Találatok a következő kifejezésre: Ha a látja (1740 db)

Miért látom magam csúnyának egy felvételen, ha a tükörben ugyanakkor szépnek látom magam?

melyik mutat igazat?

Legjobb válasz: Elõször is, mert a tükörben pont az arcod tükörképét látod! Ez így elég értelmetlennek tûnik, de... Senkinek sem teljesen szimmetrikus az arca, és ez így természetes; egy teljesen szabályos arc ijesztõ, és természetellenes. Viszont a tükörben pont a fordítottját látod a valóságnak:pl ha a bal szemed picit kissebb, és lehelletnyivel lejjebb van, mint jobb, akkor a tükörben názve azt úgy érzékeled, mintha a jobb szemed lenne olyan. És mivel tükörben mindennap látod magad, ezt szokod meg, ez leszel te, és ezt látod szépnek. Videón viszont ennek a fordítottját, a tükörkép tükörképét látod! =) Remélem, h valamennyire érthetõ voltam... Meg persze a tükörnek "pózolsz", felvételen viszont látod, hogy pl nem húzod ki magad, vagy épp idétlenül léptél stb. Ja, és ijesztõ tud lenni, ha hátulról látod magad...

Elõször is, mert a tükörben pont az arcod tükörképét látod! Ez így elég értelmetlennek tûnik, de... Senkinek sem teljesen szimmetrikus az arca, és ez így természetes; egy teljesen szabályos arc ijesztõ, és természetellenes. Viszont a tükörben pont a fordítottját látod a valóságnak:pl ha a bal szemed picit kissebb, és lehelletnyivel lejjebb van, mint jobb, akkor a tükörben názve azt úgy érzékeled, mintha a jobb szemed lenne olyan. És mivel tükörben mindennap látod magad, ezt szokod meg, ez leszel te, és ezt látod szépnek. Videón viszont ennek a fordítottját, a tükörkép tükörképét látod! =) Remélem, h valamennyire érthetõ voltam... Meg persze a tükörnek "pózolsz", felvételen viszont látod, hogy pl nem húzod ki magad, vagy épp idétlenül léptél stb. Ja, és ijesztõ tud lenni, ha hátulról látod magad...
Meg ugye nem biztos, hogy attól, hogy szép vagy, még fotgén is vagy. Ahogy én. Rám is mondják, hogy szép vagyok, de iszonyú a fényképarcom. Nagyon nem tetszem magamnak képen.
Bocsi. Fotogént akartam írni.
Vannak ilyen típusú emberek, valóban. A valóságban igazán "szépnek" látod õket, aztán jön egy fotó, és kész, vége mindennek. :P Nekem a barátom azt szokta mondani, hogy nincs két fotó, amin ugyanúgy néznék ki - pedig nem vagyok egy átalakulómûvész! Õ azt mondja, ilyen "sok arcom van".
Nem vagy fotogén. Rosszak a fényviszonyok a felvételen és nem is jó minõségû. Mindenki csúnyának látja magát visszanézve!
a tükör hazudik

Facebookon ha én látom egy személy posztjait (Automatikusan a kezdõlapomon), akkor az a személy is látja az enyémeimet?

Úgy értem, ha van 500 ismerõsöm, akkor nagyjából 40- 50 ember poszjait rakja ki a net a kezdõlapra. Szóval, ha én látom valakiét, akkor õ is biztos láthatja az enyém?

Legjobb válasz: Te állíthatod be mindenkinél, hogy akarod-e látni vagy nem. Ugyanígy õ is beállítja, a kettõnek nincs köze egymáshoz. Mostanában kevesebb dolgot lehet választani, nálam most éppen az a verzió fut (de néha visszaadja a régebbit is), hogy csak Közeli ismerõsnek (sok posztot látok), vagy Távolabbi ismerõsnek (csak a fontosakat látom) jelölhetek valakit. Ha egyik elé sem teszel pipát, akkor sima ismerõs. Ezen kívül választhatom, hogy Követem-e vagy nem, de ez nem ugyanaz a a követés, mint eddig volt. Ha követem, akkor látom a dolgait, ha nem, akkor nem.

Te állíthatod be mindenkinél, hogy akarod-e látni vagy nem. Ugyanígy õ is beállítja, a kettõnek nincs köze egymáshoz. Mostanában kevesebb dolgot lehet választani, nálam most éppen az a verzió fut (de néha visszaadja a régebbit is), hogy csak Közeli ismerõsnek (sok posztot látok), vagy Távolabbi ismerõsnek (csak a fontosakat látom) jelölhetek valakit. Ha egyik elé sem teszel pipát, akkor sima ismerõs. Ezen kívül választhatom, hogy Követem-e vagy nem, de ez nem ugyanaz a a követés, mint eddig volt. Ha követem, akkor látom a dolgait, ha nem, akkor nem.

Ki hogy reagál ha meztelen lát egy másokat? Havert barátot idegent? Titeket menyire zavar ha titeket meztelenül látnak? Menyire ciki a meztelenkedés és az ha valaki senki előtt nem szégyenlős

Szeretek másokat meztelen látni és azt is ha engem meglátnak! Senki előtt nem vagyok szégyenlős! Érdekelne más hogy van ezzel!

Legjobb válasz: Én már megszoktam, hogy rengeteg meztelen ember között dolgozok és hidegen hagy a dolog teljesen. Az sem zavar, ha engem látnak meztelenül.

Én már megszoktam, hogy rengeteg meztelen ember között dolgozok és hidegen hagy a dolog teljesen. Az sem zavar, ha engem látnak meztelenül.
engem nem zavar ha meglátnak az öltözõben meztelenül meg strandon az öltözõben is a 14-16-17 sõt többször volt hogy 30-35 évesekkel együtt zuhanyoztam meztelenül(egybe volt a zuhany) a velem egykoruakkal még beszélgettem is közbe. 16/F
Egy filmben azért nem annyira ciki.
Engem nem zavar a meztelenség. Nem érzem magam feszélyezve ha mások meztelenül vannak elõttem, Én is szeretek meztelen lenni, és nem zavar ha mások meglátnak. Ffi. vagyok.
Uszodai öltözõben normális dolog, nem zavar. Nudista strandra, vagy olyan helyre, ahol szándékosan mutogatják, meg nem megyek. Ennyi.
Mert hol dolgozol, hogy meztelen emberek vesznek körül ?
Gondolom kórházban dolgozik, vagy idõsek otthonában. Egy ilyen hivatásban az emberi testnél és szervezetnél nincs természetesebb dolog. Engem sem érdekel, ha valaki meztelenül van, de azért utcán, vagy máshol eléggé meglepõdnék. Ja és engem viszont senki se lásson ruha nélkül.
csak a barátnõm elõtt meztelenkedek, és csak rá vagyok kíváncsi meztelenül. ha meglátnék valakit, akkor a szemébe néznék, hogy ne érezze magát kellemetlenül
Nem az egészségügyben, hanem a szexiparban dolgozom. Az emberek nagy részben meztelenül vannak. :)
kur va vagy?
Aztaaa. Õszintén szólva engem meglepett, hogy ennyi mindenkit nem zavar. Most hagyjuk ki az edzéses uszodás dolgot, az ok. Ott nem tudsz elvonulni. De azért azt sem tartom tök normálisnak. De, hogy a családom elõtt? Pl az öcsém elõtt, aki felnõtt férfi, mutogatnám a melleimet, mi több a nemiszervem? Abszolut kizárt. Nyilván más anyám elõtt, de azt sem szeretem, mert zavar. Mi nem meztelenkedünk egymás elõtt. A põre test a partner elé való, és nem a nagy közönségnek, szerintem. A nudizást is kicsit betegesnek tartom, perverznek, azért nem hiszem, hogy ez normális, ráadásul a férfiakon egybõl látszik az "örömük". A szexualitás két ember magánügye - jobb esetben.
Tegnap Agárdon pont a piros lámpánál álltunk, amikor tõlünk balra egy parkolóban egy idegen férfi egyszerûen letolta a fürdõnadrágját, majd ráérõsen kivette a rövidnadrágját a csomagtartóból és felvette azt. A reakcióm annyi volt, hogy a kocsiban ösztönösen rámutattam és elkiáltottam magam, hogy odanézzetek, meztelen a pasi és "világít" a feneke. Egyébként nem tartom cikinek a meztelenkedést, ha olyan helyen vagyunk, ahol megengedett és ez természetes, de olyan helyen nem meztelenkednék, ahol nem az. 31N
Attól függ kit, mondjuk mivel pasiból vagyok, egy számomra tetszetõs lány pucér látványa nem keltene ellenérzést, értsd esztétikailag értékesítené magát az elmémben :D Csak akkor lennék zavarban ha a csajt is feszélyezné. Azonos nemûvel meg aztán kizárt hogy egy helyen megmaradjak... (Az hogy edzés után zuhanyzol az mondjuk más jelleg) Nem mutatkozok család elõtt sem ha tehetem Nem vagyok alapjában szégyenlõs, de ennek ellenére nem szeretem mutogatni magam (nudista meg hasonló helyeket kerülöm). Összességében bizalmi viszony meg a körülmények határoznák meg hogy mennyire tudom elengedni magam. Az meg hogy ciki hát.. tõled meg a téged szemlélõ egyén(ek)tõl függ csak szerintem :D 21/f
Engem nem zavar ha latok masokat vagy engem latnak epp puceran edzoterembe edzes utan tussolas vagy epp a kuzdosport utan tussolas .....mindenkinek ugyan az van :D 24 F
Családom elõtt nem szoktam meztelenül lenni, meg nem is mutogatom magam, de nem tartom magam szégyenlõsnek. Ha másokat látok meztelenül, az is hidegen hagy, bár attól függ, ki az illetõ.
F/42 Engem egyáltalán nem zavar egynemûek között meztelenül lenni, teljesen olyan, mint ruhában, engem sem érdekel a többiek teste, nem vagyok szégyellõs sem a zuhanyban, sem az öltözõben. Nõk elõtt sem vagyok szégyellõs két esetben: 1. Ha az a nõ, vagy nõk történetesen a szexpartnere(i)m 2. Ha nudista strandon vagyok, és mindenki meztelen.
Engem nem zavar ha másokat látok meztelenül, és az sem ha engem látnak úgy. Kb. 20 éve nudizom a párom is szívesen meztelenkedik. A nyaralóban nyáron szoktunk nudista fõzéseket, flekkenezéseket is tartani. A szomszédok már régen megszokták, hogy ha átjönnek nálunk meztelen emberbe futhatnak. Otthon a panelben sincs ez másképpen, pl. most felújítás van nálunk és az erkélyelválasztó lemezeket cserélik, az erkélyek egybe vannak nyitva, és továbbra is minden gond nélkül megyünk ki az erkélyre meztelenül mint egyébként. Simán beszélgetünk meztelenül a szomszédokkal, akár idegenekkel.
Innen: http://eternity.blogter.hu/394391/ez_itt_igy_szokas_avagy_eg.. (Szerintem nagyon jól rá lehet húzni a meztelenség tilalmát.) "Képzeljünk el egy ketrecet, amibe kísérletezõ kedvû tudósok összezárnak öt majmot. A ketrec közepére betesznek egy létrát, a létra tetejére egy fürt illatosan csábító banánt. Amint egy majom észreveszi, hogy micsoda finomság hever parlagon, karnyújtásnyira csupán, azonnal felmászik a létrára érte. Igen ám, de a tudósok minden ilyen esetben hideg vizzel meglocsolják a többi majmot. A majmok hamar rájönnek, hogy nem tanácsos próbálkozni a létrával. Aki megteszi, pórul jár, mert a többiek egyesült erõvel lerángatják és jól megverik. Érthetõ: nem szeretik a hideg vizet. Egy idõ után már egyik sem kockáztatja a verést, távol maradnak mind a létrától. Tegyük fel, hogy a kutatók ekkor kicserélik az egyik majmot. Az újonnan érkezett semmit nem tud a vízrõl, a verésrõl, csak meglátja a banánt és nagy örömmel rá is ugrik a létrára. Csakhogy a "régi" majmok azonnal lerángatják onnan és jól megagyabugyálják. Az új majom semmit nem ért. Természetesen hamarosan újra próbálkozik, amikor is újra pórul jár. Gyorsan megtanulja, hogy a létrára felmászni tilos, de fogalma sincsen, hogy miért. Amikor a kutatók egy újabb majmot kicserélnek "tudatlanra", az elõzõ majmunk már lelkesen veri a többiekkel együtt, ha az a létrára merészkedik. Egy idõ után a kutatók lecserélték már az összes majmot a ketrecben. Az öt új majom sosem kapott hideg vizes zuhanyt, mégis mind megtanulta, hogy a létrára nem szabad felmászni, mert a többiek megverik érte. Ha megkérdezhetnénk õket, miért tilos a létra, nyilván csak a vállukat vonogatnák, mondván, nem tudom, ez itt így szokás, esetleg kitalálnának nyakatekert ideológiákat, amivel racionalizálni, magyarázni próbálnák az értelmetlen tilalmat. Hát így születnek a paradigmák. :) "
En is szegyenlos vagyok, mert alapallapotban nagyon kicsi a nemiszervem. Ezert senki elott nem vetkoznek le (csalad, rokonok, haverok elott sem). Persze tudom, hogy az oltozoben nem a masik peniszet nezegetik a ferfiak, de nekem tenyleg annyira kicsi, hogy akaratlanul is odavonzana masok tekintetet, ugyhogy inkabb marad rajtam a gatya.
Én a családom elõtt is szégyenlõs vagyok, ha lehet, nem mutogatom magam... :P
Uszodában öltözõben nem zavar, a szemébe nézek a másiknak, h õt se zavarja. Hogy engem meztelenül látnak ugyanebben a szituban, szintén nem zavar. Barátnõm elõtt nem vagyok zavarban meztelen, ahogy õ sem ha ugyanúgy nincs rajta semmi sem. Egyéb lányok/nõk elõtt nem meztelenkednék és nem is igazán érdekelnek, ha van aktív barátnõm. 29F
Engem nem zavar , mindig meztelen uszom, napozom. Inkabb az hogy az Ingyenes naturista strandokon nagyon kevés a hölgy. Unalmas. igy. Ha hölgy vagy és félsz egyedül lemenni ilyen strandra, csak szolj nekem:) facebook: attilaRacz ( tenger)


Tükör nélkül is látható, legalább is én látom -direktben is, hogy parázslik az infrafény.
Amit te látsz, az nem infra fény. Az infra per definit a látható tartomány alatt van. Ettõl még érdekes, amit írsz, a fémgõz tükrök vissza szokták verni az infra fényt is, lehet, hogy a te tükröd sépci valamiben, és elnyeli a sugárzás nem látható részét.

Miért van az, hogy ha a tükörbe nézek akkor tök nem látom magam csúnyának, de ha lefényképezem magam akkor igen?

Legjobb válasz: "tök nem látom magam csúnyának" érdekes megfogalmazás :D na mindegy azért,mert a tükörben máshogy látod magad. a képeken nézel ki úgy,ahogy mások is látnak téged,mivel a tükör 1dimenzióval csal...de volt már több ilyen kérdés is.oda is le lett írva

A kamera meg a fényképezõgép mindenkit kövérít!!!! Ezt ki nem tudja/hiszi el xD.
"tök nem látom magam csúnyának" érdekes megfogalmazás :D na mindegy azért, mert a tükörben máshogy látod magad. a képeken nézel ki úgy, ahogy mások is látnak téged, mivel a tükör 1dimenzióval csal...de volt már több ilyen kérdés is.oda is le lett írva
Furcsa, ezzel én is így vagyok. Egyébként szerintem azért, mert a tükörben látod magad, és úgy "állítod be" magad, hogy jó legyél :D. Fényképen meg csak belenézel a gépbe, és lesz, ami lesz.
talán mert más szemszögbõl nézed magad
Magával szemben általában mindenki sokkal kritikusabb, persze vannak kivételek, akiknek meg abszolút nincs önkritikájuk :D
A kérdező hozzászólása: akkó mindenki csúnyának lát?XD
Dettó ugyanez van velem is! Milyen már...:D
De ez tényleg igaz, hogy olyannak látnak, amilyen a képeken vagyok?:D Mert én valahogy sokkal szebbnek érzem magam élõben és mindig is reméltem, hogy olyannak látnak, amilyennek én látom magam a tükörben.
egy megoldás fényképezd le magad a tükörbe
nemvagy fotogén.. egyébként mindenki más élõben és képen..
Azt hittem, ezzel csak én vagyok így. De nemár..ez tök frusztráló. A képeken olyan gáz vagyok, de mikor belenézek a tükörbe, akkor meg vagyok elégedve magammal. Amúgy is kicsi az önbizalmam, de most még kisebb lett:S

Ha a Földről a csillagokat nézzük, akkor elvileg azok múltját látjuk. De ha az ember a Holdon van, akkor a Földnek is a múltját látja?

Legjobb válasz: A Föld-Hold távolság igencsak elenyészõ még a legközelebbi csillag távolságához képest is. De amúgy igen, a múltat látjuk, mégpedig kb 1.28 (egy gész huszonnyolc század) másodperccel korábbi állapotot. A Föld-Hold távolság ~384000km. A fény sebessége 300000km/s. Továbbmegyek: amikor látod, hogy "süt a nap", vagyis a nap által kibocsátott fényt látod, lehet, hogy már rég nincs is ott a Nap! Onnan ugyanis 8perc 20mp alatt ér ide hozzánk a fény, tehát 8perc 20mp-cel korábban volt ott a Nap!

A Föld-Hold távolság igencsak elenyészõ még a legközelebbi csillag távolságához képest is. De amúgy igen, a múltat látjuk, mégpedig kb 1.28 (egy gész huszonnyolc század) másodperccel korábbi állapotot. A Föld-Hold távolság ~384000km. A fény sebessége 300000km/s. Továbbmegyek: amikor látod, hogy "süt a nap", vagyis a nap által kibocsátott fényt látod, lehet, hogy már rég nincs is ott a Nap! Onnan ugyanis 8perc 20mp alatt ér ide hozzánk a fény, tehát 8perc 20mp-cel korábban volt ott a Nap!
Ez a távolságtól függ. Ha pl. a legközelebbi, az Androméda galaxist nézed, az 2.25 millió fényév távolságra van, tehát amit látunk az a 2.25 millió évvel ezelõtti állapot, de a mi Tejútrendszerünk közepe is 25-28 ezer fényév távolságban van.
A világ legtávolabbi ismert objektumai a Kvazárok távolságuk az egyik legtávolabbi pl 12 milliárd fényév tehát leegyszerûsítve az a jelenség amit látsz 12 milliárd évvel ezelõtt zajlott le az paradox vagy nem is paradox jelenség áll fent, hogy amit látsz akár év milliárdók óta nem i létezik.
Persze, sokkal nagyobb idõegységekrõl van szó, ajánlom Stephen Hawkingot, üsd be a gugliba. ili
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt hittem nagyobb idõegységrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ezt mind értem, és nagyjából tudom is, engem csupán az érdekelt, hogy mennyire múlt az, ahogy az ember a Holdról látja a Földet. És ezt az elsõ válaszolótól sikerült megtudnom. Mégegyszer köszönöm
Spektrumon láttam egy nagyon jû hasonlatot a csillagokkal. Sok hülye filmben amikor az úrhajó fénysebességre kapcsol (xD), a csillagok elõttünk elkezdenek úgy "hátrarepülni" mintha suhannának :D De valójában fénysebességgel sem látnánk mást, csak hogy a csillagok egy helyben állnak. Azok a csillagok, amiket mi az égen látunk: TÖBB MILLIÁRD ÉVVEL EZELÕTT NÉZTEK KI ÚGY! Ma nem is úgy állnak a csillagok, ahogy mi az égen látjuk. Elnézést a hülye megfogalmazásért, nem vagyok agytröszt, csak a saját stílusomban írtam le. :D:D
Utolsó vok, bocsi... azért az is milyen érdekes, hogy amikor látjuk a napot felkelni, akkor már valójában 8 perce fent van a Nap, csak a fényrészecskéi 8 földi perc alatt érnek el a Földig. :) Ezt legelõször taknyos koromban 12 évesen hallottam fizika órán :D XD

Ha a Facebookon bejelölök egy embert, de utána visszavonom, akkor látja? És, ha a közeli ismerősnekl jelölöm azt látja?

Itt volt egy haverom és bejelölt egy lányt a nevemben.

Legjobb válasz: A piszok! Nem mindegy, hogy látja-e? Visszavonod. Ha a csaj értetlenkedik, neki is elmondod, hogy a haverod tette. De mindegy. Szerintem ha a bejelöléskor nem ült a csaj a gépnél és rögtön visszavontad, akkor nem látta. A közeli ismerõsök egy lista. Azt, hogy milyen listákba rendezed az ismerõseidet, csak te látod.

A piszok! Nem mindegy, hogy látja-e? Visszavonod. Ha a csaj értetlenkedik, neki is elmondod, hogy a haverod tette. De mindegy. Szerintem ha a bejelöléskor nem ült a csaj a gépnél és rögtön visszavontad, akkor nem látta. A közeli ismerõsök egy lista. Azt, hogy milyen listákba rendezed az ismerõseidet, csak te látod.
A kérdező hozzászólása: De, ha bejelöltem, de utána visszavontam, azt látja?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem kellett volna visszavonnom.Köszi.

Az normális, ha játékkaraktereket látok merevedést érzek? Amikor igazi nőt látok csak bizsergést érzek. Velem van a baj?

Legjobb válasz: igazi nõtõl nekem sem áll fel alapból meg talán senkinek, csak ha pl. lenge ruhában vagy fürdõruhában van, vagy meztelen, vagy vmi olyat csinál vagy ha elképzelem h én csinálok vele vmit vagy h õ velem...

igazi nõtõl nekem sem áll fel alapból meg talán senkinek, csak ha pl. lenge ruhában vagy fürdõruhában van, vagy meztelen, vagy vmi olyat csinál vagy ha elképzelem h én csinálok vele vmit vagy h õ velem...
oppá...
Nem, ez egyáltalán nem normális.
anime szexualitás
hát ezek a karakterek éppen erre vannak kihegyezve. Játsszál kevesebbet ! Amúgy gondold el, ha minden szembejövõ nõre így reagálnál? Az lenne csak a ciki.

Ha a kutyák nem látnak szinesen akkor a vakvezető kutya hogy látja a lámpa szinét a zebrán?

Legjobb válasz: Egyszer olvastam egy könyvet (Sheila Hocken: Emma meg én), amiben volt némi szó a vakvezetõ kutyák kiválasztásáról és kiképzésérõl. A kutya a forgalmat nézi, fülel, és csak akkor engedi a zebrára a gazdáját, ha semmi fenyegetõt nem lát közeledni. Hiába utasítja a gazdája indulásra a kutyát, a kutya zöld lámpánál sem indul el, ha közeledõ autót lát.

Egyszer olvastam egy könyvet (Sheila Hocken: Emma meg én), amiben volt némi szó a vakvezetõ kutyák kiválasztásáról és kiképzésérõl. A kutya a forgalmat nézi, fülel, és csak akkor engedi a zebrára a gazdáját, ha semmi fenyegetõt nem lát közeledni. Hiába utasítja a gazdája indulásra a kutyát, a kutya zöld lámpánál sem indul el, ha közeledõ autót lát.
Dehogy. Vakokkal foglalkozom, az infó tuti. A kutyukat úgy tanítják, hogy akkor induljanak, amikor a többiek is mennek. Ezért kell nagyon odafigyelni, és általánosban tananyag, hogy a vak emberek "miatt" is nem szabad lelépni addig ameddig piros, mert a kutya a tömeget figyeli, nem pedig a lámpát.
Én úgy tudom, hogy valamennyire látnak színesben...de természetesen nem úgy mint az ember.
akkor indulnak amikor a tömeg? és mivan ha senki se áll a zebránál?
Nem tom h mennyire igaz ez a színtelen cucc de ha igaz sztem talán vagy a piros vagy a zöld más árnyalatot ad a kutyának , talán a piros világosabb szürke mint a zöld
Szerintem is látnak szineket.hisz vannak kutyák akiknek meg lehet tanitani h a sárga v a piros labdát adják oda neked.
Arra nem gondoltok hogy megtanulja , hogy a felsõ a piros, az alsó a zöld, azt meg nem kell szinesben látni!
Szerintem a kutyák látnak színesen.
Nem értek hozzá de nem lehet h akkor indul el ha a többi ember is vagy pedig a sípolásra?
nem tooom... lehet hogy a formákat látja a képen....!!!!!!:) :) :)
Te utolsó, miért nem olvasod el a válaszokat mielõtt írsz? Már megbeszéltük, hogy nem színvakok, csak más felépítésû a szemük ezért másképp (rosszabbul) érzékelik a színeket, mint mi.
elöször is a kutyák színvakok. másodszor én is gondoltam arra h a felsö piros középsö sárga alsó zöld. harmadszor it irogatjátok h ha a tömeg indul de ha nincs tömeg csak a vak ( meg a kutya) van ott?
Ez nagyon hülye kérdés volt, már megbocsáss: ha nem lát színesen, akkor nyilván sehogy, ekkor érthetetlen, hogy miért mondod, hogy látja a lámpa színét? Tehát másképp tesz különbséget. Még az se kizárt, hogy a lámpák a színük szerint másképp helyezkednek el és feltûnik neki, akárcsak az alak, nemkülönben a megállt autók, stb. Nem tilos az eszedet és a fantáziádat kicsit lazább pórázra engedni... Egyébként nem lehetetlen, hogy könyv, netes írás is található a témában, olvasni arany..
"SZÍNVAK-E A KUTYUSUNK? Sokáig úgy tartották, hogy a kutyák színvakok, de biztosan állíthatjuk, hogy nem. Az újabb vizsgálatok kimutatták, hogy kutyánk kiképezhetõ arra, hogy mindig egy bizonyos színû tálat válasszon ki a különbözõ színû etetõedények sorából. Tehát házi kedvencünk képes a színek látására, azonban nincs tisztában a színek jelentõségével, számára ezek jelentéktelen tényezõk."
Az utolsó nagyon jól leírta a mechanizmust. :o) Nem is kell hozzátenni semmit!
Aki nem ért hozzá, az ne írjon marhaságokat! A szemben vannak pálcikák, amikkel a gyenge fényben látunk, viszont színeket nem érzékelünk velük, és vannak csapocskák, amik a színlátásért felelnek, de nem mûködnek rendesen gyenge fényben. (Ezért nem látunk színeket a sötében.) Csapocskából külön van rövid-, közép- és hosszúhullámra (színek) érzékeny változat. A kutyáknál is ez a helyzet, csak náluk a pálcikák vannak túlsúlyban a csapocskák rovására. Ezért látnak jobban éjszaka mint mi, viszont a színeket rosszabbul érzékelik, illetve másként, mert kevesebb csapocskájuk van és más arányban mint az embereknek. Ehhez nem kell megkérdezni a kutyát, ez csak biológia és fizika. Ha ismerjük a szemük felépítését akkor azt is tudjuk, hogy hogyan látnak.
½elvileg½, nem tudni a igazságot pff, kérdezzétek meg a kutyáktól milyen színt látnak
Elvileg minden színt látnak, csak a pirosat nehezen.
Egyébként azért is tanítják nekik inkább a forgalom és a többi ember mozgását, mert nem minden zebrás keresztezõdésnél van lámpa, és ha elromlik, vagy villogó lámpa van, nekik akkor is tudniuk kell, mikor mehetnek. A színeket ha ismerik is, a Kreszt nem tanítják a vakvezetõ kiképzõn.
De látnak színeket, tévhit, hogy nem! http://magazin.zassa.hu/index.php/magazin/cikk/80/Mit%20l%C3.. Konkrétan a zebra esetében a kutya nem a lámpát figyeli, ahogy már többen is leírták elõttem.
Az írt jót, aki azt írta, hogy a forgalmat, illetve a gyalogosok mozgását figyeli. http://blog.szabadfold.hu/csaladotthon/allatbarat/kutyatanpa.. És még több ezzel foglalkozó cikk és szakirodalom írja ugyanezt. És azt ne feledjük el, hogy a kutyák hallása kiváló, és ha netán mégsincs senki, ritka a forgalom, akkor is meg kell tudniuk ítélni az érzékeikre hagyatkozva a külvilágból, hogy mehetnek-e, nem véletlenül van külön kiképzés számukra.
A kutyák SZINVAKOK csak éppen a fekete MINDEN árnyalatát képesek érzékelni. A halvány feketétõl a sötét feketéig (szürkéig) mindent érzékelnek. Szóval ha benne az rögzül, hogy a halvány szürke/fekete labdát hozza a "hozdd ide a piros labdát" paranccsal akkor azt hozza. A lámpánál pedig azt látja, hogy vált a lámpa és más az árnyalata. Ha a világosabb feketét látja, hogy éppen az ég akkor elindul.
Óriási tévhit, hogy a kutyák "fekete-fehérben(szürkeárnyalat)" látnak mindent.A kutyám ezek szerint véletlenül tudja odahozni a tökegyforma labdái közül azt a színût amelykiet kérem...
Azt hiszem, a kérdés nem a színlátásra vonatkozott elsõsorban... :) Én úgy tudom, hogy a kutya feladata az, hogy megtalálja a zebrát. Innentõl a vak gazda fülel, hallgatja a forgalmat, a többi embert vagy persze a kattogást/sípolást, és indul, ha jónak ítéli. Tudtommal nem tanítják meg a kutyákat a lámpák megkülönböztetésére, de lehet, hogy tévedek.

Ha a tükörben nézem magam akkor vízszintes tükrözésben látom magam vagy úgy ahogy más is lát ha elölrõl néz?

Szerintetek hogy van?

Legjobb válasz: én tükör elõtt verem akkor olyan mintha valaki nézne ahogy verem?

én tükör elõtt verem akkor olyan mintha valaki nézne ahogy verem?
Nem. Akkor olyan, mintha te néznél valakit, amint veri. Tehát meleg vagy.
Tükrözés, de nem vízszintes. Ha vízszintes lenne, akkor 180°-os forgatás lenne. Próbáld ki; írj valamit egy papírra, és tedd a tükör elé. Szerintem rájössz magadtól is. :)
Igen, vízszintes tükrözésben látod magad és nem úgy ahogy más is lát ha elölrõl néz. Ugyanis a bal füledet te a tükörben a te bal oldaladon látod, míg mások az õ jobb oldalukon látják.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!