Találatok a következő kifejezésre: Ha a kissé (151 db)

Névviseléssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Ha a leendő férj pl. dr. Horváth József a feleség pedig Kiss Rozália, akkor ha össze szeretnék tenni a nevüket akkor az asszony lehet dr. Horváth-Kiss Rozália?

Err?l a magyarorszag.hu sem ír!

Legjobb válasz: Arra még nem gondoltak(mármint akik a doktori cimrõl irtak), hogy a kérdezõ már megszerezte a dokturátust? Kedves kérdezõ, ön letette már a doktorátust? Abban az esetben, ha nem, akkor igazat adok az elõttem szólókkal, hogy azt nem veheti fel. Én is úgy tudom, hogy lehet Horváth-Kiss Rozália.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem rólam van szó amúgy, mert már férjnél vagyok de akkoriban még nem volt ez a név összekapcsolós megoldás...(vagy csak én nem tudtam róla...de nem hiszem).
Sznobságról szól az egész. ili
Szia! Nekem ismeretségi körömben hasonló helyzet állt fennt, de ott úgy oldották meg, hogy dr. Horváthné Kiss Rozália, tehát így biztosan lehet. Remélem segítettem valamit. De tényleg az anyakönyvvezetõ tud a legbiztosabbat mondani.
Sznobságról szól az egész. ili
Arra még nem gondoltak(mármint akik a doktori cimrõl irtak), hogy a kérdezõ már megszerezte a dokturátust? Kedves kérdezõ, ön letette már a doktorátust? Abban az esetben, ha nem, akkor igazat adok az elõttem szólókkal, hogy azt nem veheti fel. Én is úgy tudom, hogy lehet Horváth-Kiss Rozália.
Dehogynem, a férjed maradhat a saját nevén, egyátalán nem kötelezõ felvennie a te nevedet.
Azért , mert a kérdés Dr.Horváth, és Kiss Rozália volt, és nem dr. Horváth és dr. Kiss Rozália.
Igen, így lehet. De Dr. Kiss Horváth nem lehet. És Dr. Horváth Rozália sem.
Én úgy tudom, a dr.-t csak úgy teheted elé, ha egyértelmûen kiderül a névbõl, hogy a férjed a doki. Pl. dr. Horváthné Kiss Rozália
Szerintem se lehet doktorátust szerezni házasság útján, - mégha csak névleg is - fel kellene híni a helyi anyakövvezetõt, és õ elmondja pontosan mik a lehetõségek!
Ha így teszi össze , véleményem szerint a dr. titulust nem viselheti.
Szerintem sem. Akkor az úgy nézne ki, mintha õ lenne dr.
Annyi valaszt kaptal, lehet valasztani, van boven!Van egy pontos valasz, aki azt irta -szerencsere erre a jog is gondolt, es ... Hat jokat nevettem, mert mindenki leirta hogy szerinte mi hogy lehet.
Szia! A csaladjogi torveny szerint a hazassagi nev alkotas elfogadott. DE! a hazassagi nevet (ara+ferj csaladi nevebol all) mindket felnek viselni kell ugyanugy es ebben az esetben a dr nem veheto fel. A dr csak es kizarolag ne toldalekkal veheto fel ebben az esetben. Dr horvathne, vagy dr horvath jozsefne. Udv Bogi
Ha a férj a doktor, a feleség nem, akkor: Dr. Horváthné Kiss Rozália. Ha mindkettõ doktor lenne, akkor: Dr. Horváthné Dr. Kiss Rozália. Ha a feleség lenne a doktor, akkor Horváthné Dr. Kiss Rozália De hogy a két vezetéknév összegyógyításakor mi van, hát az jó kérdés... Az összegyógyításkor megszûnik a lehetõség arra, hogy a Dr-t ide-oda helyezgessük a helyzetnek megfelelõen. Az tûnik logikusnak, hogy így nem viselheti a doktor-titulust, mert már nem egyértelmû, hogy ki a doktor, márpedig aki nem doktor, nem viselhet Dr-titulust. Ettõl még a doktor doktor marad, szóval az hogy ez mennyire probléma, inkább sznobizmus kérdése.
Itt nem az volt a kérdés, hogy hogyan "viselheti" a nevet. A kérdés egyértelmûen arra irányul, hogy hogy tudja a kérdezõ doktorandusz nélkül viselni úgy a doktori nevet, hogy ne derüljön ki, hogy szerzett (-né) titulus, nem pedig saját. Hál'Istennek erre a jogalkotó is gondolt, így nem szerezhet úgy dr. elõtagot, ha nem derül ki, hogy -né titulusból származik. Tehát lehet dr. Horváthné, lehet dr. Horvát Józsefné, de nem lehet dr. Horváth-Kiss, nem lehet dr. Horváth Kiss. Azonban lehet Horváth Kiss, Horváth-Kiss.
Utolsó válaszoló vagyok. Bocsánat, igaza van. Tényleg a kérdésben dr. Horváth József van feltüntetve. Elnézést a figyelmetlenségemért. Ezesetben tényleg nem veheti fel azt, hogy dr.
De ha már felveszi a Horváth nevet és van a kérdezõnek doktorija, akkor mindenképpen a név elé kerül. Mármint: Dr.Horváth-Kiss Rozália és nem lehet Horváth Dr.Kiss Rozália
A kérdező hozzászólása: Jaj még vmi (csak most jutott eszembe) hogy akkor mindkettejüknek ez a dupla neve kell hogy legyen? Tehát dr. Horváth-Kiss József és dr. Horváth- Kiss Rozália? Azt nem lehet hogy csak a feleség veszi fel ezt a nevet a férj meg marad ami volt dr.Horváth József?
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓ igen? Érdekes ez...köszönöm!
csak úgy veheted fel, hogy egyértelmûen kiderüljön, hogy a férj a doktor. talán erre csak 2 variáció van: dr. Horváthné Kiss Rozália dr. Horváth Józsefné a többi variációból nem derül ki egyértelmûen, hogy kié a titulus.

Ha a "közepesnél kissé kevesebb" a magzatvíz, az azt jelenti, hogy "kicsi nem ürít megfelelően, ami a vesék és a húgyutak rendellenességét jelentheti"?

Ugye, nincs baja picurnak? 29 hetes vagyok. A 4D-s ultrahangon írta ezt a vizsgáló orvos.

Legjobb válasz: Ha kevesebb a magzatvíz , az valóban a vese és hugyutak nem megfelelõ mûködésére utal. De ha kissé kevesebb, az nem hiszem, hogy gond, mert akkor szóltak volna, ha gond van. Ne izgulj, ezek gyorsan változnak, jön a 32 hetes uh, kérdezz rá:-)

Ha kevesebb a magzatvíz , az valóban a vese és hugyutak nem megfelelõ mûködésére utal. De ha kissé kevesebb, az nem hiszem, hogy gond, mert akkor szóltak volna, ha gond van. Ne izgulj, ezek gyorsan változnak, jön a 32 hetes uh, kérdezz rá:-)

Lányok ti szeretitek ha a pasi csúnya szavakat mond szex közben és ha kissé dúrván bánik veletek?

Persze nemis az ,hogy fájdalmat okozzon.És ha igen akkor fordítva is igaz? Titeket felpörget?

Legjobb válasz: fiú vagy? én amugy mindig mást kívánok. most például szeretkezésre vágyom, gyengédségre, arra, hogy figyeljenek rám és törõdjenek velem. de néha izgat, ha egy kicsit durvák velem. néha...

fiú vagy? én amugy mindig mást kívánok. most például szeretkezésre vágyom, gyengédségre, arra, hogy figyeljenek rám és törõdjenek velem. de néha izgat, ha egy kicsit durvák velem. néha...
amúgy 15:59 ritka rendes srác vagy:)
Ja boccs! Téged izgat ha durva lehetsz a barátnõddel, de ha fordítva történne ugyan ez akkor már jajjajj... Pff...
engem ilyen nem tud izgatni... én nagyon nagyon szeretem a barátnõmet mindig odafigyelek rá egyszer se voltam vele durva minden percben kérdezem hogy nem fát meg hogy jó-e nem akarok neki egyáltalán fájdalmat okozni.. csúnyán meg nem beszélek vele. sex közbe is elmondom 1000 szer hogy mennyire szeretlek imádlak. nekem õ az elsõ. ha valami nem jó rögtön abbahagyom és segítek neki vagy megpróbálok.. megmasszírozom. 17/f
köszönöm
Furcsa egy perverzitásod van! Jó-hogy már ölni nem akarsz! Menj el orvoshoz, gusztustalan!
én is szeretem, bár mértékkel.én a legjobban azt szeretem ha megfogják a nyakam erõsen, mondjuk nem ugy h fájjon, ha meg kicsit durvább a sex...akkor mi van?egy pasinak sztem nem olyan jó mindig finomkodni.ki kell engedniük azt a rengeteg tesztoszteront.az én párom is mondja h szeret, sõt még ha éppen durvulunk(persze csak ha mind2nknek kedve van hozzá)akkor is figyel rám!ugyan ugy megkérdezi h fáj e.de sz.tem a durva nem egyenlõ a fájdalmassal!
Szerintem izgalmas néha, ha csúnyán beszél a párom és jól megk*r. :) Amikor keményen odateszi magát. :) Nagyon szeretem, amikor finoman, romantikusan sexelünk, és mondogatjuk egymásnak, hogy mennyire szeretjük egymást, de idõnként kell egy kis vadulás. :)
én sajnos nagyon, a pasik viszont általában nem tudnak beleéléssel durvulni...
azért mert valaki nem veri agyon apárját még nem biztos, hogy sekélyes és izgalom mentes a szexuális élete. ennyit errõl :) ))
Ja és 19/L vagyok.
Lehet, hogy én vagyok perverz, de egy egészséges szexuális élethet igenis kell néha az, hogy kicsit másképp bánj a pároddal. Nem lehet állandó jelleggel tingli-tangli módon szexelni, én el is aludnék egy idõ után, ha ezt kéne átélnem. Nem tudom, hogy egyesek számára miért durva ha a párjuk rácsap a fenekükre, mert tudhatnák, hogy az csak fokozza a szexuális izgalmat (orvosok bizonyították be)! Na, de ha nektek, jó a sekélyes és izgalommentes szex, akkor hajrá!
én ilyet sose tennék :(
na a pofozás már tényleg durva...
Engem felizgat, ha csúnyán beszél velem a párom, meg ha felpofoz, elfenekel szex közben. (A felpofozás nem az õ ötlete volt, hanem én kértem elõször). Viszont olyan is van, hogy gyengédségre vágyok. Mikor mi.
Engem egyszer megkért barátnõm rá. Azt mondta, nincs otthon senki, a szobában lesz, menjek be és erõszakoljam meg. Nagyot néztem elõször de izgatta a fantáziámat.Persze tisztában voltam vele hogy tudok uralkodni magamon így az egészbõl egy játék lett és rettenetesen jó volt mindkettõnknek :P Viszont tuti lelankadna ha egy lány megpofozna szex közben vagy csúnyán besézlne velem. Az gáz.
én utálom:/ egyszer a barátom akarta, meg a hátsómra is rácsapott közben, de megkértem, hogy ne, és azóta nem csinálta! meg nem szeretem, ha túl gyors és durva a dolog. ezvan.:/
fát=*fáj
Anno a nagy szerelmemmel még kapcsolatunk elején egyik délután épp egy aktuális hír kapcsán beszélgettünk a családon belüli erõszakról. Megbeszéltük, hogy ha megütném, elhagyna azonnal, és én sose ütném meg. Rá pár órával épp megy a hancúr normál kutyában, hátrafordult, hogy korrigálná, amit délután mondott, szex közben megüthetem. Az õ szép szájából hangzott el az is, hogy szereti, ha keményen bánnak a testével.

Fiúk, nagyon zavarna titeket, ha a barátnőtök az első pár szexnél kissé szégyellős lenne?

Nem lenne mindig az, idővel feloldódnának benne ezek a kicsi gátlások, csak az elején "bénázna", nem nagyon merne határozottan hozzátok érni, csinálni az ágyban dolgokat, meg ilyenek... ti ezt tolerálnátok, és, vagy segítenétek neki? Főleg 20 év felettiek válasza érdekel.

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
Lányként mondom neked..én nagyon szégyenlõs voltam...elõtte közben utána...késõbb ez változott..nálam türelmesek voltak a partnereim, jó nem egyéjszakás kalandról beszélek...ha a fiúnak fontos vagy és nem pár alkalmat szeretne, segíteni fog hogy együtt ledöntsétek a falakat.... :)
Elsõ alkalommal még belefér, de utána már nem sok értelmét látom.
dehogy zavarna, szerintem össze kell szokni és az egy nagyon izgalmas idõszak, amikor egymásra hangolódtok, ismerkedtek a másik testével :)
Nem zavarna.
ha feloldódik akkor nem talán lenne türelmem :) 22F
nem.
Velem begyakorolhatod, utána már nem leszel szégyenlõs.
Attól függ.
Egyáltalán nem zavarna, tök édes lenne :)
Nem zavarna egyáltalán. 28/F

Fiúk nektek bejön ha a lány kissé elvont?

Legjobb válasz: Mármint, hogy mûvészlélek? Igen, azok bejönnek!

Mármint, hogy mûvészlélek? Igen, azok bejönnek!
hát igen, mer akkor lehet, hogy érti a vicceimet, amik meg nagyon elvontak :)
milyen mûvészetek iránt? Az én nyakamat aztán ki ne tekerje :D
az elvont kifejezés, az társadalmi népszerûségtõl, szokásoktól eltérõ cselekvést gondolkodást jelent. dióhéjban... de manapság ez a rock, gyûrûk ura, star wars, háború, NORMÁLIS EMBEREK!!!! 18/F
A kérdező hozzászólása: Érdeklik a mûvészetek és lelkesedik a nyakatekert dolgokért.
persze
Attól függ milyen irányba. Ha a tudomány fele akkor igen. A vallást baromságnak tartom, a mûvészetek meg nem igazán érdekelnek.
attol fugg mennyire :D
Mitõl vont el?
attól függ attól még lehet, hogy összeillünk :)
Attol fugg. Amugy igen.
Én is elég elvont vagyok, úgyhogy én szerintem nagyon tudnék örülni, és jól meg tudnám magamat értetni egy hasonló lánnyal :) 16/f

Mit csináljak, ha a hajam fakó és színtelen és kissé száraz?

Legjobb válasz: olaj+ száraz hajra sampon vitamin bevitel köles evés egy kis répával.

olaj+ száraz hajra sampon vitamin bevitel köles evés egy kis répával.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

A mellbimbóudvaron pár napja megjelent egy dudor. Ha megnyomom kissé fáj. Mi lehet ez?

Nem szoptatok, nem vagyok terhes.

Legjobb válasz: Talán pattanás?

Talán pattanás?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem :(
Akkor mielõbb keresd fel a nõgyógyászodat.
Nekem is szokott ilyen lenni és is furcsáltam, bár szépen visszament.
Elsõ vagyok. Szerintem is a nõgyógyász az egyetlen és a legjobb megoldás! Minden jót Neked! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kutattam a neten és ezeket Montgomery mirigyeknek hívják, valószínûleg nekem begyulladt. A nõgyógyásztól félek, még nem voltam, nem élek nemi életet. :/
Sajnos ha baj van, akkor muszáj orvoshoz menni.
nekem is ilyenem volt, nõdoki és bõrgyógyász azt mondta, hogy normális, nem kóros jelenség

Ha egy kissé zsíros már a hajam és nem szeretném megmosni, akkor hogyan hordjam, hogy ne legyen olyan feltűnő?

Kicsit váll alá ér? sötétbarna hajam hajam van oldalfrufruval. És sajnos nem nagyon áll jól ha teljesen felgumizom és a frufrum is felcsatolom =/

Legjobb válasz: Szárazsampon.

Szárazsampon.
akkor próbáldd meg csak sima vízzel kicsit átmosni, csak ne samponnal, meert é is hallottam, hogy ugy nagyon egészségtelen, ja meg másik tipp: lehet, hogy nehéz lesz ugy hajat mosni, de próbáldd meg hideg vízzel, mert a melegvízzel való hajmosástól sokkal gyorsabban zsírosodik be a hajad
az a "punkos" haj nem tetszik? csk a frufrudat betupírozod és hátrafogod. a hintõporról én is hallottam, de nekem fehér maradt a fejbõröm, meg van vmi fújós cucc hajra, naa az beszívódik és nem tûnik zsírosnak a hajad. (dmbe, rossmannba biztos van) meg ha betupírozod kicsit a hajd már hajmosás után (csk hogy ne lapuljon nagyon a fejedre) kevésbé fog zsírosodni, ill. ez nálam bevált.
hajráf, vagy fogd össze, ha így nem tetszik mosd meg nem nagy dolog és te is jobban érzed magad csinosan....Nekem is hosszú dús hajam és 2naponta mosom, túlélem én is!
Ja, mert zsíros, koszos fejjel mászkálni egészségesebb..
Kendõ, sapka...
akkor elnézést:) és amúgy naponta tényleg egészségtelen
tegyél rá hintõport
A kérdező hozzászólása: 1..minden mondható rám de az h igénytelen az egyáltalán nem :D 2..akkor rosszul fogalmaztam meg a kérdést..annyira nem zsíros h megmossam miatta a hajam, csak engem egy kicsit zavar 3.. és naponta hajat mosni nem nagyon egészséges =/
Mondok egy tuti tippet: Mosd meg! Amíg kivárod, hogy válasz érkezzen a kérdésedre, már rég megmostad volna, ha gyors vagy. Még ha hosszú is a hajad. Én mindennap megmosom. Sosem zsíros, és mindig úgy áll, ahogy én akarom.
hogyhogy nem akarsz hajat mosni?nem vagy te kicsit igénytelen?:D ha meg a hatás miatt nem akarod emgmosni akkor mosd emg és öntsed le sörrel és hagyjad úgy emgszáradni:P
A kérdező hozzászólása: régen használtam...de szerintem szörnyû =/ kellemetlen érzés és viszket tõle a fejbõr
Persze, a hideg víztõl biztosan nem fog zsírosodni, mivel egy idõ után nem lesz minek zsírosodnia.

Valamilyen betegségem lehet, ha piros kissé véraláfutásos pöttyök jelentek meg rajtam, de csak a jobb lábamon két-három napja?

Máshol nem észlelek pöttyöket, amilyenek a jobb lábamon vannak, lehetséges hogy valami megcsípett éjszaka (hosszú nadrágban alszom). Legalábbis remélem. A hátam viszket még egy helyen, de lehet, hogy azt már csak behalutom:) A bárány és rózsahiml? tünetei nem illenek rá. Külföldön vagyok és nincs még orvosom, és egy kétes tisztaságú szállodában lakom.

Baj ha a pénisz egy kissé lefelé hajlik amikor merevedés van?

Legjobb válasz: Második vagyok. Huh akkor elnézést :$ Ilyenrõl még nem is hallottam :D Mégegyszer bocsi. :$

Második vagyok. Huh akkor elnézést :$ Ilyenrõl még nem is hallottam :D Mégegyszer bocsi. :$
baxni tudsz vele? ha igen akkor nincs gond. Fel áll? ha igen akkor nincs gond. ennyi.
kulturáltabban nem lehetne fogalmazni esetleg? Egyébként kedves kérdezõ! Ha kissé lankadt a pénisz akkor nincsen teljesen merev állapotban! Baj -e? Hááát lankadt hímtaggal elég nehéz szexuális kapcsolatot létesíteni! :) De vannak elég jó taktikák amivel fokozhatod a partnered izgalmi állapotát és akkor semmi gond nem lesz!
Második, kissé félreértetted! Van, akinek így merevedik, hogy közben lefelé görbül. Semmi gond nincs vele, ha közben elég merev.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!