Találatok a következő kifejezésre: Ha a kisebb az (299 db)

A kérdező hozzászólása: Valaki van ilyen helyzetbe, hogy a méhe nem átlagos, 8cm-er hosszú, hanem több???

Miért gondolják sokan, hogy ha a kisebb jövedelműeknek emelkedik a bére az csak is a nagyobb jövedelműek fizethetik meg?

Én elég sokat dolgoztam „ ÉLTEM „ külföldön, és hatalmas a mentalitásbeli különbség.

Legjobb válasz: Ezzel a gondolkodással az a baj, hogy nem tudod ellenõrizni, hogy ha kovács alacsonyjövedelmû géza kap havi plusz 10k-t, akkor abból tej, kenyér, hertz szalámi lesz e, vagy spórol egy évet, és kimegy nyaralni horvátországba.

Ezzel a gondolkodással az a baj, hogy nem tudod ellenõrizni, hogy ha kovács alacsonyjövedelmû géza kap havi plusz 10k-t, akkor abból tej, kenyér, hertz szalámi lesz e, vagy spórol egy évet, és kimegy nyaralni horvátországba.
20 éve tudja mindenki hogy erõs középosztály kellene, de ezt nagyon nehéz megteremteni.A béreket nem az állam emeli, legfeljebb a közalkalmazottakét.Aki úgy érzi hogy keveset keres az forduljon a munkaadójához, vagy szervezzen sztrájkokat, nyugaton is így lettek magasabb bérek a nagytõkés önszántából nem mond le a profitjáról hanem mindet zsebre teszi.
Kedves kérdezõ! Nem szeretnél pártot alapítani, indulni a választásokon és miniszterelnök lenni? Ilyen gondolkodással biztosan tudnál változtatni az ország sorsán, a mi sorsunkon. Tudom, hogy már talán késõ, de 4 év múlva???:) )
A kérdező hozzászólása: Az erõs középosztállyal van egy nagy gond. Az, hogy önálló és igényei vannak. A szegényeket ugyanis nagyon egyszerû kiszolgálni Sajnos azt kell hogy mondjam hogy igazad van! De ez kinek jó? Mi élünk ebben az országban és nekünk kell a politikától kikényszeríteni, mert akinek jó, a nagytõkének az magától az efelé irányuló jogokat, lehetõségeket, nem adja csak úgy oda!
A kérdező hozzászólása: Kedves kérdezõ! Nem szeretnél pártot alapítani, indulni a választásokon és miniszterelnök lenni? Ilyen gondolkodással biztosan tudnál változtatni az ország sorsán, a mi sorsunkon. Tudom, hogy már talán késõ, de 4 év múlva???:) ) Köszönöm! De már van olyan párt akiknek ez a feltett törekvéseik én is rájuk szavazom.
Tök jó kérdés, akár én is írhattam volna, és a 12 valahanyas válasza teljesen kielégítõ, nincs mit hozzáfûznöm. Talán csak annyit, hogy elárulod egy ingadozónak, hogy melyik az a párt amelyikre ráleltél?
Mivel egy vérkommunista szöveget mondott el, Bogár agymenéseivel, ezért Jobbikos.
A kérdező hozzászólása: Tök jó kérdés, akár én is írhattam volna, és a 12 valahanyas válasza teljesen kielégítõ, nincs mit hozzáfûznöm. Talán csak annyit, hogy elárulod egy ingadozónak, hogy melyik az a párt amelyikre ráleltél? Nem akartam leírni de Jobbikos vagyok, és a programba minden az általam leírt meg van fogalmazva, csak össze kell az elemeket rakni!


A 2 fiam tartós beteg a gerincferdülésük miatt, fûzõt is hordanak. A kisebbik az idén betölti a 10. életévét, így megszûnik a GYES. Ez után a betegség után is jár (ha kérem) az ápolási díj?

Legjobb válasz: Egy gericferdülésen mit kell ápolni??? Eljár gondolom gyógytornára, gyógyúszásra, hordja a fûzõt, de neked ez mivel több idõ, mintha fociedzésre vagy hegedülni járna?

Egy gericferdülésen mit kell ápolni??? Eljár gondolom gyógytornára, gyógyúszásra, hordja a fûzõt, de neked ez mivel több idõ, mintha fociedzésre vagy hegedülni járna?
A kérdező hozzászólása: Nem véleményt kértem, hanem elsõsorban tapasztalatot.Nem jószántamból maradnék itthon ápolásin, hanem mert nincs lehetõségem elmenni dolgozni jelenleg.Senki nem mondta, hogy folyamatos ápolásra szorul(szerencsére), én csak a törvény adta lehetõséggel szeretnék élni, ha van rá mód.Nekem pont a Magyar Államkincstártól jött az a válasz, a "meddig jár a GYES"kérdésemre, hogy utána kérhetem alanyi jogon az ápolásit az önkormányzattól, ami kb.megegyezik a Gyes összegével.
Ha ezt írta az államkincstár, akkor mi a kérdés? Õk tudják legjobban. Sajnálom, hogy nincs munkád, tényleg, de nekem olyan fura, hogy ápolásin lehet lenni gyakorlatilag ápolásra nem szoruló gyerekekkel. De ha nincs más lehetõség, akkor hajrá!

1) Az egyenes hasáb alapja egyenlő szárú háromszög, melynek alapja 12 cm, oldala 10 cm. Kiszámítani a hasáb térfogatát, ha a kisebbik oldallap átlója 26 cm?

2) Kiszámítani a szabályos hatoldalú hasáb térfogatát, ha a hosszabbik (nagyobbik) átlója 4 cm és az alaplap síkjával 45°-os szöget zár be?

Legjobb válasz: 1.) a = 12 - háromszög alapja b = 10 - háromszög szára ma = √[b²-(a/2)²] = √(10²-6²) = 8 Alap területe: a*ma/2 = 12*8 = 96 Pithagorasz-tétellel a hásáb magassága (M) kiszámítható: M = √(átló²-b²) = √(26²-10²) = 24 V = 96*24 = 2304 cm^3

1.) a = 12 - háromszög alapja b = 10 - háromszög szára ma = √[b²-(a/2)²] = √(10²-6²) = 8 Alap területe: a*ma/2 = 12*8 = 96 Pithagorasz-tétellel a hásáb magassága (M) kiszámítható: M = √(átló²-b²) = √(26²-10²) = 24 V = 96*24 = 2304 cm^3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Megkérdezhetem hogy mit jelöltél "ma"-val?

Az rosszabb ha a sport miatt lett kisebb a mellem mint a fogyás miatt? Úgy értem, Ha fogyás miatt akkor vissza lehet hízni a mellekre, na de mi van ha a sporttól lett kisebb?

Konditerembe jártam pár hónapig.Súlyzóztam főleg , de volt hogy ugráltam is,sportmelltartóval mindig, tehát nem ereszkedett meg, de azt vettem észre hogy kisebb lett.Elvileg nem fogytam, legalábbis a mérleg szerint nem és én sem látom magamon csak a mellemen:S Vissza tudom szerezni a melleimet? Van akinek van ebben tapasztalata már?

Legjobb válasz: biztos hogy fogytál másként nem lenne kisebb. másik variáció hogy nem is lett kisebb csak te látod kisebbnek. vissza szerezni hízással lehet mivel hogy a nõi mell zsírszövetbõl van,csak mellre zsírosodni pedig nem lehetséges. azért vess rá még egy pillantást hogy tényleg kisebb lett e.

biztos hogy fogytál másként nem lenne kisebb. másik variáció hogy nem is lett kisebb csak te látod kisebbnek. vissza szerezni hízással lehet mivel hogy a nõi mell zsírszövetbõl van, csak mellre zsírosodni pedig nem lehetséges. azért vess rá még egy pillantást hogy tényleg kisebb lett e.
A kérdező hozzászólása: Hát megkérdeztem hogy szerinte akkor mikor úgy lefogytam akkor is kisebbek lettek e , azt mondta h akkor nem :D...Meg akkor én sem láttam változást.
Nem lehet hogy fekve nyomás miatt kicsit kiszélesedett? a nõknek is ugyan olyan mellizmuk van mint a férfiaknak ha kidolgozzák
ma 20:46 nem tudják kidolgozni kox nélkül mert nõk és nem férfiak.
A kérdező hozzászólása: Nem nyomtam fekve.:/
Akkor kicsit lefogytál
A kérdező hozzászólása: Hàt remèlem hogy tènyleg csak ennyi ès ha hìzok akkor visszaàll minden. Köszönöm a vàlaszokat.
Ne nagyon hallgass rám csak 14 vagyok, de ahova én járok konditerembe, ott minden képen a nõknek olyan mellük van minta férfiaknak, de ahogy olvastam elõttem szólótól, az a kox miatt van, de mivel nem koxolsz nem is tudsz belõle izmot építeni...sõt! Nem is nyomtál fekve, tehát a melleidet nem is terhelted, sem azon részeit...szerintem kicsit lefogytál az edzés miatt :D
nem is rossz egy 14 évestõl. szép válasz!
vagy csak nem mondta barátod.
A kérdező hozzászólása: Igen ezzel tisztában vagyok , de nekem volt már olyanhogy diétáztam és nagyon lefogytam (jó nem olyan nagyon csak 2-4 kg-t) de akkor a mellem nem lett kisebb...
A kérdező hozzászólása: Hát barátom is azt mondta hogy kisebb lett, meg nincs akkora dekoltázsom pólóban , sõt kilátszik a a melltartó szegélye, ami eddig nem látszott ki. És az elvileg azér van mert a kisebb mellett nem tudja ugy feltolni push up..:S Igen, akkor az lesz...Most hízókurára fogok magam , utána meg ugy járok kondizni hogy semmi, futás meg ugrálókötelezés stb...
sporttól nem lett kisebb a melled.. azért lett kisebb, mert nem pótoltál vissza elég tápanyagot, így elkezdett csökkenni a zsírod. ezt fogyásnak hívják.
A kérdező hozzászólása: De akkor miért nem látom magamon hogy fogytam volna ? Egyébként is rengeteget eszek azért nem gondoltam hogy fogytam :S (köszi a válaszokat)
"Hát barátom is azt mondta hogy kisebb lett, " barátod látja helyetted is.
A kérdező hozzászólása: Ezt most nem egészen értettem.
látod, ezt én sem. arról van a téma, hogy kisebb lett a melled, de közben te nem látod hogy fogytál. pedig mégis errõl beszélünk O_o
A kérdező hozzászólása: hát igen.Ezek szerint tényleg fogytam.Csak fura ez nekem. Csak nemtudom, azt hittem hogy magának a sportnak van köze ehhez, nem a fogyásnak.Persze a kettõ fedi egymást, csak mondom...nem látom hogy fogytam volna.
mert amilyen "szerencsések" vagytok, elõször a melleteken látszik meg ha fogytok. bár ez valójában genetika kérdése, és egyénenként eltér.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) hàt igen ilyen komolyan azért nem vettem az edzèst.meg direkt figyeltem arra h a testzsírom ne csökkenjen, de ùgytünik nem sikerült :)

Baj az, ha a 2. baba kisebb súllyal születik, mint az első?

Mindenhol azt olvasom, hogy a többedik terhességnél nagyobb babák születnek.

Legjobb válasz: Nem baj, ha kisebb. Csak ÁTLAGBAN nagyobbak a többedik babák. De ettõl még egyáltalán nem baj, ha kisebb.

Nem baj, ha kisebb. Csak ÁTLAGBAN nagyobbak a többedik babák. De ettõl még egyáltalán nem baj, ha kisebb.
Szia! Rám ez nem volt érvényes. Az elsõ fiam 38.hétre született 3030 gr és 53 cm A második fiam 37. hétre született 2400 gr és 49 cm :) Minden jót! :)
az én babám is nagyobb lett az elsõnél, a húgom viszont kisebb volt nálam. Szerintem nem baj
1. 40+6: 4400 gramm/ 57 cm fiú 2. kiírt napon 3950 gramm/ 56 cm lány
Szerintem nem baj. Az elsõ 40 hét +1 napra született 3850gr- rel és 58 cm -mel. A második 38 hét +6 napra született 3850 gr-rel és 56 cm-mel.
Az elsõ fiam 3390 grammal született... A 2. fiam 3090 grammal...

Nagy baj, ha a deguk ketrece kisebb az 50x50x50-es méretnél?

Interneten keresek a 2 leend? degumnak ketrecet. A baj az, hogy csak 3-4000 ft-om van rá és nem találok a fenti méretben ilyen áron...Ha kicsit kisebb az nagy baj? Nem szeretném ha rosszul éreznék magukat...

Legjobb válasz: Ha a degu kisebb, mint 50x50x50, akkor el fog férni benne :))) Bocs. Egyébként szerintem elég lesz nekik, hiszen jóval kisebbek, mint pl. a tengerimalac.

Ha a degu kisebb, mint 50x50x50, akkor el fog férni benne :) )) Bocs. Egyébként szerintem elég lesz nekik, hiszen jóval kisebbek, mint pl. a tengerimalac.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de én nem csak azt szeretném, hogy "elég" legyen nekik, hanem hogy legyen terük futkározni, játszani és jól érezzék magukat(már amennyire egy ketrecben élõ állat jól érezheti magát..).
Minél kevesebbet legyenek ketrecben. Ha van idõd és tudsz rájuk vigyázni, engedd szabadon a lakásban, egy helyiségen belül. Tedd degubiztossá ( mérgezõ növények, kébelek, macska, kutya, vázák, stb.)
Nem tévedtem nagyot, ezt írja ez az okos oldal: "Egy degupár számára legalább (!) egy 50x50x50 cm befoglaló méretû ketrec szükséges!" http://www.gfrankye.tvn.hu/degu/frankyedegu1.htm

Miért kisebb az egyik szemem mint a másik? Főleg ha vakuval fényképeznek akkor jobban látszódik.

Nagyon zavar és szeretném megtudni.

Legjobb válasz: mindenkivel így van. Ha jobban megnézed.Vkinek nagyobb az eltérés, van akinek kisebb.

mindenkivel így van. Ha jobban megnézed.Vkinek nagyobb az eltérés, van akinek kisebb.
Sok embernek ilyen, TV bemondonõknél, riportereknél is feltûnt már.
Senkinek sem teljesen szimmetrikus az arca, sõt az egész teste sem.
Alkat-kérdés, genetikai örökség és/vagy baleseti o lehet mögötte. Senki sem szimmetrikus teljesen (nekem a két arcfelem aszimmetrikus és nagyon zavart sokáig). Hogy megnyugodj, linkelek egy oldalt. A vöröshajú modell-lánynak jól látható eltérés van a két szeme között nagyságban. És maneken! :) http://www.the-british-shop.de

Egy kétjegyû szám számjegyeinek aránya 1:3. Ha a számjegyeit felcseréljük, az így kapott szám kétszerese az eredeti számnál 15-tel kisebb lesz, Melyik az eredeti szám? Valaki segítene hogy ezt, hogy kell megcsinálni?

képlet,egyenletet is kéne:)

Legjobb válasz: Tegyük fel, hogy a tizesek helyiértékén van a kisebb, és az egyesek helyiértékén a háromszor nagyobb szám, ekkor: X(3X)=10X+3X=13X (3X)X=10*(3X)+X=31X 2*31X+15=13X 62X+15=13X 49X=-15 X=-15/49 Így hülyeség jött ki, úgyhogy tegyük fel fordítva: a tizesek helyiértékén van a 3-szor nagyobb szám, mint az egyesek helyiértékén: (3X)X=10*(3X)+X=31X X(3X)=10X+3X=13X 2*13X+15=31X 26X+15=31X 15=5X X=3 3X=9 Az eredeti szám tehát a 93-as. Ellenõrzés: 2*39+15=93 78+15=93 93=93 tehát jó. :) Remélem érthetõ voltam, ha igen kérlek pontozz fel. A megoldások elején a X(3X) nem X-szer 3X-et jelent, hanem egy olyan kétjegyû számot, aminek X van a tizesek helyiértékén és 3X az egyesekén, és fordítva (3X)X-nél a tizesek helyiértékén van a háromszor nagyobb szám, és az egyesek helyiértékén a kisebb. És ezt úgy kell egyenletté alakítani, hogy a tizesek helyiértékén lévõt 10-zel kell megszorozni, és hozzá kell adni az egyesek helyiértékén levõ számot (1-gyel szorozva elvleg, mert minden helyiértéken a helyiértéknek megfelelõ számmal kell szorozni, de mivel 1-el szorozva minden szám önmagát adja, így ezzel felesleges bajlódni).

Tegyük fel, hogy a tizesek helyiértékén van a kisebb, és az egyesek helyiértékén a háromszor nagyobb szám, ekkor: X(3X)=10X+3X=13X (3X)X=10*(3X)+X=31X 2*31X+15=13X 62X+15=13X 49X=-15 X=-15/49 Így hülyeség jött ki, úgyhogy tegyük fel fordítva: a tizesek helyiértékén van a 3-szor nagyobb szám, mint az egyesek helyiértékén: (3X)X=10*(3X)+X=31X X(3X)=10X+3X=13X 2*13X+15=31X 26X+15=31X 15=5X X=3 3X=9 Az eredeti szám tehát a 93-as. Ellenõrzés: 2*39+15=93 78+15=93 93=93 tehát jó. :) Remélem érthetõ voltam, ha igen kérlek pontozz fel. A megoldások elején a X(3X) nem X-szer 3X-et jelent, hanem egy olyan kétjegyû számot, aminek X van a tizesek helyiértékén és 3X az egyesekén, és fordítva (3X)X-nél a tizesek helyiértékén van a háromszor nagyobb szám, és az egyesek helyiértékén a kisebb. És ezt úgy kell egyenletté alakítani, hogy a tizesek helyiértékén lévõt 10-zel kell megszorozni, és hozzá kell adni az egyesek helyiértékén levõ számot (1-gyel szorozva elvleg, mert minden helyiértéken a helyiértéknek megfelelõ számmal kell szorozni, de mivel 1-el szorozva minden szám önmagát adja, így ezzel felesleges bajlódni).
T| E 3x| x => 31x x|3x => 13x 13x*2+15 = 31x, amibõl x = 3 A két szám 93 és 39 => 39 * 2 + 15 = 93 :-)
A kérdező hozzászólása: köszii mindkettõtöknek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!