Találatok a következő kifejezésre: Ha a kisebb (665 db)

Két természetes szám összege 77. Ha a kisebb számot megszorozzuk 8-cal akkor ugyanannyit kapunk mintha a nagyobbat szoroztuk volna meg 6-tal. Melyik ez a két szám?

Legjobb válasz: I. x, y e N II. x < y III. 8x = 6y --> x = 6/8y = 3/4y IV. x + y = 77 --> 3/4y + y = 77 3/4y + 4/4y =77 7/4y = 77 y = 44 --> x = 77 - 44 = 33 Ell.: 33 * 8 = 44 * 6 264 = 264 Stimmt. :)

I. x, y e N II. x < y III. 8x = 6y --> x = 6/8y = 3/4y IV. x + y = 77 --> 3/4y + y = 77 3/4y + 4/4y =77 7/4y = 77 y = 44 --> x = 77 - 44 = 33 Ell.: 33 * 8 = 44 * 6 264 = 264 Stimmt. :)

Ha a kisebbik gyermekemmel otthon vagyok, a nagyobbik bölcsibe jár, de időközben betölti a 3 évet, felveszik oviba?

Nem fogok tudni munkáltatóit vinni, mivel gyeden vagyok a picivel. Mondhatják azt, hogy nem veszik be?

Legjobb válasz: Mondhatják, mivel csak az iskolát megelõzõ egy évben kötelezõ az óvoda.

Mondhatják, mivel csak az iskolát megelõzõ egy évben kötelezõ az óvoda.
Ha van hely az ovitokban, akkor felveszik. Nálunk nincs hely, ezért 5 év alatt szinte mindenkit elutasítanak, akinek az anyukája otthon van a kisebb testvérrel, vagy várandós (és látszik már).
ha van hely, akkor felveszik. ha nincs, akkor meg nem, ui elsõbbség a dolgozó szülõk gyerekéé . az én kislányom janurtól mehetne, dec végén tölti a hármat, de nagyon vsz hogy nem fog, én itthon leszek a kistesóval, a felvételi kérelmet már elutasított aaz óvoda, mondtk majd januárban érdeklõdjek van e üresedés. így várólistára tették. és jövõ szeptembertõl mehetne (márhogy 2012). elvileg. bár nem tudom, hgy akkor nem fogják e kitalálni hogy nincs hely, hiszen akkor is otthon leszek még, és õ akkor se lesz még 5 éves......


Miért gondolják sokan, hogy ha a kisebb jövedelműeknek emelkedik a bére az csak is a nagyobb jövedelműek fizethetik meg?

Én elég sokat dolgoztam „ ÉLTEM „ külföldön, és hatalmas a mentalitásbeli különbség.

Legjobb válasz: Ezzel a gondolkodással az a baj, hogy nem tudod ellenõrizni, hogy ha kovács alacsonyjövedelmû géza kap havi plusz 10k-t, akkor abból tej, kenyér, hertz szalámi lesz e, vagy spórol egy évet, és kimegy nyaralni horvátországba.

Ezzel a gondolkodással az a baj, hogy nem tudod ellenõrizni, hogy ha kovács alacsonyjövedelmû géza kap havi plusz 10k-t, akkor abból tej, kenyér, hertz szalámi lesz e, vagy spórol egy évet, és kimegy nyaralni horvátországba.
20 éve tudja mindenki hogy erõs középosztály kellene, de ezt nagyon nehéz megteremteni.A béreket nem az állam emeli, legfeljebb a közalkalmazottakét.Aki úgy érzi hogy keveset keres az forduljon a munkaadójához, vagy szervezzen sztrájkokat, nyugaton is így lettek magasabb bérek a nagytõkés önszántából nem mond le a profitjáról hanem mindet zsebre teszi.
Kedves kérdezõ! Nem szeretnél pártot alapítani, indulni a választásokon és miniszterelnök lenni? Ilyen gondolkodással biztosan tudnál változtatni az ország sorsán, a mi sorsunkon. Tudom, hogy már talán késõ, de 4 év múlva???:) )
A kérdező hozzászólása: Az erõs középosztállyal van egy nagy gond. Az, hogy önálló és igényei vannak. A szegényeket ugyanis nagyon egyszerû kiszolgálni Sajnos azt kell hogy mondjam hogy igazad van! De ez kinek jó? Mi élünk ebben az országban és nekünk kell a politikától kikényszeríteni, mert akinek jó, a nagytõkének az magától az efelé irányuló jogokat, lehetõségeket, nem adja csak úgy oda!
A kérdező hozzászólása: Kedves kérdezõ! Nem szeretnél pártot alapítani, indulni a választásokon és miniszterelnök lenni? Ilyen gondolkodással biztosan tudnál változtatni az ország sorsán, a mi sorsunkon. Tudom, hogy már talán késõ, de 4 év múlva???:) ) Köszönöm! De már van olyan párt akiknek ez a feltett törekvéseik én is rájuk szavazom.
Tök jó kérdés, akár én is írhattam volna, és a 12 valahanyas válasza teljesen kielégítõ, nincs mit hozzáfûznöm. Talán csak annyit, hogy elárulod egy ingadozónak, hogy melyik az a párt amelyikre ráleltél?
Mivel egy vérkommunista szöveget mondott el, Bogár agymenéseivel, ezért Jobbikos.
A kérdező hozzászólása: Tök jó kérdés, akár én is írhattam volna, és a 12 valahanyas válasza teljesen kielégítõ, nincs mit hozzáfûznöm. Talán csak annyit, hogy elárulod egy ingadozónak, hogy melyik az a párt amelyikre ráleltél? Nem akartam leírni de Jobbikos vagyok, és a programba minden az általam leírt meg van fogalmazva, csak össze kell az elemeket rakni!

Ha a kisebbik gyerek után tgyás-t, majd gyedet kapok, igényelhet-e a férjem ezzel egyidőben a nagyobbik után gyest?

Sok játszótéri mama csinálja így, de sztem nem szabályos...

Legjobb válasz: Szia! Én ilyenrõl még nem hallottam,hogy ezt valaki el tudta volna intézni.De,ha mégis,az csalásnak minõsül,és csak idõ kérdése mikor derül ki.Aztán a visszafizetés a büntetésekkel együtt,meg amit ez maga után von,hát szerintem jobb ha megkíméled magatokat ettõl.Mi lenne itt,ha minden gyerek után lehetne igényelni egy családban?Képzelheted hová jutnánk,a hogy is fogalmazzak szépen,nos azokra a családokra gondolok,akik még hírbõl sem ismerik a munkát,de be mernek vállalni egy csomó gyereket a semmire,segélyekért tartják a markukat,abból élnek,és tartják el a gyerekeiket,amiért más dolgozik. Így is eleget fizetnek nekik,habár véleményem szerint egy ft-ot sem kéne annak,akinek nem volt munkaviszonya. Szerintem ne próbáld magatokat bajba keverni,üdv

Szia! Én ilyenrõl még nem hallottam, hogy ezt valaki el tudta volna intézni.De, ha mégis, az csalásnak minõsül, és csak idõ kérdése mikor derül ki.Aztán a visszafizetés a büntetésekkel együtt, meg amit ez maga után von, hát szerintem jobb ha megkíméled magatokat ettõl.Mi lenne itt, ha minden gyerek után lehetne igényelni egy családban?Képzelheted hová jutnánk, a hogy is fogalmazzak szépen, nos azokra a családokra gondolok, akik még hírbõl sem ismerik a munkát, de be mernek vállalni egy csomó gyereket a semmire, segélyekért tartják a markukat, abból élnek, és tartják el a gyerekeiket, amiért más dolgozik. Így is eleget fizetnek nekik, habár véleményem szerint egy ft-ot sem kéne annak, akinek nem volt munkaviszonya. Szerintem ne próbáld magatokat bajba keverni, üdv
A férjed miért akarna gyesre menni, ha te otthon leszel a gyerekekkel???Miért nem dolgozni akar???
Te, ez milyen jó ötlet, utánanézek! Megsúgom, hogy gyes mellett lehet teljes munkaidõben munkát vállalni, tehát nem változik valójában semmi, viszont huszonegynehányezer forinttal több lesz az otthoni kasszában. Szomorú, hogy ezt te kedves kommentezõ sajnálod, mert hidd el, piszok nehéz 2 gyereket nevelni gyedbõl, ami a fizud 70%-a és magadon kívül két picit is el kell látnod belõle.
Ja, tudom milyen nehéz, én a harmadikat várom de ne legyetek már ostobák!!!! Nem olvassátok el a nyomtatványokat mikor igényeltek valamit???Szerintem olvassátok el, hogy mielõtt igényeltek valamit, mit kell bejelenteni, ill mirõl kell lemondani. Ha nem ennek megfelelõen jártok el, az csalás, törvénysértés, amiért felelõsségre vonnak. Gondoljátok, ha erre lehetõség lenne, akkor nem használnák ki ezt az emberek??De nincsen sajnos, legalábbis törvényesen nincs, hát ez van. Üdv
Természetesen nem lehet, ez csalás. Persze hogy mindenkinek jól jönne a plusz pénz, de akkor sem lehet. Én meg azt sajnálom, hogy ezt mégis sokan megteszik. Lehet, ha nem húznának le ennyi pénzt csalással az emberek, akkor több jutna a tényleg válságban élõ családoknak. Nem azokat sajnálom, akik hírbõl sem ismerik a munkát és a segélyért szaporodnak (na õk tényleg csak szaporodnak), hanem azokat, akik mindketten dolgoznak, és a gyerek már pár hónaposan megy a bölcsibe, mert különben éhenhalnának. Csak sajnos az állam is ott lop ahol tud, hát ilyen példa van az emberek elõtt. De ez akkor is csalás és szerintem etikátlan is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, néhány észrevétel: -a munkahelyemen /egyetem/ dolgozó TB-ügyintézõ is úgy tudja, hogy lehet egyszerre 2 ellátást igényelni -a MÁK-nál elhajtottak minket, de jogszabályi hivatkozást õk sem tudtak mondani -két anyukáról is tudok, aki kérvényét ugyenez a MÁK befogadta, a gyest apukának folyósítani kezdték úgy, hogy a kérvényen becsületesen megjelölték, hogy anyuka is kap ellátást a kicsi után -az nem válasz, hogy akkor tudnánk róla, mert pont ezért kérdeztem: hátha tudtok róla?! Ja, és köszi, a férjem dolgozik :-).
Szerintem az az etikátlan, hogy havi kb. 10.000.- Ftból kell eltartanod egy még egy gyereket...

1) Az egyenes hasáb alapja egyenlő szárú háromszög, melynek alapja 12 cm, oldala 10 cm. Kiszámítani a hasáb térfogatát, ha a kisebbik oldallap átlója 26 cm?

2) Kiszámítani a szabályos hatoldalú hasáb térfogatát, ha a hosszabbik (nagyobbik) átlója 4 cm és az alaplap síkjával 45°-os szöget zár be?

Legjobb válasz: 1.) a = 12 - háromszög alapja b = 10 - háromszög szára ma = √[b²-(a/2)²] = √(10²-6²) = 8 Alap területe: a*ma/2 = 12*8 = 96 Pithagorasz-tétellel a hásáb magassága (M) kiszámítható: M = √(átló²-b²) = √(26²-10²) = 24 V = 96*24 = 2304 cm^3

1.) a = 12 - háromszög alapja b = 10 - háromszög szára ma = √[b²-(a/2)²] = √(10²-6²) = 8 Alap területe: a*ma/2 = 12*8 = 96 Pithagorasz-tétellel a hásáb magassága (M) kiszámítható: M = √(átló²-b²) = √(26²-10²) = 24 V = 96*24 = 2304 cm^3
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :) Megkérdezhetem hogy mit jelöltél "ma"-val?

Tartós beteg a nagyobb gyermekem, de én visszamegyek dolgozni, ha a kisebb testvérével lejár a GYED-em, tisztességetelen a munkáltatóval, ha a tartósan beteg gyermek miatt néha kénytelen leszek táppénzre menni?

Közalkalmazott vagyok,olyan területen ahol nem fenyeget kirugás. Hitelt törlesztünk a házra szükségünk van mindenképpen a béremre.

Legjobb válasz: Szerintem a mai világban nincs olyan, hogy valakit ne fenyegetne kirúgás a munkahelyérõl. Viszont(!), szerintem mindenképp beszéld meg a munkáltatóddal, vagy legalább a közvetlen feletteseddel, hogy havonta × idõt távol töltesz - táppénzen leszel - a nagyobbik gyereked miatt, ezért ne számítson a munkádra 100%-ban. Szerintem ez így lenne fer vele szemben, mert ha olyan munkát kapsz, ami esetleg határidõs vagy expressz fontos - esetleg túlóra - több idõt vesz igénybe és elmész táppénzre, nem hinném, hogy örömmel fogadnák..

Szerintem a mai világban nincs olyan, hogy valakit ne fenyegetne kirúgás a munkahelyérõl. Viszont(!), szerintem mindenképp beszéld meg a munkáltatóddal, vagy legalább a közvetlen feletteseddel, hogy havonta × idõt távol töltesz - táppénzen leszel - a nagyobbik gyereked miatt, ezért ne számítson a munkádra 100%-ban. Szerintem ez így lenne fer vele szemben, mert ha olyan munkát kapsz, ami esetleg határidõs vagy expressz fontos - esetleg túlóra - több idõt vesz igénybe és elmész táppénzre, nem hinném, hogy örömmel fogadnák..
A kérdező hozzászólása: Tudják, hogy tartósan beteg a gyermekem. Az, hogy mikor és mennyit kell vele itthon lenni teljességgel megjósolhatatlan, mert például nyáron 1 x sem kellett orvoshoz menünk :-), de olyan is lehet, hogy több hetes táppénzt igényel majd az állapota. Abban bízom, hogy talán szerencsésen alakul minden és nem lesz sok betegeskedés, autoimmun betegsége van, izületi gyulladása volt már hosszabban és be szokott lázasodni, de most egész nyáron nem volt semmi nagyobb gond, még az is lehet, hogy idõvel alig lesz betegeskedés.

Az rosszabb ha a sport miatt lett kisebb a mellem mint a fogyás miatt? Úgy értem, Ha fogyás miatt akkor vissza lehet hízni a mellekre, na de mi van ha a sporttól lett kisebb?

Konditerembe jártam pár hónapig.Súlyzóztam főleg , de volt hogy ugráltam is,sportmelltartóval mindig, tehát nem ereszkedett meg, de azt vettem észre hogy kisebb lett.Elvileg nem fogytam, legalábbis a mérleg szerint nem és én sem látom magamon csak a mellemen:S Vissza tudom szerezni a melleimet? Van akinek van ebben tapasztalata már?

Legjobb válasz: biztos hogy fogytál másként nem lenne kisebb. másik variáció hogy nem is lett kisebb csak te látod kisebbnek. vissza szerezni hízással lehet mivel hogy a nõi mell zsírszövetbõl van,csak mellre zsírosodni pedig nem lehetséges. azért vess rá még egy pillantást hogy tényleg kisebb lett e.

biztos hogy fogytál másként nem lenne kisebb. másik variáció hogy nem is lett kisebb csak te látod kisebbnek. vissza szerezni hízással lehet mivel hogy a nõi mell zsírszövetbõl van, csak mellre zsírosodni pedig nem lehetséges. azért vess rá még egy pillantást hogy tényleg kisebb lett e.
A kérdező hozzászólása: Hát megkérdeztem hogy szerinte akkor mikor úgy lefogytam akkor is kisebbek lettek e , azt mondta h akkor nem :D...Meg akkor én sem láttam változást.
Nem lehet hogy fekve nyomás miatt kicsit kiszélesedett? a nõknek is ugyan olyan mellizmuk van mint a férfiaknak ha kidolgozzák
ma 20:46 nem tudják kidolgozni kox nélkül mert nõk és nem férfiak.
A kérdező hozzászólása: Nem nyomtam fekve.:/
Akkor kicsit lefogytál
A kérdező hozzászólása: Hàt remèlem hogy tènyleg csak ennyi ès ha hìzok akkor visszaàll minden. Köszönöm a vàlaszokat.
Ne nagyon hallgass rám csak 14 vagyok, de ahova én járok konditerembe, ott minden képen a nõknek olyan mellük van minta férfiaknak, de ahogy olvastam elõttem szólótól, az a kox miatt van, de mivel nem koxolsz nem is tudsz belõle izmot építeni...sõt! Nem is nyomtál fekve, tehát a melleidet nem is terhelted, sem azon részeit...szerintem kicsit lefogytál az edzés miatt :D
nem is rossz egy 14 évestõl. szép válasz!
vagy csak nem mondta barátod.
A kérdező hozzászólása: Igen ezzel tisztában vagyok , de nekem volt már olyanhogy diétáztam és nagyon lefogytam (jó nem olyan nagyon csak 2-4 kg-t) de akkor a mellem nem lett kisebb...
A kérdező hozzászólása: Hát barátom is azt mondta hogy kisebb lett, meg nincs akkora dekoltázsom pólóban , sõt kilátszik a a melltartó szegélye, ami eddig nem látszott ki. És az elvileg azér van mert a kisebb mellett nem tudja ugy feltolni push up..:S Igen, akkor az lesz...Most hízókurára fogok magam , utána meg ugy járok kondizni hogy semmi, futás meg ugrálókötelezés stb...
sporttól nem lett kisebb a melled.. azért lett kisebb, mert nem pótoltál vissza elég tápanyagot, így elkezdett csökkenni a zsírod. ezt fogyásnak hívják.
A kérdező hozzászólása: De akkor miért nem látom magamon hogy fogytam volna ? Egyébként is rengeteget eszek azért nem gondoltam hogy fogytam :S (köszi a válaszokat)
"Hát barátom is azt mondta hogy kisebb lett, " barátod látja helyetted is.
A kérdező hozzászólása: Ezt most nem egészen értettem.
látod, ezt én sem. arról van a téma, hogy kisebb lett a melled, de közben te nem látod hogy fogytál. pedig mégis errõl beszélünk O_o
A kérdező hozzászólása: hát igen.Ezek szerint tényleg fogytam.Csak fura ez nekem. Csak nemtudom, azt hittem hogy magának a sportnak van köze ehhez, nem a fogyásnak.Persze a kettõ fedi egymást, csak mondom...nem látom hogy fogytam volna.
mert amilyen "szerencsések" vagytok, elõször a melleteken látszik meg ha fogytok. bár ez valójában genetika kérdése, és egyénenként eltér.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) hàt igen ilyen komolyan azért nem vettem az edzèst.meg direkt figyeltem arra h a testzsírom ne csökkenjen, de ùgytünik nem sikerült :)

Baj az, ha a 2. baba kisebb súllyal születik, mint az első?

Mindenhol azt olvasom, hogy a többedik terhességnél nagyobb babák születnek.

Legjobb válasz: Nem baj, ha kisebb. Csak ÁTLAGBAN nagyobbak a többedik babák. De ettõl még egyáltalán nem baj, ha kisebb.

Nem baj, ha kisebb. Csak ÁTLAGBAN nagyobbak a többedik babák. De ettõl még egyáltalán nem baj, ha kisebb.
Szia! Rám ez nem volt érvényes. Az elsõ fiam 38.hétre született 3030 gr és 53 cm A második fiam 37. hétre született 2400 gr és 49 cm :) Minden jót! :)
az én babám is nagyobb lett az elsõnél, a húgom viszont kisebb volt nálam. Szerintem nem baj
1. 40+6: 4400 gramm/ 57 cm fiú 2. kiírt napon 3950 gramm/ 56 cm lány
Szerintem nem baj. Az elsõ 40 hét +1 napra született 3850gr- rel és 58 cm -mel. A második 38 hét +6 napra született 3850 gr-rel és 56 cm-mel.
Az elsõ fiam 3390 grammal született... A 2. fiam 3090 grammal...

Nagy baj, ha a deguk ketrece kisebb az 50x50x50-es méretnél?

Interneten keresek a 2 leend? degumnak ketrecet. A baj az, hogy csak 3-4000 ft-om van rá és nem találok a fenti méretben ilyen áron...Ha kicsit kisebb az nagy baj? Nem szeretném ha rosszul éreznék magukat...

Legjobb válasz: Ha a degu kisebb, mint 50x50x50, akkor el fog férni benne :))) Bocs. Egyébként szerintem elég lesz nekik, hiszen jóval kisebbek, mint pl. a tengerimalac.

Ha a degu kisebb, mint 50x50x50, akkor el fog férni benne :) )) Bocs. Egyébként szerintem elég lesz nekik, hiszen jóval kisebbek, mint pl. a tengerimalac.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de én nem csak azt szeretném, hogy "elég" legyen nekik, hanem hogy legyen terük futkározni, játszani és jól érezzék magukat(már amennyire egy ketrecben élõ állat jól érezheti magát..).
Minél kevesebbet legyenek ketrecben. Ha van idõd és tudsz rájuk vigyázni, engedd szabadon a lakásban, egy helyiségen belül. Tedd degubiztossá ( mérgezõ növények, kébelek, macska, kutya, vázák, stb.)
Nem tévedtem nagyot, ezt írja ez az okos oldal: "Egy degupár számára legalább (!) egy 50x50x50 cm befoglaló méretû ketrec szükséges!" http://www.gfrankye.tvn.hu/degu/frankyedegu1.htm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!