Találatok a következő kifejezésre: Ha a kiderült, hogy (120 db)

Miért van az, hogy némelyeknél még azután is megamrad a vonzalom, ha már kiderült, hogy nem tudnak beleszeretni valakibe?

Én ha külsőre vonzónak találok egy férfit, majd megismerkedünk és kiderül, hogy nem tudnék beleszeretni, akkor mindezek után nem vonzódom hozzá továbbra is. Másoknál miért van ez máshogy?

Legjobb válasz: Azért mert a szex és a szerelem két különbözõ dolog.

Azért mert a szex és a szerelem két különbözõ dolog.
A kérdező hozzászólása: Nálam nem különbözõ, mert szerelem nélkül nem tudnék lefeküdni senkivel. Lehet, hogy viszonylag ritka kivételnek számítok, de így van.
Persze... Be ne meséld már nekem, hogy nem tetszik egy pasi sem, csak akibe szerelmes vagy.
A kérdező hozzászólása: Úgy tetszhetnek mások is, hogy külsõre helyesnek, jóképûnek tartom õket, viszont ez önmagában messze nem indok arra, hogy lefeküdjek velük, vagy pedig barátságnál többet akarnék tõlük, hiszen nem vagyok beléjük szerelmes.

Ha ma kiderult hogy nagyon elenyeszoen de szivarog a magzatviz, akkor meg mennyi idonk lehet hatra? Holnap leszunk 37 hetesek.

Legjobb válasz: ezt biztosan senki nem fogja tudni megmondani de igy a 37. héten már nem kell agggódnod a babád teljesen fejlett legfeljebb már csak hiznia kellene, de azt lehet kint is....

ezt biztosan senki nem fogja tudni megmondani de igy a 37. héten már nem kell agggódnod a babád teljesen fejlett legfeljebb már csak hiznia kellene, de azt lehet kint is....
Nekem kora reggel, olyan 6-7 körül repedt meg a magzatburok(éreztem valamit, de nem foglalkoztam vele, aludtam tovább), annyira szívárgott csak, hogy azt hittem csak folyás... :D aztán reggel 9-kor már 5 perces fájásaim voltak, amire azt hittem joslók, aztán 14:30-kor született meg a fiam.
1-2 nap az orvosok nem kockáztatnak ha a szülés magától nem indul be, meg fogják indítani. Könnyû szülést kívánok!
Magzatvíz szivárgással, vagy elfolyással max 3 napot hagynak korházi körülmények között, aztán beindítják. De lehet csak folyásod van. A szivárgás folyamatos, mintha inkontinens lennél. Az erös folyás meg jön egy kicsit aztán órákig semmi, aztán szinte eláztatja a bugyit, de aztán megint semmi.
Együtt nem sok. :) 1-2 nap és babázol. A szivárgó magzatvíz azt jelenti, megrepedt a burok, nyílik a méhszáj és emiatt nagyobb a fertõzésveszély a babára nézve. Ha nem indul be hamarosan magától, megindítják. Hamarosan a karodban babusgathatod a kicsikédet, nem a pocakodban! :) Szép és könnyû szülést!
Magzatvíz szivárgással én úgy tudom 24 órán belül meg kell lennie a babának, mert nagy a fertõzés veszélye.Legalábbis mikor én szültem ezt mondták, nekem is szivárgott.Mi pont belefértünk a 24 órába, oxy segítségével.


Ha kézfizető kezesként tartozásom van mint kiderült, (ilyenek a jóbarátok) hogyan tudnék legkedvezőbben eljárni ebben az ügyben?

Legjobb válasz: NEm értem, mi a bajod: ha kezes vagy, akkor ez miért titok, vagy mi az, hogy kiderült? Meg milyen ügyben akarsz eljárni?

NEm értem, mi a bajod: ha kezes vagy, akkor ez miért titok, vagy mi az, hogy kiderült? Meg milyen ügyben akarsz eljárni?
rossz hír: fizetned kell, mert különben megy hozzád a végrehajtó jó hír: fizetési meghagyással/polgári perrel behajthatod az adóson
Már sehogy nem tudsz a legkedvezõbben eljárni. A legkedvezõbben úgy tudtál volna eljárni, hogy soha, semikor nem írsz alá kezességet. Amit kifizettél a haverod helyett, azt tõle követelheted, úgy, mint ahogy tõled követelik. Azt, hogy ezt az összeget megítéli neked a bíróság, az 99%. Hogy aztán ezt be tudod-e majd hajtani a haverodtól.. *vállvonogatás*
A kérdező hozzászólása: hát igen ez valószínû tanulópénz lesz.
Szóbeli követelés hiábavalósága esetén: polgári per. Ha az összeg indokolttá teszi, meg ha van remény a sikerre. Ha nincs, akkor tényleg tanulópénz...
Egy xy is így járt.xy-nak, mint kezesnek a fizetéséböl vonják havonta a pénzt.és most a kezes beadta bíroságra az ügyet.A bíroság átadhatja exekucionak.és ha az illetö hivatalosan dolgozni fog , akkor az ö fizetéséböl fogják lefogni a tartozását.Természetesen +kamatokkal a kezes részére is.
Hát addig még jó, amíg csak a fizetésébõl vonják a kezesnek.. de ha mondjuk ház is van a nevén, azt is simán elárverezhetik. Aztán hogy hol fog lakni addig, amíg az adóstól behajtja azt a pénzt, amit tõle elszedtek, azt senki nem tudja megmondani. Én azt mondom, jobb egy pár napos sértõdés, mint életre szóló harag kezesség miatt. Ha valaki kezességet kér tõled, meg kell mondani neki, hogy soha, semmikor. És kész.
A kérdező hozzászólása: 16 46 teljes mértékben igazad van
nem tudod, processzorban az intel HD.
Notebookokban Dedikált kártya is van, de az nem azt jelenti hogy tudod erõsebbre is cserélni :D Szóval erõsebb procit amiben újabb HD VGA van, de úgyis fog minden akadozni, ezek nem erõsek..
A kérdező hozzászólása: Akkor mit javasoltok, mit csináljak ? Nagyon köszönöm
Ha játszani akarsz veszel egy játékra alkalmas gépet, mert ez nem az.
A kérdező hozzászólása: Ha semmi más megoldás nincs... Nagyon köszönöm :)

Vettem 1 hasznalt laptopot uzletben elado, ugy hirdette, hogy 1, 5 orat megy az aksija. Otthon kiderult, hogy max 10 percet. Visszavittem neki, bevette bizomanyiba, azt mondta, ha eladta jelentkezik, de lassan 1 hete nem. Ti mit tennetek a helyemben?

Szerintem az eljarasa nem korrekt,mashol azonnal visszaadjak a penzt ilyen esetben,o hibazott,es szuksegem is lenne mihamarabb a penzre.

Legjobb válasz: Nem bizományiba kellett volna beadni, hanem visszakérni az árát ott helyben. Szerintem nem nagyon tudsz most mit tenni

Nem bizományiba kellett volna beadni, hanem visszakérni az árát ott helyben. Szerintem nem nagyon tudsz most mit tenni
A kérdező hozzászólása: En is penzt akartam eloszor, de azt nem adott.Nem tudom, hogy fogalmazzak, kulfoldi a tulaj, nem tul bizalomgerjeszto.
Közel -keleti az eladó? Mert akkor jobb ha visszakéred az egész terméket.....amíg még lehet. Ez volt a tanulópénz. Papírt adott egyáltalán az átvételrõl?
A kérdező hozzászólása: Igen kozel keleti.Sajnos mindent megtehetnek ebben az orszagban.Atvetelrol adott vmi altalanos papirt, de eloszor azt sem akart
Egy akku hibáért nem biztos, hogy vissza vittem volna. Milyen géped van, mert van egy kobor aksim ha egyezik.
A kérdező hozzászólása: Igen erdekes, hogy aksi hibaert nem vitted volna vissza, hiszen 10-15000nel kezdodnek az aksik.Sajnos ennyi kidobando penzem nincs.MSI egyebkent a gep tipusa.

Akinek első terhességnél volt terhességi cukra, annak a következő terhességnél az elejétől kezdve kellett diétázni? Vagy csak ha kiderült, hogy megint rossz az érték?

Most 22 hetes vagyok, és még nem volt meg a terheléses cukor vizsgálatom, de más okból voltam a diabetológusnál. És lecseszett, vagyis nem engem, hanem a dokimat, hogy miért nem írták még nekem el? a diétát. Mert az éhgyomri cukrom picivel a határ alatt van...

Legjobb válasz: Szia! Elsõ gyerkõcömmel cukros voltam, most 19 hetes terhes vagyok, de nekem még nem kellett mennem. Védõnõ már említette, hogy kérdezzem meg az orvosomat, hogy nem e küld el elõbb. Pénteken megyek, úgyhogy majd rákérdezek.

Szia! Elsõ gyerkõcömmel cukros voltam, most 19 hetes terhes vagyok, de nekem még nem kellett mennem. Védõnõ már említette, hogy kérdezzem meg az orvosomat, hogy nem e küld el elõbb. Pénteken megyek, úgyhogy majd rákérdezek.
A kérdező hozzászólása: Kíváncsi vagyok, mit mondanak neked, megírod majd légyszi? Mert nekem se a nõgyógyász, se a védõnõ nem mondta, hogy diétázzak (pedig rákérdeztem), csak esetleg egy kicsit figyeljek oda, hogy teljes kiörlésû liszttel fõzzek, meg durumtésztát egyek, ilyesmik. Hogy majd ráérek "koplalni", most egyek, amíg lehet. Erre ma meg lecseszett ez a doki, hogy ki volt az a hülye orvos, aki ezt mondta, mert hogy az elejétõl fogva diétáznom kellett volna, és azonnal kezdjem el...
Szia! Nem küldött el a dokim elõbb most sem cukorterhelésre. Majd a 24. héten kell mennem. Hát kíváncsi leszek, hogy most is magas lesz e vagy nem. Sõt nem is mondta még azt sem, hogy diétázzak, pedig már 7 kb-ot híztam.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy megírtad. Én se hallottam senki mástól, hogy a cukorterhelés elõtt már diétázni kéne, viszont nekem ez a pajzsmirigyes doki azt mondta... Nem tudtam, hogy mit tegyek, úgyhogy inkább csinálom a diétát. Nagyjából... Holnap megyek a cukorterhelésre, kíváncsi vagyok, mi lesz.

Mennyi jár az ING-től, ha 300. 000-et kaptam a manyup hozamra és most kiderült, hogy megloptak?

Legjobb válasz: 300000, gondolom azért kaptál annyit. Már feltéve, ha az INGnél voltál.

300000, gondolom azért kaptál annyit. Már feltéve, ha az INGnél voltál.
A kérdező hozzászólása: továbbra is várom, hogy valaki megmodja, hogy ha 300.000 volt amit kifizettek, ebbõl levezethetõ e, hogy a lopási érték, a kártérités mennyi lesz
Ebbõl nem vezethetõ le. A reálhozamot nagyon bonyolult módon számolták ki ( kellett volna kiszámolni). Ehhez az kellene, hogy a kezdetektõl számítva az összes befizetés kifizetéskor esedékes hozamát összegezd, és korrigáld az inflációval. Nem lehetetlen, de idõt kell rászánni. Én a PSZÁF-hez fordulnék, tudtommal õk az illetékesek( már ha az ING nem hajlandó szóba állni veled).
A kérdező hozzászólása: Te nem hallod a híreket? A PSZAF vizsgálta az ING manyup. tevékenységét és õk állapították meg, hogy indokolatlan költségeket számoltak fel és megkárosították a tagokat. Engem is. Most jött ki a jogerõs bírói ítélet. Vissza kell fizetniük a pénzt. A kérdés erre vonatkozott.
Nem írtad hogy van végzésed, azt írtad hogy kaptál 300 ezret és kiderült hogy megloptak. Mi van a végzésben?

Tavaly novemberben szültem, most kiderült, hogy megint babát várok, és félek, hogy hogy fogom birni fizikailag és lelkileg. Jártatok igy hogy a két baba között csak egy év korkülönbség van, ha igen hogy birtátok?

Legjobb válasz: unokatesóméknál is így lesz..õ is parázik nagyon .. nagyszûlõk segítenek ezerrel... az eleje nehéz ..utánna jobb..meg mindig elõre kell gondolkodni,hogy megnõnek..lelkileg erõs vagy utánna fizikailag is,,

unokatesóméknál is így lesz..õ is parázik nagyon .. nagyszûlõk segítenek ezerrel... az eleje nehéz ..utánna jobb..meg mindig elõre kell gondolkodni, hogy megnõnek..lelkileg erõs vagy utánna fizikailag is, ,
Ne izgulj oke lesz minden, legalabb egyszerre nonek fel! En tavaly aprilisban szultem, es most mar 3 napja tulhordom masodik babamat. A terhessegem siman, panaszmentesen ment el tudtam, tudom siman latni a kicsi fiamat. Igaz igy a vegen talan az utolso 3 het az ami kicsit nehezebb emelgetni ot, de nem veszes. Minden nap megyunk setalni, ma is voltunk vagy 2 orat. A parom nagyon segitokesz, bar nagyon sokat dolgozik is 12 orakat. Es kulfoldon elek tehat szuleim nincsenek itt hogy segitsenek, de igy is boldogulok. Pozitivan allj hozza a dolgokhoz! Eloszor en is ketsegbe voltam esve egy kicsit, de mar nagyon varjuk a tesot!
Ja ez az "egyszerre nõnek fel", ettõl a falra mászok. Rohadt nehéz lesz, nincs mit szépíteni:-((((
Mar miert lenne rohadt nehez?????? Neked van tapasztalatod ezzel kapcsolatban? Akkor meghallgatlak! Szerintem sok a hozzaallason mulik, meg azon is hogy milyen termeszetuek a gyerekek. Es szerintem az sem egy rossz dolog hogy egyutt fognak felnoni! En egyaltalan nem tartok tole! Sot! biztos lesznek jobb napok meg rosszbbak is, de ez akkor is ugyanigy van ha csak 1 gyerek van.
Tényleg jó hogy hamar összenõnek, és tudnak együtt játszani. Lekötik egymást, nem neked kell szórakoztatni, mint az egyszem gyereket. Nálunk két év korkülönbség van, bejött nagyon, úgyhogy kétszer is így bántunk (3-5 és 9-11 évesek). Ha egynemûek, jobb az eset. Nyilván kettõvel nehezebb, mint eggyel, jóval elevenebbek, zajosabbak, mint magukban. De ez az élet rendje, természetes folyamata, hogy több gyerek van. Nekem volt úgy négy egyszerre, hogy kettõ pelenkás volt. A mai pelusokkal meg sem éreztem.
Szerintem is hozzáállás kérdése, ráadásul sokan csak ájuldoznak ezen és téged bizonytalanítanak el. Én a kis korkülönbség mellett teszem le a voksomat, szerintem a gyerekeknek is így a legjobb.
Nálunk 2 év lesz a korkülönbség. Ha gondolatban meg is ingok néha picit, eszembe jut a barátnõm, akinek 6 testvére van, 1, 5-2 év korkülönbséggel. Illetve nem is a barátnõm jut eszembe, hanem az anyukája... :) Gondolj te is ilyenkor hasonló dolgokra ! :)
Igaz, nálunk 17 hónap lesz a korkülönbség, de ez már az ötödik baba lesz, és a legnagyobb gyerek 6 éves. Tehát ismererem a kis korkülönbség elõnyeit és hátrányait. Tényleg nehezebb lesz az elején, viszont valóban nagyon jó, hogy együtt nõnek fel! Ne izgulj, fel a fejjel, menni fog!

Egy rokonom (nem vér szerinti) kiderült, hogy büntetett előéletű, kérhetek róla információt, vagy megnézhetem az aktáit, ha kapcsolatba lépek a volt pártfogójával, vagy felejtsem el ezt az elképzelésemet?

Legjobb válasz: Persze, meg azt is megmondják majd, hogy mennyit lopott Gyurcsány. Most õszíntén, ilyesmit kiadnnának, mert én nem hinném.

Persze, meg azt is megmondják majd, hogy mennyit lopott Gyurcsány. Most õszíntén, ilyesmit kiadnnának, mert én nem hinném.
nem hiszem, sztem sérti a személyiségi jogait... hogy derült ki a dolog?
hát max jobban figyelj rá de nem kell rögtön elítélni... nem mindenkinek ugyan olyan a vérmérséklete... lehet csak szimplán rossz napja volt
Oh, hát persze, és még a jövõ heti lottószámokat is megmondják neked... :P
A kérdező hozzászólása: Elkezdett róla mesélni, csak ki tudja mi az igazság. Azért érdekelne a dolog, mert mostanában agresszívebben viselkedik mint eddig.
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszokat! Így nem csinálok legalább hülyét magamból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!