Találatok a következő kifejezésre: Ha a látja a (1740 db)

Ha a Földről a csillagokat nézzük, akkor elvileg azok múltját látjuk. De ha az ember a Holdon van, akkor a Földnek is a múltját látja?

Legjobb válasz: A Föld-Hold távolság igencsak elenyészõ még a legközelebbi csillag távolságához képest is. De amúgy igen, a múltat látjuk, mégpedig kb 1.28 (egy gész huszonnyolc század) másodperccel korábbi állapotot. A Föld-Hold távolság ~384000km. A fény sebessége 300000km/s. Továbbmegyek: amikor látod, hogy "süt a nap", vagyis a nap által kibocsátott fényt látod, lehet, hogy már rég nincs is ott a Nap! Onnan ugyanis 8perc 20mp alatt ér ide hozzánk a fény, tehát 8perc 20mp-cel korábban volt ott a Nap!

A Föld-Hold távolság igencsak elenyészõ még a legközelebbi csillag távolságához képest is. De amúgy igen, a múltat látjuk, mégpedig kb 1.28 (egy gész huszonnyolc század) másodperccel korábbi állapotot. A Föld-Hold távolság ~384000km. A fény sebessége 300000km/s. Továbbmegyek: amikor látod, hogy "süt a nap", vagyis a nap által kibocsátott fényt látod, lehet, hogy már rég nincs is ott a Nap! Onnan ugyanis 8perc 20mp alatt ér ide hozzánk a fény, tehát 8perc 20mp-cel korábban volt ott a Nap!
Ez a távolságtól függ. Ha pl. a legközelebbi, az Androméda galaxist nézed, az 2.25 millió fényév távolságra van, tehát amit látunk az a 2.25 millió évvel ezelõtti állapot, de a mi Tejútrendszerünk közepe is 25-28 ezer fényév távolságban van.
A világ legtávolabbi ismert objektumai a Kvazárok távolságuk az egyik legtávolabbi pl 12 milliárd fényév tehát leegyszerûsítve az a jelenség amit látsz 12 milliárd évvel ezelõtt zajlott le az paradox vagy nem is paradox jelenség áll fent, hogy amit látsz akár év milliárdók óta nem i létezik.
Persze, sokkal nagyobb idõegységekrõl van szó, ajánlom Stephen Hawkingot, üsd be a gugliba. ili
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt hittem nagyobb idõegységrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ezt mind értem, és nagyjából tudom is, engem csupán az érdekelt, hogy mennyire múlt az, ahogy az ember a Holdról látja a Földet. És ezt az elsõ válaszolótól sikerült megtudnom. Mégegyszer köszönöm
Spektrumon láttam egy nagyon jû hasonlatot a csillagokkal. Sok hülye filmben amikor az úrhajó fénysebességre kapcsol (xD), a csillagok elõttünk elkezdenek úgy "hátrarepülni" mintha suhannának :D De valójában fénysebességgel sem látnánk mást, csak hogy a csillagok egy helyben állnak. Azok a csillagok, amiket mi az égen látunk: TÖBB MILLIÁRD ÉVVEL EZELÕTT NÉZTEK KI ÚGY! Ma nem is úgy állnak a csillagok, ahogy mi az égen látjuk. Elnézést a hülye megfogalmazásért, nem vagyok agytröszt, csak a saját stílusomban írtam le. :D:D
Utolsó vok, bocsi... azért az is milyen érdekes, hogy amikor látjuk a napot felkelni, akkor már valójában 8 perce fent van a Nap, csak a fényrészecskéi 8 földi perc alatt érnek el a Földig. :) Ezt legelõször taknyos koromban 12 évesen hallottam fizika órán :D XD
Tisztelt Ezalor! Egy kérdést megenged nekem, ha már ilyen nagy szakértõ? Mi értelme? Mi elõnye származik abból egy embernek, hogy aurát lát? Ha ugyan láthat bárki is? Látom. Oké. De minek? Jobb lesz nekem attól? Jobb lesz másnak attól?
Úgy! Aurályát :DD Ennyi ésszel nem is csodálkozom, hogy látsz dolgokat...
A kérdező hozzászólása: hát.. mondjuk télleg csak aki közelebb van, akit jól látok, annak látok az aurályát.. de arra még nem jöttem rá h h kell a 3. szemet kinyitni és becsukni XD
Ha már látod az aura alsóbb rétegeit, akkor biztos jártas vagy a témákban, gyógyítsd meg a fizikai szemedet, mert úgy a tökéletes. A fizikai szem és a harmadik szem együttes használatával látod az aurát. Vagy csukd be a szemed nézz a harmadik szemedre és úgy is látni fogod, sõt tisztában is, de ehhez nyitva kell lennie teljesen a 3. szemnek. A vizualizációs gyakorlatok rontják a szemet, tehát amit nézni kell sokáig.
utolsó: _ ( (( \ =\ __\_ `-\ (____))( \---- (____)) _ (____)) (____))____/----
Attól függ, ha pluszos az aurát, látod, ha mínuszos akkor meg az asztráltestet. Korunkban egy karmikus paradigmaváltásra van szükség, hogy az asztráltesteink egy új a neonirvána határmezsgéjén lavírozó plejadikus csakra harmóniában örök társra lelhessenek.
Pont azért kell neked szemüveg, mert nélküle minden hülyeséget látsz :DDD Pl. foltokat az emberek körül. Inkább hordjad, és akkor nem lesz baj a látásoddal. Az aurákat meg hagyd meg Harry Potternek, meg a cigány jósnõnek a plázában...
Kedves Smartguy86! Az auralátás valóban nem a leghasznosabb dolog alapszinten. Viszont egyrészt jó gyakorlás a nem-fizikális érzékeink edzésére, másrészt pedig késõbb, amikor az ember már bõvebb tudással és tapasztalattal rendelkezik, akkor sok dolgot meg lehet vele tudni. Például fel lehet fedezni testrészek betegségeit úgy, hogy az aurában keresünk kilógó, környezetétõl élesen eltérõ foltokat, hasonlóan a thermográfiához. Csak az aura esetén ez sokkal bonyolultabb, és a közhiedelemmel ellentétben nem egyszerûen színek dekódolásáról van szó. Üdvözlettel, Ezalor
A fizikai szemeddel csak a fizikai aurát láthatod. Ha képes lennél a többi réteget is látni, ott nem sok vizet zavar a szemüveg.

Ha két Operációsrendszert telepítek egy merevlemezre de két külön partícióra akkor fogja mindkét rendszert látni a gép, Windows7 és linuxot szeretnék ha teszemfel látja a két rendszer ezen rendszereknél is látja?

Legjobb válasz: Igen, bekapcsoláskor egy választóablaknál döntheted el hogy melyik rendszer induljon. Úgy rémlik hogy azt tanácsolják, hogy elõször a Win7-et telepítsd, majd utána a Linuxot.

Igen, bekapcsoláskor egy választóablaknál döntheted el hogy melyik rendszer induljon. Úgy rémlik hogy azt tanácsolják, hogy elõször a Win7-et telepítsd, majd utána a Linuxot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ :) akkor nem gond ha egy merevlemezen vannak?... van másik is csak az nagyobb és nem tudok elég adatot áttenni hogy minden megmaradjon...:S
Nem kötelezõ, hogy külön eszközön legyenek a külön rendszerek. A particionálás pont ezt segíti, hogy logikai elkülönítéssel is különbözõ lemezmeghajtókat kapj, amire mehet külön-külön egy rendszer.
A kérdező hozzászólása: az normális hogy már vagy 10 perce így áll?: http://kepfeltoltes.hu/120624/snapshot1_www.kepfeltoltes.hu_..
A kérdező hozzászólása: sikerült feltennem... lemezrõl... pendrive ról iszonyat lassú volt...:S

Milyen reakciót vált ki a kutyátokból, ha kutyát lát a TV-ben?

Az enyém csóválja a farkát:-) Van amikor morog, le sem veszi a szemét a képerny?r?l. A legcukibb amikor játszani akar a TV-ben szerepl? kutyával. Beethoven a kedvence:-))

Legjobb válasz: Nekem akkor szokott felfigyelni, amikor a számítógépben lát kutyát, vagy macskát. Sokszor ugat, fõleg ha szalad a cicus...

Nekem akkor szokott felfigyelni, amikor a számítógépben lát kutyát, vagy macskát. Sokszor ugat, fõleg ha szalad a cicus...
Az enyém ideges lesz, fõleg, ha ugat a kutya, azt hiszi bejött a házba és el akarja kergetni, mérgesen ugat és menne neki a TV-nek.
Nekem 2 kutyám van. Az egyiket, a menhelyi keveréket nemigazán izgatja, az ausztrál juhászkutyámmal pedig együtt szoktunk nézni agilityt :P Ilyenkor csóválja a farkát, meg ugat, tiszta édes :)

3napja késik. Mikor fogja már a teszt kimutatni, hogy babát várok? Minden tünetem megvan hozzá.10-es érzékenységűvel teszteltem, ha akarom látom a csíkot, ha nem akarom nem látom.

H?m 36,9-37között mindig.Csipked a hasam..nem nevezném rendes mensiszer? görcsnek.Krémes fehér sür? a váladékom.

Legjobb válasz: Szia!! 4 nappal ezelõtt én is így voltam, fotózni se igazán sikerült a csíkot. Azóta erõs lett a csík, pedig már a mensi elmaradásához képest plusz 8 napra vagyok... A tüneteid nagyon bíztatóak, légy egy kis türelemmel még:) Egyébként érdekes, hogy én is 10 es teszttel teszteltem pár napja és alig látszott a csík, azután egy 25-össel teszteltem ugyanabból a pisibõl (már bocsánat) és sokkal egyértelmûbben látszott a csík!! Nem tudom miért volt ez így.

Szia!! 4 nappal ezelõtt én is így voltam, fotózni se igazán sikerült a csíkot. Azóta erõs lett a csík, pedig már a mensi elmaradásához képest plusz 8 napra vagyok... A tüneteid nagyon bíztatóak, légy egy kis türelemmel még:) Egyébként érdekes, hogy én is 10 es teszttel teszteltem pár napja és alig látszott a csík, azután egy 25-össel teszteltem ugyanabból a pisibõl (már bocsánat) és sokkal egyértelmûbben látszott a csík!! Nem tudom miért volt ez így.
A vaterás teszttel semmi gond, kinézetre egyszerûbb mint a csicsás boltiak, de semmi gond vele. Nekem DPO 12-nél tökéletesen mutatta a 2 csíkot (reggeli elsõ tesztanyagból)! Az utolsó együttléthez adj hozzá 10-12 napot, hátha nem félidõben volt a peteérésed, és akkor tesztelj. 16 hetes km
A kérdező hozzászólása: Bíztató amit írtál, köszönöm:) És gratulálok a babához:) Szép kis karácsonyi ajándék:)
Nekem 10 nap késésnél alig lehetett látni a 2 csíkot.14 napnál lett erõsebb pozitív.
Szia. Neme 8 nap után mutatta ki, a 3.napon még nem. Késõbb tesztelj, a hcg állítólag 2 naponta emelkedik erõteljesebben.
jav. nem neme hanem nekem csak az én +tesztem már 1 éves:D
Nekem kedden kellett volna megjönnie, tenap volt egy nagyon minimális barnázásom, azota semmi! Nem merek újra tesztelni, mert félek negatív lesz, a hétfõi az volt! Most megyek tesztet venni, de nem tuom, hgy próbálkozzak vele még ma vagy csak holnap reggel!
A kérdező hozzászólása: Én minden nap tesztelek..mondjuk vaterásak vannak itthon, potom összegért vettem nagyon sokat.Csak "zebrásodni" nem akarnak igazán:((

Néha, általában kelésnél vagy ha hunyorítok, látok a szememen több, fonál alakú vmit (féreg? ) Nem fáj meg semmi, igazából már nagyon régóta ott van, csak kíváncsi lennék mások véleményére ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: Ebben az az érdekes, hogy a szemed felnagyítja, mintha mikroszkópban látnád. Én eddig ezt hittem hogy azokat a dolgokat látom, amik a szememben vannak sejtek.. :D

szerintem sem féreg mert akkor irtózatosan csípne vagy viszketne a szemed és egésznap látnád azt a valamit és kúszna a szemedben! szerintem lehet hogy csak nem tom van-e ilyen de lehet hogy mivel a könnycsepp sós így a szemedbe leülepszik a só... lehet hogy most baromságot mondtam kérlek ne pontozzatok le de lehet hogy így van...
Ebben az az érdekes, hogy a szemed felnagyítja, mintha mikroszkópban látnád. Én eddig ezt hittem hogy azokat a dolgokat látom, amik a szememben vannak sejtek.. :D
Féreg csak akkor lehetne, ha valamelyik trópusi õserdõ környékén kószáltál volna.
nekem is csak pontok vannak, de tudom mirõl beszélsz.
nekem csak pontok..
Velem is ugyanez van. Amikor mozgatom a szemem akkor ilyen fonalszerû ábrákat látok, mintha mikroszkópba néznék.
A kérdező hozzászólása: Úh, hát azért annyira biztos nem nagyítja fel, hogy a sejteket is láthatóvá tegye :D
A kérdező hozzászólása: Igen, mintha folyamatosan csúszna lejjebb a szemgolyómon.
tudom, mirõl beszélsz, nekem is van olykor. de valószínûleg ez nem féreg, hanem valami kis szennyezõdés, hajszáldarabka, vagy valami, ami nem okoz fájdalmat vagy nem érzed, de látod. és olyan, mintha mozogna, ha a szemgolyódat mozgatod, nem?
Szia! Tudud, te a szempilládat látok ami odalóg! Figyeld csak meg!

Az okozhat-e agyi változást, ha gyerekként látod a TV-ben hogy ostorral vernek egy nőt?

Felidézed magadban a jelenetet, izgalomba jössz, "Királynak" találod az egészet, a NÕt kicseréled képzeledben a szomszéd lányra aki tetszik, a végén már el se tudsz aludni annélkül hogy ezt csináld?

Legjobb válasz: Pszichológus megmondja, kikezelheti. Normális tapasztalatok mellett ez egy átlagos embernél nem hinném, hogy kórossá válna. Ha otthon is erõszakosságot látsz, vagy téged is bántottak könnyebben lehetsz beteg. Amíg ténylegesen nem akarsz ártani senkinek, addig ez elég ártalmatlan érdeklõdés. Külön társkeresõk vannak hozzá. Ha ártanál másoknak jobb ha beszélsz szakemberrel, nem jelentenek fel (azért amit gondolsz nem lehet).

Pszichológus megmondja, kikezelheti. Normális tapasztalatok mellett ez egy átlagos embernél nem hinném, hogy kórossá válna. Ha otthon is erõszakosságot látsz, vagy téged is bántottak könnyebben lehetsz beteg. Amíg ténylegesen nem akarsz ártani senkinek, addig ez elég ártalmatlan érdeklõdés. Külön társkeresõk vannak hozzá. Ha ártanál másoknak jobb ha beszélsz szakemberrel, nem jelentenek fel (azért amit gondolsz nem lehet).
Igenis, ez egy traumaként beindíthat nála egy depresszióhoz vezetõ folyamatot. Ha ezt nem tudja leküzdeni és a környezete sem törõdik a problémával, késõbb már a pszichológus legyen a talpán, aki ezt rendbehozza.
Nem okozhat, mert a gyerek fel sem fogja mit lát. Az általad leírt eset pedig inkább elmebetegséget feltételez, tehát egy eleve hibásan mûködõ elmét, az meg olyan, mint a szivárgó földgáz, mind1 neki mi csinálja majd a szikrát, elõbb-utõbb felrobban valamitõl.
A kérdező hozzászólása: És mi van ha elmebeteg, és az évek során elemzi önmagát, rájön hogy elmebeteg, és retteg a tünetek romlásától? (Fõ félelme teljes szexuális pszichózis) Válaszod egyébként hasznos.
A kérdező hozzászólása: Akkor én olyan vagyok mint a BDSM közösség tagjai domináns, sub stb. vagy másmilyen. (Csak 1999-ben halottam a BDSM rõl addig azt hittem én vagyok ilyen egyedül a világon.)
A kérdező hozzászólása: Környezeteeeee? Majd pont ezt fogom elmondani anyámnak! Azt mondáni mint máskor: Hülye vagy!

Hogyan reagál egy férfi, ha sírni látja a nőt, akit korábban megbántott?

Nem zokogásra gondolok, csak mondjuk láthatóan nagyon szomorú és könnyes a szeme, ilyesmi. Hatással van ez egy férfira még akkor is, ha eltökélt szándéka ettől a nőtől távol maradni?

Legjobb válasz: Van akire igen van akire nincs hatással. Fõleg ha szánt szándékkel bántotta meg akkor még annyira se érdekli

Van akire igen van akire nincs hatással. Fõleg ha szánt szándékkel bántotta meg akkor még annyira se érdekli
Amikor én összevesztem a párommal, én is elpityeregtem, de le se sz.rta, mert õ meg engem hibáztatott.. Bezzeg ha õ sír, azért jól esik neki, ha megvígasztalom, hiába õ a hibás...
egy férfi elõtt soha nem mutasd ki mit érzel, annál szarabb lesz, sírni nincs értelme, inkább mutattad volna azt, hogy nem érdekel, még ha iszonyú nehéz, akkor is használd az agyadat is, mert a szívedre hallgatsz mindig kiszolgáltatod magadat és megbántanak, keressél olyat akinek érdemes kimutatni, de az eszed maradjon a helyén N
kihasználom hogy nem figyel és sarkon fordulva elõször kocogva majd spirntelve 2 3 utcányira lehagyom....:DDDDD
Szerintem ne így akarj visszakapni senkit. komolyan jó lenne neked ha csak szánalomból lenne veled? Ha elõbb te bántottad meg és utána õ bántott meg téged, akkor nem. Ha szakítani akar veled ezért bántott meg akkor még úgy sem. Csak akkor érsz el valamit a könnyekkel ha érez irántad valamit és tudja hogy rosszat tett veled.
A kérdező hozzászólása: Ez a kis pityergés annyira ösztönösen jött rám valamelyik nap, ráadásul minden összejött, nem csak emiatt voltam [email protected] passzban, és akkor éppen összetalálkoztunk.
"Fejezd már be!!!" Két nagy pofon kíséretében! :)
A kérdező hozzászólása: Muszájból bántott meg... el kellett utasítania, hogy el tudja felejteni, mit jelentek neki.
Azért az elõzményt nagyon jó lenne tudni ahhoz hogy érdemi választ kapj. Miért sír a nõ?
Ha ezzel szeretnéd megenyhíteni, akkor nem fog menni. Vannak olyan dolgok, amikor sírás ide-oda, de nem megbocsájthatóak.
Én nagyon-nagyon elszégyellem magam. 21/F

Lányok, meddig nem zavart benneteket, ha valaki látja a puncitokat?

Hány éves korotokig?

Legjobb válasz: Most sem? Nem zavar, ha idegenek látják? :) 35F

Most sem? Nem zavar, ha idegenek látják? :) 35F
engem még most sem zavar 32N
4-5 éves koromig, asszem... 20/L
Ez egyáltalán nem zavar. Hülye prûd szokás, hogy takargatni kell, meg a strandon is ruhát kell húzni oda, hogy ne lássák meg. Úgy születtünk, az a természetes, csak egy hülye társadalmi szokás, hogy eltakarjuk, amit belevertek az emberek fejébe, hogy úgy illik és ha nem akkor szégyenkezni kell. A használata az viszont más kérdés, az csak tényleg a párommal.
Szia! Én sose rohangáltam pucéron idegenek elõtt. Anyukámék is voltak annyira inteligensek, hogy már pici koromban is adtak rám egy fürdõbugyit még nyáron is, ha a kertben vagy strandon voltunk.
Mindig zavart, mert ez a normális. Nem olyasmi, amit mutogatni kell. Az orvos, vagy a párom más.
Nekem senki sem látta a párom és az orvosomon kívül és igen is zavar most is ha a dokihoz kell mennem... és mert ritkán húzok bugyit, és ki "villanna" a szoknyából... (véletlenül) az nagyon égõ lenne a számomra :) L/25 :) :) :)
sosem zavart
Én egyáltalán nem vagyok szégyenlõs.Szerintem buta dolog!:) A puncim is épp úgy a testem része, mint a fülem, és azon sem stresszelek, hogy azt mindenki látja..., de azért persze nem mutogatom magam az utcán!:P :D A pasim meg csak csodálkozik, h nála is néha órákig mászkálok egy szál semmiben...Rá mondjuk potizivan hat!:) :P 22/L
különösebben nem emlékszem, hogy zavart volna, kisebb koromban se, meg annyira most se. a strandon ugyan fürdõruhában vagyok, de ha át kell öltözni vagy ilyesmi nem parázok h úristen mi lesz, itthon is szívesen mászkálok meztelenül... 18l
Ha csak láttak meztelenül, az nem zavart, úgy 9-10 éves koromig.Engem most se szégyenlõsségbõl zavar(na), ha valaki meztelenül lát, hanem mert ronda a testem (dagadt vagyok és löttyedt a bõröm).Meg egyébként is, ha csak nincs rajtad ruha és állsz, mászkálsz, nem nagyon látszik konkrétan a puncid, hacsak be nem terpesztesz.Ha valaki meg kért volna így erre, hogy mutassam meg a puncim "direktbe", azt soha nem tettem volna meg.
hát már bocs de még jó h vki 4-5 évesen el tudja intézni egyedül a dolgát...kül még oviba sem mehetne elvileg, mert nem teljesen szobatiszta... am meg a kérdésre a válasz, h engem addig zavartm míg nem lettem szerelmes és akkor, vele elmúltak a gátlások...:)
Utolsó, végre egy olyan gondolkodású nõ, amilyet egész életemben kerestem. Remélem megbecsül a pasid, mert megérdemled. Köszi a hozzászólásodat.
Nekem épp fordítva volt.. kiskoromban utáltam, ha anyu ott van amikor fürdöm vagy öltözöm, de kb. 16-17 éves korom óta már meztelenül lézengek a lakásban anya meg nagyi legnagyobb megrökönyödésére... :D (fater nem lakik nálunk) Már a strandon is melltartó nélkül, ritkábban alsórész nélkül napozok. 20L
A kérdező hozzászólása: Kedves 08:47-es válaszoló! 4-5 éves korodban már egyedül öltöztél, fürödtél és egyedül intézted a pisilést, kakilást? Hát szívbõl gratulálok, hogy ilyen ügyes voltál, már akkor!
A kérdező hozzászólása: Kedves 08:29-es Válaszoló! Örülök, hogy így gondolkozol. Bár azt én nem kérdeztem, hogy ki használja a puncitokat. De Te írtad, hogy a használata más. Teljesen természetes, hogy csak a párodnak engeded, hogy hozzá érjen. Egyébként az eredeti kérdésem az volt, hogy gyerek korotokban meddig nem zavart, hogy látják a puncitokat? Valaki erre válaszoljon!!! Ha lehet, minél többen!
A kérdező hozzászólása: Gyerek korotokban meddig nem zavart?
Engem sem zavart sosem.

Szerintetek az baj ha nem látja a gép az ssdm?

A bios látja.

Legjobb válasz: nem baj

nem baj
OP rendszer? Csatlakozás típusa? BIOS beállítások az eszközzel kapcsolatban? Egyébként NEKEM nem baj, de NEKED?
Ha nem próbáltad még, adj neki egy betûjelet a windows lemezkezelõjében.
A kérdező hozzászólása: Op rendszer win 8 hddn. Sata 3 csatlakozás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!