Találatok a következő kifejezésre: Ha a kezdetekben (206 db)

Ha a kezdetekben csak növényeket ettek, akkor Kain miért foglalkozott állattenyésztéssel?

Mire kellettek az állatok, ha nem fogyasztásra? Feltételezem, hogy akkor állati eredet?t sem ehettek, pl tejet vagy mézet.

Legjobb válasz: pár dolgot félrehallottál: -Káin földmûvelõ lett -Ábel volt a juhok pásztora -Juhok pásztoraként nem ír húsevésrõl a biblia, ezt te találtad ki - én tippelek akkor másik kettõt, ez közelebb állhat az igazsághoz: a szõrük miatt tenyészhették, vagy ruhát készítettek, mint Isten elõször tette a bûnbeesett emberpárnak és persze Istennek áldozásra.

pár dolgot félrehallottál: -Káin földmûvelõ lett -Ábel volt a juhok pásztora -Juhok pásztoraként nem ír húsevésrõl a biblia, ezt te találtad ki - én tippelek akkor másik kettõt, ez közelebb állhat az igazsághoz: a szõrük miatt tenyészhették, vagy ruhát készítettek, mint Isten elõször tette a bûnbeesett emberpárnak és persze Istennek áldozásra.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, bar nem felrehallottam, csak osszekevertem. :) Koszonom a valaszod!
A kérdező hozzászólása: Koszonom! :)

Sims 2 A kezdetek és a Sims 2 Alapjáték ugyan az? Ha nem akkor milyen kiegészítő A kezdetek?

Legjobb válasz: Nem ugyanaz.A Kezdetek-ben csak Simeket lehet csinálni,míg az alapjátékban többfajta Simet,Házat tervezhetsz,életet élhetnek a Simek.

Nem ugyanaz.A Kezdetek-ben csak Simeket lehet csinálni, míg az alapjátékban többfajta Simet, Házat tervezhetsz, életet élhetnek a Simek.

Mit tegyek ha a díszállat kereskedésben nem segítőkészek, 1-2 halamon elváltozást vettem észre az uszonyain mintha rothadna sera baktopur directtel kezdttem meg a kezelést! Ha kezdeti stádiumban van a betegség ugye hat?

Legjobb válasz: ha a kezdetiben akkor igen. Jobban járnál ha elkülönítenéd õket a többitõl. És egy komplett vízcserét is csinálnál a további fertõzés elkerülése véget. Olvass utána, mert nagyon sok jo dolgot irnak ám a halas oldalakon. Remélem rendbe lesz minden. Nekem mikor dara korosak lettek a halaim és be mentem az állatkereskedésbe hogy most mi van, akkor néztek rám hogy miröl beszélek és amugy is mi van. Király nem?

ha a kezdetiben akkor igen. Jobban járnál ha elkülönítenéd õket a többitõl. És egy komplett vízcserét is csinálnál a további fertõzés elkerülése véget. Olvass utána, mert nagyon sok jo dolgot irnak ám a halas oldalakon. Remélem rendbe lesz minden. Nekem mikor dara korosak lettek a halaim és be mentem az állatkereskedésbe hogy most mi van, akkor néztek rám hogy miröl beszélek és amugy is mi van. Király nem?
Ezt a betegséget baktériumok okozzák, egészséges halakat nem fertõz meg mert nekik elegendõ erejük van az ellenálláshoz. A betegség olyan halaknál jön elõ amik stresszben szenvednek mert... szállítás közben megsérültek vagy túltelített az akvárium. A rossz higiéniai körülmények is elõsegítik a fertõzés kialakulását. Cserélj sûrûbben vizet hetente 25-30%-ot. Ha szerinted nem azzal van a gond h rossza víz, akkor valamilyen parazita támadta meg a halad és ennek folyamán alakult ki az uszonyrothadás.Cserélj vizet az aksiba nem muszáj az egészet, de a felét legalább és és kezeld sera baktopurral amit már helyesen el is kezdtél.Pár hét alatt meg fog gyógyulni a halacskád. Kitartás
Mit tegyél, ha a kereskedõ nem segítõkész ? Menj másik állatkereskedésbe! Csak olyan helyen vásárolj, ahol többé-kevésbé bizonyos lehetsz benne, hogy szakértõ, és állatokat szeretõ emeberek dolgoznak. Ha a kereskedõ valóban jó szakember, akkor segíteni fog, tanácsot ad. Mi mindíg ugyanahhoz a két kereskedõhöz járunk, az egyik útba esik, a másik pedig tök messze van, de megéri, hidd el. Bevásárló központokban soha nem vegyél semmit. Kicsi kereskedéseket keress.

Ha a gyermeked nem kezdett el beszélni 2 éves koráig, és elküldtek vele szakemberhez, mit állapított meg, és hogy kezdett el beszélni a pici?

Legjobb válasz: Kétéves gyereket csak tulaggódó, abnormális anyucik visznek orvoshoz, hátha ott majd kiszedik a szájából a szót....

Kétéves gyereket csak tulaggódó, abnormális anyucik visznek orvoshoz, hátha ott majd kiszedik a szájából a szót....
az enyém a 2. szülinapja utáni nap kezdett beszélni. elõtte magamtól hívtam fel a beszédjavító intézetet, de 2, 5 éves kor alatt rá se néznek. nevelési tanácsadó még csak nem is válaszolt. az az igazság, lehet, hogy ezt nem jól tettem, de én megbeszéltem a kislányommal, nem ijesztgetve, hanem tök nyugodt hangon, hogy most már meg kell szólaljon, mert különben el fognak küldeni bennünket egy nénihez, aki olyan gyerekekkel foglalkozik, akik nem beszélnek, és oda kell majd járnunk rendszeresen.
ha 2 éves korig nem beszél, azzal még nem küldenek orvoshoz, mert az nem abnormális.
MIndkét lányom 2, 5 évesen kezdett el beszélni, 3 éves korukra egyáltalán nem voltak elmaradva kortársaiktól. Nem értem miért kell ezt túlaggódni?
2 éves gyerekkel normális védõnõ, gyerekorvos nem küld szakemberhez. Vagy titeket ki küldött (ha egyáltalán errõl van szó?) Nincs elkésve, feltéve ha a hallásával minden rendben. Ha ebben kételyeid lennének, akkor érdemes egy hallásvizsgálatot csináltatni. Más, ha netán a mozgásfejlõdésében is lemaradás van, akkor tényleg érdemes gyógypedagógussal megnézetni a gyereket. (logopédus anyuka)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat
nemtom vajon az normális-e, aki így arctalanul visszakézbõl abnormális jelzõvel lát el számára tök ismeretlen embereket
nem tudom segit e, de a fiam sem beszel (2 eves, 3 hos), a doktorneni (akiben nagyon bizok, es nagyon tisztelek), azt mondta, hogy 1. a fiuk kesobb kezdenek beszelni 2. kifejezi magat (kb 20 szavas a szókincse+ egész történeteket siman elmutogat, nem is nehez megerteni) 3. nyitott a kulvilagra, tehat nincs gond akkor lenne gond, ha nem fejezne ki magat, magaba fordulna, ilyesmi en is varom, hogy beszeljen, de nem eroltetem.

Menstruáció kezdete elött 1 nappal teherbe lehet esni? Ha igen, kb mikor van a beágyazódás és mikor jelentkeznek a tünetek? Az a menstruáció már kevesebb lesz, ha valaki 1nappal a kezdete elött teherbe esik

Legjobb válasz: ez akkor lehetséges, ha a peteérés az adott ciklusban késik, tehát valójában akkor sem jönne meg a vérzés, csak kb. két hét múlva, ha a petesejt nem termékenyül meg. nálam a legutóbbi ciklus ilyen volt, a vérzésem 14 napot késett a menstruáció eredeti idõpontjában semmilyen tünetem nem volt és a vérzés is "kimaradt".

ez akkor lehetséges, ha a peteérés az adott ciklusban késik, tehát valójában akkor sem jönne meg a vérzés, csak kb. két hét múlva, ha a petesejt nem termékenyül meg. nálam a legutóbbi ciklus ilyen volt, a vérzésem 14 napot késett a menstruáció eredeti idõpontjában semmilyen tünetem nem volt és a vérzés is "kimaradt".

Az nem baj, ha a kúszás kimarad, ha mászni mászik, ugye? Lehet ebből később gond? 7 és fél hónaposan kezdett mászni.

A kúszás teljesen kimaradt, gyakorlatilag egy alkalommal kb. 1 métert tett meg kúszva, többet nem láttuk.

Legjobb válasz: nem gond szeritnem

nem gond szeritnem
Én is úgy tudom, hogy nem gond csak másszon, az sokkal-sokkal fontosabb az agyi keresztcsatornák fejlõdése miatt!
Az en fiam sem kuszott. Felult, aztan felallt...aztan vagy 2 hetig maszott es aztan elindult. 9 honaposan totyogott...azota is szalad.
Dehogy baj. A testvérem nem kúszott és nem is mászott és most programtervezõ matematikus.
Az én kisfiam pár napig tolatott és 7 és fé hónaposan elkezdett elõre mászni. Azóta is mászik, még nem próbálgat felállni. Szerintem nem gond, a mászás sokkal bonyolultabb mozgás, és az a lényeg, hogy azt csinálja.
A fiam sem kúszott, sajátos módon haladt elõre. A kezeit kinyomta, a lába maradt nyújtva és így kotort elõre :D
Én nem.
max 1 hétig elmegy ha nem bizik mert modjuk átverte a volt barátja de minél tobb idot vagytok egyutt annál jobban megismer és akkor már lehetne bizni bizalom az alapja mindennek :) 23/F
Az attól függ, hogy mi okból nem bízik. Például van egy lány, akinek jelenleg csak szeretnék udvarolni. Tudok arról, hogy mennyire megalázta és megbántotta az elõzõ párja, így igencsak türelmes vagyok és lassan, nagyon lassan tudunk csak közeledni egymáshoz. Hiába tudja, hogy más ember vagyok mint az elõzõ, attól még a rossz emlékeket nem tudja kiverni a fejébõl egyik pillanatról a másikra. Szóval a lényeg: ilyen esetben simán meg lehet érteni. Ha nincs rá efféle oka a lánynak, akkor nem biztos, hogy meg tudnám érteni, bár bevallom ilyen még nem fordult elõ, mert ez a mostani az elsõ lány, aki még bizalmatlan velem szemben.
Azért ne hangoztasd elõtte állandóan, hogy "nem bízom benned". Érthetõ, ha nem mondod el az összes magánügyedet az elsõ héten. Jó lenne konkrétan tudni, hogy milyen téren nem bízol benne, mert ez így elég sok mindent takar. Azt az egyet ne felejtsd el, hogy a bizalom kölcsönös dolog. Ha nem bízol benne, ne várd el te se, hogy õ bízzon benned. Így akár el is veszítheted ezzel a távolságtartásoddal. 24/F
én megértem és át is érzem, amennyiben elmondja és megmagyarázza, hogy miért! ha csak tartja a távolságot akkor automatikusan azt gondolom, hogy nem tetszem neki.

A kezdeti vonzalom Eltűnik ha 3-4 napig nem tudsz találkozni a fiúval aki leszólított és akkor tetszett nektek?

PARÁZOK ETTÕL KICSIT :( Az a helyzet, hogy csütörtökön vhogy sikerült odamennem a lányhoz (14,5L), első fél perc para volt aztán már jót beszélgettünk :) Sok érdeklődésjelet küldött (rengeteg vigyorgás stb.), szal valszeg tetszem neki, rettentő aranyos. Kb minden 15-20. lány ilyen csak... Egy puszi az arcára, és öleléssel zártam a csevejt suliba, meg mondtam hogy egyszer elhívom fagyizni. Annyira azért nem voltam alfahím de sztem vonzódik hozzám. Jah és az ilyen kis.tinik örülnek ha nagy.tinivel járhatnak vagy taszító? :D És itt jön a FÕ KÉRDÉS: Most jön a hétvége, nem tok talizni vele, mert FB-ot nem igen használja... Az érdeklődés kihal ennyi idő alatt vmennyire vagy nem? :( F18

Legjobb válasz: ha mondjuk ritka ha közeledik hozád egy fiú, de ha megtörténik ilyesmi, akkor ennyi idõ alatt elfelejthetitek? :S Csak amiatt parázom

A kérdező hozzászólása: ha mondjuk ritka ha közeledik hozád egy fiú, de ha megtörténik ilyesmi, akkor ennyi idõ alatt elfelejthetitek? :S Csak amiatt parázom
Nyugi, tuti nem hal ki az érdeklõdése :) Szerintem csak egyre jobban fogja várni, hogy végre találkozhassatok. Sok sikert, szépen bánj vele :D
én a párommal 2-3 hetente találkoztam még az elején (munka és közlekedés miatt) és nem tûnt el a vonzalom. de ezt embere válogatja, ha nagyon akar tõled valamit, akkor pár nap múlva biztos nem fog elfelejteni.
A kérdező hozzászólása: melankólikusság van eléggé a személyiségszerkezetében ha jobban belegondolok, szal tényleg sztem nem felejt el :D Kösz a tapasztalatokat
A kérdező hozzászólása: de mondjuk az furcsa hogy majd megnézi egy képemet Fb-on de nem ment fel 2 napja (egyébként utolsó bejegyzése 1 hónapja volt)
volt valami azóta?:) és nem hiszem, hogy eltûnne a vonzalom, pár nap miatt!:) még épp jót is tesz, hogy át tudja gondolni:)

Ha a terhesség kezdetén az anya antibiotikumos kezelést kap, indokolt a magzat abortálása?

kb. 6-7 hetes terhes vagyok és mikor mentem a dokihoz elmondtam neki,h szedtem gyógyszert,aki azt tanácsolta olvassuk el a gyógyszer lehetséges kockázatait és aszerint döntsünk kell-e abortusz,mert szerinte komoly baja is lehet a magzatnak.Elolvastam a betegtájékoztatót,de csak hányás hasmenés,fejfájás és hasonló általános kockázatokkal jár a szedése.Terhesség alatt csak akkor ajánlott szedni ha tényleg muszály.Én semmiképp se szeretnék abortuszt...Jó lenne ha olyan kismamák válaszolnának akik hasonló cipöben jártak.

Legjobb válasz: Nem!

Nem!
Nem indokolt! Czeizel Endre azt szokta mondani, hogy ha az elsõ hetekben bármi ártana a megzatnak, az úgyis elhal (mindent vagy semmit elve). Az antibiotikumok közül csak néhány magzatkárosító hatású, de te valószínûleg nem ilyet szedtél!
Engem annak idején egy influenzaoltás miatt beszélt le két orvos is a gyerekrõl, (becsúszott terhesség volt, de megtarthattuk volna, utána szinte rögtön születtek is még gyerekek, de már tervezetten) mondván ki tudja milyen károkat okozott, na meg ha véletlenül - nem emiatt - de fogyatékos gyerekem születik, akkor sosem bocsátom meg magamnak, blabla.... Képzeld el mit éreztem akkor, amikor volt a sertésinfluenzás hiszti és minden híradóban azt nyilatkozgatták, hogy a kismamák oltassák be magukat influenza ellen, mert teljesen veszélytelen a magzatra. Hát köszi.
Hát én úgy tudom, hogy az elsõ 6 hétben a baba gyakorlatilag õssejtek halmaza, és képes az esetleges defektusokat kijavítani, ezért szokták azt mondani, hogy ha valaki gyógyszert szedett vagy ivott míg nem tudott a terhességrõl, akkor sem lesz baj... Nálam is minden játszott, ugyan nem antibiotikumot, de fájdalomcsillapítókat marokszám szedtem akkoriban, és többször ittam is abban a hónapban, mert egy csomó rendezvényre voltunk akkoriban hivatalosak...egészséges lánykám született...
Májusban derült ki, hogy terhes vagyok, márciusban elég erõs antibiotikumot kaptam. A nõgyógyász, a védõnõ és a családsegítõ is azon az állásponton volt, hogy az még annyira korai szakasza volt a terhességnek, hogy nem okozhatott gondot. Megtartottuk a babát, most 15 hónapos, picinek egy kicsit vérszegény volt, de amúgy semmi baja sincs. Én nem vetetném el a helyedben.
Nekem mondjuk volt olyan ismerõsöm aki elvetélt az influenza oltás után (amikor ez a nagy hisztéria volt hogy oltassanak a kismamák). Biztos hogy genetikushoz mennék egyébként és az õ elmondására hallgatnék. Egyébként nekem a 3.babám sikerült úgy hogy nem volt tervezve és épp tüdõgyulladásom volt amire antibiotikumot meg mindenféle mást is szedtem (4-5 hetes terhes lehettem). Nagyon kevés az az antibiotikum ami teratogén (van czeizel endrének egy listája a teratogén gyógyszerekrõl, nem olyan hosszú amúgy) egyébként. Nekem se javasolta senki emiatt az abortuszt. Teljesen egészséges kisfiam született 41.hétre.
Én 29 hetesen voltam bent viszatartáson és inrtavénásan kaptam antibiozikumot, ha valami fertõzés miatt indult volna be a szülés. Szóval még késõbb is adnak, ha szükséges. De nekem is azt mondta a doki, hogy az elsõ pár hétben nem károsodik a magzat, ha igen, akkor spontán elvetél a nõ, sokszor észre sem veszi, hogy terhes volt, csak egy erõsebb vérzést. Én is sokat buliztam, ittam, cigiztem a terhesség elsõ heteiben, amíg nem tudtam, hogy van. Végül makk egészséges kisbabám született decemberben. :)
én biztos, hogy nem vetetném el. meg se fordulna a fejemben. nincs semmi baja a babának. ha mégis, úgy is magától elmegy, elvetélsz. én lázas voltam és hörghurutos az 1. trimeszterben.
Nekem pár nappal a pozitív teszt elõtt írtak fel antibiotikumot felfázásra. Az elsõ két szemet szedtem be, utána eszembe jutott, hogy mi van, ha baba van. A gyógyszerész megmondta, hogy miért ellenjavallt az az adott antibiotikum az elsõ 3 hónapban (az épp a folsav felszívódását akadályozta, ami ugye ilyenkor elég fontos), úgyhogy azonnal abbahagytam, és mást kaptam helyette. Eddig minden uh-on egészségesnek látták a babát. Szóval nem mindegy, mit szedtél, miben károsíthatja a magzatot, ha egyáltalán károsíthatja. De elvetetni szerintem is túlzás lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!