Találatok a következő kifejezésre: Ha a kiírt (573 db)

Ha a kiírt időpontban nem szülök meg akkor várnak egy hetet vagy kettőt és utána megindítják? Császár vagy a sima a jobb?

Na és ha nem vagyok tágulva akkor császároznak? Mekkorának kell lenni a baba fejének hogy császározanak?

Legjobb válasz: Szia!En minden kerdesedre nemtudom a valaszt mert elso babas leszek!De azt tudom hogy en februar 20-ra vagyok kiirva,es a doki aztmondta hogy elegge fent van meg a babam meg zarva vagyok stb.Es mondta ha kihuzom marciusig akkor marciusban megszuleszt!En ugy tudom 2het elote,es 2het utana is szulhetsz a kiirt idopontnak!Persze a csaszar szerintem a baba fekvesen is szamit(lent van e a feje a szulocsatornaban stb.)meg persze ha nem tagulsz akkor csaszaroznak en igy hallotam! 37+5 hetes :) Boldog babavarast!

Szia!En minden kerdesedre nemtudom a valaszt mert elso babas leszek!De azt tudom hogy en februar 20-ra vagyok kiirva, es a doki aztmondta hogy elegge fent van meg a babam meg zarva vagyok stb.Es mondta ha kihuzom marciusig akkor marciusban megszuleszt!En ugy tudom 2het elote, es 2het utana is szulhetsz a kiirt idopontnak!Persze a csaszar szerintem a baba fekvesen is szamit(lent van e a feje a szulocsatornaban stb.)meg persze ha nem tagulsz akkor csaszaroznak en igy hallotam! 37+5 hetes :) Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Szia! Én a másodikat 7-nappal hordtam túl és szerencsére megindult a harmadikat 12-nappal de õ nála már indították a szülést és végül is meglett simán mindenképp a hüvelyi szülés a jobb neked és a babának is. 28-hetes pocakos
én 9 nappal hordtam túl a kisfiam, betöltöttem a 40.-ik hetet bellet feküdnöm a korházba, csináltak párszor ultrahangot, napi2 nst, +minden második nap kaptam oxitocinos infúziót ezzel terhelték a méhet és ellenõrizték, hogy jól ellátja-e a babaát.valakinek már ez az infúzió is beindítja a szülést de én 4-et kaptam.nem tágultam szûk 1 újjnyira voltam nyitva, pedig kézzel tágítottak is.így magzatvizet se tudtak nézni, 2-szer burokrepesztést is lefúlyták.végül belázasodtam azonnal császár kiderült fertõzött volt a magzatvíz, a lepény és mind a ketten kaptunk jó kis fertõzést.
azt mondták elõször, hogy bent van a feje a szülõcsatornában, utolsó ultrahangon kiderült, hogy magzatvíz van elõtte. elõzõ voltam

Szeretném a kiírt idõpontom elõtt 25nappal megigényelni a GYÁS-t, de az irodán azt mondták, vigyázzak vele, nehogy utána meg túlhordjam a babát. Mire kellene vigyáznom? Milyen következménye lehet ha a kiírt idõ után szülök?

Legjobb válasz: Szerintem semmilyen. A szülés várható idõpontja elõtt 28 naptól lehet igényelni, és 24 hétre kapod, akármikor szülsz. Lehet, hogy csak babonából mondták?

Szerintem semmilyen. A szülés várható idõpontja elõtt 28 naptól lehet igényelni, és 24 hétre kapod, akármikor szülsz. Lehet, hogy csak babonából mondták?
mert max csak 28 nappal lehet szülés elõtt igénylést beadni tehát ha beadod és mondjuk 30 nap múlva jön a baba akkor adhatod be újra. és azt nem tudom, csak jelzem, hogy szülés után már lehet nem minõsülsz táppénzen levõ biztosítottnak, tehát nem tudom mibõl számolnának, de ezt csak jeleztem, lehet annak minõsülnél, nem tudom gazán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezt a részt értem is akkor, csak azt nem, hogy miért mondták, hogy: "de arra vigyázz, nehogy késõbb szülj és kiess a 28 napból" ezzel mit kockáztatok???? :(
Igen biztosított idõnek számít a gyed is, jogosult vagy a tgyásra és gyedre is, bõven megvan így a másfél évnyi biztosított idõd, ami kell ahhoz hogy 2 éves korig gyeden lehess. Mivel nincs most 180 bérezett napod, amibõl számolni tudnának, ezért a szerzõdés szerinti béred lesz az alapja a tgyásnak. Ez eltérhet az átlagolt bértõl, ha amúgy pótlékok, prémium, túlóra...stb. is voltak annak idején a béredhez, mert ugye az nem jelenik meg a szerzõdés szerintiben. Szóval emiatt lehet, hogy most majd nem ugyannyit kapsz. És ilyen esetben a tgyás már maximalizálva van (minimálbér kétszeresére)
nem küldhetnek el, ok, megvannak a napjaid, csak a tgyás és az azutáni gyed összege lesz más, kevesebb. ennek utána kell járni, hogy mennyi. mert szülés elõtti utolsó fél év jövedelmébõl számolnak. azaz a mostani gyedbõl..
A kérdező hozzászólása: Jelenleg GYEDen vagyok, de az is biztosítot jogviszonynak számít, nem? Vagy esetleg elküldhet a cég valami kiskaput kihasználva???
A kérdező hozzászólása: 2002 júliusa óta vagyok a jelenlegi munkahelyemen határozatlan szerzõdéssel. 2002. novemberétõl-2005 októberéig voltam egyszer itthon GYEDen. Meg most 2012 januárja óta. Köztes idõben végig dolgoztam.Jelenleg is GYEDen vagyok augusztusig és GYED alatt szülöm meg a következõ ksifiam. Akkor megvannak a napjaim? Tehát a mai napig megvan a munkahelyem és nem tudok arról, hogy esetleg el akarnának küldeni.
*mert az, hogy mióta dolgozol, és mióta vagy otthon a babával én azon nem tudok elmenni, hogy mennyi ebbõl a biztosított idõ amit figyelembe vesznek. és ugye az számít. eleve hogy két éven belül, tehát 2012 (és kiírt hónap és nap)-tól kezdve meg van e a 365 nap, és biztosított jogviszony a szülés napján.
* a kérdezõ esetén nem tudok eligazodni csak annyit írtam a példámmal, hogy de igen, van olyan, hogy nem szerencsés túlhordani
de vigyázni kell. az én esetemben úgy van, hogy a szülés elõtti hónapban lejár a szerzõdésem, és még bejelentett munkaviszony alatt kell igényelnem a segélyt, törvény szerint, ha a szülés elõtt 42 napon belül szûnik meg a munkaviszony, az nem baj, csak még azalatt kell igényelnem, ami meg a szülés napjától visszamenõleg max 28 nap lehet. különben elveszítem a jogosultságot és nem kapok pénzt. számokkal: ha, tegyük fel máj. 30-al megszûnik a m.viszony én meg jún 20-ra vagyok kiírva, még májusban igénylem a tgyást, hogy biztosítottként igényeljek és benne legyek a 42 napban, de csak szülés elõtt max 28 nappal igényelhetõ, tehát már itt ügyelnem kell arra, hogy máj utolsó hetében igényelhetem csak, szóval ha túlhordanám, tehát ha min. 8 nappal túlhordanám, akkor csak jún 1-tõl igényelhetném, amikor már nem vagyok biztosított, tehát jogosulatlan lennék rá.
A kérdező hozzászólása: Az a kérdéskiírásnál lemaradt, hogy jelenleg gyed-en vagyok a kisfiammal itthon. 2002 júliusa óta dolgozok ezen a munkahelyen. 2003. májusától 2005 szeptemberéig egyszer már itthon voltam amikor a nagyfiam született, de utána dolgoztam és max táppénzen vagy szabin voltam.Jelenleg 2012. januárja óta vagyok itthon (2012 augusztusában született a pici) Szóval gondolom, hogy a napjaim is megvannak, hogy a legkisebb 2 éves koráig itthon maradjak ha úgy alakul. Akkor miért ijesztgetnek?
Sajnos ezzel a dologgal félretájékoztattak, valamiért sokan azt hiszik, hogy gond lehet a túlhordás, pedig nem, nem tudom honnan veszik sok helyen ezt a hülyeséget. Semmilyen plusz teendõt nem igényel, ha esetleg túlhordod a babát, mert így is úgyis 24 héten keresztül kapod majd. A szülés várható ideje elõtt maximum 28 nappal kezdheted el a szülési szabit, legkésõbb a szülés napjától. Le kell majd adnod a formanyomtatványt hozzá kitöltve (a gyermek adatait értelemszerûen kitöltetlenül hagyod), és kell majd egy igazolás is hozzá (olyasmi mint a táppénzes papír), ezt vagy a háziorvos, vagy a nõgyógyász adja ki (nõgyógyászati ambulancián például). Ha megszültél, akkor a formanyomtatványt újra le kell majd adni, de ezúttal már a baba adatait is rá tudod majd írni, a taj kártya megérkezését meg kell hozzá várnod.
Semmilyen következménye nincs, én is túlhordtam a babám, de ez mindegy, mert ugyanannyi napig jár, attól függetlenül, hogy mikor születik a baba, ha lejár akkor kezdõdik a gyed.
Én papíron febr. 4-re voltam kiírva (kb. 40× módosították a szülés várható dátumát) és febr.8-án szültem meg. Semmi probléma nem volt belõle. Beküldtem a szükséges papírokat a munkáltatómnak, amikor minden megvolt és ugyanúgy kaptam "fizetést" március 4.-én.
Jaj, utolsó! Nagy butaságot írtál! Azért mondták, mert nincsenek tisztában a jogszabályokkal. A tgyás 168 napra jár és már elkezdõdhet a szülés várható idejét megelõzõ 28. naptól is. A 28 napra folyósítják, majd a többit akkor, mikor megszületik a baba és leadod a születési anyakönyvi kivonatát. Ekkor folyamatosan meg fogod kapni visszamenõleg is, még ha túl is hordod. Teljesen mindegy mikor szülsz, 168 nap a TGYÁS idõtartama. Annyi a különbség, hogy ha mondjuk 2 nappal túlhordod, akkor szülés után 168-28-2 napig jár még.

Ha a kiírt dátumig nem szülök meg, akkor mennyivel utána szokták beindítani a szülést?

Legjobb válasz: változó korházfüggõ nálunk kivárják ha minden rendbe hogy magától beinduljon de valahol 42 hétnél beiditják!

változó korházfüggõ nálunk kivárják ha minden rendbe hogy magától beinduljon de valahol 42 hétnél beiditják!
Elsõ babás voltam, 10 nappal túlhordtam, de ha babácska nem akart volna kijönni, akkor másnap indították volna.
Nekem a negyedik gyerekemet 4 nappal a kiírt után elindították a méretei miatt!Egyébként elsõ terhességnél szoktak várni szerintem 10 napot is!
Nekem 1 hetet mondott a doki, hogy addig vár. Szerencsére beindult magától.
21:43 vagyok A Dél-pesti Kórházban fogok én is szülni.
Én junius 19-re voltam kiirva rá 2 napra erös fájdalmaim lettek bementünk a korházba és onnént már nem engedtek haza.A fájdalmaim elmulottak és 30-án meginditották a szülést.Hozzáteszem a korházban töltött idö alat egyszer sem volt fájdalmam.
Szia. A Dél-Pestiben szültem, magán orvosom volt. 41.héten akarták indítani, de elõtte 1nappal beindult.
A kérdező hozzászólása: Pénteken töltöm a 40. hetet. Onnantól minden nap ctg. Nem igazán szeretném sokáig túlhordani, már így is sokszor minden bajom van. Amúgy a Dél-pestiben fogok szülni. Ott nem tudjátok mi a szokás?
Ha minden vizsgálat rendben van, akkor nálunk a a betöltött 42. héten indítanak.
Nekem +3 napot hagynak rá, azután indítják. (az itteni kórházi protokoll szerint)
6 nappal hordtam túl, de másnap indították volna (mert én kértem, amúgy addig engedte volna a doki a túlhordást, amíg a baba és az én egészségem okés, de max 14 nap).
Épp a minap kérdeztem meg orvosomat ezzel kapcsolatban, hogy mire számíthatok. A 40. héten egy hétig minden nap be kell járnom a kórházba ctg-re, majd a 41. héten indítanak, ha addig nem indul meg magától.
nekem a 9.napon indították(általában 10 napot várnak, én nagyon nyavalyogtam már) Gyõr
A kérdező hozzászólása: Tárgytalanná vált, kiírt nap elõtt 1 nappal elfolyt a magzatvizem. ;)

39 hetes és 2 napos vagyok. Ha a kiirt idöpontig nem indul be a szűlés, akkor mit szoktak tenni?

Legjobb válasz: ha túlhordás van beinditják de meg isi ndul magátol vagy mozgásodtol

ha túlhordás van beinditják de meg isi ndul magátol vagy mozgásodtol
vasárnap amikor esedékes volt, c sináltak amnioszkópiát, majd másnap NST-t, majd harmadnap megint AS-t, de akkor már benntartottak, mert elõzõ este óta rendszeres fájásaim voltak, de nem sûrültek, és nyitva voltam két ujjnyira.kedd este fél6kor született meg a kislányom, de kaptam oxitocint, mert nem ment nagyon a tágulás, ez 3/4 óra alatt meghozta az eredményt, de nagyon horror volt, remélem, neked nem lesz rá szükséged!
Naponta vizsgálnak és ha semmi gond nincs, akkor kivárják még azt a két hetet, utána indítanak csak :)
Nálunk is kivárják a 2 hetet, nem inditanak hamarabb. Igaz nálunk 40. hét után szeretnek befektetni a kórházba :(
én 40 hét 4 napra szültem.igaz, a 38. hét elejétõl kórházban voltam, mert faros volt a baba és befektettek, hogy ha nem fordul meg akkor császároznak.semmi nem történt a 40. héten, elvileg 40 hét egy naposan adnak OTT-t, amitõl vagy beindul a szülés vagy nem.nos nekem a 40 hét, 1 nap szombatra esett és hétvégén ilyet nem csinálnak.vasárnap éjszaka elment a vizem, nyákdugó és jöttek a fájások, egybõl 5 percesek de állandóan leálltak.kétszer indítottak, semmi.2 napig vajúdtam, a végén már nem bántam, hogy kedden reggel a doki a császár mellett döntött, csak legyen már meg ez a gyerek :) ) de elvileg úgy csinálják, hogy 40 hét 1 nap : OTT, ha semmi akkor megvárják a betöltött 41. hetet és indítanak.
Engem nem fektettek be, igaz, csak 4 napot húztunk rá. Szerencsére minden rendben volt a várandósság alatt /és a kórház sem vett a nyakába plusz egy gondot :D
Én holnapra vagyok kiírva és tegnap voltam dokinál aki azt mondta hogy szerinte még talizunk jövõhéten az NST-n, tehát akkor meg fogja várni hogy betöltsem a 41. hetet, de bízom benne hogy nem kell indítani mert attól nagyon parázom!! Szurkolok neked is hogy magától jöjjön a csöppség!
Naponta-kétnaponta kell NST-re járnod, csinálnak áramlásvizsgálatot, hogy nem öregedett-e még el a méhlepény.Ha minden OK, akkor várnak még, orvosa válogatja, hogy meddig.Én 40+6 hetesen szültem és magától beindult.Te még nagyon az elején vagy:D Pár nap és beindul az, bízz benne.Mozogj sokat!

Be szokták fektetni a kismamát (Hódmezővásárhely), ha a kiírt időpontban sincs baba?

Úgy értem,hogy rutin szerű kivizsgálásra esetleg.Semmi komplikáció nem áll fönn,baba-mama is jól vannak.Akár csak 1 napra is???

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm nemrég szült, 4 nappal hordta túl, minden nap nst és magzatvíz nézés meg vizsgálat, de nem kellett befeküdnie.

Egyik ismerõsöm nemrég szült, 4 nappal hordta túl, minden nap nst és magzatvíz nézés meg vizsgálat, de nem kellett befeküdnie.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:) Reméltem, hogy nem kell befeküdni de a kórházban elfelejtettem ezt megkérdezni.
Engem be akartak fektetni 9 nappal hordtam tul!Minden nap volt nst!A dokim szolt ha ma nem indul be a szülés, másnap be kell feküdni és meginditják!Megilyedtem kicsit és aznap meglett :)
magzatvízvizsgálat más néven amnioszkópia. nekem ezt már két naponta végezték a 38. héttõl. hasonlóképpen mint a nõgyógyászati vizsgálat, annyi különbséggel, hogy egy csövet is felvezetnek, amivel meg tudják világítani a magzatvizet.
elõzõ vagyok. megnéztem a linket, teljesen korrekt. annyi, hogy azért nem fájdalommentes még akkor se ha már nyitott valamennyire a méhszáj. sõt kicsi vérzés is lehet utána, célszerû egy tisztasági betétet vinned magaddal.

Ha a kiírt napig nem születik meg a baba, akkor be kell feküdni a kórházba?

Problémamentes terhesség esetén. Köszi

Legjobb válasz: Szerintem ez doki függõ. Ha nincs semmi baj akor szerintem feleslegesen nem fektetnek be. És általában 1-2hetet mindig várnak, csak sürübben fognak vizsgálni, engem naponta néztek, flow-t és ctg. Könnyü szülést

Szerintem ez doki függõ. Ha nincs semmi baj akor szerintem feleslegesen nem fektetnek be. És általában 1-2hetet mindig várnak, csak sürübben fognak vizsgálni, engem naponta néztek, flow-t és ctg. Könnyü szülést
Szia! Nekem 2 naponta kellett mennem vizsgálatokra, és betöltött 41. héten fektettek csak be.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon rossz lenne 2 naponta bejárni, mert másik városban van a kórház. Már nagyon unom a dokihoz mászkálást. A rokonaim azt hiszik, hobbiból járok... Remélem, idõben érkezik a baba. 39+3 hetes

Ha kórosan kevés a magzatvíz és meszesedik a lepény akkor megiinditják a szülést ha a kiirt napon nem jön magától?

Legjobb válasz: Ez teljesen változó, egyik ismerõsömnek még terminus betöltése elõtt napokkal beindították emiatt, míg a másiknak hagytak 3 napot túlhordani. Én ezesetben indításpárti lennék (egyébként nem)

Ez teljesen változó, egyik ismerõsömnek még terminus betöltése elõtt napokkal beindították emiatt, míg a másiknak hagytak 3 napot túlhordani. Én ezesetben indításpárti lennék (egyébként nem)
hányadik hétben vagy és hányas fokozatú a méhlepény?
A kérdező hozzászólása: A mai uh-n azt mondta a doki h kicsit kisebb a baba mint kellene és szerinte már nem is fog nõni és hiznise nagyon.
A kérdező hozzászólása: szeptemer 16-ra vagyok kiirva és 3as a lepény.
Nézd, a magzatvízhez nem tudok hozzászólni, de a 3. fokozatú lepénnyel akár 6-8 hétig is teljesen jól ellehet a baba. Ilyenkor szoktak flowmetriát végezni, és megnézik, hogy a méhlepény és a baba között jó-e az áramlás és a baba megfelelõ módon kap-e táplálékot, illetve oxigént. Szerintem ez önmagában még nem ok arra, hogy indítsanak, pláne, ha ilyen közel vagy a kiírt naphoz.

Nem lenne jó, hogy a megválaszolt kérések sorában akkor is előreugrana a kérdés, ha a kiíró válaszol?

Most is el?fordult, hogy válaszoltam egy kérdésre. Jó pár nap múlva visszakanttintottam rá, és látom, hogy a kiíró még kérdezett valamit. De mivel nem ugrik ilyenkor el?re, nem tudom, és az összes válaszolt kérdésemet nem nézegetem minden nap.

Legjobb válasz: DEEEEE JÓÓÓÓÓ LEEENNEEEE!!! REMÉLEEEM NEEEM TALÁÁÁL SÜKEEET FÜLEKREEE!! XD

DEEEEE JÓÓÓÓÓ LEEENNEEEE!!! REMÉLEEEM NEEEM TALÁÁÁL SÜKEEET FÜLEKREEE!! XD
A kérdező hozzászólása: Igen, igen, szerintem is. Kár, hogy nincs egyéb mód a kapcsolatfelvételre. Remélem valakinek megakad majd a szeme ezen! Köszi!
Mind1, ezen nem fogunk összeveszni. A lényeg akkor is ugyanaz. Jó lenne, ha lehetne vmilyen módon látni azt, ha a kérdezõ ír kommentet. (remélem, az oldal szerkesztõi dolgoznak rajta, nem hiszem, hogy csak néhányan lennénk, akik ezt hiányolják.)
A kérdező hozzászólása: Én inkább babás témában vagyok. Most az elõbb is volt egy ilyen esetem, direkt figyeltem. A kérdezõ válaszolt, és a sokadik kérdés maradt.
Akkor valamelyikünk rosszul tapasztalja. Én általában 2 kategóriát látogatok rendszeresen. Elõször az Egyéb témakör kérdéseit olvasom át, aztán a Közoktatás témakörét. Ha mindkettõben van olyan, ahol válaszoltam kérdésekre, és következõ belépéskor a Megválaszoltaknál "más a sorrend", v. össze vannak keverve a két kategória kérdései, de nem nõtt a válaszok száma, akkor tudom, hogy a kérdezõ fûzött a témához újabb kommentet.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nincs így.
Ez azért nem teljesen így van. Ugyanis elõre kerül a kérdés, ha a kérdezõ fûzött hozzá újabb kommentet. A probléma inkább ott van, hogy csak a válaszok számát látni, amibe nem tartozik bele a kérdezõ kommentje, így a "válasz-számon" nem látni azt, ha újabb kommentet írt a kérdezõ. Csak valószínûleg azért nem látod, hogy elõre került, mert még más kérdésekhez is jöttek újabb válaszok/kommentek, amik "visszahúzzák" a sorban azt, amire a kérdezõ írt.
A kérdező hozzászólása: Jó, akkor innen szeretnénk ezt kérni a szerkesztõktõl! Köszönjük!
ilyen velem is történt már, valóban nem nem rossz ötlet. :)
De ennek én is örülnék:) mert nekem is volt olyan , hogy még a kérdezõ kérdezett még valami fontosat amire tudtam volna válaszolni de csak pár nap múlva néztem meg a kérdést.:)
A kérdező hozzászólása: :-) Köszi

Ha a kiírt időpontig nem indul meg a szülés, akkor mi történik? Megindítják?

38 hetes vagyok és február 12.-re vagyok kiírva.Egy hete már fáj,szúrkál a hasam és a derekam,de egyáltalán nem vészes.Mindenki azt mondta,hogy elöbb fogok szülni,mert nagy a babó,de semmi jelét nem tapasztalom,hogy mostanában szülni fogok.Ha 12.-ig nem történik semmi,akkor be kell feküdnöm és megindítják?Az hogy történik?Egyáltalán meddig húzhatják ezt el?És ezt kidönti el?Mert nekem nincs magánorvosom.

Legjobb válasz: Szerintem is meglesz a babád elõbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet,hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsõzz ha van erõd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!

Szerintem is meglesz a babád elõbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet, hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsõzz ha van erõd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!
Ha a babáddal minden rendben van, jó a szívhangja meg minden, akkor meg ne engedd, hogy megindítsák. Fontos lélektani hatása van, hogy a babádé legyen a döntés. Én 14.-re vagyok kiíra, tudom mit érzel, de türelem, Õ majd tudja mikor akar érkezni. Híztam 30 kilót, már menni sem tudok...Kitartás!!!
Ha nincs gond, nem szokták megindítani, legalább is ha egy héttel túlhordod, az még nem ok arra, hogy megindítsák. Mondjuk általánban nem szokott elõjele lenni annak, hogy megindul a szülés. Én október 25-én még apámmal járkáltam a városban egész nap, semmit nem éreztem, másnap reggel meg jöttek a fájások (4 nappal korábban). Azon ne aggódj, hogy nincs magánorvosod, azért sima terhesrendelésre gondolom jársz, szóval nézik azért, hogy mi a helyzet a babával. Nekem sem volt magánorvosom - szerintem ez tök alap dolog -, de a vége felé már minden harmadik nap be kellett mennem ahhoz a dokihoz, akihez tartoztam körzetileg.
Épp a napján biztosan nem indítják. 2 hét a türelmi idõ. Ha február 26-ig sem indul meg, akkor indítják a túlhordás miatt. Persze ez csak akkor áll, ha a baba végig jól érzi magát odabent.
Engem a szülés kiírt idõpontja utáni napon befektettek a kórházba, és a babó még egy hét túlhordás után sem akart kibújni. A dokim úgy döntött, hogy nem vár tovább, megindították a szülést. Elõször méhszájtágító tablettát helyeztek fel, amitõl rögtön beindultak a fájások, de nem voltak rendszeresek, így fájáserõsítõ infúziót kaptam, amitõl összefüggõ fájásaim lettek, majd késõbb burkot repesztett. Sajnos a több órás erõs fájások ellenére sem tágultam egy ujjnyit sem, pegig a doki kézzel is próbált tágítani, így császár lett a vége. Sajnos ez a kockázata, ha nem természetes úton indul el a folyamat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!