Találatok a következő kifejezésre: Ha a kutyát head (2 db)

Angolban, ha a kutyát személyes névmással helyettesítem, akkor mit kell használni? He, she vagy it?

Én it-re gondoltam, de elbizonytalanodtam. A fogalmazás megírásához viszont szükségem van rá. Előre is köszi

Legjobb válasz: Pont ezelõtt csináltam meg egy angol mondatot. A megoldásban it volt. Különben ez nagyon érdekes, mert olvastam, olyat, hogy az autó, meg she...:)

Pont ezelõtt csináltam meg egy angol mondatot. A megoldásban it volt. Különben ez nagyon érdekes, mert olvastam, olyat, hogy az autó, meg she...:)
Bár a szabályok ellenére az én kis kicsi "csajszi" kutyimat, biztosan she-vel helyettesíteném, ha róla írnék, akár helyes, akár nem :)
Én is mindig "he"-vel beszélek, beszéltem a kutyámról, amit mindig ki is javítottak "it"-re, így gondolom ez a helyes, de nem érdekel. Számomra a kutyám (mostmár kutyáim) egy személy, egy valaki, nem pedig egy tárgy, márpedig számomra az "it" abszolút olyan, mintha egy tárgyról beszélnék.
Alapból "it" a helyes, de ha tudjuk a kutya nemét, nyugodtan lehet mondani, hogy he/she.
Egyértelmûen "IT"

Ha a 3hónapos kutyát head and shoulders samponnal fürdetem le akkor lessz tölle valami baja?

Legjobb válasz: hát sztem sehány hónapos kutyát ne fürdess ember samponnal!! nem véletlenül vannak kutya samponok!!! érzékeny a bõrük nagyon a samponokra.

hát sztem sehány hónapos kutyát ne fürdess ember samponnal!! nem véletlenül vannak kutya samponok!!! érzékeny a bõrük nagyon a samponokra.
Ne fürdesd ha nem muszály, ha kénytelen vagy akkor vegyél neki kutyasampont, esetleg kérdezz meg egy állatorvost , hogy õ mit ajánl?
Ne fürdesd emberi samponnal, te sem használt a hajadra kutyasampont. Teljesen más a bõrük mint az emberek fejbõre. Nekik másra is van szükségük. Pl egy ember igyekszik a haját nem zsírosan tartani, míg a kutya szõre alapból zsíros, neki úgy jó, úgy természetes. A bõrükrõl nem is beszélve. Vegyél kutyasampont, nem drágák.
nehogy megfürdesd azzal.sõt semmilyen emberi samponnal.kutyasamponnal.és azt is higitsd fel, és nagyon alaposan öblitsd le.és csak havonta fürdesd max.
igazság szerint csak az illatanyagok miatt nem ajánlják az emberi samponokat kutyákra.Probléma nem lessz belõlle de a legjobb a speciális sampont vagy tiszta vizet használsz.Ha szuka kutyád van és a jövõben kiskutyákat szeretnél akkor semmiképpen ne használj illatositott sampont.Félévente 1-szer 2-szer semmi baja sem lesz max korpamentes gyönyõrü szõre lesz!:D
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek és csak egyszer fürdettem ilyennel és többször nem is áll szándékomban csak nagyon kellet már de veszek kutyasampont.
Szerintem egy kicsit fiatal még a samponos fürdetéshez, fõleg a hideg miatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!