napra meg lett a babóm. :) ) De tényleg ne idegeskedj, mert az nem tesz jót. Én is tiszta stressz voltam az elején, és el is kezdtem vérezni, de megmaradt szerencsére.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: jövõhéten kedden kell dokihoz mennem hátha lát már valamit. Szólok persze.
Szió! Pár hét múlva azért írjál, hogy mi lett!!! Próbálj egy picit megnyugodni! Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: köszi, de aggódom.
10:33 as Igen, lehet hogy korai :) nem baj, legközelebb már többet tud mondani és a kis petezsákot is látni fogod :) Nagyon helyes, olyan mint egy kis babszem. Én elraktam minden kis ultrahangos képet, olyan jó még utólag is nézegetni, milyen kis picurka volt még akkor :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Éppen azon gondolkodtam hogy lehet korán mentem. A doki azt mondta hogy elvileg 8-10 napos terhesség.
10:33 as, ezt találtam http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=2 a vastagodás jó!!!
A kérdező hozzászólása: 9 mm nyálkahártya.
10:33 as vagyok, persze hogy nem lesz méhen kívüli!!!!!! Miért lenne???? Ha rendszeresen mész orvosi kontrollra semmi gond nem lesz. Nyugodt babavárást neked! Ne aggódj, én is parás voltam, de nem lett semmi gond, szép egészséges babám lett :)
A kérdező hozzászólása: május 18-án volt az utolsó mensi. Vagyis 2 hetes lenne még?
A kérdező hozzászólása: remélem nem méhen kívüli.
Nekem a 4 és fél hetes terhességnél csak annyit látott, hogy kialakulóban van a petezsák, de se szikhólyag, se magzat nem volt még látható.
nekem 6 hetesen csak a petezsák látszott, ne izgulj :)
A kérdező hozzászólása: köszi.
Ha 7-8 hetesen mész el, akkor már szívhang is lesz:D
(régi 10:33-as) Örülök neki!!!! Nõnie kellett csak egy picit. Minden jót kívánok mindkettõtöknek!

Mit lát a doki, ha 5 hetes vagyok?

Héten megyek dokihoz,pénteken szombaton teszteltem,+lett mindegyik.Már nagyon kiváncsi vagyok,hogy mit fog mondani a doki?Gondolom hüvelyi uh lesz.

Legjobb válasz: Látja a petezsákot,ez tuti. A babát csak "sejteni" fogja,mert kb. 3 mm-es (az enyém ennyi volt). A szívhangot szerintem csak a 7.hét környékén látják,valószínûéeg vissza is fog rendelni addgira. Boldog babavárást!:) 16 hetes kismami

Látja a petezsákot, ez tuti. A babát csak "sejteni" fogja, mert kb. 3 mm-es (az enyém ennyi volt). A szívhangot szerintem csak a 7.hét környékén látják, valószínûéeg vissza is fog rendelni addgira. Boldog babavárást!:) 16 hetes kismami
nem biztos hogy hüvelyi uh-t csinálnak nekem hasi volt 5 hetesen mert olyankor ugyis csak a pete zsák látszik az fontos hogy éles legyen a baba szive pedig 6-7 hetesen kezd el dobogni biztos vissza fog hivni a doki akkora gratula
Én is 5-6 hetesen mentem elõször dokihoz, mindjárt csinált hüvelyi UH-t. Akkor már látszott a petezsák, benne szikhólyag. Rá 2 hétre mentem megint, akkor már 3, 4 cm volt a petezsák, benne 1, 5 cm a baba, normál szívmûködéssel.

5 hetes terhességnél, ha csak piciny petezsákot lát a doki, akkor megint baba veszteség lesz?

5 hetes terhességnél, ha csak piciny petezsákot lát a doki, akkor megint baba veszteség lesz? Nektek mit látott? Vagy túl korán mentem? Akinek Missed AB-je lett, az is hányt?

Legjobb válasz: 16:53: Hány napos ciklusaid voltak?

16:53: Hány napos ciklusaid voltak?
Nekem jól látható volt a petezsák, mégis elvetéltem. Nem volt egyáltalán hányingerem. Inkább a folyamatosan érzett görcsök utaltak rá, hogy valami nem oké.
5hetes terhességnél nekem 9 mm szabálytalan petezsákom volt, 5 nappal késõbb már volt szívmûködés is. Mos vagyok 9 hetes, szerencsére semmi bajom. Mekkora az a piciny? Lehet, hogy még nem vagy 5 hetes, mert pl 4 hetes terhességnél a 3mm-es petezsák is normális, szerintem ne legyél elkeseredve!
Nekem 5 hetesnél semmit nem látott...23 hónapos a kisfiam...
Neeeem, ne aggódj, nemsoká dobog a kicsikéd szíve! :)

6 hetesen és 3 naposan ha még csak üres petezsákot lát a doki abból lehet még valami?

Legjobb válasz: Szerintem lehet, mert nálunk majdem 7hetesen lett csak. Drukkolok!

Szerintem lehet, mert nálunk majdem 7hetesen lett csak. Drukkolok!
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Sejtettem, hogy valami nincs rendben. Nagyon sajnálom. Drukkolok Nektek, hogy mielõbb összejöjjön. Viszont úgy készülj, mivel, hogy volt egy vetélésed, a következõ terhességed már automatikusan veszélyeztetett lesz, szóval ha megtudod, azonnal doki és a munkádat, akármit is dolgozol abba kell hagynod, mert feküdni kell. Sajnos ez ezzel jár. Vigyázz magadra! 22 km
Sajnos azt kell írjam, hogy nem valószínû. Nekem az elsõ uh. 6.hetes 3 naposan történt és akkor már volt szívhangja a babának. Ha ez most nem jött össze, ne csüggedj, drukkolok, hogy a következõ mielõbb sikerüljön. 20 km
Velünk is ez volt, és most 32 hetesek vagyunk. ne stresszelj, majd kiderül, a lényeg, hogy ha esetleg tényleg üres, igyekezz ne elkenõdni, az még nem jelent semmit, próbálkozzatok majd újra. de sztem rendben lesztek, még korai, nekem is 8 hetesen szívhanggal együtt ott volt a 2. lányom:-)
Még bármi lehet.Az is elõfordulhat, hogy késõbb volt az ovud. Kb 1 hét és elválik mi lesz. Addig meg csak a jóra és szépre gondolj, elég lesz akkor parázni ha baj van! Minden jót neked!
Na, hogy alakulnak a dolgok feléd? Írd majd meg!
A kérdező hozzászólása: Sajnos elvetéltem és meg kellett mûteni:( Nagyon el vagyunk keseredve:( de várjuk már hogy újra próbálkozhassunk.

Ha rendszeresen van mensim lehetek PCOS? Miután abbahagytam a gyógyzsert híztam, meg kis cisztákat lát a doki. A mensim viszont totál pontosan megjön. Peteérésem is van.

Legjobb válasz: szerintem lehetsz,mindenkinél más tünetek vannak, nekem a gyógyszer abbahagyása után,pontos volt a mensim,majd szép fokozatosan elkezdett összevissza megjönni,én is híztam+elkezdett az állam szõrösödni(még szerencse,h szõke vagyok)

szerintem lehetsz, mindenkinél más tünetek vannak, nekem a gyógyszer abbahagyása után, pontos volt a mensim, majd szép fokozatosan elkezdett összevissza megjönni, én is híztam+elkezdett az állam szõrösödni(még szerencse, h szõke vagyok)

Ha mult hét szombaton (24-én) lett először pozitív a tesztem, február 2-án lát már valamit a doki?

A munkám miatt lenne ez nagyon fontos,mert 3 m?szakba járok,és nehéz fizikai álló munkát végzek.

Legjobb válasz: Igen, ha a babát nem is, de a petezsákot látni fogja a doki.:) NE EMELGESS!!! MOST fõleg ne! Vagy, ha muszáj emelgetned, kérj "betegszabit", amíg a doki meg nem vizsgál... Hogy hány hetes lehetsz, azt a doki megmondja majd, de ha a pozitív elõtt negatívat is teszteltél, akkor kb 2-3 hete lehetsz terhes maximum, ami "orvosilag" úgy 4-5 hetes terhességnek számít. (Látom, nem csak én nem tudok aludnia babás kérdéseim miatt, akihez Nálatok gratulálok!!!)

Igen, ha a babát nem is, de a petezsákot látni fogja a doki.:) NE EMELGESS!!! MOST fõleg ne! Vagy, ha muszáj emelgetned, kérj "betegszabit", amíg a doki meg nem vizsgál... Hogy hány hetes lehetsz, azt a doki megmondja majd, de ha a pozitív elõtt negatívat is teszteltél, akkor kb 2-3 hete lehetsz terhes maximum, ami "orvosilag" úgy 4-5 hetes terhességnek számít. (Látom, nem csak én nem tudok aludnia babás kérdéseim miatt, akihez Nálatok gratulálok!!!)
Tényleg ne emelgess, nehogy baj legyen!!!!!Az elején e legnagyobb a vetélés kockázata, úgyhogy vigyázz nagyon MAGATOKRA, és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Felvetettem magam táppénzre, nehogy valami bajom (bajunk) legyen.Legalább pihenek.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Nektek a válaszokat!!!:-))
petezsákot már láttok, de szívhang még nem lesz, az majd max két hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Hellóka!Ma voltam dokinál és petezsákot láttunk.1 hét múlva kell visszamennem.Remélem akkor már többet látunk.:-)

Ha a vasárnap vagy hétfőn volt a Pé- m és pénteken megyek hüvelyi UH-ra, akkor lát mát valamit a doki? Látja, hogy sikerült e?

Legjobb válasz: szerintem,nem,bár jó lenne mert tegnap volt PÉ-m és jövõ kedden megyek dokihoz..

szerintem, nem, bár jó lenne mert tegnap volt PÉ-m és jövõ kedden megyek dokihoz..
Azt nem, h sikerült-e teherbe esned, max. annyit, h megrepedt-e a tüszõd és hogy ideális volt-e a méhnyálkahártya vastahsága.
A babát leghamarabb 1-2 héttel a vérzés kimaradása után láthatja UH-n, addig ugyanis túl kicsi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!